Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

H σεζόν προ των πυλών!



Σε λιγότερο από μία βδομάδα ξεκινούν οι επίσημες υποχρεώσεις των ομάδων για τη σεζόν 2014 και σήμερα στο blog μας θα παρουσιαστούν τα τελικά συμπεράσματα για κάθε division και μακροχρόνιες προβλέψεις για κάθε μία. Ποιοι δείχνουν σε καλή κατάσταση μπαίνοντας στη σεζόν και ποιοι αντιμετωπίζουν προβλήματα; Είναι κάποια ομάδα που δείχνει φτιαγμένη να πάει όλο το δρόμο μέχρι της 1η Κυριακή του Φεβρουαρίου; Διαβάστε παρακάτω:


Στην ειδησεογραφία του τελευταίου δεκαημέρου ξεχωρίζουν 4 υποθέσεις: Α)  ο τραυματισμός του βασικού κουόρτερμπακ των Ραμς Σαμ Μπράντφορντ που χάνει όλη τη χρονιά και καταρρακώνει κάθε ελπίδα της ομάδας για play-offs φέτος, Β) η – αναμενόμενη – ετήσια τιμωρία του εξαιρετικού ρισίβερ των Μπράουνς Τζος Γκόρντον που αφήνει γυμνή επιθετικά την ομάδα από το Κλίβελαντ Γ) η τιμωρία του δυναμικού αμυντικού Άλντον Σμιθ των 49ερς για 9 αγωνιστικές για παραπτώματα χρήσης απαγορευμένων ουσιών και οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, που αποδυναμώνει κι άλλο την άμυνα ενός από τους διεκδικητές του τίτλου και Δ) η σημαντική ανταλλαγή του Μάνκινς: ο βετεράνος που τα προηγούμενα χρόνια διέπρεπε στην επιθετική γραμμή των Πάτριοτς πήγε στους Μπακανίρς και αναμένεται να κάνει τη διαφορά στην μονάδα τους.
Η 3η εβδομάδα της preseason, που παραδοσιακά είναι η πρόβα τζενεράλε, βοήθησε να βγουν κάποια χρήσιμα συμπεράσματα για το ποιες ομάδες βρίσκονται σε καλή κατάσταση ενόψει της πρεμιέρας και ποιες χρειάζονται χρόνο για να βρουν τα πατήματά τους.
Οι πρωταθλητές Seahawks δείχνουν όχι μόνο να μην έχουν κάνει βήμα πίσω σε σχέση με πέρσι, αλλά και πιο εκρηκτικοί στην επίθεση, οι φιναλίστ Broncos μοιάζουν σα λερναία ύδρα επιθετικά με πάμπολλες επιλογές, οι Πάτριοτς δείχνουν πιο πλήρεις από ποτέ την τελευταία 5ετία ειδικά στην άμυνα και οι Σέιντς με ακόμα περισσότερα επιθετικά όπλα.
Στον αντίποδα οι 49ερς με το καινούριο «κρύο» γήπεδο επιδεικνύουν μία επιθετική ισχνότητα ενώ οι σημαντικές απουσίες στην άμυνα ολοένα και μεγαλώνουν. Οι Τσιφς έχουν τρομερά προβλήματα στην επιθετική γραμμή και η έλλειψη ποιότητας δεν κρύβεται. Οι Ρέντσκινς όπως πάντα είναι πολλοί φιλόδοξοι, ενισχυμένοι αμυντικά  όμως ο κουόρτερμπακ Γκρίφιν που κρατά και τις τύχες της ομάδας στα χέρια του βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση, συνεχίζοντας από την άθλια περσινή σεζόν. Τέλος οι Μπιλς έχουν τεράστια επιθετικά προβλήματα με τον δευτεροετή κουόρτερμπακ Μάνιουελ να μην ανταποκρίνεται στις προσδοκίες.

Ας δούμε τώρα αναλυτικά πως μπαίνουν οι ομάδες στη σεζόν ανά ντιβίζιον:









AFC ΑΝΑΤΟΛΗΣ:
Οι Πάτριοτς είναι μόνιμοι κάτοικοι κορυφής στη ντιβίζιον από το  2003 με 10/11 πρωτιές από τότε!!!
Φέτος δεν φαίνεται κάτι να έχει αλλάξει και η ομάδα του Μπέλιτσικ είναι πάλι τεράστιο φαβορί να ξεπεράσει τους Μπιλς, Τζετς και Ντόλφινς. Ενισχυμένοι αμυντικά με πολύ βάθος στο ρόστερ, ξεχωρίζει η απόκτηση του κόρνερμπακ Ρίβις. Επιθετικά όσο υπάρχει ο Μπρέιντι η ομάδα πάντα θα είναι εκρηκτική. Ερωτηματικό αποτελεί η ετοιμότητα και η υγεία του εξαιρετικού Γκρονκόσκι που ανεβάζει επίπεδο το πάσσινγκ παιχνίδι της ομάδας.
Οι Τζετς είναι ενισχυμένοι επιθετικά φέτος με ποιοτικές προσθήκες στους ράννινγκ μπακ και ρισίβερς, όμως η άμυνα δείχνει να κάνει βήματα προς τα πίσω. Σκληροτράχηλη ομάδα που μπορεί να κάνει ζημιές, όμως δύσκολα μπορεί να φτάσει τις 11-12 νίκες που χρειάζονται για να εκθρονίσει τους Πάτριοτς.
Οι Ντόλφινς βρίσκονται σε μία μόνιμη μετριότητα τα τελευταία έτη και δεν φαίνεται κάτι να έχει αλλάξει. Διαθέτουν καλή αμυντική γραμμή που πιέζει τον αντίπαλο κουόρτερμπακ, αλλά από κει και πέρα δεν ξεχωρίζει κάποια άλλη μονάδα. Πέρσι διέθετε τη χειρότερη επιθετική γραμμή της λίγκας, έγιναν προσθήκες εκεί, αλλά δεν διορθώνεται η κατάσταση εύκολα.
Οι Μπιλς αμυντικά είναι σε καλό επίπεδο, όμως η preseason φανέρωσε πως επιθετικά θα υποφέρουν όλη τη σεζόν και ο σύλλογος θα επεκτείνει την απουσία του από τα play-offs στα 15 έτη (μεγαλύτερη «ξηρασία» στη λίγκα)!   
ΠΡΟΒΛΕΨΗ
ΠΑΤΡΙΟΤΣ νικητές


Τζετς 2οι, Μπιλς 3οι, Ντόλφινς τελευταίοι










AFC ΒΟΡΡΑ
Αυτή η ντιβίζιον στα χαρτιά μοιάζει η πιο αμφίρροπη απ’ όλες με 3 διεκδικητές στην ίδια αφετηρία πριν την πρεμιέρα. Μπένγκαλς, Ρέηβενς και Στίλερς παρουσιάζονται σχεδόν ισοδύναμοι, με τους Μπράουνς να παίζουν το ρόλο του φτωχού συγγενή (και πάλι).
Οι Μπένγκαλς θεωρητικά έχουν το περισσότερο ταλέντο στο ρόστερ τους, όμως πάντα βρίσκουν ένα τρόπο να αποτυγχάνουν στα κρίσιμα. Νέο πλουσιοπάροχο συμβόλαιο για τον αμφιλεγόμενο κουόρτερμπακ Ντάλτον, νέοι συντονιστές στην άμυνα και επίθεση της ομάδας, ίσως πάρει χρόνο να βρεθεί η χημεία.
Οι Ρέηβενς πέρσι, με τεράστια πίεση και πολλές αποχωρήσεις έπειτα από το θρίαμβο του Superbowl, δεν αντεπεξήλθαν και έμειναν εκτός play-offs μετά από 5 συνεχόμενες παρουσίες. Η άμυνα είναι φορτωμένη με ταλέντο και πολλές επιλογές, ενώ έγιναν βήματα προς τα μπρος επιθετικά. Νέος επιθετικός συντονιστής, σημαντική η προσθήκη του ποιοτικού βετεράνου ρισίβερ Στίβι Σμιθ.
Οι Στίλερς είναι παραδοσιακή δύναμη στη λίγκα παρότι προέρχονται από δύο 8-8 σεζόν. Δείχνει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά από την πρώτη μέρα ο ρούκι αμυντικός Σειζίερ. Μίνι – σκάνδαλο στην ομάδα με τους 2 ράννινγκ μπακ της ομάδας Μπελ και Μπλαντ να συλλαμβάνονται για χρήση χασίς, ίσως τιμωρηθούν εσωτερικά.
Οι Μπράουνς έχουν ανοδική τάση στο χρηματιστήριο του NFL, όμως η τιμωρία για ένα χρόνο του ρισίβερ Γκόρντον που ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες έκανε limit down στον σύλλογο. Αμυντικά η ομάδα συγκαταλέγεται μέσα στις 10 καλύτερες του πρωταθλήματος, όμως η αναιμική επίθεση δεν αφήνει μεγάλη αισιοδοξία. Λίγοι ποιοτικοί ρισίβερ, ερωτηματικά οι ράννινγκ μπακ, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα έρχεται στη θέση του κουόρτερμπακ, όπου ούτε ο Χόγιερ (προορίζεται για βασικός), ούτε ο ρούκι σταρ Μανζίλ έχουν πείσει.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ

ΡΕΗΒΕΝΣ νικητές








Στίλερς 2οι, Μπένγκαλς 3οι, Μπράουνς τελευταίοι











AFC ΝΟΤΟΥ
Πέρσι ήταν η πιο αδύναμη ντιβίζιον του πρωταθλήματος με μόνο τους Κολτς να έχουν θετικό πρόσημο νικών και τους άλλους 3 να διαθέτουν κακές ομάδες. 
Οι Κολτς φαντάζουν και πάλι το φαβορί για την κατάκτηση της ντιβίζιον κυρίως λόγω αδυναμίας των υπολοίπων.  Η ομάδα υποφέρει στην επιθετική γραμμή δίχως λύση στον ορίζοντα. Ποιοτική η προσθήκη του ρισίβερ Νικς στην επίθεση, όμως αν ο ράννινγκ μπακ Ρίτσαρντσον δεν ξυπνήσει από το λήθαργο, θα πρέπει να κουβαλήσει την ομάδα μόνος του ο σταρ κουόρτερμπακ Λακ.
Οι Τάιτανς έχουν νέο προπονητή, όμως τον ίδιο μέτριο κουόρτερμπακ Λόκερ που ποτέ δεν έχει μείνει υγιής μέσα στη σεζόν. Υπάρχουν κομμάτια στην ομάδα που ξεχωρίζουν, όμως η επιτυχία στο 2014 δεν μοιάζει πιθανή.
Οι Τζάγκουαρς ήταν άθλιοι στο πρώτο μισό του 2013, αλλά εμφανώς βελτιωμένοι στη συνέχεια. Φέτος μοιάζουν πιο ανταγωνιστικοί, όμως η ομάδα βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση ανοικοδόμησης και ο κουόρτερμπακ του μέλλοντος Μπορτλς αν και εντυπωσίασε στην preseason, αναμένεται να μείνει στον πάγκο για να ωριμάσει.
Οι Τέξανς ήταν η χειρότερη ομάδα για το 2013 και φέτος μόνο καλύτεροι μπορούν να είναι, δίχως πολλές φιλοδοξίες όμως καθώς η θέση του κουόρτερμπακ αποτελεί τροχοπέδη για την ομάδα. Βασικός προορίζεται ο βετεράνος Φιτζπάτρικ που έχει ιστορικό αποτυχιών και στην preseason έδειξε σε κακή κατάσταση. Η άμυνα αναμένεται να είναι εντυπωσιακή με την προσθήκη του #1 του ντραφτ Κλάουνι και είναι ικανή να σπρώξει την ομάδα να διεκδικήσει την πρωτιά.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ:

ΚΟΛΤΣ νικητές











Τέξανς 2οι, Τάιτανς 3οι, Τζάγκουαρς τελευταίοι









AFC ΔΥΣΗΣ
Σ’ αυτή τη ντιβίζιον υπάρχει το πιο ξεκάθαρο φαβορί για την πρωτιά.
Οι Μπρόνκος πέρσι ήταν η πιο παραγωγική επίθεση όλων των εποχών με απίστευτα στατιστικά και τον Πέιτον Μάννινγκ να πραγματοποιεί μια μαγική χρονιά μέχρι το superbowl. Φέτος δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την ομάδα από την επιστροφή στον τελικό και την κατάκτηση του τροπαίου αυτή τη φορά. Οι μεταγραφές έγιναν με τη φιλοσοφία, τίτλος τώρα. Σημαντική ενίσχυση στην άμυνα, ενώ η επίθεση παραμένει το ίδιο τρομακτική για τους αντιπάλους!
Οι Τσιφς πέρσι εξέπληξαν πολύ κόσμο και κατάφεραν να πετύχουν 11 νίκες παίζοντας στα play-offs. Η άμυνα που έδινε τις νίκες στην αρχή του 2013, έχασε τη σπίθα της το χειμώνα και φέτος μοιάζει να συνεχίζει από κει που έμεινε. Το μεγάλο πρόβλημα όμως βρίσκεται στην επίθεση, της οποίας η γραμμή είναι τρομερά ασταθής, ενώ πέραν του απίθανου Τσαρλς δεν υπάρχουν ποιοτικές λύσεις με τους οποίους θα συνεργαστεί ο κουόρτερμπακ Σμιθ.
Οι Τσάρτζερς ήταν και αυτοί παρόντες στα περσινά play-offs, όπου και αποκλείστηκαν στο β’ γύρο από τους Μπρόνκος. Ο κουόρτερμπακ Ρίβερς είναι αναγεννημένος, ο δευτεροετής πια ρισίβερ Άλλεν ωριμάζει μέρα με τη μέρα και η επίθεση δείχνει άκρως ποιοτική. Τα ερωτηματικά έρχονται στην άμυνα. Θα φανεί κατά πόσο μπορεί να βελτιωθεί και από αυτό θα εξαρτηθεί κατά πολύ η φετινή πορεία της ομάδας.
Οι Ρέιντερς το 2013 ήταν μία από τις χειρότερες ομάδες στη λίγκα και το 2014 δεν προδιαγράφεται πολύ διαφορετικό κυρίως από τη αναξιόπιστη λύση στη θέση του κουόρτερμπακ, Ο βετεράνος Σαμπ ήταν απογοητευτικός στην preseason και υπάρχουν οι σκέψεις να μπει στα βαθιά από νωρίς ο ρούκι κουόρτερμπακ Καρ. Ήρθαν πολλοί βετεράνοι στην ομάδα την άνοιξη δίχως κανείς τους να δείχνει ότι μπορεί να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 
ΜΠΡΟΝΚΟΣ νικητές







Τσάρτζερς 2οι, Τσιφς 3οι, Ρέιντερς τελευταίοι









NFC ΑΝΑΤΟΛΗΣ
Τρεις διαφορετικοί νικητές τα τρία τελευταία χρόνια, με τους Ιγκλς να είναι αυτοί που εκπροσώπησαν την ανατολή στα play-offs της NFC πέρσι. Κοινός παρονομαστής αυτών των 3 ετών ότι και τι 3 χρονιές οι Κάουμποϊς τερμάτισαν 2οι με ρεκόρ 8-8 χάνοντας στον τελευταίο αγώνα από τον εκάστοτε νικητή της ντιβίζιον!!!
Οι Ιγκλς φαντάζουν το φαβορί να επαναλάβουν την επιτυχία του 2013. Ο προπονητής Κέλλυ την πρώτη του κιόλας χρονιά παρουσίασε μία άκρως εκρηκτική επιθετικά ομάδα που μπορεί να είναι ακόμα καλύτερη φέτος. Αμυντικά υπήρχαν τρύπες ειδικά στην πίσω ζώνη άμυνας και αν αυτές κλείσουν οι Ιγκλς θα κάνουν το ριπίτ. Μεγάλη απώλεια ο ρισίβερ Τζάκσον, θα επιχειρηθεί να καλυφθεί το κενό του από το ρούκι Μάθιουζ και τον υγιή φέτος Μάκλιν.
Οι Κάουμποϊς το 2013 ήταν η χειρότερη αμυντικά ομάδα στη λίγκα και το τρομακτικό για τους φίλους του συλλόγου είναι ότι η άμυνα μοιάζει ακόμα χειρότερη το 2014!!! Επιθετικά δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από καμιά ομάδα. Διαθέτουν τρομερή επιθετική γραμμή, τον κουόρτερμπακ Ρόμο, που αν και «λίγος» στα κρίσιμα, είναι ταλαντούχος και τα «θηρία» Μπράιαντ (ρισίβερ) και Μάρεϊ (ράνννγκ μπακ).
Οι Τζάιαντς ήταν απορίας άξιο πως κατάφεραν στο τέλος της χρονιάς να καταφέρουν 7 νίκες, ενώ είχαν ξεκινήσει με ρεκόρ 0-6! Η ομάδα είχε και συνεχίζει να έχει πολλά θέματα. Ο κουόρτερμπακ Μάννινγκ ήταν ίσως ο χειρότερος του πρωταθλήματος πέρσι με τις περισσότερες ιντερσέπτιονς απ’ όλους και δεν μοιάζει να έχει συνέλθει. Η επιθετική γραμμή δεν τον βοηθά καθώς δεν απορροφά την πίεση, ενώ και οι ρισίβερ δεν έχουν την αξιοπιστία των προηγούμενων ετών. Η άμυνα ήταν κάτω του μετρίου, δείχνει ενισχυμένη φέτος. Φωτεινό σημείο οι ράννινγκ μπακς που είναι σε καλή φόρμα.
Οι Ρέντσκινς ήταν αποκαρδιωτικοί το 2013 με κύριο υπεύθυνο τον κουόρτερμπακ Γκρίφιν που είχε ως ελαφρυντικό τον σοβαρό τραυματισμό που κουβαλούσε από το 2012. Φέτος άλλαξαν αρκετά. Νέος προπονητής, η άμυνα είναι φανερά βελτιωμένη, το ράννινγκ παιχνίδι δυνατό και οι ρισίβερς ποιοτικοί ειδικά με την προσθήκη του Τζάκσον. Και ενώ όλα δείχνουν ευνοϊκά για μία ολική επαναφορά από το 3-13 πέρσι, ο Γκρίφιν συνεχίζει να είναι σε κακή κατάσταση και σαν άγκυρα μπορεί να παρασύρει όλη την ομάδα σε ναυάγιο.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ
ΙΓΚΛΣ νικητές








Ρέντσκινς 2οι, Κάουμποϊς 3οι, Τζάιαντς τελευταίοι











NFC ΒΟΡΡΑ
Η πιο βόρεια ντιβίζιον της λίγκας μοιάζει να είναι και η πιο ταλαντούχα επιθετικά διαθέτοντας τον καλύτερο κουόρτερμπακ (Ρότζερς / Πάκερς), τον καλύτερο ρισίβερ (Τζόνσον / Λάιονς), τον καλύτερο ράνινγκ μπακ (Πίτερσον / Βάικινγκς) και το πιο παραγωγικό δίδυμο ρισίβερ (Μάρσαλ, Τζέφρι / Μπερς).
Το 2013 οι Πάκερς παρότι έχασαν τον Ρότζερς για 6 αγώνες κατάφεραν να κερδίσουν την ντιβίζιον και το 2014 με υγιή τον ηγέτη τους έχουν άκρως υψηλές προσδοκίες. Σταθερά άκρως επικίνδυνη η επίθεση των Πάκερς με τον ρούκι (πέρσι) ράννινγκ μπακ Λέισι να εντυπωσιάζει και φέτος να προορίζεται για μία «τεράστια» χρονιά. Η άμυνα θέλει βελτίωση και έχουν γίνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.
Οι Μπερς έχασαν τον «τελικό» της ντιβίζιον πέρσι μέσα στην έδρα τους από τους Πάκερς, όμως την ευκαιρία να καθαρίσουν νωρίτερα την πρωτιά, την έχασαν λόγω της τραγικής τους άμυνας. Στα φιλικά προετοιμασίας η άμυνα δε δείχνει καμία βελτίωση και μπορεί να αποτελέσει βαρίδι σε μία ομάδα με άκρως εντυπωσιακή επίθεση. Παιχταράδες οι Φορτέ, Μάρσαλ και Τζέφρι κάνουν τη διαφορά, αλλά ο κουόρτερμπακ Κάτλερ έχει αποδειχθεί «μικρός» στα κρίσιμα.
Οι Λάιονς «αυτοκτόνησαν» το 2013 καθώς ηττήθηκαν στα 6 από τα 7 τελευταία ματς και έχασαν την πρωτιά και τα play-offs μέσα από τα χέρια τους. O κουόρτερμπακ Στάφορντ πραγματοποίησε τραγικές εμφανίσεις σ αυτές τις ήττες και φέτος οφείλει να βελτιωθεί διότι διαθέτει το ταλέντο και το έχει δείξει. Η επίθεση της ομάδας αναμένεται εκρηκτική με την προσθήκη του πρωταθλητή Τέητ και του ρούκι Ίμπρον. Ο νέος προπονητής Κάλντγουελ θα κληθεί να βελτιώσει την άμυνά του αν θέλει η ομάδα του να πρωταγωνιστήσει στην NFC.
Οι Βάικινγκς δεν είχαν αρχή μέση και τέλος πέρσι με προβλήματα σε όλους του τομείς. Νέος προπονητής στην πόλη έχει πολλά θέματα να λύσει. Πρωτίστως την θέση του κουόρτερμπακ που υπάρχει ανταγωνισμός, έπειτα να μπορέσει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το «άλογο» Πίτερσον και να αναμορφώσει την άθλια περσινή άμυνα. Η επιτυχία δεν φαίνεται κοντά για τους Βάικινγκς.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ
ΠΑΚΕΡΣ νικητές








Λάιονς 2οι, Μπερς 3οι, Βάικινγκς τελευταίοι










NFC ΝΟΤΟΥ
Από το 2002 καμία ομάδα δεν έχει κατακτήσει την ντιβίζιον αυτή 2 φορές σερί! Πέρσι οι Πάνθερς βασιζόμενοι στην εκπληκτική τους άμυνα κέρδισαν στο νήμα τους Σέιντς.
Οι Πάνθερς στα χαρτιά μοιάζουν αποδυναμωμένοι σε σχέση με πέρσι. Αλλαγές στους ρισίβερς με την ποιότητα να πέφτει και το βάρος να επωμίζεται ένας ρούκι! Ο κουόρτερμπακ Νιούτον εκτός από την έλλειψη συνοχής με τους νέους ρισίβερς, είχε και ένα πρόβλημα στον αστράγαλο για το οποίο χειρουργήθηκε στην offseason, όμως φανερά δεν έχει επανέλθει πλήρως. Η άμυνα αναμένεται και πάλι να είναι σε top επίπεδο με παίχτες που ξεχωρίζουν!
Οι Σέιντς ήταν εντυπωσιακοί το 2013 εντός έδρας με 8/8 νίκες. Εκτός έδρας έκαναν απρόσμενες ήττες που τους στοίχισαν την πρωτιά στην ντιβίζιον και εντέλει πρόωρο αποκλεισμό στα play-offs. Το 2014 προδιαγράφεται λαμπρό για την ομάδα της Νέας Ορλεάνης καθώς όλα τα κομμάτια δείχνουν να έχουν μπει στη θέση τους για μία πορεία ως το Superbowl! Η άμυνα πέρσι ήταν μέσα στις 5 καλύτερες και με την προσθήκη του Μπερντ δυναμώνει κι άλλο. Επιθετικά με τον Μπριζ ως κουόρτερμπακ η ομάδα πάντα σκοράρει πολύ. Φέτος όμως δείχνει να έχει και εξαιρετικά στηρίγματα. Ο τάητ εντ Γκράχαμ είναι εφιάλτης για κάθε άμυνα και είναι υγιέστατος μπαίνοντας στη σεζόν , οι 3 ράννινγκ μπακς έχουν θετική εικόνα και έχουν αναπτύξει έντονο ανταγωνισμό για χρόνο συμμετοχής, ενώ ο ρούκι ρισίβερ Κουκς έχει θέλξει άπαντες στην preseason και αποτελεί ένα ακόμα όπλο για το πάσσινγκ παιχνίδι.
Οι Φάλκονς ξεκίνησαν το 2013 με φιλοδοξίες για superbowl και κατέληξαν με ένα από τα χειρότερα ρεκόρ στη λίγκα. Το 2014 ο σταρ ρισίβερ Χούλιο Τζόοουνς επιστρέφει υγιής και άμεσα ανεβάζει επίπεδο την ομάδα. Η διοίκηση υπέγραψε «κορμιά» για τις γραμμές της ομάδας, όμως υπάρχουν θέματα ακόμα. Απογοητεύει προς το παρόν ο ρούκι της επιθετικής γραμμής Μάθιουζ. Η άμυνα της ομάδας χρήζει άμεσης βελτίωσης για να επιστρέψει η ομάδα στην διεκδίκηση της ντιβίζιον.
Οι Μπακανίρς παρουσιάζονται ως τώρα η πιο βελτιωμένη ομάδα στο πρωτάθλημα! Νέος προπονητής ο ικανότατος Λόβι Σμιθ, έφερε νέα συστήματα και πολλούς νέους παίχτες κατάλληλους γι αυτά. Στοίχημα η χρησιμοποίηση του 34χρονου ΜακΚάουν ως βασικού κουόρτερμπακ για πρώτη φορά στην καριέρα του! Φορτωμένη με ταλέντο η άμυνα, ερωτηματικά στην επίθεση κυρίως λόγω της αστάθειας της επιθετικής γραμμής. Σημαντική η προσθήκη της τελευταίας στιγμής: ο εξαιρετικός βετεράνος Μάνκινς ήρθε από τους Πάτριοτς για να ενισχύσει την επιθετική γραμμή.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ
ΣΕΪΝΤΣ νικητές









Μπακανίρς 2οι, Φάλκονς 3οι, Πάνθερς τελευταίοι









                NFC ΔΥΣΗΣ
Το 2013 η nfc δύσης ήταν η πιο ισχυρή απ’ όλες τις ντιβίζιον της λίγκας και οι εκπρόσωποι της ήταν φόβητρο για όλες τις υπόλοιπες ομάδες. Χαρακτηριστικό ότι στο NFC championship παιχνίδι συναντήθηκαν οι Σίχοκς με τους 49ερς!
Οι Πρωταθλητές Σίχοκς ξεκινούν την εκστρατεία για την υπεράσπιση του τίτλου τους και δείχνουν σε εξαιρετική κατάσταση για να πετύχουν το ριπίτ που δεν έχει γίνει στο NFL από το 2005. Το ρόστερ είναι νεανικό και όσες απώλειες μέσω free agency υπέστησαν την άνοιξη δείχνουν να τις έχουν καλύψει επάξια. Η άμυνα ήταν η καλύτερη στη λίγκα το 2013 και οι αστέρες παραμένουν άπαντες υγιείς στο ρόστερ. Η μεγάλη αναβάθμιση στην ομάδα φαίνεται στην επίθεση, όπου ο κουόρτερμπακ Ουίλσον, πριν την 3η του χρονιά στη λίγκα φαίνεται απελευθερωμένος και πασάρει με απίστευτη ευστοχία, ενώ τη διαφορά στους ρισίβερς κάνει ο (υγιής φέτος) πυραυλοκίνητος Χάρβιν.
Οι 49ερς δείχνουν να έχουν μείνει ένα βήμα πίσω (τουλάχιστον) από τους άσπονδους εχθρούς και μεγάλους ανταγωνιστές Σίχοκς. Η preseason ήταν απογοητευτική για την ομάδα από το Σαν Φρανσίσκο. Η επίθεση δείχνει αναιμική με τον κουόρτερμπακ Κάπερνικ να δυσκολεύεται να εφαρμόσει τα συστήματα στο γήπεδο. Ο ράννινγκ μπακ Γκορ είναι πια 31 και για τη θέση του μοιάζει αδύναμος. Η άλλοτε άμυνα-φόβητρο μοιάζει ξεδοντιασμένη καθώς οι βετεράνοι της πίσω ζώνης άμυνας έχουν αποχωρήσει και 2 από τους αμυντικούς της ομάδας που κάνουν τη διαφορά θα λείψουν για καιρό. Ο Άλντον Σμιθ τιμωρήθηκε για 9 αγωνιστικές και ο Μπόουμαν είναι ακόμη τραυματίας και δεν αναμένεται να επιστρέψει πριν το Νοέμβριο.
Οι Κάρντιναλς το 2013 με 10 νίκες ήταν η καλύτερη ομάδα που έμεινε εκτός play-offs και αυτό το έπαθαν διότι είχαν μπροστά τους τα δύο «μεγαθήρια» από πάνω. Η preseason ξεκίνησε φιλόδοξα για το βήμα παραπάνω, όμως δέχθηκαν δύο σημαντικά χτυπήματα στο αμυντικό κομμάτι: οι κομβικοί αμυντικοί Ντόκετ και Ουάσινγκτον θα χάσουν τη χρονιά με τραυματισμό και τιμωρία αντίστοιχα. Η άμυνα δεν παύει να είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, όμως οι απώλειες ίσως αποδειχθούν ανυπέρβλητες. Επιθετικά η ομάδα βελτιώνεται συνεχώς και νέοι ρισίβερ ξεπηδούν.
Οι Ραμς είναι η πιο ενισχυμένη ομάδα από το ντραφτ με 2 top επιλογές που ισχυροποιούν τις γραμμές της. Το ρόστερ είναι γεμάτο ταλέντο και η άμυνα φόβητρο με τους 4 μπροστινούς να ασκούν απαράμιλλη πίεση. Αυτό που λείπει από τους Ραμς τα τελευταία χρόνια είναι η ηγετική φυσιογνωμία στη θέση του κουόρτερμπακ. Ο Μπράντφορντ (πρώην #1 του ντραφτ) δεν έχει καταφέρει να αντεπεξέλθει στο ρόλο αυτό και στον 3ο αγώνα της preseason ξανατραυμάτισε το γόνατό του με αποτέλεσμα να χάσει όλο το 2014 και λογικά τη θέση του ως επαγγελματίας από το 2015. Τα κομμάτια γύρω από τον κουόρτερμπακ υπάρχουν για μία επιτυχημένη σεζόν στο Σεντ Λούις, όμως ο τραυματισμός αυτός δεν αφήνει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας, με τον βετεράνο γυρολόγο Χιλ να παίρνει πια  θέση βασικού.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ:

ΣΙΧΟΚΣ νικητές










49ερς 2οι, Κάρντιναλς 3οι, Ραμς τελευταίοι



3 σχόλια:

  1. Τελευταία ειδοποίηση για όσους θέλουν να μπουν στην fantasy λίγκα του blog μας. Το draft πραγματοποιείται τη Δευτέρα στις 21:00.

    dimitris46and2@yahoo.gr ή στη σελίδα στο facebook για τις λεπτομέρειες.

    Καλή σεζόν να έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παιδιά που κάνετε το fantasy;
    Στην σελίδα του NFL;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι φίλε μου. NFL-managed θα είναι η λίγκα με φίλους και αναγνώστες της σελίδας. για λεπτομέρειες στο email ή στο fb

    ΑπάντησηΔιαγραφή