Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Ανασκόπηση 12ης αγωνιστικής



Η 12η αγωνιστική ολοκληρώθηκε χθες τα ξημερώματα και τα αποτελέσματά της διαμόρφωσαν περαιτέρω την εικόνα των play-offs, μπαίνοντας στον τελευταίο μήνα της κανονικής σεζόν. Με 5 αγωνιστικές να απομένουν λίγα έχουν ξεκαθαρίσει και στις 2 περιφέρειες και ο Δεκέμβρης θα είναι άκρως συναρπαστικός. 

 Η κατάταξη των play-offs σήμερα:


AFC
NFC
1
Ρέιντερς
9-2
Κάουμποϊς
10-1
2
Πάτριοτς
9-2
Σίχοκς
7-3-1
3
Ρέιβενς
6-5
Λάιονς
7-4
4
Τέξανς
6-5
Φάλκονς
7-4
5
Τσιφς
8-3
Τζάιαντς
8-3
6
Ντόλφινς
7-4
Ρέντσκινς
6-4-1

Μπρόνκος
7-4
Μπακανίρς
6-5

Στίλερς
6-5
Βάικινγκς
6-5

Μπιλς
6-5
Σέιντς
5-6

Τάιτανς
6-6
Πάκερς
5-6

Κολτς
5-6
Ιγκλς
5-6

Τσάρτζερς
5-6
Κάρντιναλς
4-6-1


         Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής ξεκίνησε από την Πέμπτη με 3 αναμετρήσεις την Ημέρα των Ευχαριστιών για τις ΗΠΑ. 

ΛΑΪΟΝΣ   16-13   ΒΑΪΚΙΝΓΚΣ
Στο Ντιτρόιτ οι Λάιονς κατάφεραν να πάρουν την 7η νίκη τους στη σεζόν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και τις προηγούμενες 6. Βρέθηκαν πίσω στο σκορ την 4η περίοδο (13-16) από τους Βάικινγκς αυτή τη φορά, αλλά κατάφεραν στα τελευταία δευτερόλεπτα να «κλέψουν» τη νίκη με field goal, χάρη σε τραγική interception του Μπράντφορντ. Θλιβερή η επιθετική εικόνα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι δεν είχαν καμία εμπιστοσύνη στην ασταθέστατη επιθετική τους γραμμή, με τον Μπράντφορντ στοχευμένα να επιχειρεί γρήγορες κοντινές πάσες, τη  μία μετά την άλλη. Πάσαρε κοντύτερα από τις αλυσίδες ακόμη και σε 3rd downs, δείγμα του φοβισμένου επιθετικού πλάνου, ακόμη και απέναντι σε αυτή την soft άμυνα των Λάιονς. Για τους νικητές ο Στάφορντ ήταν ο γνώριμος quarterback, που έχει τις λύσεις στα κρίσιμα, δίχως να ικανοποιήσει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

ΚΑΟΥΜΠΟΪΣ   31-26   ΡΕΝΤΣΚΙΝΣ      
Στο σπουδαίο ντέρμπι του Ντάλας, οι Κάουμποϊς συνέχισαν με νίκη, η οποία ήταν η 10η στη σειρά και πλέον κρατούν στα χέρια τους, όχι μόνο την division αλλά και το #1 στην περιφέρεια. Οι Ρέντσκινς ήταν πολύ ανταγωνιστικός αντίπαλος και αποδείχθηκαν πιο παραγωγικοί επιθετικά με τον Κάζινς «σεληνιασμένο», όμως πλήρωσαν την αναποτελεσματικότητά τους κοντά στην αντίπαλη end zone και τα δύο άστοχα field goals στο 1ο ημίχρονο. Για ακόμη ένα παιχνίδι οι νεαροί σταρ των γηπεδούχων Πρέσκοτ και Έλιοτ έδειξαν πως έχουν τη νοοτροπία νικητή και κάθε φορά που οι Ρέντσκινς πλησίαζαν απαντούσαν με δικό τους σκορ. Οι Ρέντσκινς παρά την ήττα μπορούν να κοιτούν το μέλλον με αισιοδοξία καθώς η επίθεσή τους διαθέτει πολύ ταλέντο και έχει βρει ρυθμό ενόψει της τελικής ευθείας.

ΚΟΛΤΣ   7-28   ΣΤΙΛΕΡΣ          
Στο βραδινό ματς της Πέμπτης οι Στίλερς είχαν πολύ εύκολο έργο στην έδρα των Κολτς, οι οποίοι αγωνίστηκαν δίχως τον Λάκ. Ο Μπράουν σκόραρε 3 touchdowns, ο Μπελ έπιασε και πάλι τριψήφιο αριθμό γιαρδών στο έδαφος και οδήγησαν εκ του ασφαλούς την ομάδα στην αναγκαία νίκη.  Ανησυχητικό στοιχείο το ότι όλη η επίθεση βασίζεται στους δύο σταρ και δεν υπάρχουν άλλες αξιόπιστες λύσεις.
               
Την Κυριακή, η αγωνιστική δράση ξεκίνησε με πολλά αουτσάιντερ να προηγούνται στα πρώτα λεπτά, αλλά στη συνέχεια αποκαταστάθηκε η τάξη.

ΜΠΡΑΟΥΝΣ   13-27   ΤΖΑΪΑΝΤΣ             
Οι Τζάιαντς δεν αντιμετώπισαν καμία δυσκολία απέναντι στους αποκαρδιωτικούς Μπράουνς και παρότι δεν πραγματοποίησαν καμία εντυπωσιακή εμφάνιση πήραν τη νίκη με άνεση. Σε καλή κατάσταση το αμυντικό κομμάτι, αλλά απέναντι στους Μπράουνς κάθε άμυνα φαίνεται με μεγαθήριο. Σκόραρε δις ο Μπέκαμ, αλλά ο Μάννινγκ συνεχίζει τις πολύ μέτριες εμφανίσεις και απέναντι σε ισχυρότερες ομάδες στη συνέχεια θα το πληρώσουν. Το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι δύσκολο για τους μπλε της Νέας Υόρκης, όμως πλέον με 8 νίκες στο σακούλι, έχουν περιθώρια απωλειών.
            
ΦΑΛΚΟΝΣ    38-19   ΚΑΡΝΤΙΝΑΛΣ   
          Οι Φάλκονς επέστρεψαν από το ρεπό τους, αλλά η επίθεση δεν έχασε βήμα παρά την διακοπή. Απέναντι στους Κάρντιναλς έδωσαν μία ακόμη επιθετική παράσταση με πρωταγωνιστή αυτή την Κυριακή τον Τέιλορ, ο οποίος σκόραρε δύο πανομοιότυπα touchdowns, έπειτα από screen πάσες του αλάνθαστου Ράιαν. Ακόμη μία αναποτελεσματική εμφάνιση από τους φιλοξενούμενους, που επιθετικά βασίζονται σχεδόν σε αποκλειστικότητα στον Τζόνσον, ο οποίος διανύει All-Pro σεζόν ξεπερνώντας για 11η φορά φέτος τις 100 γιάρδες σύνολο.
               
ΡΕΪΒΕΝΣ   19-14   ΜΠΕΝΓΚΑΛΣ
Οι Ρέιβενς ίδρωσαν για να πάρουν τη νίκη απέναντι στους αποδεκατισμένους επιθετικά Μπένγκαλς και παρέμειναν στην κορυφή της βόρειας division. Η άμυνά τους ήταν ξανά αυτή που έκρινε το παιχνίδι με διαρκή πίεση μπροστά, την ώρα που ο Φλάκο ήταν και πάλι ανεπαρκής. Καταγράφει την χειρότερη σεζόν της καριέρας του, με ιστορικά αρνητικά στατιστικά.  MVP της ομάδας ο κίκερ Τάκερ, ο οποίος είναι αλάνθαστος στα λακτίσματά του φέτος και την Κυριακή ευστόχησε με άνεση σε 2 field goals 50+ γιαρδών!. Game over για τους Μπένγκαλς.

ΜΠΙΛΣ   28-21   ΤΖΑΓΚΟΥΑΡΣ
                Στο Μπάφαλο, οι Μπιλς ξεκίνησαν νωχελικά τον αγώνα και χρειάστηκαν 25+ λεπτά για να σκοράρουν τους πρώτους πόντους τους. Οι φιλοξενούμενοι αποδείχθηκαν ιδιαιτέρως ανταγωνιστικοί, όμως δεν είχαν απάντηση για το running παιχνίδι των γηπεδούχων στην επανάληψη και στα κρίσιμα τελευταία λεπτά παρουσίασαν και πάλι την looser νοοτροπία τους, χάνοντας ακόμη ένα κλειστό παιχνίδι. Για τους νικητές, ο Μακόι, αγωνίστηκε παρά την επέμβαση που έκανε στον αντίχειρα μέσα στη βδομάδα και “άνοιξε” την επίθεση της ομάδας με 75αρα κούρσα και touchdown στο πρώτο play του β’ ημιχρόνου. Η ομάδα του Ράιαν, που έχει βατό πρόγραμμα στη συνέχεια, γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη στην AFC με την επιστροφή του Ουάτκινς. Ο #1 receiver της ομάδας αγωνίστηκε ξανά μετά από δίμηνη απουσία, είχε 80 γιάρδες στον αγώνα και δίνει πλέον το ποιοτικό στήριγμα στο passing παιχνίδι, που έλειπε από τον φορμαρισμένο Τέιλορ..

ΤΕΞΑΝΣ   13-21   ΤΣΑΡΤΖΕΡΣ
               
Στο Χιούστον, η επιθετική ανεπάρκεια των γηπεδούχων Τέξανς στοίχισε (επιτέλους), με αποτέλεσμα οι Τσάρτζερς να πάρουν τη νίκη και να παραμείνουν ζωντανοί στο κυνήγι των play-offs. Ο Οσγουάιλερ, όπως πολλάκις έχει προαναφερθεί είναι κάκιστος και την Κυριακή συνέχισε τις γεμάτες λάθη εμφανίσεις (3 interceptions). Οι Τσάρτζερς έκαναν τα απαραίτητα επιθετικά, πήραν σημαντικό προβάδισμα στο ξεκίνημα της επανάληψης και παρά το πολύ συντηρητικό πλάνο του κόουτς Μακόι στην 4η περίοδο, πήραν το διπλό. Επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις ο Ρίβερς, που μοίρασε όμορφα το passing παιχνίδι.

ΣΕΪΝΤΣ   49-21   ΡΑΜΣ
                Στη Νέα Ορλεάνη, η επίθεση των Σέιντς έδωσε show, σκορπίζοντας την θεωρητικά σκληρή άμυνα των Ραμς με 49 πόντους ενεργητικό! Ο Μπριζ ήταν ασταμάτητος και θα πρέπει να μπει στη συζήτηση για τον MVP της σεζόν, με τις σταθερά σπουδαίες εμφανίσεις του, ο ρούκι receiver Τόμας σκόραρε δις και ο running back Ίνγκραμ έτρεχε σα δαιμονισμένος. Πήρε την εκδίκησή του ο κόουτς Πέιτον απέναντι στον αμυντικό συντονιστή των Ραμς και πρώην συνεργάτη του Ρόμπινσον, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για το bounty gate, το οποιο στοίχισε στον Πέιτον την 2012 σεζόν. Για τους ηττημένους Ραμς, σημαντικά βήματα προόδου έκανε ο ρούκι quarterback Γκοφ, στον 2ο επαγγελματικό του αγώνα, ο οποίος είχε 3 touchdown πάσες στο 1ο ημίχρονο, όσο το παιχνίδι παρέμενε ανταγωνιστικό.  

ΝΤΟΛΦΙΝΣ   31-24   49ΕΡΣ
                Στο Μαϊάμι, οι γηπεδούχοι Ντόλφινς παρότι χρειάστηκαν να αμυνθούν μέχρι τελευταίου δευτερολέπτου, πήραν την 6η συνεχόμενη νίκη, επικρατώντας με 31-24 των αδύναμων 49ερς και πλασαρίστηκαν προσωρινά στην 6αδα της AFC. Αυτή την αγωνιστική ήταν ο Τάνεχιλ που είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίθεση, με τον ασταθή εν γένει quarterback να πραγματοποιεί μία ακόμη πολύ καλή εμφάνιση σε αυτό το νικηφόρο σερί της ομάδας του. Σε σταθερή απειλή εξελίσσεται ο 2ετής receiver Πάρκερ, που είναι πολύ αθλητικός και απαλλαγμένος πια από τραυματισμούς. Βελτιωμένοι οι 49ερς, όμως θα χρειαστούν μεγάλες ενέσεις ποιότητας στο ρόστερ, στην offseason για να παρουσιαστούν απειλητικοί το 2017.

ΜΠΕΡΣ   21-27   ΤΑΪΤΑΝΣ
                Οι Τάιτανς γλίτωσαν το φιάσκο στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης με τους γηπεδούχους receivers να αποτυγχάνουν να σκοράρουν το νικητήριο touchdown για την ομάδα τους. Με τάσεις αυτοκτονίας η ομάδα του Μαριότα, καθώς ενώ κυριάρχησαν στο παιχνίδι και μπήκαν στην 4η περίοδο 7-27 μπροστά στο σκορ, έσβησαν μηχανές στο φινάλε και ήταν τυχεροί που δεν το πλήρωσαν. Μέχρι την 3η περίοδο, όταν ο κόουτς Μαλάρκι έδινε εντολές να επιτεθεί αληθινά η ομάδα του, ο Μαριότα ήταν για ακόμη μία εβδομάδα εξαιρετικός, με μερικές υπέροχες βαθιές πάσες. Αποτρόπαια η εικόνα της πίσω ζώνης άμυνας των νικητών, επέτρεψαν στην αποδεκατισμένη επίθεση των Μπερς να οργώσει το γήπεδο στην τελευταία περίοδο. Αρνητικός πρωταγωνιστής ο cornerback Κοξ, ο οποίος έγινε στόχος από τον αντίπαλο  με αλλεπάλληλες επιτυχημένες πάσες. Η τραγική αυτή εμφάνιση του στοίχισε τελικά και τη θέση του στο ρόστερ.

ΡΕΪΝΤΕΡΣ   35-32   ΠΑΝΘΕΡΣ
                Απίθανη αναμέτρηση στο Όκλαντ, με τους γηπεδούχους να υπερτερούν στις λεπτομέρειες και να κάνουν ένα ακόμη σημαντικό βήμα για τα play-offs, ενώ οι περσινοί φιναλίστ αποχαιρετούν. Ο αγώνας είχε τρομερές ανατροπές και σασπένς μέχρι τέλους. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο γήπεδο και προηγήθηκαν 24-7 στο ημίχρονο, με τον Μακ να σκοράρει έπειτα από interception, συνοψίζοντας έτσι την κυριαρχία της ομάδας του στο 1ο μέρος. Στην επανάληψη, ο Νιούτον, ο οποίος ήταν κάκιστος στο ξεκίνημα,  βρήκε ρυθμό και με πολλές βαθιές πάσες οδήγησε την ομάδα του στην ολική ανατροπή για το 24-32 με 25 αναπάντητους πόντους! Ο Καρ, ο οποίος αποχώρησε προσωρινά από το παιχνίδι με τραυματισμό στα δάχτυλά του, απάντησε στο Νιούτον με δύο drives και 10 πόντους. Οι Πάνθερς είχαν την τελική κατοχή και αρκετό χρόνο για να στείλουν το ματς (τουλάχιστον) στην παράταση, όμως ο Μακ και πάλι έκανε τη διαφορά, αρπάζοντας την μπάλα μέσα από τα χέρια του Νιούτον. Παραμένουν το #1 στην AFC οι Ρέιντερς, παρέμειναν στον πάτο της νότιας division στη NFC οι Πάνθερς, που πλέον χρειάζονται ένα θαύμα για να επιστρέψουν στα νοκ-άουτ.  

ΜΠΑΚΑΝΙΡΣ   14-5   ΣΙΧΟΚΣ
                Νέα μεγάλη έκπληξη σε back-to-back εβδομάδες για τους Μπακανίρς, που κατάφεραν να κατατροπώσουν και τους Σίχοκς, με εκπληκτική εμφάνιση από το αμυντικό τους κομμάτι. «Έπνιξαν» τον Ουίλσον με διαρκή πίεση από το 1ο λεπτό της αναμέτρησης και τον οδήγησαν σε κομβικά λάθη. Επιθετικά σκόραραν στα 2 πρώτα τους drives με τον Έβανς απόλυτο πρωταγωνιστή, όμως από κει κι έπειτα η επίθεση στέρευσε, δίχως όμως να χρειάζεται πόντους από τη στιγμή που οι αντίπαλοι δεν μπορούσαν καν να περάσουν το κέντρο του γηπέδου. Πισωγύρισμα για την επίθεση των Σίχοκς η προχθεσινή απαράδεκτη εμφάνιση. Η επιθετική γραμμή που είχε κάνει σημαντικά βήματα προόδου, έγινε έρμαιο των αντιπάλων και ο Ουίλσον σαστισμένος υπό πίεση έκανε αρκετά λάθη. Οι Σίχοκς παραμένουν σε θέση ισχύος στην division τους, ενώ οι Μπακανίρς μπήκαν για τα καλά στη διεκδίκηση των play-offs.

ΤΖΕΤΣ   17-22   ΠΑΤΡΙΟΤΣ
                Επαγγελματική νίκη για τους Πάτριοτς στην έδρα των Τζετς, με τον Μπρέιντι να πραγματοποιεί την χειρότερη φετινή του εμφάνιση. Η επίθεση του 39χρονου, δίχως τον Γκρονκόσκι, που αγωνίστηκε ελάχιστα και τον Μπένετ, που επίσης χτύπησε μέσα στο παιχνίδι δεν είχε ρυθμό και αρκέστηκε σε πολλές κοντινές πάσες. Σκόραρε ξανά ο ρούκι receiver Μίτσελ. Αξιοπρεπής εμφάνιση από τους Τζετς, οι οποίοι όμως έχασαν καλή ευκαιρία να σοκάρουν τους μισητούς εχθρούς τους. Προηγήθηκαν με 10-0 στο πρώτο ημίχρονο και με 17-13 στην 4η περίοδο, όμως στο τέλος υπέκυψαν καθώς ο (καλός προχθές) Φιτζπάτρικ, υπέπεσε σε λάθος στο τελικό τους drive.

ΜΠΡΟΝΚΟΣ   27-30   ΤΣΙΦΣ
            Η prime time αναμέτρηση στο Ντένβερ τα είχε όλα. Σπουδαίες άμυνες που κυριάρχησαν για το μεγαλύτερο διάστημα με τους Μίλερ και Χιούστον να κάνουν θραύση για τις ομάδες τους, μεγάλες φάσεις  εκατέρωθεν, ανατροπές στο σκορ, οριακό touchdown στο μηδέν της κανονικής διάρκειας και ένα νικητήριο field goal, που επετεύχθη οριακά μετά από χτύπημα στο δοκάρι, στο μηδέν της παράτασης!!! Οι Μπρόνκος έδειχναν πως κρατούν τη νίκη στα χέρια τους όταν προηγήθηκαν με 8 πόντους (24-16) 4 λεπτά πριν τη λήξη, αλλά ο Χιλ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Ο ρούκι πολυσύνθετος receiver σκόραρε στο μηδέν για να στείλει το ματς στην παράταση και έγινε μόλις ο 2ος παίχτης στην ιστορία του NFL, που σκοράρει μέσα σε ένα παιχνίδι , τρέχοντας την μπάλα, υποδεχόμενος πάσα, αλλά και επιστρέφοντας punt για τις special teams!!! Στην παράταση οι δύο ομάδες αντάλλαξαν από ένα field goal, πριν ο Σάντος των Τσιφς ευστοχήσει στο επεισοδιακό λάκτισμα στο τελευταίο δευτερόλεπτο της έξτρα περιόδου. Σπουδαία νίκη για τους Τσιφς, που εδραιώνονται στα play-offs της περιφέρειας, σε περιπέτειες μπήκαν οι πρωταθλητές. Παρά την ήττα, πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο quarterback Σίμιαν των γηπεδούχων, απέναντι σε μία πολύ ισχυρή άμυνα.

ΙΓΚΛΣ   13-27   ΠΑΚΕΡΣ
                Οι Πάκερς, που προέρχονταν από 4 σερί βαριές ήττες αντέδρασαν χθες βράδυ και έσωσαν τη σεζόν τους με τη νίκη στη Φιλαδέλφια. Ο Ρότζερς ήταν αλάνθαστος σε συνέχεια των πολύ καλών εμφανίσεών του τον τελευταίο μήνα, ενώ πολύ βελτιωμένη ήταν η άμυνα των νικητών, η οποία επέτρεψε 38,25 πόντους μέσο όρο στις 4 τελευταίες ήττες!  Ανήμπορη να σταματήσει τις γρήγορες κοντινές πάσες του Ρότζερς η άμυνα των Ιγκλς, ενώ ο ρούκι quarterback τους Γουέντζ ήταν ανεπαρκής, αδυνατώντας να εκμεταλλευτεί τις χτυπητές αδυναμίες των αντιπάλων. Με τον Ρότζερς σε αυτή την εξαιρετική κατάσταση οι Πάκερς διατηρούν σημαντικές ελπίδες στην βόρεια division , ενώ οι Ιγκλς θα χρειαστούν υπέρβαση στη συνέχεια και δραστική βελτίωση στο παιχνίδι τους για να μπουν στην 6αδα της NFC.


Η επόμενη αγωνιστική:
02/12
Βάικιγνκς – Κάουμποϊς

04/12
 Τζάγκουαρς – Μπρόνκος
Σέιντς – Λάιονς
Πάκερς – Τέξανς
Φάλκονς – Τσιφς
Πάτριοτς – Ραμς
Ρέιβενς – Ντόλφινς
Μπένγκαλς – Ιγκλς
Μπερς – 49ερς
Ρέιντερς – Μπιλς
Στίλερς – Τζάιαντς
Τσάρτζερς – Μπακανίρς
Κάρντιναλς – Ρέντσκινς
Σίχοκς – Πάνθερς

05/12
Τζετς – Κολτς

Ρεπό: Τάιτανς , Μπράουνς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου