Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Τα αποτελέσματα στο Divisional Round



Ο δεύτερος γύρος των πλέι-οφς ολοκληρώθηκε δίχως εκπλήξεις και δραματικά φινάλε. Στο τέλος του Divisional Round πια, οι 4 ομάδες που θεωρούνταν ως τα φαβορί πριν την έναρξη της σεζόν, έχουν απομείνει να διεκδικούν τον τίτλο. Μπρόνκος – Πάτριοτς στην AFC και Σίχοκς – 49ερς στη NFC θα «πολεμήσουν» για μια θέση στο Superbowl. Σπουδαίες αναμετρήσεις προδιαγράφονται! Διαβάστε παρακάτω την εξέλιξη των τεσσάρων αγώνων του Σαββατοκύριακου που πέρασε:

ΣΙΑΤΛ ΣΙΧΟΚΣ
23
15
ΝΙΟΥ ΟΡΛΕΑΝΣ ΣΕΪΝΤΣ
ΝΙΟΥ ΙΝΓΚΛΑΝΤ ΠΑΤΡΙΟΤΣ
43
22
ΙΝΤΙΑΝΑΠΟΛΙΣ ΚΟΛΤΣ
ΚΑΡΟΛΑΪΝΑ ΠΑΝΘΕΡΣ
10
23
ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ 49ΕΡΣ
ΝΤΕΝΒΕΡ ΜΠΡΟΝΚΟΣ
24
17
ΣΑΝ ΝΤΙΕΓΚΟ ΤΣΑΡΤΖΕΡΣ













ΣΙΑΤΛ ΣΙΧΟΚΣ
23
ΝΙΟΥ ΟΡΛΕΑΝΣ ΣΕΪΝΤΣ
15

Στο βροχερό Σιάτλ άνοιξε η αυλαία του Divisional Round των πλέι-οφς και οι γηπεδούχοι Σίχοκς κυριάρχησαν στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα παίρνοντας δίκαια νίκη – πρόκριση. Το ξεκίνημα της αναμέτρησης έμοιαζε με αυτό του ανάλογου αγώνα των δύο ομάδων μέσα στο Δεκέμβρη. Οι γηπεδούχοι μπήκαν ενθουσιώδεις και με τη βοήθεια του κόσμου «στραγγάλισαν» αμυντικά τον αντίπαλο και πήραν προβάδισμα 16-0 στο ημίχρονο.
            Επιθετικά οι γηπεδούχοι δεν εντυπωσίασαν και αυτό φάνηκε από νωρίς όταν αρκέστηκαν σε δύο φίλντ γκολς ενώ είχαν πολύ καλή θέση στο γήπεδο. 6-0 στην 1η περίοδο και στο ξεκίνημα της 2ης ήρθε η πιο κομβική φάση του αγώνα. Ο αμυντικός Μπένετ (MVP της άμυνας στον αγώνα) δημιούργησε το αντίπαλο φαμπλ και έδωσε κατοχή στην ομάδα του σε εξαιρετική θέση. Εκεί ανέλαβε δράση ο ράννινγκ μπακ Λυντς (140γ/2Τ) σκόραρε και έγραψε το 13-0 για το Σιάτλ.
            Ο κουόρτερμπακ Μπριζ είχε το χειρότερο ημίχρονο της καριέρας του με μόλις 34 γιάρδες και αυτό ήταν το στοιχείο που δημιούργησε την ανυπέρβλητη διαφορά της ανάπαυλας.
            Στην 3η περίοδο κυριάρχησαν οι άμυνες. Οι Σίχοκς σταθερά ύψωναν τοίχο στην αντίπαλη επίθεση, όμως ούτε οι γηπεδούχοι μπορούσαν να κινηθούν επιθετικά με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να μένουν στο παιχνίδι.
            Στην 4η περίοδο οι φιλοξενούμενοι επιτέλους βρήκαν επιθετικές λύσεις με τον Μπριζ (309γ/1Τ) να βρίσκει κάποια κενά στην αντίπαλη άμυνα, αλλά συνάμα να στέκεται και τυχερός σε λάθος πάσες του που δεν έγιναν ιντερσέπτιονς από τους Σίχοκς. Οι Σέιντς μείωσαν σε 16-8 και στη συνέχεια αστόχησαν σε φιλντ γκολ υπό δύσκολες συνθήκες (δυνατός άνεμος και βροχή). Στο επόμενο ντράιβ οι Σίχοκς ροκάνισαν το χρονόμετρο και με το Λύντς (φωτό) να σκοράρει και πάλι για το 23-8 έδειξαν να τελειώνουν την υπόθεση πρόκριση.
            Οι Σέιντς όμως έδειξαν τρομερή θέληση για τη νίκη και έδωσαν νέο ενδιαφέρον στον αγώνα όταν γρήγορα και με πολύ τύχη σκόραραν για το 23-15 με 26 δευτερόλεπτα να απομένουν στο χρονόμετρο. Η μόνη τους επιλογή πια ήταν να χτυπήσουν onside κικ. Αυτό για καλή τους τύχη ήταν επιτυχημένο και τους έδωσε εκ νέου κατοχή. Ο χρόνος όμως ήταν ελάχιστος, τάιμ άουτ δεν υπήρχαν και οι γιάρδες που θα έπρεπε να καλύψουν ήταν πολλές. Μοιραία απέτυχαν να ολοκληρώσουν την ανατροπή του αιώνα και η σεζόν γι αυτούς έλαβε τέλος.
            Οι Σίχοκς επιβεβαίωσαν το χαρακτηρισμό του φαβορί και τώρα έχουν έναν ακόμη εντός έδρας αγώνα κόντρα στους μισητούς 49ερς για να ταξιδέψουν στη Νέα Υόρκη για το Superbowl. Αναμένεται τεράστια μάχη ανάμεσα σε δύο εξαιρετικές ομάδες. 


 --------------------------------------------------------------------------------------















ΝΙΟΥ ΙΝΓΚΛΑΝΤ ΠΑΤΡΙΟΤΣ   43
ΙΝΤΙΑΝΑΠΟΛΙΣ ΚΟΛΤΣ
22

Στο Φόξμπορο, στα προάστια της Βοστόνης οι γηπεδούχοι Πάτριοτς ήταν το φαβορί και το απέδειξαν με τη μεγάλη νίκη επί των φιλόδοξων Κολτς. Μπήκαν δυνατά και δημιούργησαν διαφορά από την αρχή, είχαν το προβάδισμα σε όλο τον αγώνα, αγχώθηκαν για λίγο στο δεύτερο ημίχρονο, όμως στην 4η περίοδο καθάρισαν τον αγώνα και προκρίθηκαν εντέλει εύκολα. Οι Πάτριοτς σκόραραν 6 τάτσνταουν και το παράδοξο είναι πως ο Μπρέιντι (198γ) δεν πάσαρε για κανένα από αυτά.
Με το καλημέρα ο κουόρτερμπακ Λακ των φιλοξενουμένων πάσαρε για ιντερσέπτιον και οι Πάτριοτς ήταν 7-0 μπροστά στο δίλεπτο! Στο αμέσως επόμενο ντράιβ οι Πάτριοτς 14-0 μπροστά με το δεύτερο κιόλας τάτσνταουν του Μπλάντ (166γ/4Τ) που είχε μία μαγική βραδιά! Ο Λακ στη συνέχεια είχε άμεση απάντηση και με μία εξαιρετική 40αρα μπαλιά πάσαρε για το τάτσνταουν και το 14-7 πριν τελειώσει η 1η περίοδος.
Στη 2η περίοδο ο Μπλάντ συνέχισε το πάρτι του και σκόραρε 3η φορά για το 21-7. Οι Πάτριοτς έτρεξαν πάρα πολύ με την μπάλα σε όλο τον αγώνα με πολλούς παίχτες (43 φορές!!!) και οι Κολτς δεν μπορούσαν να τους αναχαιτίσουν. Οι Κολτς μείωσαν πριν το ημίχρονο σε 21-12 με ένα φιλντ γκολ και σέιφτι σε μία παράξενη φάση από λάθος των σπέσιαλ τιμς των Πάτριοτς.
Η 3η περίοδος ήταν το καλύτερο κομμάτι του αγώνα για τους Κολτς, μείωσαν σε 21-15 νωρίς και απάντησαν στο 29-15 των Πάτριοτς άμεσα σε 29-22 με εκπληκτικές πάσες του Λακ και έδειξαν πως μπορούν να διεκδικήσουν τον αγώνα. Περιόρισαν την αντίπαλη επίθεση και κατάφεραν να σταματήσουν επιτυχώς αντίπαλα ντράιβ.
Το ράννινγκ παιχνίδι των Πάτριοτς ήταν ακαταμάχητο στον αγώνα και με το ξεκίνημα της 4ης περιόδου ο Μπλαντ (φωτό) έσπασε τάκλιν, βρήκε την τρύπα και έτρεξε για 73 γιάρδες και το τάτσνταουν που έκανε το 36-22! Ο μεγαλόσωμος ράννινγκ μπακ σκόραρε 4 τάτσνταουν που είναι ρεκόρ για την ομάδα του στα πλέι-οφς και μόνο ένας άλλος στην ιστορία του NFL έχει σκοράρει 5 σε νοκ-άουτ αγώνα. Στο αμέσως επόμενο ντράιβ κρίθηκε ολοκληρωτικά ο αγώνας. Ο Λακ (331γ/2Τ/4ΙΝΤ) πάσαρε για 3η ιντερσέπτιον και έβαλε τέλος στα όνειρα της ομάδας του.
Οι Πάτριοτς θα αγωνιστούν για 3η σερί χρονιά στον τελικό της AFC και αυτή τη φορά θα ταξιδέψουν στο Ντένβερ. Αναμένεται ένας επικός αγώνας ανάμεσα σε 2 από τους καλύτερους κουόρτερμπακ όλων των εποχών. Μάννινγκ vs Μπρέιντι με φόντο το Superbowl!!!

-------------------------------------------------------------------------------------














ΚΑΡΟΛΑΪΝΑ ΠΑΝΘΕΡΣ
10
ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ 49ΕΡΣ
23

Στην ηλιόλουστη Σάρλοτ οι φιλοξενούμενοι 49ερς απέδειξαν ότι είναι καλύτερη ομάδα και πήραν μία εύκολη νίκη – πρόκριση φτάνοντας τις 8 σερί νίκες στη σεζόν!
Ο αγώνας είχε μεγάλη ένταση από το πρώτο δευτερόλεπτο και φάουλ υποδείχθηκαν - ενώ πολλά ακόμη θα μπορούσαν να υποδειχθούν - για ανάρμοστες συμπεριφορές και χτυπήματα εκτός φάσης. Οι γηπεδούχοι Πάνθερς μπήκαν με ενθουσιασμό στον αγώνα και στα πρώτα 20 λεπτά έδειχναν πιο φρέσκοι και πιο δυνατοί. Οι 49ερς συμβιβάστηκαν σε 2 φιλντ γκολς στην 1η περίοδο και προηγήθηκαν 0-6, όμως η εικόνα του αγώνα ήταν διαφορετική. Οι Πάνθερς αντεπιτέθηκαν και προηγήθηκαν 10-6 με σπουδαίο τάτσνταουν του βετεράνου ρισίβερ Στίβι Σμιθ (74γ/1Τ) που αγωνίστηκε τραυματίας, ενώ έχασαν μεγάλες ευκαιρίες να έχουν μεγαλύτερο προβάδισμα. Και οι χαμένες ευκαιρίες - όπως αποδείχθηκε – απέναντι σε έμπειρες και ποιοτικές ομάδες όπως οι 49ερς πληρώνονται ακριβά. Οι Καλιφορνέζοι οργάνωσαν ένα άψογο ντράιβ πριν το ημίχρονο και πήγαν στα αποδυτήρια 10-13 μπροστά με το μομέντουμ δικό τους.
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι σκόραραν και πάλι. Με πρωταγωνιστές  το ρισίβερ Μπόλντιν (136γ) και το ράννινγκ μπακ Γκορ (84γ) «όργωσαν» το γήπεδο και επιβλητικά έγραψαν το 20-10. Και αυτό το προβάδισμα ήταν τεράστιο για τη μορφή αυτού του αγώνα και την εκπληκτική άμυνα που έπαιζαν οι 49ερς. Οι νικητές δεν επέτρεψαν ούτε πόντο στους Πάνθερς σε όλο το 2ο ημίχρονο και διαχειρίστηκαν άψογα το προβάδισμά τους στην 4η περίοδο. Ροκάνισαν το χρονόμετρο και όταν οι γηπεδούχοι επιχείρησαν την απέλπιδα προσπάθειά τους για αντεπίθεση έκαναν ιντερσέπτιον σε πάσα του Νιούτον (267γ/1Τ/2ΙΝΤ) που ενώ είχε πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, στην επανάληψη δεν βρήκε λύσεις.
2η εκτός έδρας νίκη για τους 49ερς στα φετινά πλέι-οφς, θα χρειαστούν και 3η στην πιο δύσκολη έδρα της χώρας, όπου στις δύο προηγούμενες επισκέψεις τους ηττήθηκαν 42-13 και 29-3 αντίστοιχα!!! Τεράστιο ντέρμπι στο Σιάτλ ανάμεσα σε δύο ομάδες με τρομερή αντιπαλότητα!

------------------------------------------------------------------------------------












ΝΤΕΝΒΕΡ ΜΠΡΟΝΚΟΣ
24
ΣΑΝ ΝΤΙΕΓΚΟ ΤΣΑΡΤΖΕΡΣ
17

Στο Ντένβερ οι γηπεδούχοι Μπρόνκος πήραν τη νίκη απέναντι στη μοναδική ομάδα που κέρδισε εκεί φέτος και θα φιλοξενήσουν τον τελικό της AFC την επόμενη Κυριακή.
            Οι Μπρόνκος είχαν πάθει απέναντι στους Τσάρτζερς καθώς ηττήθηκαν εντός έδρας 20-27 στην αρχή του Δεκέμβρη και όπως φάνηκε έμαθαν. Το ράννινγκ παιχνίδι των φιλοξενουμένων που ήταν το κυρίαρχο στοιχείο εκείνης της νίκης ήταν ανύπαρκτο αυτή την Κυριακή. Αφενός ο βασικός ράννινγκ μπακ Μάθιουζ (26γ) ήταν τραυματίας και αγωνίστηκε ελάχιστα, αφετέρου οι Μπρόνκος είχαν σαφή προσανατολισμό να σταματήσουν το ράννινγκ παιχνίδι των αντιπάλων και τα κατάφεραν περίφημα σε όλο τον αγώνα.
            Η άμυνα των Μπρόνκος και η επιθετική αδυναμία των Τσάρτζερς ήταν που έκρινε τον αγώνα, καθώς η πιο επιτυχημένη επίθεση όλων των εποχών (Μπρόνκος) περιορίστηκε σε ικανοποιητικό βαθμό.
            Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα και σε όλο το πρώτο μέρος κυριάρχησαν απόλυτα. Προηγήθηκαν 14-0 και θα μπορούσαν να έχουν ακόμα πιο μεγάλο προβάδισμα. Ο Μάννινγκ (230γ/2Τ/1ΙΝΤ) δεν έκανε σπουδαία πράγματα, όμως οδηγούσε εκ του ασφαλούς την ομάδα του.
            Στην 3η περίοδο οι Τσάρτζερς συνέχισαν να είναι ανύπαρκτοι επιθετικά, όμως μπόρεσαν να κρατήσουν μακριά από την εντ ζόουν τους το Μάννινγκ και την παρέα του. 17-0 στο τέλος της 3ης περιόδου και όλα έδειχναν να έχουν κριθεί, όμως οι Τσάρτζερς είχαν λίγα καύσιμα ακόμα στο ντεπόζιτό τους και εξαπόλυσαν μία τελευταία αντεπίθεση.
            Στην 4η περίοδο οι Τσάρτζερς παράτησαν το ράννινγκ παιχνίδι και ο κουόρτερμπακ Ρίβερς (217γ/2Τ) ολοκλήρωσε σπουδαίες φάσεις. Ίσως αν είχαν πάρει μεγαλύτερα ρίσκα νωρίτερα να είχαν καλύτερες ελπίδες στο τέλος. Μείωσαν σε 17-7, με το ρούκι Άλεν (142γ/2Τ), όμως έμειναν και πάλι πίσω 17 πόντους καθώς οι Μπρόνκος απάντησαν για το 24-7 με το Μορένο (84γ/1Τ). Άμεση αντίδραση από τους φιλοξενούμενους για το 24-14 και επανάκτηση της κατοχής έπειτα από οnside κικ. 24-17 με φιλντ γκολ και ξαφνικά το μομέντουμ άρχισε να γέρνει προς τη μεριά των Τσάρτζερς.
Η ποιότητα όμως των Μπρόνκος όμως φάνηκε στο τέλος καθώς στο τελευταίο ντράιβ του αγώνα κράτησαν την κατοχή με απανωτές επιτυχημένες φάσεις, ξόδεψαν όλα τα δευτερόλεπτα και δεν έδωσαν ποτέ την ευκαιρία στον «καυτό» στην 4η περίοδο Ρίβερς να επιχειρήσει την ανατροπή.
Ο Μάννινγκ έπειτα από 3 σερί ήττες σε πλέι-οφς, πήρε την επιτακτική νίκη για την ομάδα του και τώρα θα κληθεί να επικρατήσει του δυσκολότερου αντιπάλου στην καριέρα του (Μπρέιντι) για να αγωνιστεί σε ένα 3ο Superbowl. Μπρόνκος – Πάτριοτς την επόμενη Κυριακή, με το νικητή κουόρτερμπακ να γράφει μία ακόμα χρυσή σελίδα στο τεράστιο βιογραφικό του…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου