Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Preseason... συμπεράσματα (μέρος 2)



Η 3η και σημαντικότερη εβδομάδα της preseason ολοκληρώθηκε ξημερώματα Δευτέρας και άφησε ειδησεογραφία και χρήσιμα συμπεράσματα για όλες τις ομάδες. Πολλοί παίχτες κλείδωσαν θέσεις βασικού, ακόμη περισσότεροι κόπηκαν, ενώ δεν έλειψαν και οι τραυματισμοί, με αυτόν του Ρόμο να ξεχωρίζει. Πριν εκκινήσει η κανονική σεζόν στις 8/9, μεσολαβεί η 4η αγωνιστική της preseason, στην οποία αγωνίζονται κατά κανόνα οι παίχτες που θα παλέψουν για τις τελευταίες θέσεις στα τελικά (53 ατόμων) ρόστερ των ομάδων. Ας δούμε σε τίτλους τι μας άφησε η προηγούμενη βδομάδα:


-          Χάνει τη μισή σεζόν ο Ρόμο μετά το σπάσιμο στη μέση του, στο φιλικό με τους Σίχοκς, ευτυχώς για τους Κάουμποϊς, ο ρούκι Πρέσκοτ έχει εντυπωσιάσει στα ματς προετοιμασίας και δείχνει πως μπορεί να καλύψει αξιοπρεπώς το κενό, εν αντιθέσει με τους περσινούς backups. Έλαμψε ο ρούκι running back Έλιοτ, επιβεβαίωσε στο ανεπίσημο ντεμπούτο του πως είναι έτοιμος να πρωταγωνιστήσει στη λίγκα.
-          Βασικός quarterback των πρωταθλητών Μπρόνκος θα είναι και επίσημα την 1η αγωνιστική ο 2ετής Σίμιαν, που έκανε τα απαραίτητα για να κερδίσει τον χαμηλό ανταγωνισμό. Μεγάλος χαμένος της preseason ο βετεράνος Σάντσεζ, που μοιάζει πια να είναι ένα βήμα πριν την έξοδο.
-          Θετικότατος ο Οσγουάιλερ για τους Τέξανς, έχει βρει χημεία με τον ρούκι receiver Φούλερ.
-          Οι Κάρντιναλς προβλημάτισαν αμυντικά, ενώ και ο Πάλμερ συνέχισε να υποπίπτει σε interceptions αν και οι δύο απέναντι στους Τέξανς είχαν και δόση τύχης.
-          Μικροτραυματισμός στο γόνατο για τον Γκριν των Μπένγκαλς. Δεν υπήρξε κάποια ανακοίνωση για τη σοβαρότητα της κατάστασης. Σε πολύ καλή κατάσταση το δίδυμο των running backs Χιλ και Μπερνάρντ.
-          Για τους Σίχοκς, ο Ουίλσον την Παρασκευή θύμισε τα περσινά «μαγικά» που έκανε στο β’ μισό του 2015, ενώ πλάι του, για ακόμη μία βδομάδα ικανοποίησε ο running back Μάικλ.
-          Ικανοποίησε ο Μπριτζγουότερ για τους Βάικινγκς. Στο μοναδικό του ματς προετοιμασίας ήταν γρήγορος στις αποφάσεις του, εύστοχος και με αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του.
-          Για τους Τσάρτζερς συνεχίζει να εντυπωσιάζει στην preseason ο running back Γκόρντον μετά από μία τραγική ρούκι σεζόν πέρσι. Υπέγραψε εντέλει το 4ετές ρούκι συμβόλαιό του μετά από ατελείωτες διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση, ο αμυντικός lineman Τζόι Μπόσα και ενσωματώθηκε με την ομάδα, όμως έχασε το μεγαλύτερο κομμάτι της προετοιμασίας και δύσκολα θα είναι έτοιμος από την 1η αγωνιστική.
-          Αγωνίστηκε ο Μπρέιντι την Παρασκευή και έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση, περιμένοντας τον Οκτώβρη για να πατήσει χορτάρι σε επίσημο ματς.
-          Σε διαρκή σύνδεση από πέρσι οι Ρόθλισμπέργκερ – Μπράουν, θα αποτελέσουν και φέτος την κινητήριο δύναμη των Στίλερς.
-          Ουσιαστικά τέλειωσε από τους 49ερς ο Κάπερνικ, που εκτός από κακός αγωνιστικά, δεν βοηθάει τον εαυτό του και με τη συμπεριφορά του.
-          Κάκιστη η εικόνα της επίθεσης των Μπερς. Στη μετά Γκέιζ εποχή μοιάζουν δίχως πλάνο. Αρνητικός ο receiver Ουάιτ.
-          Οι Κολτς προβλημάτισαν απέναντι στους Ιγκλς φανερώνοντας τις γνωστές περσινές αδυναμίες. Χειραγωγήθηκαν στις γραμμές, ενώ η άμυνα της ομάδας βάζει υποψηφιότητα για την χειρότερη της λίγκας φέτος. Στα θετικά, ο Λακ ήταν καλός παρά την πίεση που δέχθηκε και η 3αδα των ταχύτατων receiver Χίλτον, Μόνκριφ και Ντορσέτ αναμένεται να κάνει μεγάλες ζημιές.
-          Οι Τάιτανς, όπως έχει προαναγγελθεί και προβλεφθεί από πολλούς φέτος θα στηριχθούν επιθετικά στο running παιχνίδι τους. Τα δείγματα του Σαββάτου ήταν άκρως ενθαρρυντικά προς αυτή την κατεύθυνση αφού το δίδυμο των Μάρεϊ και Χένρι είναι σε πολύ καλή κατάσταση και η εναλλαγή των δύο θα δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στους αντιπάλους.
-          Συνεχίζει να προβληματίζει η εικόνα της επίθεσης των Τζάιαντς. Η επιθετική γραμμή είναι ασταθέστατη και αναζητούνται οι επιλογές πίσω από τον Μπέκαμ.



Την επόμενη βδομάδα θα ακολουθήσει η ακτινογραφία όλων των division και οι μακροχρόνιες στοιχηματικές προτάσεις, στο κατώφλι της πρεμιέρας. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου