Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

10ης αγωνιστικής συμπεράσματα



Η 10η  αγωνιστική της σεζόν ολοκληρώθηκε χθες τα ξημερώματα με τους Τζάιαντς να κάνουν σημαντικό βήμα για τα play-offs με τη νίκη τους (21-20) επί των Μπένγκαλς, ενώ η Κυριακή ήταν γεμάτη από σπουδαία παιχνίδια που οδήγησαν σε χρήσιμα συμπεράσματα. 


Στο Φόξμπορο είδαμε το preview από το επερχόμενο Superbowl LI ;
               
Στο prime time ματς της Κυριακής, Σίχοκς και Πάτριοτς έδωσαν μία εξαιρετική παράσταση, με τους φιλοξενούμενους Σίχοκς να παίρνουν πειστική νίκη χάρη στο άψογο παιχνίδι του Ουίλσον. Ο ταλαντούχος quarterback έχοντας ξεπεράσει πια τους τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν στο 1ο μισό της σεζόν, μοιάζει με MVP. Η επιθετική του γραμμή έχει βελτιωθεί σημαντικά και οι επιλογές του στο passing παιχνίδι είναι περισσότερες και ποιοτικότερες από ποτέ. Νέο πολυσύνθετο όπλο ο ρούκι running back Προσάις σε μία επίθεση που παραδοσιακά δυναμώνει όσο περνούν οι εβδομάδες. Οι Πάτριοτς είναι μόνιμα η ελίτ της AFC και φέτος δίχως κάποιος επικίνδυνο ανταγωνιστή στην περιφέρεια είναι προορισμένοι για ακόμη ένα superbowl.  Ο Μπρέιντι στα 39 του είναι σε εξαιρετική κατάσταση και το επιθετικό του οπλοστάσιο γεμάτο. Αναμένεται να επιστρέψει στη δράση και ο ευέλικτος running back Λιούις, ο οποίος πέρσι ήταν ασταμάτητος, δημιουργώντας μεγάλα miss match για τις αντίπαλες άμυνες. Αμφότερες ομάδες καθοδηγούνται από έμπειρους και ικανότατους προπονητές και είναι τα φαβορί για να φτάσουν στον τελικό.

Οι rookies των Κάουμποϊς κάνουν θραύση, όμως MVP της ομάδας είναι η επιθετική γραμμή
                Οι Κάουμποϊς έφτασαν τις 8 συνεχόμενες νίκες, αφού πέρασαν με το διπλό και από την έδρα των Στίλερς. Η αναμέτρηση ήταν άκρως αμφίρροπη με αλλεπάλληλες εναλλαγές στο προβάδισμα και τις δύο άμυνες ανήμπορες να περιορίσουν τα επιθετικά ατού. Ο Έλιοτ έκανε πάρτι απέναντι στην soft άμυνα των γηπεδούχων, ο Πρέσκοτ ήταν και πάλι πολύ ώριμος στα κρίσιμα σημεία, όμως αμφότεροι ρούκι έχουν την πολυτέλεια να ενεργούν πίσω από την καλύτερη επιθετική γραμμή της χώρας. Η ισχυρότατη 5αδα εξασφαλίζει άπλετο χρόνο για τον Πρέσκοτ για να ψάξει τις επιλογές του στον αέρα, ενώ ανοίγει «αεροδιαδρόμους» για τον Έλιοτ στο running κομμάτι. Είναι το #1 στη NFC και έχουν εξασφαλισμένη μια θέση στα play-offs. Θα μπορέσουν όμως οι νεαροί σταρ του συλλόγου να κουβαλήσουν την ομάδα και στα κρίσιμα νοκ άουτ παιχνίδια;

Οι Τσιφς στο #1 της AFC… με τα ψέματα
               
Οι Τσιφς «έκλεψαν» τη νίκη στην έδρα των Πάνθερς και πλασαρίστηκαν στην κορυφή της περιφέρειάς τους. Ήταν εκτός αγώνα για 3 περιόδους, βρέθηκαν πίσω στο σκορ 17-3 με το ξεκίνημα της 4ης, αλλά κατάφεραν να πάρουν τη νίκη δίχως να σκοράρουν επιθετικό touchdown! Ο safety Μπέρι σκόραρε μετά από απαράδεκτη interception του Νιούτον και ο cornerback Πίτερς άρπαξε την μπάλα μέσα από τα χέρια του θηριώδη Μπέντζαμιν για να δώσει την ευκαιρία για το νικητήριο field goal. Η ομάδα του coach Ριντ συνεχίζει να γράφει νίκες, όμως το σύνολο δεν πείθει αγωνιστικά. Κερδίζουν τα παιχνίδια χάρη στα λάθη των αντιπάλων και αυτό δεν είναι ασφαλής συνταγή για επιτυχία στα play-offs.

Στο χείλος του γκρεμού οι Πάνθερς
                Οι περσινοί φιναλίστ δέχθηκαν πολύ πικρή εντός έδρας ήττα από τους Τσιφς, σε έναν αγώνα που κυριάρχησαν για 3 περιόδους και πλέον έχουν μηδαμινά περιθώρια για απώλειες αν θέλουν να επιστρέψουν στα play-offs. Κυριολεκτικά θα χρειαστούν το 7/7 στα εναπομείναντα παιχνίδια για να έχουν ρεαλιστικές πιθανότητες για πλασάρισμα στην 6αδα της NFC.

Όλα ρευστά στην ΝFC North με 3 προβληματικούς διεκδικητές
               
Λάιονς, Βάικινγκς και Πάκερς βρίσκονται σε απόσταση μίας νίκης και η 1η θέση στην division δεν αναμένεται να κριθεί πριν την τελευταία αγωνιστική. Οι Βάικινγκς από κει που ξεκίνησαν με 5-0 ρεκόρ και παρουσιάζονταν ως ένα από τα φαβορί στο πρωτάθλημα, δέχθηκαν 4η σερί ήττα! Η επιθετική γραμμή παραμένει άλυτο πρόβλημα, ενώ πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός πως η ισχυρότατη άμυνά τους κάνει νερά τον τελευταίο μήνα. Οι Πάκερς ταπεινώθηκαν στην έδρα των Τάιτανς, επιτρέποντας 47 πόντους στον αντίπαλο και εμφάνισαν εικόνα διάλυσης στο αμυντικό κομμάτι. Ήταν η 3η συνεχόμενη αγωνιστική που δέχθηκαν 30+ πόντους και το κλίμα στο σύλλογο είναι πολύ άσχημο. Σε καλύτερη κατάσταση μοιάζουν οι Λάιονς, που έχουν τον πιο φορμαρισμένο quarterback από τους 3, όμως και οι 5 νίκες που έχουν πετύχει φέτος ήρθαν στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Ρεζερβέ οι  wild card θέσεις για τα play-offs της AFC
                Η AFC West είναι φέτος η πλέον ισχυρή division του πρωταθλήματος και κατά πάσα πιθανότητα θα δώσει 3 ομάδες στα επερχόμενα play-offs. Τσιφς, Ρέιντερς και Μπρόνκος έφτασαν τις 7 νίκες και πολύ δύσκολα θα χάσουν την postseason. Οι πρωταθλητές πήραν τη νίκη στην έδρα των Σέιντς με τον πιο απίθανο τρόπο και ισχυροποίησαν τη θέση τους! Σε ένα παιχνίδι γεμάτο ανατροπές και κομβικά λάθη εκατέρωθεν οι Μπρόνκος βρέθηκαν 17-23 μπροστά με λιγότερα από 3 λεπτά στο χρονόμετρο. Ο Μπριζ οδήγησε τους Σέιντς στην ισοφάριση (23-23) και στο γήπεδο μπήκε ο κίκερ Λουτζ για να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του με τον έξτρα πόντο. Το λάκτισμα μπλοκαρίστηκε από τους φιλοξενούμενους, ο Παρκς μάζεψε την μπάλα και έτρεξε στην αντίπαλη end zone για τη 2ποντη μετατροπή (23-25), που έκρινε και το αποτέλεσμα! Μοναδική θεωρητική απειλή για τους δυτικούς είναι  οι Ντόλφινς, που πέτυχαν 4η συνεχόμενη νίκη στην έδρα των Τσάρτζερς και βρίσκονται 2 νίκες πίσω. Κάτι ανάλογο είναι πολύ πιθανό και στην NFC, με την ανατολική division να έχει 4 ομάδες με νικηφόρο ρεκόρ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου