Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Preseason... συμπεράσματα



Η preseason βρίσκεται στου δρόμου τα μισά, με τις ομάδες να έχουν δώσει από 2 φιλικές αναμετρήσεις, στις οποίες και προέβησαν σε πολλές δοκιμές. Οι σταρ των ομάδων προφυλάσσονται ως επί το πλείστον και δεκάδες παίχτες παλεύουν για μία θέση στα τελικά ρόστερ των ομάδων. Στο σημερινό άρθρο, η ειδησεογραφία και τα μέχρι τώρα (πρόωρα) συμπεράσματα για όλες τις ομάδες, σε τίτλους. Το πρόγραμμα της preseason συνεχίζεται  με αγώνες από Πέμπτη έως Κυριακή και ολοκληρώνεται την άλλη βδομάδα. 


Ντένβερ Μπρόνκος
                Στους πρωταθλητές, η κατάσταση στη θέση του quarterback ολοένα και μπερδεύεται, με τον Σάντσεζ να απογοητεύει στα 2 παιχνίδια προετοιμασίας κάνοντας τα γνωστά του λάθη και να μην έχει πια ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο για να ξεκινήσει στην πρεμιέρα. Δεν ενθουσίασε ούτε και ο #2 Σίμιαν, ενώ ανεβάζει τις μετοχές του ο ρούκι Λυντς. Στη θέση του running back προφανές #1 ο Σι Τζέι Άντερσον.
Καρολάινα Πάνθερς
                Στους φιναλίστ, περιμένουν την επάνοδο του Μπέντζαμιν μετά τον άσχημο τραυματισμό του πέρσι, όμως χρησιμοποιείται με φειδώ στα ματς προετοιμασίας. Ανεβαίνει ο Φάντσες, αναμένεται πολύ καλύτερος στη 2η του σεζόν.
Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς
                Ώριμος να οδηγήσει την επίθεση της ομάδας για τα 4 πρώτα ματς μοιάζει ο Γκαρόπολο στα φιλικά, δίχως πάντως να ενθουσιάζει. Τραυματίστηκε στον αντίχειρα ο Μπρέιντι, όμως μικρό το κακό καθώς δεν θα χρειαστεί να αγωνιστεί πριν τον Οκτώβρη. Εντυπωσιάζει ο linebacker Κόλλινς. Νέο χειρουργείο θα χρειαστεί ο running back Λιούις, ίσως τελικά χάσει όλο το 2016 ο βασικός επιθετικός lineman Βόλλμερ.
Αριζόνα Κάρντιναλς
                Δίχως να έχει αγωνιστεί πολύ στα φιλικά, εντυπωσιάζει ο running back Ντέιβιντ Τζόνσον που αναμένεται να έχει ρόλο ηγέτη στη 2η του σεζόν. Άσχημα τα νέα για τον ταλαντούχο receiver Τζον Μπράουν που ταλαιπωρείται με διασείσεις και πονοκεφάλους όλη την offseason και δεν συμμετέχει στις προπονήσεις. Κακός ο Πάλμερ στο τελευταίο φιλικό σαν σε συνέχεια από τα Play-offs.
Γκριν Μπέι Πάκερς
                Προφυλάσσεται ο Ρότζερς στα ματς προετοιμασίας. Βγήκε από τη λίστα των τραυματιών ο Νέλσον. Αδυνατισμένος και με έκρηξη εμφανίστηκε ο Λέισι. Ικανοποιεί η άμυνα της ομάδας, με πολλές ποιοτικές επιλογές στην πίσω ζώνη.
Πίτσμπεργκ Στίλερς
                Μειώθηκε κατά μία αγωνιστική η ποινή του Μπελ και τελικά θα χάσει τους 3 πρώτους αγώνες της σεζόν. Στους receiver, από τους νεαρούς Κόουτς και Ρότζερς, ο δεύτερος μοιάζει να υπερτερεί για το #3 σε αυτή τη φάση της σεζόν με τον πρώτο να είναι ασταθής και παρά το ταλέντο του να χάνει εύκολες υποδοχές. Τραγικός ο αναπληρωματικός quarterback Τζόουνς στο φιλικό απέναντι στους Ιγκλς, υπέπεσε σε 4 interceptions και υπογράμμισε την ανάγκη της ομάδας για αξιόπιστη εναλλακτική λύση πίσω από τον Ροθλισμπέργκερ.
Σιάτλ Σίχοκς
                Εντυπωσίασε και στα δύο φιλικά της ομάδας ο running back Μάικλ, που πέρσι το φθινόπωρο βρέθηκε εκτός ομάδας. Εμφανίζει τρομερή έκρηξη και συνάμα υπομονή πίσω από την επιθετική γραμμή και θα διεκδικήσει τη θέση του βασικού από τον Ρόουλς που επιστρέφει από τραυματισμό. Έτοιμος δήλωσε ο Ρόουλς για την πρεμιέρα, ανέτοιμος ξεκάθαρα ο tight end Γκράχαμ έπειτα από τον σκίσιμο στον αχίλλειο πέρσι το Νοέμβρη. Εξαιρετική επιλογή στο draft αποδεικνύεται (ως τώρα) ο Ριντ που θα είναι η άγκυρα στην αμυντική γραμμή.
Κάνσας Σίτι Τσιφς
                Επέστρεψε και επίσημα στο ενεργό ρόστερ ο σταρ running back Τσαρλς, έχοντας όμως ανταγωνισμό για τη θέση πλέον. Ξεκάθαρο #2 δίπλα στον Μάκλιν εξελίσσεται ο receiver Κόνλει. Ακόμη να μπει στην ομάδα ο «απεργός» safety Μπέρι.
Μινεσότα Βάικινγκς
                Η άμυνα της ομάδας αναμένεται να  είναι από τις κυρίαρχες το 2016 σε εξέλιξη της προηγούμενης σεζόν. Η επίθεση από την άλλη δεν φανερώνει σημάδια αισιοδοξίας, με τον ρούκι receiver 1ου γύρου Τρέντγουελ να απογοητεύει μέχρι στιγμής. Δεν έχουν αγωνιστεί στα μέχρι τώρα φιλικά ούτε ο Πίτερσον (αναμενόμενο), ούτε ο Μπριτζγουότερ. Σε συνέχεια από τα περασμένα Play-offs, τρακαρισμένος και άστοχος σε εύκολα λακτίσματα ο κίκερ Γουόλς.
Σινσινάτι Μπένγκαλς
                Πολύ θετικές εντυπώσεις από την επίθεση της ομάδας στο τελευταίο φιλικό. Ο Ντάλτον σε ρυθμό, ο Χιλ σε καλή φόρμα και σούπερ ο ρούκι Μπόιντ, δείχνει έτοιμος να καλύψει τα κενά των αποχωρησάντων receiver, ως το ξεκάθαρο #2 δίπλα στον Γκριν, μετά και τον τραυματισμό του βετεράνου Λαφέλλ που ήρθε την άνοιξη. Χάνει όλο το 2016 ένας άλλος ρούκι, ο θηριώδης αμυντικός Μπίλινγκς.
Ουάσινγκτον Ρέντσκινς
                Άσχημα τα νέα στην πρωτεύουσα με τον βασικό running back Ματ Τζόουνς να τραυματίζεται στον ώμο, ενώ πίσω του το ρόστερ είναι φτωχό. Ακόμη περιμένουν να μπει στην ομάδα ο ρούκι receiver (1ου γύρου) Ντόκτσον που ταλαιπωρείται από τραυματισμούς.
Χιούστον Τέξανς
                Έβγαλε μάτια στο τελευταίο ματς προετοιμασίας ο Κλάουνι, διαλύοντας την αντίπαλη επιθετική γραμμή και φανερώνοντας τα τρομερά φυσικά του προσόντα που τον έκαναν και #1 στο 2014 draft. Μέχρι να επιστρέψει υγιής ο Γουάτ θα είναι ο ηγέτης της άμυνας, αρκεί να παραμείνει μακριά από τραυματισμούς. Στην επίθεση, ικανοποιούν οι δύο ρούκι receivers Φούλερ και Μίλερ και προορίζονται για βασικοί από την πρεμιέρα πλάι στον εντυπωσιακό Χόπκινς. Ανησυχητικό, αν και πολύ νωρίς ακόμη, το ότι ο Οσγουάιλερ δεν έχει βρει χημεία με τον #1 στόχο του.
Νιου Γιορκ Τζετς
                Υγιέστατος φάνηκε στο τελευταίο φιλικό ο ηγέτης της άμυνας Ρίβις, ολοκληρώνοντας και interception. Ανοιχτή ακόμη η θέση του αναπληρωματικού quarterback με τον Πέτι να έχει προβάδισμα και τον Σμιθ κοντά στην πόρτα της εξόδου.
Μπάφαλο Μπιλς
                Άσχημων ειδήσεων συνέχεια για τους Μπιλς, που έκοψαν τον #2 running back τους Κάρλος Ουίλιαμς (ήταν καλός πέρσι) και είδαν τον ηγέτη της άμυνάς τους Ντάριους να μπαίνει σε κλινική αποτοξίνωσης, δίχως γνωστή ημερομηνία επιστροφής στην ομάδα, πέρα των 3 αγωνιστικών τιμωρία που κληθεί να εκτίσει τον Σεπτέμβρη. Παραμένει εκτός ο #1 receiver Ουάτκινς. Υπάρχουν και θετικά όμως για την ομάδα από το Βορρά της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Ο quarterback Τέιλορ ικανοποιήσει δεόντως στο τελευταίο φιλικό, δικαιώνοντας την διοίκηση που του εμπλούτισε το συμβόλαιο. Αυξημένο ρόλο στην επίθεση για τον running back Μακόι που συμβάλλει σημαντικά και στο passing παιχνίδι.
Ιντιανάπολις Κολτς
                Ο Λακ επέστρεψε στα γήπεδα και η πρώτη του εικόνα ήταν άκρως ενθαρρυντική. Ναι μεν ματς προετοιμασίας με τον πήχη πολύ χαμηλά, όμως έδειξε υγιέστατος, άνετος πίσω από την επιθετική γραμμή με γρήγορες αποφάσεις και πάσες. Πενιχρός σε ταλέντο ο κορμός των running backs με τους Γκορ και Τέρμπιν να διεκδικούν θέση βασικού.
Ατλάντα Φάλκονς
                Συνεχίζει να μην έχει έκρηξη η άμυνα της ομάδος με αναιμικό pass rush, ενώ εκτέθηκαν απέναντι στους Μπράουνς και οι cornerbacks. Σε καλή κατάσταση ο running back Φρίμαν, αναμένεται να τροφοδοτηθεί πολύ και φέτος.
Φιλαδέλφια Ιγκλς
                Προβληματίζει η επίθεση με τον κορμό των receiver να φείδεται ποιότητας. Χαρακτηριστικό του ντεφορμαρίσματος των Μάθιουζ, Άγκολορ κτλ είναι πως ο καλύτερος receiver της preseason είναι ο undrafted Τέρνερ. Ήρθε με ανταλλαγή από τους Τάιτανς ο Γκριν-Μπέκαμ στη θέση αλλά είναι νωρίς ακόμη για να φανεί πόσο θα βοηθήσει. Από την άλλη η άμυνα μοιάζει πως θα είναι το μεγάλο όπλο των «αετών» για το 2016. Στο τελευταίο φιλικό κατάφερε 4 interceptions και βγάζει μεγάλη ενέργεια στο γήπεδο. Τελευταία μεταγραφή αυτή του βετεράνου linebacker Τάλοχ, επί χρόνια ηγετικός στους Λάιονς.
Ντιτροίτ Λάιονς
                Θετική η πρώτη εικόνα του Στάφορντ για το 2016. Φάνηκε άνετος και με αυτοπεποίθηση στο επιθετικό σύστημα, σε συνέχεια του τελευταίου κομματιού του 2015. Κατευθείαν ηγετικό ρόλο στο passing παιχνίδι πήρε ο νεοφερμένος Μάρβιν Τζόουνς, αναζητείται ηγέτης και για το παιχνίδι στο έδαφος. Διπρόσωπη και η επιθετική γραμμή, αποτελεσματική σε passing καταστάσεις, απογοητευτική όταν χρειαζόταν να ανοίξει διαδρόμους.
Όκλαντ Ρέιντερς
                Δεν ικανοποίησε η επιθετική συμπεριφορά της ομάδας στο τελευταίο φιλικό απέναντι στους Πάκερς. Πρέπει να ανεβάσει ρυθμούς ο running back Μάρεϊ. Τραυματίστηκε ο 2ετής αμυντικός lineman Έντουαρτς.
Νιου Όρλεανς Σέιντς
                Συνεχίζει να συλλέγει διθυράμβους με τις εμφανίσεις του ο ρούκι receiver Μάικλ Τόμας, προαλείφεται για μεγάλη σεζόν στην επίθεση του Μπριζ. Εκτέθηκε η επιθετική γραμμή απέναντι στους Τέξανς, στο τελευταίο δείγμα.
Λος Άντζελες Ραμς
                Ανέτοιμος. Είναι ο πιο κατάλληλος χαρακτηρισμός για το #1 του φετινού draft Γκοφ. Ο ξανθομάλλης quarterback δεν αποτελεί καν ανταγωνιστή για τον Κίναμ, που θα είναι με βεβαιότητα (τραυματισμών εξαιρουμένων) ο βασικός quarterback της ομάδας στην πρεμιέρα. Στο αμυντικό κομμάτι, δείχνει σε καλή κατάσταση η μπροστινή γραμμή με ηγέτη τον Ντόναλντ.
Τάμπα Μπέι Μπακανίρς
                Η επιλογή του συλλόγου να διαλέξει έναν κίκερ στον 2ο γύρο του draft μοιάζει ολοένα και πιο άσχημη από τη στιγμή που ο ρούκι Αγκουάγιο συνεχίζει να αστοχεί σε εύκολα field goals. Ευτυχώς, οι 2 πρώτες επιλογές των Χάργκριβς και Σπενς μοιάζει να έπιασαν τόπο με τον πρώτο να έχει 2 Interceptions στο τελευταίο φιλικό, ενώ ο 2ος είναι ιδιαίτερα εκρηκτικός. Με σκαμπανεβάσματα ο Winston στα πρώτα ανεπίσημα δείγματα.
Μαϊάμι Ντόλφινς
                Βελτιωμένος φάνηκε ο Τάνεχιλ την Παρασκευή, αναπτύσσει σύνδεση με τον Στιλς. Στο running παιχνίδι, μοιρασμένοι οι ρόλοι ανάμεσα σε Φόστερ και Ατζάγι, θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες βδομάδες ο ρόλο του βασικού.
Νιου Γιορκ Τζάιαντς
            Αλγεινή η εικόνα της ομάδας στο τελευταίο φιλικό (0-19 από τους Μπιλς). Ασταθέστατη η επιθετική γραμμή και ανύπαρκτο το παιχνίδι στο έδαφος. Χρειάζεται ρυθμό ο Μάννινγκ, ενώ μπερδεμένη έμοιαζε και η άμυνα. Ακόμη να μπει σε φουλ ρυθμούς ο receiver Κρουζ.
Σικάγο Μπερς
                Διστακτικά βάζουν στο παιχνίδι της ομάδας τον receiver Γουάιτ (έχασε όλο το 2015) που έχει μεγάλες δυνατότητες. Στο running παιχνίδι, ο Λάνγκφορντ δείχνει να κερδίζει το ρόλο του βασικού. Αισθητά βελτιωμένη αναμένεται η αμυντική συμπεριφορά της ομάδας το 2016.
Μπάλτιμορ Ρέιβενς
                Ανέτοιμος από τον τραυματισμό του ακόμη ο Φλάκο. Επέστρεψε στο ενεργό ρόστερ ο pass rusher Ντούμερβιλ, τις επόμενες μέρες κάτι ανάλογο αναμένεται και για τον επίσης βετεράνο Στιβ Σμιθ. Βασικός παραμένει στους running back ο Φορσέτ, με τον Γουέστ να παρέχει ανταγωνισμό.
Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς
                Μόνο ενθαρρυντικά συμπεράσματα βγαίνουν από το στρατόπεδο των Τζάγκουαρς.  Ο Μπορτλς μοιάζει πιο ώριμος και σε μόνιμη σύνδεση με τον Ρόμπινσον, ενώ ενδυναμώθηκε σημαντικά και το running κομμάτι με τον Άιβορι να προσθέτει δυναμισμό, πίσω από μία σταθερή επιθετική γραμμή. Στην άμυνα εντυπωσιάζουν τα δύο draft picks των Ράμσεϊ και Τζακ, που είναι άμεσα βασικοί και κάνουν μάλιστα τη διαφορά.
Σαν Φρανσίσκο 49ερς
                Το σύνολο του Τσιπ Κέλλυ συνεχίζει να ψάχνει τον επιθετικό της ηγέτη με την μάχη ανάμεσα σε Γκάμπερτ και Κάπερνικ να παραμένει ανοιχτή όχι όμως και τόσο ποιοτική. Ο Κάπερνικ εμφανίζεται ως η δυναμική επιλογή, όμως μοιάζει να είναι ξένο σώμα στα αποδυτήρια. Χαρακτηριστικό της ένδοιας στο passing παιχνίδι είναι πως #1 στόχος των πασέρ ως τώρα στην preseason είναι ο tight end ΜακΝτόναλντ.
Ντάλας Κάουμποϊς
                Ο Ρόμο επέστρεψε υγιής και σε φόρμα, όμως την παράσταση στην preseason ως τώρα έχει κλέψει ο παίχτης-αποκάλυψη Ντακ Πρέσκοτ. Ο ρούκι αναπληρωματικός quarterback επιλέχθηκε πολύ χαμηλά στο draft με πολύ μικρές προσδοκίες, όμως έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις, έστω στα φιλικά προετοιμασίας. Υγιής επέστρεψε ο #1 receiver Μπράιαντ, όμως υπέστη διάσειση την Παρασκευή και θα χάσει το επόμενο ματς προετοιμασίας. Σταθερά εντυπωσιακή η επιθετική γραμμή θα έχει νευραλγικό ρόλο στην όποια επιτυχία της ομάδας το 2016.
Σαν Ντιέγκο Τσάρτζερς
                Ο Μπόσα ακόμη να υπογράψει το ρούκι συμβόλαιό του, όμως η άμυνα της ομάδας έβγαλε μεγάλη δυναμική απέναντι στους Κάρντιναλς στο τελευταίο φιλικό. Ξεχώρισε η πίσω ζώνη. Βελτιωμένος ο running back Γκόρντον.
Τένεσι Τάιτανς
                Θετική η (έστω ανεπίσημη) πρώτη εικόνα του Μαριότα για το 2016 σε μία επίθεση που προμηνύεται να έχει ως προτεραιότητα το running κομμάτι. Εκεί μοιάζει να κερδίζει έδαφος ο ρούκι Χενρι και να παίρνει μερίδιο από τις προσπάθειες του Μάρεϊ. Ενθουσιάζει ο ρούκι receiver Σαρπ, που έχει πολύ καλή συνεργασία με τον Μαριότα και είναι έτοιμος να βοηθήσει με το καλημέρα στη νέα σεζόν.
Κλίβελαντ Μπράουνς
                Εκπλήσσει θετικά με την απόδοσή του ο Γκρίφιν, εμφανίζοντας στο γήπεδο στοιχεία από αυτά που τον έχρισαν ρούκι της σεζόν το 2012. Απρόσμενη η χημεία που έχει χτίσει με τον πρώην quarterback και νυν receiver Πράιορ. Ανεβάζει ρυθμούς ο Γκόρντον και μπορεί να κάνει τη διαφορά όταν επιστρέψει στα γήπεδα μετά την τιμωρία του. Πολύ άσχημη η εικόνα της αμυντικής συμπεριφοράς, σαν τη μύγα μες στο γάλα ο ρούκι αμυντικός lineman Νάσιμπ που πιέζει αποτελεσματικά τους αντίπαλους quarterback.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου