Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Ανασκόπηση πρεμιέρας



Η 1η αγωνιστική της σεζόν ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα με τις εντός έδρας νίκες των Βάικινγκς και Μπρόνκος με την πλειοψηφία των ομάδων να δείχνουν ανέτοιμες στην πρεμιέρα. Οι εκπλήξεις δεν έλειψαν, οι περισσότερες επιθέσεις βρέθηκαν εκτός ρυθμού, ενώ πολλές αλλαγές αναμένονται από τους προπονητές στα πλάνα τους για τα επόμενα παιχνίδια. Ας δούμε παρακάτω τα πρώτα συμπεράσματα της σεζόν:


Πάτριοτς 27-42 Τσιφς
-          Ο Μπρέιντι φάνηκε «θνητός» δίχως τον Έντελμαν στο γήπεδο και με τον Γκρονκόσκι φανερά ανέτοιμο μετά τον τραυματισμό του. Μετά τη διάσειση του Αμεντόλα οι λύσεις στο passing παιχνίδι μειώθηκαν δραματικά, από τη στιγμή που είναι νεοφερμένοι Κουκς και Ντορσέτ δεν έχουν αφομοιώσει πλήρως το σύστημα. Ευτυχώς για τους Πάτριοτς, αγωνίζονται απέναντι στους Σέιντς την επόμενη αγωνιστική και αναμένεται να βρουν ξανά την αυτοπεποίθησή τους επιθετικά.
-          Η άμυνα των Πάτριοτς θα έχει πολλά θέματα φέτος. Ήταν ολοφάνερη η έλλειψη εκρηκτικών παιχτών στην μπροστινή γραμμή και μετά τον τραυματισμό του Χαϊτάουερ, το υποσύνολο έμοιαζε στα χαμένα.
-          Οι Τσιφς βρήκαν έναν σταρ στο πρόσωπο του ρούκι running back Χαντ, ο οποίος θα βοηθήσει και στο passing game. Ο Σμιθ έδειξε πιο aggressive στις πάσες, έχοντας τον ανταγωνισμό από τον ρούκι Μαχόουμς. Ανίκητος ο coach Ριντ, όταν έχει πολύ χρόνο να προετοιμάσει την ομάδα του.
-          Τεράστιο πλήγμα ο τραυματισμός του safety Μπέρι, που χάνει τη σεζόν. Η άμυνά των Τσιφς δεν θα είναι η ίδια στη συνέχεια.


 Μπιλς 21-12 Τζετς

-          Οι Μπιλς σταμάτησαν από κει που έμειναν στο running παιχνίδι, με το νέο head coach ΜακΝτέρμοτ να φορτώνει το παιχνίδι στο έδαφος  και τον Μακόι να είναι ο πυλώνας της ανάπτυξης. Οι προσθήκες των fullbacks Τόλμπερτ και ΝτιΜάρκο βοηθούν τα μέγιστα στην διάνοιξη διαδρόμων.
-          Ο Τέιλορ ήταν αποτελεσματικός παρά την κακή του προετοιμασία και φανέρωσε ξανά την τρομερή ευελιξία του. Είναι ο πλέον επικίνδυνος quarterback του πρωταθλήματος στο έδαφος.
-          Επιβεβαιώθηκε πως οι Τζετς θα ζήσουν μία πολύ μίζερη επιθετικά σεζόν. Αξιοπρεπής ο quarterback ΜακΚάουν, όμως η έλλειψη ποιοτικών receiver ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Σε #1 receiver εξελίσσεται ο καινούριος Κερς.


Μπερς 17-23 Φάλκονς

-           Η επίθεση των Φάλκονς δεν είχε καμία σχέση με την ιστορικά πληθωρική της περσινής σεζόν. Ο νέος επιθετικός συντονιστής δεν σχεδίασε μεγάλες φάσεις και το running κομμάτι ήταν αναποτελεσματικό. Κέρδισαν χάρη σε δύο μεγάλες φάσεις που έβγαλε ο tight end Χούπερ, ο οποίος ξεχάστηκε από τη γηπεδούχο άμυνα.
-          Σώθηκαν στο φινάλε οι περσινοί φιναλίστ, με τους αξιόμαχους Μπερς να αποτυγχάνουν να κλέψουν το ματς στα έσχατα δευτερόλεπτα παρότι είχαν 4 προσπάθειες μέσα στις 10 γιάρδες.
-          Φιλότιμος αλλά περιορισμένων δυνατοτήτων ο Γκλένον, είναι θέμα χρόνου να πάρει τη θέση του βασικού quarterback ο Τρουμπίσκι.
-          Διαμαντάκι ο ρούκι running back Κόεν των Μπερς. Παρότι μικρός το δέμας, διαθέτει απίστευτη επιτάχυνση και ευελιξία και θα αποτελέσει μεγάλο όπλο στη σεζόν. Θυμίζει τον Σπρόουλς.


Μπένγκαλς 0-20 Ρέιβενς

-          Η άμυνα των Ρέιβενς έδειχνε πολύ καλά στοιχεία στην preseason και αναμενόταν να παρουσιαστεί πολύ ισχυρή, όμως η προχθεσινή εμφάνιση ήταν πέρα κάθε προσδοκίας. Κυριάρχησε απόλυτα της επιθετικής γραμμής των γηπεδούχων και οδήγησαν τον Ντάλτον σε 5 λάθη!
-          Έπαιξε όσο χρειάστηκε ο Φλάκο, μετά την απουσία του από την προετοιμασία, βόλεψε η εξέλιξη του ματς (0-17 ημίχρονο) ώστε να τροφοδοτηθεί το running παιχνίδι με τους Γουέστ και Άλλεν να είναι παραγωγικοί.
-          Τραυματίστηκε ο πολυδιάστατος running back Γούντχεντ, ο οποίος έδειξε νωρίς πως θα έχει μεγάλο ρόλο στην επιθετική ανάπτυξη των Ρέιβενς. Θα είναι πλήγμα αν δεν επιστρέψει σύντομα.
-          Ο Ντάλτον πραγματοποίησε ίσως τη χειρότερη εμφάνιση της καριέρας του, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά, πως όταν δεν του βγαίνει το ματς καταρρέει. Οι υποψίες για την αδυναμία της επιθετικής γραμμής έγιναν βεβαιότητα, αν και υπάρχει το άλλοθι πως η αντίπαλη άμυνα ήταν από τις πλέον ισχυρές της χώρας.
-          Μοιράστηκαν δια 3 οι προσπάθειες στο running κομμάτι των Μπένγκαλς με τους Χιλ, Μίξον και Μπερνάρντ.
-          Ακέφαλη η άμυνα των Μπένγκαλς δίχως τον Μπέρφικτ, ο οποίος θα λείψει με τιμωρία 2 ακόμη αγωνιστικές


Μπράουνς 18-21 Στίλερς

-          Οι Στίλερς μπήκαν νωθρά στον αγώνα και τους πήρε σχεδόν 1 ημίχρονο για να βρουν ρυθμό στην επίθεση. Όταν ξύπνησε ο Μπράουν ήταν ασταμάτητος. Τέλειωσε με 182 γιάρδες τον αγώνα και κυριολεκτικά έκρινε μόνος του το παιχνίδι στο τέλος με απανωτές κρίσιμες υποδοχές. Αναποτελεσματικός ο Μπελ, δίχως προπονήσεις τις προηγούμενες βδομάδες, η επίθεση των Στίλερς θα ανεβάσει στροφές βδομάδα με τη βδομάδα.
-          Τα διθυραμβικά σχόλια για τον Γουάτ στην προετοιμασία βγήκαν αληθινά καθώς ο ρούκι linebacker ήταν από τους καλύτερους του γηπέδου με 2 sacks και μία εντυπωσιακή interception.
-          Οι Μπράουνς οδεύουν στο σωστό δρόμο. Ναι μεν ηττήθηκαν την Κυριακή όμως ήταν άκρως ανταγωνιστικοί και ο ρούκι quarterback Κάιζερ, παρά τα λάθη απειρίας του μοιάζει ότι μπορεί να εξελιχθεί σε franchise πασέρ.
-          Τεράστια βελτίωση στην running άμυνα των γηπεδούχων, που κατάφεραν να περιορίσουν ίσως τον καλύτερο back του πρωταθλήματος.


Λάιονς 35-23 Κάρντιναλς

-          Πήρε ένα ημίχρονο στην επίθεση των Λάιονς να βρει ρυθμό, όμως στο β’ μέρος ο Στάφορντ δικαιολόγησε το πλουσιοπάροχο συμβόλαιο που υπέγραψε το καλοκαίρι. 4 touchdown πάσες για τον γηπεδούχο quarterback, οι δύο πήγαν στον ρούκι Γκόλαντεϊ, ο οποίος εξελίσσεται σε νέο όπλο πλάι στους Τέιτ και Τζόουνς. Το running παιχνίδι ήταν μία από τα ίδια σε σχέση με πέρσι, με τον Αμπντούλα να μην βρίσκει διαδρόμους.
-          Αισθητά βελτιωμένη η άμυνα των Λάιονς, οδήγησε σε σημαντικά λάθη τον Πάλμερ και κυρίως περιόρισε καταλυτικά τον Τζόνσον στο έδαφος.
-          Χειρότερη πρεμιέρα δεν θα μπορούσαν να έχουν οι Κάρντιναλς. Η επίθεσή τους ήταν εκτός ρυθμού, ο Πάλμερ έπαιξε σαν βετεράνος και έκανε πολλά μεγάλα λάθη, ενώ τραυματίστηκε στον καρπό ο σούπερ σταρ running back Τζόνσον και αναμένεται να χάσει μεγάλο μέρος της σεζόν. Προβληματικοί και αμυντικά στο β’ ημίχρονο.


Τέξανς 9-27 Τζάγκουαρς

-          Η άμυνα των Τζάγκουαρς επιτέλους έδειξε το ταλέντο της. Η μπροστινή γραμμή ήταν τρομακτική απέναντι στους Τέξανς και με 10 sacks δεν άφησαν τους αντίπαλους quarterbacks να πάρουν ανάσα. Κάμπελ, Φάουλερ, Ενγκάκουε και Τζάκσον συνθέτουν μία 4αδα που μπορεί να διαλύσει κάθε επιθετικό πλάνο.
-          Στην επίθεση οι Τζάγκουαρς «τάισαν» τον ρούκι running back Φουρνέτ, ο οποίος με 100 γιάρδες και 1 touchdown δικαιολόγησε το υψηλό draft pick του. Η αποτελεσματικότητα του running παιχνιδιού άνοιξε χώρους και για τον Μπορτλς στον αέρα, ο οποίος δίχως να θέλξει απέφυγε τα λάθη και ολοκλήρωσε μερικές όμορφες πάσες. Πλήγμα ο τραυματισμός του #1 receiver Ρόμπινσον, ο οποίος μπορεί να χάσει μεγάλο μέρος της σεζόν.
-          Αποτρόπαια η επιθετική εικόνα των Τέξανς. Ο Σάβατζ ξεκίνησε τον αγώνα, όμως η ανεπάρκειά του οδήγησε τον coach Ο’Μπράιαν στο να τον αντικαταστήσει με τον Γουάτσον στο ημίχρονο. Αναποτελεσματικός και ο ρούκι στην επανάληψη απέναντι στην «άγρια» άμυνα των Τζάγκουαρς, κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του σε πόντους χάρη στην ευελιξία του.
-          Η έλλειψη επιθετικών όπλων για τους γηπεδούχους ήταν ολοφάνερη με τον Χόπκινς να είναι ο μοναδικός receiver που ολοκλήρωσε υποδοχή μέσα στο παιχνίδι!!!


Τάιτανς 16-26 Ρέιντερς

-          Beast mode is back! Ο Μαρσόν Λυντς επέστρεψε στη λίγκα με τη φανέλα των Ρέιντερς μετά από 1 χρόνο απουσίας και ήταν σα να μην πέρασε μια μέρα. Στο Τενεσί δίχως να κάνει το μεγάλο παιχνίδι, ήταν αποτελεσματικός και έδωσε ισορροπία στο passing παιχνίδι του Καρ και ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη στην 4η περίοδο με απανωτές προσπάθειες που ροκάνισαν το χρόνο.
-          Ο Καρ συνέχισε από κει που έμεινε πέρσι πριν τον τραυματισμό του και ολοκλήρωσε μερικές πολύ όμορφες και δύσκολες πάσες στους receivers του, ενώ οι passing στόχοι εμπλουτίστηκαν με την προσθήκη του tight end Κουκ, ο οποίος είχε σημαντικό ρόλο από την πρεμιέρα.
-          Βελτιωμένοι αμυντικά οι Ρέιντερς, που κράτησαν σε field goals τους γηπεδούχους σε 3 red zone καταστάσεις.
-          Απογοήτευσαν επιθετικά οι Τάιτανς καθώς δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τα drives του, όμως υπάρχουν και θετικά στοιχεία που μπορούν να κρατήσουν για τη συνέχεια, όπως η καλή εμφάνιση του ρούκι receiver Ντέιβις, ο οποίος έδειξε πως μπορεί να αναλάβει το ρόλο του #1 από το ξεκίνημα της σεζόν.
-          MVP της αναμέτρησης? Ο Ιταλός ρούκι κίκερ των φιλοξενούμενων Ταβέκιο, ο οποίος είχε 4/4 field goals εκ των οποίων τα δύο 50+ γιαρδών!


Ρέντσκινς 17-30 Ιγκλς

-          Η άμυνα των Ιγκλς ήταν το ισχυρότερο θεωρητικά υποσύνολο στην αναμέτρηση και ήταν αυτή που έκρινε και το Κυριακάτικο παιχνίδι τελικά. Η μπροστινή γραμμή με τους Κοξ, Γκράχαμ και Τζέρνιγκαν πίεζε ασταμάτητα τον Κάζινς, δεν του άφησε χώρο και χρόνο να βρει τους receivers του, τον οδήγησε σε λάθη και σκόραρε και το καθοριστικό touchdown στα τελευταία λεπτά.
-          Ο Γουέντζ εμφανίστηκε πολύ βελτιωμένος σε σχέση με το β’ μισό της περσινής σεζόν και είχε μερικές πολύ εντυπωσιακές φάσεις στο παιχνίδι, όταν με την αθλητικότητά του απέφυγε την αντίπαλη πίεση και ολοκλήρωσε βαθιές πάσες. Εντελώς αλλαγμένος παίχτης, προς το καλύτερο, ο receiver Άγκολορ, ο οποίος μετά από μία αποκαρδιωτική 2016 σεζόν, φάνηκε να έχει σημαντικό ρόλο στην επίθεση.
-          Φανερά εκτός ρυθμού η επίθεση των Ρέντσκινς με τον Κάζινς να μην έχει βρει ακόμη χημεία με τους νέους receivers του, δεν βοήθησε καθόλου και ο αντίπαλος προς αυτή την κατεύθυνση. Παραδόξως εγκαταλείφθηκε το running παιχνίδι αν και το σκορ ήταν κλειστό μέχρι τα μέσα της 4ης περιόδου.


Ραμς 46-9 Κολτς

-          Απόλυτη κυριαρχία για τους Ραμς στην αναμέτρηση από το 1ο λεπτό! Ο Γκοφ έδειξε το ταλέντο που τον έκανε #1 draft pick την περσινή σεζόν και ήταν εντελώς άλλος παίχτης υπό τις οδηγίες του νέου head coach. Απέφυγε τα λάθη και είχε μερικές υπέροχες πάσες στην πλάτη της άμυνας, αν και ο αντίπαλος δεν προσφέρεται για αξιόπιστα συμπεράσματα.
-          Η άμυνα των Ραμς με τον Φίλιπς συντονιστή αναμένεται να δημιουργήσει εφιάλτες σε πολλούς quarterbacks φέτος. Την Κυριακή άσκησε ασφυκτική πίεση στον ανεπαρκή Τολζίν και σκόραρε 2 touchdowns από interceptions του!
-          Θλιβερή η εικόνα των Κολτς, που εκτός της καθοριστικής απουσίας του Λακ, ήταν κάκιστοι σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Ανύπαρκτο το running παιχνίδι, που θα μπορούσε να «προστατέψει» τον Τολζίν, ενώ στην άμυνα έκαναν τον Γκοφ να μοιάζει με τον Μπρέιντι.


 Πάκερς 17-9 Σίχοκς

-          Ο Ρότζερς παρότι ξεκίνησε άσχημα το ματς με μία interception, γινόταν ολοένα και καλύτερος με την πάροδο του αγώνα. Μετά τους 0 πόντους του 1ου ημιχρόνου, στην επανάληψη ήταν άψογος. Οδήγησε την ομάδα του σε χρονοβόρα drives, τα οποία κούρασαν την αντίπαλη άμυνα και δεν έδωσε ποτέ την ευκαιρία στον αντίπαλο να επιστρέψει στο ματς.
-          Η επιθετική γραμμή των Σίχοκς παραμένει έναν ναυάγιο. Η αμυντική γραμμή των Πάκερς χειραγώγησε την 5αδα μπροστά από τον Ουίλσον και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον quarterback των φιλοξενούμενων να βρει τους receivers του. Προφανώς αναποτελεσματικό και το running παιχνίδι, από τη στιγμή που έχασαν όλες τις μονομαχίες από τον Ντάνιελς και την παρέα του.
-          Παρά την ήττα, η άμυνα των Σίχοκς έδειξε πως θα είναι και πάλι φόβητρο για τους αντιπάλους της. Κατάφερε να βγάλει εκτός ρυθμού τον σπουδαίο Ρότζερς για 1 ημίχρονο, όμως από τη στιγμή που η επίθεση της ομάδας δεν μπορούσε να διατηρήσει κάποιο drive και αναγκάστηκε να παίξει πάρα πολλά λεπτά, κουράστηκε και μοιραία υπέκυψε στο ταλέντο του γηπεδούχου πασέρ.
-          Κάκιστες διαιτητικές αποφάσεις στην φάση της interception του Ρότζερς αλλοίωσαν το μομέντουμ του αγώνα στην 1η περίοδο, Ακύρωσαν το touchdown του Τζόουνς στην επιστροφή της interception και απέβαλα αδικαιολόγητα τον βασικό cornerback Λέιν των Σίχοκς.  


49ερς 3-23 Πάνθερς

-          Επαγγελματική νίκη για τους Πάνθερς που βλέπουν το Νιούτον ακόμη επηρεασμένο από την εγχείρηση στον ώμο την άνοιξη. Ο σταρ quarterback της ομάδας δεν ικανοποίησε με την εμφάνισή του αν και είχε κάποιες καλές στιγμές στο παιχνίδι.
-          Δεν έλαμψε ο ρούκι running back ΜακΚάφρι, αλλά εμφάνισε σποραδικά το σπάνιο ταλέντο του.
-          Σπουδαία αμυντική εμφάνιση για τους νικητές, με την μπροστινή γραμμή να κυριαρχεί απόλυτα και τους σπουδαίους linebackers Κίκλι και Ντέιβις να οργώνουν το γήπεδο ξανά και να κλείνουν όλους τους διαδρόμους. Οι Πάνθερς θα στηριχθούν στην άμυνά τους φέτος για μία επιστροφή στα playoffs.
-          Η επίθεση των 49ερς στην πρεμιέρα του Σάναχαν στον πάγκο θύμισε 2016. Ανεπαρκής ο Χόγιερ απέναντι στην ισχυρή άμυνα των φιλοξενούμενων, μοναδική απειλή στο passing game ο Γκαρσόν.
-          Ενθαρρυντικά τα σημάδια από την άμυνα των γηπεδούχων αν και ο τραυματισμός του ρούκι linebacker Φόστερ αναμένεται να τους πληγώσει. Άγνωστο το πόσο θα λείψει.


Κάουμποϊς 19-3 Τζάιαντς

-          Η επίθεση των Κάουμποϊς με τον Έλιοτ παρών και σε καλή κατάσταση κατάφερε να κουράσει την ισχυρή άμυνα των Τζάιαντς και δίχως να εντυπωσιάσει ήλεγξε το ρυθμό. Ξανά μεστό παιχνίδι από τον Πρέσκοτ, σκόραρε ο Γουίτεν, δίχως μεγάλη συμμετοχή ο Μπράιαντ.
-          Τραγική η εικόνα της επιθετικής γραμμής των Τζάιαντς, η οποία εμφανίστηκε ακόμη χειρότερη απ’ ότι αναμενόταν και έκανε τη μέτρια αμυντική γραμμή των Κάουμποϊς να μοιάζει με απροσπέλαστο εμπόδιο. Τεράστια η απουσία του Μπέκαμ, ανύπαρκτος ο Μάρσαλ και υπό συνεχή πίεση ο Μάννινγκ με το running παιχνίδι στο μηδέν.
-          Σε καλή κατάσταση η άμυνα των φιλοξενούμενων, δεν εκτέθηκε από τους γηπεδούχους, όμως όπως και αυτή των Σίχοκς, αναγκάστηκε να παίξει πολλά λεπτά και επήλθε κούραση.
-          Πολύ ενθαρρυντική εμφάνιση από τους Κάουμποϊς, όμως τώρα αρχίζουν τα δύσκολα με τον Έλιοτ να εκτίει τιμωρία 6 αγωνιστικών.


Βάικιγνκς 29-19 Σέιντς

-          Μαγική εμφάνιση από τον Μπράντφορντ! Ο quarterback των γηπεδούχων είχε εξαιρετικά ποσοστά στις πάσες του, εκ των οποίων κάποιες πέρασαν από το μάτι της βελόνας. Η επιθετική γραμμή του ήταν σημαντικά βελτιωμένη και του έδωσε τον απαραίτητο χρόνο να πασάρει και αυτός εξέθεσε την πίσω ζώνη των Σέιντς.
-          Εξαιρετικό ντεμπούτο στη λίγκα για τον running back Κουκ, ο οποίος θα έχει τεράστιο ρόλο στην επίθεση των Βάικινγκς φέτος. Δυνατός αλλά και ευέλικτος στο έδαφος, επικίνδυνος και στο passing παιχνίδι, αν και χθες βράδυ δεν απέδωσε εκεί.
-          Ασταμάτητοι οι receivers Ντιγκς και Θίλεν που έκαναν ότι ήθελαν απέναντι στην προβληματική πίσω ζώνη των φιλοξενούμενων.
-          Απογοήτευσαν οι Σέιντς και στα δύο κομμάτια του παιχνιδιού και αν κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο στην άμυνα με τόσα άπειρα παιδιά, εξέπληξε η αρρυθμία στην επίθεση με τα drives τους να σταματούν εκτός αντίπαλης end zone. Πιέστηκε ο Μπριζ και δεν πήρε βοήθεια από τους running backs του, με τον Πίτερσον να είναι non factor στην επιστροφή του ως αντίπαλος στη Μινεσότα.


Μπρόνκος 24-21 Τσάρτζερς

-          Πολύ ώριμη εμφάνιση από τον Σίμιαν. Ο quarterback των γηπεδούχων ήταν πολύ αποτελεσματικός απέναντι σε μία επικίνδυνη άμυνα και ολοκλήρωσε μερικές εντυπωσιακές πάσες οδηγώντας την ομάδα του σε 24-7 προβάδισμα. Το συντηρητικό κοουτσάρισμα στη συνέχεια του ρούκι head coach Τζόσεφ έβαλε ξανά στο ματς τους Τσάρτζερς.
-          Ο Ρίβερς δεν είχε λύσεις νωρίς απέναντι στην άμυνα των Μπρόνκος, όμως έφερε στην 4η περίοδο συνδυάστηκε με τους Άλλεν και Μπέντζαμιν και έφερε την ομάδα του σε απόσταση βολής στα έσχατα δευτερόλεπτα, πριν το λάκτισμα του κίκερ Κου μπλοκαριστεί και αποφευχθεί η παράταση.
-          Δεν απογοήτευσαν οι Μπόσα και Ίνγκραμ με 3 sacks στον Σίμιαν, το running παιχνίδι τους Άντερσον όμως έδωσε ισορροπία στους νικητές. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου