Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Προγνωστικά 3ης αγωνιστικής



Σήμερα Πέμπτη ξεκινά η 3η αγωνιστική της σεζόν με τον αγώνα Ιγκλς-Τσιφς, συνεχίζεται με 14 αναμετρήσεις την Κυριακή και κλείνει ξημερώματα Τρίτης με το ματς Μπρόνκος-Ρέιντερς. Στο παρακάτω άρθρο υπάρχει ανάλυση και για τους 16 αγώνες και στοιχηματικές προτάσεις σε όσους προκύπτουν.


*Αγώνας Πέμπτης
Φιλαδέλφια Ιγκλς (1-1)  -  Κάνσας Σίτι Τσιφς (2-0)
Απότομη προσγείωση για τους Ιγκλς, μετά την εντυπωσιακή πρεμιέρα ήρθε η εντός έδρας ήττα από τους Τσάρτζερς. Η επίθεση πετάει φωτιές υπό το νέο προπονητή, όμως η άμυνα υποφέρει και προσφέρει εύκολες γιάρδες στον αντίπαλο. Οι Τσιφς από την άλλη είναι πιο ισορροπημένοι σ’ αυτό το ξεκίνημα, η επίθεση είναι αξιόπιστη δίχως να εντυπωσιάζει και η άμυνα κάνει τη ζωή δύσκολη στους αντιπάλους. Επιστρέφει ως προπονητής των Τσιφς, ο μέχρι πρότινος και για 13 χρόνια προπονητής των Ιγκλς Άντι Ριντ που οδήγησε την ομάδα σε πολλές παρουσίες στα πλέι-οφς και μία στον τελικό. Άκρως αντίθετες ομάδες στη φιλοσοφία του παιχνιδιού, άκρως επικίνδυνη οποιαδήποτε πρόβλεψη για το ποιο στυλ παιχνιδιού θα επικρατήσει. ΝΟ ΒΕΤ

Καρολάινα Πάνθερς (0-2)   Νιου Γιορκ Τζάιαντς (0-2)
Δίχως νίκη αμφότερες οι ομάδες. Οριακή η επερχόμενη αναμέτρηση διότι το 0-3 δεν αφήνει πολλά περιθώρια επιτυχίας στη συνέχεια. Ελαφρώς καλύτερο πρόσωπο παρουσίασε η Καρολάινα στις ήττες της, έχασε το ματς στο Μπάφαλο στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Η άμυνα της διαθέτει πολύ καλές μονάδες, όμως στην επίθεση έχει θέματα. Από την άλλη οι Τζάιαντς επιθετικά αποδίδουν, χάρη στο παιχνίδι πασών του Μάννινγκ και όχι στο παιχνίδι τρεξίματος που είναι ανύπαρκτο στην εκκίνηση της σεζόν, ενώ η άμυνα μπάζει από παντού έχοντας δεχθεί 77 πόντους! Πολύ ισορροπημένο ματς, επισφαλής η οποιαδήποτε πρόβλεψη.  

Σινσινάτι Μπένγκαλς (1-1)  -  Γκριν Μπέι Πάκερς (1-1)
Πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες. Οι Μπένγκαλς δε δυσκολεύτηκαν απέναντι στους Στίλερς και αναμένεται να ανεβάσουν ρυθμούς κι άλλο στη διάρκεια της σεζόν. Οι Πάκερς ήταν εντυπωσιακοί με επίθεση που έσπαγε ρεκόρ στη 2η αγωνιστική, όμως βρήκε μία νωθρή άμυνα και τα έκανε, ενώ απέναντι στους Μπένγκαλς δε θα είναι το ίδιο και ο εκπληκτικός κουόρτερμπακ Ρότζερς θα αντιμετωπίσει πίεση. Συνολικά, καλύτερη εικόνα έχουν παρουσιάσει οι φιλοξενούμενοι στους 2 πρώτους αγώνες.  Ελαφρύ προβάδισμα στο διπλό, λόγω Ρότζερς. 

Μπάλτιμορ Ρέηβενς (1-1)  -  Χιούστον Τέξανς (2-0)
Εμφανώς βελτιωμένη η άμυνα των πρωταθλητών Ρέηβενς στη 2η αγωνιστική, όμως και ο αντίπαλος (Μπράουνς) ήταν αδύναμος. Επιθετικά είναι πλήγμα ο τραυματισμός του Ράις, όμως ο αντικαταστάτης του (Πιρς) έχει δείξει ότι είναι ικανός να γεμίσει τα παπούτσια του. Οι Τέξανς κατέκτησαν και 2η σερί οριακή νίκη με ανατροπή στο τέλος απέναντι στους Τάιτανς. Έχουν τον τρόπο να κερδίζουν ακόμα και όταν το ματς δεν τους πάει καλά, δείχνουν πλήρεις σε άμυνα και επίθεση και παρουσιάζονται ως ένα από τα φαβορί για τον τελικό. Πέρσι είχαν νικήσει με 43-13 οι Τέξανς στην έδρα τους. Ισορροπημένος αγώνας, η επιλογή προκύπτει στο OVER 44,5 για δύο πολύ καλές επιθέσεις.

Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς (2-0)  -  Τάμπα Μπέι Μπακανίρς (0-2)
Δύο οριακές νίκες με πολύ άγχος απέναντι σε δύο αδύναμες ομάδες για τους Πάτριοτς σ’ αυτό το ξεκίνημα. Δύο παρόμοιες ήττες στα τελευταία δευτερόλεπτα με φιλντ γκολ των αντιπάλων για τους Μπακανίρς. Ελλιπής σε ταλέντο στην επίθεση η γηπεδούχος ομάδα με τους τραυματισμούς που προέκυψαν, ήταν εμφανής η αδυναμία στο 13-10 απέναντι στους Τζετς. Από την άλλη οι Μπακανίρς αδικούν τους εαυτούς τους χάνοντας εξαιτίας δικών τους λαθών και τιμωριών μέσα στα ματς. Υπάρχει μπόλικο ταλέντο στην ομάδα, όμως το κλίμα στα αποδυτήρια δεν είναι το καλύτερο. Τιμωρημένος για το ματς ο καλός αμυντικός Γκόλντσον.  Επιλογή δεύτερης διαλογής το διπλό με σπρεντ +7,5, επιλογή βόμβα το καθαρό διπλό στο 3,60.

Ντάλας Κάουμποις (1-1)  -  Σεντ Λούις Ραμς (1-1)
Οριακή ήττα για το Ντάλας μέσα στο Κάνσας, βρήκε απέναντι του πολύ καλά στημένη άμυνα και μπλόκαρε στο τέλος του αγώνα. Ενθαρρυντικό ότι ο σούπερ σταρ Ντεζ Μπράιαντ έπαιξε πολύ καλά και αν βρει ρυθμό θα κάνει τη διαφορά μέσα στη σεζόν. Οι Ραμς έχασαν εύκολα σε μία δύσκολη έδρα από μία πολύ καλή ομάδα (Ατλάντα), όμως έδειξαν και πάλι επιθετικό ταλέντο. Αναμένεται ανοιχτός αγώνας και πολύ σκορ από ικανές επιθέσεις απέναντι σε μέτριες άμυνες. Επιλογή το OVER 47,5.  

Μινεσότα Βάικινγκς (0-2)  -  Κλίβελαντ Μπράουνς (0-2)
Εμφανώς βελτιωμένη στο 2ο ματς της σεζόν η Μινεσότα, έχασε την τελευταία στιγμή μέσα στο Σικάγο, ενώ θα μπορούσε να καθαρίσει τον αγώνα νωρίτερα. Ήταν μέτριος ο MVP Πίτερσον, που αναμένεται να ανεβάσει την απόδοσή του. Αναμένεται να αντιδράσει με νίκη απέναντι σε μία κακή στο ξεκίνημα της σεζόν ομάδα. Οι Μπράουνς είναι τραγικοί επιθετικά στους 2 πρώτους αγώνες έχοντας σκοράρει μόλις 16 πόντους συνολικά. Σα να μην έφτανε αυτό, μέσα στην βδομάδα έφυγε με ανταλλαγή ο καλύτερος επιθετικός της ομάδας Ρίτσαρτσον για τους Κολτς, με αντάλλαγμα μελλοντικό ντραφτ. Αμφίβολος λόγω τραυματισμού στον αντίχειρα είναι ο βασικός κουόρτερμπακ Γουίντεν. ΑΣΟΣ και άσος με σπρεντ -6,5 για μεγαλύτερη απόδοση.

Νιου Ορλένς Σέιντς (2-0)  -  Αριζόνα Κάρντιναλς (1-1)
Οριακή και αναπάντεχη, έτσι όπως εξελίχθηκε στο τέλος ο αγώνας, νίκη για τους Σέιντς μέσα στην Τάμπα με φιλντ γκολ στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Προβλημάτισε η ομάδα, κυρίως επιθετικά με τον Μπριζ να κάνει κρίσιμα λάθη, ο οποίος όμως εξιλεώθηκε με το τελικό ντραιβ. Η άμυνα ήταν σφιχτή για 2ο αγώνα. Η Αριζόνα πήρε τη νίκη απέναντι στο Ντιτρόιτ παρότι έπαιζε δίχως το καλύτερό της επιθετικό (Φιτζέραλντ) στο β’ ημίχρονο και είναι πιθανό να προφυλαχθεί και αυτή την Κυριακή. Η Νέα Ορλεάνη δικαίως δίνεται φαβορί για τη νίκη όμως αφενός η καλή αμυντική συμπεριφορά της γηπεδούχου και αφετέρου η ταλαντούχα άμυνα της Αριζόνα σε συνδυασμό με την πιθανή απουσία του εκρηκτικού Φιτζέραλντ κάνουν το UNDER 47,5 σε τιμή 2,00 το πιο ελκυστικό ποντάρισμα στον αγώνα.

Τένεσι Τάιτανς (1-1)  -  Σαν Ντιέγκο Τσάρτζερς (1-1)
2η πολύ καλή εμφάνιση για το Τένεσι και πάλι εκτός έδρας, όμως λύγισε στην παράταση μέσα στο Χιούστον. Πρώτος εντός έδρας αγώνας για φέτος και η ομάδα δείχνει καλύτερη απ’ ότι παρουσιαζόταν στα χαρτιά πριν το ξεκίνημα της σεζόν και δεν έχει ανεβάσει ακόμα ρυθμούς ο πολυτιμότατος ράννινγκ μπακ Κρις Τζόνσον. Οι Τσάρτζερς ήταν εντυπωσιακοί επιθετικά στο διπλό μέσα στη Φιλαδέλφια και ρέφαραν την ήττα της πρεμιέρας. Η άμυνα όμως έχει θέματα και δίνει πολλές γιάρδες στον αντίπαλο. Δύσκολος αγώνας για πρόβλεψη, ελαφρύ προβάδισμα στον άσο.

Ουάσινγκτον Ρέντσκινς (0-2)  -  Ντιτρόιτ Λάιονς (1-1)
Με την πλάτη στον τοίχο πολύ νωρίς στη σεζόν οι Ρέντσκινς, απογοητεύουν επιθετικά και αμυντικά. Ο εντυπωσιακός πέρσι κουόρτερμπακ δεν είναι ο ίδιος έπειτα από τον τραυματισμό και αυτό φαίνεται στο παιχνίδι του, ενώ η άμυνα ήταν τραγική στα 2 πρώτα ματς. Επιτακτική η νίκη επί των Λάιονς την Κυριακή. Το Ντιτρόιτ ηττήθηκε στην Αριζόνα, καθώς στο β’ μέρος έπεσε η απόδοσή του δραματικά και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ότι τραυματίστηκε ο νεοφερμένος Μπους (είχε εντυπωσιάσει στην πρεμιέρα),ο οποίος είναι και αμφίβολος για τον επερχόμενο αγώνα. Απρόβλεπτες ομάδες, ορισμός του NO BET.

Μαϊάμι Ντόλφινς (2-0)  -  Ατλάντα Φάλκονς (1-1)
Εντυπωσιακό το ξεκίνημα των Ντόλφινς στη σεζόν με δύο εκτός έδρας νίκες και πειστικές εμφανίσεις. Η άμυνα είναι καλή και προκαλεί πίεση στους αντίπαλους κουόρτερμπακς, ενώ ο κουόρτερμπακ Τάνεχιλ μοιάζει πιο ώριμος φέτος και βρίσκει χημεία με το ρισίβερ Ουάλας. Οι Φάλκονς κέρδισαν εύκολα τους Ραμς με τη γνωστή εκρηκτική επίθεσή τους στο παιχνίδι πασών. Υπάρχει πρόβλημα στην επίθεση τρεξίματος και αυτό αναμένεται να γιγαντωθεί με την απουσία του Τζάκσον. Εξαιρετικά αμφίρροπος αγώνας, το μομέντουμ δείχνει Ντόλφινς, αλλά και πάλι NO BET.

Νιου Γιορκ Τζετς (1-1)  -  Μπάφαλο Μπιλς (1-1)
Ντέρμπι της AFC ανατολικής περιφέρειας με τον επικείμενο νικητή της αναμέτρησης να αποκτά προβάδισμα για το κυνήγι των πλέι-οφς. Οι Τζετς το πάλεψαν απέναντι στους Πάτριοτς, όμως δεν είχαν τις λύσεις επιθετικά και ο ρούκι κουόρτερμπακ Σμιθ υπέπεσε σε κρίσιμα λάθη. Η άμυνα όμως ήταν εντυπωσιακή και κράτησε τους αντιπάλους σε χαμηλό σκορ. Οι Μπιλς πέτυχαν σπουδαία ανατροπή στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα με τους Πάνθερς, με τον δικό τους ρούκι κουόρτερμπακ Μάνιουελ να εντυπωσιάζει με κρίσιμες πάσες. Ο αγώνας δε χωρά πολλά προγνωστικά καθώς μιλάμε για δύο ομάδες με ρούκι ηγέτες που έχουν μεταπτώσεις από αγώνα σε αγώνα. Πιθανό το χαμηλό σκορ (UNDER 40,5), όμως προσφέρεται σε χαμηλές τιμές.

Σιάτλ Σίχοκς (2-0)  -  Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς (0-2)
Οι Σίχοκς τρόμαξαν τη λίγκα διαλύοντας τους Φόρτυνάινερς με 29-3 και επιβεβαιώνουν τη δυναμική που τους έδιναν οι αναλυτές πριν τη σεζόν. Εντός έδρας (τρέχει 9-0 σερί) μοιάζει ανίκητη η ομάδα. Η άμυνα στραγγαλίζει τους αντιπάλους της, έχει δεχθεί μόλις 10 πόντους σε δύο αγώνες, ενώ αναμένονται και σημαντικές επιστροφές από τιμωρίες και τραυματισμούς. Οι Τζάγκουαρς είναι θλιβεροί στα 2 πρώτα ματς συνεχίζοντας στα ίδια επίπεδα από πέρσι (2-14 ρεκόρ), έχοντας σκοράρει μόλις 11 πόντους συνολικά. Αναμετρούνται η καλύτερη και η χειρότερη ομάδα στη λίγκα, με τον άσο να προσφέρεται στο 1,025! Είναι πιθανό το σκορ να ξεφύγει για το Σιάτλ μέχρι και πάνω από το σπρεντ -18,5 όμως δεν μπορεί να αποτελέσει επιλογή τέτοιος στοιχηματισμός.  

Σαν Φρανσίσκο Φόρτυνάινερς (1-1)  -  Ιντιανάπολις Κολτς (1-1)
Οι Φόρτυνάινερς ταπεινώθηκαν σε εθνική τηλεοπτική κάλυψη από τους Σίχοκς στο Σιάτλ, δείχνοντας αδύναμοι να αντιδράσουν. Όμως σε εκείνο το γήπεδο όλοι οι φιλοξενούμενοι μοιάζουν πιο αδύναμοι απ’ ότι είναι. Το παιχνίδι τρεξίματος έχει προβλήματα στο ξεκίνημα της σεζόν, ενώ ο κούρτερμπακ Κάπερνικ μετά τον εκπληκτικό πρώτο αγώνα που έκανε, στο Σιάτλ ήταν απογοητευτικός. Υλικό όμως υπάρχει και πολύ καλός προπονητής επίσης για να αφήσουν πίσω την άσχημη ήττα. Οι Κολτς ηττήθηκαν εντός έδρας από τους Ντόλφινς και δείχνουν λιγότερο ισχυροί από πέρσι και απ’ ότι παρουσιάζονταν στα χαρτιά πριν τη σεζόν. Μέσα στη βδομάδα προχώρησαν στη σημαντική μεταγραφή του Ρίτσαρτσον από το Κλίβελαντ που θα τους ενισχύσει ιδιαιτέρως, όμως θα φανεί πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να μπει στα συστήματα της ομάδας. Αναμένεται αντίδραση από μία εξαιρετική ομάδα όπως το Σαν Φρανσίσκο, άσος με σπρεντ -9,5.

Πίτσμπεργκ Στίλερς (0-2)  -  Σικάγο Μπερς (2-0)
Το Πίτσμπεργκ έχει κάνει πολύ κακό ξεκίνημα στη σεζόν με αποκαρδιωτικές εμφανίσεις. Η επίθεση μοιάζει ξεδοντιασμένη, με ανύπαρκτο παιχνίδι τρεξίματος και την επιθετική γραμμή να μην μπορεί να προστατεύσει τον κουόρτερμπακ Ρόθλισμπέργκερ, που με τη σειρά του δεν βοηθά με τις επιλογές του. Τουλάχιστον η άμυνα κρατά τα προσχήματα. Το Σικάγο από την άλλη έχει ξεκινήσει με 2 δύσκολες και αγχωτικές νίκες, που όμως έχουν ενισχύσει την αυτοπεποίθηση της ομάδας. Ο κουόρτερμπακ Κάτλερ ήταν καταλυτικός στα κρίσιμα τελικά ντράιβ. Ο νέος προπονητής Τρέστμαν δείχνει καλά πρώτα στοιχεία, όμως η ομάδα έχει περιθώρια βελτίωσης. Η εικόνα των ομάδων στις δύο πρώτες εβδομάδες, δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στο διπλό, όμως οι Στίλερς έχουν εμπειρία και φανέλα και θα αντιδράσουν κάποια στιγμή. Διπλό με κάποια επιφύλαξη.

*Αγώνας Δευτέρας
Ντένβερ Μπρόνκος (2-0)  -  Όκλαντ Ρέιντερς (1-1)
Σπουδαία νίκη για τους Μπρόνκος μέσα στη Νέα Υόρκη και ένα ακόμη ρεσιτάλ επίθεσης (90 πόντους σε 2 αγώνες). Ο βετεράνος σούπερ σταρ κουόρτερμπακ Μάννινγκ οδηγεί εκ του ασφαλούς την ομάδα, ενώ υπάρχει πληρότητα σε όλες τις θέσεις. Απέναντι στους αδύναμους Ρέιντερς δεν θα δυσκολευτούν να νικήσουν, όπως έκαναν και πέρσι μέσα έξω με σκορ 37-6 και 13-26 αντίστοιχα. Οι Ρέιντερς βρήκαν και νίκησαν την προηγούμενη αγωνιστική καθώς υποδέχθηκαν τους τραγικούς Τζάγκουαρς. Τεράστια διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις ομάδες, στο 1,066 ο άσος! Είναι πιθανό να καλυφθεί το σπρεντ του -14,5 και ίσως να ξεπεραστεί και το όριο των 49,5 πόντων συνολικά.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

4ΑΔΑ Α’ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Μινεσότα Βάικινγκς (-6,5)                 -  Κλίβελαντ Μπράουνς   (1)
Σαν Φρανσίσκο Φόρτυνάινερς (-9,5)  -  Ιντιανάπολις Κoλτς     (1)
Ντάλας Κάουμποις                  -  Σεντ Λούις Ραμς     (OVER 47,5)
Μπάλτιμορ Ρέηβενς                 -  Χιούστον Τέξανς    (OVER 44,5)


 Σε δεύτερο πλάνο:
Σινσινάτι Μπένγκαλς       -     Γκριν Μπέι Πάκερς                             (2)
Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς  -     Τάμπα Μπέι Μπακανίρς (+7,5)           (2)
Νιου Όρλεανς Σέιντς       -     Αριζόνα Κάρντιναλς                 (UNDER 47,5)
Πίτσμπεργκ Στίλερς          -     Σικάγο Μπερς                                    (2)
Ντένβερ Μπρόνκος (-14,5)-     Όκλαντ Ρέιντερς                               (1)
Νιου Γιορκ Τζετς             -      Μπάφαλο Μπιλς                      (UNDER 40,5)

1 σχόλιο:

  1. Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου για τις προτάσεις μας η Κυριακή! Στράβωσαν τα πάντα. Θα κάνουμε την πρέπουσα αυτοκριτική μας και θα επανέλθουμε δριμύτεροι για την 4η αγωνιστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή