Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Οι ομάδες στην τελική προετοιμασία (μέρος Α)



Με τις ομάδες σε κατάσταση φουλ προετοιμασίας στα training camps και την 2016 σεζόν να ξεκινά ακριβώς σε ένα μήνα από σήμερα, το blog μας καταγράφει συνοπτικά τις ειδησεογραφίες όλων των ομάδων από το draft και μετά. Τελευταίες μεταγραφές, ανανεώσεις, τιμωρίες, επιστροφές και τα σχήματα που αρχίζουν και διαμορφώνονται στις προπονήσεις θα μας απασχολήσουν παρακάτω: ΣΗΜΕΡΑ Η AFC
 


                                                                AFC EAST
ΝΙΟΥ ΙΝΓΚΛΑΝΤ ΠΑΤΡΙΟΤΣ
               
Στους Πάτριοτς μονοπωλεί την ειδησεογραφία η τιμωρία του Μπρέιντι που εντέλει θα εκτίσει ποινή 4 αγωνιστικών για την εμπλοκή του στο deflategate του championship παιχνιδιού με τους Κολτς το 2015. Οριστικά και δίχως περαιτέρω εφέσεις είναι βέβαιο πως απέναντι σε Κάρντιναλς (εκτός), Μπιλς, Ντόλφινς και Τέξανς (εντός) βασικός quarterback της ομάδας θα είναι ο άπειρος Τζίμι Γκαρόπολο. Στην προετοιμασία μοιράζονται οι ασκήσεις των βασικών ανάμεσα σε Μπρέιντι και Γκαρόπολο καθώς αποτελεί προτεραιότητα να προετοιμαστεί κατάλληλα ο νεαρός πασέρ, ο οποίος έχει μηδαμινή εμπειρία από επίσημα παιχνίδια και θα είναι δοκιμασία για την ομάδα ο πρώτος μήνας της σεζόν. Στα θετικά, το οπλοστάσιο του Μπρέιντι όταν επιστρέψει την 5η αγωνιστική μοιάζει πιο δυνατό από ποτέ με τον Μπένετ στη θέση του tight end και τους Λιούις και Έντελμαν να επιστρέφουν υγιείς. Σο draft δεν είχαν επιλογή στον 1ο γύρο καθώς υπήρχε έξτρα τιμωρία από πέρσι για το deflategate. Στους επόμενους γύρους οι επιλογές ήταν αμφιλεγόμενες, με τον cornerback Τζόουνς που επιλέχθηκε στον 2ο γύρο όμως να μοιάζει έτοιμος να αποκτήσει ρόλο στο rotation.
ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΤΖΕΤΣ
               
Υπέγραψε τελικά την ανανέωση του συμβολαίου του με την ομάδα ο Φιτζπάτρικ και ο βετεράνος quarterback που πέρσι πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του με τους πράσινους, θα συνεχίσει να αποτελεί τον ηγέτη της επίθεσης. Οι διαπραγματεύσεις διήρκεσαν πολλές εβδομάδες όμως βρέθηκε η χρυσή τομή καθώς αμφότερες πλευρές κατάλαβαν πως ήταν κοινό συμφέρον η συνέχιση της συνεργασίας τους. Ο γενειοφόρος πασέρ που είχε εξαιρετική σύνδεση με το δίδυμο Μάρσαλ – Ντέκερ πέρσι, θα έχει μία ακόμη ποιοτική επιλογή φέτος στο πρόσωπο του Φορτέ ο οποίος είναι ίσως ο καλύτερος running back του πρωταθλήματος στο να αξιοποιεί κοντινές check down πάσες. Δεν ενθουσίασαν οι επιλογές της ομάδας στο draft με τον linebacker Νταρόν Λι να επιλέγεται πρώτος, ενώ πολύ ψηλά στο β’ γύρο επιλέχθηκε ο όχι ιδιαίτερα ταλαντούχος quarterback Χάκενμπεργκ. Σπουδαία εσωτερική μεταγραφή η (πλουσιοπάροχη) ανανέωση του καλύτερου αμυντικού της ομάδας Ουίλκερσον. Άναψαν τα αίματα στην προπόνηση πριν λίγες μέρες με τους Ρίβις και Μάρσαλ να πιάνονται στα χέρια.
ΜΠΑΦΑΛΟ ΜΠΙΛΣ
                Στους Μπιλς το καλοκαίρι έχει γκρίζα απόχρωση με την ειδησεογραφία να έχει ως επί το πλείστον αρνητικά νέα με τραυματισμούς, εγχειρήσεις και εμπλοκές με το νόμο. Οι δύο πρώτες επιλογές του draft Σακ Λόσον και Ρέτζι Ράγκλαντ που έχουν το ταλέντο και έδειχναν πως θα αποκτήσουν ρόλο στο βασικό σχήμα της άμυνας ακόμη και από την πρώτη βδομάδα έβγαλαν τραυματισμούς και είναι άγνωστο το πότε θα είναι διαθέσιμοι.  Από εγχείρηση στο πόδι προέρχεται ο σταρ receiver Ουάτκινς, προπονείται σε χαλαρούς ρυθμούς και ακόμη παραμένει στη λίστα των τραυματιών. Τιμωρήθηκε με 4 αγωνιστικές ο running back Κάρλος Ουίλιαμς, γλίτωσε την τιμωρία ο Μακόι που την άνοιξη είχε εμπλακεί σε καυγά με αστυνομικούς. Μεταγραφή των τελευταίων η μερών ο βετεράνος running back Μπους που βρίσκεται σε πτωτική πορεία τις τελευταίες σεζόν. Στα θετικά, πως η ομάδα έχει ξεκάθαρο #1 quarterback στο πρόσωπο του Ταϊρόντ Τέιλορ που ικανοποίησε πέρσι στην πρώτη του σεζόν ως βασικός. Τον δίδυμο αδερφό του Ρομπ έφερε στο τεχνικό του επιτελείο ο head coach Ρεξ Ράιαν σε μία κίνηση υψηλού ρίσκου.
ΜΑΪΑΜΙ ΝΤΟΛΦΙΝΣ
                Η ομάδα της Νότιας Φλόριντα με τον Άνταμ Γκέις πια στα ηνία και προσεγμένες κινήσεις μοιάζει να έχει αποκτήσει μία ηρεμία και να είναι σε καλύτερη μοίρα από πέρσι. Στο draft της έπεσε λαχείο στο #13 ο καλύτερος επιθετικός lineman Λαρέμι Τάνσιλ καθώς ένα βίντεο που τον έδειχνε να κάνει χρήση μαριχουάνας απέτρεψε τις ομάδες να τον επιλέξουν ψηλότερα (προοριζόταν για #3). Εξαιρετικός αθλητής και σε θέση που η ομάδα πονούσε τις προηγούμενες σεζόν. Στον 3ο γύρο επιλέχθηκε ο πολυσύνθετος running back Ντρέικ, ενώ την περασμένη βδομάδα υπέγραψε και ο βετεράνος back Φόστερ, ο οποίος προέρχεται από άσχημο τραυματισμό πέρσι, αλλά αν καταφέρει να επανέλθει πλήρως αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά. Προβλημάτισε με την συμπεριφορά του και πάλι ο ηγέτης της άμυνας (και συνεντευξιαζόμενός μας) Σου που παρουσιάστηκε με καθυστέρηση στις πρώιμες προπονήσεις της ομάδας, νωρίτερα το καλοκαίρι. Βαρόμετρο και τεράστιο στοίχημα για τον προπονητή και την διοίκηση της ομάδας η εξέλιξη του quarterback Τάνεχιλ. Απέναντι από τον εξαιρετικό receiver Λάντρι θα ξεκινά ο Πάρκερ που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στα λίγα ματς που κατάφερε να αγωνιστεί στην περσινή του ρούκι σεζόν.


                                                                AFC NORTH
ΣΙΝΣΙΝΑΤΙ ΜΠΕΝΓΚΑΛΣ
                Ξεκάθαρα αρνητικό πρόσημο είχε η offseason των Μπένγκαλς με απώλειες σε παίχτες και προπονητές, ενώ και στο ξεκίνημα της σεζόν θα έχει σημαντικές απουσίες. Ο καλύτερος αμυντικός αλλά προβληματικός χαρακτήρας Μπέρφικτ είναι τιμωρημένος για τους 3 πρώτους αγώνες μετά τον επεισοδιακό play-off αγώνα του Γενάρη απέναντι στους Στίλερς. Άγνωστο το πότε θα είναι έτοιμος ο εξαιρετικός tight end Άιφερτ που εγχειρίστηκε στον αστράγαλο και δεν έχει αναρρώσει πλήρως. Ερωτηματικό το ποιος θα είναι ο #2 receiver της ομάδας απέναντι στον Γκριν και αν ο νέος επιθετικός συντονιστής Ζαμπέζε θα καταφέρει να επιφέρει ομαλή μετάβαση στο νέο τρόπο παιχνιδιού. Πολύ καλή σεζόν πραγματοποίησε το 2015 ο quarterback Ντάλτον, αλλά εν τη απουσία του (λόγω τραυματισμού) η ομάδα και πάλι απέτυχε να κερδίσει το πρώτο της νοκ αουτ ματς εδώ και 23 χρόνια! Άγνωστο πως θα αποδειχθεί η συνεργασία του με τον νέο συντονιστή. Στο draft: 1ος επιλέχθηκε ο cornerback Ουίλιαμ Τζάκσον, όμως ο ρούκι τραυματίστηκε την προηγούμενη βδομάδα και θα χάσει το ξεκίνημα της σεζόν,  2ος ο receiver Μπόιντ που θα διεκδικήσει θέση βασικού, ενώ είχε αξία η επιλογή του θηριώδη αμυντικού Μπίλινγκς στον 4ο γύρο.
ΠΙΤΣΜΠΕΡΓΚ ΣΤΙΛΕΡΣ
               
Στο Πίτσμπεργκ, η ομάδα πληγώνεται από ανόητες τιμωρίες και η επίθεση που έχει την ποιότητα να αφήσει εποχή χάνει από τη δυναμική της. Μετά την ετήσια τιμωρία του #2 receiver Μπράιαντ, ποινή 4 αγωνιστικών (εκκρεμεί η έφεση) αντιμετωπίζει και ο βασικός running back Μπελ επίσης λόγω απαγορευμένων ουσιών. Το καλό για την ομάδα είναι ότι υπάρχουν λύσεις από πίσω, με τον βετεράνο Ουίλιαμς (όπως έδειξε και πέρσι) να μπορεί να καλύψει το κενό του Μπελ, ενώ στους receiver έχει ξεπεταχτεί ο Σάμι Κόουτς που στο λίγο που έπαιξε στο περσινό play-off ματς στο Ντένβερ φανέρωσε αρετές, που επιβεβαιώνει στις προπονήσεις αυτές τις μέρες. Στο draft επένδυσαν σε cornerbacks (Άρτι Μπερνς στο 1ο και Σον Ντέιβις στο 2ο γύρο) που έχουν ποιοτικά στοιχεία όμως είναι άγουροι ακόμη. Στην άμυνα αναζητείται ο ηγέτης με τον Σεϊζίρ να λάμπει στα περσινά play-offs. Η συνεργασία Ρόθλισμπεργκερ – Μπράουν αναμένεται να οδηγήσει εκ νέου την ομάδα και αναζητούνται οι συμπαραστάτες για να γίνει το βήμα παραπάνω στα νοκ άουτ.
ΜΠΑΛΤΙΜΟΡ ΡΕΪΒΕΝΣ
                Μετά την καταστροφική 2015 σεζόν οι Ρέιβενς μόνο προς τα πάνω μπορούν να κοιτούν. Οι βετεράνοι ηγέτες Φλάκο, Σαγκς, Σμιθ και Ντούμερβιλ προέρχονται από σημαντικούς τραυματισμούς, όμως μοιάζουν να βρίσκονται στο σωστό δρόμο (ίσως με εξαίρεση τον Σαγκς) για να είναι έτοιμοι σε 1 μήνα. Από το draft αναμένεται να έχουν δύο βασικές λύσεις στα πρόσωπα των 2 πρώτων επιλογών. Ο επιθετικός lineman Στάνλεϊ (#6) θα κληθεί να καλύψει τα κενά των αποχωρησάντων Μονρό και Οσέμελε, ενώ ο linebacker Κορέα αναμένεται αν μη τι άλλο να έχει σημαντικό ρόλο στο rotation της άμυνας με τα πρώτα του δείγματα στις προπονήσεις να είναι άκρως ενθαρρυντικά. Σαν έξτρα draft επιλογή μοιάζει και ο receiver Πέριμαν που δεν αγωνίστηκε καθόλου το 2015. Πλειάδα επιλογών στους tight end, σκληρός ανταγωνισμός στους running back με 5 παίχτες να διεκδικούν χρόνο συμμετοχής.
ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΜΠΡΑΟΥΝΣ
               
Με τον καινοτόμο head coach Χιου Τζάκσον στα ηνία η ταλαιπωρημένη ομάδα από το Οχάιο βρίσκεται σε φάση ανοικοδόμησης και το 2016 μοιάζει με σεζόν προετοιμασίας και δοκιμών. Το ταλέντο στο ρόστερ της ομάδας λείπει. Τη θέση του βασικού quarterback τουλάχιστον για τα ματς προετοιμασίας κέρδισε ο Γκρίφιν, οποίος θα έχει 2 ποιοτικούς receiver για να συνεργαστεί. Ο ρούκι Κόουλμαν εντυπωσιάζει στις προπονήσεις, ενώ η μεγάλη είδηση ήρθε από την επιστροφή του Γκόρντον που έχασε όλο το 2015 με τιμωρία. Με ποινή 4 αγωνιστικών και υπότροπος ξεκινά και την 2016 σεζόν του, όμως αν βρει τη φόρμα του 2014 (ήταν 1ος σε γιάρδες σε όλο το πρωτάθλημα) ανεβάζει αυτόματα επίπεδο την επίθεση της ομάδας. Χάνει μάλλον όλη τη σεζόν ο βασικός αμυντικός Μπράιαντ. Στο draft εφαρμόστηκε η συνειδητή επιλογή του tradeback με το τεχνικό επιτελείο να έχει ξεκάθαρο στόχο την απόκτηση έξτρα επιλογών. Στον 3ο γύρο επιλέχθηκε quarterback, όμως ο Κέσλερ δεν μοιάζει έτοιμος να διεκδικήσει τη θέση τουλάχιστον στο 1ο κομμάτι της σεζόν. Οι ρούκι Όγκμπα και Νασίμπ αφήνουν καλές εντυπώσεις και θα είναι βασικοί pass rushers της άμυνας.


                                                                AFC SOUTH
ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΤΕΞΑΝΣ
                Στο Χιούστον θέλουν να χτίσουν στην περσινή τους επιτυχία κατακτώντας την division και ξόδεψαν για να υπογράψουν τον quarterback του μέλλοντός τους, στο πρόσωπο του Οσγουάιλερ. Για να βοηθήσουν τον άπειρο πασέρ επέλεξαν 2 ταχύτατους receiver στο draft  (Φούλερ και Μίλλερ) και μαζί με τον εξαιρετικό Χόπκινς ο κορμός του passing παιχνιδιού μοιάζει γεμάτος. Στο running παιχνίδι απόλυτος πρωταγωνιστής προαλείφεται ο Λαμάρ Μίλλερ που ήρθε από το Μαϊάμι. Και ενώ τα πράγματα στην επίθεση μοιάζουν σε ανοδική πορεία, η άμυνα που εντυπωσίασε το β’ κομμάτι της 2015 σεζόν δέχθηκε ισχυρότατο χτύπημα με τον τραυματισμό και την εγχείρηση στην μέση του ηγέτη Γουάτ, που είναι άγνωστο πότε θα επιστρέψει. Πιέζει για νέο συμβόλαιο ο Χόπκινς και απείχε από κάποιες προπονήσεις την περασμένη βδομάδα. Ώρα αποδείξεων για τον Οσγουάιλερ που είναι ο ξεκάθαρος ηγέτης της επίθεσης και οφείλει να αποδώσει άμεσα μετά το πλουσιοπάροχο συμβόλαιο που καρπώθηκε, ενώ στην άμυνα οφείλει επιτέλους να δείξει το ταλέντο του το προπέρσινο #1 του draft Κλάουνι που δεν μπορεί να μείνει υγιής δύο σεζόν τώρα.
ΙΝΤΙΑΝΑΠΟΛΙΣ ΚΟΛΤΣ
                Μετά τον head coach Παγκάνο, υπέγραψε ανανέωση συμβολαίου και ο Λακ με τον ταλαντούχο quarterback να γίνεται ο πιο ακριβοπληρωμένος παίχτης τους πρωταθλήματος, έστω κι αν η 2015 σεζόν του ήταν κάκιστη, σημαδεμένη από πολλαπλούς τραυματισμούς. Στο draft η διοίκηση φρόντισε να επιλέξει παίχτες που θα ενισχύσουν την επιθετική γραμμή (Κέλλυ στο 1ο γύρο και Κλαρκ στον 3ο) και θα προστατέψουν τον Λακ, ο οποίος πάντως οφείλει να ωριμάσει και να μειώσει τα λάθη του, στην προσπάθειά του να κάνει το κάτι παραπάνω σχεδόν σε κάθε play.  Σχήμα με 3 μικρόσωμους αλλά ταχύτατους receiver σχεδιάζει ο επιθετικός συντονιστής με τους Χίλτον, Μόνκριφ και Ντορσέτ. Ο ξεθυμασμένος βετεράνος Γκορ θα ξεκινήσει βασικός τη σεζόν αλλά δεν αναμένεται να παραμείνει #1 ως το τέλος. Ρηχό και φτωχό σε ποιότητα το αμυντικό ρόστερ θα χρειαστούν αλχημείες για να μην εκτεθούν.
ΤΖΑΚΣΟΝΒΙΛ ΤΖΑΓΚΟΥΑΡΣ
               
Οι Τζάγκουαρς είναι μάλλον η πλέον ενισχυμένη ομάδα του πρωταθλήματος στην offseason με καλές προσθήκες στη free agency, ενώ πήραν μάξιμουμ αξία και στο draft με τις επιλογές των Ράμσεϊ και Τζακ στους 2 πρώτους γύρους να τους δίνουν δύο άμεσες και ποιοτικές επιλογές στην άμυνα. Ο τραυματισμός του πρώτου αποδείχθηκε πολύ πιο επιπόλαιος απ’ ότι φάνηκε αρχικά και συμμετέχει κανονικά στα training camps ενώ ο Τζακ ήδη θεωρείται βασικός στους linebackers. Σαν φετινό draft pick είναι και ο Φάουλερ που επιλέχθηκε πέρσι στο #3 και δεν αγωνίστηκε καθόλου το 2015. Αμυντικές επιλογές έγιναν και στους 2 επόμενους γύρους. Ξαφνικά η αναιμική άμυνα των Τζάγκουαρς από την περσινή σεζόν είναι γεμάτη ταλέντο και στις 3 γραμμές και αν ο νεαρός quarterback Μπορτλς κάνει ένα ακόμη βήμα στην εξέλιξή του και συνεχίσει να βρίσκεται αποτελεσματικά με τους Ρόμπινσον και Χερνς, το σύνολο του coach Μπράντλεϊ μπορεί να θεωρείται δυνατός διεκδικητής της division.
ΤΕΝΕΣΙ ΤΑΪΤΑΝΣ
               
Με τον head coach Μαλάρκι να παραμένει στη θέση του, η ομάδα από το Τενεσί αναμένεται να παίξει παλιομοδίτικο δυναμικό running παιχνίδι στην επίθεση. Με την πρώτη επιλογή τους στο draft απέκτησαν τον επιθετικό lineman Κόνκλιν και ενίσχυσαν κι άλλο την 5αδα μπροστά από τον Μαριότα, ενώ στον 4ο γύρο επέλεξαν τον δυναμικό running back Χένρι, που θα μοιραστεί τις προσπάθειες στο έδαφος με τον Μάρεϊ. Ντοντ και Τζόνσον επιλέχθηκαν σε 3ο και 4ο γύρο αντίστοιχα. Μεταγραφή των τελευταίων ημερών ο γερόλυκος receiver Άντρε Τζόνσον που ήταν απογοητευτικός πέρσι με τους Κολτς. Με potential αλλά αρκετά άγουροι οι receiver Γκριν-Μπέκαμ, Σαρπ και Χάντερ, ως #1 προορίζεται ο Ρισάρντ Μάθιουζ που ήρθε από το Μαϊάμι την άνοιξη. Να χτίσει στην περσινή του ώριμη (για ρούκι) σεζόν θα θελήσει ο quarterback Μαριότα σε ένα στυλ παιχνιδιού που μάλλον θα πάρει το μεγάλο βάρος από τους ώμους του.


                                                                AFC WEST
ΝΤΕΝΒΕΡ ΜΠΡΟΝΚΟΣ
                Οι πρωταθλητές είχαν μία περίεργη offseason ψάχνοντας τον διάδοχο quarterback μετά και τις φυγές των Μάννινγκ και Οσγουάιλερ, όχι ότι το παιχνίδι των πασέρ έπαιξε και μεγάλο ρόλο στην κατάκτηση του τροπαίου. Βασικός για το ξεκίνημα της σεζόν προδιαγράφεται ο βετεράνος Μαρκ Σάντσεζ που ήρθε από τη Φιλαδέλφια και όχι ο ρούκι Πάξτον Λυντς που επιλέχθηκε στο #26 και αποδεικνύεται ανέτοιμος ακόμη. Η άμυνα που πήρε την ομάδα από το χέρι σε όλη τη 2015 σεζόν, έχασε κάποιες ποιοτικές μονάδες όμως η διοίκηση κατάφερε να ανανεώσει τον σούπερ σταρ και MVP του Superbowl Βον Μίλλερ, κάνοντάς τον, τον πλέον ακριβοπληρωμένο αμυντικό της λίγκας. Αλλαγμένη εντελώς θα είναι η επιθετική γραμμή που υπέφερε πέρσι. Βασικός running back παραμένει ο Άντερσον με τον Μπούκερ που επιλέχθηκε στον 4ο γύρο του draft να έχει διαφορετικά στοιχεία που μπορεί να του αυξήσουν το χρόνο συμμετοχής με την πάροδο της σεζόν.
ΚΑΝΣΑΣ ΣΙΤΙ ΤΣΙΦΣ
                Σταθερότητα και συνοχή είναι οι αξίες στο στρατόπεδο των Τσιφς με το σύλλογο να μην προβαίνει σε μεγάλες αλλαγές. Στο draft δεν είχαν επιλογή 1ου γύρου από ανταλλαγή και ο Τζόουνς που ήρθε στο #37 θα μπει στο rotation της δυνατής αμυντικής γραμμής. Υπήρξαν απώλειες στο αμυντικό κομμάτι μέσω free agency και ο σταρ safety Μπέρι δεν έχει υπογράψει επέκταση συμβολαίου και μετά το 2016. Υπεγράφη ο Τζερόν Τζόνσον για τη θέση, σε περίπτωση που ο Μπέρι συνεχίσει να απέχει από τις προπονήσεις. Την περασμένη βδομάδα αποκτήθηκε για τη θέση του αναπληρωματικού quarterback πίσω από τον σταθερό Σμιθ, ο Νικ Φόουλς που αποδεσμεύτηκε από τους Ραμς. Στη λίστα των τραυματιών ξεκινά την preseason ο σταρ running back Τσαρλς που προέρχεται από ρήξη στο γόνατο, αλλά αναμένεται να είναι έτοιμος για το ξεκίνημα της σεζόν. Συνεχίζει να έχει ενοχλήσεις από τον περσινό του τραυματισμό ο ηγέτης της άμυνας Χιούστον, είναι άγνωστο αν θα είναι στο 100% για την εκκίνηση.
ΟΚΛΑΝΤ ΡΕΪΝΤΕΡΣ
                Σε ανοδική τροχιά οι Ρέιντερς, απέκτησαν έμπειρους και σε καλή ηλικία παίχτες μέσω free agency και σε συνδυασμό με το άκρως ταλαντούχο νεανικό τους κορμό μοιάζουν έτοιμοι για το βήμα παραπάνω. Στο draft αποκτήθηκε ο δυναμικός safety Τζόσεφ που θα είναι άμεση αναβάθμιση σε μία θέση που πονούσε η ομάδα πέρσι, ενώ και ο Γουάρντ (2ο γύρο) θα βοηθήσει στην αμυντική γραμμή. Ηγέτης πλέον της άμυνας στην 3η του χρονιά ο Καλίλ Μακ που πέρσι έκανε άλμα στην απόδοσή του. 3ετής και ο quarterback Καρ, 2ετής ο receiver Κούπερ θα αποτελέσουν τα θεμέλια για τις επιτυχίες του μέλλοντος. Στα αρνητικά, δεν υπάρχει βάθος στο ρόστερ με τις ποιοτικές επιλογές να περιορίζονται στο βασικό σχήμα. Ανανέωσε για ακόμη 4 χρόνια ο γενικός διευθυντής ΜακΚένζι ως επιβράβευση για τις πετυχημένες επιλογές του στα προηγούμενα draft. Σε τελευταία είδηση, οι Οσέμελε και Έντουαρτς εκδιώχθηκαν από την Σαββατιάτικη προπόνηση έπειτα από μεταξύ τους καυγά.
ΣΑΝ ΝΤΙΕΓΚΟ ΤΣΑΡΤΖΕΡΣ
                Οι Τσάρτζερς προσπαθούν να συνέλθουν μετά την καταστροφική 2015 σεζόν και τα παραλειπόμενα από την παρολίγον μετακόμιση της ομάδας μακριά από το Σαν Ντιέγκο. Η κατάσταση δεν μοιάζει να βελτιώνεται άρδην από τη στιγμή που η 1η τους επιλογή στο draft και #3 στη λίγκα Τζόι Μπόσα δεν έχει υπογράψει ακόμη το ρούκι συμβόλαιό του και δεν έχει εμφανιστεί στην προετοιμασία της ομάδας. Ο αμυντικός lineman από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο δεν τα έχει βρει στο οικονομικό με την ομάδα, με τον ίδιο να θέλει να πληρωθεί κάποια μπόνους νωρίτερα απ’ ότι η ομάδα είναι διατεθειμένη να πληρώσει. Οι διαπραγματεύσεις έχουν κολλήσει και έχει ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος. Στα μεταγραφικά, η ομάδα υπέγραψε την προηγούμενη βδομάδα τον receiver Τζέιμς Τζόουνς (πρώην Πάκερς) για να αντικαταστήσει τον Στίβι Τζόνσον που έπαθε ρήξη μηνίσκου και πιθανώς χάνει όλο το 2016. Επιστρέφει υγιέστατος ο #1 αποδέκτης του quarterback Ρίβερς Κίναν Άλεν, ενώ ακόμη μοιάζει να μην έχει μπει στο κλίμα ο 2ετής πια running back Γκόρντον που ήταν σκέτη απογοήτευση πέρσι. Οι έτερες αξιόλογες επιλογές του draft ήταν ο φέρελπις tight end Χάντερ που θα αντικαταστήσει τον Γκριν και Τουέρκ που θα βρει ρόλο στην ασταθή επιθετική γραμμή. Επέστρεψε στην θέση του επιθετικού συντονιστή ο Ουίζενχαντ, με τον οποίον είχε πολύ καλή συνεργασία και μεγάλη παραγωγικότητα ο Ρίβερς όταν ξανασυνεργάστηκαν. 


ΑΥΡΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ NFC



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου