Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Οι ομάδες στην τελική προετοιμασία (Μέρος Β)



Μέρος δεύτερο για τη μίνι ανασκόπηση του καλοκαιριού των ομάδων. Τελευταίες μεταγραφές, ανανεώσεις, τιμωρίες, επιστροφές και τα σχήματα που αρχίζουν να διαμορφώνονται στις προπονήσεις, για τις ομάδες της NFC σήμερα.

                       
                                                             NFC EAST
ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΡΕΝΤΣΚΙΝΣ
               
Στην πρωτεύουσα ο quarterback – αποκάλυψη της περσινής σεζόν Κερκ Κάζινς δεν έχει υπογράψει ακόμη μακροχρόνια ανανέωση συμβολαίου και η μονοετής επέκταση αφήνει ανοιχτά τα ενδεχόμενα για το μέλλον του μετά και το 2016. Πέρσι οδήγησε την ομάδα στα play-offs με εξαιρετικές εμφανίσεις από το β’ μισό της σεζόν και μετά και αν συνεχίσει από κει που έμεινε θα χρυσοπληρωθεί την ερχόμενη άνοιξη. Το passing οπλοστάσιο του είναι ποιοτικό με τους Τζάκσον, Γκαρσόν, Κράουντερ και τον Ριντ στη θέση του tight end και ενισχύθηκε με την απόκτηση του ταχύτατου receiver Ντόκτσον στον 1ο γύρο του draft, ενώ φαίνεται πως και οι επόμενες επιλογές των Κρέιβενς, Φούλερ και Ιοαννίδις αναμένεται να βρουν άμεσα χρόνο συμμετοχής στις 3 γραμμές της άμυνας. Ρόλο ηγέτη καλείται να αποκτήσει η μεγάλη μεταγραφή της άνοιξης, ο cornerback Νόρμαν (πρώην Πάνθερς). Βασικός running back προορίζεται πλέον ο 2ετής Ματ Τζόουνς, που ναι μεν έδειξε καλά στοιχεία πέρσι, αλλά είναι άγνωστο αν μπορεί να επωμιστεί το μεγάλο φορτίο προσπαθειών. Χάνει όλο το 2016 ο έμπειρος αμυντικός lineman Γκαλέτ.
ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΤΖΑΪΑΝΤΣ
                Στην μετά Κάφλιν εποχή πια οι Τζάιαντς θα θελήσουν να σταματήσουν την play-off ξηρασία της τελευταίας 4ετίας. Η ομάδα υπέφερε αμυντικά πέρσι και μετά τις ηχηρές και ακριβοπληρωμένες μεταγραφές της άνοιξης (Βέρνον, Τζένκινς, Χάρισον), επιλέχθηκε και στο #10 του draft ο άγουρος αλλά πολλά υποσχόμενος cornerback Απλ. Στον β’ γύρο ήρθε ο ταλαντούχος receiver Σέπαρντ που θα έχει συμπληρωματικό ρόλο στο show του Μπέκαμ. Η σύνδεση του εκρηκτικού receiver με τον Μάννινγκ ήταν αγαστή στις 2 προηγούμενες σεζόν και εκεί αναμένεται να χτιστεί ξανά όλο το επιθετικό πλάνο του νέου coach Μάκαντου. Ακόμα περιμένουν την επιστροφή του Κρουζ που έχει να αγωνιστεί από τις αρχές του 2014. Ερωτηματικό ποιος θα πάρει τη μερίδα του λέοντος στο running παιχνίδι με τους Ουίλιαμς, Τζέννινγκς και Βερίν να ξεκινούν από την ίδια αφετηρία στην προετοιμασία. Νέα προσθήκη στην πίσω ζώνη άμυνας, ο πολύπειρος cornerback Χολ (πρώην Μπένγκαλς).
ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ ΙΓΚΛΣ
                Οι Ιγκλς τίναξαν την μπάνκα και έβαλαν ενέχυρο τα επόμενα τους draft για να αποκτήσουν με το #2 τον quarterback Γουέντζ, βλέποντας στο πρόσωπο του τον μελλοντικό ηγέτη της ομάδας. Ο νεαρός όμως δεν προορίζεται για βασικός τουλάχιστον στο ξεκίνημα της σεζόν και μάλιστα γίνεται λόγος για προφύλαξη και μαθητεία του όλη τη 2016 σεζόν. Στα ηνία θα ξεκινήσει όπως όλα δείχνουν ο Μπράντφορντ, ο οποίος γκρίνιαζε με την επιλογή του Γουέντζ και ζητούσε τους προηγούμενους μήνες να φύγει από την Φιλαδέλφια. Στη θέση του running back ξεκάθαρα πρώτο λόγο θα έχει ο Ράιαν Μάθιουζ, με τον γερόλυκο Σπρόουλς να χρησιμοποιείται σε passing καταστάσεις. Άγνωστο πως θα διαμορφωθεί η ιεραρχία στους receiver με τον Τζόρνταν Μάθιουζ να χάνει τις επόμενες 2-3 βδομάδες με τραυματισμό στο γόνατο και όλη τη δυνατή προετοιμασία. Υπέγραψε 6ετή πλουσιοπάροχη επέκταση ο καλύτερος αμυντικός της ομάδας Κοξ. Νέος αμυντικός συντονιστής ο Σουάρτζ, με ενδιαφέρον αναμένεται η διαχείριση του υλικού.
ΝΤΑΛΑΣ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣ
                Στο Ντάλας, όλη η ομάδα περιστρέφεται γύρω από την υγεία του quarterback Ρόμο. Ο 36χρονος πια πασέρ έχασε το μεγαλύτερο μέρος της περσινής σεζόν και μαζί του ο σύλλογος κάθε ελπίδα για διάκριση. Θεωρητικά επιστρέφει υγιής μετά τη δις σπασμένη κλείδα του, όμως όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν είναι επιρρεπής σε τραυματισμούς και η διοίκηση δεν φρόντισε να υπογράψει κάποιον ως αξιόπιστη εναλλακτική λύση. Στο #4 του draft επιλέχθηκε η εμπορική λύση στο πρόσωπο του running back Έλιοτ και όχι κάποιος αμυντικός παίχτης, όπου υπήρχε μεγαλύτερη αγωνιστική ανάγκη. Ο Έλιοτ (έχασε κάποιες προπονήσεις την προηγούμενη βδομάδα) αναμένεται βέβαια να προσφέρει άμεσα στο επιθετικό κομμάτι και πίσω από την πολύ δυνατή επιθετική γραμμή θα πάρει πολλές προσπάθειες σε ανακούφιση και του Ρόμο. Στο β’ γύρο του draft επιλέχθηκε ο εξαιρετικά ταλαντούχος linebacker Τζέιλον Σμιθ, ο οποίος όμως δεν αναμένεται να αγωνιστεί καθόλου όλο το 2016, προερχόμενος από ανατριχιαστικό τραυματισμό. Στον 4ο γύρο ήρθε ο quarterback Πρέσκοτ, που θέλει πολύ δουλειά για να θεωρηθεί αξιόπιστο back up. Με μεγάλα προβλήματα στην άμυνα ξεκινούν τη σεζόν καθώς οι βασικοί Γκρέγκορι (10 ματς), ΜακΚλέιν (10 ματς) και Λόρενς (4 ματς) είναι τιμωρημένοι και οι επιλογές στο μπροστινό κομμάτι θα είναι περιορισμένες. Θα επιστρέψει στην 2014 φόρμα του ο σταρ receiver Μπράιαντ;




                                                       NFC NORTH
ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΒΑΪΚΙΝΓΚΣ
               
Οι Βάικινγκς θέλουν να χτίσουν πάνω στην περσινή σεζόν που έφερε την κατάκτηση της division και να αναδειχθούν ως πραγματικός διεκδικητής ολόκληρης της περιφέρειας. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να κάνει σημαντικά βήματα προόδου ο quarterback Μπριτζγουότερ που πέρσι αγωνιζόταν σε άκρως συντηρητικό πλάνο από τους προπονητές του. Για να βοηθηθεί ο 3ετής πασέρ αποκτήθηκε στον 1ο γύρο του draft ο θηριώδης receiver Τρέντγουελ που θα του δώσει μία ξεκάθαρη επιλογή στις προσπάθειές του. Ηγέτης της επίθεσης παραμένει ο running back Πίτερσον, όμως στα 31 του είναι λογικό να υπάρξει μία πτώση όσο θα περνούν οι εβδομάδες και είναι αναγκαίο να παρθούν περισσότερα ρίσκα στο passing παιχνίδι. Το αμυντικό κομμάτι είναι από τα πλέον ταλαντούχα του πρωταθλήματος και στην πίσω ζώνη άμυνας ήρθε να προστεθεί ο cornerback Αλεξάντερ (β’ γύρος). Σε μία πρωτοποριακή κίνηση η ομάδα επέλεξε στον 4ο γύρο τον Γερμανό receiver Μπόρινγκερ, ο οποίος γίνεται ο 1ος παίχτης στην ιστορία που θα αγωνιστεί στο NFL απευθείας από την Ευρώπη, δίχως κολεγιακή εμπειρία! Ιδιαιτέρως ενισχυμένη δείχνει η επιθετική γραμμή, που απογοήτευσε το 2015.
ΓΚΡΙΝ ΜΠΕΪ ΠΑΚΕΡΣ
               
Το 2015 ήταν μία κακή (για τα στάνταρ του) σεζόν για τον Ρότζερς και ο ταλαντούχος πασέρ φιλοδοξεί να επανέλθει σε MVP επίπεδα μετά και την επιστροφή του αγαπημένου του receiver Νέλσον σε πλήρη δράση. Στο draft η διοίκηση φρόντισε τις ανάγκες του ρόστερ με προσθήκες στις γραμμές και δύο επιλογές (3ο και 4ο γύρο) στη θέση των linebackers, όπου υπήρχαν τρύπες πέρσι. Αναζητούνται οι παίχτες που θα δημιουργούν πίεση στον αντίπαλο quarterback και οι προπονητές δοκιμάζουν πολλά και διαφορετικά σχήματα στην προετοιμασία πάνω σε αυτό το κομμάτι. Μεγάλο θέμα στην ομάδα αποτελεί η φυσική κατάσταση του Λέισι με τον τροφαντό running back να εμφανίζεται αδυνατισμένος για την προετοιμασία. Όταν αυτός βρίσκει ρυθμό, η επίθεση των Πάκερς μοιάζει ασταμάτητη. Μεγάλος ανταγωνισμός υπάρχει για τις θέσεις των receiver πίσω από τους Νέλσον και Κομπ, με τους Τζάνις, Αμπρεντέρις, Μοντγκόμερι και Άνταμς να παλεύουν για περισσότερο χρόνο συμμετοχής.
ΝΤΙΤΡΟΪΤ ΛΑΪΟΝΣ
                Στην δίχως Megatron εποχή ζουν πλέον οι Λάιονς, βλέποντας τον εμβληματικό τους receiver να αποσύρεται από την ενεργό δράση μόλις στα 30 του. Υπήρξαν προσθήκες για να καλύψουν τη θέση του με τους Τζόουνς (πρώην Μπένγκαλς) και Μπόλντιν (πρώην 49ερς) να έχουν το ταλέντο. Το θέμα είναι αν και πότε θα ωριμάσει ο quarterback Στάφορντ και θα οδηγήσει την ομάδα σε κάποια μεγάλη επιτυχία. Ίσως δίχως τον Τζόνσον να αγωνιστεί πιο ελεύθερα. Στην άμυνα υπέγραψε επέκταση συμβολαίου ο πολύ καλός cornerback Σλέι, ενώ απομακρύνθηκε ο επί πολλά έτη βασικός linebacker Τάλοχ. Στο draft οι 3 πρώτες επιλογές ήταν σωστά στοχευμένες με τους Ντέκερ (1ο) και Γκλάσκοου (3ο) να ενισχύουν την επιθετική γραμμή, ενώ ο Ρόμπινσον θα έχει ρόλο στην αμυντική αντίστοιχα. Εκεί που η ομάδα έδειχνε πολύ soft το 2015. Ερωτηματικό το πώς θα εξελιχθεί ο running back Αμπντούλα που στη ρούκι του σεζόν είχε εκλάμψεις ποιότητας αλλά και μεγάλα διαστήματα που ήταν αφανής.
ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΕΡΣ
                Στη 2η του σεζόν στο Σικάγο, ο head coach Φοξ φρόντισε να δείξει τη φιλοσοφία του στον τρόπο με τον οποίο επέλεξε τους παίχτες του για το 2016. Πολλές επιλογές στους linebackers και βάθος στους παίχτες που μπορούν να ασκήσουν πίεση στον πασέρ. Με το #9 επιλέχθηκε Φλόυντ που συνιστά τα παραπάνω στοιχεία, ενώ στο β’ γύρο ήρθε ένας πολύ σταθερός επιθετικός lineman (Ουάιτχερ) που αναμένεται να ξεκινήσει βασικός με το καλημέρα. Βρήκαν αξία και στους επόμενους γύρους με αρκετούς υποσχόμενους αμυντικούς. Χάνει μάλλον όλη τη σεζόν ο βασικός center Γκράσου, αλλά επιστρέφει ο (επιλογή 1ου γύρου πέρσι) receiver Γουάιτ που δεν αγωνίστηκε καθόλου το 2015. Το δίδυμο με τον Τζέφρι θα είναι από τα πλέον επικίνδυνα της λίγκας, έστω και αν αυτός που θα τους σημαδεύει θα είναι ο εκνευριστικός Κάτλερ. Ο Τζέφρι δεν υπέγραψε μακροχρόνιο συμβόλαιο και  θα αγωνιστεί με την ομάδα  για το 2016 με κακοπληρωμένη μονοετή επέκταση. Φανερά μη ευχαριστημένος με την κατάσταση απείχε από προπονήσεις. Στο running παιχνίδι καλείται να βρεθεί λύση μετά τη φυγή του επί χρόνια πρωταγωνιστή στη θέση Φορτέ (Τζετς), με τους νεαρούς Λάνγκφορντ και Κάρι να μοιάζει πως θα μοιράζονται τις προσπάθειες.




                                                    NFC SOUTH
ΚΑΡΟΛΑΪΝΑ ΠΑΝΘΕΡΣ
                Οι περσινοί φιναλίστ έχασαν το Νόρμαν (Ρέντσκινς) και φρόντισαν να επιλέξουν 3 cornerback στο draft για να καλυφθεί το κενό στα μετόπισθεν. Βέβαια, Μπράντμπερι (2ο), Γουόρλι (3ο) και Σάντσεζ (4ο) δεν έχουν την ποιότητα του αποχωρήσαντα και το να κληθούν να ξεκινήσουν βασικοί άμεσα μπορεί να φέρει καταστροφικά αποτελέσματα. Στον 1ο γύρο επιλέχθηκε ο αμυντικός lineman Μπάτλερ, σε μία θέση που ήδη υπάρχουν ξεκάθαρες επιλογές. Θα καταφέρει να κουβαλήσει το μομέντουμ από την περασμένη μαγική σεζόν ο MVP Νιούτον; Τα σημάδια είναι ενθαρρυντικά καθώς σε φουλ ρυθμό προπονείται πια ο #1 receiver Μπέντζαμιν που έχασε όλο το 2015, ενώ ωριμάζει στη 2η του σεζόν ο Φάντσες. Μεγαλύτερο rotation αναμένεται στο running παιχνίδι με τον Στιούαρτ να καταπονείται πέρσι, παίρνοντας πολλές προσπάθειες.
ΑΤΛΑΝΤΑ ΦΑΛΚΟΝΣ
                Το εντυπωσιακό 5-0 ξεκίνημα της περσινής σεζόν θα θελήσουν να επαναλάβουν οι Φάλκονς και όχι τις εμφανίσεις του β’ μισού που άφησαν αλγεινές εντυπώσεις. Μέσω draft ενισχύθηκε η άμυνα με τις επιλογές του safety Νιλ στον 1ο γύρο και του linebacker Ντίον Τζόουνς στο 2ο. Αποτελεί στοίχημα το αν ο νεοφερμένος Σανού θα μπορέσει να δώσει ισορροπία στο passing παιχνίδι και να αποτελέσει μία αξιόπιστη #2 λύση πίσω από τον σούπερ σταρ Χούλιο Τζόουνς. Κάτω του μετρίου πέρσι ο quarterback Ράιαν, οφείλει να ανεβάσει στροφές φέτος για να έχει η ομάδα του ελπίδες για play-offs. Μεταγραφή της προηγούμενης βδομάδας ο βετεράνος (αυθεντία σε sacks) Φρίνι, που θα βοηθήσει στην πίεση των αντίπαλων πασέρ. Αναμένεται να μειωθεί το φορτίο των προσπαθειών του running back Φρίμαν, με τον Κόουλμαν στο #2 να συμβάλει. Τεράστιο ερωτηματικό η θέση του tight end, με τον Χούπερ να μοιάζει ως η πιο πιθανή λύση αυτή τη στιγμή.
ΤΑΜΠΑ ΜΠΕΪ ΜΠΑΚΑΝΙΡΣ
               
Με νέο προπονητή τον περσινό επιθετικό συντονιστή Κότερ και τον Ουίνστον στη 2η του σεζόν ξεκινούν με φιλοδοξία οι Μπακανίρς. Ο quarterback της ομάδας έχασε 10 κιλά στην offseason με σκοπό να έχει μεγαλύτερη ευκινησία πίσω από την επιθετική του γραμμή. Ο ηγέτης της running επίθεσης Νταγκ Μάρτιν ανανέωσε για 4 χρόνια ως επιβράβευση για την πολύ παραγωγική 2015 σεζόν του. Στο draft του Μαΐου, οι διοικούντες επέλεξαν τον Χάργκριβς στο #11, έναν ταλαντούχο και κυρίως ώριμο για την ηλικία του cornerback και στο β’ γύρο τον αμυντικό lineman Σπενς που επίσης θα συμβάλει άμεσα.  Η μεγάλη έκπληξη που προκάλεσε και πικρόχολα σχόλια έγινε στον 3ο γύρο, όταν επιλέχθηκε ένας κίκερ, ο Μεξικάνος Αγκουάγιο (πρώην ποδοσφαιριστής) που είχε εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας στο κολεγιακό πρωτάθλημα. Μεγάλος ανταγωνισμός στην επιθετική γραμμή, με το σχήμα να μην έχει ξεκαθαρίσει.
ΝΙΟΥ ΟΡΛΕΑΝΣ ΣΕΪΝΤΣ
               
Οι Σέιντς έζησαν μία 2η σερί καταστροφική σεζόν εξαιτίας της απαράδεκτης αμυντικής συμπεριφοράς τους. Ο συντονιστής άλλαξε, έγιναν προσθήκες στη free agency, έγιναν προσθήκες και μέσω draft. Στο #12 του 1ου γύρου επιλέχθηκε ο θηριώδης lineman Ράνκινς, ενώ στο β’ και γ’ γύρο ήρθαν οι Μπελ (safety) και Ονιεμάτα (αμ. Lineman). Στον φτωχό κορμό των receiver προστέθηκε ο Μάικλ Τόμας (#47). Δεν έχει ανανεώσει και για μετά το 2016 ο εμβληματικός quarterback Μπριζ, με το τεράστιο συμβόλαιό του να αποτελεί βραχνά, ενώ τα ρεπορτάζ κάνουν λόγω για πολύ κακή εικόνα από τον βετεράνο στις τελευταίες προπονήσεις. Αντιθέτως εντυπωσιάζει στην προετοιμασία ο tight end Φλίνερ (πρώην Κολτς) Μεταγραφή των τελευταίων ημερών ο fullback ειδικών καταστάσεων και επί χρόνια παίχτης των Πάκερς, Τζον Κουν.




                                                         NFC WEST
ΑΡΙΖΟΝΑ ΚΑΡΝΤΙΝΑΛΣ
                Από τις ελάχιστες αδυναμίες της ομάδας το 2015 ήταν ότι δεν υπήρχε ο παίχτης που θα μπορεί να κερδίζει τις μονομαχίες στις γραμμές και να δημιουργεί πίεση στον αντίπαλο quarterback χωρίς να καλούνται blitzes και η διοίκηση απέκτησε δύο τέτοιους. To τίμημα: πως αμφότεροι είναι προβληματικοί χαρακτήρες. Ο Τσάντλερ Τζόουνς (αδερφός του Τζον Τζόουνς, πρωταθλητή στο UFC που έχει μπλεξίματα με ντόπινγκ) ήρθε την άνοιξη με ανταλλαγή από τους Πάτριοτς, ενώ στον 1ο γύρο του draft επιλέχθηκε ο Νκεμίτζι που στα κολεγιακά του χρόνια είχε εμπλοκή με ναρκωτικά. Αισιόδοξος ότι μπορεί να τους χειραγωγήσει ο επιδέξιος coach Άριανς. Με αξία η επιλογή 3ου γύρου, ο center Μπόεμ που αναμένεται να ξεκινήσει βασικός άμεσα. Ανανέωσε για άλλα 5 χρόνια ο εξαιρετικός safety Μάθιου, ενώ επέκτειναν για 1 ακόμη έτος τα συμβόλαιά τους οι βετεράνοι Πάλμερ και Φιτζέραλντ. Τελευταία μεταγραφή ο linebacker (πρώην Τσάρτζερς) Μπάτλερ. Πολλά περιμένουν στη 2η του σεζόν από τον running back Ντέιβιντ Τζόνσον, που έχει σπάνια στοιχεία, όπως και από τον ταλαντούχο receiver Φλόυντ να καθιερωθεί ως ο ξεκάθαρα #1 στο passing game. Θα μπορέσει να ανακάμψει ψυχολογικά ο Πάλμερ μετά την αποτρόπαια εμφάνισή του, στο championship παιχνίδι του Ιανουαρίου;
ΣΙΑΤΛ ΣΙΧΟΚΣ
               
Οι Σίχοκς πλήρωσαν το κακό τους ξεκίνημα την περασμένη σεζόν και απέτυχαν να εκπροσωπήσουν τη NFC για 3η σερί σεζόν στο superbowl. Στο β’ μισό του 2015 ο Ουίλσον πραγματοποίησε εκπληκτικές εμφανίσεις και αν χτίσει σε εκείνο το μομέντουμ , η επίθεση των Σίχοκς θα πετάει φωτιές με τους Μπάλντγουιν και Λόκετ να είναι άπιαστοι.. Δίχως τον “beastmode” Λυντς πλέον να δίνει ρυθμό, αντικαταστάτης του λογικά θα είναι ο Ρόουλς, που ναι μεν εντυπωσίασε πέρσι, αλλά προέρχεται από ύπουλο τραυματισμό στον αστράγαλο. Μάλιστα στο draft ο coach Κάρολ πρόσθεσε 3 running backs (Προσάις, Κόλλινς, Μπρουκς) για να αυξήσει τον ανταγωνισμό για τη θέση. 1η επιλογή της ομάδας στο draft ήταν ο Ιφέντι που θα ξεκινήσει βασικός στην επιθετική γραμμή. Μία 5αδα που ακόμη είναι γρίφος για το ποιοι θα την απαρτίζουν και πως θα παρατάσσονται. Προχθές υπεγράφη για τη θέση και ο πολύπειρος βετεράνος Έβανς, που ναι μεν έχει εξαιρετικό βιογραφικό και μερικές εντυπωσιακές σεζόν, αλλά είναι σε πτωτική πορεία από πέρσι. Λαχείο η απόκτηση του Τζαράν Ριντ στο β’ γύρο, με τον ογκώδη αμυντικό lineman να είναι ένας έτοιμος παίχτης από την 1η μέρα και ότι ακριβώς χρειαζόταν η ομάδα για να αντικαταστήσει τον Μίμπεϊν που αποχώρησε την άνοιξη. Ανταγωνισμός στη θέση του tight end με τον Γκράχαμ (είναι άγνωστο το πώς θα επιστρέψει από τον βαρύ τραυματισμό στον αχίλλειο), τον σταθερό Ουίλλσον και τον ρούκι Βανέτ που έρχεται από καλό κολέγιο. Παίζεται μία θέση στους linebackers, πλάι στους Βάγκνερ και Ράιτ. Ο αμυντικός lineman Μπένετ αναζητά επιτακτικά επέκταση συμβολαίου και μεγαλύτερες απολαβές με τρόπο που δεν κάνει καλό στην ομάδα, με τελευταίο περιστατικό την απομάκρυνσή  του από την προπόνηση μετά από καυγά.
ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΡΑΜΣ
               
Οι Ραμς αφού επέστρεψαν στο Λος Άντζελες μετά από 20 χρόνια στο Σεν Λούις, υποθήκευσαν το μέλλον τους με την μεγάλη ανταλλαγή στην οποία προέβησαν για να αποκτήσουν με το #1 του draft τον Τζάρεντ Γκοφ. Στο πρόσωπο του λεπτοκαμωμένου quarterback η διοίκηση του συλλόγου είδε τον μελλοντικό ηγέτη της επίθεσης και πάρθηκε η απόφαση να δοθούν πολλά ανταλλάγματα στους Τάιτανς για να ολοκληρωθεί το deal. Τα σημάδια στην προετοιμασία πάντως δείχνουν πως ο Γκοφ δεν είναι έτοιμος να ξεκινήσει και ίσως χρειαστεί να κάτσει στον πάγκο τις πρώτες αγωνιστικές, με τον Κίναμ να είναι ο βασικός σ αυτό το διάστημα. Ο Φόουλς που ήρθε με πολλές ελπίδες πέρσι κόπηκε άδοξα από την ομάδα την προηγούμενη βδομάδα. Με τις υπόλοιπες χαμηλές επιλογές στο draft, ήρθαν 2 tight end και o receiver Κούπερ με σκοπό να πληθύνουν οι πενιχρές επιλογές στο passing παιχνίδι. Η επίθεση της ομάδας πάντως με Γκοφ ή όχι στα ηνία αναμένεται να βασιστεί και φέτος στο running κομμάτι με τον σούπερ Γκέρλι να κάνει τη διαφορά. Στην ρούκι του χρονιά πέρσι εντυπωσίασε άπαντες και αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και το 2016. Ερωτηματικό η πίσω ζώνης άμυνας και το αν θα ανταπεξέλθει μετά τις απώλειες των βασικότατων Τζένκινς και Μακλάουντ. Έξτρα στοιχείο, επικίνδυνη η προσαρμογή των παιχτών στην περιβόητη πόλη του ΛΑ.
ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ 49ΕΡΣ
                Με τον Τσιπ Κέλλυ πλέον στα ηνία οι 49ερς, όμως δίχως ξεκάθαρο quarterback ενόψει της έναρξης της σεζόν. Γκάμπερτ και Κάπερνικ θα ανταγωνιστούν στην προετοιμασία με τον 1ο να έχει μικρό προβάδισμα αρχές Αυγούστου. Ο 2ος θεωρούνταν ξένο σώμα στον σύλλογο και μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού ζητούσε μεταγραφή, κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί ακόμη και μεσούσης της σεζόν αν στραβώσει κι άλλο το κλίμα. Προς το παρόν, μοιάζει να έχει διάθεση να προπονηθεί και να αναγεννήσει την καριέρα του. Το θέμα είναι πως όποιος και να είναι ο βασικός quarterback θα έχει να δουλέψει με τον χειρότερο κορμό receiver του πρωταθλήματος. Ο Τόρι Σμιθ είναι το #1 και μετά το χάος. Η διοίκηση είχε πολλές επιλογές στο draft. Με το #7 επιλέχθηκε ο εκπληκτικών φυσικών προσόντων αμυντικός lineman Ντεφόρεστ Μπάκνερ, ενώ μετά από ανταλλαγή στο #28 με τους Τσιφς απέκτησαν τον επιθετικό lineman Γκαρνέτ. Ακολούθησαν δύο επιλογές cornerback (Ρέντμοντ και Ρόμπινσον) και παραδόξως όχι κάποιου receiver που τόσο πολύ έχει ανάγκη το ρόστερ. Ανανέωσε για 4 χρόνια ο καλύτερος αμυντικός Μπόουμαν. Τιμωρήθηκε για τις 4 πρώτες αγωνιστικές ο pass rusher Λυντς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου