Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

3η Αγωνιστική - Αποτελέσματα



Νίκες με μεγάλες διαφορές ήταν το κυρίαρχο συστατικό της 3ης αγωνιστικής,  έλειψε το σασπένς των προηγούμενων εβδομάδων. Τη νίκη της αγωνιστικής πέτυχαν οι Μπράουνς!(φωτό) 7 ομάδες παραμένουν αήττητες και 6 δίχως νίκη, ενώ το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο καθώς διαμορφώνονται οι συσχετισμοί στις περιφέρειες και οι δυνατότητες των ομάδων.
  

Φιλαφέλφια Ιγκλς
16
26
Κάνσας Σίτι Τσιφς
Μπάλτιμορ Ρέηβενς
30
9
Χιούστον Τέξανς
Καρολάινα Πάνθερς
38
0
Νιου Γιορκ Τζάιαντς
Σινσινάτι Μπένγκαλς
34
30
Γκριν Μπέι Πάκερς
Ντάλας Κάουμποις
31
7
Σεντ Λούις Ραμς
Μινεσότα Βάικινγκς
27
31
Κλίβελαντ Μπράουνς
Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς
23
3
Τάμπα Μπέι Μπακανίρς
Νιου Όρλεανς Σέιντς
31
7
Αριζόνα Κάρντιναλς
Τένεσι Τάιτανς
20
17
Σαν Ντιέγκο Τσάρτζερς
Ουάσινγκτον Ρέντσκινς
20
27
Ντιτρόιτ Λάιονς
Μαϊάμι Ντόλφινς
27
23
Ατλάντα Φάλκονς
Νιου Γιορκ Τζετς
27
20
Μπάφαλο Μπιλς
Σιάτλ Σίχοκς
45
17
Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς
Σαν Φρανσίσκο Φορτυνάινερς
7
27
Ιντιανάπολις Κολτς
Πίτσμπεργκ Στίλερς
23
40
Σικάγο Μπερς
Ντένβερ Μπρόνκος
37
21
Όκλαντ Ρέιντερς


Την Πέμπτη οι Τσιφς επισκέφτηκαν τη Φιλαδέλφια και πέτυχαν σχετικά εύκολη νίκη απέναντι στους Ιγκλς με 16-26 φτάνοντας τις 3 νίκες. Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκπληκτικοί στην άμυνα, «έπνιξαν» τα επιθετικά όπλα των Ιγκλς, επέβαλαν τον αργό δικό τους ρυθμό και επικράτησαν δίχως άγχος στο τέλος.
            Την Κυριακή στη Βαλτιμόρη αναμενόταν ντέρμπι, όμως οι Ρέηβενς είχαν εντέλει εύκολο έργο απέναντι στους Τέξανς, των οποίων επικράτησαν με 30-9. Ο αγώνας ήταν κακός στο ξεκίνημα, ενώ οι δύο επιθέσεις υπέφεραν σε όλη τη διάρκεια. Οι Τέξανς δε σκόραραν ούτε ένα τάτσνταουν, ενώ οι Ρέηβενς βρήκαν σκορ από την άμυνα και τις ειδικές ομάδες. Οι πρωταθλητές έπειτα από τους 49 πόντους που δέχθηκαν στην πρεμιέρα, στα επόμενα δύο ματς έχουν δεχθεί μόνο 15 δίχως να επιτρέψουν τάτσνταουν!
            Εκπληκτική εμφάνιση και εντυπωσιακή νίκη για τους Πάνθερς με 38-0, τραγική εμφάνιση και ντροπιαστική ήττα για τους Τζάιαντς. Η άμυνα των γηπεδούχων ήταν απροσπέλαστη, ενώ έκανε και 7 σακς στον αντίπαλο κουόρτερμπακ στο α’ ημίχρονο!!! Ο Νιούτον ήταν πολύ καλός με 3 τάτσντάουν πάσες και ένα ράσινγκ τάτσντάουν. Οι Τζάιαντς απογοητεύουν και θα χρειαστεί να αλλάξουν δραματικά πρόσωπο για να μην έχουν μία σεζόν στα σκουπίδια.
            Ο αγώνας στο Σινσινάτι προμηνυόταν σπουδαίος και όντως τέτοιος αποδείχθηκε. Οι γηπεδούχοι Μπένγκαλς προηγήθηκαν με 14-0 στα πρώτα 6 λεπτά και έδειξαν να έχουν το πάνω χέρι, όμως οι Πάκερς όχι απλά επέστρεψαν στον αγώνα, αλλά έκανε ένα σερί 30-0 και βρέθηκαν μπροστά με 14-30 στην 3η περίοδο! Ο σπουδαίος Ρότζερς ήταν κάτω του μετρίου στον αγώνα και δεν μπόρεσε να τελειώσει τον αγώνα. Οι Μπένγκαλς αντεπιτέθηκαν και 3 λεπτά πριν το τέλος ο αμυντικός Νιούμαν έκανε σπουδαίο κλέψιμο και σκόραρε για τη νίκη, διαμορφώνοντας το τελικό 34-30.
            Στο Ντάλας οι Κάουμποις είχαν αναπάντεχα πολύ εύκολο έργο στη νίκη με 31-7 επί των Ραμς. Η γηπεδούχος ομάδα πήρε από νωρίς προβάδισμα (17-0 ημίχρονο) με αιχμή του δόρατος τον εντυπωσιακό ράννινγκ μπακ Μάρεϊ (175γ/1Τ), διαχειρίστηκε σωστά την πρωτοπορία της και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα. Οι Ραμς για 2ο σερί εκτός έδρας αγώνα αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων με 2η σερί ήττα με κάτω τα χέρια.
            Η έκπληξη της αγωνιστικής έλαβε χώρα στη Μινεσότα, όπου οι Μπράουνς επικράτησαν των γηπεδούχων Βάικινγκς με 27-31. Οι φιλοξενούμενοι είχαν χάσει με μεταγραφή τον καλύτερό τους παίχτη μεσοβδόμαδα, ενώ και ο βασικός κουόρτερμπακ ήταν τραυματίας. Όμως ο αναπληρωματικός κουόρτερμπακ Χόγιερ (321γ/3Τ/3ΙΝΤ) βρήκε χημεία με τους Γκόρντον (146γ/1Τ) που επέστρεψε από τιμωρία και Κάμερον (66γ/3Τ) και σκόραραν 31 πόντους, ενώ στα 2 πρώτα ματς η ομάδα είχε πετύχει μόλις 16! Οι Βάικινγκς ήταν απογοητευτικοί, ίσως να υποτίμησαν τους Μπράουνς και βλέπουν το τρένο των πλέι-οφς να απομακρύνεται πολύ νωρίς στη σεζόν.
Οι Πάτριοτς συνεχίζουν να νικούν έστω κι αν δεν ικανοποιούν με την απόδοσή τους. Το ίδιο έκαναν και με το 23-3 επί των Μπακανίρς. Οι φιλοξενούμενοι Μπακανίρς προηγήθηκαν με 0-3, έκαναν 3 σακς στον Μπρέιντι, έχασαν πολλές ευκαιρίες να αυξήσουν το προβάδισμά τους και έδειχναν να ελέγχουν τον ρυθμό του αγώνα στην αρχή. Η συνέχεια όμως άνηκε αποκλειστικά στον Μπρέιντι και στην παρέα του. Οι ρούκι υποδοχείς φάνηκαν βελτιωμένοι, σκόραραν τις κατάλληλες στιγμές και στο τέλος η νίκη ήρθε εύκολα καθώς ο κουόρτερμπακ Φρίμαν των Μπακανίρς ήταν τραγικός για 2ο σερί ματς.
Οι Σέιντς έκαναν το 3-0 με τη νίκη 31-7 επί των Κάρντιναλς και αρχίζουν να θυμίζουν τη ομάδα του 2009, όταν και κατέκτησαν τον τίτλο! Η άμυνά τους είναι εντυπωσιακά βελτιωμένη σε σχέση με πέρσι (άσκησε τρομερή πίεση στον αντίπαλο κουόρτερμπακ Πάλμερ), ενώ στην επίθεση ο κουόρτερμπακ Μπριζ έχει τόσους ταλαντούχους παίχτες να συνεργαστεί. Την Κυριακή ο τάητ εντ Γκράχαμ ήταν επιβλητικός με 134γιάρδες/2Τατσαντάουν. Η Αριζόνα δεν στάθηκε ανταγωνιστική μέσα σε μία δύσκολη έδρα, σε μία χρονιά πάντως που θεωρείται μεταβατική για το σύλλογο.
Ο πιο δραματικός αγώνας της αγωνιστικής διεξήχθη στο Τενεσί, όπου οι τοπικοί Τάιτανς κατάφεραν να επικρατήσουν των Τσάρτζερς με 20-17. Πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ήταν ο κουόρτερμπακ Λόκερ (299γιάρδες, 1 τατσντάουν πάσα και 1 ράσινγκ τατσντάουν), οποίος ηγήθηκε της ανατροπής του 10-17 και του τελικού ντράιβ που έδωσε τη νίκη. Οι Τσάρτζερς δεν ήταν κακοί, όμως λύγισαν και έχασαν 2ο αγώνα φέτος στο τελευταίο λεπτό.  
Σημαντικό διπλό για τους Λάιονς με 20-27 επί των Ρέντσκινς, οι οποίοι έχασαν και τον τρίτο αγώνα της σεζόν. Η άμυνα των γηπεδούχων συνεχίζει να δίνεις εύκολες γιάρδες στους αντίπαλους ρισίβερς (Μπούρλεσον 116, Κ. Τζόνσον 115) και να μην μπορεί να σταματήσει κανέναν. Κάπως βελτιωμένος ο Γκρίφιν, δίχως όμως να αποφύγει τα λάθη και πάλι. Για τους νικητές Λάιονς ο κουόρτερμπακ Στάφορντ ήταν πολύ καλός (385γ/2Τ/1ΙΝΤ), ενώ ο ράννινγκ μπακ Μπελ αντικατέστησε επάξια τον τραυματία Μπους.
Σε έναν από τους πιο ενδιαφέροντες αγώνες της αγωνιστικής οι Ντόλφινς κατάφεραν να επικρατήσουν των Φάλκονς με 27-23, ανατρέποντας το εις βάρος τους σκορ στην τελευταία περίοδο. Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος με τους Φάλκονς να έχουν ένα σταθερό μικρό προβάδισμα, όμως στο τέλος μίλησε ο κουόρτερμπακ Τάνεχιλ (236γ/2Τ/1ΙΝΤ), πάσαρε για ένα τέλειο τελικό ντράιβ και το εντυπωσιακό 3-0 στο ξεκίνημα της σεζόν.
Κακό ματς στη Νέα Υόρκη με πολλά λάθη και τιμωρίες, βρήκε νικητές τους Τζετς με 27-20 επί των Μπιλς. Στη μάχη των ρούκι κουόρτερμπακ επικράτησε ο γηπεδούχος Σμιθ (333γ/2Τ/2ΙΝΤ), με τη βοήθεια του ράννινγκ μπακ Πάουελ (149γ) και του βετεράνου Χολμς που σκόραρε το τελικό τάτσνταουν. Ο άλλος ρούκι Μάνιουελ (243γ/1Τ) δέχθηκε έντονη πίεση από την αντίπαλη άμυνα και αστόχησε σε πολλές πάσες.
Στη μάχη Δαβίδ εναντίον Γολιάθ που έγινε στο Σιάτλ, ο Γολιάθ (Σίχοκς) συνέτριψε το Δαβίδ (Τζάγκουαρς) με εμφατικό τρόπο (45-17). Οι γηπεδούχοι έπιασαν από το λαιμό τους φιλοξενούμενους από το πρώτο δευτερόλεπτο και προηγήθηκαν με 24-0 στο ημίχρονο. Η άμυνα δεν επέτρεπε κανένα διάδρομο, ενώ η επίθεση με τον Ουίλσον (202γ/4Τ/1ΙΝΤ) να πασάρει και τους Ζακ Μίλερ και Σίντεϊ Ράις να πετυχαίνουν από 2 τάτσντάουν τέλειωσε την υπόθεση νίκη νωρίς. Στο 31-0 ο προπονητής ξεκούρασε όλους τους βασικούς και γι αυτό οι μη ανταγωνιστικοί Τζάγκουαρς κατάφεραν να γράψουν πόντους στο ταμπλό.
Στο Σαν Φρανσίσκο έλαβε χώρα η δεύτερη μεγάλη έκπληξη της αγωνιστικής, καθώς οι γηπεδούχοι Φόρτυνάινερς όχι μόνο έχασαν αλλά ταπεινώθηκαν με 7-27 από τους φιλόδοξους Κολτς. Οι Φόρτυνάινερς προέρχονταν από βαριά ήττα και έδειξαν ότι έχουν πολλά θέματα να λύσουν σε άμυνα και επίθεση με αυτή τη δεύτερη σερί άσχημη εμφάνιση. Στην αρχή ο αγώνας ήταν ισορροπημένος, όμως όσο περνούσαν τα λεπτά η επίθεσή τους έμοιαζε ανίκανη να σκοράρει (0 τάτσνταουν πάσες) καθώς ο Κάπερνικ έκανε το χειρότερό του παιχνίδι(150γ/0τ/1ΙΝΤ/1Φ). Οι Κολτς έτρεξαν με τη μπάλα, κούρασαν τους αντιπάλους και με καλύτερό παίχτη τον βετεράνο ράννινγκ μπακ Μπράντσο (95γ/1Τ) πήραν σπουδαία εκτός έδρας νίκη.
            Άκρως αντίθετες πορείες για 2 τις ομάδες που συναντήθηκαν στο βραδινό αγώνα της Κυριακής. Οι μεν φιλοξενούμενοι Μπερς συνεχίζουν ακάθεκτοι (3-0) και δείχνουν ολοένα και πιο δυνατοί, οι δε γηπεδούχοι Στίλερς κάνουν τραγικό ξεκίνημα στη σεζόν (0-3) και απογοητεύουν με τις εμφανίσεις τους. Στον αγώνα οι Μπερς μπήκαν φουριόζοι και προηγήθηκαν 0-24 στο ημίχρονο χάρη στην άμυνα τους που όχι απλά έκλεισε τους αντιπάλους αλλά δημιούργησε και σκορ (2 αμυντικά τατσντάουν, 3 φάμπλς, 2 ιντερσέπτιονς και 3 σακς). Στο β’ ημίχρονο οι Στίλερς αντέδρασαν, αντεπιτέθηκαν, ο κουόρτερμπακ Ρόθλισμπεργκερ (406γ/2Τ/2ΙΝΤ) έδειξε λίγο από το ταλέντο του, πασάροντας στον Μπράουν (196γ/2Τ) και μείωσαν ως και 23-27. Όμως την κατάλληλη στιγμή ο κουόρτερμπακ Κάτλερ, που δεν είχε σπουδαία εμφάνιση γενικά, διαχειρίστηκε σωστά το ματς, πάσαρε κατάλληλα και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με σκορ 23-40.
            Ο αγώνας της Δευτέρας ανάμεσα στους Μπρόνκος και του Ρέιντερς δεν αναμενόταν αμφίρροπος και κάτι τέτοιο επιβεβαιώθηκε με το εύκολο 37-21 των γηπεδούχων Μπρόνκος. Ο βετεράνος κουόρτερμπακ Μάννινγκ μοιάζει να παίζει καλύτερα από ποτέ καθώς είχε 32/37 πάσες, 374 γιάρδες, 3 τάτσντάουν πάσες! Ήταν ασταμάτητος και έβρισκε τους ρισίβερ του κατά βούληση. Οι Μπρόνκος προηγήθηκαν πολύ νωρίς με 17-0 και ποτέ δεν κοίταξαν πίσω. Τρομερός πλουραλισμός στην επίθεση, δικαίως θεωρούνται φαβορί για τον τίτλο. Οι Ρέιντερς κατάφεραν να σκοράρουν στις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν και κράτησαν την έκταση της ήττας σε τιμητικά επίπεδα απέναντι σε μία τρομερά ανώτερη ομάδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου