Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Ένα βήμα πριν το Superbowl!



Η «μεγαλύτερη» Κυριακή στο NFL είναι η αυριανή με τα championship παιχνίδια που θα κρίνουν τις δύο ομάδες που θα πάνε στο φετινό Superbowl στη Νέα Υόρκη. Για τους φίλους του αθλήματος δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ενδιαφέρουσες οι 2 αναμετρήσεις καθώς κατά γενική ομολογία αυτές είναι οι 4 καλύτερες ομάδες στη χώρα και δικαίως θα κοντραριστούν στο υψηλότερο επίπεδο.
            Μπρόνκος – Πάτριοτς: δύο από τους καλύτερους κουόρτερμπακ όλων των εποχών αναμετρόνται με το νικητή να γράφει μία ακόμα χρυσή σελίδα στο βιογραφικό του και να προσθέτει ένα ακόμα επιχείρημα στη συζήτηση για τον άτυπο τίτλο του καλύτερου στην ιστορία του αθλήματος.
            Σίχοκς – 49ερς: Οι δύο πιο πλήρεις ομάδες στη λίγκα με πολλά κοινά στοιχεία (πολύ ράννινγκ παιχνίδι και δυναμικές άμυνες) και τρομερή αντιπαλότητα καθώς βρίσκονται στην ίδια περιφέρεια. Στη θέση των κουόρτερμπακ δύο νεαροί, αθλητικοί μιγάδες που πασάρουν αλλά απειλούν και τρέχοντας με την μπάλα.
            Με ενθουσιασμό αναμένονται οι δύο αναμετρήσεις, διαβάστε παρακάτω τις προαναγγελίες τους:









ΝΤΕΝΒΕΡ ΜΠΡΟΝΚΟΣ
ΝΙΟΥ ΙΝΓΚΛΑΝΤ ΠΑΤΡΙΟΤΣ

Οι Μπρόνκος στον προηγούμενο γύρο επικράτησαν εντός έδρας των Τσάρτζερς με 24-17 και πήραν την πρόκριση πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ. Κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκαν 17-0 και 24-7 στην 4η περίοδο. Οι Τσάρτζερς επιχείρησαν μία τελική αντεπίθεση, μείωσαν απειλητικά, όμως η επίθεση των Μπρόνκος δεν έδωσε δικαιώματα για κάποια ανατροπή. Εντυπωσιακή ήταν η αντιμετώπιση των Μπρόνκος στο αντίπαλο ράννινγκ παιχνίδι, το οποίο τους είχε ταλαιπωρήσει στην ήττα του Δεκεμβρίου. Σημαντικό στοιχείο το ότι ο Μάθιουζ ήταν τραυματίας και αγωνίστηκε λίγο και δίχως να είναι σε καλή κατάσταση.
Οι Μπρόνκος είναι η καλύτερη επιθετικά ομάδα φέτος με διαφορά και στατιστικά η καλύτερη επίθεση όλων των εποχών καθώς έσπασε όλα ρεκόρ με πρωταγωνιστή το βετεράνο κουόρτερμπακ Μάννινγκ. Σκοράρουν 37,9 πόντους μ.ο. και δέχονται 24,9. Η αδυναμία της ομάδας είναι η άμυνα και στον αυριανό αγώνα αναμένεται να έχει προβλήματα που γιγαντώνονται με τις κομβικές απουσίες των αμυντικών Βον Μίλερ και Χάρις. Ο πρώτος είναι ο καλύτερος αμυντικός στην ομάδα και λείπει εδώ και μερικές βδομάδες, ενώ ο δεύτερος τραυματίστηκε στον προηγούμενο αγώνα με τους Τσάρτζερς. Μέχρι εκείνο το σημείο οι αντίπαλοι δεν είχαν σκοράρει ούτε πόντο και μόλις ο Χάρις αντικαταστάθηκε φανερώθηκαν κενά στην πίσω ζώνη τα οποία εκμεταλλεύτηκαν οι Τσάρτζερς και κόντεψαν να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή. Απέναντι στους Πάτριοτς θα χρειαστεί ανάλογη εξαιρετική αντιμετώπιση του αντίπαλου ράννινγκ παιχνιδιού.
            Οι Πάτριοτς στον προηγούμενο γύρο επικράτησαν εύκολα εντός έδρας των Κολτς με 43-22. Κυρίαρχο στοιχείο της νίκης το εξαιρετικά αποτελεσματικό ράννινγκ παιχνίδι από το οποίο ήρθαν και τα 6 τάτσνταουν!!! Ο Μπρέιντι ήταν «διαχειριστής» του αγώνα δίχως να χρειαστεί να κάνει το κάτι παραπάνω. Ο ράννινγκ μπακ Μπλάντ είναι σεληνιασμένος τον τελευταίο μήνα, απέναντι στους Κολτς σκόραρε τετράκις.
            Οι Πάτριοτς όλη τη σεζόν έχουν ταλαιπωρηθεί από σημαντικούς τραυματισμούς σε άμυνα και επίθεση, παρόλα αυτά έχουν ανταπεξέλθει άψογα στις υποχρεώσεις τους και αυτό οφείλεται στον κούορτερμπακ Μπρέιντι που έκανε ίσως την πιο μεστή του χρονιά και φυσικά στον «τεράστιο» προπονητή Μπέλιτσικ (θεωρείται ο καλύτερος όλων των εποχών) που πάντα βρίσκει λύσεις ακόμα και με λιγότερο ταλαντούχους παίκτες. Οι απουσίες των Γκρονκόσκι στην επίθεση και Βίλφορκ, Μέγιο και Σπάικς στην άμυνα είναι σημαντικές, όμως λείπουν καιρό και η ομάδα έχει βρει λύσεις εκ των έσω. Οι Πάτριοτς σκοράρουν μ.ο. 27,8 πόντους και επιτρέπουν 21,1.
            Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν μέσα στη σεζόν στην έδρα των Πάτριοτς και η αναμέτρηση θα μείνει στην ιστορία διότι οι Πάτριοτς πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία τους καθώς επέστρεψαν από το 0-24 του ημιχρόνου και επικράτησαν στην παράταση 34-31!!! Οι Μπρόνκος είχαν κυριαρχήσει στο πρώτο μέρος και εκμεταλλεύτηκαν σοβαρά λάθη των Πάτριοτς, όμως το δεύτερο μέρος ήταν μία ωδή στον Μπρέιντι και την επίθεση της ομάδας της Μασαχουσέτης.
            Οι δύο σπουδαίοι κουόρτερμπακ Μάννινγκ και Μπρέιντι έχουν αναμετρηθεί συνολικά 14 φορές με τον Μπρέιντι να έχει 10 νίκες, εκ των οποίων 2 στα πλέι-οφς. Ο κόουτς Μπέλιτσικ έχει αποδείξει πως ξέρει να αντιμετωπίζει το Μάννινγκ, αλλά την Κυριακή ο σπουδαίος κουόρτερμπακ έχει πολλούς και ταλαντούχους συμπαίκτες που κάνουν επικίνδυνη αποστολή την αναχαίτιση αυτής της επίθεσης.
            Ο Μάννινγκ θα πάρει το 5ο του βραβείο MVP (ρεκόρ στο NFL) για την κανονική σεζόν, όμως έχει ιστορικό κακών εμφανίσεων και κρίσιμων λαθών στα πλέι-οφς που θα στιγματίσουν την μελλοντική υστεροφημία του. Ο 37χρονος σούπερ σταρ είναι υπό πίεση να επιτύχει και θα κληθεί να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πάει σε ένα 3ο Superbowl. Από την άλλη ο Μπρέιντι έχοντας κερδίσει 3 Superbowl αναζητά το 4ο που θα τον βάλει σε ένα πολύ κλειστό κλάμπ από κουόρτερμπακ με 4 κατακτήσεις και θα τον τοποθετήσει στις συνειδήσεις όλων ως το καλύτερο όλων των εποχών. 

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΑ:
Ο αγώνας αναμένεται να είναι διαφήμιση του αθλήματος με δύο εξαιρετικές επιθέσεις. Το OVER προσφέρεται ψηλά, όμως αυτές οι ομάδες είναι ικανές να γράψουν και 80 πόντους! Value bet είναι και το διπλό σε υψηλές τιμές είτε το διπλό με +5,5 σπρεντ καθώς ο αγώνας είναι ισορροπημένος και οι Πάτριοτς έχουν αποδείξει ιστορικά ότι έχουν τον τρόπο να νικούν τον Μάννινγκ και πηγαίνουν στο Superbowl.


---------------------------------------------------------------------------------------------






 






ΣΙΑΤΛ ΣΙΧΟΚΣ
ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ 49ΕΡΣ

Οι Σίχοκς στον προηγούμενο γύρο απέκλεισαν εντός έδρας τους Σέιντς πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 23-15 καθώς έπνιξαν αμυντικά τον αντίπαλο και δεν επέτρεψαν ούτε πόντο στις 3 πρώτες περιόδους. Οι Σέιντς έμειναν στο παιχνίδι μέχρι τέλους χάρη σε  πάσες του Μπριζ που από τύχη δεν έγιναν ιντερσέπτιονς.
            Οι Σίχοκς έφτασαν στο 16-1 ρεκόρ εντός έδρας τα δύο τελευταία χρόνια και το Σιάτλ αποτελεί την έδρα – φόβητρο στη χώρα. Η ομάδα αγωνίζεται με τρομερή ορμή εντός έδρας και ειδικά αμυντικά δεν αφήνει περιθώρια στον αντίπαλο. Είναι η καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα και με τη βούλα με μόνο μειονέκτημα ότι μπορεί να χτυπηθεί από καλό αντίπαλο ράννινγκ παιχνίδι. Ο μοναδικός προβληματισμός στην ομάδα  έρχεται από την πάσσινγκ επίθεση που δεν αποδίδει τελευταία όπως θα έπρεπε και όπως απέδωσε μέσα στη σεζόν. Για τη βελτίωση αυτού του τομέα σημαντικότατη η επιστροφή του ρισίβερ Χάρβιν. Ο ταλαντούχος παίχτης αγωνίστηκε με τους Σέιντς και πριν αποχωρήσει από τον αγώνα με διάσειση, πρόλαβε να δείξει ότι έχει την ποιότητα να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα του. Αναμένεται να ξεκινήσει αύριο.  Ο κουόρτερμπακ της ομάδας Ουίλσον «χρωστάει» μία μεγάλη εμφάνιση.
            Οι 49ερς στον προηγούμενο γύρο απέκλεισαν εκτός έδρας τους Πάνθερς με 10-23 και πειστική εμφάνιση ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο που δεν επέτρεψαν ούτε πόντο στον αντίπαλο! Σπουδαίο ματς από το βετεράνο ρισίβερ Μπόλντιν που δηλώνει παρών στα πλέι-οφς (πέρσι στα πλέι-οφς ήταν εξαιρετικός με τους Ρέηβενς ως το Superbowl, σκόραρε σε 3 ματς) και συνεχές ανέβασμα από τον κουόρτερμπακ Κάπερνικ που απειλεί και με τα πόδια.
Οι 49ερς είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα αυτή τη στιγμή με 8 σερί νίκες και πληρότητα σε όλες τις γραμμές. Η άμυνα «δαγκώνει», ενώ και η επίθεση με την προσθήκη του Κράμπτρι έχει αρχίσει να ρολάρει στο καλύτερο δυνατό σημείο της σεζόν. Σημαντικός για την επίθεση ο αρχηγός ράννινγκ μπακ Γκορ που όταν αυτός τροφοδοτείται πολύ, η ομάδα έχει εξαιρετικά αποτελέσματα.
Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν δις μέσα στη σεζόν με το γηπεδούχο να κερδίζει στο εκάστοτε ματς. Η νίκη των Σίχοκς όμως ήταν εντυπωσιακότατη με σκορ 29-3 και εμφατική κυριαρχία! Οι 49ερς και πέρσι στην ίδια έδρα διασύρθηκαν με 42-13 και δείχνουν πως δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο αφιλόξενο περιβάλλον του Σιάτλ. Οι δύο ομάδες έχουν μεγάλη αντιπαλότητα και αυτό φανερώνεται όταν οι Καλιφορνέζοι ανεβαίνουν στο βορρά. Μεγάλη κόντρα ανάμεσα στους παίχτες με εκατέρωθεν δηλώσεις και τεράστια κόντρα των δύο προπονητών Κάρολ - Χάρμπο (φωτό) από τότε που εργάζονταν αμφότεροι σε κολέγια.   
Οι δύο ομάδες τρέχουν με την μπάλα περισσότερο από όλες τις ομάδες στο πρωτάθλημα, με το ράννινγκ παιχνίδι τους να ξεπερνά το 50% των επιθετικών προσπαθειών τους. Οι δύο αντίπαλοι γνωρίζονται πολύ καλά μεταξύ τους και οι προπονητές θα κληθούν να εμφανίσουν κάτι καινούριο στο γήπεδο για να κάνουν τη διαφορά. Το κομβικό match up θα είναι οι ρισίβερς των 49ερς απέναντι στην πίσω ζώνη άμυνας των Σίχοκς. Οι Κράμπτρι, Μπόλντιν και Ντέιβις είναι σε εξαιρετική κατάσταση, όμως οι Σέρμαν, Τόμας και Τσάνσελορ αποτελούν την καλύτερη πάσσινγκ άμυνα στη χώρα! Δεν υπάρχουν σημαντικές απουσίες για τις δύο ομάδες.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΑ:
Οι 49ερς είναι σε φουλ φόρμα, όμως στο Σιάτλ οι Σίχοκς είναι καταπληκτικοί. Τεράστιο ματς που ίσως κριθεί στον πόντο. Από αυτή την άποψη συμφέρει το διπλό με +3,5 σπρεντ. Οι άμυνες είναι εξαιρετικές και δικαιολογημένα προσφέρεται τόσο χαμηλά το UNDER/OVER. Οι δύο ομάδες όμως διαθέτουν ταλέντο, γνωρίζουν τις αντίπαλες αδυναμίες πολύ καλά και μπορούν να σκοράρουν και από την άμυνα. Περιμένουμε σπουδαίες εμφανίσεις από τους ταλαντούχους κουόρτερμπακ Ουίλσον και Κάπερνικ. Οι Σίχοκς σκοράρουν εύκολα +20 πόντους εντός έδρας, ενώ και οι 49ερς είναι σε κατάσταση να ακολουθήσουν. Το ΟVER 39,5 λοιπόν είναι επιλογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου