Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

1η αγωνιστική



Εκκίνηση για τη σεζόν 2013 στο NFL και οι φίλοι του αθλήματος πήραν μια πρώτη γεύση για το πως θα παρουσιαστούν φέτος οι ομάδες. Η πρεμιέρα περιελάμβανε εκπλήξεις όπως είθισται, αλλά το κυρίαρχο στοιχείο ήταν πως η πλειοψηφία των αγώνων κρίθηκαν στο τέλος με μικρές διαφορές και έντονο σασπένς. Κάποιες ομάδες έδειξαν πιο δυνατές απ’ ότι φαίνονταν και άλλες απογοήτευσαν, όμως είναι πολύ νωρίς για να βγάλει κανείς ασφαλή συμπεράσματα για τη δυναμική των ομάδων.

Στον εναρκτήριο αγώνα της Πέμπτης οι Ντένβερ Μπρόνκος πήραν εκδίκηση για τα περσινά πλέι-οφς και διέλυσαν την άμυνα των πρωταθλητών Μπάλτιμορ Ρέηβενς με 49-27! Ο κουόρτερμπακ Πέητον Μάννινγκ ισοφάρισε το ρεκόρ των τάτσντάουν πασών (7) με 462 γιάρδες, βρίσκοντας τους Γουέλκερ, Τζ. Τόμας, Ντ. Τόμας και Ντέκερ κατά βούληση! Οι πρωταθλητές άντεξαν για ένα ημίχρονο, όμως η νέα άμυνα τους στο β’ μέρος ήταν τραγική με αποτέλεσμα αυτή τη βαριά ήττα.

Την έκπληξη της αγωνιστικής παραλίγο να ολοκληρώσουν οι Μπάφαλο Μπιλς επί των Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς, όμως ο βετεράνος Μπρέηντι με ντράιβ των τελευταίων λεπτών οδήγησε την ομάδα του σε φίλντ γκολ και οριακή νίκη με 23-21. Εντελώς αλλαγμένοι στην επίθεση οι άλλοτε δυνάστες της λίγκας, δέχθηκαν πολύ πίεση (4σακς), όμως δραπέτευσαν με την πολύτιμη εκτός έδρας νίκη παρότι προβλημάτισαν με την απόδοσή τους. Οι Μπιλς ήταν καλύτεροι του αναμενόμενου και δικαιούνται να αισιοδοξούν για τη συνέχεια.    

Σπουδαία αναμέτρηση στο Σικάγο, όπου οι τοπικοί Μπερς νίκησαν οριακά τους φιλόδοξους Σινσινάτι Μπένγκαλς με 24-21. Καλύτερο ξεκίνημα για τους φιλοξενούμενους, που προηγήθηκαν μέχρι και με 10-21, με πρωταγωνιστή τον Γκριν (162γ./2Τ), όμως δεν άντεξαν στην πίεση, οι έμπειροι αμυντικοί των γηπεδούχων Τίλμαν και Τζένινγκς προξένησαν 3 λάθη και η ζυγαριά έγειρε καταλυτικά. Στο κρίσιμο ντράιβ, ο κουόρτερμπακ Κάτλερ (242γιάρδες, 2Τ) βρήκε τον αγαπημένο του ρισίβερ Μάρσαλ (104γ./1Τ) για το τατσντάουν και το προβάδισμα.

9η σερί ήττα σε πρεμιέρα για τους Κλίβελαντ Μπράουνς που ξεκινούν και φέτος απογοητευτικά καθώς έχασαν εύκολα με 23-10 από τους Μαϊάμι Ντόλφινς. Τραγικός ο κουόρτερμπακ Γουίντεν με 3 λάθη, «λίγη» η επίθεση, κρατήθηκαν στο ματς για ένα ημίχρονο οι γηπεδούχοι αποκλειστικά λόγω άμυνας. Μέτριοι οι νικητές Ντόλφινς, πήραν το διπλό κυρίως λόγω της πίεσης που άσκησαν στον Γουίντεν με τον εκρηκτικό Γουέικ (3σακς) και όχι της επίθεσης τους, που θέλει χρόνο να αποκτήσει συνοχή.

Σημαντική νίκη εντός περιφέρειας για τους Ντιτρόιτ Λάιοινς με ανατροπή 34-24 επί των Μινεσότα Βάικινγκς. Φόβισε με την πρώτη του επαφή ο περσινός MVP Άντριαν Πίτερσον (78γιάρδες και τατσντάουν), όμως στη συνέχεια περιορίστηκε δραματικά, ο κουόρτερμπακ Πόντερ δεν αντεπεξήλθε και το προβάδισμα 6-14 χάθηκε γρήγορα για τη Μινεσότα. Η επίθεση του Ντιτρόιτ μοιάζει πυραυλοκίνητη με την προσθήκη του Ρέτζι Μπους (101γ./1Τ ρισίβινγκ, 90γ. ράσινγκ), καλός ο Στάφορντ στην πρεμιέρα (357γ./2Τ), βελτιωμένη σε σχέση με πέρσι η άμυνα, αισιοδοξούν οι Λάιονς.

Στην Ιντιανάπολις οι Κόλτς ήταν αδιαμφισβήτητο φαβορί απέναντι στους αδύναμους Όκλαντ Ρέιντερς, όμως η νίκη ήρθε πολύ δύσκολα και αγχωτικά μέχρι το τελευταίο λεπτό, 21-17. Το ξεκίνημα για την ομάδα του Λακ (178γ./2Τ) ήταν το αναμενόμενο και με 14-0 στα πρώτα λεπτά το ματς έδειχνε να έχει κριθεί, όμως οι Καλιφορνέζοι επέστρεψαν και με αντεπίθεση διαρκείας πέρασαν μπροστά με 14-17 στην 4η περίοδο! Οι Κολτς απάντησαν με το Λακ αυτή τη φορά να σκοράρει τρέχοντας στην τελική γραμμή. Ο Πράιορ στο πρώτο του παιχνίδι ως βασικός, έφτασε μία ανάσα από το να σκοράρει στο τελικό ντράιβ και να σοκάρει τους γηπεδούχους.

Οι Κάνσας Σϊτυ Τσιφς πέτυχαν την πιο εντυπωσιακή νίκη της πρεμιέρας εκτός έδρας με σκορ 2-28 επί των Τζάξονβιλ Τζάγκουαρς! Οι ανανεωμένοι φιλοξενούμενοι δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους Τζάγκουαρς και τους έπνιξαν αμυντικά. Απογοητευτικός ο κουόρτερμπακ Γκάμπερτ με 2 λάθη και πολλές άστοχες πάσες. Ο Άλεξ Σμιθ δίχως να είναι εντυπωσιακός διαχειρίστηκε σωστά το ματς (173γ./2Τ) και ο Τσάρλς έδωσε λύσεις τρέχοντας (77γ./1Τ). 

Μεγάλο ντέρμπι του Νότου ανάμεσα στους Σέιντς της Νέας Ορλεάνης και τους Ατλάντα Φάλκονς και μεγάλη μάχη ανάμεσα στους δυο σπουδαίους κουόρτερμπακς Ντρου Μπριζ (357γ./2Τ/1Λ.) και Ματ Ράιαν (304γ./2Τ/1Λ) με νικητές τους γηπεδούχους με σκορ 23-17. Το ματς ήταν θρίλερ και κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό με την άμυνα των Σέιντς (χειρότερη στη λίγκα πέρσι) να στέκεται όρθια απέναντι στην πολύ καλή επίθεση των Φάλκονς στο τελευταίο ντράιβ και να δίνει μία πολύ σημαντική νίκη μέσα στην περιφέρεια.

Στη Νέα Υόρκη σε ένα κακό από πλευρά θεάματος ματς οι Τάμπα Μπέι Μπακανίρς χάρισαν τη νίκη στους Νιου Γιορκ Τζετς στα τελευταία δευτερόλεπτα έπειτα τραγικά αμυντικά λάθη (18-17). Καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα οι άμυνες κυριαρχούσαν και οι επιθέσεις υπέφεραν να γράψουν πόντους στο ταμπλό. Άσχημο α’ μέρος για τον ρούκι κουόρτερμπακ Σμιθ των Τζετς, βελτιώθηκε στο β’. 20 δευτερόλεπτα πριν το τέλος οι Μπακανίρς προηγήθηκαν 15-17 με φιλντ γκολ, όμως έπειτα από ένα τραγικό λάθος του αμυντικού Ντέιβιντ που υπέπεσε σε αντιαθλητική ενέργεια και ποινή 15 γιαρδών, οι Τζετς με δικό τους φιλντ γκολ στην εκπνοή πήραν μία δραματική νίκη. 

Η έκπληξη της πρεμιέρας έγινε στο Πίτσπεργκ όπου οι Στίλερς ήταν τραγικοί και ηττήθηκαν από τους Τένεσι Τάιτανς με 9-16 με κατεβασμένα χέρια! Η επίθεση ήταν απογοητευτική, ο Ρόθλισμπέργκερ έκανε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια της καριέρας του και οι φιλοξενούμενοι δίχως να εντυπωσιάσουν, με όπλο την πιεστική τους άμυνα έφυγαν νικητές από μία δύσκολη και ιστορική έδρα.

Οι Σιάτλ Σίχοκς έκαναν μακρύ ταξίδι από τη μία άκρη της χώρας στην άλλη και πήραν δύσκολη και σημαντική νίκη στην πρεμιέρα απέναντι στους βελτιωμένους φέτος Καρολάινα Πάνθερς με 7-12. Ο αγώνας ήταν σφιχτός και σε όλη τη διάρκεια οι άμυνες κυριαρχούσαν. Οι Πάνθερς έμοιαζαν απροσπέλαστοι και περιόρισαν σε μέγιστο βαθμό το τρέξιμο των φιλοξενούμενων. Το φαβορί Σιάτλ υπέφερε για 3 περιόδους, όμως στο τέλος ο κουόρτερμπακ Ουίλσον (320γ./1Τ) οδήγησε την ομάδα του σε τάτσνταουν και το πολύτιμο προβάδισμα το οποίο και κράτησε χάρη σε ένα λάθος που δημιούργησε η φημισμένη αμυντική της γραμμή στα τελευταία λεπτά (Ερλ Τόμας).  

Στο ντέρμπι της NFC δυτικής περιφέρειας οι Σέντ Λούις Ραμς και οι Αριζόνα Κάρντιναλς έδωσαν μεγάλη μάχη μέχρι τέλους, με τον αγώνα να κρίνεται σε μακρινό φιλντ γκολ στα τελευταία δευτερόλεπτα και να βρίσκει νικητές τους γηπεδούχους Ραμς με 27-24. Ο αγώνας ήταν ισορροπημένος στο α’ μέρος. Στο β’ οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα με 13-24 χάρη στη συνεργασία Πάλμερ(327γ./2Τ/1Λ) – Φιτζέραλντ (80γ./2Τ) και έδειχναν να έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη, όμως οι Ραμς με αντεπίθεση διαρκείας και μπροστάρη τον ρισίβερ Τζάρεντ Κουκ (141γ/2Τ) ισοφάρισαν στα μέσα της τελευταίας περιόδου και προηγήθηκαν με ελάχιστα δευτερόλεπτα να απομένουν. 

Στο σπουδαιότερο ματς της πρεμιέρας οι Σαν Φρανσίσκο Φόρτυνάινερς υποδέχθηκαν τους Γκριν Μπει Πάκερς (σε μία επανάληψη του περσινού αγώνα των πλέι-όφς) και τους κέρδισαν πολύ δύσκολα με 34-28. Εκπληκτική εμφάνιση του κουόρτερμπακ Κάπερνικ (412γ./3Τ) που έβρισκε με κλειστά μάτια τους Μπόλντιν (208γ/1Τ) και Βέρνον Ντέιβις (94γ/2Τ), νίκησε στη μονομαχία τον καλύτερο της λίγκας Ρότζερς (333γ/3Τ/1Λ). Η άμυνα των Πάκερς ήταν εμφανώς βελτιωμένη σε σχέση με τον αγώνα των πλέι-οφς το Γενάρη, όμως και πάλι νικήθηκαν από την ομάδα με ίσως το καλύτερο ρόστερ του πρωταθλήματος. Ο αγώνας κρίθηκε στην 4η περίοδο, οι Πάκερς πήραν το προβάδισμα με 24-28 8 λεπτά πριν το φινάλε, όμως δεν άντεξαν στην πίεση και οι γηπεδούχοι πήραν σημαντική νίκη!

Το κλασσικό ντέρμπι της NFC Ανατολικής περιφέρειας βρήκε νικητές τους Ντάλας Κάουμποις με 36-31 επί των Νιου Γιορκ Τζάιαντς. Ο αγώνας ήταν κακός με πάρα πολλά λάθη εκατέρωθεν και στο τέλος κέρδισε ο λιγότερο κακός. Οι Τζάιαντς ξεκίνησαν την πρώτη περίοδο με 3 λάθη (2 ιντερσέπτιονς και 1 φαμπλ), δίχως όμως οι Κάουμποις να μπορούν να τα εκμεταλλευτούν. Τα λάθη συνεχίστηκαν και στην πορεία οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα μέχρι και 36-17 και με κόπο το υπερασπίστηκαν έως το τέλος. Ο Ρόμο (263γ/2Τ/1Λ) ήταν μέτριος και ο ρισίβερ Μπράιαντ ανύπαρκτος, αναπλήρωσαν οι Γουίτεν και Όστιν για μία άσχημη νίκη στην πρεμιέρα. Ο κουόρτερμπακ Μάνινγκ παρά τα 3 λάθη του, έγραψε στη στατιστική 4 τάτσντάουν και 450 γιάρδες πασάροντας, όμως όλα αυτά αργά και όταν ο αγώνας είχε κριθεί.

Στο ντέρμπι της Δευτέρας οι ανανεωμένοι Φιλαδέλφια Ίγκλς νίκησαν εντυπωσιακά μέσα στην έδρα των Ουάσινγκτον Ρέντσκινς με 27-33. Το σκορ είναι κολακευτικό για τους γηπεδούχους καθώς οι Ίγκλς υπό την καθοδήγηση του νέου προπονητή Κέλλυ και τα καινοτόμα συστήματά του και με την επιθετική τριπλέτα (κουόρτερμπακ, ράννινγκ μπακ, ρισίβερ) Βικ (203γ/2Τ), Μακόι (184γ/1Τ), Τζάκσον (104γ/1Τ) να είναι σε εξαιρετική κατάσταση, τους διέλυσαν! Κυριάρχησαν σε όλους τους τομείς, η επίθεση έμοιαζε πυραυλοκίνητη με αποτέλεσμα το προβάδισμα 7-33 στο τέλος της 3ης περιόδου! Ο Γκρίφιν επιστρέφοντας από σοβαρό τραυματισμό δεν ήταν ο ίδιος όπως πριν, έκανε λάθη, το ράννινγκ παιχνίδι βρήκε τοίχο και οι Ρέντσκινς δεν μπήκαν ποτέ στη διεκδίκηση της νίκης. Το τελικό 27-33 διαμορφώθηκε στο τέλος με τους Ίγκλς να έχουν χαλαρώσει εμφανώς.

Η αυλαία στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος έπεσα στο Σαν Ντιέγκο όπου οι τοπικοί Τσάρτζερς ηττήθηκαν δύσκολα με 28-31 από τους Χιούστον Τέξανς. Ο αγώνας δεν εξελίχθηκε όπως αναμενόταν, ο περσινός αμυντικός MVP Γουάτ (Τέξανς) ήταν κάτω του μετρίου, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, ήταν σοβαροί στην επίθεση και βρέθηκαν μπροστά ακόμα και με 28-7 δείχνοντας ότι θα πετύχουν σπουδαία νίκη. Όμως τα πράγματα άλλαξαν στα τελευταία 20 λεπτά, οι φιλοξενούμενοι, πάτησαν γκάζι (κουόρτερμπακ Σαμπ 346γ/3Τ/1Λ, ρισίβερ Τζόνσον 146γ. , Ντάνιελς 67γ/2Τ), εκμεταλλεύτηκαν τα συνήθη λάθη των τελευταίων λεπτών του κουόρτερμπακ Ρίβερς, έσφιξαν την άμυνά τους και με φιλντ γκολ στα τελευταία δευτερόλεπτα ολοκλήρωσαν την ανατροπή (0-17 στην 4η περίοδο)! 



ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


Ντένβερ Μπρόνκος
49 27
Μπάλτιμορ Ρέηβενς
Μπάφαλο Μπιλς
21
23
Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς
Σικάγο Μπερς
24
21
Σινσινάτι Μπένγκαλς
Καρολάινα Πάνθερς
7
12
Σιάτλ Σίχοκς
Κλίβελαντ Μπράουνς
10
23
Μαιάμι Ντόλφινς
Ντιτρόιτ Λάιονς
34
24
Μινεσότα Βάικινγκς
Ιντανάπολις Κολτς
21
17
Όκλαντ Ρέιντερς
Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς
2
28
Κάνσας Σίτι Τσιφς
Νιου Όρλεανς Σέιντς
23
17
Ατλάντα Φάλκονς
Νιου Γιορκ Τζετς
18
17
Τάμπα Μπέι Μπακανίρς
Πιτσμπεργκ Στίλερς
9
16
Τένεσι Τάιτανς
Σεντ Λούις Ραμς
27
24
Αριζόνα Κάρντιναλς
Σαν Φρανσίσκο 49ερς
34
28
Γκριν Μπει Πάκερς
Ντάλας Κάουμποις
36
31
Νιου Γιορκ Τζάιαντς
Ουάσινγκτον Ρέντσκινς
27
33
Φιλαδέλφια Ίγκλς
Σαν Ντιέγκο Τσάρτζερς
28
31
Χιούστον Τέξανς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου