Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Τα αποτελέσματα στον WILD CARD γύρο των PLAY OFFS




Ο wild card γύρος των πλέι-οφς ολοκληρώθηκε με τρεις φιλοξενούμενες ομάδες να επικρατούν και τρεις αναμετρήσεις να κρίνονται στα τελευταία δευτερόλεπτα! Κολτς, Σέιντς, Τσάρτζερς και 49ερς προκρίθηκαν και θα αγωνιστούν εκτός έδρας στα νοκ – άουτ παιχνίδια του ερχόμενου Σαββατοκύριακου. Διαβάστε παρακάτω πως εξελίχθηκαν οι 4 αγώνες:

ΙΝΤΙΑΝΑΠΟΛΙΣ ΚΟΛΤΣ
45
44
ΚΑΝΣΑΣ ΣΙΤΙ ΤΣΙΦΣ
ΦΙΛΑΦΕΛΦΙΑ ΙΓΚΛΣ
24
26
ΝΙΟΥ ΟΡΛΕΑΝΣ ΣΕΪΝΤΣ
ΣΙΝΣΙΝΑΤΙ ΜΠΕΝΓΚΑΛΣ
10
27
ΣΑΝ ΝΤΙΕΓΚΟ ΤΣΑΡΤΖΕΡΣ
ΓΚΡΙΝ ΜΠΕΪ ΠΑΚΕΡΣ
20
23
ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ 49ΕΡΣ








 

 



ΚΟΛΤΣ   45
ΤΣΙΦΣ  44


Στην Ιντιανάπολις διεξήχθη ένας συναρπαστικότατος αγώνας που θα μείνει ανεξίτηλος στους φίλους των δύο ομάδων! Οι Κολτς επέστρεψαν από την κόλαση και πήραν μία ιστορική νίκη – πρόκριση!
Οι Τσιφς με το πρώτο τους ντράιβ έδειξαν ότι βρίσκονταν σε καλή κατάσταση και νωρίς προηγήθηκαν 0-7 με τον Μπόου (150γ/1Τ), παρότι έχασαν με διάσειση τον καλύτερό τους παίχτη Τσαρλς (19 τάτσνταουν φέτος, τα περισσότερα στο NFL) μόλις 3 λεπτά μέσα στο παιχνίδι! Οι Κολτς απάντησαν άμεσα σε 7-7 με ταχύτατη επίθεση. Και κάπου εκεί ξεκίνησε η κατηφόρα για τους γηπεδούχους. Η άμυνα ήταν ανήμπορη να σταματήσει τους αντίπαλους και ο κουόρτερμπακ (φωτό) Σμιθ (378γ/4Τ πάσσινγκ – 57γ ράννινγκ) έκανε «πάρτι» με πάσες και τρέξιμο για ένα ημίχρονο και κάτι. Οι Τσιφς έδειχναν σεληνιασμένοι και οι Κολτς έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο σε άμυνα και επίθεση, με αποτέλεσμα το σκορ στο ημίχρονο να είναι 10-31!
 Το ξεκίνημα της επανάληψης δεν ήταν καθόλου διαφορετικό. Ο Λακ πάσαρε για δεύτερη ιντερσέπτιον, οι Τσιφς δεν σπατάλησαν την ευκαιρία και με τον αντικαταστάτη ράννινγκ μπακ Ντέιβις (100γ/2Τ) έκαναν το 10-38 στην αρχή της 3ης περιόδου. Σ’ εκείνο το σημείο όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει για τους Κολτς που είχαν μια πολύ άσχημη εικόνα και η ψυχολογία των αντιπάλων βρισκόταν στα ουράνια! Ο νεαρός κουόρτερμπακ Λακ όμως έχει κάνει πολλές ανατροπές στη διετή του καριέρα και το Σάββατο πραγματοποίησε τη 2η μεγαλύτερη ανατροπή σε πλέι-οφς στην ιστορία του NFL! 17-38 γρήγορα για τους Κολτς και 24-38 μέσα σε 5 λεπτά έπειτα από σακ/φάμπλ του μάστερ του είδους Μάθις (19,5 σακς στη σεζόν, #1 στη λίγκα) και τάτσνταουν του Μπράουν (102γ/2Τ)! Ο Λακ υπέπεσε σε νέα ιντερσέπτιον, όμως οι Τσιφς πήραν μόλις 3 πόντους από το λάθος και η επίθεση τους που στο 1ο ημίχρονο έμοιαζε πυραυλοκίνητη, είχε χάσει τη φλόγα της και το μομέντουμ είχε φανερά αλλάξει πλευρά. Ο νεαρός σταρ δεν έχασε την ψυχολογία του από το 3ο λάθος του και άμεσα οδήγησε την ομάδα του σε τάτσνταουν για το 31-41 πριν τη λήξη της 3ης περιόδου! Οι φιλοξενούμενοι έχασαν 5 βασικούς παίχτες στον αγώνα από τραυματισμό και τα κενά άρχισαν να γίνονται εμφανή.
           
Στην 4η περίοδο έλαμψε το άστρο του Χίλτον που ήταν κυριολεκτικά ασταμάτητος! Ο νεαρός ρισίβερ είχε 224 γιάρδες και 2 τάτσνταουν και στα τελευταία κρίσιμα λεπτά έκανε πολλές κρίσιμες υποδοχές. Ο Λακ (443γ/4Τ/3ΙΝΤ) πάσαρε, ο Χίλτον έπιανε και η άμυνα των Τσιφς τρυπήθηκε πολλαπλά! 38-41 νωρίς στην τελευταία περίοδο με τυχερό τάτσνταουν (φωτό) του Λακ και κρίσιμη άμυνα των γηπεδούχων που κράτησε το σκορ στο 38-44 με 5 λεπτά στο χρονόμετρο. Ο Λακ επέστρεψε στο γήπεδο για την επίθεση των Κολτς και άμεσα πάσαρε για 64 γιάρδες στο Χίλτον και το 45-44 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ! Οι Τσιφς είχαν την τελευταία ευκαιρία να κερδίσουν τον αγώνα με ένα φιλντ γκολ, όμως δεν κατάφεραν να πάρουν τις απαραίτητες γιάρδες και η σεζόν τέλειωσε γι αυτούς με άδοξο τρόπο.
            Από ένα εξαιρετικό ημίχρονο οι δύο κουόρτερμπακς, με το Λακ να έχει τον τελευταίο λόγο με πιο άξιους επιθετικούς συμπαραστάτες. Οι Κολτς με την επική αυτή ανατροπή συνεχίζουν στα πλέι-οφς και τα ξημερώματα της ερχόμενης Κυριακής θα αγωνιστούν στην έδρα των Πάτριοτς για τα ημιτελικά της AFC.  

 
--------------------------------------------------------------------------------------














 
 
ΙΓΚΛΣ   24
ΣΕΪΝΤΣ   26

Στην κρύα Φιλαδέλφια οι πιο έμπειροι Σέιντς έκαναν την 1η τους εκτός έδρας νίκη σε πλέι-οφς στην ιστορία τους και προκρίθηκαν στα ημιτελικά της NFC με δραματικό τρόπο.
            Ο αγώνας ήταν πιο σφιχτός απ’ ότι προμηνυόταν με δύο από τις πιο εκρηκτικές επιθέσεις του πρωταθλήματος στο γήπεδο.  Ειδικά στο 1ο ημίχρονο οι άμυνες κυριάρχησαν και το επιμέρους σκορ ήταν 7-6 υπέρ των Ιγκλς. Στην 1η περίοδο δεν υπήρξε σκορ και ο έμπειρος κουόρτερμπακ των Σέιντς Μπριζ υπέπεσε σε δύο ιντερσέπτιον. Οι Ιγκλς θράφηκαν από το δεύτερο λάθος του Μπριζ, εκμεταλλεύτηκαν την καλή τους θέση στο γήπεδο και πήραν προβάδισμα 7-3 στα τελειώματα της 2η περιόδου. Οι φιλοξενούμενοι στα τελευταία δευτερόλεπτα του ημιχρόνου κατάφεραν να μειώσουν με φιλντ γκολ.
            Στην επανάληψη οι Σέιντς μπήκαν πολύ δυνατά. Ο Μπριζ (250γ/1Τ/2ΙΝΤ) ήταν εξαιρετικός, το ράννινγκ παιχνίδι πήρε πολλές προσπάθειες με σπουδαία αποτελέσματα και η άμυνα συνέχισε να κάνει δύσκολη τη ζωή του Φόουλς με πολύ πίεση. 7-13 νωρίς στην 3η περίοδο με το Μουρ (31/γ1Τ) και 7-20 στα τέλη της περιόδου με το ράννινγκ μπακ Ίνγκραμ (97γ/1Τ) που έκανε πολύ καλό ματς. Η επίθεση των Ιγκλς ήταν ανύπαρκτη μέχρι εκείνο το σημείο, όμως η ποιότητα της ομάδας φάνηκε στη συνέχεια.
Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 14-20 πριν την 4η περίοδο με τον Μακόι (92γ/1Τ) που περιορίστηκε αρκετά από τους αντιπάλους και σε 17-20 νωρίς μέσα στην 4η περίοδο. 17-23 με νέο φίλντ γκολ οι Σέιντς, όμως άφησαν ανοιχτή την πόρτα για τους Ιγκλς. Ο Φόουλς (195γ/2Τ) βρήκε λύσεις και οδήγησε την ομάδα του στο προβάδισμα 24-23 με 5 λεπτά να απομένουν. Εκεί τελικά μίλησε η εμπειρία του βετεράνου Μπριζ. Οι Σέιντς πήραν τις γιάρδες που χρειάζονταν και συνάμα ξόδεψαν όλο το χρόνο. Ο κίκερ Γκράχαμ μπήκε στο γήπεδο στο 0:03, επιχείρησε φιλντ γκολ (φωτό) και ευστόχησε για 4η φορά στον αγώνα δίνοντας στην ομάδα του τη νίκη – πρόκριση!
Μεγάλη νίκη για μία ομάδα που υπέφερε στα εκτός έδρας παιχνίδια της μέσα στη σεζόν και το επόμενο Σάββατο θα κληθεί να κάνει την υπέρβαση μέσα στην πιο δύσκολη έδρα της χώρας, στην οποία μέσα στο Δεκέμβρη ταπεινώθηκε με 34-7! Σίχοκς – Σέιντς 11/1 23:30. 







-----------------------------------------------------------------------------------






 




 

 
ΜΠΕΝΓΚΑΛΣ    10
ΤΣΑΡΤΖΕΡΣ   27

Στο Σινσινάτι οι Τσάρτζερς έκαναν την έκπληξη του Σαββατοκύριακου και μάλιστα επικράτησαν εύκολα σε μία έδρα που ήταν απόρθητη όλη την κανονική σεζόν. Οι Καλιφορνέζοι απέδειξαν ότι άξιζαν την πρόκριση στα πλέι-οφς και είναι επικίνδυνοι για κάθε αντίπαλο.
            Οι Τσάρτζερς ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ με το Γούντχεντ (68γ/1Τ) στην 1η περίοδο, όμως η επίθεση τους υπέφερε στη συνέχεια του ημιχρόνου και δε βρήκε σκορ εώς την ανάπαυλα. Οι Μπένγκαλς αντέδρασαν στο προβάδισμα των φιλοξενουμένων και με 10-0 στην 2η περίοδο πήγαν στα αποδυτήρια με χαμόγελα. Ο Γκρέσαμ (64γ/1Τ) έκανε το 7-7, ενώ ο Μπερνάρντ (118γ) έκανε κρίσιμο φαμπλ κοντά στην αντίπαλη εντ ζόουν που στέρησε πιθανό 2ο τάτσνταουν για τους γηπεδούχους.
            Το 2ο ημίχρονο άνηκε ολοκληρωτικά στους Τσάρτζερς! Με το πρώτο τους ντράιβ ο κουόρτερμπακ Ρίβερς (128γ/1Τ) που είχε πολύ μέτρια εμφάνιση πάσαρε για το τάτσνταουν και το 10-14. Και εκεί άρχισε η κατηφόρα για τους Μπένγκαλς. Ο κουόρτερμπακ (φωτό) Ντάλτον (334γ/1Τ/2ΙΝΤ/1Φ) έκανε άθλιο 2ο ημίχρονο με το ένα τραγικό λάθος να διαδέχεται το άλλο και να στερεί από την ομάδα του κάθε ευκαιρία για ανατροπή. Ο κοκκινομάλλης είναι γνωστό ότι είναι επιρρεπής σε μεγάλα λάθη και δε διέψευσε τους επικριτές του ούτε φέτος. Πολύ άσχημες ιντερσέπτιονς από το Ντάλτον έδωσαν εξαιρετικές τοποθετήσεις στους Τσάρτζερς, όμως η πολύ καλή άμυνα των γηπεδούχων κράτησε το σκορ στο 10-20 στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου επιτρέποντας μόνο φιλντ γκολς και διατήρησε κάποιες ελπίδες για ανατροπή.
Οι Τσάρτζερς ήταν πολύ σοβαροί, κατάφεραν να περιορίσουν τα επιθετικά ατού των Μπένγκαλς και διαχειρίζονταν την υπέρ τους κατάσταση με πολύ ράννινγκ παιχνίδι (40 συνολικές προσπάθειες). Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε με το 58 γιαρδών τάτσνταουν του #3 ράννινγκ μπακ Μπράουν για το τελικό 10-27!
Ο προπονητής των Μπένγκαλς Μάρβιν Λιούις στην 11η του σεζόν ως προπονητής της ομάδας δεν κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη στα πλέι-οφς, ενώ ηττάται για 3η σερί σεζόν στον πρώτο γύρο των πλέι-οφς. Από την άλλη οι Τσάρτζερς με τον ρούκι κόουτς Μακόι επέστρεψαν στις επιτυχίες και την επόμενη Κυριακή θα επισκεφτούν το Ντένβερ, όπου θριάμβευσαν επί των Μπρόνκος στις αρχές Δεκέμβρη. 



-----------------------------------------------------------------------------------------







 


 
 
ΠΑΚΕΡΣ  20
49ΕΡΣ  23

Στην αυλαία του wild card γύρου οι 49ερς πήραν μεγάλη εκτός έδρας νίκη στο παγωμένο Ουισκόνσιν και επιβεβαίωσαν ότι είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στη χώρα.
            Ο αγώνας καταγράφηκε ως ο 7ος πιο κρύος στην ιστορία του NFL με θερμοκρασίες γύρω στο -15! Το ξεκίνημα δεν ήταν παγωμένο για τους 49ερς που «κάλπαζαν» στο γήπεδο, όμως συμβιβάστηκαν δις με φιλντ γκολς αντί για τάτσνταουν και το 0-6 αντί για 0-14 στην 1η περίοδο. Οι Πάκερς δυσκολεύονταν τρομερά απέναντι στην άμυνα των φιλοξενουμένων νωρίς, αλλά κατάφεραν να προηγηθούν 7-6 στην 2η περίοδο με το Νέλσον (62γ/1Τ). Άμεση απάντηση με τάτσνταουν του Γκορ (66γ/1Τ) για το 7-13 των 49ερς και 10-13 τελικό ημιχρόνου. Πρωταγωνιστής στο 1ο  ημίχρονο για τους 49ερς ήταν ο ρισίβερ Κράμπτρι (125γ) που γενικά έκανε εξαιρετική εμφάνιση και το μόνο που του έλειψε ήταν ένα τάτσνταουν. Ως τον καλύτερο υποδοχέα όλων των εποχών τον χαρακτήρισε με δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής των νικητών Χάρμπο.
           
Η 3η περίοδος ήταν άνυδρη και το σκορ άλλαξε με το τάτσνταουν των Πάκερς για το 17-13 στην αρχή της 4ης περιόδου. Οι 49ερς με τον κουόρτερμπακ (φωτό) Κάπερνικ (227γ/1Τ/1ΙΝΤ) να διαλύει την άμυνα των Πάκερς με τα τρεξίματά του (98 γιάρδες ράννινγκ) απάντησαν και πάλι άμεσα για το 17-20.
            Ο Ρότζερς (177γ/1Τ) είχε πολύ δύσκολη βραδιά απέναντι σε μία εξαιρετική άμυνα, όμως έφερε την ομάδα του σε θέση να σκοράρει και να πάρει εκ νέου το προβάδισμα στα μέσα της 4ης περιόδου. Στο πιο κομβικό σημείο του αγώνα οι Πάκερς με 7 γιάρδες να υπολείπονται και 3 προσπάθειες διαθέσιμες δεν κατάφεραν να μπουν στην αντίπαλη εντ ζόουν και συμβιβάστηκαν σε φιλντ γκολ για το 20-20 με 5 λεπτά στο χρονόμετρο.
           
Οι 49ερς, αφού στάθηκαν τυχεροί σε μία άσχημη πάσα του Κάπερνικ που δεν έγινε ιντερσέπτιον, δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη και με άψογη διαχείριση του χρόνου, ανέβηκαν στο γήπεδο, ροκάνισαν τα δευτερόλεπτα και με εύκολο φιλντ στο 0:00 πήραν το μεγάλο διπλό.
            Οι 49ερς απέκλεισαν στα πλέι-οφς για 2η σερί χρονιά τους Πάκερς με κοινό παρονομαστή την αδυναμία των ηττημένων να σταματήσουν το τρέξιμο του Κάπερνικ. Μεγαλύτερη πληρότητα σε όλες τις γραμμές και δίκαιη νίκη για τους Καλιφορνέζους που την Κυριακή θα κληθούν να αγωνιστούν και πάλι εκτός έδρας, αυτή τη φορά στο ζεστό νότο απέναντι στους Πάνθερς.  

















ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΓΥΡΟΥ

AFC

Ντένβερ Μπρόνκος          -     Σαν Ντιέγκο Τσάρτζερς
Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς   -     Ιντιανάπολις Κολτς

NFC

Σιάτλ Σίχοκς                     -     Νιου Όρλεανς Σείντς
Καρολάινα Πάνθερς         -     Σαν Φρανσίσκο 49ερς



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου