Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Ενισχυμένοι Πάτριοτς και Τζάγκουαρς



Η φτωχή σε ταλέντο (σχετικά με τις προηγούμενες σεζόν) free agency του 2017 ξεκίνησε εδώ και λίγες μέρες και ήρθε η στιγμή να ρίξουμε μία ματιά στις σημαντικότερες μετακινήσεις της 1ης εβδομάδας. Ενισχύθηκαν οι πρωταθλητές Πάτριοτς (και με ανταλλαγές), ενώ όπως συνηθίζουν ξόδεψαν αδρά οι Τζάγκουαρς.



Εν μέσω free agency οι Πάτριοτς προέβησαν σε 3 ανταλλαγές από τις οποίες βγήκαν ενισχυμένοι και δίχως να χρειαστεί να παραχωρήσουν σημαντικά draft picks. Για την ακρίβεια απέκτησαν τον ταχύτατο receiver  Μπράντιν Κουκς από τους Σέιντς με αντάλλαγμα την 32η επιλογή του επερχόμενου draft, ενώ παραχώρησαν χαμηλότερες επιλογές σε Κολτς και Πάνθερς για τα δικαιώματα των Ντουέιν Άλλεν και Κόνι Ίλι αντίστοιχα. Ο 1ος δεν έχει ικανοποιήσει με τις εμφανίσεις του στην Ιντιανάπολις και γι αυτό η ομάδα του ήταν πρόθυμη να τον παραχωρήσει, αλλά στο σύστημα του Μπρέιντι θα έχει αξιόλογο ρόλο, ενώ ο Ίλι ήταν μέτριος στην 2016 σεζόν μετά από μία συγκλονιστική εμφάνιση στο χαμένο superbowl των Πάνθερς πριν 1 χρόνο. Μέσω free agency απέκτησαν ίσως τον ποιοτικότερο διαθέσιμο cornerback, τον Στεφόν Γκίλμορ από τους Μπιλς.
                Σε μία άλλη ανταλλαγή που ξένισε, οι Τέξανς ξεφορτώθηκαν το βαρύ συμβόλαιο του αποκαρδιωτικού πέρσι Οσγουάιλερ προσφέροντας στους Μπράουνς και μία draft επιλογή 2ου γύρου! Ουσιαστικά οι Μπράουνς δεν έχουν κανένα σκοπό να χρησιμοποιήσουν τον Οσγουάιλερ στο γήπεδο, αλλά έχοντας την πολυτέλεια 100 ελεύθερων και πλέον εκατομμυρίων στο salary cap απέκτησαν ένα ακόμη draft pick και ο ανεπαρκής quarterback αναμένεται να κοπεί από το ρόστερ σύντομα. Στην free agency οι Μπράουνς ενίσχυσαν σημαντικά την επιθετική τους γραμμή υπογράφοντας τους Ζάιτλερ (πρώην Μπένγκαλς) Τρέτερ (πρώην Πάκερς) και Μάρτιν (πρώην 49ερς), ενώ ανανέωσαν με τον Μπιτόνιο. Μία η άλλη στους receivers, όπου άφησαν ελεύθερο τον Πράιορ και απέκτησαν τον Μπριτ από τους Ραμς.
                Ξεκίνησαν δυναμικά μία ακόμη free agency οι Τζάγκουαρς, οι οποίοι παλεύουν απεγνωσμένα να ξεφύγουν από τον πάτο της AFC την τελευταία 10ετία. Ακριβοπλήρωσαν για δύο από τους πλέον ταλαντούχους free agents της σεζόν και ενισχύθηκαν (στα χαρτιά) σημαντικά. Απέκτησαν τον θηριώδη lineman Κάμπελ, ο οποίος στα 30 του προέρχεται από συνεχόμενες πολύ καλές σεζόν με τους Κάρντιναλς και τον cornerback Μπούγιε, ο οποίος ξεπετάχθηκε στο προσκήνιο με την συγκλονιστική περσινή του σεζόν με τη φανέλα των ανταγωνιστών Τέξανς.
                Τέλος, στην πόρτα της εξόδου από τους Κάουμποϊς βρίσκεται ο Τόνι Ρόμο, με πιθανότερες επιλογές για το επόμενο συμβόλαιό τους  Μπρόνκος και τους Τέξανς.

Ας δούμε σε τίτλους τις 20 σημαντικότερες μετακινήσεις στην 1η βδομάδα της 2017 free agency:

               


Αλσόν Τζέφρι
Από Μπερς
Στους Ιγκλς
Καλάια Κάμπελ
Από Κάρντιναλς
Στους Τζάγκουαρς
Α.J. Μπούγιε
Από Τέξανς
Στους Τζάγκουαρς
Στεφόν Γκίλμορ
Από Μπιλς
Στους Πάτριοτς
Ντεσόν Τζάκσον
Από Ρέντσκινς
Στους Μπακανίρς
Τερέλ Πράιορ
Από Μπράουνς
Στους Ρέντσκινς
Μάικ Γκλέννον
Από Μπακανίρς
Στους Μπερς
Τόνι Τζέφερσον
Από Κάρντιναλς
Στους Ρέιβενς
Πιερ Γκαρσόν
Από Ρέντσκινς
Στους 49ερς
Λόγκαν Ράιαν
Από Πάτριοτς
Στους Τάιτανς
Κέβιν Ζάιτλερ
Από Μπένγκαλς
Στους Μπράουνς
Μαρτέλους Μπένετ
Από Πάτριοτς
Στους Πάκερς
Ρίκι Βάγκνερ
Από Ρέιβενς
Στους Λάιονς
Κένι Μπριτ
Από Ραμς
Στους Μπράουνς
Μπράντον Μάρσαλ
Από Τζετς
Στους Τζάιαντς
Τζούλιους Πέπερς
Από Πάκερς
Στους Πάνθερς
Ρόναλντ Λίρι
Από Κάουμποϊς
Στους Μπρόνκος
Άντριου Ουίτγουορθ
Από Μπένγκαλς
Στους Ραμς
Τζαμπάλ Σερντ και Τζον Σάιμον
Από Πάτριοτς και Τέξανς
Στους Κολτς


Από τους ελεύθερους παίχτες που παραμένουν δίχως συμβόλαιο για το 2017 ξεχωρίζει ο ηγετικός Linebacker Χαϊτάουερ, ο οποίος ήταν κομβικός στις δύο κατακτήσεις των Πάτριοτς την τελευταία 3ετία, ο μελλοντικός hall of famer running back Πίτερσον, ο θηριώδης αμυντικός lineman Πο και φυσικά ο Ρόμο, που αναμένεται να αποχωρήσει από το Ντάλας είτε ως ελεύθερος είτε με ανταλλαγή. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου