Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Απόλυτη κυριαρχία Seahawks!!!



SEATTLE SEAHAWKS
43
DENVER BRONCOS
8


Οι Σιάτλ Σίχοκς είναι οι φετινοί πρωταθλητές στο NFL!!! Η ομάδα από τη βορειοδυτική γωνιά της χώρας διέλυσε τους Ντένβερ Μπρόνκος στο Superbowl της Νέας Υόρκης και πήρε το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία του συλλόγου με άκρως εμφατικό τρόπο! Η καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα ταπείνωσε την επίθεση του Μάννινγκ που έσπασε όλα τα επιθετικά ρεκόρ μέσα στη σεζόν, ενώ η επίθεση των Σίχοκς σκόραρε με κάθε πιθανό τρόπο! Τα «γεράκια» μπήκαν με το πόδι στο γκάζι από το πρώτο δευτερόλεπτο και κατέστησαν σαφές ότι έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για τη νίκη. Η πιο πλήρης ομάδα στη λίγκα δικαίως στέφθηκε πρωταθλήτρια και με μέσο όρο ηλικίας μόλις 26,4 (η πιο νέα ομάδα στην ιστορία που κατακτά το Superbowl) το μέλλον προδιαγράφετε λαμπρό. 


           
o Μάννινγκ χάνει την μπάλα στην 1η φάση του αγώνα
Τα σημάδια ότι η βραδιά άνηκε στους Σίχοκς άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους πολύ νωρίς. Οι Σίχοκς κέρδισαν το στρίψιμο του νομίσματος και καταδεικνύοντας την αυτοπεποίθηση τους στην άμυνά τους και την φιλοσοφία τους, επέλεξαν να δώσουν την πρώτη επίθεση στους Μπρόνκος! Οι Σίχοκς έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα εκτός των γραμμών του γηπέδου και αυτό δεν είναι άλλο από τη μεγάλη υποστήριξη των φιλάθλων τους, οι οποίοι δικαίως έχουν αποκτήσει το παρατσούκλι «ο 12ος παίχτης». Η έδρα τους όλη τη σεζόν αποτελεί φόβητρο για κάθε φιλοξενούμενο, όμως το άκρως εντυπωσιακό ήταν πως στο ουδέτερο Metlife της Νέας Υόρκης κατάφεραν να επηρεάσουν τον αγώνα από την πρώτη κιόλας φάση. Ο θόρυβος που είχε δημιουργηθεί από το «12ο παίχτη» οδήγησε σε ασυνεννοησία και τραγικό λάθος από την επίθεση των Μπρόνκος με αποτέλεσμα το σέιφτι υπέρ των Σίχοκς μόλις στα πρώτα 12 δευτερόλεπτα! 2-0 και το μομέντουμ είχε ήδη πάει στη πλευρά των μελλοντικών πρωταθλητών.
            Οι Σίχοκς σταματήθηκαν στην πρώτη τους επίθεση και περιορίστηκαν σε φιλντ γκολ για το 5-0, όμως στη δεύτερη επίθεση των Μπρόνκος ήρθε η σφραγίδα της άμυνας των Σίχοκς. Ο Μάννινγκ ολοκλήρωσε μία κοντινή πάσα στον Ντεμάριους Τόμας και ο αμυντικός Τσάνσελορ εκτοξεύθηκε επάνω του σταματώντας τον άμεσα και βίαι. Το τρομακτικό χτύπημα ήταν ένα δυνατό μήνυμα για τις διαθέσεις της καλύτερης άμυνας στη χώρα, η οποία στη συνέχεια δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Η 1η περίοδος έκλεισε με σκορ 8-0 καθώς η άμυνα των Μπρόνκος κατάφερε να περιορίσει το μεγάλο όπλο των Σίχοκς, ράννινγκ μπακ Λύντς (39γ/1Τ).
           
o Σμιθ σκοράρει μετά την ιντερσέπτιον του
Η συνέχεια ήταν καταστροφική για το Μάννινγκ που σε ακόμη ένα μεγάλο ματς ήταν κατώτερος των περιστάσεων. Ο βετεράνος – θρύλος κουόρτερμπακ των Μπρόνκος δέχθηκε πίεση, διάβασε λάθος τα αντίπαλα μαρκαρίσματα και υπέπεσε σε 2 ιντερσέπτιονς πριν το ημίχρονο που οδήγησαν σε δύο τάτσνταουν των Σίχοκς για το 22-0 της ανάπαυλας. Στο τέλος της 1ης περιόδου ήταν ο Τσάνσελορ που έκλεψε την μπάλα και μετέπειτα ο Λυντς «έσπρωξε» την μπάλα στην αντίπαλη εντ ζόουν, ενώ στη 2η περίοδο ο μετέπειτα MVP του αγώνα Μάλκομ Σμιθ υποδέχθηκε μία χτυπημένη πάσα την οποία επέστρεψε 69 γιάρδες για το τάτντάουν!
η άμυνα των Σίχοκς τρομοκρατεί
Η άμυνα των Σίχοκς ξεκάθαρα τρομοκράτησε τα επιθετικά ατού των Μπρόνκος, τα οποία είχαν διαλύσει όλες τις αντίπαλες άμυνες τη φετινή σεζόν. Πίεσε και έβγαλε εκτός ρυθμού το Μάννινγκ (280γ/1Τ/2ΙΝΤ), έκοψε πολλές πάσες, έκανε ιντερσέπτιονς και ακόμα και στις επιτυχημένες πάσες ήταν εκεί για να δώσει ένα βάναυσο χτύπημα στον υποδοχέα και να του υπενθυμίσει το πόσο δύσκολο ήταν να τα βάλει μαζί της.
Στο 30λεπτο ημίχρονο στήθηκε η σκηνή για να τραγουδήσει ο Μπρούνο Μαρς με ένα μικρό guest από τους Red Hot Chilli Peppers.
           
o Χάρβιν σκοράρει
Η ανάπαυλα ήταν μεγάλη, τα πνεύματα είχαν ηρεμήσει και το δεύτερο ημίχρονο θεωρούταν ως ένας νέος διαφορετικός αγώνας για τους Μπρόνκος που φιλοδοξούσαν να ανατρέψουν την κατάσταση με την εκρηκτική τους επίθεση. Όμως το τελειωτικό χτύπημα για τους Μπρόνκος ήρθε μόλις 12 δευτερόλεπτα μέσα στο 2ο ημίχρονο. Ο εκρηκτικός ρισίβερ Χάρβιν (137γ/1Τ) των Σίχοκς υποδέχθηκε το εναρκτήριο λάκτισμα της επανάληψης και επιχειρώντας μία εκπληκτική κούρσα 87 γιαρδών σκόραρε το τάτσνταουν για το 29-0!!! Από κει και πέρα ο αγώνας είχε κριθεί και οι Μπρόνκος έμοιαζαν να μην έχουν ούτε την ψυχολογία, ούτε τη βούληση να ανατρέψουν τον αγώνα. Η άμυνα των Σίχοκς συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, μάρκαρε, χτυπούσε και έκλεψε την μπάλα ξανά (ο Μάξγουελ δημιούργησε φαμπλ στον Ντεμάριους Τόμας) για να δώσει την κατοχή και πάλι στον Ουίλσον (206γ/2Τ) για να διευρύνει κι άλλο το σκορ. Ο νεαρός κουόρτερμπακ που ανήκει πλέον σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ παιχτών που κατέκτησαν το βαρύτιμο τρόπαιο μόλις στη 2η τους σεζόν στη λίγκα, ήταν αλάνθαστος, διαχειρίστηκε άψογα την κατάσταση και ολοκλήρωσε κάποιες εντυπωσιακές πάσες για το 36-0 του Κερς (65γ/1Τ) στα μέσα της 3ης περιόδου.
            Οι Μπρόνκος γλίτωσαν τον εξευτελισμό ενός μηδενικού στο δικό τους μέρος του φωτεινού πίνακα σκοράροντας με τον Ντεμάριους Τόμας στην τελευταία φάση της 3ης περιόδου, έπειτα από το μοναδικό αποτελεσματικό τους ντράιβ.
o Mπάλντγουιν "βουτάει" στην εντ ζόουν
            Με το ξεκίνημα της 4ης περιόδου οι Σίχοκς σκόραραν και πάλι! Ο Ουίλσον με εντυπωσιακό ντράιβ ξήλωσε την απογοητευμένη άμυνα των Μπρόνκος και ο Μπάλντγουιν (66γ/1Τ) έκανε το 43-8 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ. Ακόμα πιο εντυπωσιακό πως οι Σίχοκς στο τέλος έκαναν και fair play μη επιχειρώντας να διευρύνουν το σκορ, αγωνίστηκαν πολλοί αναπληρωματικοί και απλά ξόδεψαν τα δευτερόλεπτα, με το σκορ να μην παίρνει διαστάσεις ρεκόρ!
o Καρολ με το τρόπαιο
            Οι Σίχοκς κατέκτησαν δίκαια το Superbowl #48 αγωνιζόμενοι όπως έκαναν όλη τη σεζόν, με εξαιρετική άμυνα που δημιουργεί λάθη (4 στον τελικό) στον αντίπαλο και με πληρότητα σε όλες τις γραμμές. Η ομάδα είναι χτισμένη πάνω σε νεαρούς παίχτες που δεν είχαν την τιμητική τους στα ντραφτ και έχουν τεράστιο κίνητρο να αποδείξουν τι αξίζουν. Ο 62χρονος προπονητής Κάρολ (2ος πιο μεγάλος στο NFL) έχει δώσει μία εξαιρετική νοοτροπία ανταγωνιστικότητας στην ομάδα του και μ’ αυτή του την επιτυχία μπαίνει στο πάνθεον των προπονητών που κατακτούν πρωτάθλημα και στο NFL και στο κολεγιακό πρωτάθλημα! Με τη δυναμική που δείχνουν, το νεαρό της ηλικίας τους και την έδρα που διαθέτουν οι Σίχοκς προμηνύονται ως μία «δυναστεία» στα θεμέλια!
           
o Μάννινγκ απογοητευμένος
Από την άλλη ο μελλοντικός Hall of Famer Πέιτον Μάννινγκ είχε την ευκαιρία με μία νίκη επί αυτής της άμυνας να θεμελιώσει τη θέση του ως ο καλύτερος κουόρτερμπακ όλων των εποχών, όμως η εμφάνιση του ήταν απογοητευτική και η ταμπέλα του looser στα μεγάλα παιχνίδια δύσκολα θα φύγει από πάνω του. Η επίθεση των Μπρόνκος σκόραρε ακατάπαυστα όλη τη σεζόν με μ.ο. 37,9 πόντους (ρεκόρ όλων των εποχών), όμως στο μεγάλο ματς συρρικνώθηκε.  
           





SEATTLE SEAHAWKS

SUPERBOWL XLVIII CHAMPIONS






Και τώρα υπομονή 215 ημέρες για τη σέντρα της νέας σεζόν.
Το blog θα λειτουργεί με ενημέρωση για τις μεταγραφές και τα ντραφτ.
           

2 σχόλια:

  1. Σε ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση όλη αυτή τη χρονιά.. Ελπίζω σε παρόμοια και αν γίνεται πληρέστερη ενημέρωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ίσως η πιο ωραία στιγμή στον ομαδικό αθλητισμό, όταν περίπου τέσσερις ντουζίνες υποτιμημένων αθλητών δημιουργούν την καλύτερη ομάδα. Λατρεύω το σύστημα τoy draft, γιατί βοηθάει στον ανταγωνισμό αλλά χθες οι Seahawks απέδειξαν περίτρανα ότι αυτοί οι αριθμοί είναι απλά ένα δείγμα ταλέντου. (Το ύψος του Willson ποτέ δεν έπαιξε μικρότερο ρόλο...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή