Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Μπρόνκος - Σίχοκς στο Superbowl!!!




Το ζευγάρι του φετινού Superbowl είναι πια γνωστό! Ντένβερ Μπρόνκος εναντίον Σιάτλ Σίχοκς στις 2/2 στη Νέα Υόρκη! Οι δύο ομάδες επικράτησαν εντός έδρας στον championship γύρο των Πάτριοτς και 49ερς αντίστοιχα και θα συνθέσουν ένα άκρως ενδιαφέρον ζευγάρι τελικού. Σε μία από τις σπάνιες περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια που οι δύο ομάδες με το καλύτερο ρεκόρ και τις #1 θέσεις έφτασαν στο Superbowl. Η καλύτερη επίθεση (Μπρόνκος) εναντίον της καλύτερης άμυνας (Σίχοκς), ο βετεράνος θρύλος κουόρτερμπακ Μάννινγκ σε μία από τις τελευταίες του χρονιές εναντίον του νεαρού αθλητικού κουόρτερμπακ Ουίλσον στη δεύτερη σεζόν της καριέρας του.
            Διαβάστε παρακάτω πως Μπρόνκος και Σίχοκς επικράτησαν χθες και έφτασαν στο «Έβερεστ» του Αμερικάνικου αθλητισμού:

ΝΤΕΝΒΕΡ ΜΠΡΟΝΚΟΣ
26
16
ΝΙΟΥ ΙΝΓΚΛΑΝΤ ΠΑΤΡΙΟΤΣ
ΣΙΑΤΛ ΣΙΧΟΚΣ
23
17
ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ 49ΕΡΣ
























Στο παραδόξως για την εποχή ηλιόλουστο και ζεστό Ντένβερ οι Μπρόνκος πήραν τη μεγάλη νίκη – πρόκριση πολύ πιο εύκολα απ’ ότι θα περίμενε και η ίδια η ομάδα. Είχαν το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ουσιαστικά ποτέ δεν απειλήθηκαν από τους Πάτριοτς που παρουσιάστηκαν κατώτεροι της περίστασης.
           
Ατελείωτες συζητήσεις είχαν γίνει πριν τον αγώνα για το ποιος από τους Μάννινγκ και Μπρέιντι είναι καλύτερος και αν μπορούν να θεωρηθούν ως οι καλύτεροι όλων των εποχών. Ο Μάννινγκ (φωτό) έδωσε τη δικιά του απάντηση στην κριτική ότι στα κρίσιμα χάνεται με την εξαιρετική του εμφάνιση. 32/43 πάσες, 400 γιάρδες, 2 τάτσνταουν πάσες και κυρίως 0 λάθη. Ο βετεράνος κουόρτερμπακ ήταν εντυπωσιακός και μαζί του όλη η επίθεση της ομάδας, η οποία ήλεγξε το ρυθμό του παιχνιδιού σε απόλυτο βαθμό. Οργάνωσε μεγάλα χρονοβόρα ντράιβ που κατέληξαν σχεδόν όλα σε σκοράρισμα, έπαιρνες τις απαιτούμενες γιάρδες κατά βούληση και δεν άφησε περιθώρια στο μεγάλο αντίπαλό Μπρέιντι να του κλέψει τη δόξα.
            Οι δύο επιθέσεις έχουν κάνει σπουδαία πράγματα φέτος, όμως στην 1η περίοδο τα ντράιβ κόλλησαν και οι άμυνες είχαν τις λύσεις. Αποτέλεσμα αυτού το 3-0 μετά τα πρώτα 15 λεπτά και λίγες ολοκληρωμένες πάσες.
            Η συνέχεια ήταν διαφορετική μόνο από τη μεριά των Μπρόνκος. Οι γηπεδούχοι άρχισαν να ρολάρουν επιθετικά και με δύο 7λεπτα ντράιβ σκόραραν 2 τάτσνταουν που στο τέλος της 3ης περιόδου τους έδιναν προβάδισμα 20-3! Οι Πάτριοτς συνέχισαν να μη βρίσκουν λύσεις, οι ρισίβερς δεν μπορούσαν να ξεμαρκαριστούν , ο Μπρέιντι έχασε κάποιες εύκολες γι αυτόν πάσες και το ράννινγκ παιχνίδι που έκανε θραύση στον προηγούμενο γύρο αυτή τη φορά βρήκε τοίχο. Η άμυνα των Μπρόνκος που είχε δεχθεί μεγάλη κριτική για τις φάσεις που δέχεται, έδωσε το παρών και σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια στα πλέι-οφς έχει κάνει τη διαφορά γι αυτή την ομάδα.
            Οι Πάτριοτς επιχείρησαν να κάνουν την ανατροπή στην 4η περίοδο, όμως τα χρονικά περιθώρια ήταν ελάχιστα και έμειναν για 2η σερί χρονιά ένα βήμα μακριά από το Superbowl. Μείωσαν σε 23-10 και 26-16 με γρήγορες πάσες του Μπρέιντι (277γ/1Τ), όμως οι Μπρόνκος δεν ξαναέδωσαν την κατοχή πίσω και έκλεισαν τον αγώνα πανηγυρικά!
            Σπουδαίο παιχνίδι για τους Μπρόνκος έκανε ο ρισίβερ Ντεμάριους Τόμας (134γ/1Τ) και οι αμυντικοί Τρεβάθαν και Νάιτον (στη φωτό κάνει σακ στον Μπρείντι) που έκλεισαν τους διαδρόμους και ήταν κύριοι υπεύθυνοι για το ότι η ομάδα τους περιόρισε σε μόλις 16 πόντους την επικίνδυνη επίθεση των αντιπάλων.
            Οι Μπρόνκος επιστρέφουν σε Superbowl μετά το 1998 όταν και κατέκτησαν το τρόπαιο, ενώ ο Μάννινγκ μετά το 2009 όταν και ηττήθηκε με τους Κόλτς από τους Σέιντς. Ο βετεράνος κουόρτερμπακ θα έχει την ευκαιρία (και την πίεση) για ένα 2ο δαχτυλίδι στην καριέρα του που θα τον κατατάξει αν όχι ως τον καλύτερο όλων των εποχών σίγουρα μέσα στο top 3. Στις 2 Φεβρουαρίου όμως θα έχει πολύ δύσκολο έργο απέναντι στην καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος και μία από τις καλύτερες πάσσινγκ άμυνες όλων των εποχών. 
 ------------------------------------------------------------------------------------------






Το Σιάτλ είναι σε «έκσταση» από τη χθεσινή τεράστια πρόκριση των Σίχοκς στο Superbowl με δραματική νίκη επί των μεγάλων εχθρών από το Σαν Φρανσίσκο. Η αναμέτρηση ήταν άκρως συναρπαστική με ανατροπή στο σκορ, μεγάλες φάσεις, δυνατές μονομαχίες και σασπένς μέχρι τέλους! Νικητές από την τιτανομαχία βγήκαν στα σημεία οι γηπεδούχοι Σίχοκς που σε δύο βδομάδες θα ταξιδέψουν 4800 χιλιόμετρα ανατολικά για τη «γη της επαγγελίας».
            Οι δύο ομάδες μπήκαν με ορμή στον αγώνα και οι 49ερς στην πρώτη φάση του αγώνα έκλεψαν την μπάλα σε εξαιρετική θέση για σκορ. Η άμυνα των Σίχοκς ύψωσε ανάστημα και περιόρισε το λάθος σε μόλις ένα φιλντ γκολ. 0-3 πολύ νωρίς για τους 49ερς και αυτό ήταν το σκορ στο τέλος της 1ης περιόδου αφού δύο οι άμυνες «δάγκωναν»!
            Η 2η περίοδος ήταν αφιέρωμα στον Κάπερνικ (φωτό) και την ικανότητα που έχει ο νεαρός κουόρτερμπακ των 49ερς να τρέξει στο γήπεδο. Συνολικά έτρεξε για 130 γιάρδες (οι περισσότερες στο 1ο ημίχρονο) και ήταν αυτός που ετοίμασε το έδαφος για το τάτσνταουν και το 0-10 με μία απίθανη κούρσα 58 γιαρδών! Σ εκείνο το σημείο οι 49ερς έδειχναν να ελέγχουν τον αγώνα και μέχρι το ημίχρονο επέτρεψαν μόνο ένα φιλντ γκολ στους γηπεδούχους. Άσκησαν τρομερή πίεση στον αντίπαλο κουόρτερμπακ, αμύνθηκαν εξαιρετικά στο περίφημο ράννινγκ παιχνίδι των Σίχοκς και πήγαν στα αποδυτήρια 3-10 μπροστά, όμως η συνέχεια ήταν διαφορετική.
            Με το ξεκίνημα της επανάληψης οι γηπεδούχοι έδειξαν γιατί ήταν η #1 ομάδα στη NFC. Στο πρώτο τους ντράιβ έτρεξαν δυναμικά με την μπάλα και ο ράννινγκ μπακ Λυντς (109γ/1Τ) έγραψε ένα ακόμη χάιλάιτ στην καριέρα του με την κούρσα 40 γιαρδών και το τάτσνταουν για το 10-10. Οι 49ερς είχαν άμεση απάντηση και αφού στάθηκαν τυχεροί όταν μετά από καραμπόλες επανέκτησαν κατοχή από το φαμπλ του Κάπερνικ (153γ/1Τ/2ΙΝΤ/2Φ) σκόραραν τάτσνταουν για το 10-17. Ο Κάπερνικ πάσαρε υπό πίεση και ο Μπόλντιν (53γ/1Τ) έκανε την εντυπωσιακή υποδοχή. Πριν λήξει η 3η περίοδος οι Σίχοκς μείωσαν σε 13-17 και όλα ήταν ανοιχτά οδεύοντας στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα.          
Στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου ο προπονητής των Σίχοκς Κάρολ είχε δύσκολη απόφαση σε φάση που η ομάδα του είχε την κατοχή 35 γιάρδες από την αντίπαλη εντ ζόουν. Αποφάσισε να μην επιχειρήσει το φιλντ γκολ και πήρε το ρίσκο για μία 4η προσπάθεια. Η προσπάθεια ήταν τέλεια και ο Ουίλσον (215γ/1Τ) πάσαρε για το τάτσνταουν του Κερς (44γ/1Τ) και το 20-17 που ήταν το πρώτο προβάδισμα των Σίχοκς στο παιχνίδι! Στη συνέχεια η άμυνα των Σίχοκς βρήκε αντίδοτο για τον Κάπερνικ και τον υποχρέωσε 2 λάθη, ο νεαρός έχασε την μπάλα υπό πίεση και στη συνέχεια πάσαρε για ιντερσέπτιον έπειτα από λάθος εκτίμηση (έκανε άσχημο δεύτερο ημίχρονο που στοίχισε). Η επίθεση των γηπεδούχων όμως πήρε μόλις 3 πόντους από αυτά τα λάθη παρότι είχε εξαιρετική θέση στο γήπεδο και άφησε ανοιχτό το ματς. Οι 49ερς είχαν την τελευταία ευκαιρία με λιγότερο από 4 λεπτά στο χρονόμετρο και 78 γιάρδες για να διανύσουν μέχρι το τάτσνταουν που χρειάζονταν. Ολοκλήρωσαν κάποιες εντυπωσιακές πάσες, βρέθηκαν 18 γιάρδες από την αντίπαλη εντ ζόουν στα 30 δευτερόλεπτα από το τέλος και έψαχναν μία τελική πάσα που θα τους δώσει τη νίκη! Το σασπένς ήταν απερίγραπτο για τους γηπεδούχους φιλάθλους με διακύβευμα το ταξίδι στο Superbowl και σ εκείνο το σημείο ήρθε η λύτρωση από την εξαιρετική άμυνα των γηπεδούχων. Ο Κάπερνικ έψαξε τον Κράμπτρι στη δεξιά γωνία της εντ ζόουν, ο (καλύτερος κόρνερμπακ στο NFL) Σέρμαν (φωτό) έκοψε την πάσα με το ένα χέρι και την έστειλε στην αγκαλιά του συμπαίκτη του Σμιθ για την ιντερσέπτιον που τέλειωσε το παιχνίδι!
            Δραματικό φινάλε σε μία σπουδαία αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο πανίσχυρες ομάδες που μονομάχησαν στο υψηλότατο επίπεδο. Οι Σίχοκς θα αγωνιστούν για 2η φορά στην ιστορία του συλλόγου σε Superbowl με την προηγούμενη να είναι το 2006 όταν ηττήθηκαν από τους Στίλερς. Για να καταφέρουν αυτό που απέτυχαν 8 χρόνια πριν, θα πρέπει να σταματήσουν την καλύτερη επίθεση όλων των εποχών που ηγείται ο θρυλικός Πέιτον Μάννινγκ και φέτος έσπασε όλα τα επιθετικά ρεκόρ!
            Η σπουδαιότερη επίθεση του NFL απέναντι στη σπουδαιότερη άμυνα αναμετρόνται στη σπουδαιότερη πόλη του κόσμου για το σπουδαιότερο συλλογικό τρόπαιο στον κόσμο! 2 Φεβρουαρίου στο MetLife Stadium της Νέας Υόρκης: Ντένβερ Μπρόνκος εναντίον Σιάτλ Σίχοκς και η ανυπομονησία θα γιγαντώνεται μέρα με τη μέρα.
             





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου