Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Με το δεξί οι πρωταθλητές!



Με έναν άκρως αμφίρροπο και γεμάτο σασπένς αγώνα ξεκίνησε η φετινή σεζόν και τους πρωταθλητές Μπρόνκος να παίρνουν οριακά τη νίκη με σκορ 21-20 χάρη σε χαμένο field goal των Πάνθερς στα 5 τελευταία δευτερόλεπτα!!! Καλύτεροι στο πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι, γύρισαν το ματς στην αρχή της 4ης περιόδου οι γηπεδούχοι με δύο γρήγορα touchdown, ενώ ο kicker Γκανό έχασε την ευκαιρία να δώσει τη νίκη-ρεβάνς στην ομάδα του αστοχώντας από τις 50 γιάρδες. 

                
0-7 τελείωσε η 1η περίοδος και 7-17 το ημίχρονο με τους γηπεδούχους να έχουν επιθετικό ρυθμό , όμως να πληρώνουν 3 λάθη έξω από την αντίπαλη red zone. Δίχως σκορ ολοκληρώθηκε η 3η περίοδος και με το ξεκίνημα της τελευταίας οι Μπρόνκος σκόραραν δις με τον Άντερσον για το 21-17. Στα τελευταία λεπτά οι Πάνθερς μείωσαν σε 21-20, όταν κόλλησαν μέσα στην red zone των γηπεδούχων και στην επόμενη (και τελευταία) κατοχή τους ήρθε το άστοχο κικ.

Η κυρίαρχη άμυνα των Μπρόνκος που δεν ικανοποίησε στο πρώτο ημίχρονο αποδείχθηκε και πάλι το σημείο κλειδί της νίκης καθώς περιόρισε το Νιούτον και την παρέα του σε μόλις 3 πόντους στην επανάληψη και δημιούργησε την κομβικότατη interception (Χάρρις) στην αρχή της 4ης περιόδου, που άλλαξε και την εικόνα του αγώνα. Ο ίδιος παίχτης υπέπεσε σε παρολίγον μοιραίο λάθος, όταν με το foul του σε κατάσταση 4th & 21 των Πάνθερς, έδωσε νέο σετ προσπαθειών και την ευκαιρία στους αντιπάλους να πάρουν τις απαραίτητες γιάρδες για το λάκτισμα, που ευτυχώς γι αυτόν ήταν άστοχο.
                Παρότι δεν απέφυγε τα λάθη και παρόλο που η στατιστική του δεν γεμίζει το μάτι, ο άπειρος quarterback Σίμιαν ήταν θετικός στο ντεμπούτο του στο NFL, επιδεικνύοντας ευστοχία σε κοντινές και μεσαίου βεληνεκούς πάσες και μεγάλη ωριμότητα-ψυχραιμία σε σχέση με την αγωνιστική του εμπειρία. Απέδειξε δηλαδή πως δεν θα αποτελεί φύρα για την ομάδα του και πως μπορεί να κάνει όλες τις πάσες στο αποτελεσματικό σύστημα του Κούμπιακ, που έκανε άριστο κοουτσάρισμα χθες.
                Καλύτερος παίχτης των γηπεδούχων  υπήρξε ο running back Άντερσον που συνέβαλε και στο έδαφος (92γιάρδες) αλλά και στον αέρα (47 γιάρδες), ενώ σκόραρε και με τους δύο τρόπους!
               
Για τους Πάνθερς, καλύτερος σε σχέση με το Superbowl εμφανίστηκε ο Νιούτον και ειδικά στο 1ο ημίχρονο κατάφερε να κυριαρχήσει απέναντι στην άμυνα των πορτοκαλί. Σα να μην πέρασε μια μέρα από το 2014, είχε πολύ καλή σύνδεση με τον receiver Μπέντζαμιν, τον οποίον βρήκε για το 1ο touchdown του αγώνα αλλά και σε ακόμα δύο 3rd down καταστάσεις.. Ο περσινός MVP σκόραρε και ο ίδιος για το 7-14 βουτώντας στην end zone και με καινούρια χορογραφία στον πανηγυρισμό. Στην επανάληψη, αυξήθηκε η πίεση από τους Μπρόνκος, οι διάδρομοι περιορίστηκαν , ενώ δέχθηκε και 3-4 πολύ δυνατά χτυπήματα σε κεφάλι και μέση.
                Παρά την ήττα τους, οι περσινοί φιναλίστ έδειξαν και πως φέτος θα αποτελέσουν έναν από τους σοβαρούς διεκδικητές του τίτλου. 

                 Τα highlights του αγώνα εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=3p-yJloHNuc







1 σχόλιο: