Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Preseason προβλέψεις



Η αντίστροφη μέτρηση έχει πια ξεκινήσει για την 2017 σεζόν καθώς η πρεμιέρα θα λάβει χώρα σε λιγότερο από ένα μήνα (Πάτριοτς – Τσιφς στις 7/9) και οι ομάδες ετοιμάζονται για τα πρώτα τους παιχνίδια στην preseason. Υπάρχουν ακόμη αρκετά ανοιχτά μέτωπα στα ρόστερ των συλλόγων με πολλούς παίχτες να διεκδικούν θέσεις στις 52αδες και στα βασικά σχήματα.
Παρότι τα δεδομένα δεν είναι απολύτως ξεκάθαρα για την επερχόμενη σεζόν και οποιοδήποτε προγνωστικό τον Αύγουστο εμπεριέχει πολύ ρίσκο, θα επιχειρήσουμε σήμερα μια 10αδα, τολμηρών και λιγότερο τολμηρών προβλέψεων.




1.       ΟΙ ΤΑΪΤΑΝΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ

Η ομάδα από το Τενεσί βρίσκεται μόνιμα στον πάτο της AFC την τελευταία 10ετία και έχει να δώσει το παρών στα Playoffs από το 2008, όμως ο σύλλογος βρίσκεται σε ανοδική πορεία από τη στιγμή που επέλεξαν στο draft τον Μαριότα και η διοίκηση έχει πράξει τα δέοντα για να κάνει τη δουλειά του ταλαντούχου quarterback πιο εύκολη. Την περσινή σεζόν οι Τάιτανς τερμάτισαν τη σεζόν με ρεκόρ 9-7 και έχασαν την πρωτιά της Νότιας division στην ισοβαθμία με τους Τέξανς, δεχόμενοι τεράστιο πλήγμα την προτελευταία αγωνιστική όταν ηττήθηκαν στην έδρα των Τζάγκουαρς και έχασαν με σοβαρό τραυματισμό τον Μαριότα. Ο νεαρός πασέρ έχει αναρρώσει πλήρως στην offseason και φέτος εκτός από μία εξαιρετική επιθετική γραμμή, η οποία έκανε θραύση πέρσι ειδικά στο running παιχνίδι, θα έχει στη διάθεσή του ένα νέο βασικό δίδυμο ταλαντούχων receiver. Ο βετεράνος Ντέκερ ήρθε ελεύθερος από τους Τζετς και διαθέτει πλούσιο βιογραφικό σε υποδοχές και ειδικά σε touchdowns, ενώ τη διαφορά αναμένεται να κάνει με το καλημέρα ο ρούκι receiver Κόρι Ντέιβις, ο οποίος φανέρωσε εντυπωσιακά στοιχεία στο κολεγιακό επίπεδο και επιλέχθηκε στο #5 του draft. Οι Ντεμάρκο Μάρεϊ και Ντέρικ Χένρι αναμένεται να μοιραστούν τις προσπάθειες στο έδαφος και θα δώσουν την απαραίτητη ισορροπία στην  ανάπτυξη και αν ο Μαριότα μείνει υγιής, η επίθεση των Τάιτανς αναμένεται να πετάει φωτιές. Τα ερωτηματικά στην άμυνα παραμένουν, αν και η πίσω ζώνη, η οποία υπέφερε το 2016 ενισχύθηκε μέσω free agency και draft. Ο βετεράνος Λόγκαν Ράιαν από τους Πάτριοτς και ο ρούκι Αντορί Τζάκσον αναμένεται να πάρουν θέση βασικού από την 1η βδομάδα.
                Η νότια division είναι αρκετά ισορροπημένη, όμως οι Τάιτανς έχουν τις καλύτερες πιθανότητες να τερματίσουν 1οι (σε απόδοση 3,20) και να χτυπήσουν στα ίσια τα μεγαθήρια της περιφέρειας στα playoffs.





2.       ΟΙ ΤΣΑΡΤΖΕΡΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΜΑΥΡΟ ΑΛΟΓΟ» ΤΗΣ AFC (αρκεί να μην αποδεκατιστούν – πάλι – από τραυματισμούς)

Οι Τσάρτζερς μετά από 56 σεζόν στο Σαν Ντιέγκο μετακόμισαν στο Λος Άντζελες μέσα στην offseason και ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο στην «πονεμένη» ιστορία τους. Ο ιδιοκτήτης του συλλόγου δεν τα βρήκε με την πολιτεία του Σαν Ντιέγκο για το χτίσιμο ενός νέου γηπέδου και πάρθηκε η, πικρή για τους φίλους της ομάδας, απόφαση για την μετανάστευση βορειότερα στην Καλιφόρνια. Γήπεδο έτοιμο στο ΛΑ δεν υπάρχει για τους Τσάρτζερς και το 2017 θα αγωνίζονται στο μικρό για τα NFL στάνταρ Στάμπχαμπ (27,00 θέσεων).
                Εξωγηπεδικά η κατάσταση στο σύλλογο δεν είναι ιδανική, όμως το ρόστερ σφύζει από ταλέντο και αν δεν υπάρξουν σημαντικοί τραυματισμοί, όπως τα προηγούμενα χρόνια, ο Ρίβερς και η παρέα του μπορεί να κοιτάξει στα μάτια οποιονδήποτε αντίπαλο. Βέβαια το μαύρο σύννεφο πάνω από τους Τσάρτζερς δεν λέει να φύγει καθώς πριν καν αρχίσει η preseason οι δύο πρώτες draft επιλογές της ομάδας τραυματίστηκαν και θα χάσουν το ξεκίνημα της σεζόν. Ο θηριώδης receiver Μάικ Ουίλιαμς και ο lineman Λαμπ θα είχαν σημαντικό ρόλο στην επίθεση, όμως η προσαρμογή τους στο σύλλογο πάει πίσω.
                Παρόλα αυτά ο πολύπειρος quarterback Ρίβερς έχει πολλά όπλα στη διάθεσή του, με τον Κίναν Άλλεν να επιστρέφει υγιέστατος και να «λάμπει» στα training camps δείχνοντας πως ανήκει στην ελίτ του πρωταθλήματος.  Ο running back Γκόρντον φανέρωσε το εκρηκτικό του ταλέντο πέρσι και αναμένεται να έχει ακόμη μεγαλύτερο ρόλο φέτος καθώς ο νέος head coach Άντονι Λυνν είναι αυθεντία στο running παιχνίδι, όπως απέδειξε και πέρσι στο Μπάφαλο, όπου οι Μπιλς ήταν η 2η καλύτερη ομάδα της λίγκας σε αυτό τον τομέα. Ο δευτεροετής tight end Χένρι με μία ακόμη preseason στην πλάτη του θα εξελιχθεί σε ακόμη μεγαλύτερο όπλο για τον Ρίβερς, την ώρα που η επιθετική γραμμή μοιάζει ενισχυμένη μέσω free agency.
                Μεγάλο ατού της ομάδα για το 2017 θα είναι το αμυντικό κομμάτι, το οποίο πλέον θα συντονίζει ο Γκας Μπράντλεϊ, ο οποίος απολύθηκε ως head coach από τους Τζάγκουαρς, ενώ είχε θητεία ως συντονιστής στην περιβόητη άμυνα των Σίχοκς. Ο lineman Μπόσα ήταν ο καλύτερος αμυντικός ρούκι του 2016 και μάλιστα έχοντας χάσει όλη την προετοιμασία και τα 2 πρώτα παιχνίδια της σεζόν. Αναμένεται να είναι ο ηγέτης του υποσυνόλου και να ταλαιπωρεί τις αντίπαλες επιθέσεις σε μεγαλύτερο βαθμό φέτος. Επιστρέφει υγιής ο ταλαντούχος cornerback Βερέτ και μαζί με τον Χέιγουαρντ αναμένεται να συνθέσουν ένα από τα καλύτερα δίδυμα cornerbacks στη λίγκα.
                Σε απόδοση 5,50 η πρωτιά των Τσάρτζερς στην Δυτική division, η οποία βέβαια είναι η πλέον ισχυρή της χώρας, σε απόδοση 1,76 το over 7,5 νικών, το οποίο μοιάζει πάρα πολύ πιθανό.




3.       ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ

Οι Κάουμποϊς έζησαν μία μαγική κανονική σεζόν το 2016, όμως τα όνειρά τους για έναν τίτλο έπειτα από 20 χρόνια χάθηκαν στον πρώτο τους αγώνα στα Playoffs. Με τους 2 ταλαντούχους ρούκι Πρέσκοτ και Έλιοτ να πραγματοποιούν εξαιρετικές σεζόν τερμάτισαν με το καλύτερο ρεκόρ στη NFC (13-3) τρέχοντας σερί 11 συνεχόμενων νικών και όλα έδειχναν πως ήταν έτοιμοι για το βήμα παραπάνω στα νοκ άουτ.
                Η νέα σεζόν ξεκινά με τεράστιες φιλοδοξίες για το σύλλογο και τον πήχη τοποθετημένο πολύ ψηλά, όμως είναι δύσκολο να επαναληφθεί η περσινή επιτυχία. Ο quarterback Πρέσκοτ ρίχθηκε στη φωτιά πέρσι με τον βετεράνο Ρόμο να τραυματίζεται σοβαρά και προς έκπληξη όλων ο νεαρός έκανε άψογη δουλειά με βάση την απειρία του και μάλιστα έκλεισε την πόρτα επιστροφής για τον Ρόμο ακόμα και όταν αυτός ανάρρωσε. Ο Ρόμο αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, γνωρίζοντας πως δεν είχε θέση βασικού στο σύλλογο και πλέον η επίθεση των Κάουμποϊς ανήκει ολοκληρωτικά στον Πρέσκοτ. Αυτό σημαίνει πως οι αντίπαλες ομάδες θα έχουν προετοιμαστεί καταλληλότερα για το νεαρό με 1 χρόνο scouting στο παιχνίδι του, αν και ο ίδιος έδειξε πως αντέχει τις προκλήσεις. Το έργο του Πρέσκοτ ήταν πιο εύκολο το 2016 από τη στιγμή που προστατευόταν από την καλύτερη επιθετική γραμμή της χώρας και στο πλάι του είχε τον ταλαντούχο running back Έλιοτ, o οποίος ήταν ο αποτελεσματικότερος όλων στη θέση του. Ο επίσης 2ετής Έλιοτ φανερώνει όμως ανωριμότητα στην εξωγηπεδική του συμπεριφορά με σωρεία μικρών παραπτωμάτων και η λίγκα είναι αποφασισμένη να τον τιμωρήσει για την επερχόμενη σεζόν, πιθανότατα με 3-4 αγωνιστικές. Δείγματα ανωριμότητας συνεχίζει να εμφανίζει και ο #1 receiver Μπράιαντ, ο οποίος απουσίασε από προπονήσεις και δοκιμαστικά.
Παρά τις όποιες επιφυλάξεις η επίθεση των Κάουμποϊς παραμένει ταλαντούχα και ικανή να κυριαρχήσει ξανά το 2017, όμως το αμυντικό κομμάτι έχει πολλές τρύπες και οι αποχωρήσεις από την πίσω ζώνη στην free agency μεγάλωσαν τα προβλήματα. Ο σύλλογος επέλεξε αμυντικούς παίχτες στους πρώτους γύρους του draft, όμως οι ρούκι δεν μοιάζουν έτοιμοι να συμβάλλουν άμεσα, ενώ υπάρχουν και σημαντικοί τιμωρημένοι για τις πρώτες αγωνιστικές του Σεπτέμβρη.
Είναι πιθανό ένα άσχημο ξεκίνημα και η πίεση θα αυξηθεί ραγδαία αν βρεθούν να κυνηγούν τους Τζάιαντς, οι οποίοι τους κέρδισαν δις την περσινή σεζόν. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντιδράσουν οι νεαροί σταρ των Κάουμποϊς σε περίπτωση που βρουν δυσκολίες στο δρόμο τους, κάτι που δεν συνέβη το 2016.  Τέλος, το πρόγραμμα του 2017 είναι ξεκάθαρα πιο δύσκολο σε σχέση με πέρσι καθώς θα αντιμετωπίσουν τους 1ους των άλλων division και όχι τους 4ους, όπως το 2016.




4.       Ο ΟΥΙΝΣΤΟΝ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΠΑΚΑΝΙΡΣ ΣΤΑ PLAYOFFS

Ο ταλαντούχος #1 του 2015 draft quarterback έχει κάνει σταθερά βήματα προόδου στις 2 πρώτες του σεζόν και έχει όλα τα στοιχεία να εξελιχθεί σε έναν σούπερσταρ του πρωταθλήματος τα επόμενα χρόνια. Την περσινή σεζόν οι Μπακανίρς τερμάτισαν 2οι στη νότια division με ρεκόρ 9-7 και φέτος η επίθεσή τους αναμένεται να κάνει μεγάλα βήματα εξέλιξης. Ο Ουίνστον με περισσότερες εμπειρίες πια και με 2 νέα επικίνδυνα όπλα στο passing game, βάζει υποψηφιότητα για την ελίτ της λίγκας. Μέσω free agency αποκτήθηκε ο ταχύτατος Ντεσόν Τζάκσον που την τελευταία 5ετία είναι ο πλέον ικανός deep threat receiver και αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες για τον σπουδαίο Έβανς, ο οποίος δεχόταν πολλά διπλά μαρκαρίσματα το 2016, ενώ ο ρούκι tight end Χάουαρντ, είναι σπάνιο ταλέντο και αγωνιστικά έτοιμος να βοηθήσει άμεσα, καθώς έκανε τη διαφορά στο κορυφαίο επίπεδο του κολεγιακού πρωταθλήματος με συμμετοχή στους δύο πιο πρόσφατους τελικούς.
                Πολύ ενθαρρυντικές ειδήσεις έρχονται από τις προπονήσεις για τον running back Μάρτιν, ο οποίος αναμένεται να ανακάμψει μετά από μία κάτω του μετρίου 2016 σεζόν. Στην άμυνα ξεχωρίζουν οι δυναμικοί linebackers Κουόν Αλεξάντερ και Λαβόντε Ντέιβιντ, με τον Τζέραλντ Μακόι να είναι μόνιμος πονοκέφαλος για τους αντίπαλους quarterbacks, δημιουργώντας πίεση από το κέντρο της αμυντικής γραμμής. Ερωτηματικό η επιθετική γραμμή που κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα το 2016.
                Σε απόδοση 4,40 η κατάκτηση της ανοιχτής νότιας division, στο χαμηλό 1,76 το over 8,5 νικών για τους «πειρατές». 67 μονάδες πληρώνει ο Ουίνστον για MVP της λίγκας.




5.       HANGOVER ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΛΚΟΝΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΡΔΙΩΤΙΚΗ ΗΤΤΑ ΣΤΟ SUPERBOWL

Οι Φάλκονς κρατούσαν το Lombardi τρόπαιο στα χέρια τους για σχεδόν 4 περιόδους τον Φλεβάρη, όμως όπως όλοι θυμόμαστε απώλεσαν διαφορά 25 πόντων (28-3 στην 3η περίοδο) και την ευκαιρία να σηκώσουν τον 1ο τίτλο στην ιστορία τους. Η ήττα αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί ως η πιο πικρή όλων των εποχών για το άθλημα και η επιστροφή από ένα τέτοιο πλήγμα δεν είναι ποτέ ομαλή. Σα να μην έφτανε η απώλεια του τίτλου, ο σύλλογος αναγκάστηκε να χάσει στην offseason και τον επιθετικό του συντονιστή Κάιλ Σάναχαν, ο οποίος έγινε ο head coach των 49ερς. Υπό τον Σάναχαν, η επίθεση των Φάλκονς έπιασε ιστορικά υψηλά στάνταρ με σχεδόν 34 πόντους μέσο όρο ανά αγώνα και ήταν η κινητήριος δύναμη για την πορεία τους ως τον τελικό. Αντικαταστάτης θα είναι ο Στιβ Σαρκίζιαν, που ήρθε από το πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, όπου επικρίθηκε και έχει μηδαμινή εμπειρία από το NFL. Η μετάβαση λογικά θα έχει επιπλοκές και μία ανάλογη απόδοση από τον quarterback Ράιαν και την παρέα του μοιάζει απίθανη.
                Στα θετικά, η άμυνα της ομάδας που ταλαιπωρήθηκε πέρσι στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν, άρχισε να δείχνει ενθαρρυντικά σημάδια στα playoffs και λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός πως απαρτίζεται από αρκετούς νεαρούς ταλαντούχους παίχτες, αναμένεται να κάνει σημαντικά βήματα προόδου με τον head coach Κουίν να ειδικεύεται στο αμυντικό κομμάτι. Οι προσθήκες των Πο (lineman) μέσω free agency και ΜακΚίνλεϊ (linebacker) μέσω draft ενισχύουν το νεανικό κορμό.
                Δε θα είναι έκπληξη μια ενδεχόμενη απουσία των Φάλκονς από τα φετινά Playoffs, με το σύλλογο ιστορικά να μην έχει σταθερότητα από σεζόν σε σεζόν. Προς αποφυγή το 2,62 που προσφέρεται στην κατάκτηση της νότιας division, δικαιολογημένα πολύ χαμηλά (1,55) το under 10,5 νικών.




6.       ΟΙ ΜΠΡΟΝΚΟΣ ΘΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΟΥΝ 4ΟΙ ΣΤΗΝ DIVISION ΤΟΥΣ

Οι πρωταθλητές του 2015 προσγειώθηκαν ανώμαλα το 2016 , αποτυγχάνοντας να προκριθούν στα Playoffs με ρεκόρ 9-7 και να υπερασπιστούν τον τίτλο τους. Η ιστορικά σπουδαία άμυνά τους δεν έπιασε τα προπέρσινα στάνταρ και οι αντίπαλοι βρήκαν τις αδυναμίες τους στο running παιχνίδι, ενώ η επίθεση με προβλήματα σε όλες τις θέσεις (εκτός των receiver) αποτελούσε τροχοπέδη για το σύλλογο.
Ο νεαρός Σίμιαν ήταν αξιοπρεπής στην 1η του σεζόν ως ο βασικός quarterback της ομάδας, όμως δεν πήρε βοήθεια από τους συμπαίχτες του. Η επιθετική γραμμή ήταν από τις χειρότερες του πρωταθλήματος με τρομερά προβλήματα και στα δύο κομμάτια της ανάπτυξης, οι running backs αποτύγχαναν να βρουν διαδρόμους και από τη στιγμή που τραυματίστηκε ο Άντερσον τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα, ενώ μαύρη τρύπα αποτελούσε η θέση του tight end με τον Γκριν να μην μπορεί να επωμιστεί το φορτίο. Συνάμα, ίσως την χειρότερη του σεζόν πραγματοποίησε το 2016 και ο ταλαντούχος receiver Ντεμάριους Τόμας.
Ο Σίμιαν, απ’ ότι φαίνεται στις προπονήσεις, θα παραμείνει ο βασικός πασέρ, με τον Λυντς να είναι ακόμα ανέτοιμος, αν και είναι πολύ πιθανό να πάρει κι αυτός παιχνίδια μέσα στη σεζόν. Υπήρξαν αλλαγές στην επιθετική γραμμή με σημαντικότερη την απόκτηση του Λίρι από τους Κάουμποϊς και την επιλογή του Μπόουλς  στον 1ο γύρο του draft, όμως αποδυναμώνεται η περιβόητη αμυντική γραμμή.  Ο Ντεμάρκους Γουέρ αποσύρθηκε από την ενεργό δράση και ο αντικαταστάτης Ρέι τραυματίστηκε, χάνοντας όλη την προετοιμασία και αναμένεται να επιστρέψει τον Οκτώβρη.
Τέλος, το πιο σημαντικό στοιχείο για το σύλλογο ενόψει 2017 είναι η αλλαγή του head coach, με τον αγαπητό στους παίχτες και φιλάθλους Κούμπιακ να αποσύρεται λόγω προβλημάτων υγείας και τον άπειρο και πρωτάρη σε τέτοια θέση Βανς Τζόσεφ να τον αντικαθιστά. Πέρσι ήταν αμυντικός συντονιστής των Ντόλφινς, με το υποσύνολό του να μην εντυπωσιάζει.
Με όλα αυτά τα ερωτηματικά οι Μπρόνκος αγωνίζονται στην πλέον ισχυρή division του πρωταθλήματος, με τους σταθερότατους Τσιφς, τους ανερχόμενους Ρέιντερς και τους πολύ επικίνδυνους Τσάρτζερς. Λίγες οι πιθανότητες για είσοδο στα playoffs.





7.       Ο ΜΠΟΡΤΛΣ ΘΑ «ΣΚΟΤΩΣΕΙ» ΞΑΝΑ ΤΙΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΤΩΝ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΩΝ ΤΖΑΓΚΟΥΑΡΣ

Οι Τζάγκουαρς βίωσαν ακόμη μία πολύ αποτυχημένη σεζόν το 2016 παρά τις μεταγραφικές προσθήκες και τερμάτισαν τελευταίοι στη νότια division με ρεκόρ 3-13. Μεγάλος υπεύθυνος της νέας αποτυχίας ήταν ο quarterback Μπορλτς, ο οποίος έκανε βήματα πίσω στο παιχνίδι του και με λανθασμένες επιλογές και κακό χειρισμό της μπάλας αποτέλεσε τροχοπέδη για όλη την επιθετική ανάπτυξη. Η προσθήκη του Άιβορι στο running παιχνίδι δεν απέδωσε καθόλου και οι ταλαντούχοι receivers Χερνς και Ρόμπινσον «χάθηκαν». Ο head coach Μπράντλεϊ απολύθηκε πριν το φινάλε της σεζόν και ο υπηρεσιακός αντικαταστάτης Μαρόνε κέρδισε τη θέση για το 2017 καθώς στα 2 τελευταία παιχνίδια η ομάδα φανέρωσε βελτίωση, κυρίως στον τομέα της πειθαρχίας και της οργάνωσης υπό την καθοδήγησή του.
                Ως πρόεδρος της ομάδας προσλήφθηκε ο πρώην head coach των Τζάγκουαρς και των Τζάιαντς Τομ Κάφλιν, ο οποίος είχε μεγάλο λόγο στη διαχείριση του ρόστερ στην offseason. Οι διοικούντες, βλέποντας πως ο Μπορλτς δεν έχει τάσεις βελτίωσης στο παιχνίδι του και μην μπορώντας να τον αντικαταστήσουν μέσω draft ή free agency επιδίωξαν να αλλάξουν προσανατολισμό στο επιθετικό κομμάτι. Επέλεξαν στο #4 του draft τον θηριώδη running back Φουρνέτ, ο οποίος αναμένεται να είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ανάπτυξης και τον επιθετικό lineman Ρόμπινσον, ο οποίος ειδικεύεται στο running game. Με αυτό τον τρόπο θα προσπαθήσουν πάρουν μεγάλο ποσοστό προσπαθειών από τα χέρια του Μπορτλς.
                Η ήδη ταλαντούχα άμυνα απέκτησε 2 ακόμη πολύ ικανούς παίχτες στα πρόσωπα των Κάμπελ και Μπούγιε που ήρθαν από Κάρντιναλς και Τέξανς και θα έχουν ρόλο βασικού άμεσα στην αμυντική γραμμή και στην πίσω ζώνη αντίστοιχα. Την ώρα που ο 2ετης πια cornerback Ράμσεϊ αναμένεται να εξελιχθεί σε σουπερ σταρ του πρωταθλήματος.
                Το ρόστερ είναι γεμάτο ταλέντο, όμως ο Μπορλτς συνεχίζει να απογοητεύει στις προπονήσεις και δεν φαίνεται να υπάρχει εναλλακτική λύση. Θα χρειαστεί μαεστρικό κοουτσάρισμα από τον Μαρόνε ώστε να κρύψει τις αδυναμίες του quarterback του και να μην αναγκαστούν οι Τζάγκουαρς να μείνουν εκτός στόχων ξανά από τον Οκτώβρη.




8.       ΟΙ ΠΑΤΡΙΟΤΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ REPEAT

Οι κυρίαρχοι του 21ου αιώνα σήκωσαν το 5ο τους τρόπαιο την περσινή σεζόν πετυχαίνοντας την μεγαλύτερη ανατροπή όλων των εποχών σε Superbowl! Επέστρεψαν από το -25 της 3ης περιόδου και στέφθηκαν πρωταθλητές για 2η φορά μέσα σε 3 χρόνια στην παράταση. Ο Μπρέιντι στα 40 του δεν δείχνει πτωτικά σημάδια στο παιχνίδι του και το 2016 πραγματοποίησε ίσως την πιο μεστή σεζόν της ένδοξης καριέρας του. Ο ίδιος με δηλώσεις του επιδιώκει να αγωνίζεται μέχρι τα 45 του, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ.
                Έκαναν περίπατο στην κανονική σεζόν με ρεκόρ 14-2 αλλά και στα playoffs μέχρι να φτάσουν στον τελικό και στην offseason ενισχύθηκαν δεόντως σε άμυνα και επίθεση. Ο Μπρέιντι αγωνίζεται καλύτερα από ποτέ, έχει τον ποιοτικότερο κορμό receivers που είχε ποτέ και όλα δείχνουν πως οι Πάτριοτς είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να επιστρέψουν στην κορυφή, όπως μαρτυρούν και οι αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών. Η ανατολική division παραμένει η πλέον αδύναμη του πρωταθλήματος και οι πιο επικίνδυνοι αντίπαλοι Ντόλφινς έχασαν τον βασικό τους quarterback για αρκετούς μήνες! Η αυτοπεποίθηση στο στρατόπεδο των Πάτριοτς βρίσκεται στα ύψη και αρχίζει η κουβέντα για μία αήττητη σεζόν, δείγμα υπεροψίας, η οποία είναι πολύ κακός σύμβουλος στο NFL.
                Ένας ακόμη περίπατος στην ανατολική division είναι κάτι παραπάνω από αναμενόμενος, όμως στα playoffs θα συναντήσουν πολύ πιο επικίνδυνες ομάδες απ’ ότι πέρσι. Οι Ρέιντερς θα έχουν υγιή τον franchise quarterback τους, οι Στίλερς θα είναι καλύτεροι φέτος με τον εκρηκτικό receiver Μπράιαντ να επιστρέφει από τιμωρία και τη νεανική τους άμυνα να «δένει» περισσότερο, ενώ και οι Τάιτανς ματσάρουν πολύ καλά απέναντί τους με το δυναμικό running παιχνίδι τους. Και για όσους πιστεύουν στις προλήψεις: ο Μπρέιντι θα είναι στο εξώφυλλο του νέου MADDEN και δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η επαναλαμβανόμενη κακή τύχη σε όσους προγενέστερους είχαν την τιμή να είναι στο εξώφυλλο του πιο δημοφιλούς videogame στις ΗΠΑ. Άπαντες στην AFC θα επιδιώξουν να «γκρεμίσουν» τους πρωταθλητές και όπως είναι ιστορικά γνωστό είναι ιδιαιτέρως δύσκολο ένα repeat σε αυτή τη λίγκα.




9.       ΟΙ ΣΤΙΛΕΡΣ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΟ SUPERBOWL

Οι Στίλερς έχασαν ακόμη μία ευκαιρία να επιστρέψουν στο Superbowl την περσινή σεζόν, δεχόμενοι συντριβή στην έδρα των Πάτριοτς στα ημιτελικά. Σε ακόμη μία postseason στάθηκαν άτυχοι χάνοντας με τραυματισμό στην 1η περίοδο του ημιτελικού τον σπουδαίο running back Μπελ. Η νεανική τους άμυνα που βελτιωνόταν βδομάδα με τη βδομάδα μετά τα μέσα της  σεζόν εκτέθηκε απέναντι στον Μπρέιντι ακόμη μία φορά και το όνειρο για έναν 7ο τίτλο πέταξε.
                Στην κανονική περίοδο κατέκτησαν σχετικά εύκολα τη βόρεια division με ρεκόρ 11-5 και φέτος αναμένονται ακόμη πιο δυνατοί. Η εκρηκτική τους επίθεση δέχεται πίσω τον #2 receiver Μαρτέβις Μπράιαντ, ο οποίος τιμωρήθηκε για ολόκληρη την 2016 σεζόν λόγω χρήσης απαγορευμένων ουσιών και μαζί με τον Αντόνιο Μπράουν συνθέτουν το ποιοτικότερο (με διαφορά) δίδυμο της λίγκας. Ο Μπελ παραμένει ο ποιοτικότερος running back της χώρας και ο Ροθλισμπέργκερ θα συνεχίζει να πασάρει πίσω από μία εκ των ισχυρότερων επιθετικών γραμμών. Αμυντικά, όπου είχαν κενά τις προηγούμενες σεζόν, μοιάζουν πιο ισχυροί από ποτέ την τελευταία 7ετία με πλειάδα νεαρών ταλαντούχων παιχτών, που θα έχουν καλύτερη χημεία φέτος συνεχίζοντας από το καλό β’ μισό της 2016 σεζόν.
                Έχουν όλο το ταλέντο για να κατακτήσουν το τρόπαιο και μόνο η κακοδαιμονία και τα δικά τους λάθη μπορούν να τους στερήσουν το δρόμο για τον τελικό.




10.   ΟΙ ΤΖΕΤΣ ΘΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΟΥΝ 0-16

Οι Τζετς είναι οι Μπράουνς της φετινής σεζόν, μόνο που το ρόστερ τους μοιάζει ακόμη πιο αδύναμο από αυτό των Μπράουνς πέρσι. Το 2016 τερμάτισαν στον πάτο της ανατολικής division με ρεκόρ 5-11 και η αποψίλωση του ρόστερ στην offseason ήταν τρομακτική. Προφανώς ο σύλλογος βρίσκεται σε σεζόν ανοικοδόμησης και οι διοικούντες φρόντισαν να ξεφορτωθούν πολλά βαριά συμβόλαια βετεράνων, όμως το ρόστερ ξέμεινε από ταλέντο, ειδικά στην επίθεση και δε φαίνεται πως θα παραμείνουν ανταγωνιστικοί.
                Ξεκινώντας από τη νευραλγική θέση του quarterback, βασικός αναμένεται να ξεκινήσει τη σεζόν ο γερόλυκος Τζος ΜακΚάουν, ο οποίος είναι επιρρεπής σε λάθη και σε τραυματισμούς, ενώ πίσω του υπάρχουν οι νεαροί και παντελώς ανέτοιμοι για το επαγγελματικό επίπεδο Χάκενμπεργκ και Πέτυ. Όποιος κληθεί να πάρει τα ηνία από βδομάδα σε βδομάδα θα πασάρει σε έναν απίστευτα φτωχό ποιοτικά κορμό receivers, αφού οι 3 βασικοί της περσινής σεζόν θα είναι απόντες. Οι Μάρσαλ και Ντέκερ έφυγαν για άλλους συλλόγους και ο Ενούνουα χάνει όλη τη σεζόν με σοβαρό τραυματισμό. Ποιοτικός tight end δεν υπάρχει στο σύλλογο εδώ και χρόνια, ενώ ο γηρασμένος running back Φορτέ δεν μπορεί να επωμιστεί το φορτίο στο έδαφος.
                Αμυντικά τα δεδομένα είναι καλύτερα, πρωτίστως διότι ο head coach Μπόουλς είναι αμυντικής φιλοσοφίας και διότι υπάρχουν κάποιες ποιοτικές μονάδες ακόμη στο ρόστερ. Οι Ουίλκερσον, Ρίτσαρτσον και Ουίλιαμς στην μπροστινή γραμμή είναι δυναμικότατοι και οι ρούκι safeties Άνταμς και Μαγάε θα έχουν ρόλο άμεσα, όμως λείπει το βάθος συνολικά.
                Η διοίκηση φαίνεται πως έχει ως στόχο μία «κακή» σεζόν με απώτερο σκοπό την επιλογή ενός πολύ ταλαντούχου quarterback στο επόμενο draft, με τη φουρνιά από τα κολέγια για το 2018 να είναι ιδιαιτέρως ποιοτική. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου