Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Draft Review



Το 2017 draft ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο που πέρασε στη Φιλαδέλφια και όπως είθισται αυτή την περίοδο του χρόνου άπασες ομάδες είναι φιλόδοξες και πορεύονται με αισιοδοξία για την επερχόμενη σεζόν. Η κολεγιακή «φουρνιά» του 2017 περιελάμβανε μπόλικο αμυντικό ταλέντο και 3 αμφίβολης ποιότητας και αξιοπιστίας quarterbacks, τους οποίους "έτρεξαν" να επιλέξουν Μπερς, Τσιφς και Τέξανς επιχειρώντας ανταλλαγές για να τους προλάβουν, ψηλά στον 1ο γύρο. Μόνο προβλέψεις και προβολές των ταλέντων μπορούν να γίνουν μέχρι στιγμής για τους νέους ρούκι της λίγκας και για το κατά πόσο νωρίς θα μπορέσουν να βοηθήσουν τις ομάδες τους. Ας δούμε τις σημαντικότερες draft επιλογές των ομάδων στο παρακάτω κείμενο:


                Λίγες μέρες πριν την έναρξη του draft δύο από τους σπουδαιότερους running backs του 21ου αιώνα υπέγραψαν συμβόλαια για την 2017 σεζόν. Ο Άντριαν Πίτερσον μετά από σχεδόν μία 10ετία με τους Βάικινγκς έμεινε ελεύθερος τον Φλεβάρη και έπειτα από 2 μήνες στο ράφι, υπέγραψε για 2 χρόνια με τους Σέιντς, ενώ ο εμβληματικός πρώην Σίχοκς Μαρσόν Λυντς, επέστρεψε στην ενεργό δράση, έπειτα από 1 χρόνο απουσίας, για την ομάδα της γενέτειρας του, τους Όκλαντ Ρέιντερς!

                Με την #1 επιλογή, όπως άπαντες ειδικοί προέβλεπαν, οι Μπράουνς διάλεξαν τον εκρηκτικό pass rusher Μάιλς Γκάρετ, ενώ τεράστια έκπληξη προκάλεσε η επιλογή του quarterback Μιτς Τρουμπίσκι στο #2 των Μπερς που αντάλλαξαν μελλοντικά picks για να ανέβουν από την 3η θέση.
                3η επιλογή ο επίσης pass rusher Σόλομον Τόμας για τους 49ερς και 4ος στη σειρά ο δυναμικός running back Λέοναρντ Φουρνέτ για τους Τζάγκουαρς, που ελπίζουν να έχει την ίδια απόδοση με τον ρούκι της 2016 σεζόν Έλιοτ και επιλέχθηκε στην ίδια θέση πέρσι από τους Κάουμποϊς.
                Στη συνέχεια και μέσα στο top10, επιλέχθηκαν 3 wide receivers, με τους Κόρι Ντέιβις, Μάικ Ουίλιαμς και Τζον Ρος να υπογράφουν για τους Τάιτανς, Τσάρτζερς και Μπένγκαλς αντίστοιχα. Στο #8 οι Πάνθερς διάλεξαν τον πολυδιάστατο και ταχύτατο running back Κρίστιαν ΜακΚάφρι, που αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά και ποικιλοτρόπως.
                Η 1η 10αδα έκλεισε με την επιλογή του quarterback Πάτρικ Μαχόουμς από τους Τσιφς, ο οποίος όμως αναμένεται να μείνει στον πάγκο τουλάχιστον για την 1η του σεζόν και να μαθητεύσει πίσω από τον βετεράνο Άλεξ Σμιθ. 3ος στη σειρά quarterback και #12 σε ολόκληρο το draft, ο πιο επιτυχημένος σε κολεγιακό επίπεδο (πρωταθλητής με το Κλέμσον) Ντεσόν Γουότσον, ο οποίος επιλέχθηκε από τους Τέξανς, με τον σύλλογο να δίνει πολύτιμα ανταλλάγματα στους Μπράουνς.

Αναλυτικότερα:

                Οι πρωταθλητές Πάτριοτς είχαν μόνο 4 επιλογές στο φετινό draft καθώς επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν πολλές από αυτές για να αποκτήσουν τους «βετεράνους» Κουκς από τους Σέιντς και Άλεν από τους Κόλτς νωρίτερα στην free agency. Στον 3ο γύρο διάλεξαν τους Ρίβερς (αμ. Lineman) και Γκαρσία (επιθ. lineman), ενώ ενίσχυσαν τις δύο γραμμές τους και στους τελευταίους γύρους με τους Γουάιζ και ΜακΝτέρμοτ. Φτωχή η ενίσχυσή τους μέσω των ρούκι, όμως το ρόστερ τους ήταν ήδη ισχυροποιημένο με τις κινήσεις τους νωρίτερα την άνοιξη.
               
Οι φιναλίστ Φάλκονς ενίσχυσαν την άμυνά τους στον 1ο γύρο, με τον linebacker Τακάριστ ΜακΚίνλεϊ να προσθέτει ταχύτητα και τραχύτητα στο νεανικό κορμό του κόουτς Κουίν και μαζί με τους Τζόουνς και Μπίσλι αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν τη νέα σεζόν. Στον 3ο γύρο πρόσθεσαν ακόμη έναν linebacker, τον Ντιούκ Ράιλι, ενώ στον 4ο γύρο αναζητήθηκε ο αντικαταστάτης του Τσέστερ στην επιθετική γραμμή, στο πρόσωπο του Σον Χάρλοου.
               
Οι Στίλερς, όπως αναμενόταν, επέλεξαν αμυντικό στον 1ο γύρο, στο πρόσωπο του linebacker Τι Τζει Γουάτ. Το ονοματεπώνυμο του ρούκι είναι φανερά αναγνωρίσιμο καθώς πρόκειται για τον μικρότερο αδερφό του σπουδαίου Τζέι Τζέι Γουάτ των Τέξανς! Στον 2ο γύρο επιλέχθηκε ο receiver Σμιθ-Σούστερ και προστίθεται σε έναν πολύ ποιοτικό κορμό αποδεκτών για τον Ροθλισμπέργκερ, την ώρα που ο ταλαντούχος Μαρτέβις Μπράιαντ είναι και πάλι διαθέσιμος μετά την ετήσια απουσία του λόγω χρήσης απαγορευμένων ουσιών. Στον 3ο γύρο επιλέχθηκε ο cornerback Σάτον, δίνοντας βάθος στην πίσω ζώνη άμυνας και ο running back Κόνερ, ο οποίος θα είναι ο αναπληρωματικός του Μπελ.
               
Οι Πάκερς έδωσαν σε ανταλλαγή την επιλογή 1ου γύρου τους και με το #1 του 2ου γύρου επέλεξαν τον αθλητικότατο cornerback Κέβιν Κίνγκ, σε μία θέση όπου υπέφεραν το 2016. Στην πίσω ζώνη άμυνάς τους και η 2η επιλογή με Τζος Τζόουνς να διεκδικεί θέση βασικού στις θέσεις των safeties. Αμυντικές προσθήκες και οι Άνταμς (αμ. lineman) και Μπίγκελ (linebacker) στο rotation. Στον 4ο γύρο και όχι νωρίτερα, όπως πολλοί προέβλεπαν, επέλεξαν running back οι Πάκερς, με τον Τζαμάαλ Ουίλιαμς να έχει καλές πιθανότητες να πάρει χρόνο στο πλάι του Ρότζερς.
                Οι Σίχοκς, όπως συνηθίζουν τα τελευταία χρόνια επί Σνάιντερ και Κάρολ στα ηνία, αντάλλαξαν την επιλογή 1ου γύρου τους και συγκέντρωσαν περισσότερες επιλογές στους χαμηλότερους γύρους. Στον 2ο γύρο λοιπόν, επιλέχθηκε ο αμυντικός lineman Μαλίκ ΜακΝτάουελ και ο σέντερ Ίθαν Πόσικ, σε μία προσπάθεια των επικεφαλής να προσδώσουν δυναμική και βάθος στο ρόστερ των δύο γραμμών. Στη συνέχεια επιλέχθηκαν δύο αμυντικοί για την πίσω ζώνη άμυνας με τους Σακίλ Γκρίφιν και Ντελάνο Χιλ να διεκδικούν snaps στην Legion of Boom, της οποίας θα συνεχίσει να ηγείται ο Ρίτσαρντ Σέρμαν, παρά τη φημολογία για ανταλλαγή του.  Με τις έξτρα επιλογές που αποκόμισαν στον 3ο γύρο πρόσθεσαν τον αμυντικό lineman Ναζαίρ Τζόουνς και τον wide receiver Αμαρά Νταρμπό.
                Οι Κάουμποϊς ενίσχυσαν την χωλαίνουσα άμυνά τους και στους 3 πρώτους γύρους, επιλέγοντας τους Τάκο Τσάρλτον (lineman), Τσιντόμπε Αγούζιε (cornerback) και Τζούρνταν Λιούς (cornerback). Επιθετικά, όπου δεν χρειάζονταν και ιδιαίτερη ενίσχυση προστέθηκαν οι receivers Σουίτζερ και Μπράουν.
               
Οι Τσιφς ρίσκαραν δίνοντας ανταλλάγματα για να ανέβουν στην 10η θέση του draft και να επιλέξουν εκεί τον quarterback Πάτρικ Μαχόουμς, ο οποίος θεωρείται  πολύ άγουρος για το επαγγελματικό επίπεδο, όμως είναι πολλά υποσχόμενος διαθέτοντας εξαιρετική πάσα. Ο νεαρός πασέρ αποτελεί project για τον κόουτς Ριντ και αναμένεται να ωριμάσει στον πάγκο παρακολουθώντας τον βασικό Άλεξ Σμιθ στο χορτάρι. Στον 2ο γύρο διάλεξαν τον αμυντικό lineman Πασανιόν και τον running back Χάντ, ο οποίος θα είναι 3ος στην ιεραρχία.
                Οι Τέξανς επένδυσαν στον quarterback Ντεσόν Γουότσον καθώς παραχώρησαν 2 μελλοντικές draft επιλογές στους Μπράουνς για να ανέβουν από #25 στο #12 και να υπογράψουν τον πρωταθλητή του Κλέμσον. Ο Γουότσον αναμένεται να αναλάβει τα ηνία της ομάδας άμεσα, παρά τις δηλώσεις του κόουτς Ο’ Μπράιαν, ότι βασικός QB παραμένει ο Σάβατζ. Στον 2ο γύρο πρόσθεσαν τον linebacker Κάνινγχαμ και στον 3ο τον running back Φόρμαν, ως εναλλακτική επιλογή του Μίλερ.
               
Οι Τζάιαντς συνέχισαν την ενίσχυση της επίθεσής τους και ο Μάννινγκ απέκτησε ακόμη ένα δυνατό όπλο στο passing game, με τον υβριδικό tight end Έβαν Ίνγκραμ να προσδίδει ταχύτητα και ευελιξία, πλάι στους Μπέκαμ, Σέπαρντ και Μάρσαλ. Την επόμενη μέρα, ο σύλλογος πρόσθεσε και τον quarterback Ντέιβις Γουέμπ, ως μελλοντική λύση στην περίπτωση που ο Μάννινγκ συνεχίσει το αναιμικό του παιχνίδι. Στον 2ο γύρο η επιλογή του αμυντικού lineman Τόμλινσον.
                Οι Ρέιντερς, αφού επανέφεραν στη δράση τον εκκεντρικό και τοπικό ήρωα running back Λυντς, ο οποίος ισχυροποιεί όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και  ψυχολογικά το σύλλογο, κινήθηκαν «αμυντικά» στο draft.  Η πίσω ζώνη άμυνάς του ενδυναμώνεται με τις προσθήκες των Γκάριον Κόνλεϊ και Όμπι Μελιφόνβου, παρά τα εξωγηπεδικά προβλήματα του πρώτου. Στον 3ο γύρο προστέθηκε ο Βάντερντος για την αμυντική γραμμή και στον 4ο ο Σαρπ για την επιθετική.
               
Οι Λάιονς έχρηζαν αμυντικής ενίσχυσης το 2016 και γι αυτό επένδυσαν στους 2 πρώτους γύρους στον linebacker Τζαράντ Ντέιβις που είχε πολύ συμπαγή κολεγιακή καριέρα και αναμένεται να είναι ο διάδοχος του ταλαιπωρημένου από τραυματισμούς Λέβι και τον ταλαντούχο cornerback Τιζ Ταμπόρ, ο οποίος θα αγωνίζεται στο πλάι του Σλέι. Ο Κένι Γκόλαντεϊ του 3ου γύρου επιλέχθηκε ως αντικαταστάτης του Μπόλντιν στον 3ο ρόλο των receivers.
                Οι Ντόλφινς επίσης τόνωσαν την αμυντική τους δυναμική με τους linebackers Τσαρλς Χάρις και Ρέικον ΜακΜίλαν στον 1ο και τον 2ο γύρο αντίστοιχα. Ασφαλής η επιλογή του pass rusher Χάρις, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει άμεσα. Στον 3ο γύρο προστέθηκε ο cornerback Κορντρέα Τάνκερσλι.
               
Λαχείο για τους Ρέντσκινς το γεγονός ότι ο δυναμικός αμυντικός lineman Τζόναθαν Άλεν έπεσε στο #17. Αποκτούν έτσι έναν άμεσο ηγέτη σε μία θέση όπου πονούσαν το 2016. Στον 2ο γύρο απέκτησαν έναν ακόμη ικανότατο αμυντικό από το σπουδαίο κολέγιο της Αλαμπάμα στο πρόσωπο του linebacker Ράιαν Άντερσον. Αμυντική και η 3η επιλογή με τον Φαμπιάν Μορό να προστίθεται στο rotation.
               
Οι πρωταθλητές του 2015 Μπρόνκος ενδυνάμωσαν την επιθετική τους γραμμή στον 1ο γύρο με τον Γκάρετ Μπολς, ο οποίος αναμένεται να είναι άμεση αναβάθμιση σε ένα πόστο, όπου είχαν τεράστια προβλήματα πέρσι. Με τη 2η επιλογή τους πρόσθεσαν τον αμυντικό lineman Ντεμάρκους Γουόκερ, ο οποίος θα αντικαταστήσει στο rotation τον αποχωρήσαντα Ντεμάρκους Γουέρ. Ως εναλλακτική λύση στους receivers ο Κάρλος Χέντερσον και στους cornerbacks o Μπρένταν Λάνγκλεϊ, οι οποίοι ήρθαν στον 3ο γύρο.
               
Οι ανερχόμενοι Τάιτανς είχαν 2 επιλογές στον 1ο γύρο από τις ανταλλαγές των προηγούμενων ετών και πήραν μεγάλη αξία με τις προσθήκες του receiver Κόρι Ντέιβις και του πολυδιάστατου cornerback Αντορί Τζάκσον, οι οποίοι προαλείφονται ως βασικοί από την 1η μέρα της σεζόν. Δύο ακόμη βέλη στη φαρέτρα του Μαριότα προστέθηκαν στον 3ο γύρο με τους Ταϊγουάν Τέιλορ (receiver) και Τζόνου Σμιθ (tight end) να διεκδικούν χρόνο συμμετοχής.
                Η δραστική αμυντική ενίσχυση των Κολτς συνεχίστηκε και στο draft, όπου επέλεξαν τον τρομερά ταλαντούχο safety Μαλίκ Χούκερ στο #16 και τον ελπιδοφόρο cornerback Κουίνσι Ουίλσον στο #46. Αμυντικός και η 3η επιλογή με Ταρπέλ Μπασάμ να ενδυναμώνει την γραμμή. Επιθετικές οι αφίξεις του 4ου γύρου με τον lineman Μπάνερ και τον running back Μακ να γεμίζουν το ρόστερ.
               
Δίχως επιλογή 1ου γύρου οι Βάικινγκς λόγω της περσινής ανταλλαγής του Μπράντφορντ, απέκτησαν τον running back Ντάλβιν Κουκ στον 2ο γύρο, ο οποίος απροσδόκητα έπεσε στο #41. Αναμένεται να μοιραστεί χρόνο και προσπάθειες στο running game με τον νεοφερμένο Λατάβιους Μάρεϊ. Η τόσο ταλαιπωρημένη επιθετική τους γραμμή απέκτησε νέο μέλος στο πρόσωπο του Πατ Έφλαϊν, ενώ στην αμυντική γραμμή θα αγωνίζεται ο Τζαλίλ Τζόνσον.  
                Οι Κάρντιναλς στην προσπάθειά τους να αντικαταστήσουν τις μεταγραφικές απώλειες της free agency επέλεξαν τους Χαασόν Ρέντικ (linebacker) και Μπάντα Μπέικερ (safety) για τις θέσεις των παραγωγικών Κάμπελ και Τζέφερσον. Ως αντικαταστάτης του Φλόυντ προδιαγράφεται ο receiver Τσαντ Ουίλιαμς. Παραδόξως ο γενικός διευθυντής Κάιμ και ο head coach Άριανς δεν διάλεξαν κάποιον quarterback ως εναλλακτική λύση και πιθανό διάδοχο του γηρασμένου Πάλμερ.
               
Οι Ρέιβενς, όπως η πλειοψηφία των ομάδων, κινήθηκαν «αμυντικά» με τις 4 πρώτες επιλογές τους να αποτελούνται από τους Μάρλον Χάμφρεϊ (cornerback), Τάιους Μπόουζερ (linebacker), Κρις Γουόρμλεϊ (lineman) και Τιμ Ουίλιαμς (linebacker). Δεν αποκλείεται 3 από αυτούς να βρουν θέση στο βασικό σχήμα. Ο Νίκο Σιραγκούσα που επιλέχθηκε στον 4ο γύρο, δεν έχει καμία συγγένεια με τον εμβληματικό Τόνι Σιραγκούσα που αγωνίστηκε πολλά χρόνια στον σύλλογο και κατέκτησε το Superbowl του 2001.
                Οι προπέρσινοι φιναλίστ Πάνθερς, μετά το στραπάτσο του 2016 κινήθηκαν ξεκάθαρα προς την ενίσχυση της επίθεσης και οι δύο πρώτες επιλογές τους προσδίδουν αναγκαία ταχύτητα στις skill θέσεις. Ο Κρίστιαν ΜακΚάφρι ήταν από τους δημοφιλέστερους παίχτες του φετινού draft, ενώ αναμένεται να δώσει εκρηκτικότητα και ευελιξία στο running παιχνίδι και όχι μόνο, καθώς ξεχωρίζει και ως slot receiver αλλά και ως returner στις special teams. Σημαντική και η προσθήκη του receiver Κέρτις Σάμιουελ στον 2ο γύρο, καθώς οι αποδέκτες του Νιούτον απογοήτευσαν πέρσι.
               
Οι γηπεδούχοι του Draft, Φιλαδέλφια Ιγκλς ενδυνάμωσαν την άμυνα τους με την προσέλευση των Ντέρεκ Μπαρνέτ (lineman), Σίντεϊ Τζόουνς (cornerback) και Ρασούλ Ντάγκλας (cornerback), παρόλο που η επίθεσή τους ήταν που δεν απέδωσε τα αναμενόμενα το 2016. Ο 2ετής πια quarterback Γουέντζ απέκτησε δύο νέους στόχους στα πρόσωπα των receivers Τζέφρι και Τόρι Σμιθ στην free agency και ακόμη δύο μέσω draft (Χόλινς και Γκίμπσον).
                Οι Σέιντς είχαν δύο επιλογές 1ου γύρου στη διάθεσή τους μετά την ανταλλαγή του Κουκς στους Πάτριοτς τον Μάρτιο. Με την 1η,  στο #11 διάλεξαν τον ποιοτικότερο (σύμφωνα με τους scouts) cornerback του draft, Μαρσόν Λάτιμορ, ο οποίος προορίζεται για πυλώνας της, ταλαιπωρημένης τα τελευταία χρόνια, πίσω ζώνης άμυνάς τους. Στο #32 πρόσθεσαν τον επιθετικό lineman Ράμζικ, αλλά σύμφωνα με τα ρεπορτάζ συμβιβάστηκαν με αυτή την επιλογή καθώς οι αμυντικοί τους στόχοι, δεν ήταν πλέον διαθέσιμοι. Ένας ακόμα παίχτης προστέθηκε στην πίσω ζώνη με την απόκτηση του safety Μάρκους Ουίλιαμς στον 2ο γύρο, ενώ ξένισε η επιλογή του running back Καμαρά στον 3ο, καθώς λίγες μέρες νωρίτερα είχαν υπογράψει για 2 έτη τον βετεράνο Πίτερσον.
               
Η επίθεση των Μπακανίρς έγινε ακόμη πιο τρομακτική για την NFC καθώς στο passing οπλοστάσιο του Ουίνστον προστέθηκε ο μακράν καλύτερος tight end του draft Χάουαρντ, ο οποίος παρότι έθελξε με το κολέγιο της Αλαμπάμα τις δύο προηγούμενες σεζόν, έπεσε αναπάντεχα στο #19. Ο Τζάστιν Έβανς του 2ου γύρου θα δώσει βάθος στις θέσεις των safety. 3η επιλογή ο receiver Γκούντγουιν, ο οποίος θα δυσκολευτεί να βρει χρόνο συμμετοχής.
               
Οι Μπιλς στους 2 πρώτους γύρους απέκτησαν ισάριθμους παίχτες που αναμένονται να ξεκινήσουν βασικοί με το καλημέρα. Ο cornerback Γουάιτ θα κληθεί να καλύψει το κενό του Γκίλμορ, που αποχώρησε στην free agency και ο Ζέι Τζόουνς θα πάρει το ρόλο του επίσης αποχωρήσαντα Γουντς στο πόστο των receiver. Δείγμα έλλειψης οργάνωσης για το σύλλογο το γεγονός πως ο γενικός διευθυντής Γουέιλι απολύθηκε αμέσως μετά το draft.
               
Οι Μπένγκαλς μπήκαν στο draft με φανερό στόχο να ενισχύσουν το επιθετικό τους κομμάτι και πιο συγκεκριμένα τις skill θέσεις. Με το #9 επέλεξαν τον ταχύτατο receiver Τζον Ρος, ο οποίος έσπασε το ρεκόρ στο σπριντ των 40 γιαρδών στο combine του Φεβρουαρίου. Ο ρούκι αναμένεται να ξεκινήσει βασικός στην απέναντι πλευρά από τον Γκριν. Στο 2ο γύρο πρόσθεσαν τον αμφιλεγόμενο Τζο Μίξον. Ο νεαρός running back διαθέτει τρομερό αθλητικό ταλέντο, όμως μία υπόθεση βιασμού στο κολέγιο τον έκανε persona non grata για πολλές ομάδες της λίγκας. Στον 3ο και στον 4ο γύρο εμπλουτίστηκε ο κορμός των linebackers με τους Τζόρνταν Ουίλις και Καρλ Λόσον να διεκδικούν χρόνο συμμετοχής.
               
Οι Λος Άντζελες Τσάρτζερς πλέον, προσπάθησαν να κάνουν πιο εύκολη τη ζωή του βετεράνου quarterback Φίλιπ Ρίβερς, επιλέγοντας στο #7 τον θηριώδη receiver Μάικ Ουίλιαμς, ο οποίος έλαμψε στον κολεγιακό τελικό του 2016 και οδήγησε το Κλέμσον στον τίτλο με τις εντυπωσιακές υποδοχές του. Στο 2ο και στον 3ο γύρο έγινε προσπάθεια να λυθεί η αδυναμία της επιθετικής γραμμής με τις προσθήκες των linemen Φόρεστ Λαμπ, και Νταν Φίνι.
                Δίχως επιλογή στον 1ο γύρο οι Ραμς έπειτα από την περσινή ανταλλαγή με έπαθλο τον Γκοφ, κινήθηκαν με σκοπό την ενίσχυση της επίθεσης και την διευκόλυνση του έργου του franchise quarterback τους. Στον 2ο γύρο επιλέχθηκε ο tight end Τζέραλντ Έβερετ και στον 3ο ο receiver Κούπερ Κουπ δίνοντας έτσι περισσότερες λύσεις στο passing game.
                Σε περίοδο ανοικοδόμησης του ρόστερ οι Τζετς, πρόσθεσαν έναν έτοιμο πρωταγωνιστή στην πίσω ζώνη άμυνας με το #6. Ο safety  Τζαμάλ Άνταμς θεωρούνταν από πολλούς η πιο ασφαλής επιλογή σε ολόκληρο το draft και αναμένεται να κάνει τη διαφορά άμεσα, ενώ στην ίδια θέση ήταν και η 2η επιλογή στο πρόσωπο του Μάρκους Μέι. Δύο receivers (Στιούαρτ και Χάνσεν) αποκτήθηκαν στον 3ο και 4ο γύρο, με συνειδητή την απόφαση να μην παρθεί κάποιος quarterback παρά την έλλειψη ποιότητας στη θέση.
                Οι Τζάγκουαρς με το #4 επέλεξαν τον εντυπωσιακό running back Λέοναρντ Φουρνέτ, θέλοντας να δώσουν νέα ταυτότητα στο επιθετικό τους πλάνο και να πάρουν εν μέρει το βάρος από τους ώμους του προβληματικού quarterback Μπορτλς, ο οποίος όμως στηρίζεται από το σύλλογο. Άμεση ενίσχυση και ο επιθετικός lineman Καμ Ρόμπινσον, ο οποίος είναι εξαιρετικός στο running παιχνίδι.
               
Οι Μπερς σόκαραν τη λίγκα με την απόφασή τους να ξοδέψουν μελλοντικά draft picks ώστε να ανέβουν μόλις 1 θέση στον πίνακα και να επιλέξουν με το #2 τον ανέτοιμο quarterback Μιτς Τρουμπίσκι. Πόσο μάλλον έχοντας ξοδέψει στη free agency 18 εκατομμύρια για τον Γκλέννον στην ίδια θέση. Ο ρούκι έχει πολύ ελπιδοφόρα στοιχεία, όμως φείδεται εμπειρίας από τη στιγμή που ξεκίνησε μόλις 13 παιχνίδια στο κολεγιακό επίπεδο. Λογικά θα ξεκινήσει τη σεζόν από τον πάγκο. Στον 2ο γύρο επιλέχθηκε ο tight end Άνταμ Σάχιν.
               
Μεγάλοι νικητές του draft οι 49ερς, οι οποίοι κατάφεραν να αποσπάσουν έξτρα draft picks από τους Μπερς και συνάμα να αποκτήσουν 2 κορυφαία αμυντικά ταλέντα στον 1ο γύρο. Με το #3 επέλεξαν τον εκρηκτικό pass rusher Σόλομον Τόμας και στην προτελευταία θέση  του 1ου γύρου πρόσθεσαν τον καλύτερο linebacker του draft. Ο Ρούμπεν Φόστερ, έπεσε στο #31 λόγω εξωγηπεδικών θεμάτων του, όμως το ταλέντο του στο χορτάρι είναι αδιαμφισβήτητο και αν δεν υπήρχαν οι εν λόγω υποθέσεις θα επιλεγόταν μέσα στο top5!
               
Τέλος, οι Μπράουνς, παρόλο που δεν το συνηθίζουν, κινήθηκαν έξυπνα στο φετινό draft και με τις πολλές επιλογές που συγκέντρωσαν τις προηγούμενες σεζόν κατοχύρωσαν 3 πρωτοκλασάτους παίχτες στον 1ο γύρο! Με το #1, όπως ήταν σχεδόν βέβαιο εδώ και βδομάδες, επέλεξαν τον εντυπωσιακό pass rusher Μάιλς Γκάρετ, με το #25 τον πολυδιάστατο safety Τζαμπρίλ Πέπερς και με το #29 τον ταλαντούχο και με πολύ υψηλό ταβάνι tight end Ντέιβιντ Εντζόκου. Δίχως να πανικοβληθούν, όπως έπρατταν προηγούμενες χρονιές επέλεξαν quarterback στον 2ο γύρο, στο πρόσωπο του Ντεσόν Κάιζερ, ο οποίος θα ανταγωνιστεί στα training camps με τους Κέσλερ και Οσγουάιλερ για τη θέση του βασικού.  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου