Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Προαναγγελία 9ης αγωνιστικής



Η 9η αγωνιστική της σεζόν είναι εδώ και μετά την εύκολη επικράτηση των αήττητων Μπένγκαλς την Πέμπτη, το πρόγραμμα συνεχίζεται με 12 αναμετρήσεις και 6 ομάδες να έχουν ρεπό. Ντέρμπι κορυφής στη NFC ανάμεσα σε Πάνθερς και Πάκερς, ντέρμπι στη NFC Ανατολής ανάμεσα σε Κάουμποϊς και Ιγκλς και σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας αναμετρήσεις για τις wild card θέσεις σε Πίτσμπεργκ και Μινεσότα. 



Το πρόγραμμα ξεκινά με 7 απογευματινές αναμετρήσεις στις 20:00:
Πάνθερς (7-0)
Πάκερς (6-1)
Τζετς (4-3)
Τζάγκουαρς (2-5)
Μπιλς (3-4)
Ντόλφινς (3-4)
Στίλερς (4-4)
Ρέιντερς (4-3)
Βάικινγκς (5-2)
Ραμς (4-3)
Σέιντς (4-4)
Τάιτανς (1-6)
Πάτριοτς (7-0)
Ρέντσκινς (3-4)

                Στο ντέρμπι κορυφής της NFC, οι #1 Πάνθερς υποδέχονται τους #2 Πάκερς σε μία αναμέτρηση που ο νικητής θα αποκτήσει προβάδισμα για το πλεονέκτημα έδρας στα play-offs. Οι Πάκερς ήταν τραγικοί την περασμένη Κυριακή στο Ντένβερ και ποδοπατήθηκαν από τους Μπρόνκος, τη χειρότερη εμφάνιση της καριέρας του έκανε ο Ρότζερς, αλλά αναμένεται να υπάρξει αντίδραση από τον ταλαντούχο quarterback και την επίθεσή του. Οι Πάνθερς πετούν ψυχολογικά, όμως η εικόνα τους στο τελείωμα της αναμέτρησης απέναντι στους προβληματικούς Κολτς άφησε κηλίδες. Αδυνατούσαν να πιέσουν αμυντικά όταν η αντίπαλη επίθεση πήγε σε spread και up tempo επίθεση και θα είναι παράξενο να μην χτυπήσει σε αυτή την αδυναμία ο Ρότζερς. Προβάδισμα στο διπλό με την απόδοση όμως να μην είναι ελκυστική.
                Αδιάφορο στοιχηματικά το ματς στη Νέα Υόρκη, οι Τζετς που θα έχουν στη διάθεσή του τον Φιτζπάτρικ θέλουν να επανέλθουν στις επιτυχίες μετά από 2 σερί ήττες και την απαράδεκτη εμφάνιση στο Όκλαντ και να παραμείνουν εντός της 6αδας στην AFC, από την άλλη οι Τζάγκουαρς που προέρχονται από ρεπό, παρά το 2-5 ρεκόρ τους είναι μόλις μία νίκη πίσω από την 1η θέση στην ιδιαιτέρως αδύναμη AFC Νότου. Οι Τζετς έχουν το προβάδισμα και το «χρέος» να κερδίσουν αύριο, επικίνδυνο νεανικό κορμό διαθέτουν στην επίθεση οι Τζάγκουαρς.
                Ντέρμπι της AFC Ανατολής στο Μπάφαλο ο χαμένος μένει πίσω στην κούρσα των play-offs, οι Μπιλς έχουν πάρει την ταυτότητα των Ντόλφινς τελευταία και με την επιστροφή του Τέιλορ στη θέση του quarterback έχουν τον πρώτο λόγο και για την αυριανή αναμέτρηση. Αναμένεται να εμφανιστούν ανασυνταγμένοι μετά το ρεπό τους, ενώ οι Ντόλφινς έχασαν ψυχολογία με την κάτω τα χέρια ήττα στην έδρα των Πάτριοτς και τον πολύ σημαντικό τραυματισμό του εκρηκτικού τους αμυντικού Γουεικ. Άσος σε αποδόσεις κοντά στο 1,70.
                Σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας ο αγώνας στο Πίτσμπεργκ, όπου οι Στίλερς μετά τις 2 σερί ήττες θέλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες απέναντι σε έναν άμεσο ανταγωνιστή για τις wild card θέσεις της AFC. Οι Στίλερς έχασαν το τρένο για την κατάκτηση της division τους μετά την εντός έδρας ήττα από τους Μπένγκαλς και έχασαν για όλη τη χρονιά τον Μπελ. Ο σπουδαίoς running back χάνει το υπόλοιπο της χρονιάς και το κενό του θα είναι δυσαναπλήρωτο. Αναμένεται να εμφανιστεί πολύ καλύτερος ο Ρόθλισμπεργκερ, που ήταν ο μοιραίος στην τελευταία ήττα,  με έξτρα μέρες προετοιμασίας μετά τον τραυματισμό του και απέναντι σε μία πολύ αδύναμη passing άμυνα. Από την άλλη εντυπωσιάζουν οι Ρέιντερς με την επίθεσή τους να ξηλώνει και την ικανότατη άμυνα των Τζετς και με τη νίκη τους αυτή να μπαίνουν για τα καλά στη διεκδίκηση των play-offs. Σπουδαίες εμφανίσεις από το νεαρό quarterback Καρ, ενθουσιώδες και με πολύ ενέργεια το σύνολο από το Όκλαντ. Λογικό φαβορί οι Στίλερς, όμως ο άσος προσφέρεται πολύ χαμηλά για να προτιμηθεί.
                Σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας για τα play-offs της NFC η επόμενη αναμέτρηση, με τους Βάικινγκς να υποδέχονται τους Ραμς. Ο νικητής θα ενισχύσει την υποψηφιότητά του για την postseason. Οι Βάικινγκς έχουν φτάσει αναπάντεχα στο 5-2 ρεκόρ, όμως το πρόγραμμα τους ήταν στρωμένο με χαλί και δεν πείθουν ότι μπορούν να συνεχίζουν νικηφόρα για πολύ ακόμα. Εντυπωσιακοί αμυντικά οι Ραμς, με μεγάλη attraction αλλά και μοναδική αξιόπιστη λύση τον rookie running back Γκέρλι στην επίθεση. Μονομαχία ίσως των 2 καλύτερων back του πρωταθλήματος με τον Πίτερσον από τη μεριά των γηπεδούχων. Αναμένεται πολύ χαμηλό σκορ με τις δύο επιθέσεις να στηρίζονται στο running παιχνίδι τους, ενώ οι άμυνες είναι πολύ αποτελεσματικές εκατέρωθεν. Under 40,5.
                Το σερί των επιτυχιών σε 4 θα θελήσουν να επεκτείνουν οι Σέιντς στο θεωρητικά εύκολο εντός έδρας αγώνα απέναντι στους Τάιτανς, οι οποίοι μετρούν 6 σερί ήττες. Αποτρεπτικά στοιχεία για το ποντάρισμα των φορμαρισμένων επιθετικά γηπεδούχων, η αλλαγή στη θέση του head coach και η επιστροφή του βασικού quarterback Μαριότα στο στρατόπεδο των φιλοξενουμένων.
                Οι Πάτριοτς υποδέχονται τους Ρέντσκινς με σκοπό την 8η τους νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια. Η πρωτιά στην division τους έχει κριθεί όμως υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός για το #1 σε όλη την περιφέρεια με τους Μπένγκαλς και Μπρόνκος να είναι σε φουλ φόρμα. Ο Μπρέιντι αγωνίζεται στο ύψιστο επίπεδο για τη θέση και η επίθεσή του δεν αναμένεται να περιοριστεί από τους Ρέντσκινς. Οι φιλοξενούμενοι δεν είναι «σκουπίδι» όμως δύσκολα θα μπορέσουν να ακολουθήσουν στο σκορ, με την άμυνα των Πάτριοτς να έχει εμφανίσει τρομερή βελτίωση τελευταία. Άσος με -13,5 χάντικαπ.




Στις 23:00 + διεξάγονται άλλα 3 παιχνίδια:
49ερς (2-6)
Φάλκονς (6-2)
Μπακανίρς (3-4)
Τζάιαντς (4-4)
Κολτς (3-5)
Μπρόνκος (7-0)

                Οι εν τρικυμία 49ερς υποδέχονται τους Φάλκονς σε μία αναμέτρηση με μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον από την πλευρά των φιλοξενουμένων. Η κατάσταση στους γηπεδούχους είναι τόσο άσχημη που ο Κάπερνικ θα μείνει στον πάγκο για να ξεκινήσει βασικός quarterback ο ανεπαρκής Γκάμπερτ. Ο ξανθομάλλης πασέρ επιλέχθηκε στον 1ο γύρο του ντραφτ πριν μερικά χρόνια και η καριέρα του στους Τζάγκουαρς ήταν η επιτομή της αποτυχίας με τα στατιστικά του να κατατάσσονται στις χαμηλότερες θέσεις όλων των εποχών. Ναι μεν ο Κάπερνικ υπέφερε τελευταία, όμως η αλλαγή με τον Γκάμπερτ σημαίνει μεγαλύτερη υποβάθμιση στη θέση.  Ευκαιρία νίκης λοιπόν για τους Φάλκονς που όμως κάνουν νερά τελευταία και προέρχονται από εντός έδρας ήττα από τους Μπακανίρς. Θα είναι έκπληξη αν καταφέρουν να ηττηθούν από τον Γκάμπερτ, όμως προσφέρονται τόσο χαμηλά που χάνει την αξία του το διπλό.
                Στην Τάμπα οι πολύ βελτιωμένοι Μπακανίρς υποδέχονται τους Τζάιαντς. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από δύο καλές εκτός έδρας εμφανίσεις, με τον rookie quarterback Ουίνστον να ωριμάζει βδομάδα με τη βδομάδα. Στόχος της ομάδας φέτος, παρότι δεν είναι πολύ μακριά από την 6αδα δεν είναι τα play-offs, αλλά η εξέλιξη του Ουίνστον. Πολύ καλή σεζόν κάνει ο running back της ομάδας Μάρτιν. Οι Τζάιαντς σκόραραν 49 πόντους στη Νέα Ορλεάνη και κατάφεραν να ηττηθούν πληρώνοντας τις αμυντικές τους αδυναμίες που μεγαλώνουν όσο περνούν οι βδομάδες. Προσφέρονται ως το φαβορί στην αναμέτρηση όμως δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις ομάδες και το πιο ελκυστικό ποντάρισμα είναι στο Over, το οποίο ανέβηκε μέσα στη βδομάδα. Οι δύο άμυνες είναι προβληματικές, ενώ οι επιθέσεις έχουν βρει ρυθμό. Over 48,5
                Οι Μπρόνκος ταξιδεύουν στην Ιντιανάπολις και ο Μάννινγκ επιστρέφει στο γήπεδο που το έχτισε αυτός με τις επιτυχίες τους με τη φανέλα των Κολτς για 13 σεζόν. Ματς – ορόσημο γι αυτόν, καθώς αναμένεται να σπάσει και τα τελευταία ρεκόρ για τη θέση του, περνώντας 1ος σε γιάρδες και 1ος σε νίκες (με πιθανή επιτυχία) όλων των εποχών! Και είναι πολύ πιθανό να περάσει με το διπλό από το άλλοτε σπίτι του καθώς περιστοιχίζεται από ένα σπουδαίο σύνολο. Η άμυνα της ομάδας σταθερά κάθε βδομάδα ταλαιπωρεί τον αντίπαλο, ενώ την περασμένη Κυριακή και μετά το ρεπό η επίθεση της ομάδας φανέρωσε τρομερή βελτίωση, όχι μόνο  στο passing παιχνίδι του 39χρονου, αλλά και στο έδαφος με το δίδυμο Χίλμαν – Άντερσον να κάνει θραύση για 1η φορά φέτος. Οι γηπεδούχοι Κολτς αυτή την περίοδο δεν μοιάζουν ως αξιόμαχος αντίπαλος, καθώς έχουν πολλά προβλήματα ξεκινώντας από το παιχνίδι του quarterback Λακ. Ο διάδοχος του Μάννιγκ στους Κολτς είναι πολύ αρνητικός φέτος με  συνεχείς απογοητευτικές εμφανίσεις και γίνεται μεγάλη συζήτηση για τον αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού που τον κάνει να αποδίδει τόσο άσχημα. Η εικόνα της ομάδας είναι άσχημη γενικότερα και απόλυση του επιθετικού συντονιστή μετά και την τελευταία ήττα δεν αναμένεται να κάνει τη διαφορά. Ο Λακ δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει χειρότερη άμυνα γι αυτόν αύριο καθώς με την επιρρέπεια που έχει στις interceptions και την οπορτουνιστική φιλοσοφία της άμυνας των Μπρόνκος, δεν αναμένεται να βελτιωθεί η ψυχολογία του. Πολύ πιθανό διπλό, αν δεν ήταν one hit wonder η επίθεση των φιλοξενουμένων την περασμένη Κυριακή, πιθανό το διπλό και με το χάντικαπ.
               
                Το πρόγραμμα της Κυριακής κλείνει με το ντέρμπι της NFC Ανατολής τα ξημερώματα. Οι απελπισμένοι από τις 5 συνεχόμενες ήττες Κάουμποϊς υποδέχονται τους προβληματικούς επιθετικά Ιγκλς που προέρχονται από το ρεπό τους. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν και τη 2η αγωνιστική της σεζόν με τους Κάουμποϊς να επικρατούν εύκολα στη Φιλαδέλφια σβήνοντας την αντίπαλη επίθεση.  Η άμυνα των γηπεδούχων μπορεί και πάλι να ταλαιπωρήσει τους Ιγκλς, οι οποίοι είναι άγνωστο κατά πόσο μπόρεσαν να δουλέψουν και να βελτιώσουν την επιθετική τους ανάπτυξη στη διακοπή των 2 εβδομάδων. Επιθετικά οι Κάουμποϊς, θα στηριχθούν στο running παιχνίδι πίσω από τη θηριώδη επιθετική τους γραμμή που βρίσκει και πάλι την περσινή φόρμα, όταν και κυριαρχούσε στις μονομαχίες. Κακός ο quarterback Κάσελ την περασμένη Κυριακή, η άμυνα των Ιγκλς μπορεί να του δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Οριακή αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο ομάδες με μεγάλη αντιπαλότητα, οι τιμές αουτσάιντερ στον άσο έχουν αξία καθώς οι γηπεδούχοι είναι σε μεγαλύτερη εγρήγορση και θα παίξουν τα ρέστα τους καθώς σε περίπτωση ήττας μένουν πολύ πίσω.
               
Η αυλαία της αγωνιστικής πέφτει τη Δευτέρα στο Σαν Ντιέγκο, όπου σε ένα εντελώς αδιάφορο βαθμολογικά αλλά και στοιχηματικά ματς οι Τσάρτζερς υποδέχονται τους Μπερς. Αμφότερες ομάδες με μόλις 2 νίκες στη σεζόν, δίχως ρεαλιστικές ελπίδες για play-offs και με σημαντικές απουσίες για τον μεθαυριανό αγώνα. Ισχνό προβάδισμα στους γηπεδούχους που θα ήταν ισχυρότερο αν δεν ήταν αποδεκατισμένοι από τραυματισμούς.


Η ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΛΟΓΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:
Πάτριοτς (-13,5)
Ρέντσκινς
1
Μπακανίρς
Τζάιαντς
Over 48,5
Πάνθερς
Πάκερς
2
Βάικινγκς
Ραμς
Under 40,5
Κάουμποϊς
Ιγκλς
1



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου