Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Φάλκονς εναντίον Πάτριοτς στο Superbowl




 Το ζευγάρι του 51ου Superbowl έγινε γνωστό τα ξημερώματα με τους Φάλκονς και τους Πάτριοτς να κατακτούν εμφατικά την πρόκριση στον τελικό μετά τις άνετες νίκες επί των Πάκερς και Στίλερς αντίστοιχα. Οι 2 γηπεδούχοι ήταν πολύ ανώτεροι των αντιπάλων και αμφότεροι είχαν «καθαρίσει» την υπόθεση νίκη από την αρχή του β’ ημιχρόνου. Σε τρομερή φόρμα οι δύο quarterbacks των νικητών Ράιαν και Μπρέιντι και η μονομαχία στο Χιούστον αναμένεται συγκλονιστική.



ΦΑΛΚΟΝΣ     44-21     ΠΑΚΕΡΣ
                Η αναμέτρηση στην Ατλάντα ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για τους γηπεδούχους, οι οποίοι έμοιαζαν να σκοράρουν κατά βούληση απέναντι στην πληγωμένη και προβληματική άμυνα των Πάκερς. Όπως συνηθίζουν, σκόραραν στο 1ο τους drive για 8ο συνεχόμενο αγώνα και ουδέποτε κοίταξαν πίσω. 10-0 στην 1η περίοδο, 24-0 στο ημίχρονο και η σεμνή τελετή είχε κριθεί από νωρίς. Ο Ράιαν ήταν για ακόμη μία βραδιά άψογος και εφαρμόζοντας το εξαιρετικό πλάνο του συντονιστή Σάναχαν, ξήλωσε την αντίπαλη άμυνα. Χαρακτηριστικά, η επίθεση των Φάλκονς μέχρι την 4η περίοδο, όταν και έκαναν απλά συντήρηση σκόραρε στις 7 από τις 8 κατοχές της!!! 27/38 πάσες, 392 γιάρδες και 4 touchdown πάσες για τον μελλοντικό MVP Ράιαν, ενώ στην τελευταία περίοδο έσβησε μηχανές. Σαν άντρας ανάμεσα σε παιδιά ο σούπερ σταρ receiver Χούλιο Τζόουνς, έκανε ότι ήθελε απέναντι στους φιλοξενούμενους cornerbacks και τελείωσε τον αγώνα με 180 γιάρδες και 2 touchdown, ενώ αγωνίστηκε με ενόχληση στο πόδι. Ξανά με πολυφωνία η επιθετική τους ανάπτυξη, με 8 παίχτες να συμβάλλουν στο passing game  και 4 διαφορετικούς σκόρερς.
                Και αν η επίθεση των Φάλκονς ήταν γνωστή για την πληθωρικότητά της και την εκρηκτικότητά της, η αποτελεσματική εμφάνιση της άμυνάς τους ήταν η ευχάριστη έκπληξη, καθώς κατάφερε να περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τον Ρότζερς και να κρατήσει την αντίπαλη επίθεση στο μηδέν στο ημίχρονο!!!
                Οι Πάκερς ξεκίνησαν με την πλάτη στον τοίχο τον αγώνα καθώς βρέθηκαν 7-0 πίσω στο σκορ με το καλημέρα και στα δύο πρώτα τους drive στάθηκαν άτυχοι, καθώς ο ήρωας της προηγούμενης Κυριακής Κρόσμπι αστόχησε σε βατό field goal και ο ρούκι running back Ριπκόφσκι υπέπεσε σε fumble έχοντας την μπάλα στις 5 γιάρδες από την αντίπαλη end zone. Στη συνέχεια η επίθεση των Φάλκονς σκόραρε σαν χιονοστιβάδα και ο αγώνας είχε κριθεί νωρίς με τον Ρότζερς να κυνηγά φαντάσματα. Ο σπουδαίος quarterback δεν ήταν στην καλύτερη του βραδιά, αλλά προδόθηκε σε πολλές φάσεις από τους receivers του, οι οποίοι έχασαν εύκολες υποδοχές. Απαράδεκτη η αμυντική τους συμπεριφορά, δεν είχαν καμία απάντηση για τους πυραυλοκίνητους γηπεδούχους.
                Οι Φάλκονς θα δώσουν το παρών σε Superbowl για 2η φορά στην ιστορία τους και θα διεκδικήσουν το παρθενικό τους τρόπαιο.




ΠΑΤΡΙΟΤΣ     37-16     ΣΤΙΛΕΡΣ
            Πανομοιότυπο σενάριο και στο Φόξμπορο, όπου οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι και οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν απαντήσεις ούτε σε άμυνα, ούτε σε επίθεση. Προηγήθηκαν 10-0 στην 1η  περίοδο, 17-9 στο ημίχρονο και με ένα επί μέρους 16-0 στην 3η περίοδο, τσέκαραν το εισιτήριό τους για το Superbowl!
Ο Μπρέιντι πραγματοποίησε ιστορικά καλή εμφάνιση ακόμα και για τα δικά του ύψιστα στάνταρ και έκανε ότι ήθελε απέναντι στην, φορμαρισμένη το τελευταίο δίμηνο, άμυνα των Στίλερς. Τελείωσε τον αγώνα με 32/42 πάσες,  384 γιάρδες και 3 touchdown πάσες. Έβρισκε με άνεση τα miss match σε κάθε φάση και σε συνεργασία με τους Χόγκαν και Έντελμαν «κλείδωσαν» τη νίκη από νωρίς. 180 γιάρδες και 2 touchdown για τον Χόγκαν, που ήταν μόνιμα αμαρκάριστος και 118 γιάρδες και 1 touchdown για τον Έντελμαν.
                Άψυχη και άνευρη εμφάνιση από τους Στίλερς, οι οποίοι μπήκαν νωχελικοί στο γήπεδο, ενώ στάθηκαν και πολύ άτυχοι καθώς ο ακρογωνιαίος λίθος της επίθεσης Μπελ τραυματίστηκε μόλις στην 1η περίοδο και αποχώρησε. Ήταν αναποτελεσματικοί ξανά σε red zone καταστάσεις και σε αρκετές 3rd down περιπτώσεις οι receivers έχασαν εύκολες υποδοχές. Χαρακτηριστικό της αδυναμίας τους να σκοράρουν touchdowns ήταν η φάση στην 3η περίοδο, όταν απέτυχαν να μπουν στην αντίπαλη end zone από τη 1 γιάρδα σε 4 προσπάθειες! Ασταθής όπως όλη τη σεζόν ο Ροθλισμπέγκερ, ήταν άστοχος σε κρίσιμες πάσες και δεν απέφυγε ξανά τα λάθη.
                7η συμμετοχή σε Superbowl για τους Πάτριοτς στην Μπρέιντι – Μπέλιτσικ εποχή και ευκαιρία για τον 5ο τους τίτλο, ο οποίος θα είναι ρεκόρ στο NFL για quarterback και head coach!!! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου