Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Απολογισμός Offseason


Με τις ομάδες να απέχουν μερικές βδομάδες από την έναρξη των training camps τους, ήρθε η ώρα να κάνουμε έναν απολογισμό της offseason που πέρασε. Ποιες ήταν οι σημαντικότερες μεταγραφές των 32 ομάδων, ποια draft picks ξεχώρισαν, ποιοι είναι οι νέοι προπονητές και τι περιμένουμε να δούμε το 2019?


AFC EAST

ΠΑΤΡΙΟΤΣ
Η ζωή μετά τον Γκρονκ

Η αρμάδα του Μπέλιτσικ και του Μπρέιντι επέστρεψαν στο θρόνο τους το Φλεβάρη με το 13-3 επί των Ραμς και αναζητούν κίνητρα για την επερχόμενη κανονική σεζόν. Ο Μπρέιντι κλείνει τα 42 αρχές Αυγούστου και στην περσινή σεζόν έδειξε σημάδια πτώσης στο παιχνίδι του, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το Superbowl. Από φέτος δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Γκρονκόσκι, ο οποίος αποφάσισε να κρεμάσει τη φανέλα του. Μεγάλη απώλεια στην άμυνα ο πολυσύνθετος lineman Φλάουερς, που πήγε στο Ντιτρόιτ. Αποκτήθηκε ο πολύπειρος Μπένετ (πρώην Σίχοκς και Ιγκλς) για να καλύψει τη θέση του Φλάουερς, ενώ επέστρεψε στους linebackers ο Κόλινς. Επιθετικά, στις θέσεις των receivers προστέθηκαν οι έμπειροι Ντεμάριους Τόμας και Ίνμαν, με τον 1ο να προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό. Πολλά περιμένουν στο passing game από τον ρούκι receiver Χάρι, αλλά είναι ξεκάθαρο πως η επίθεσή τους θα βασιστεί στο run παιχνίδι, διαθέτοντας πλειάδα backs και μία ισχυρή γραμμή.

ΜΠΙΛΣ
Ενισχυμένο το ρόστερ


Αρκετές προσθήκες στο ρόστερ του Μπάφαλο, ειδικά στο επιθετικό κομμάτι με ξεκάθαρο προσανατολισμό να κάνουν πιο εύκολη τη ζωή του δευτεροετή πλέον quarterback Τζος Άλεν. Ο υψηλόσωμος πασέρ, όπως αναμενόταν έκανε πολλά λάθη απειρίας πέρσι, όμως έχει όλα τα προσόντα να πετύχει στη λίγκα και πλέον θα περιστοιχίζεται από ένα ποιοτικότερο σύνολο. Στις θέσεις των receivers προστέθηκαν ο ταχύτατος Τζον Μπράουν, τον οποίο μπορεί να εκμεταλλευτεί με το δυνατό του χέρι ο Άλλεν και ο Μπίσλι (πρώην Κάουμποϊς) που θα καπαρώσει την slot θέση και θα δώσει την εύκολη επιλογή στο νεαρό. Πολυφωνία στους running backs, πλάι στον Μακόι ήρθαν ο γερόλυκος Γκορ, ο Γιέλντον από τους Τζάγκουαρς και ο ρούκι Σινγκλτέρι, θα φανεί στην προετοιμασία ποια θα είναι η ιεραρχία το Σεπτέμβρη. Τρομερά ενισχυμένη (θεωρητικά) θα είναι η επιθετική τους γραμμή, με 5 νέα πρόσωπα στο ρόστερ. Ο Μορς ακριβοπληρώθηκε για τη θέση του center, ενώ Σπέιν (πρώην Τάιτανς), Ενσέκε (πρώην Ρέντσκινς), Λονγκ (πρώην Τζετς) και Γουάντλ (πρώην Πάτριοτς) θα παλέψουν για τις θέσεις στο βασικό σχήμα. Σημαντικότερες απώλειες ο αμυντικός lineman – σύμβολο Κάιλ Ουίλιαμς που αποσύρθηκε και ο tight end Κλέι. Τη θέση του Κάιλ θα πάρει στο βασικό σχήμα ο εκρηκτικός Όλιβερ, που επιλέχθηκε στο #9 του draft.

ΝΤΟΛΦΙΝΣ
Επανεκκίνηση στο Μαϊάμι

Ολική ανανέωση στους Ντόλφινς με πολλές και σημαντικές αλλαγές στο σύλλογο. Πρώτα απ’ όλα, νέος head coach στην ομάδα θα είναι ο μέχρι πρότινος αμυντικός συντονιστής των Πάτριοτς, Μπράιαν Φλόρες, ο οποίος θα ντεμπουτάρει στο πόστο. Αλλαγή και στη θέση του quarterback με τη διοίκηση να ξεφορτώνεται (με ανταλλαγή) τον Τάνεχιλ και να αποκτά 2 παίχτες για τη θέση. Τον έμπειρο γυρολόγο Φιτζπάτρικ και τον δευτεροετή Ρόουζεν με ανταλλαγή από τους Κάρντιναλς. Στην προετοιμασία θα φανεί ποιος θα ξεκινήσει βασικός τη σεζόν. Αποχώρησαν οι  έμπειροι pass rushers Κουίν και Γουέικ, αποκτήθηκε για τη θέση ο ρούκι Γουίλκινς, τέλος για Σουάνσον και Λάρσεν στην επιθετική γραμμή. Σύντομη η παρουσία του Αμεντόλα στο Μαϊάμι, μετακόμισε στο Ντιτρόιτ.  Ανανέωσε ο σπουδαίος cornerback Χάουαρντ, ήρθαν στο ρόστερ δύο πρώην Πάτριοτς, ο tight end Άλλεν και ο cornerback Ρόου.

ΤΖΕΤΣ
Υψηλές προσδοκίες στη Νέα Υόρκη

Νέος head coach και για τους Τζετς. Με ξεκάθαρο πλάνο να δει πρόοδο από το νεαρό της quarterback, η διοίκηση του συλλόγου επέλεξε για τη θέση τον Άνταμ Γκέις, ο οποίος παρά το μάλλον αποτυχημένο πέρασμα από το Μαϊάμι έχει στο βιογραφικό του την αγαστή συνεργασία με τον Πέιτον Μάννιγνκ στο Ντένβερ. Μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα στην επίθεση ο running back Λέβιον Μπελ, ο οποίος αναμένεται να κουβαλήσει «μεγάλο φορτίο» και να απορροφήσει από την πίεση στον Ντάρνολντ, ενώ τη θέση του slot receiver θα πάρει ο Κράουντερ (πρώην Ρέντσκινς). Τρεις προσθήκες στην επιθετική γραμμή με τους Οσέμελε, Μπίτσαμ και Χάρισον. Στην άμυνα ξεχώρισε η προσθήκη του ηγετικού linebacker Μόσλεϊ (πρώην Ρέιβενς), ενώ μεγάλη αξία πήραν οι Τζετς μέσω draft με την απόκτηση του Κουίνεν Ουίλιαμς, που μαζί με τον συνεπώνυμό του Λέοναρντ αναμένεται να ταλαιπωρήσουν τις αντίπαλες επιθετικές γραμμές.




                                                                AFC NORTH

ΡΕΪΒΕΝΣ
Πίστη στον Λαμάρ

Εποχή Τζάκσον στη Βαλτιμόρη με τη διοίκηση του συλλόγου να δίνει τα ηνία της επίθεση στον δευτεροετή quarterback, αφού «έστειλε» τον τοπικό ήρωα Φλάκο στο Ντένβερ. Ο Τζάκσον εντυπωσίασε στο β’ μισό της περσινής σεζόν με 6/7 νίκες πριν την άσχημη εμφάνιση και την ήττα στον 1ο γύρο των playoffs. Το επιθετικό πλάνο αναμένεται να βασιστεί και πάλι στο πολύ και βαρύ running παιχνίδι και γι αυτό το σκοπό αποκτήθηκε από τους Σέιντς ο Μαρκ Ίνγκραμ. Στην άμυνα ξεχώρισε η προσθήκη του ηγετικού safety Ερλ Τόμας, ο οποίος όμως προέρχεται από τραυματισμούς. Αποδυναμώθηκε θεωρητικά η περσινή στιβαρή τους άμυνα, με τις αποχωρήσεις του εμβληματικού Σαγκς, των βασικότατων linebackers Μόσλεϊ και Ζαντάριους Σμιθ και του safety Γουέντλ. Φθηνές προσθήκες με μικρό ρίσκο αυτές των linebackers Ρέι και ΜακΦί. Ανανέωση επιχειρήθηκε στις θέσεις των receivers με τους Μάκλιν, Τζον Μπράουν και Κράμπτρι να αποχωρούν. Ποντάρουν πολλά στον ταχύτατο ρούκι Μαρκίζ Μπράουν για τη θέση.

ΣΤΙΛΕΡΣ
Η μετά Μπράουν – Μπελ εποχή

Η άλλοτε «φονική» 3αδα στην επίθεση των Στίλερς δεν υφίσταται πια, αφού ο Μπράουν δόθηκε με ανταλλαγή στους Ρέιντερς και ο Μπελ μετά την περσινή αποχή του υπέγραψε με τους Τζετς. Στηρίχθηκε ο Μπιγκ Μπεν με 2ετή ανανέωση, στο «κάδρο» των αστέρων πια ο Κόνερ και Σμιθ-Σούστερ. Στους receivers προστέθηκαν οι Μονκρίφ (πρώην Κολτς και Τζάγκουαρς) και Ντιόντε Τζόνσον (3ος γύρος του draft). Η σημαντικότερη προσθήκη όμως στο ρόστερ είναι ο linebacker Ντέβιν Μπους, για τον οποίο οι Στίλερς ανέβηκαν θέση στο draft ώστε να τον επιλέξουν. Είναι έτοιμος να πρωταγωνιστήσει με το καλημέρα και έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που έλειπαν από την καρδιά της άμυνά τους. Πλάι του θα αγωνίζεται ο Μπάρον (πρώην Ραμς), ενώ στην πίσω ζώνη προστέθηκε ο cornerback Νέλσον (πρώην Τσιφς). Αποχώρησε από την επιθετική γραμμή ο Γκίλμπερτ.
   
ΜΠΡΑΟΥΝΣ

Ενθουσιασμός στο Κλίβελαντ


Μέσα σε ένα χρόνο και κάτι οι Μπράουνς από τραγέλαφος της βόρειας division έχουν εξελιχθεί σε στοιχηματικό φαβορί για την κατάκτησή της! Βασικός λόγος για την αναγέννηση της ομάδας η εικόνα του Μέιφιλντ στην περσινή σεζόν, ο οποίος με την απόδοσή του «φώναξε» πως ο σύλλογος έχει πια franchise quarterback μετά από δεκαετίες! Ηγετικός και δίχως φόβο στο παιχνίδι του, απέκτησε ένα υπερόπλο για την επερχόμενη σεζόν. Ο Οντέλ Μπέκαμ μετακόμισε στο Κλίβελαντ με ανταλλαγή από τους Τζάιαντς και ανεβάζει επίπεδο την επίθεση της ομάδας. Αμφιλεγόμενη η προσθήκη του τιμωρημένου για τα πρώτα 8 παιχνίδια running back Χαντ (πρώην Τσιφς), ενώ υπήρξε ενίσχυση και στην άμυνα με τους linemen Σέλντον Ρίτσαρντσον και Βέρνον να παίρνουν θέση πλάι στους Γκάρετ και Ογκουντζόμπι στην μπροστινή γραμμή.  Προαγωγή για τον επιθετικό συντονιστή Φρέντι Κίτσενς, ο οποίος μετά την εκπληκτική δουλειά που έκανε με τον Μέιφιλντ στο β’ μισό της περσινής σεζόν, αναλαμβάνει καθήκοντα head coach. Αποχώρησαν με ανταλλαγή ο αμυντικός lineman Όγκμπα για τους Τσιφς και οι Πέπερς (safety), Ζάιτλερ (επιθ. lineman) στο deal με τους Τζάιαντς. Τέλος, αποκτήθηκαν από τους Τσιφς ο safety Μάρεϊ και ο tight end Χάρις, με τον τεχνικό διευθυντή Ντόρσι να τους γνωρίζει καλά.

ΜΠΕΝΓΚΑΛΣ
Αλλαγή εποχής στο Σινσινάτι

Μετά από 16 σεζόν, η διοίκηση των Μπένγκαλς αποφάσισε να προβεί σε αλλαγή head coach, με τον Μάρβιν Λιούις να αποχωρεί δίχως playoff νίκη και τη θέση του να παίρνει ο άπειρος Ζακ Τέιλορ, ο οποίος είχε καθήκοντα επιθετικού συντονιστή στους Ραμς πέρσι. Μεγάλο ρίσκο η απόφαση αυτή, αλλά ο σύλλογος έχει παράδοση στο να στηρίζει τα project του. Φτωχές οι προσθήκες στη free agency με τον επιθετικό lineman Μίλερ (πρώην Μπιλς) και τον αμφιβόλου αξίας cornerback Γουέμπ (πρώην Τζάιαντς) να ξεχωρίζουν. Ανανέωσαν αρκετοί βασικοί παίχτες, ενώ η θεωρητικά μεγαλύτερη ενίσχυση ήρθε μέσω draft με τον Τζόνα Ουίλιαμς να προορίζεται για βασικός στην επιθετική γραμμή άμεσα. UPDATE: Ο Ουίλιαμς χάνει τη σεζόν με τραυματισμό. Τέλος από την ομάδα μετά από 7 χρόνια ο ηγετικός αλλά και «βρώμικος» linebacker Μπέρφικτ, που μετακόμισε στο Όκλαντ. Λογικό το να θεωρούνται πριν ξεκινήσει η σεζόν ως η πλέον αδύναμη ομάδα της λίγκας.







                          AFC SOUTH

ΤΕΞΑΝΣ
Στήριξη στον Ντεσόν

Η πορεία των Τέξανς τέλειωσε άδοξα στον 1ο γύρο των playoffs πέρσι, με την επιθετική τους γραμμή να είναι τροχοπέδη για τον σύλλογο, με τη διοίκηση να μην καταφέρνει την ποθητή αναδόμηση στην offseason. Στο draft την «πάτησαν» όταν οι Ιγκλς έκαναν trade up και τους «έκλεψαν» τον στόχο τους, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν  να επιλέξουν μία θέση αργότερα τον (θεωρητικά) λιγότερο δυναμικό Τάιτους Χάουαρντ. Νωρίτερα στην free agency απέκτησαν τον Ματ Καλίλ από τους Πάνθερς. Μεταμορφωμένη η πίσω ζώνη άμυνας. Έφυγαν οι Μάθιου, Κέβιν Τζόνσον, Αντρέ Χαλ και Καρίμ Τζάκσον (άπαντες βασικοί) και ήρθαν οι Μπάντι-Καλχούν, Γκίμπσον και Ρόμπι. Ανεξάρτητα από τις προαναφερθείσες μετακινήσεις, το βαρόμετρο της ομάδας παραμένει ο Ντεσόν Γουότσον, που πέρσι έκανε ένα βήμα πίσω στην πρόοδό του, εμφανώς επηρεασμένος από τον σοβαρό τραυματισμό του 2017. Δυστυχώς ξανά την επίθεση στις πλάτες του.

ΚΟΛΤΣ
Λακ και Ράιχ απειλούν την AFC

Αναγεννήθηκαν από τις στάχτες τους πέρσι οι Κολτς και έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά της AFC με ένα νεανικό ρόστερ και πολύ ενθουσιασμό στο παιχνίδι τους. Βραχυκύκλωσαν στο χιονισμένο Κάνσας Σίτι, αλλά άφησαν πολλές υποσχέσεις για το 2019, με τον Λακ να έχει επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο των quarterbacks στη λίγκα.  Λίγες και στοχευμένες οι μεταγραφές στην free agency. Ήρθε ο receiver Φάντσες από τους Πάνθερς για να δώσει στον Λακ την επιλογή του μεγάλου κορμιού κυρίως σε red zone καταστάσεις και ο ολοκληρωμένος pass rusher Χιούστον από τους Τσιφς, που εκτός από την αγωνιστική του αξία, αναμένεται να βοηθήσει και στα αποδυτήρια με την εμπειρία του. Στο draft ο τεχνικός διευθυντής Μπάλαρντ, με τις δάφνες τις επιτυχίας από πέρσι, επέλεξε να συλλέξει picks στους χαμηλότερους γύρους και από τους παίχτες που αποκτήθηκαν ξεχωρίζει ο ταχύτατος receiver Κάμπελ. Σπουδαίο έργο από τον Φρανκ Ράιχ στην 1η του σεζόν στο τιμόνι της ομάδας, φανέρωσε τα στοιχεία να χτίσει υπερδύναμη.  

ΤΑΪΤΑΝΣ
 Υπό αμφισβήτηση ο Μαριότα

Απέτυχαν πέρσι να επιστρέψουν στα Playoffs χάνοντας στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής σεζόν εντός έδρας με τον Μαριότα τραυματία και η εικόνα αυτή αντικατοπτρίζει το σύλλογο. Ο franchise quarterback της ομάδας δεν έχει εκπληρώσει τις προσδοκίες των φιλάθλων τα τελευταία χρόνια είτε με το αναιμικό του παιχνίδι είτε με την συχνότητα που τραυματίζεται κατά τη διάρκεια των ετών. Την περσινή σεζόν φανέρωσε πρόοδο στο παιχνίδι του και η διοίκηση αποφάσισε να του δώσει ανταγωνισμό - κίνητρο αποκτώντας (φθηνά) με ανταλλαγή τον Τάνεχιλ από τους Ντόλφινς, ο οποίος έχει κοινά στοιχεία. Στην free agency ενισχύθηκε η ήδη δυναμική επιθετική γραμμή με τον Σάφφολντ (από τους Ραμς) και τον Πάμφαϊλ, προστέθηκε ο αξιόπιστος slot receiver Χάμφρις (πρώην Μπακανίρς) και ο αγέραστος pass rusher Γουέικ (πρώην Ντόλφινς). Με το #19 του draft δυνάμωσε η αμυντική γραμμή με τον Σίμμονς, ενώ στο 2ο γύρο επιλέχθηκε ένας ακόμη receiver (Μπράουν).

ΤΖΑΓΚΟΥΑΡΣ
Εποχή Φόουλς στο Τζάκσονβιλ

Η περσινή τους σεζόν ξεκίνησε με υψηλότατες προσδοκίες αλλά στέφθηκε από πλήρη αποτυχία και βασικός υπεύθυνος γι αυτήν ήταν η θέση του quarterback. Η απόδοση του Μπορτλς αποκάρδιωνε το σύνολο και η καλύτερη άμυνα του 2017, έπεσε επίπεδο. Η διοίκηση έστω και με ένα χρόνο καθυστέρηση αποφάσισε να ψάξει αντικαταστάτη για τη θέση και απέκτησε τον καλύτερο που ήταν διαθέσιμος στην ελεύθερη αγορά. Ο Νικ Φόουλς μετά από μία ακόμη πολύ καλή postseason έφυγε ως ήρωας από τη Φιλαδέλφια, αφού οι Ιγκλς προτίμησαν τον Γουέντζ και το Τζάκσονβιλ τον υποδέχθηκε σαν σωτήρα. Το υλικό άλλωστε υπάρχει σε όλες τις θέσεις για μία βαθιά πορεία στα playoffs. Από τις υπόλοιπες προσθήκες ξεχώρισε αυτή του receiver Κόνλεϊ (πρώην Τσιφς), του επιθετικού lineman Ογκμπουέχι (πρώην Μπένγκαλς) και του linebacker Ράιαν (πρώην Πάκερς). Ως αντικαταστάτης του Φουρνέτ υπεγράφη ο Μπλου (πρώην Τέξανς). Από το draft, άμεσο αντίκτυπο στην ομάδα αναμένεται να έχει ο pass rushing linebacker Τζος Άλλεν, που εμπλουτίζει κι άλλο την ήδη δυναμική άμυνα. Αποχώρησαν από αυτή o lineman Τζάκσον και ο safety Γκίμπσον.






                                                                 AFC WEST

ΤΣΙΦΣ
Ολικό lifting στην άμυνα

Η διοίκηση του συλλόγου είδε πως το αμυντικό κομμάτι ήταν αυτό που στέρησε από την ομάδα τη συμμετοχή της στο Superbowl και αποφάσισε να αλλάξει ριζικά το ρόστερ του, αλλά και τον συντονιστή. Αποχώρησαν από αυτή οι μέχρι πρότινος βασικοί Χιούστον, Φορντ (με ανταλλαγή), Μπέρι, Νέλσον, Μάρεϊ και Πάρκερ και αποκτήθηκαν οι Φρανκ Κλαρκ (με ανταλλαγή από τους Σίχοκς), Νταρόν Λι (με ανταλλαγή από τους Τζετς), Μάθιου (πρώην Τέξανς), Γουίλσον (πρώην Κάουμποϊς), Όγκμπα (με ανταλλαγή από τους Μπράουνς), Όκαφορ (πρώην Σέιντς) και  Μπρίλαντ (πρώην Πάκερς). Αντικαταστάτης του Σάτον στο τεχνικό επιτελείο ο Σπανιόλο. Μοναδική αξιόλογη επιθετική προσθήκη αυτή του running back Χάιντ, ο οποίος θα ανταγωνιστεί με τον Ντέμιαν Ουίλιαμς για τη θέση του βασικού. Βέβαια το μεγάλο θέμα στην επίθεση είναι η υπόθεση του Χιλ, με τον «δαιμόνιο» receiver να έχει εξωγηπεδικά «προβλήματα» και να τίθεται εκτός ομάδας επ’ αόριστον και τον MVP Μαχόουμς να χάνει το μεγάλο του «όπλο» στο passing game. Αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην επιθετική γραμμή ο center Μορς, που υπέγραψε με τους Μπιλς.

ΤΣΑΡΤΖΕΡΣ
Η τελευταία ευκαιρία του Ρίβερς

Πέρσι όλα έμοιαζαν να στήνονται σωστά ώστε ο Ρίβερς να βάλει το «κερασάκι» στην μεγάλη καριέρα του με μία συμμετοχή σε Superbowl, όμως οι Τσάρτζερς αποδείχθηκαν «λίγοι» στην έδρα των Πάτριοτς. Καλούνται να επιστρέψουν στη δουλειά μετά από την άδοξη περσινή πορεία τους και να περιστοιχίσουν τον Ρίβερς σε μία τελευταία προσπάθεια να αποκτήσει ένα δαχτυλίδι. Το ρόστερ παραμένει ποιοτικό με λίγες προσθαφαιρέσεις στη free agency και ξεκινούν τη χρονιά ως ένα από τα φαβορί της AFC. Από τους νεοαποκτηθέντες ελάχιστοι μοιάζει ότι θα έχουν σημαντικό ρόλο στο φετινό ρόστερ με τον πολύπειρο Τόμας Ντέιβις (πρώην Πάνθερς) να είναι ένας από αυτούς. Ως back up του Ρίβερς αποκτήθηκε ο Τάιροντ Τέιλορ, ενώ θα μπουν άμεσα στο rotation οι ρούκι Τίλερι (αμ. lineman) και  Άντερλεϊ (safety).

ΜΠΡΟΝΚΟΣ
Νέος head coach, νέος QB

Αναμενόμενη η αλλαγή στη θέση του head coach μετά τις δύο αποτυχημένες σεζόν με τον Τζόσεφ στα ηνία, η διοίκηση επέλεξε μία πιο έμπειρη λύση για το πόστο με τον, επί σειρά ετών πολύ επιτυχημένο αμυντικό συντονιστή σε 49ερς και Μπερς, Βικ Φάντζιο να αναλαμβάνει καθήκοντα. Το γαϊτανάκι στη θέση του quarterback συνεχίζεται στο Ντένβερ μετά την αποχώρηση του Μάννινγκ, με νέο ηγέτη πια στην επίθεση τον Τζο Φλάκο, που μετά από 11 σεζόν και 1 τρόπαιο στη Βαλτιμόρη, μετακόμισε δυτικά. Ο 34χρονος πριν τραυματιστεί πέρσι και χάσει τη θέση του από τον ρούκι Τζάκσον, πραγματοποιούσε τις καλύτερες εμφανίσεις του την τελευταία 3ετία και φιλοδοξεί να αναγεννηθεί στο Ντένβερ. Ο τεχνικός διευθυντής Έλγουεϊ επέλεξε quarterback και στο draft, όμως δήλωσε πως ο Ντρου Λοκ, προορίζεται για το μέλλον. Νωρίτερα από τον Λοκ επιλέχθηκε ο tight end Νόα Φαντ, που έχει όλα τα στοιχεία να γίνει πρωταγωνιστής στην επίθεση της ομάδας με το καλημέρα. Αλλαγές στην πίσω ζώνη άμυνας με τον Ρόμπι να αποχωρεί και τους Κάλαχαν και Καρίμ Τζάκσον να αποκτούνται. Ακριβοπληρώθηκε ο Τζαγουάν Τζέιμς για την επιθετική γραμμή.

ΡΕΪΝΤΕΡΣ
Showtime στο Όκλαντ

Παταγώδης αποτυχία η 1η σεζόν του Τζον Γκρούντεν στον πάγκο των Ρέιντερς, πρόθυμος να αλλάξει τα πάντα ο μέχρι το 2017 τηλεοπτικός αστέρας του ESPN. Με καριέρα στο NFL Network το βιογραφικό του νέου τεχνικού διευθυντή Μάικ Μάγιοκ, που προέβη σε πολλές μεταγραφικές κινήσεις την άνοιξη και είχε την πολυτέλεια 3 επιλογών στον 1ο γύρο του draft! Αρχικά οι Ρέιντερς απέκτησαν (με ανταλλαγή) τον Αντόνιο Μπράουν από τους Στίλερς και τον παρουσίασαν σε μία λαμπερή εκδήλωση. Μαζί του, ο Ταϊρέλ Ουίλιαμς (πρώην Τσάρτζερς) θα υποδέχεται πάσες από τον Καρ, που στηρίχθηκε εντέλει, ενώ για να προστατεύει τον quarterback ακριβοπληρώθηκε ο Τρέντ Μπράουν (πρώην Πάτριοτς). Αρκετοί έμπειροι παίχτες προστέθηκαν στο ρόστερ από τους οποίους ξεχώρισαν ο running back Κροουέλ, ο safety Τζόινερ (πρώην Ραμς) και ο περιβόητος linebacker Μπέρφικτ (πρώην Μπένγκαλς). Στο draft οι Ρέιντερς επικρίθηκαν για την επιλογή του αμυντικού lineman Φέρελ στο #4. Ακολούθησαν ο running back Τζέικομπς, που θα βρει δυνατό ανταγωνισμό για τη θέση και ο safety Άμπραμ, που λογικά θα ξεκινήσει βασικός από την 1η αγωνιστική. Αποχώρησαν από τον σύλλογο οι θηριώδεις επιθετικοί linemen Πεν και Οσέμελε και ο receiver Τζόρντι Νέλσον.







                                                                   NFC EAST

ΚΑΟΥΜΠΟΪΣ
Η ωρίμανση του Πρέσκοτ

Μετά από μία κακή 2017 σεζόν, ο quarterback των Κάουμποϊς επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις, ειδικά στο β’ μισό της περσινής σεζόν και καλείται φέτος να ανεβάσει την απόδοσή του ένα επίπεδο ακόμη, με τις διαπραγματεύσεις για την επέκταση του συμβολαίου του να έχουν ήδη ξεκινήσει. Ισχνής δυναμικής οι προσθήκες στο passing οπλοστάσιο, με το τεχνικό τιμ να υπολογίζει ακόμη περισσότερα στον Κούπερ, που ικανοποίησε πέρσι. Επέστρεψε στην ενεργό δράση, μετά από μία σεζόν ως σχολιαστής στο ESPN, ο tight end Γουίτεν, αποκτήθηκε για τη θέση του Μπίσλι ο Ράνταλ Κομπ (πρώην Πάκερς). Υπέγραψε 5ετές συμβόλαιο ανανέωσης ο pass rusher Λόρενς και θα έχει φέτος αρωγό στην μπροστινή γραμμή τον Ρόμπερτ Κουίν, που ήρθε με ανταλλαγή από τους Ντόλφινς. Προστέθηκε στην επιθετική γραμμή ο Φλέμινγκ (πρώην Πάτριοτς), ενώ παραμένει μεγάλο ερωτηματικό η υγεία του center Φρέντερικ, που έχασε ολόκληρη την περσινή σεζόν.

ΙΓΚΛΣ
Το «στοίχημα» του Γουέντζ

Η διοίκηση των Ιγκλς πόνταρε το μέλλον της στον Κάρσον Γουέντζ, αποδεσμεύοντας τον τοπικό ήρωα Φόουλς και ο νεαρός quarterback οφείλει να αποδείξει πως αυτή ήταν η σωστή απόφαση για τον σύλλογο. Πέρσι επέστρεψε εμφανώς επηρεασμένος από τον σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο και δεν ικανοποίησε με την απόδοσή του,  ενώ αποκόμισε και νέο χτύπημα στη μέση που τον άφησε ξανά εκτός playoffs. Στο μεταγραφικό παζάρι οι Ιγκλς ανανέωσαν μερικώς την αμυντική γραμμή, με τον Βίνι Κάρι να επιστρέφει μετά από μία σεζόν στην Τάμπα και τον Μαλίκ Τζάκσον να μετακομίζει από το Τζάκσοβιλ. Αποχώρησε ο Μάικλ Μπένετ και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ο Νγκάτα. Ακόμη ένα γνώριμο πρόσωπο επέστρεψε στη Φιλαδέλφια, με τον Ντεσόν Τζάκσον να αποτελεί πια την βαθιά απειλή του passing παιχνιδιού τους. Ένα ακόμη έμπειρο γρανάζι προστέθηκε στην πίσω ζώνη στο πρόσωπο του safety Σεντέχο (πρώην Βάικινγκς). Αντικαταστάτης του Τζόρνταν Χικς στις θέσεις των linebackers ο έμπειρος Ζακ Μπράουν (πρώην Ρέντσκινς). Νέο πρόσωπο στο ρόστερ των running backs ο Τζόρνταν Χάουαρντ, που ήρθε με ανταλλαγή από τους Μπερς. Στο draft έκαναν trade up για να επιλέξουν στον 1ο γύρο τον επιθετικό lineman Ντίλαρντ, που προορίζεται για αντικαταστάτης του Πίτερς, όταν αυτός αποφασίσει να αποσυρθεί, ενώ στο 2ο γύρο επέλεξαν παίχτες για τις skill θέσεις, τον running back Σάντερς και τον υψηλόσωμο receiver Αρσέγκα-Γουάιτσαϊντ.

ΡΕΝΤΣΚΙΝΣ
Επένδυση στον Χάσκινς

Με τον Άλεξ Σμιθ να τραυματίζεται πολύ άσχημα στα μέσα της περσινής σεζόν και με τα ιατρικά αποτελέσματα να μην τον θέλουν να επιστρέφει εγκαίρως το 2019, οι Ρέντσκινς υπέγραψαν δύο καινούριους quarterbacks. Νωρίς στην offseason απέκτησαν με ανταλλαγή τον Κίναμ ως δικλείδα ασφαλείας και στο draft βρήκαν την ευκαιρία να επιλέξουν τον Ντουέιν Χάσκινς, που ήταν διαθέσιμος στο #15. Το ποιος θα ξεκινήσει βασικός τη σεζόν θα διαλευκανθεί στην προετοιμασία, αλλά ο ρούκι είναι προφανώς ο μελλοντικός ηγέτης των πρωτευουσιάνων. Πολύ αξιόλογη προσθήκη και αυτή του αμυντικού lineman Σουέτ, αργότερα στον 1ο γύρο του draft., ενώ στον 3ο γύρο επιλέχθηκε ο ταχύτατος receiver ΜακΛόριν, που ήταν συμπαίχτης με τον Χάσκινς στο Οχάιο Στέιτ. Άμεσο αντίκτυπο στην άμυνα τους και συγκεκριμένα στην πίσω ζώνη αναμένεται να έχει ο safety Λάντον Κόλινς (πρώην Τζάιαντς), που ακριβοπληρώθηκε για να υπογράψει. Επιστρέφει από τραυματισμό ο running back Γκάις, που έχασε την ρούκι σεζόν του και θα παλέψει με τον Πίτερσον (που ανανέωσε) για τη θέση του βασικού. Απώλειες από την γραμμή των linebackers ο Ζακ Μπράουν και ο Πρέστον Σμιθ.

ΤΖΑΪΑΝΤΣ
Προβληματισμός στη Νέα Υόρκη


Μετά από μία δεύτερη συνεχόμενη κάκιστη σεζόν, η offseason που πέρασε δεν άφησε αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον των Τζάιαντς. Αρχικά αποχώρησε ο σούπερ σταρ της ομάδας Οντέλ Μπέκαμ για το Κλίβελαντ και στη συνέχεια, στο draft επιλέχθηκε προς μεγάλη έκπληξη όλων ο Ντάνιελ Τζόουνς με το #6! Ο νεαρός quarterback δεν έθελξε με την απόδοσή του στο κολέγιο του Ντιούκ και όλοι οι αναλυτές επέκριναν την απόφαση του τεχνικού διευθυντή του συλλόγου να τον επιλέξει τόσο ψηλά. Ίδιο σουλούπι με τον Μάννιγνκ, o 38χρονος όμως αναμένεται να παραμείνει βασικός και φέτος. Από την ανταλλαγή του Μπέκαμ αποκόμισαν από τους Μπράουνς τον safety Πέπερς, που θα κληθεί να καλύψει το κενό του αποχωρήσαντα Κόλινς, τον επιθετικό lineman Ζάιτλερ και ένα έξτρα pick 1ου γύρου, που πήγε στον αμυντικό lineman Ντέξτερ Λόρενς, που κατέκτησε το κολεγιακό πρωτάθλημα με το Κλέμσον το Γενάρη. Υπήρξε και 3η επιλογή στον 1ο γύρο για τους μπλε, που απέκτησαν τον αξιόλογο cornerback Μπέικερ. Νωρίτερα στην free agency υπέγραψαν τον Γκόλντεν Τέιτ (πρώην Λάιονς και Ιγκλς) για τη θέση του Μπέκαμ.






                                                                      NFC NORTH

ΜΠΕΡΣ
Ανερχόμενη δύναμη

Μετά την πολύ επιτυχημένη 1η σεζόν του coach Νάγκι στο Σικάγο, οι «αρκούδες» είναι έτοιμες να κάνουν το βήμα παραπάνω και θεωρούνται (έστω το ισχνό) φαβορί στη βόρεια division. Η ισχυρότατη το 2018 άμυνά τους έχασε τον συντονιστή της και αυτό ίσως προκαλέσει επιπλοκές. Ο Φάντζιο ανέλαβε head coach στο Ντένβερ και στο πόστο του ήρθε ο πρώην head coach των Κολτς Τσακ Παγκάνο. Στη θέση του slot cornerback ο Σκριν (πρώην Τζετς) αντικαθιστά τον Κάλαχαν και στη θέση του safety ο Κλίντον-Ντιξ τον Έιμος. Απαράλλαχτο το βασικό επιθετικό σχήμα, με εξαίρεση τις προσθαφαιρέσεις στους running backs. Ο Χάουαρντ αποχώρησε με ανταλλαγή και ήρθαν για τη θέση ο Μάικ Ντέιβις (πρώην Σίχοκς) και ο ρούκι Μοντγκόμερι, που θα πλαισιώσουν τον πολυδιάστατο Κόεν, ενώ ο «υβριδικός» Πάτερσον, που ήρθε από τους Πάτριοτς προορίζεται για receiver.  Στη φετινή πορεία των Μπερς βέβαια όλα θα εξαρτηθούν από τον Τρουμπίσκι και την εξέλιξή του στην 3η του σεζόν.

ΒΑΪΚΙΝΓΚΣ
Υπό πίεση ο Κάζινς


Ιδιαιτέρως απογοητευτική η περσινή σεζόν για τους Βάικινγκς, που ακριβοπλήρωσαν τον Κάζινς για να τους οδηγήσει στον τίτλο. Η ομάδα απέτυχε να μπει καν στα playoffs και ο quarterback της ομάδας επικρίθηκε δριμύτατα για την φτωχή απόδοσή του στα κρίσιμα παιχνίδια. Για να προστατευθεί καλύτερα ο Κάζινς αποκτήθηκε ο Κλάιν (πρώην Τάιτανς) μέσω free agency και ο Μπράντμπερι μέσω draft. Στη θέση του Σέλντον Ρίτσαρντσον στην αμυντική γραμμή ήρθε ο Στέφεν (πρώην Σίχοκς) και ανανέωσε εντέλει ο αθλητικός linebacker Μπαρ. Επέκταση συμβολαίου υπέγραψε ο tight end Ρούντολφ, back up του οποίου θα είναι ο ρούκι Σμιθ από το κολέγιο της Αλαμπάμα.

ΠΑΚΕΡΣ
Νέος head coach, υψηλότερες προσδοκίες για τον Ρότζερς

Με στόχο να αξιοποιηθεί όσο το δυνατόν καλύτερα ο Ρότζερς, υπήρξε αλλαγή στη θέση του head coach με τον Ματ ΛεΦλέρ να επιλέγεται ως διάδοχος του ΜακΚάρθι. Μεγάλο βήμα για τον 39χρονο, περσινό επιθετικό συντονιστή των Τάιτανς, προφανώς έδωσε το «ok» ο σπουδαίος quarterback για την πρόσληψή του. Παρέμεινε στο πόστο του αμυντικού συντονιστή ο Μάικ Πέτιν, του οποίου το ρόστερ ενισχύθηκε σημαντικά. Στην free agency αποκτήθηκαν ο safety Έιμος (πρώην Μπέρς), ο linebacker Πρέστον Σμιθ (πρώην Ρέντσκινς) και ο pass rusher Ζαντάριους Σμιθ (πρώην Ρέιβενς), ενώ στον 1ο γύρο του draft επιλέχθηκαν ο αμυντικός lineman Ρασάν Γκάρι και ο safety Σάβατζ. Αποχώρησαν από την άμυνα οι linebackers Ράιαν και Πέρι και από την επίθεση ο receiver Κομπ. Νέος «φύλακας» του Ρότζερς ο Τέρνερ (πρώην Μπρόνκος) και νέος στόχος στο passing game ο πανύψηλος tight end Μερσέντες Λιούις.

ΛΑΪΟΝΣ
2η σεζόν για το project Πατρίσια

Στην ρούκι σεζόν του ως head coach, ο πρώην αμυντικός συντονιστής των Πάτριοτς Ματ Πατρίσια είχε εφιαλτικό ξεκίνημα, όμως με την πάροδο των εβδομάδων κέρδισε την εμπιστοσύνη των παιχτών του και τη 2η χρονιά αναμένεται να παρουσιάσει ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Στην offseason οι κινήσεις τους είχαν πολλές αναφορές στους πρωταθλητές. Απέκτησαν από αυτούς τον πολυδιάστατο αμυντικό lineman Τρέι Φλάουερς, ενώ ακόμη δύο παίχτες με παρελθόν στη Μασαχουσέτη προστέθηκαν στο ρόστερ. Ο slot receiver Αμεντόλα και ο slot cornerback Τζάστιν Κόουλμαν. Εμπειρία θα προσδώσουν στην ομάδα οι Σι Τζέι Άντερσον, που έλαμψε στα Playoffs με τους Ραμς, ο receiver Κερς (πρώην Τζετς και Σίχοκς) και ο tight end Τζέιμς (πρώην Στίλερς), με τους δύο πρώτους να έχουν σκοράρει σε νικηφόρα γι αυτούς Superbowls! Αποχώρησαν από την άμυνα, ο βασικός safety Κουίν και ο μόνιμα τραυματίας πέρσι Άνσα. Άμεσο αντίκτυπο στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας αναμένεται να έχει ο ρούκι tight end Χόκενσον, που επιλέχθηκε στο #8 του draft. Νέος επιθετικός συντονιστής ο Ντάρελ Μπέβελ (πρώην Σίχοκς και Βάικινγκς) θα κληθεί να επαναφέρει τον Στάφορντ σε υψηλά στάνταρ μετά από μία κάκιστη 2018 σεζόν, με όλες τις ενδείξεις να προδίδουν πως το επιθετικό τους πλάνο θα βασίζεται πλέον στο run game





                                                                NFC SOUTH

ΣΕΪΝΤΣ
Αντέχει ο Μπριζ ?

Ονειρική η σεζόν των Σέιντς πέρσι… μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα του ημιτελικού απέναντι στους Ραμς. Το μη σφύριγμα των διαιτητών τους κόστισε την πρόκριση στο Superbowl, αλλά καμουφλάρισε την κακή απόδοση  του Μπριζ στον αγώνα και την εν γένει πτωτική πορεία του στο τελευταίο δίμηνο. Το μεγάλο ερώτημα για τη φετινή σεζόν είναι το σε πόσο υψηλό επίπεδο μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται ο 40χρονος quarterback. Ως back up του ανανέωσε με την ομάδα ο Μπριτζγουότερ. Στους running backs ο Καμάρα θα έχει μεγαλύτερες ευθύνες μετά τη φυγή του Ίνγκραμ, με τον Λατάβιους Μάρεϊ (πρώην Βαίκινγκς) και τον Μπακ Άλεν (πρώην Ρέιβενς) να μετακομίζουν στη Νέα Ορλεάνη για να καλύψουν το κενό. Καμία ουσιαστική αλλαγή στις θέσεις των receivers, αποχώρησε από την ενεργό δράση ο βασικός center Άνγκερ, για τη θέση του ήρθε ο Ίστον από τους Βάικινγκς. Υπέγραψε με την ομάδα ο tight end Κουκ, που ήταν από τους ελάχιστους διασωθέντες στους περσινούς Ρέιντερς και θα δώσει σημαντική λύση στη θέση για πρώτη φορά μετά τη φυγή του Γκράχαμ. Μικροαλλαγές στην αμυντική γραμμή με τους Ντέιβισον και Όκαφορ να αποχωρούν και τους Μάλκολμ Μπράουν (πρώην Πάτριοτς) και Μάριο Έντουαρντς (πρώην Τζάιαντς) να έρχονται. Δεν υπήρξαν αλλαγές στην πίσω ζώνη. Είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί της NFC, όμως υπάρχει το ερώτημα: τους καταρράκωσε ο περσινός αποκλεισμός ή θα τον χρησιμοποιήσουν σαν «καύσιμο» για τη φετινή σεζόν;

ΦΑΛΚΟΝΣ
Υπό πίεση ο coach Κουίν       
   
Απογοήτευσαν οι Φάλκονς την περσινή σεζόν και ο coach Κουίν κράτησε τη θέση του με το άλλοθι των πολλών και σημαντικών τραυματισμών στην άμυνα, από νωρίς. Το υλικό υπάρχει, συνοχή υπάρχει και ο προπονητής καλείται να οδηγήσει την ομάδα ξανά βαθιά στα playoffs. Από τις μετακινήσεις ξεχωρίζει η πολύ αλλαγμένη (κατά τα 3/5 ) επιθετική γραμμή. Ο Κάρπεντερ (πρώην Τζετς) και οι ρούκι (1ου γύρου) Λίντστρομ και ΜακΓκάρι αναμένεται να ξεκινούν βασικοί στις θέσεις των Λεβίτρ, Σβάιτζερ και Σρέντερ, με τους νέους παίκτες να έχουν καλύτερα στοιχεία για run game. Απαράλλαχτος ο κορμός των receiver, αποχώρησε ο running back Κόουλμαν και τη θέση του #2 θα καλύψει εκ των έσω ο Ίτο Σμιθ και ο Μπάρνερ που ήρθε από τους Πάνθερς. Από την άμυνα, πολύ σημαντική ήταν η αποχώρηση του αξιόπιστου cornerback Άλφορντ, επέστρεψε σε αυτή ο lineman Κλέιμπορν, μετά από μία σεζόν στους Πάτριοτς.  

ΠΑΝΘΕΡΣ
Κομβική σεζόν για τον Καμ

Μετά την πολύ κακή περσινή σεζόν, ειδικά από το Νοέμβρη και μετά, ο Νιούτον έκανε και δεύτερη επέμβαση στον ώμο του και βρίσκεται σε μία κομβική καμπή της καριέρας του. Η MVP σεζόν του μοιάζει πια μακρινό παρελθόν και τα 2 τελευταία χρόνια η απόδοσή του βρίσκεται σε πτώση, επηρεασμένη φυσικά και από τους τραυματισμούς. Κουβαλάει έναν σύλλογο στις πλάτες του και από την φυσική του κατάσταση θα εξαρτηθεί και η φετινή σεζόν για τους Πάνθερς. Αποχώρησε από τον κορμό των αποδεκτών του Νιούτον ο Φάντσες, με σκοπό να διευρυνθεί ο ρόλος των νεαρών ταχύτατων receivers Μουρ και Σάμιουελ. Επιστρέφει για ακόμη μία σεζόν ο tight end Όλσεν παρά τους σοβαρούς τραυματισμούς των προηγούμενων ετών. Πολλά νέα πρόσωπα στην επιθετική γραμμή με μόνο σίγουρο στο βασικό σχήμα τον «παλιό» Τέρνερ. Δουλεύει πολύ στην offseason ο ΜακΚάφρι και αναμένεται να κουβαλήσει και πάλι μεγάλο φορτίο στην επίθεση. Πολλές οι προσθήκες και στην αμυντική γραμμή. Υπέγραψαν στην free agency οι έμπειροι Μακόι (πρώην Μπακανίρς) και Ίρβιν (πρώην Φάλκονς), ενώ στο #16 του draft επιλέχθηκε ο αθλητικός Μπερνς. Αποσύρθηκε ο εμβληματικός Πέπερς, μετακόμισε στο Λος Άντζελες ο επί χρόνια ηγετικός linebacker Ντέιβις. 

ΜΠΑΚΑΝΙΡΣ
Νέα πρόκληση για τον Άριανς

Μετά από μία ακόμη αποτυχημένη σεζόν, νέος προπονητής των Μπακανίρς είναι ο 66χρονος Μπρους Άριανς, που επέλεξε να επιστρέψει στους πάγκους μετά από μία σεζόν ως τηλεσχολιαστής. Με πολύ καλές χρονιές από το 2012 και μετά σε Ιντιάνα (ως προσωρινός head coach) και Αριζόνα, έχει μία νέα μεγάλη πρόκληση στην καριέρα του.  Αφού κατάφερε να «αναπτύξει» ως quarterbacks τον Πέιτον Μάννινγκ, τον Ρόθλισμπεργκερ και τον Λακ, καλείται να βάλει στον ίσιο δρόμο τον Ουίνστον, ο οποίος παίρνει μία τελευταία ευκαιρία από το σύλλογο. Στα μεταγραφικά η συντριπτική πλειοψηφία των μετακινήσεων αφορούσε την άμυνα, της οποίας νέος συντονιστής θα είναι ο πρώην coach των Τζετς, Τοντ Μπόουλς.  Ήρθαν στο ρόστερ ο lineman Σου (πρώην Ραμς), και οι linebackers Μπάρετ (πρώην Μπρόνκος) και Μπιουκάνον (πρώην Κάρντιναλς). Αποχώρησε ο μέχρι πρότινος αρχηγός της άμυνας Μακόι και ο Κάρι από την μπροστινή γραμμή και ο linebacker Αλεξάντερ. Στο draft, με το #5 επιλέχθηκε ο linebacker Ντέβιν Γουάιτ. Στην επίθεση μοναδική αξιοσημείωτη αποχώρηση ήταν αυτή του Ντεσόν Τζάκσον, ενώ ως backup του Ουίνστον πήγε ο γυρολόγος Γκάμπερτ. 



                                                               NFC WEST

ΡΑΜΣ
Διαχείριση του χαμένου Superbowl

To 2018 η ομάδα του coach ΜακΒέι έφτασε ως τη βρύση, αλλά δεν ήπιε νερό, με το νεαρό προπονητή να φέρει μεγάλη ευθύνη για την αναιμική εμφάνιση της επίθεσής του στο Superbowl. Από το μέσο όρο των 30 πόντων, σκόραρε μόλις 3 στον τελικό και η αμυντική συνταγή του Μπέλιτσικ αναμένεται να αντιγραφεί από τους αντιπάλους των Ραμς φέτος. Ο νεαρός coach και το νεανικό ρόστερ της ομάδας θα κληθούν να ξεπεράσουν την απώλεια του τίτλου και να παρουσιαστούν ψυχολογικά έτοιμοι στο ξεκίνημα της σεζόν, κάτι που παραδοσιακά οι ηττημένοι των Superbowls δυσκολεύονται να πράξουν.  Στο μεταγραφικό παζάρι δεν ήταν δραστήριοι καθώς δεν έχουν περιθώριο στο salary cap. Υπέγραψαν τον πολύπειρο safety Έρικ Γουέντλ για τη θέση του αποχωρήσαντα Τζόινερ και στο rotation των linebackers πρόσθεσαν τον Κλέι Μάθιουζ (πρώην Πάκερς). Αποχώρησε ο βασικός επιθετικός lineman Σάφολντ και αποσύρθηκε ο Σάλιβαν, που αγωνιζόταν δίπλα του, ενώ από την αμυντική γραμμή έφυγε ο Σου. Στο draft δεν είχαν επιλογή στον 1ο γύρο και στον 2ο επέλεξαν τον safety Ραπ. Δεν υπήρξαν αλλαγές στις skill θέσεις της επίθεσης, με τον Μπορτλς να έρχεται για back up του Γκοφ.

ΣΙΧΟΚΣ
«Όλα τα λεφτά» ο Ουίλσον

Στην πρώτη χρονιά της ανανέωσης του ρόστερ οι Σίχοκς επέστρεψαν στα playoffs και άφησαν υποσχέσεις για το μέλλον. Η ομάδα πλέον στηρίζεται στον Ουίλσον, ο οποίος υπέγραψε ανανέωση συμβολαίου και έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της λίγκας!  Πλήγμα για τον quarterback η απόσυρση από την ενεργό δράση του #1 receiver Μπάλντγουιν, λόγω προβλημάτων υγείας. Τα «μεγάλα» παπούτσια του Μπάλντγουιν θα κληθεί να καλύψει ο ρούκι (2ου γύρου) Μέτκαλφ, που έχει τρομερά φυσικά προσόντα. Στην βελτιωμένη (πέρσι) επιθετική γραμμή υπήρξε μία αλλαγή με τον έμπειρο Ιουπάτι να προαλείφεται για βασικός guard. Αποχώρησε από το rotation των running backs ο Μάικ Ντέιβις και ο περσινός ρούκι Πένι αναμένεται να έχει μεγαλύτερο ρόλο φέτος. Με την πρώτη επιλογή του draft διάλεξαν τον Κόλιερ για την αμυντική γραμμή και μαζί με τον Άνσα (πρώην Λάιονς) θα κληθούν να καλύψουν το κενό του αποχωρήσαντα (με ανταλλαγή) Κλαρκ. Αποχώρησε ο πολύ χρήσιμος slot cornerback Κόουλμαν.

49ΕΡΣ
Πάνω απ’ όλα η υγεία

Η περσινή σεζόν των 49ερς ξεκίνησε με υψηλές προσδοκίες, οι οποίες όμως «γκρεμίστηκαν» νωρίς λόγω των σημαντικότατων τραυματισμών, με αποκορύφωμα αυτόν του quarterback Γκαρόπολο. Ο coach Σάναχαν θα τον έχει υγιή φέτος και στο πλάι του πρόσθεσε τον running back Τέβιν Κόουλμαν (πρώην Φάλκονς), ο οποίος μαζί με τον ΜακΚίνον, που επίσης επιστρέφει από τραυματισμό και το Μπρέιντα θα μοιραστούν τις προσπάθειες. Στους receivers, προσθήκη ο Τζόρνταν Μάθιουζ (πρώην Ιγκλς) και ο ρούκι (2ου γύρου) Σάμουελ. Το αμυντικό κομμάτι ενισχύθηκε σημαντικά σε μία ακόμη offseason και οι φίλοι της ομάδας περιμένουν να δουν αποτελέσματα. Στην μπροστινή γραμμή προστέθηκε ένα ακόμη πολύ ψηλό draft pick, στο πρόσωπο του (#2) Νικ Μπόσα, αδερφός του Τζόι Μπόσα των Τσάρτζερς, ενώ στους linebackers ήρθαν ο Ντι Φορντ με ανταλλαγή από τους Τσιφς και ο Αλεξάντερ ως ελεύθερος από τους Μπακανίρς. Έφυγε ο προβληματικός linebacker Φόστερ. Ο αμυντικός συντονιστής Σάλεχ οφείλει να δημιουργήσει ένα σύνολο που «πνίγει» του αντιπάλους και με δεδομένο την επιθετική δεινότητα του coach Σάναχαν, οι 49ερς μπορούν να κάνουν το «μπαμ» φέτος.

ΚΑΡΝΤΙΝΑΛΣ
Ενδιαφέρον πείραμα στην Αριζόνα

Μετά την αποκαρδιωτική περσινή σεζόν, η διοίκηση του συλλόγου αποφάσισε να κάνει restart. Άλλαξε προπονητή για δεύτερη σερί σεζόν, προσλαμβάνοντας τον πρωτάρη σε επίπεδο NFL Κλιφ Κίνγκσμπερι, ο οποίος έχει να επιδείξει ένα βιογραφικό με χαμηλό ποσοστό νικών στο κολέγιο, αλλά καινοτόμα επιθετικά συστήματα. Μήνες πριν προσληφθεί είχε ερωτηθεί για το επερχόμενο draft και δήλωσε πως αν του δινόταν η ευκαιρία θα διάλεγε στο #1 τον quarterback Κάιλερ Μάρεϊ. Όταν του παρουσιάστηκε η ευκαιρία το επιβεβαίωσε και ο ύψους μόλις 1.77, αλλά ταχύτατος πασέρ θα είναι ο franchise quarterback των Κάρντιναλς, που ξεφορτώθηκαν με ανταλλαγή τον Ρόουζεν μετά από μόλις μία σεζόν.  Η επίθεση των Κάρντιναλς δεν θα περιλαμβάνει πολλά συμβατικά plays και ο νεαρός coach αναμένεται να σχεδιάσει ένα πλάνο για να εκμεταλλευτεί τα στοιχεία του Μάρεϊ, που τον έκαναν MVP του κολεγιακού πρωταθλήματος πέρσι. Στον 2ο γύρο του draft οι Κάρντιναλς επέλεξαν τον cornerback Μέρφι και τον slot receiver Ισαμπέλα. Ο Φιτζέραλντ θα συνεχίσει για ακόμη μία σεζόν, ενώ νέος passing στόχος στο ρόστερ είναι ο tight end Κλέι (πρώην Μπιλς). Νέα πρόσωπα στην επιθετική γραμμή οι Γκίλμπερτ (πρώην Στίλερς) και Σουίζι (πρώην Σίχοκς), αποχώρησε από αυτή ο Ιουπάτι. Στην άμυνα πρόσθεσαν εμπειρία με τις υπογραφές των linebackers Σαγκς (πρώην Ρέιβενς) και  Τζόρνταν Χικς (πρώην Ιγκλς), των cornerbacks Άλφορντ (πρώην Φάλκονς) και Μπροκ (πρώην Μπρόνκος) και του lineman Φάιλον (πρώην Τσάρτζερς). Πλήγμα η τιμωρία του σταρ cornerback Πίτερσον για 6 αγωνιστικές λόγω χρήσης αναβολικών. Αποχώρησε ο βασικός linebacker Μπιουκάνον και ο lineman Μεγιόα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου