Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Στου δρόμου τα μισά



Η 8η αγωνιστική ολοκληρώθηκε χθες τα ξημερώματα με αποτέλεσμα-έκπληξη στο ντέρμπι του Σικάγο και έχουμε φτάσει στου δρόμου τα μισά για την κανονική σεζόν. Οι Πάτριοτς πετούν από νίκη σε νίκη με τον Μπρέιντι, οι Κάουμποϊς συνεχίζουν το νικηφόρο σερί τους και είναι το #1 στη NFC, ενώ στην AFC West γίνεται μεγάλη μάχη για την κορυφή ανάμεσα σε 3 ομάδες. Ακόμη, για 1η φορά μετά το 1997 είδαμε ισοπαλία σε συνεχόμενες αγωνιστικές, μετά το 27-27 ανάμεσα σε Μπένγκαλς και Ρέντσκινς στο Λονδίνο!


Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής:
 Τάιτανς – Τζάγκουαρς 36-22
Μπένγκαλς – Ρέντσκινς 27-27
Μπιλς – Πάτριοτς 25-41
Πάνθερς – Κάρντιναλς 30-20
Μπράουνς – Τζετς 28-31
Τέξανς – Λάιονς 20-13
Κολτς – Τσιφς 14-30
Σέιντς – Σίχοκς 25-20
Μπακανίρς – Ρέιντερς 24-30
Μπρόνκος – Τσάρτζερς 27-19
Φάλκονς – Πάκερς 33-32
Κάουμποϊς – Ιγκλς 29-23
Μπερς – Βάικινγκς 20-10

                Την Πέμπτη στο μίνι ντέρμπι της AFC South οι Τάιτανς ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι απέναντι στους Τζάγκουαρς και το τελικό αποτέλεσμα κολακεύει τους φιλοξενούμενους που ήταν για ακόμη ένα παιχνίδι αποκαρδιωτικοί. Ο κόουτς Μπράντλεϊ στηρίχθηκε από την διοίκηση μετά και τη νέα ήττα.
                Στο Λονδίνο είδαμε τη 2η ισοπαλία της χρονιάς και μάλιστα για 2η συνεχόμενη εβδομάδα, αφού ο κίκερ των Ρέντσκινς αστόχησε σε πολύ βατό field goal στην παράταση. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι Ρέντσκινς ήταν καλύτεροι στο γήπεδο αλλά δεν εξαργύρωσαν όσο θα έπρεπε την κυριαρχία τους στο 1ο ημίχρονο, Στην επανάληψη η αναμέτρηση ήταν ισορροπημένη με αλλαγές στο προβάδισμα, όμως εντέλει αν κάποια ομάδα άξιζε τη νίκη αυτή ήταν οι πρωτευουσιάνοι.
                Στο Μπάφαλο, οι Πάτριοτς έκαναν περίπατο απέναντι στους, δίχως τον Μακόι, Μπιλς. Ο Μπρέιντι στα 39 του μοιάζει στην καλύτερη φόρμα της καριέρας του και με τόσες ποιοτικές επιλογές στην επίθεση δεν σταματά να σκοράρει. Στο 7-1 πια είναι το απόλυτο φαβορί της AFC, αφού καμία άλλη ομάδα στην περιφέρεια δεν φαίνεται , προς στιγμήν, να μπορεί να τους κοντράρει.
                Οι Πάνθερς επέστρεψαν από το ρεπό τους «γκαζωμένοι» και νίκησαν εύκολα τους Κάρντιναλς. Με ασφυκτική πίεση από την αμυντική γραμμή (8 sacks)  κυριάρχησαν από το 1ο λεπτό του αγώνα και προηγήθηκαν 24-0 στην 2η περίοδο. Στο β’ μέρος χαλάρωσαν και επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να μειώσουν. Ο Νιούτον ήταν πολύ καλός , αλλά τη διαφορά στο ματς την έκανε η, ταλαιπωρημένη φέτος, άμυνα της ομάδας που έβγαλε εκτός ρυθμού τους αντιπάλους και σκόραρε το 1ο touchdown της αναμέτρησης. Οι περσινοί φιναλίστ παρά το τραγικό τους ξεκίνημα δεν είναι εκτός διεκδίκησης των play-offs και έχουν τη δυναμική να τρέξουν ένα σερί που θα τους βάλει στην 6αδα της NFC. Οι Κάρντιναλς για ένα ακόμη παιχνίδι φέτος δεν είχαν ξεκάθαρο πλάνο και θα χρειαστούν υπέρβαση στη συνέχεια.
                Στο ντέρμπι των ουραγών της AFC, οι Μπράουνς ως συνήθως φέτος ήταν πολύ καλοί… για 1 ημίχρονο. Με τον Μακάουν να επιστρέφει προηγήθηκαν 20-7, αλλά στην επανάληψη δέχθηκαν σερί 0-24. Οι Τζετς με τη νίκη τους διατήρησαν τις ελάχιστες πιθανότητες τους για μία wild card θέση.
                Στο Χιούστον, οι γηπεδούχοι Τέξανς επέστρεψαν στις νίκες με το 20-13 επί των Λάιονς και έκαναν το 5/5 εντός έδρας. Η νίκη δεν ήταν εντυπωσιακή και ο Οσγουάιλερ δεν παρέλειψε να υποπέσει σε μία ακόμη interception, όμως έδειξαν χαρακτήρα απέναντι σε μία φορμαρισμένη ομάδα και έναν πολύ ποιοτικό quarterback. Φτωχό σε θέαμα το παιχνίδι, επικράτησε η ομάδα με την καλύτερη άμυνα.
                Οι Τσιφς με τη νίκη τους στην έδρα των Κολτς απέδειξαν πως και φέτος θα έχουν σημαντικό ρόλο στην AFC. Παρότι ο quarterback Σμιθ τραυματίστηκε και αγωνίστηκε για λίγα λεπτά στον αγώνα και παρότι έχασαν και τον βασικό τους running back Γουέρ μέσα στον αγώνα, κυριάρχησαν απόλυτα των γηπεδούχων και έμειναν σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή της AFC West. Νέο πολύ επικίνδυνο όπλο στην επίθεση ο ρούκι Χιλ, με απαράμιλλη ταχύτητα και ευελιξία. Ξύπνησε και ο tight end Κέλσι, με το πρώτο εντυπωσιακό του ματς φέτος. Μία από τα ίδια για τους Κολτς, που δεν κατάφεραν να προστατέψουν τον Λακ (6 sacks) και ουδέποτε απείλησαν τους αντιπάλους.
                Στη Νέα Ορλεάνη, η αναμέτρηση κρίθηκε κυριολεκτικά στην τελευταία φάση, με την πάσα του Ουίλσον να είναι πιο δυνατή απ’ ότι θα έπρεπε για να σκοράρει ο Κερς και να κλέψει τη νίκη στο μηδέν. Οι γηπεδούχοι Σέιντς ήταν πιο παραγωγικοί επιθετικά και είχαν ισορροπία στην ανάπτυξή τους με τον βετεράνο Χαϊτάουερ να είναι πολύ αποτελεσματικός στο έδαφος απέναντι στην ισχυρότατη άμυνα των Σίχοκς. Η επίθεση των φιλοξενουμένων για 2ο σερί ματς απογοήτευσε καθώς δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό ούτε απέναντι στην τραγική άμυνα των Σέιντς.
                Δραματικό ματς με ακόμα πιο δραματικό φινάλε στην Τάμπα, όπου οι Ρέιντερς πήραν τη νίκη στην παράταση και έκαναν το 5/5 σε εκτός έδρας αγώνες. Ο Καρ συνεχίζει να εντυπωσιάζει και να κουβαλά την ομάδα στις πλάτες του, με πολύ καλές επιλογές στα πιο κρίσιμα σημεία. Τέλειωσε τον αγώνα με 513 γιάρδες και 4 touchdown πάσες! Το νικητήριο σκορ στην έξτρα περίοδο πέτυχε ο Ρόμπερτς. Η νίκη των Ρέιντερς γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακή από το γεγονός πως είχαν 23 ποινές στο ματς, αριθμός ρεκόρ στην ιστορία του NFL!
                Στο ντέρμπι του Ντένβερ, κυρίαρχο σύνολο για ακόμη ένα παιχνίδι ήταν η άμυνα των γηπεδούχων Μπρόνκος, η οποία με τις interceptions της γύρισε το μομέντουμ και το σκορ του αγώνα. Η επίθεση ήταν νωχελική και πάλι, με τον Σίμιαν να είναι διστακτικός και το running παιχνίδι, δίχως τον Άντερσον πια, σε ρηχά νερά  Μοιραίος για τους Τσάρτζερς ο Ρίβερς με 3 interceptions, οι 2 αδικαιολόγητες για την ποιότητα και την εμπειρία του.
                Στην Ατλάντα διεξήχθη συναρπαστικός αγώνας ανάμεσα σε Φάλκονς και Πάκερς με τους γηπεδούχους να παίρνουν τη νίκη χάρη σε touchdown του Σανού στα 32 δευτερόλεπτα. Η εξαιρετική επίθεση των Φάλκονς ήταν παραγωγική και πάλι ακόμη και με πολύ μικρή συμμετοχή από τον Χούλιο, ενώ εξέπληξε θετικά το επιθετικό κομμάτι των Πάκερς. Δίχως τους Κομπ, Λέισι και Μοντγκόμερι και με τους άγνωστους ρούκι Ντέιβις και Άλισον να παίρνουν πολύ χρόνο, οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ επικίνδυνοι και χτύπησαν το ματς στα ίσια. Εντυπωσιακή εμφάνιση από τον Ρότζερς, που βρισκόταν σε τέλμα. Με τρομερή αυτοπεποίθηση, ευστοχία και την χαρακτηριστική του ευελιξία πίσω από την επιθετική γραμμή θύμισε τον MVP εαυτό του. Αν συνεχίσει σε αυτό το επίπεδο, οι Πάκερς δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα στη συνέχεια.
                Το ντέρμπι κορυφής στη NFC East κρίθηκε στην παράταση με τους Κάουμποϊς να παίρνουν τη νίκη και να κάνουν μεγάλο βήμα για την κατάκτηση της division. Οι νικητές δεν ήταν αποτελεσματικοί για την μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και επέστρεψαν από το -10 στην 4η περίοδο για να στείλουν το ματς σε έξτρα 15λεπτό. Ο Πρέσκοτ παρόλο που πραγματοποίησε την χειρότερη φετινή του εμφάνιση, έδειξε ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία και οδήγησε την ομάδα του στην ανατροπή.
                Χθες τα ξημερώματα οι Μπερς πέτυχαν τη νίκη – έκπληξη απέναντι στους Βάικινγκς και μάλιστα με μία πειστική εμφάνιση. Ο Κάτλερ επέστρεψε και ήταν αναπάντεχα πολύ καλός απέναντι σε μια ισχυρότατη άμυνα, ενώ MVP της αναμέτρησης ήταν ο ρούκι running back Χάουαρντ. Σε πτωτική πορεία οι Βάικινγκς μετά το ρεπό τους, υπέστησαν 2η σερί ήττα με πολλά προβλήματα στην επίθεση, που ξεκινούν από την γραμμή τους. 



               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου