Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Ανασκόπηση 3ης αγωνιστικής



Η 3η αγωνιστική ολοκληρώθηκε χθες τα ξημερώματα με το φεστιβάλ touchdown στη Νέα Ορλεάνη, ενώ την Κυριακή προηγήθηκαν πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις που οδήγησαν σε σημαντικά συμπεράσματα για τις δυναμικές των ομάδων. 5 ομάδες συνεχίζουν αήττητες (Πάτριοτς, Μπρόνκος, Ρέιβενς, Ιγκλς και Βάικινγκς), και άλλες 4 (Μπράουνς, Μπερς, Τζάγκουαρς και Σέιντς) δεν έχουν γνωρίσει ακόμη τη νίκη, με την προϊστορία να λέει πως καμία ομάδα στο σύγχρονο NFL, δεν έχει μπει στα play-offs μετά από 0-3 ξεκίνημα.



Μπιλς  33-18    Κάρντιναλς

Στο Μπάφαλο, η ομάδα του coach Ράιαν με νέο επιθετικό συντονιστή μπήκε πολύ δυναμικά στον αγώνα, μη έχοντας άλλα περιθώρια μετά τις πρώτες 2 ήττες και κυριάρχησε στον αγώνα. Παρά την αλλαγή στην επίθεση, η άμυνα των γηπεδούχων ήταν που έκρινε το ματς καθώς για όλο (σχεδόν) το πρώτο ημίχρονο «έσβησε» τους αντιπάλους. Επιθετικά το βάρος έπεσε στο running παιχνίδι και αναγκαστικά καθώς οι επιλογές στους receiver ήταν πενιχρές μετά και την απουσία του Ουάκτινς. MVP ο back Μακόι που ξεπέρασε τις 100 γιάρδες και σκόραρε δις διαμορφώνοντας το 17-0 νωρίς στη 2η περίοδο. Στη συνέχεια οι Κάρντιναλς κυνηγούσαν διαρκώς, όμως ουδέποτε κατάφεραν να απειλήσουν στο σκορ και πώς να το κάνουν άλλωστε όταν ο Πάλμερ υπέπεσε σε 4 interceptions και οι special teams δέχονται μπλοκ σε field goal που οδηγεί σε αντίπαλο touchdown.
Πάνθερς    10-22     Βάικινγκς

Οι Βάικινγκς κατατρόπωσαν τους περσινούς φιναλίστ εκτός έδρας και έδωσαν το στίγμα τους πως θα είναι από τους δυνατούς διεκδικητές της NFC. Με άμυνα που καταρρακώνει την αντίπαλη ψυχολογία κράτησαν στο 0 τους γηπεδούχους μετά την 1η περίοδο, καταφέρνοντας 8 sacks στο Νιούτον, με το πρώτο να οδηγεί και σε safety! Ο περσινός MVP είχε 0 touchdown πάσες και 3 Interceptions απέναντι στην άμυνα τους κόουτς Ζίμμερ, ενώ ο θηριώδης receiver Μπέντζαμιν, που έμοιαζε ασταμάτητος τις 2 πρώτες βδομάδες, δεν κατέγραψε ούτε 1 υποδοχή!!! Επιθετικά και δίχως τον Πίτερσον πια, οι νικητές δε χρειάστηκαν να κάνουν πολλά, όμως ο Μπράντφορντ ήταν και πάλι πολύ συνεπής, απέφυγε τα λάθη και για 2η αγωνιστική δείχνει πως αποτελεί αναβάθμιση στη θέση από τον Μπριτζγουότερ που τραυματίστηκε. Οι Πάνθερς ηττήθηκαν εντός έδρας έπειτα από 14 συνεχόμενες νίκες, συμπεριλαμβανομένου και των play-offs.
Μπένγκαλς     17-29   Μπρόνκος

Με έναν Σίμιαν βγαλμένο από τα όνειρα του κόουτς Κούμπιακ οι πρωταθλητές πέρασαν με άνεση από την έδρα των Μπένγκαλς. Ο νεαρός quarterback (312 γιάρδες, 4 TD, 0 λάθη) για πρώτη φορά είχε εντολές να δοκιμάσει μεγάλες πάσες και αποδείχθηκε ικανότατος σ’ αυτό βρίσκοντας πολλάκις το δίδυμο Σάντερς-Τόμας. Οι receivers που έκαναν κριτική για το συντηρητικό παιχνίδι του Σίμιαν νωρίτερα στη σεζόν, σκόραραν 3 touchdowns και αμφότεροι ξεπέρασαν τις 100 γιάρδες! Η περιβόητη άμυνα έκανε και πάλι τη δουλειά της, ειδικά στο passing παιχνίδι, καθώς κράτησε πολύ χαμηλά τον Ντάλτον και του κατάφερε 4 sacks (3 ο 2ετής Ρέι που κέρδισε χρόνο μετά τον τραυματισμό του Γουέρ και 1 πρόσθεσε ο σπουδαίος Μίλλερ). Μοναδική επιθετική απειλή για τους ηττημένους ο Χιλ στο running κομμάτι, που σκόραρε και 2 φορές στο πρώτο ημίχρονο.
Πάκερς     34-27     Λάιονς

Οι γηπεδούχοι επικράτησαν πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ καθώς στο 1ο ημίχρονο προηγήθηκαν ακόμη και με 31-3!!! Η επίθεση του Ρότζερς, που δικαιολογημένα δέχθηκε δριμεία κριτική τις προηγούμενες μέρες, απάντησε με ένα εντυπωσιακότατο 1ο ημίχρονο, όταν και κυριολεκτικά σκόραρε κατά βούληση. 4 touchdown πάσες για τον Ρότζερς, εκ των οποίων 2 πήγαν στο Νέλσον, 103 γιάρδες στο έδαφος για τον Λέισι. Στην επανάληψη ο κόουτς ΜακΚάρθι των γηπεδούχων επέλεξε ένα πολύ συντηρητικό πλάνο, θέλοντας να «κάτσει» πάνω στο ευρύ προβάδισμα και λίγο έλειψε να το πληρώσει στο τέλος, όταν οι φιλοξενούμενοι έφτασαν σε απόσταση βολής. Για τους Λάιονς, η επίθεση ήταν μονοδιάστατη, με τον Στάφορντ να συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις του. Απίθανη εμφάνιση από τον receiver Μάρβιν Τζόουνς που κατέγραψε 205 γιάρδες και 2 TD.
Τζάγκουαρς     17-19     Ρέιβενς

Οι φιλοξενούμενοι πέρασαν από το Τζάκσονβιλ με το διπλό χάρη σε εύστοχο field goal του εξαιρετικού Τάκερ στα τελευταία δευτερόλεπτα και δίχως απαραίτητα να είναι καλύτεροι από τους αντιπάλους. Ο αγώνας ήταν γεμάτος ανορθογραφίες εκατέρωθεν και στο τέλος έχασε η ομάδα που έκανε το τελευταίο μεγάλο λάθος. Η βαριά φανέλα των Ρέιβενς μίλησε και οι σύλλογοι συνεχίζουν την εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία στο πρωτάθλημα. Για τους νικητές ο Φλάκο ήταν διπρόσωπος, καθώς για διάστημα του αγώνα ήταν εξαιρετικός και κάποια στιγμή είχε 21/21 πάσες, αλλά στη συνέχεια υπέπεσε σε 2 άσχημες interception που θα έπρεπε να στοιχίσουν στην ομάδα του. Συνεχίζουν να απογοητεύουν οι Τζάγκουαρς παρότι ενισχύθηκαν στην offseason, με την πλάτη στον τοίχο πλέον ο κόουτς Μπράντλεϊ, μια νέα ήττα την Κυριακή ίσως σημάνει και την απομάκρυνσή του, με τη σεζόν να μοιάζει ήδη χαμένη.
Ντόλφινς     30-24     Μπράουνς

Συναρπαστικός αγώνας με κλασσικό Μπράουνς φινάλε. Οι φιλοξενούμενοι παρότι ήταν αποδεκατισμένοι και αγωνίστηκαν με τον ρούκι Κέσλερ στη θέση του quarterback ήταν πολύ ανταγωνιστικοί και κατάφεραν να επιστρέψουν στο ματς από το -11 στην 4η περίοδο. Μάλιστα είχαν χρυσή ευκαιρία να κλέψουν τη νίκη στην κανονική διάρκεια όταν δημιούργησαν fumble στον Τάνεχιλ και πήραν την κατοχή σε ευνοϊκή θέση, για ένα νικητήριο field goal στο μηδέν. Ο μοιραίος κίκερ Πάρκι όμως αστόχησε σε πολύ βατό λάκτισμα, έχοντας συνολικά 1/4 στον αγώνα!!! Στην παράταση οι Ντόλφινς επικράτησαν και γλίτωσαν το μεγάλο κάζο με touchdown του εξαφανισμένου Ατζάγι. Ηρωική εμφάνιση από τον Πράιορ των ηττημένων, με τον πολυσύνθετο παίχτη να συμβάλλει με όλους του δυνατούς τρόπους. Είχε 144 γιάρδες ως receiver, 21 γιάρδες και 1 σκορ σε running παιχνίδι και 3/5 πάσες ως quarterback! Στατιστική που είχε να εμφανιστεί πάνω από 50 χρόνια στο NFL! Για τους νικητές, κακός ο Τάνεχιλ, υπέπεσε σε 3 μεγάλα λάθη που έδωσαν ζωή και ευκαιρίες στον αντίπαλο.
Τζάιαντς     27-29    Ρέντσκινς

Εξαιρετικά αμφίρροπο το ντέρμπι στη Νέα Υόρκη με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν υπερπολύτιμη νίκη που τους κρατά μέσα στη διεκδίκηση της division. Ο Κάζινς επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις αποφεύγοντας τα λάθη και εκμεταλλευόμενος το ποιοτικό passing οπλοστάσιό του, αντιθέτως με τον Μάννινγκ που υπέπεσε σε 2 κομβικές interceptions στην 4η περίοδο, που σκότωσαν τις ελπίδες της ομάδας του. Εκνευρισμός στους γηπεδούχους με τον Μπέκαμ πρωτεργάτη, ο οποίος ναι μεν είχε μία παραγωγική μέρα, όμως δεν αξιοποιήθηκε κατάλληλα από τον quarterback του. 5/5 field goals για τον Χόπκινς, ήταν σημαντικός στην επικράτηση των Ρέντσκινς.
Τάιτανς    10-17    Ρέιντερς

Όπως και πέρσι, οι Ρέιντερς πέρασαν με νίκη από το Τενεσί. Η αμυντική τους συμπεριφορά ήταν εμφανώς βελτιωμένη, με το συντηρητικό πλάνο των αντιπάλων και την αδυναμία τους να απειλήσουν βαθιά να διευκολύνει το έργο των νικητών. Κακός ο Μαριότα για τους γηπεδούχους με 3 μεγάλα λάθη, συνεχίζει να υποτροπιάζει στην 2η του σεζόν, με το προπονητικό τιμ να μην τον βοηθά καθόλου. Αποτελεσματικός ο Μάρεϊ με 155 γιάρδες σύνολο, όμως δεν υπάρχει η μεγάλη απειλή στο passing παιχνίδι, κάτι που έγινε ακόμη πιο εμφανές με την απουσία του tight end Γουόκερ. Για τους φιλοξενούμενους ο Καρ ήταν πολύ συνεπής χωρίς να έχει την παραγωγικότητα των 2 προηγούμενων αγώνων, συνεχίζει να αποτελεί μεγάλο ατού η επιθετική γραμμή της ομάδας που κερδίζει σε σταθερή βάση τις μονομαχίες και σε passing και σε running καταστάσεις.
Σίχοκς    37-18     49ερς

Περίπατος για τους Σίχοκς στο ντέρμπι της δύσης, με μεγάλο προβάδισμα από νωρίς, όμως δημιουργήθηκε μεγάλη ανησυχία με το νέο χτύπημα που δέχθηκε ο Ουίλσον. Ο ταλαντούχος quarterback ήταν απίθανος μέχρι να τραυματιστεί και σε συνεργασία με τους Μπάλντγουιν και Γκράχαμ ξήλωσε την αντίπαλη άμυνα. Στην 3η περίοδο όμως γύρισε το γόνατό του σε μαρκάρισμα αμυντικού και ο κόουτς Κάρολ αποφάσισε να τον τραβήξει στον πάγκο, παρόλο που ο παίχτης ζητούσε να αγωνιστεί, καθώς το σκορ ήταν ήδη στο 27-3. Οι εξετάσεις δεν έδειξαν κάτι σοβαρό και λογικά θα ξεκινήσει και απέναντι στους Τζετς την ερχόμενη Κυριακή. Έλαμψε ο running back Μάικλ που είχε ξεκάθαρο #1 ρόλο μετά τον τραυματισμό του Ρόουλς (1 μήνα εκτός), ενώ «επέστρεψε» και ο Γκράχαμ. Ο σπουδαίος tight end έδειξε υγιέστατος πραγματοποιώντας πολύ δύσκολες υποδοχές, θυμίζοντας τον παίχτη που μαζί με τον Γκρονκόσκι διεκδικούσαν τον τίτλο του καλύτερου στο πρωτάθλημα πριν 2 χρόνια. Οι 49ερς ήταν θλιβεροί και κατάφεραν να μειώσουν στο αξιοπρεπές -19 στην 4η περίοδο όταν οι γηπεδούχοι χαλάρωσαν και έδωσαν χρόνο συμμετοχής σε αναπληρωματικούς.
Μπακανίρς    32-37     Ραμς

Σε έναν αγώνα που διήρκησε πάνω από 4 ώρες, λόγω διακοπής στην 4η περίοδο εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων, οι Ραμς πήραν την εκτός έδρας νίκη με αναπάντεχα καλή επιθετική εμφάνιση. Η ομάδα που δεν είχε σκοράρει ούτε 1 touchdown σε δύο εβδομάδες κατάφερε 37 πόντους! Επιτέλους βρήκε διαδρόμους ο running back Γκέρλι και σκόραρε δις από πολύ κοντά. Ο Ουίνστον για τους γηπεδούχος είχε μία γεμάτη στατιστική και συνεργάστηκε και πάλι αγαστά με τον Έβανς, όμως στο φινάλε όταν είχε την ευκαιρία να γυρίσει το ματς, είχε κακές επιλογές. Έλειψε ο running back Μάρτιν, μοιραίος ο κίκερ Αγκουάγιο που συνεχίζει να αστοχεί σε εύκολα field goals.
Κολτς    26-22    Τσάρτζερς

Οι γηπεδούχοι έδειξαν χαρακτήρα και έσωσαν την παρτίδα στο φινάλε ανατρέποντας το 20-22 στο τελευταίο δίλεπτο. Οι δύο επιθέσεις δεν είχαν καλή εικόνα και πολλάκις κολλούσαν κοντά στις αντίπαλες end zones συμβιβαζόμενες σε field goals. Κάτω του μετρίου η εμφάνιση του Ρίβερς για τους Τσάρτζερς, με τον βετεράνο να είναι αναποτελεσματικός απέναντι σε μία πληγωμένη άμυνα. Εξίσου αναποτελεσματικός και ο Λακ, βρήκε όμως τις λύσεις στο τελικό drive για να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη. Απίθανη εμφάνιση από τον receiver Χίλτον με 174 γιάρδες και το νικητήριο touchdown!
Τσιφς    24-3    Τζετς

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν σωρεία λαθών από τους Τζετς και πήραν εύκολη νίκη. Με πολύ καλή αμυντική εμφάνιση οδήγησαν τους φιλοξενούμενους σε 8 λάθη!!! Πιο συγκεκριμένα ο Φιτζπάτρικ, που προερχόταν από μαγική εμφάνιση στο Μπάφαλο υπέπεσε σε 6 interceptions με τις 3 να έρχονται μέσα στην αντίπαλη end zone!!! Άλλα 2 fumble έδωσαν πόντους στους Τσιφς και το ματς είχε κριθεί από νωρίς. Άφαντη η 3αδα των receiver των Τζετς που μέχρι πρότινος ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, έχει ευθύνη και για τις interceptions. Για τους νικητές, επιθετικά ο Σμιθ ήταν αποδοτικός όπως συνήθως με πρωταγωνιστή στο passing παιχνίδι τον tight end Κέλσι. Σε σούπερ σταρ του πρωταθλήματος εξελίσσεται ο 2ετης cornerback Πίτερς!
Ιγκλς    34-3    Στίλερς

Το ντέρμπι της Πενσυλβάνια είχε απόλυτο πρωταγωνιστή την γηπεδούχο ομάδα που ως αουτσάιντερ κυριάρχησε απόλυτα σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού! Με τον ρούκι quarterback Γουέντζ να συνεχίζει να εντυπωσιάζει στην επίθεση και μία άμυνα που θύμιζε Μπρόνκος διέλυσαν τους Στίλερς, των οποίων η εικόνα στο 2ο ημίχρονο ήταν ντροπιαστική, με παίχτες να έχουν παρατήσει το ματς. Ο πολύ ώριμος στο παιχνίδι του Γουέντζ είχε 23/31 πάσες, 301 γιάρδες, 2 touchdown πάσες και 0 λάθη επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για επιλογή-λαχείο για το σύλλογο, που μπορεί να χτίσει την ομάδα του μέλλοντος επάνω του. Μαεστρικό κοουτσάρισμα από τον Πίντερσον που έχει καταστρώσει ένα πολύ ευνοϊκό πλάνο για τον ρούκι πασέρ του, με πολλά fake plays. Σπρόουλς από τα παλιά ηγήθηκε του passing παιχνιδιού με τον μικροσκοπικό πολυσύνθετο βετεράνο να κάνει τη διαφορά με 126 γιάρδες και 1 σκορ. Για τους ηττημένους εκτός της αλγεινής εικόνας της άμυνας, απογοήτευσαν και επιθετικά με τον Ρόθλισμπεργκερ σαστισμένο από την πίεση και την κάλυψη της αντίπαλης άμυνας. Παραγωγικός αλλά μόνος ο Μπράουν, βραχυκύκλωσε το running παιχνίδι με την δυναμική επιθετική γραμμή να χάνει τις μάχες από τον Κόξ και την παρέα του.
Κάουμποϊς     31-17     Μπερς

Εύκολη επικράτηση για τους Κάουμποϊς και επιστροφή στις εντός έδρας νίκες μετά από 8 αποτυχημένες προσπάθειες! Το δίδυμο των ρουκι Πρέσκοτ και Έλιοτ οδήγησαν την επίθεση σε μία παραγωγική βραδιά. Ο 1ος ήταν και πάλι πολύ συνεπής, με ώριμες επιλογές και 0 λάθη καταγράφοντας 19/24 πάσες, 248 γιάρδες, και από 1 σκορ σε pass και rush συνθήκη, ενώ ο Έλλιοτ είχε το καλύτερο του ματς με την ομάδα με 140 γιάρδες στο έδαφος. Συνεχίζουν να απογοητεύουν οι Μπερς, κατάφεραν να μειώσουν στο β΄ ημίχρονο, έχοντας χάσει το ματς από τη 2η περίοδο, όταν και έμειναν 17-0 πίσω στο σκορ.
Σέιντς     32-45     Φάλκονς

Στην 10ετή επέτειο από την επιστροφή της ομάδας στο γήπεδό της, έπειτα από την καταστροφή της πόλης από τον τυφώνα Κατρίνα, η άμυνα της ομάδας έγινε σκόνη και θρύψαλα από τους Φάλκονς. Η επίθεση των φιλοξενούμενων βρήκε ρυθμό από νωρίς και δεν σταμάτησε να σκοράρει απέναντι στην «παιδική» άμυνα των Σέιντς. Με τον Χούλιο Τζόουνς (μόλις 16 γιάρδες) ωσεί παρών λόγω τραυματισμού, ο quarterback Ράιαν μοίρασε την μπάλα στους running backs είτε σε running είτε σε passing καταστάσεις και αυτοί έκαναν θραύση. Πάνω από 200 γιάρδες συνολικά για τον Φρίμαν και 3 touchdown για τον Κόουλμαν. Μαχαίρι στην καρδιά η interception του παραγωγικού Μπριζ στην 4η περίοδο που έδωσε touchdown στους αντιπάλους και τέλειωσε το ματς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου