Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

6 στροφές ακόμη!



Η σεζόν μπαίνει στην τελική της ευθεία μετά και το τέλος της 11ης αγωνιστικής, με τις ομάδες να έχουν ολοκληρώσει τα ρεπό τους και να απομένουν 6 αγώνες ακόμη για τα play-offs. Πάτριοτς και Πάνθερς παραμένουν αήττητοι έχοντας αποκτήσει μεγάλο προβάδισμα για τα #1 σε AFC και NFC αντίστοιχα, ενώ η μάχη για τις wild card θέσεις περιλαμβάνει πολλούς διεκδικητές. Thanksgiving εβδομάδα στις ΗΠΑ, το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής ξεκινά με 3 αναμετρήσεις την Πέμπτη. 




                                                          AFC
1)       Οι (10-0) Πάτριοτς έστω και δύσκολα επικράτησαν των Μπιλς εντός έδρας με 20-13 αλλά είναι φανερό πως δεν αγωνίζονται στο ίδιο επίπεδο όπως στο ξεκίνημα της σεζόν με τις απουσίες των Έντελμαν και Λιούις να αποδυναμώνουν επιθετικά την ομάδα.
2)    Οι (8-2) Μπένγκαλς ηττήθηκαν για 2η σερί εβδομάδα, όμως η εμφάνισή τους στη δύσκολη έδρα των Κάρντιναλς ήταν ενθαρρυντική για τη συνέχεια. Επέστρεψαν δύο φορές στον αγώνα, ο Ντάλτον έδειξε ψύχραιμος στα κρίσιμα, είχαν πλουραλισμό στην επίθεση, αλλά δεν κατάφεραν αμυντικά να περιορίσουν τον Πάλμερ που αγωνίζεται σαν MVP.
3)       Οι (8-2) Μπρόνκος πέρασαν με το διπλό από την έδρα των Μπερς (15-17) στο ντεμπούτο του Οσγουάιλερ, με το νεαρό κουόρτερμπακ να κάνει πολύ καλό παιχνίδι. Αποδείχθηκε αναβάθμιση από τον ταλαιπωρημένο Μάννινγκ του 2015, απέφυγε τα λάθη και έδειξε πως μπορεί να αποτελέσει τη μακροχρόνια λύση στη θέση. Εξαιρετική και πάλι η άμυνα.
4)       Οι (5-5) Κολτς δραπέτευσαν με το διπλό από την Ατλάντα, επικρατώντας με 21-24 των Φάλκονς αν και για τη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ήταν κακοί στο ματς και βρέθηκαν ακόμη και στο -14 στην 3η περίοδο. 3η νίκη στα 3 ματς που έχει ξεκινήσει ο 40χρονος Χάσελμπεκ, αναμένεται να είναι και πάλι βασικός την επόμενη Κυριακή, με τον Λακ στα πιτς.
5)       Οι (6-4) Στίλερς είχαν ρεπό αυτή την εβδομάδα αλλά είδαν τους διώκτες τους για τις wild card θέσεις να στραβοπατούν, ενώ απέκτησαν ρεαλιστικές ελπίδες και την κατάκτηση του Βορρά μετά τη νέα ήττα των Μπένγκαλς. Ο Ροθλισμπέργκερ είχε το χρόνο να αναρρώσει πλήρως και να προετοιμαστεί για το δυνατό τεστ που έρχεται στο Σιάτλ.
6)      
Οι (5-5) Τσιφς είναι μία από τις πλέον φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος, πέτυχαν 3η σερί συντριβή (3-33 τους Τσαρτζερς) και 4η σερί νίκη και επέστρεψαν για τα καλά στη μάχη των play-offs. Η απουσία του Τσαρλς έχει καλυφθεί και με το παραπάνω από τους Γουέστ και Γουέρ, ενώ η άμυνα πνίγει κάθε αντίπαλο. Με νίκη απέναντι στους ανταγωνιστές Μπιλς την επόμενη Κυριακή κάνουν μεγάλο βήμα για την κατάκτηση μίας wild card θέσης.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
7)       Οι (5-5) Τέξανς είναι επίσης σε πολύ καλό φεγγάρι με την άμυνα της ομάδας να είναι πρωταγωνίστρια στις 3 σερί νίκες, οι οποίες τους έβαλαν για τα καλά στη διεκδίκηση της Νότιας division αλλά των wild card θέσεων. Ευχάριστη έκπληξη ο αναπληρωματικός κουόρτερμπακ Γιέιτς στη νίκη επί των Τζετς με 24-17, αλλά επιστρέφει ο Χόγιερ την Κυριακή,  συνεχίζει να εκθέτει τις αντίπαλες άμυνες ο εκπληκτικός ρισίβερ Χόπκινς.
8)       Οι (5-5) Μπιλς υπέκυψαν στην έδρα των Πάτριοτς (20-13) παρόλο που η εμφάνισή τους, ειδικά στην άμυνα ήταν πολύ καλή. Τα δικά τους λάθη στις σπέσιαλ τιμς και η αστοχία του Τέιλορ στις βαθιές πάσες του στοίχισαν την ήττα. Ο κουόρτερμπακ της ομάδας μάλιστα αποκόμισε τραυματισμό στο τέλος της αναμέτρησης και είναι άγνωστο ακόμα αν θα χάσει αγώνες στη συνέχεια.
9)       Οι (5-5) Τζετς βρίσκονται σε μεγάλο ντεφορμάρισμα, έχοντας ηττηθεί στα 4 από τα 5 τελευταία τους ματς. Την Κυριακή ηττήθηκαν στην έδρα των Τέξανς με χτυπητές αδυναμίες και σε άμυνα και σε επίθεση. Ξανά αρνητικός ο Φιτζπάτρικ, άφαντος ο Άιβορι που είναι άλλος παίχτης σε σχέση με το εκρηκτικό του ξεκίνημα στη σεζόν.
10)   Οι (4-6) Ρέιντερς υπέστησαν 3η σερί ήττα, στην έδρα των Λάιονς αυτή τη φορά με σκορ 18-13, με την επίθεση της ομάδας που έχει εντυπωσιάσει φέτος να είναι φανερά εκτός ρυθμού και η αιτία που ήρθε η αποτυχία. Το χειρότερό του ματς από την πρεμιέρα έκανε ο Καρ, ανύπαρκτος στο ματς ο Κούπερ.
11)   Οι (4-6) Τζάγκουαρς είναι μέσα στο παιχνίδι της διεκδίκησης της Νότιας division μετά και τη νέα τους νίκη την Πέμπτη επί των Τάιτανς (19-13), με το πρόγραμμα να είναι ιδιαιτέρως βατό.
12)   Οι (4-6) Ντόλφινς ηττήθηκαν εντός έδρας από τους Κάουμποϊς πραγματοποιώντας μία κακή εμφάνιση σε όλους τους τομείς. Η ράννινγκ άμυνά τους ήταν ξανά η μεγάλη τρύπα στον αγώνα, ενώ επιθετικά ο Τάνεχιλ απέδειξε ξανά πως δεν μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω.

Εκτός διεκδίκησης και με το βλέμμα ήδη στο 2016 βρίσκονται οι Ρέιβενς στο (3-7) και οι Μπράουνς, Τσάρτζερς και Τάιτανς με μόλις 2 νίκες.
Οι Ρέιβενς επικράτησαν την Κυριακή των Ραμς με 16-13 επιστρέφοντας από το -10, αλλά η νίκη ήταν πύρρειος με τους Φλάκο και Φορσέτ να τραυματίζονται και να χάνουν το υπόλοιπο της σεζόν. Πραγματικός αποδεκατισμός για το σύνολο από τη Βαλτιμόρη, θα κλείσουν τη χρονιά δίχως τον βασικό τους κουόρτερμπακ (Φλάκο), τον βασικό τους ράννινγκ μπακ (Φορσέτ) , το #1 ρισίβερ (Σμιθ) και τον ηγέτη της άμυνάς τους (Σαγκς)!
Επίσης χτυπημένοι από πολλούς τραυματισμούς και οι Τσάρτζερς, των οποίων η εικόνα όμως είναι κάκιστη και το κλίμα στο σύλλογο αρνητικό με τους διοικούντες να κινούν διαδικασίες για μετακόμιση της ομάδας στο Λος Άντζελες στο εγγύς μέλλον.
Οι Μπράουνς έδωσαν το χρίσμα του βασικού κουόρτερμπακ ως το τέλος της σεζόν στον δευτεροετή Μανζίλ για να δουν αν μπορούν να βασιστούν πάνω του για το μέλλον, ενώ με βάση την επόμενη χρονιά χτίζουν και οι Τάιτανς με τον ρούκι Μαριότα να δείχνει πολύ καλά στοιχεία αλλά να χρήζει προόδου.




NFC
1)       Στο 10-0 πήγαν οι Πάνθερς διατηρώντας το σημαντικό τους προβάδισμα στην περιφέρεια, μετά και τη νέα εντυπωσιακή τους νίκη επί των Ρέντσκινς (44-16), με το Νιούτον να πασάρει για 5 touchdown, το ράννινγκ παιχνίδι να συνεχίζει να κάνει θραύση και την άμυνα να δημιουργεί 4 λάθη. Μετά το δύσκολο ματς της Πέμπτης στην έδρα των Κάουμποϊς το πρόγραμμα είναι πολύ βατό, έτσι ώστε η ομάδα να αποκτήσει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας για τα νοκ-άουτ.
2)       Νέα εντυπωσιακή νίκη για 2η σερί Κυριακή για τους Κάρντιναλς, που πήγαν στο 8-2 μετά το 34-31 επί των Μπένγκαλς και απέκτησαν προβάδισμα για το #2 στην περιφέρεια. Το σύνολο έχει τρομερό πλουραλισμό στην επίθεση με ποιοτικό βάθος σε όλες τις skill θέσεις και έναν κουόρτερμπακ να αγωνίζεται σαν MVP. Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση από τον βετεράνο Πάλμερ που παίζει το καλύτερο football της καριέρας του στα 35 του, υπό τις οδηγίες του ίσως πιο ταλαντούχου επιθετικού κόουτς.
3)       Στην κορυφή του Βορρά επέστρεψαν οι Πάκερς (7-3) μετά την εκτός έδρας νίκη τους στο ντέρμπι επί των Βάικινγκς(13-30). Ήταν φανερά η ομάδα με τη μεγαλύτερη εγρήγορση στον αγώνα και έδειξαν ποιος παραμένει το αφεντικό στην division έχοντας τον επαναληπτικό στην έδρα τους. Ο Ρότζερς δεν εντυπωσίασε αλλά είχε μερικές φάσεις στον αγώνα όπου φανέρωσε το τρομερό του ταλέντο, με τα σημεία κλειδιά για την επικράτηση να είναι το ράννινγκ κομμάτι και η πιεστική άμυνα. Ο Λέισι ξύπνησε από το λήθαργο και έκανε το πρώτο του αποτελεσματικό ματς στη σεζόν, αποδεικνύοντας πόσο σημαντικός είναι στην ομάδα, ενώ η αμυντική γραμμή χειραγώγησε τους αντίπαλους επιφέροντας 6 sacks στον Μπριτζγουότερ.
4)       Παρά το ρεπό τους οι Τζάιαντς παρέμειναν μόνοι πρώτοι στην Ανατολή με 5-5 ρεκόρ καθώς οι διώκτες τους ηττήθηκαν την Κυριακή. Επόμενο τεστ η αναμέτρηση στην έδρα των ανταγωνιστών Ρέντσκινς.
5)       Ηττήθηκαν και έπεσαν από την κορυφή της division τους οι (7-3) Βάικινγκς αποδεικνύοντας πως δεν ήταν έτοιμοι για τη μεγάλη μάχη απέναντι στους Πάκερς. Αρνητικός ο Πίτερσον υπέπεσε και σε κρίσιμο fumble, υπό διαρκή πολιορκία ο Μπριτζγουότερ δέχθηκε πολλά χτυπήματα. Στην άμυνα πληγώθηκαν από τα scrambles του Ρότζερς και από ποινές σε κρίσιμες φάσεις.
6)       Οι (6-4) Φάλκονς συνεχίζουν την κατηφορική τους πορεία με την 4η ήττα τους στα 5 τελευταία ματς. Την Κυριακή υποδέχθηκαν τους Κολτς, κυριάρχησαν για 3 περιόδους, προηγήθηκαν με 14  αλλά στο τέλος ηττήθηκαν με 21-24 εξαιτίας (κυρίως) των λαθών του κουόρτερμπακ Ράιαν. Η interception που υπέπεσε και από την οποία οι αντίπαλοι ισοφάρισαν σε 21-21 ήταν το σημείο που άλλαξε όλο το μομέντουμ του αγώνα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
7)       Νέα νίκη των Μπακανίρς που έφτασαν στο 5-5 συνθλίβοντας εκτός έδρας του Ιγκλς με 17-45! Τρομερή εμφάνιση από την επίθεση της ομάδας με τον ρούκι κουόρτερμπακ Ουίνστον έχει 5 touchdown πάσες και τον ράννινγκ μπακ Μάρτιν 235 γιάρδες στο έδαφος!!! Καλύτερη του αναμενομένου η πορεία της ομάδας, βρίσκεται μία ανάσα από την 6αδα των play-offs δίχως να το περιμένει κανείς.
8)       Στο 5-5 πήγαν οι Σίχοκς μετά την πολύ εύκολη επικράτησή τους επί των 49ερς με 29-13 και φιλοδοξούν να είναι η εκκίνηση για την τελική αντεπίθεση που θα τους στείλει στα play-offs. Πρωταγωνιστές της νίκης δύο ρούκι: ο ράννινγκ μπακ Ρόουλς που αντικατέστησε τον τραυματία Λυντς είχε συνολικά πάνω από 250 γιάρδες και σκόραρε δύο φορές, ενώ δύο touchdown κατάφερε και ο ρισίβερ Λόκετ που αποκτά ολοένα και μεγαλύτερο ρόλο στην επίθεση.
9)       Οι (4-6) Ρέντσκινς που δεν κατάφεραν να φανούν ανταγωνιστικοί απέναντι στους ισχυρότατους Πάνθερς και υπέστησαν βαριά ήττα υποδέχονται τους Τζάιαντς την Κυριακή και με νίκη τους πιάνουν στην κορυφή της Ανατολής.
10)   Στο 4-6 έπεσαν και  οι Ραμς μετά την 3η συνεχόμενη τους ήττα, αποδεικνύοντας πως για ακόμη μία σεζόν δεν έχουν τα στοιχεία να πρωταγωνιστήσουν. Κατάφεραν να ηττηθούν και από τους αποδεκατισμένου Ρέηβενς (16-13)  παρόλο που προηγήθηκαν με 10 πόντους. Ο Κίναμ που ξεκίνησε στη θέση του κουόρτερμπακ δεν αποτέλεσε αναβάθμιση από τον Φόουλς, ενώ και ο Γκέρλι έκανε κακό ματς.
11)   Σε πολύ κακή κατάσταση οι Ιγκλς (4-6) ταπεινώθηκαν εντός έδρας από τους Μπακανίρς (17-45) με την άμυνα τους να γίνεται έρμαιο των αντιπάλων και τον Σάντσεζ στην επίθεση να είναι αποκαρδιωτικός. Πολύ άσχημο το κλίμα για τον κόουτς Κέλλυ, η ομάδα του υπέστη 2η σερί εντός έδρας ήττα από ομάδα με αρνητικό ρεκόρ και δείχνει να χάνει το δρόμο για την κορυφή της division.
12)   Οι (4-6) Μπερς ήταν ανταγωνιστικοί στον αγώνα απέναντι στους Μπρόνκος, όμως δεν κατάφεραν να βρουν τις επιθετικές λύσεις στην 4η περίοδο και υπέστησαν οριακή ήττα. Έχασε μερικές εύκολες πάσες ο Κατλερ που δεν είχε στη διάθεσή του τον καλύτερο ρισίβερ της ομάδας Τζέφρι, με τη συνολική εικόνα της ομάδας πάντως να είναι ενθαρρυντική για το μέλλον.
13)   Οι Σέιντς είχαν ρεπό αυτή τη βδομάδα και με την ευκαιρία της διακοπής απέλυσαν τον αμυντικό τους συντονιστή, ο οποίος ευθυνόταν για την χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος. Επιστρέφουν στη δράση με την εξόρμηση στο Χιούστον, όπου θα παίξουν το τελευταίο τους χαρτί για να μείνουν κοντά στην εικόνα των play-offs.
Στον πάτο της περιφέρειας με ρεκόρ 3-7 και δίχως απτούς στόχους βρίσκονται Λάιονς και 49ερς, Οι πρώτοι επέστρεψαν εντελώς αλλαγμένοι από το ρεπό τους και πέτυχαν δύο νίκες επί των Πάκερς και Ρέιντερς με τρομερή βελτίωση στο αμυντικό τους κομμάτι. Οι 49ερς ηττήθηκαν στην έδρα των Σίχοκς την περασμένη Κυριακή, εβρισκόμενοι σε μεταβατική περίοδο. Η εποχή Κάπερνικ τελείωσε στο Σαν Φρανσίσκο με τον πρώην ηγέτη της ομάδας να κάνει εγχείρηση στον ώμο του και να μένει εκτός υπολοίπου σεζόν, ενώ οι διεργασίες για την μετακίνησή του σε άλλο σύλλογο την άνοιξη να έχουν ήδη ξεκινήσει.
        Ιδιάζουσα περίπτωση στη NFC αποτελούν οι Κάουμποϊς, οι οποίοι παρά το 3-7 ρεκόρ τους έχουν πολύ ρεαλιστικές πιθανότητες για την κατάκτηση της Ανατολής. Ο Ρόμο επέστρεψε μετά από απουσία 2 μηνών και οδήγησε την ομάδα στην πρώτη της νίκη (14-24 επί των Ντόλφινς) μετά από 7 αρνητικά αποτελέσματα δίχως αυτόν. Δεν απέφυγε τα λάθη στον αγώνα, όμως απέδειξε την ποιότητα του σε αρκετές κομβικές φάσεις και με αυτόν στη σύνθεση το σύνολο ανεβαίνει επίπεδα και αυτομάτως γίνεται διεκδικητής παρόλο που το πρόγραμμα είναι Γολγοθάς. Ο ανήφορος ξεκινά μεθαύριο υποδεχόμενοι τους αήττητους Πάνθερς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου