Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ



Βρισκόμαστε στα μισά της preseason με τις ομάδες να έχουν δώσει από δύο φιλικά ματς, ενώ απομένουν ακόμη δύο βδομάδες δοκιμών. Οι πρώτοι αγώνες δεν βοηθούν ώστε να βγουν αξιόπιστα συμπεράσματα για τις ομάδες καθώς οι βασικοί και βετεράνοι αγωνίζονται από λίγο ως καθόλου. Οι προπονητές δοκιμάζουν τους αναπληρωματικούς και πολλούς νεαρούς παίχτες με σκοπό να «κόψουν» τους λιγότερο ικανούς και να διαμορφωθεί το ρόστερ των 53 παιχτών για τη κανονική σεζόν. Ας δούμε παρακάτω τα πιο αξιοσημείωτα νέα της preseason και ποιοι rookie ξεχώρισαν ως τώρα.


Οι πρωταθλητές Σίχοκς στον πρώτο αγώνα της Preseason επισκέφθηκαν την έδρα των Mπρόνκος και ηττήθηκαν οριακά, ενώ στον 2ο φανέρωσαν τη δυναμική της ράννινγκ επίθεσής τους με 5 τάτσνταουν στο έδαφος σκοράροντας 41 πόντους. Σημαντικοί τραυματισμοί δεν μετρούν οι πρωταθλητές και το «υπερόπλο» Χάρβιν δείχνει πιο υγιής από ποτέ!  Το θέμα που είχε δημιουργηθεί με το συμβόλαιο του ράννινγκ μπακ Λυντς επιλύθηκε και ο σταρ επέστρεψε στην ομάδα έπειτα από  5 μέρες αποχής από τις προπονήσεις.
            Οι φιναλίστ  Μπρόνκος πήραν μία σταγόνα εκδίκησης με τη νίκη επί των Σίχοκς στο φιλικό, ενώ ακόμη πιο εντυπωσιακοί ήταν στη νίκη με 34-0 στην έδρα των 49ερς όσο κι αν τα αποτελέσματα δεν έχουν καμία σημασία σ αυτό το στάδιο της σεζόν. Σημαντικός ο τραυματισμός του λάινμπάκερ Τρεβίαθαν που θα μείνει εκτός 2 μήνες, ενώ ο Μπολ που προορίζεται για βασικός ράννινγκ μπακ έκανε εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας και έμεινε λίγο πίσω. 
            Οι 49ερς έκαναν εγκαίνια με το αριστερό στο καινούριο τους γήπεδο αξίας 1,2 δις δολαρίων απέναντι στους Μπρόνκος. Διάσειση ο νεοφερμένος Μπεθέα, παρελθόν ο αναπληρωματικός ράννινγκ μπακ Χάντερ. Ο βασικός στην επιθετική γραμμή Μπουν είναι κοντά στην έξοδο. Στα θετικά ο ρούκι ράννινγκ μπακ Χάιντ έδειξε πολύ καλά στοιχεία και θα είναι το #2 πίσω από το βετεράνο Γκορ και ο μελλοντικός βασικός.
            Οι Πάτριοτς ηττήθηκαν και στα δύο πρώτα φιλικά κάνοντας πολλές δοκιμές. Μάχη δίνουν οι Μάλετ και Γκαρόπολο για το #2 στους κουόρτερμπακ πίσω από το Μπρέιντι ενώ υψηλός ανταγωνισμός υπάρχει και στους ράννινγκ μπακ με το ρούκι Γουάιτ να εντυπωσιάζει στις προπονήσεις. 
            Στους Μπένγκαλς ο κουόρτερμπακ Ντάλτον υπέγραψε νέο πλουσιοπάροχο συμβόλαιο που τον καθιστά το πρόσωπο του συλλόγου, παρά τις σταθερά κακές του εμφανίσεις στα πλέι-οφς. Τραυματίστηκε ο #2 ρισίβερ Μάρβιν Τζόουνς και θα χάσει τον πρώτο μήνα της σεζόν. 
            Στους Τσιφς εντυπωσιάζει μέχρι τώρα ο τάητ εντ Κελς σκοράροντας και στα δύο φιλικά ως τώρα, ενώ απογοητεύει ξανά ο #1 στο ντραφτ του 2013 Έρικ Φίσερ που δεν μπορεί να σταθεί στην επιθετική γραμμή της ομάδας. Ο #1 ρισίβερ Μπόου θα χάσει την πρεμιέρα λόγω τιμωρίας για χρήση μαριχουάνας.
            Στους Πάνθερς θετικά είναι τα πρώτα σημάδια από τον ρούκι ρισίβερ Μπέντζαμιν που θα κληθεί να σηκώσει βαρύ φορτίο στην επίθεση της ομάδας φέτος λόγω έλλειψης άλλων ποιοτικών παιχτών. Υγιής επιστρέφει και ο δυναμικός ράννινγκ μπακ Στιούαρτ.
            Στους Σέιντς ο ρόυκι ρισίβερ Μπράντιν Κουκς έχει εντυπωσιάσει άπαντες και αναμένεται να έχει μεγάλο ρόλο στην επίθεση της ομάδας. Μάχη γίνεται στην θέση των ράννινγκ μπακ για το ποιος θα έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής με τον Ίνγκραμ να προηγείται ως τώρα. 
            Στους Κάρντιναλς ως τώρα έχει ξεχωρίσει ο ρούκι ρισίβερ Τζον Μπράουν με απαράμιλλη ταχύτητα. Άσχημα νέα με τον τραυματισμό του βασικού αμυντικού Ντόκετ (χάνει τη σεζόν).
            Στους Φάλκονς τα θετικά νέα έρχονται από την επιστροφή του σπουδαίου ρισίβερ Χούλιο Τζόουνς που πέρσι έχασε τη μισή σεζόν. Άσχημα τα νέα στην επιθετική γραμμή της ομάδας (που υπέφερε και πέρσι) με τον τραυματισμό του βασικού Μπέικερ (χάνει τη σεζόν) και την αδυναμία που δείχνει ο #6 του φετινού ντραφτ Μάθιουζ στα πρώτα φιλικά.
            Στους Μπακανίρς τραυματίστηκε ο ρούκι ράννινγκ μπακ Σιμς και θα χάσει 3-4 μήνες. Η επιθετική γραμμή εμφανίζεται ασταθής και για αυτό ο σύλλογος κινείται για την απόκτηση του Μπουν από τους 49ερς.
            Στους Βάικινγκς υπάρχει ανταγωνισμός για τη θέση του βασικού κουόρτερμπακ με το βετεράνο Κάσελ να προηγείται του ρούκι #32 Μπρίτζγουοτερ. Ενθαρρυντικά σημάδια από τον αμυντικό ρούκι Άντονι Μπαρ στα πρώτα του φιλικά ματς.
            Οι Μπερς προορίζονται για μία άκρως εντυπωσιακή επιθετικά χρονιά με τα όπλα που διαθέτουν, όμως η άμυνα (30η πέρσι) δεν δείχνει δραστικά σημάδια βελτίωσης. Νέα μεταγραφή ο βετεράνος ρισίβερ Σαντόνιο Χολμς που ήταν MVP του Superbowl το 2009!
            Στους Τζάιαντς τα φετινά δείγματα του Μάννινγκ δεν είναι θετικά. Ο βετεράνος κουόρτερμπακ εμφανίζεται σε πολύ κακή κατάσταση σε συνέχεια της περσινής άθλιας σεζόν. Μεγάλα προβλήματα έχει και η επιθετική γραμμή. Στα θετικά οι εμφανίσεις των 2 ράννινγκ μπακ Τζέννινγκς και Γουίλιαμς στα μέχρι τώρα φιλικά.
            Στους Κάουμποϊς τα προβλήματα στην άμυνα όλο και μεγαλώνουν. Η χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος για το 2013 φαίνεται ότι θα είναι ακόμα χειρότερη το 2014. Στις αποχωρήσεις των Γουέρ και Χάτσερ και τους σοβαρούς τραυματισμούς των Λι και Λόρενς, προστέθηκε και η τιμωρία 4 αγωνιστικών στον Σκάντρικ για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Στα δύο πρώτα φιλικά έχει δεχθεί 27 και 37 πόντους αντίστοιχα από αναπληρωματικούς των αντιπάλων! Από την άλλη, επιθετικά η ομάδα προμηνύεται άκρως εκρηκτική καθώς ο Ρόμο έδειξε να επιστρέφει υγιής έπειτα από την εγχείρηση στη μέση. 
            Στους Τζάγκουαρς ο #3 στο φετινό ντραφτ κουόρτερμπακ Μπορτλς δεν προορίζονταν  για βασικός τουλάχιστον για τις πρώτες αγωνιστικές, όμως οι πολύ θετικές εμφανίσεις του στα φιλικά, έχουν ανάψει τον ανταγωνισμό.
            Στους Τέξανς ο #1του φετινού ντραφτ Κλάουνι έχει εντυπωσιάσει στα πρώτα του δείγματα και δικαιώνει το σύλλογο για την επιλογή του. Τα προβλήματα για την ομάδα δημιουργούνται στη θέση του κουόρτερμπακ, όπου δεν έχει βρεθεί ακόμα σοβαρή λύση. Αυτή τη στιγμή βασικός προορίζεται ο βετεράνος Φιτζπάτρικ, όμως ήταν τραγικός στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε στο φιλικό απέναντι στους Κάρντιναλς.
            Στους Μπράουνς υπάρχει το μεγαλύτερο «σίριαλ» του καλοκαιριού για το ποιος θα είναι ο βασικός κουόρτερμπακ της ομάδας τη νέα σεζόν. Και είναι τόσο μεγάλο θέμα γιατί σ αυτό εμπλέκεται ο κολεγιακός σταρ Τζόνι Μανζέλ που έχει κλέψει όλα τα φώτα της δημοσιότητας. Η μάχη είναι αμφίρροπη και το αποτέλεσμα θα κριθεί στα δύο τελευταία φιλικά παιχνίδια της ομάδας. Κατά τ’ άλλα στην ομάδα περιμένουν την τιμωρία του σταρ ρισίβερ Γκόρντον γα χρήση απαγορευμένων ουσιών, η οποία αναμένεται να είναι βαριά, λόγω του βεβαρημένου του ιστορικού.
            Στους Στίλερς έχουν ενθουσιαστεί με δύο ρούκι! Ο αμυντικός #15 του ντραφτ Σεϊζίερ ήταν εκπληκτικός στο ένα ημίχρονο που έπαιξε στο δεύτερο φιλικό της ομάδας και δείχνει ότι μπορεί να αποτελέσει ακρογωνιαίο λίθο στην ανοικοδόμηση της γερασμένης άμυνας της ομάδας. Ακόμη ο #97 πολυδιάστατος ράννινγκ μπακ Άρτσερ έχει εντυπωσιάσει με την ταχύτητα και την ευελιξία του. 
            Οι Τζετς είναι μία ακόμη ομάδα με μάχη για τη θέση του βασικού κουόρτερμπακ. Ο δευτεροετής Τζίνο Σμιθ προορίζεται ως τώρα για βασικός καθώς είναι επένδυση για το μέλλον παρότι δεν έχει πείσει από πέρσι με τις εμφανίσεις του. Ο βετεράνος Βικ είναι γνωστό ότι μπορεί να προσφέρει περισσότερα άμεσα όμως η περασμένη ηλικία του δεν τον κάνουν ελκυστικό για να ξεκινήσει βασικός τη σεζόν, χωρίς αυτό να σημαίνει πως αν χρειαστεί δε θα βοηθήσει μέσα στη σεζόν. Μάχη και για τη θέση του βασικού ράννινγκ μπακ, βασικός προορίζεται ο Τζόνσον, όμως ο χρόνος θα είναι μοιρασμένος με τους Άιβορι και Πάουελ.


Άλλες δύο εβδομάδες φιλικών αγώνων και πολλών δοκιμών για τις ομάδες. Η πρεμιέρα είναι την Πέμπτη στις 5 Σεπτέμβρη στην έδρα των πρωταθλητών Σίχοκς. Μέχρι τότε θα υπάρξουν νέα άρθρα με την προαναγγελία της 1ης αγωνιστικής, αλλά και με ανάλυση και προτάσεις για μακροπρόθεσμα στοιχήματα.



ΥΓ.1 Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για άμεση ενημέρωση


ΥΓ.2  Έχουμε δημιουργήσει ελληνική FANTASY LEAGUE, όσοι πιστοί προσέλθετε. Επικοινωνία στο  dimitris46and2@yahoo.gr   ή στο Inbox της σελίδας στο facebook για να πάρετε τα στοιχεία και την πρόσκληση.
           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου