Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Προαναγγελία 10ης αγωνιστικής



Η 10η αγωνιστική έφτασε και οι αναμετρήσεις από δω και πέρα αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη βαρύτητα για τους συσχετισμούς των play-offs. Οι Μπιλς έκαναν σημαντικό βήμα με τη νίκη τους την Πέμπτη και οι 13 αγώνες που ακολουθούν περιλαμβάνουν πολύ ενδιαφέροντα διασταυρώματα. Από το πρόγραμμα ξεχωρίζει το βραδινό ντέρμπι της NFC Δύσης ανάμεσα σε Σίχοκς και Κάρντιναλς, ενώ οι αήττητοι Πάτριοτς ταξιδεύουν στη Νέα Υόρκη να αντιμετωπίσουν τον κακό τους δαίμονα Τζάιαντς. 



         Το πρόγραμμα της Κυριακής ξεκινά με 8 αναμετρήσεις στις 20:00:
Ρεηβενς (2-6)
Τζάγκουαρς (2-6)
Πάκερς (6-2)
Λάιονς (1-7)
Ιγκλς (4-4)
Ντόλφινς (3-5)
Στίλερς (5-4)
Μπράουνς (2-7)
Ραμς (4-4)
Μπερς (3-5)
Μπακανίρς (3-5)
Κάουμποϊς (2-6)
Τάιτανς (2-6)
Πάνθερς (8-0)
Ρέντσκινς (3-5)
Σέιντς (4-5)

                Στη Βαλτιμόρη οι Ρέηβενς φιλοξενούν τους Τζάγκουαρς και αισιοδοξούν ότι μπορούν να κάνουν την τελική αντεπίθεση μετά το ρεπό τους και να μπουν στον χάρτη των play-offs. Ο κορμός των receiver είναι αποδεκατισμένος και η passing άμυνα τους για γέλια. Έχουν τη «φανέλα» για να κάνουν ένα ντεμαράζ, αλλά θα πρέπει να λύσουν άμεσα τα θέματά τους. Οι φιλοξενούμενοι Τζάγκουαρς συνεχίζουν τις ενθαρρυντικές εμφανίσεις αλλά δίχως αντίκρισμα στη στήλη των νικών. Το επιθετικό ταλέντο δεν λείπει από την ομάδα, όμως θα πρέπει να σταματήσουν τα ανόητα λάθη. Με νίκη διατηρούν ακέραιες τις πιθανότητές τους για την κατάκτηση της αδύναμης AFC Νότου.
                Οι Πάκερς που προέρχονται από δύο εκτός έδρας ήττες στις δύσκολες έδρες των Πάνθερς και Μπρόνκος, αναμένεται να ξεσπάσουν πάνω στους θλιβερούς φέτος Λάιονς. Η επίθεσή τους δεν ρολάρει τελευταία, όμως εντός έδρας πάντα εμφανίζονται καλύτεροι και έχουν έξτρα εγρήγορση για να επιστρέψουν στις νίκες. Οι Λάιονς προέρχονται από ρεπό και στο σύλλογο ετοιμάζεται επιχείρηση σκούπα ενόψει της επόμενης περιόδου. Μετά τον επιθετικό συντονιστή παρελθόν αποτέλεσαν ο πρόεδρος και ο τεχνικός διευθυντής, ενώ δύσκολα θα παραμείνει και μετά το τέλος της σεζόν ο head coach. Μάλιστα γίνεται λόγος και για απομάκρυνση του quarterback Στάφορντ, αν και το τεράστιο συμβόλαιό του αποτελεί αγκάθι για πιθανή ανταλλαγή.
                Στη Φιλαδέλφια οι Ιγκλς που προέρχονται από το μεγάλο διπλό στο Ντάλας υποδέχονται τους Ντόλφινς που υπέστησαν 2η σερί εκτός έδρας συντριβή στην έδρα των Μπιλς. Οι Ιγκλς μετά το ρεπό τους εμφανίστηκαν πολύ βελτιωμένοι επιθετικά και ειδικά το running παιχνίδι τους εντυπωσίασε με το δίδυμο Μάρεϊ – Μάθιουζ να κάνει θραύση. Οι Ντόλφινς από την άλλη εκτέθηκαν τρομερά απέναντι στο running παιχνίδι των Μπιλς και θα είναι τεράστια έκπληξη αν μπορέσουν να περιορίσουν τους Ιγκλς που βρήκαν ρυθμό. Μεγάλο προβάδισμα νίκης στους γηπεδούχους απέναντι σε μία ανέμπνευστη ομάδ, της οποίας οι δύο ευρείες νίκες απέναντι στους αδύναμους Τέξανς και Τάιτανς αποδείχθηκαν σύντομη παρένθεση σε μία κακή χρονιά.
                Στο μίνι ντέρμπι της AFC Βορρά οι Στίλερς θα υποδεχθούν τους Μπράουνς δίχως τους Μπελ και Ρόθλισμπέργκερ, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα ξεκινήσουν με τον Μανζίλ και πάλι βασικό. Αναζητούν να «ξεζουμίσουν» μία ακόμη νίκη με τον 3ο τους quarterback Τζόουνς που θα τους κρατήσει στην 5η θέση της περιφέρειας πριν πάνε στο ρεπό τους και με πολύ δύσκολα παιχνίδια να ακολουθούν, ελπίζοντας πως ο Ρόθλισμπέργκερ θα επιστρέψει εγκαίρως μετά το νέο τραυματισμό του. Τεράστιο παιχνίδι από τον Μπράουν απέναντι στους Ρέιντερς, είναι άλλος παίχτης όμως δίχως τον βασικό πασέρ της ομάδας με τον οποίο έχουν αναπτύξει τρομερή χημεία.
                Οι Ραμς ηττήθηκαν στην παράταση στην έδρα των Βάικινγκς φανερώνοντας και πάλι την αδυναμία τους στο passing παιχνίδι. Μοναδική μεγάλη απειλή ο rookie running back Γκέρλι που κάνει σπουδαία χρονιά, όμως όλες οι αντίπαλες άμυνες από δω και πέρα θα προσαρμόζονται αναλόγως. Προσφέρονται ως το μεγάλο φαβορί απέναντι στους Μπερς, οι οποίοι μετά τον πρώτο μήνα της σεζόν έχουν βελτιωθεί ραγδαία και είναι ανταγωνιστικοί κάθε εβδομάδα. Την Δευτέρα έβγαλαν διπλό στο Σαν Ντιέγκο και ο δριμύτατα επικριμένος quarterback Κάτλερ έκανε μία ακόμη  καλή εμφάνιση. Δε φάνηκε το κενό του Φορτέ, ο rookie back Λάνγκφορντ ήταν εξαιρετικός. Must win παιχνίδι για τους Ραμς που έχουν στόχο φέτος τα play-offs, δίχως άγχος και με καλή ψυχολογία οι Μπερς που είναι ξεκάθαρα σε μεταβατικό στάδιο και θέλουν να χτίσουν για την επόμενη σεζόν.
                Οι Μπακανίρς ηττήθηκαν την περασμένη Κυριακή εντός έδρας από τους Τζάιαντς δίχως να είναι χειρότεροι των αντιπάλων, αλλά πλήρωσαν την αναποτελεσματικότητα τους μέσα στη red zone και τις πολλές χαμένες υποδοχές του Έβανς. Ολοένα και καλύτερος ο rookie quarterback Ουίνστον, βελτιώνεται βδομάδα με τη βδομάδα και γύρω του θα χτιστεί η ομάδα των επόμενων χρόνων. Οι Κάουμποϊς υπέστησαν 6η σερί ήττα δίχως τον Ρόμο σε έναν αγώνα που και πάλι ήταν πολύ ανταγωνιστικοί και έχασαν στις λεπτομέρειες. Βελτιώνεται ο receiver Μπράιαντ, ενώ ο Ρόμο επιστρέφει την επόμενη εβδομάδα. Παίζουν το τελευταίο τους χαρτί στην έδρα των Μπακανίρς, με νίκη παραμένουν ζωντανοί στην προβληματική NFC Ανατολής.
                Οι Τάιτανς εμφάνισαν τελείως διαφορετικό πρόσωπο απ’ ότι στις τελευταίες 6 τους ήττες και πήραν σπουδαίο διπλό στην έδρα των Σέιντς. Ο νέος head coach Μαλάρκι έδωσε άλλη ψυχολογία στην ομάδα, ενώ η επιστροφή του Μαριότα στη θέση του quarterback έκανε τη μεγάλη διαφορά. Ο rookie πασέρ ήταν εξαιρετικός στον αγώνα με 4 touchdown απέναντι βέβαια ίσως στη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος. Παρόλο το θλιβερό τους ρεκόρ, Με νίκη αύριο διατηρούν ελπίδες για play-offs, όπως και όλοι οι άλλοι στην division τους. Από νίκη σε νίκη πετούν οι Πάνθερς και μετά την τελευταία επικράτησή τους απέναντι στους Πάκερς πήγαν στο 8-0 και έχουν πια το πάνω χέρι για την κατάκτηση του #1 στη NFC. Η επίθεση της ομάδας ήταν εξαιρετική στο α’ μέρος και ο Νιούτον έκανε το καλύτερό του passing  ματς. Στην επανάληψη, έπεσε η απόδοσή τους και λίγο έλειψε να πάνε στην παράταση παρότι βρέθηκαν στο +22 στην 4η περίοδο!
                Οι Ρέντσκινς ήταν σα να μην πήγαν στην έδρα των Πάτριοτς την περασμένη Κυριακή, αφού ηττήθηκαν με κάτω τα χέρια δίχως να δείξουν νοοτροπία ότι μπορούν να αντισταθούν στο μεγάλο φαβορί. Οι σημαντικές απουσίες έχουν ελαττωθεί σημαντικά και ο αυριανός αντίπαλος ενδείκνυται για μία καλή επιθετική εμφάνιση και επιστροφή στις νίκες που θα τους κρατήσει μέσα στη διεκδίκηση της division τους. Μία ακόμη απαράδεκτη αμυντικά εμφάνιση για τους Σέιντς στοίχισε την εντός έδρας ήττα από τους Τάιτανς που μετρούσαν 6 σερί ήττες. Ο Μπριζ είναι σε πολύ καλή κατάσταση και οδηγεί την επίθεσή του σε μεγάλα σκορ, όμως τα μετόπισθεν μπάζουν από παντού.
               
                                              Στις 23:00 + διεξάγονται άλλοι 3 αγώνες:
Ρέιντερς (4-4)
Βάικινγκς (6-2)
Μπρόνκος (7-1)
Τσιφς (3-5)
Τζάιαντς (5-4)
Πάτριοτς (8-0)

                Στο Όκλαντ οι φιλόδοξοι φέτος Ρέιντερς υποδέχονται την έκπληξη της NFC Βάικινγκς σε μία αναμέτρηση με πολύ ενδιαφέρον για τους συσχετισμούς των play-offs και στις δύο περιφέρειες. Οι γηπεδούχοι ήταν εξαιρετικοί επιθετικά στην έδρα των Στίλερς, ο Καρ και η παρέα του σκόραρε 35 πόντους, όμως αμυντικά δεν είχαν αντίδοτο για τον Μπράουν που έκανε ιστορικά μεγάλο παιχνίδι. Σε τρομερή κατάσταση το νεανικό επιθετικό σύνολο, σκόραρε για 3 συνεχή παιχνίδια 30+ πόντους με πολλά όπλα σε passing και running παιχνίδι, ενώ ο quarterback Καρ κάνει σπουδαία σεζόν. Οι Βάικινγκς πήραν μία ακόμη νίκη στο νήμα την περασμένη Κυριακή και βρέθηκαν από το πουθενά ισόβαθμοι στην κορυφή της division τους. Μία ακόμη μη πειστική επικράτηση που ήρθε στις λεπτομέρειες και απέναντι σε έναν αντίπαλο μέτριας δυναμικής. Το ρεκόρ τους είναι πολύ ενθαρρυντικό για την είσοδο στα play-offs, όμως το πρόγραμμά τους από δω και πέρα είναι Γολγοθάς.
                Στο Ντένβερ διεξάγεται το ντέρμπι της AFC Δύσης, όπου οι Μπρόνκος μετά την 1η τους ήττα στη σεζόν και την χειρότερη με διαφορά αμυντική εμφάνιση απέναντι στους Κολτς, υποδέχονται τους Τσιφς που ήταν ανεβασμένοι και προερχόμενοι από δύο νίκες πριν το ρεπό τους. Ο Μάννινγκ που δεν απέφυγε ξανά τα λάθη την περασμένη Κυριακή θέλει μόλις 3 passing γιάρδες για να περάσει στην 1η θέση όλων των εποχών! Σημαντικές απουσίες στην άμυνα που έκανε νερά για πρώτη φορά φέτος. Οι Τσιφς ήταν βελτιωμένοι στις δύο νίκες τους και παίζουν τα ρέστα τους αύριο στην προσπάθειά τους να επιστρέψουν στην διεκδίκηση μίας θέσης για τα play-offs. Το #1 επιθετικό όπλο Τσαρλς είναι ως γνωστόν εκτός για το υπόλοιπο της χρονιάς, όμως ο αντικαταστάτης Γουέστ έχει φανερώσει καλά στοιχεία. Σε πολύ καλή κατάσταση η άμυνα της ομάδας, θα είναι το βαρόμετρο στον αυριανό αγώνα.
                Οι Τζάιαντς μετά την δύσκολη εκτός έδρας νίκη στην Τάμπα υποδέχονται τους πρωταθλητές και αήττητους Πάτριοτς. Η διαφορά δυναμικής φέτος είναι μεγάλη και οι πρωταθλητές αποτελούν το ξεκάθαρο φαβορί στον αγώνα, όμως οι γηπεδούχοι αποτελούν τον κρυπτονίτη των κραταιών Πάτριοτς καθώς τους έχουν νικήσει στις 3 τελευταίες μεταξύ τους αναμετρήσεις εκ των οποίων οι 2 ήταν αγώνες Superbowl! Ο Μάννινγκ έχει πάρει την ταυτότητα των αντιπάλων και οι απίθανες πάσες του στους τελικούς έχουν γράψει ιστορία. Καθαρά αγωνιστικά αύριο όμως τα match up ευνοούν ξεκάθαρα τους φιλοξενούμενους καθώς δε φαίνεται πως η πολύ κακή άμυνα των Τζάιαντς θα σταματήσει τον άψογο Μπρέιντι και την παρέα του. Πλήγμα για τον τελευταίο ο τραυματισμός του κομβικού back Λιούις (χάνει τη σεζόν).
                Το πρόγραμμα της Κυριακής κλείνει με το μεγάλο ντέρμπι της NFC Δύσης στο Σιάτλ. Οι φιναλίστ Σίχοκς που βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο μετά το 4-4 ρεκόρ τους υποδέχονται τους διεκδικητές του θρόνου Κάρντιναλς που με 6-2 ρεκόρ και με την πολύ καλή τους εικόνα αποτελούν την μεγάλη απειλή όχι μόνο στην division αλλά και σε ολόκληρη την περιφέρεια. Αμφότερες ομάδες επιστρέφουν από το ρεπό τους, υγιείς και πολύ καλά προετοιμασμένες για τον σπουδαίο αγώνα. Πέρσι οι Σίχοκς επικράτησαν μέσα έξω των Κάρντιναλς, όμως οι ηττημένοι ήταν δίχως τον βασικό τους quarterback Πάλμερ, που φέτος κάνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του στα 35. Τεράστιας δυναμικής αγώνας με το αποτέλεσμά του να έχει πολύ σημαντικές συνέπειες για όλη τη NFC.
                Η αυλαία της αγωνιστικής πέφτει ξημερώματα Τρίτης στο Σινσινάτι, όπου οι αήττητοι Μπένγκαλς είναι το αδιαμφισβήτητο φαβορί απέναντι στους προβληματικούς Τέξανς. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από εντός έδρας νίκη και ξεκούραση 10 ημερών, το ίδιο ξεκούραστοι και οι Τέξανς μετά το ρεπό τους. Η εκρηκτική επίθεση των Μπένγκαλς αναμένεται να μεγάλο πεδίο δράσης απέναντι στην άμυνα των Τέξανς που έχει δείξει τρομερές αδυναμίες και έχει εκτεθεί πολλάκις στο πρώτο μισό της σεζόν.




ΟΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Ιγκλς (-6.5)
Ντόλφινς
1
Μπακανίρς
Κάουμποϊς
2
Πάκερς (-9.5)
Λάιονς
1


Ρέιντερς
Βάικινγκς
1
Ρέντσκινς
Σέιντς
1
Ιγκλς
Ντόλφινς
Over 48.5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου