Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Wild Card ανασκόπηση



O Wild Card γύρος των playoffs ολοκληρώθηκε χθες βράδυ, με τους 4 γηπεδούχους να παίρνουν την πρόκριση στον Divisional γύρο με ευρείες νίκες.
ΤΕΞΑΝΣ
27-14
ΡΕΪΝΤΕΡΣ
ΣΙΧΟΚΣ
26-6
ΛΑΪΟΝΣ
ΣΤΙΛΕΡΣ
30-12
ΝΤΟΛΦΙΝΣ
ΠΑΚΕΡΣ
38-13
ΤΖΑΪΑΝΤΣ

 Φτωχό σε θέαμα και σασπένς το 1ο Σαββατοκύριακο της postseason αλλά τα ζευγάρια της επόμενης βδομάδας είναι άκρως ενδιαφέροντα: Φάλκονς – Σίχοκς, Πάτριοτς – Τέξανς, Τσιφς – Στίλερς και Κάουμποϊς – Πάκερς.

  



ΤΕΞΑΝΣ         27-14          ΡΕΪΝΤΕΡΣ
                Στο Χιούστον άνοιξε η αυλαία των φετινών playoffs, όπου οι Τέξανς με σπουδαία αμυντική εμφάνιση επικράτησαν εύκολα των Ρέιντερς. Προηγήθηκαν 10-0 στα πρώτα λεπτά και 20-7 στο ημίχρονο και στην επανάληψη έκαναν συντήρηση βλέποντας πως δεν απειλούνται στην άμυνα.
Όπως αναμενόταν η #1 σε γιάρδες άμυνα των γηπεδούχων έκανε τη ζωή δύσκολη για τον ρούκι quarterback Κουκ των φιλοξενούμενων από το 1ο λεπτό και τον οδήγησε σε λάθη απειρίας (3 interceptions), την ώρα που οι receivers του δεν τον βοήθησαν καθόλου χάνοντας εύκολες υποδοχές. Εντελώς αναποτελεσματικό και το running παιχνίδι για τους Ρέιντερς με αποτέλεσμα η επιθετική ανάπτυξή τους να έχει ξεκάθαρο miss match απέναντι στην ζωηρή άμυνα των Τέξανς.
                Οι γηπεδούχοι με πολλούς αμυντικούς σε εξαιρετική κατάσταση οδήγησαν σε αλλεπάλληλα punts τους αντιπάλους και στην επίθεση έκαναν τα άκρως απαραίτητα με τον Οσγουάιλερ να αποφεύγει τα λάθη. Σαρωτικός ο Κλάουνι, ασκούσε διαρκή πίεση και με την ακροβατική του interception στην 1η περίοδο άλλαξε όλο το μομέντουμ του αγώνα. Ασταμάτητος και ο Μέρσιλους με 2 sacks στον αγώνα, ενώ καταλυτική ήταν η απόδοση των cornerbacks Μπούγιε και Τζόσεφ, που «έσβησαν» τους αντίπαλους receivers.

                Στην επίθεση, ο Οσγουάιλερ, ο οποίος ξεκίνησε λόγω τραυματισμού του Σάβατζ, πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση με τη φανέλα των Τέξανς, εκπλήσσοντας θετικά! Δίχως να έχει κάποια εντυπωσιακή στατιστική, απέφυγε τις interceptions, που θα έδιναν ευνοϊκές κατοχές και ψυχολογία στον αντίπαλο, πραγματοποίησε μερικές εντυπωσιακές πάσες και σκόραρε τρέχοντας για το  27-7. Φορτώθηκε με προσπάθειες (31) ο running back Μίλερ, για να ξοδευτεί ο χρόνος στο 2ο ημίχρονο δίχως απαραίτητα να βρίσκει διαδρόμους, σκόραρε και ο Χόπκινς.
                Το επόμενο Σάββατο οι Τέξανς ταξιδεύουν στην έδρα των Πάτριοτς, όπου για την 3η αγωνιστική της κανονική σεζόν ηττήθηκαν με 27-0, ενώ quarterback των γηπεδούχων ήταν ο ρούκι 3ος τη τάξει Μπρισέτ!!! Οι αποδόσεις στον άσο έχουν ανοίξει με χάντικαπ 16,5 πόντων, που είναι ρεκόρ για αγώνα των playoffs από το 1998!!!
                                


 

ΣΙΧΟΚΣ         26-6         ΛΑΪΟΝΣ
                Οι Σίχοκς υπερασπίστηκαν για 10η συνεχόμενη φορά την έδρα τους στα playoffs και δίχως να εντυπωσιάσουν επικράτησαν εύκολα των μέτριων Λάιονς. Το σκορ ήταν κοντά μέχρι το ξεκίνημα της 4ης περιόδου (10-6), όμως ουδέποτε απειλήθηκαν ουσιαστικά οι γηπεδούχοι.
                Οι Σίχοκς με ξεκάθαρο πλάνο να τρέξουν πολύ την μπάλα στο έδαφος, τροφοδότησαν τον running back Ρόουλς συχνά και από νωρίς και αυτός δεν απογοήτευσε. Έτρεχε με ορμή σε κάθε προσπάθεια και απέναντι στην soft άμυνα των φιλοξενούμενων έβρισκε διαρκώς διαδρόμους. Τελείωσε τον αγώνα με 167 γιάρδες και 1 touchdown σε 27 προσπάθειες και ήταν ο πυλώνας της επιθετικής ανάπτυξης.
                Συνεπής όπως πάντα στα playoffs ο quarterback Ουίλσον, δίχως να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, είχε μερικές πολύ όμορφες πάσες και τελείωσε τον αγώνα με 76% ευστοχία, 224 γιάρδες και 2 touchdown πάσες. Ανέβασε στροφές στο β’ ημίχρονο ο #1 receiver Μπάλντγουιν (104γ / 1 TD), ολοκληρώνοντας μερικές εντυπωσιακές υποδοχές, αλλά την υποδοχή της χρονιάς την έκανε ο Ρίτσαρντσον στο 1ο touchdown του αγώνα! Ο Ρίτσαρντσον είχε διευρυμένο ρόλο στο passing παιχνίδι μετά τον τραυματισμό του Λόκετ κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί. Αποτελεσματική η επιθετική γραμμή στο running κομμάτι, δεν κατάφερε όμως να απορροφήσει σε ακόμη έναν αγώνα την πίεση στον Ουίλσον.
                Για τους ηττημένους Λάιονς, ήταν υπέρβαση από μόνη της η πρόκριση στα playoffs και στον Σαββατιάτικο αγώνα έδειξαν πως δεν άξιζαν να βρίσκονται εκεί. Με τον Στάφορντ φανερά επηρεασμένο από τον τραυματισμένο μεσαίο δάχτυλό του στο δεξί χέρι με το οποίο πασάρει, να είναι αρκετά άστοχος και με το running παιχνίδι μόνιμα αναιμικό δεν είχαν καμία ελπίδα στην πιο δύσκολη έδρας της χώρας. «Ψαρωμένοι» οι receivers δεν βοήθησαν τον Στάφορντ χάνοντας εύκολες υποδοχές. Αμυντικά δεν είχαν λύση για το αντίπαλο running παιχνίδι με την μπροστινή γραμμή να χειραγωγείται σε πολλαπλές φάσεις.
                Το Σάββατο οι Σίχοκς ταξιδεύουν στην Ατλάντα, όπου αποκλείστηκαν από τους Φάλκονς στον divisional γύρο το 2014. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν και στη φετινή κανονική σεζόν με τους Σίχοκς να επικρατούν εντός έδρας με 26-24.





ΣΤΙΛΕΡΣ         30-12        ΝΤΟΛΦΙΝΣ
                Οι Στίλερς έδειξαν με το καλημέρα ποιος θα είναι το αφεντικό στον αγώνα σκοράροντας στο 1ο τους drive σε μόλις 2μιση λεπτά και ουδέποτε κοίταξαν πίσω. Έκαναν το 14-0 τάχιστα και αφού προηγήθηκαν 20-6 στην ανάπαυλα, στην επανάληψη έριξαν στροφές με το μυαλό στο επόμενο παιχνίδι.
                Ο Μπράουν έδωσε το σύνθημα με τα 2 πρώτα touchdown στην 1η περίοδο και στη συνέχεια πήρε τη σκυτάλη ο Μπελ στο έδαφος με αλλεπάλληλες προσπάθειες. Ξεκίνησε «καυτός» τον αγώνα ο Ροθλισμπέργκερ με 10/10 πάσες εκ των οποίων οι 2 οδήγησαν στα touchdowns του Μπράουν (124γ), αλλά στη συνέχεια δεν απέφυγε τα λάθη με την interception του στη 2η περίοδο να δίνει – προσωρινά – πνοή στους Ντόλφινς. Ασταμάτητος ο running back Μπελ (174γ) με την σήμα κατατεθέν υπομονή του πίσω από την επιθετική γραμμή, έβρισκε διαδρόμους σε μόνιμη βάση. Ήταν τόσο αποτελεσματικός που στην 2η περίοδο πήρε όλες τις προσπάθειες σε ένα ολόκληρο drive για 82 γιάρδες, το οποίο κατέληξε φυσικά σε σκοράρισμά του!!! Προφανώς καταλυτική η απόδοση της επιθετικής γραμμής σε όλο το παιχνίδι, κυριάρχησε απόλυτα της ακριβοπληρωμένης αμυντικής γραμμής των Ντόλφινς.
                Πολύ καλή εμφάνιση και από το αμυντικό κομμάτι των Στίλερς, το οποίο έσβησε το running παιχνίδι του Ατζάγι, το οποίο τους είχε ταλαιπωρήσει νωρίτερα στη σεζόν και δημιούργησε λάθη σε 3 αλλεπάλληλα drives των φιλοξενούμενων την ώρα που ο Μουρ έμοιαζε να βρίσκει ρυθμό.
                Φιλότιμες προσπάθειες από τον quarterback Μουρ των Ντόλφινς υπό αντίξοες συνθήκες, όμως τα δύο fumbles του στο τελείωμα του 1ου και στο ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου έγειραν οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων. Σε αμφότερες περιπτώσεις δεν είδε την πίεση που ερχόταν στην πλάτη του και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα.
                Την Κυριακή οι Στίλερς ταξιδεύουν στην ισχυρή έδρα των Τσιφς για τον Divisional γύρο. Νωρίτερα στην κανονική σεζόν οι Στίλερς κυριάρχησαν εντός έδρας των Τσιφς με 41-13.



 

ΠΑΚΕΡΣ         38-13         ΤΖΑΪΑΝΤΣ
                Με τον Ρότζερς να δίνει ένα ακόμη ρεσιτάλ στο χθεσινό παιχνίδι, οι Πάκερς επικράτησαν εμφατικά στο β’ ημίχρονο και την Κυριακή ταξιδεύουν στην έδρα των Κάουμποϊς για τα προημιτελικά.
                Οι Τζάιαντς ξεκίνησαν πολύ καλύτερα τον αγώνα και 1 ½ περίοδο κυριαρχούσαν στο παγωμένο χορτάρι του Λάμπο, όμως δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες τους και άφησαν ανοιχτή την πόρτα στον Ρότζερς. Ο Μάννινγκ θύμισε τον παλιό καλό playoff εαυτό του ξεκινώντας με μερικές εντυπωσιακές πάσες, τις οποίες όμως δεν μπορούσαν να πιάσουν οι receivers, με τον Μπέκαμ να αποτελεί τη μεγαλύτερη απογοήτευση όλων. Προηγήθηκαν 0-6 με 5 λεπτά να απομένουν για το ημίχρονο, όμως σε αυτό το χρονικό διάστημα τα δεδομένα άλλαξαν άρδην.
                Ο Ρότζερς άρχισε να προσαρμόζει να πλάνα του απέναντι στην πολύ καλή άμυνα των αντιπάλων και βρήκε τον Άνταμς για το 1ο touchdown του αγώνα μετά από απίστευτη ευελιξία πίσω από την επιθετική του γραμμή, ενώ όπως συνηθίζει από πέρσι βρήκε τον Κομπ με hail mary στο τέλος του 1ου ημιχρόνου για να γίνει το σκορ 14-6 στην ανάπαυλα και όλο το μομέντουμ να γυρίσει με το μέρος των Πάκερς.

                Οι Τζάιαντς μείωσαν σε 14-13 με όμορφη βαθιά μπαλιά του Μάννινγκ στον Κινγκ, όμως από κει κι έπειτα ανέλαβε δράση ο Ρότζερς. Οδήγησε την ομάδα του σε 3 συνεχόμενα touchdowns επιδεικνύοντας την απαράμιλλη ικανότητά του να πασάρει εν κινήσει .Τελείωσε τον αγώνα με 362 γιάρδες και 4 touchdown πάσες απέναντι στην πλέον φορμαρισμένη άμυνα του πρωταθλήματος και μάλιστα δίχως τον καλύτερό του receiver!!! Ο Νέλσον δέχθηκε βάναυσο χτύπημα στα πλευρά και αποχώρησε στα πρώτα λεπτά του αγώνα, αλλά ο αναγεννημένος χθες Κομπ ανέλαβε δράση και σκόραρε 3 φορές. Τραυματισμένος τελείωσε τον αγώνα και ο running back Μοντγκόμερι, αλλά ο αναπληρωματικός Μάικλ έδειξε πως μπορεί να αναλάβει το ρόλο.
                Επική μονομαχία αναμένεται την Κυριακή στο Ντάλας απέναντι στους Κάουμποϊς! 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου