Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Προγνωστικά 2η Αγωνιστική



14 αγώνες περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Κυριακής με το ντέρμπι τη Δύσης (Σιάτλ - Σαν Φρανσίσκο) να ξεχωρίζει, ενώ η αγωνιστική κλείνει ξημερώματα Τρίτης στο Σινσινάτι. Είναι προφανές πως είναι νωρίς ακόμα και καθώς είμαστε μόλις στη 2η αγωνιστική της σεζόν, η εικόνα της λίγκας και οι δυνατότητες των ομάδων δεν έχουν ξεκαθαριστεί πλήρως. Παρόλα αυτά υπάρχουν στοιχηματικές επιλογές με το ανάλογο ρίσκο.


Μπάλτιμορ Ρέηβενς – Κλίβελαντ Μπράουνς
Στο ντέρμπι της AFC Βορρά αναμετρούνται δύο ομάδες που απογοήτευσαν στην πρεμιέρα. Προφανώς οι (με πολλές αλλαγές στο ρόστερ) περσινοί πρωταθλητές Ρέηβενς είναι το φαβορί, όμως δεν έχει αξία κάποιο ποντάρισμα σ αυτόν τον αγώνα. Περιμένουμε να δούμε τις πραγματικές δυνατότητες των ομάδων. No Bet.

Χιούστον Τέξανς – Τένεσι Τάιτανς
Αναπάντεχα πολύ δύσκολα και με μεγάλη ανατροπή κέρδισαν στην πρεμιέρα οι Τέξανς τους Τσάρτζερς δίχως να ικανοποιήσουν. Την μεγάλη έκπληξη της πρεμιέρας πέτυχαν οι Τάιτανς με το διπλό στο Πίτσμπεργκ. Και πάλι φαβορί οι γηπεδούχοι, όμως η εικόνα των ομάδων στην πρεμιέρα μπερδεύει πολύ το ματς, δεν αξίζει κάτι. No Bet.

Ιντιανάπολις Κολτς – Μαϊάμι Ντόλφινς
Πολύ δύσκολος αγώνας για πρόβλεψη. Αμφότερες οι ομάδες κέρδισαν στην πρεμιέρα αδύναμους αντιπάλους δίχως να εντυπωσιάσουν. Κλειστό ματς, ίσως κριθεί σε κάποιο φιλντ γκολ της τελευταίας στιγμής. No Bet.

Κάνσας Σίτι Τσιφς – Ντάλας Καουμπόις
Ακόμη ένας αμφίρροπος αγώνας με δύο νικήτριες ομάδες της πρεμιέρας. Οι Τσιφς διέλυσαν με 2-28 τους πολύ αδύναμους Τζάγκουαρς και οι Κάουμποις νίκησαν του Τζάιαντς περισσότερο εκμεταλλευόμενοι τα πολλά λάθη των αντιπάλων, παρά εντυπωσιάζοντας με την απόδοσή τους. Ελαφρύ προβάδισμα στους γηπεδούχους, δίχως να αξίζει σοβαρό ποντάρισμα.

Φιλαδέλφια Ιγκλς – Σαν Ντιέγκο Τσάρτζερς
Εντυπωσιακοί οι Ιγκλς στο διπλό στην Ουάσιγκτον, εκρηκτική επίθεση, χαλάρωσαν στο β’ μέρος. Οι Τσάρτζερς έχασαν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους στο τέλος, ηττήθηκαν από τους Τέξανς και ενώ στο τέλος της 3ης περιόδου προηγούνταν με 28-7!!! Οι Ιγκλς μοιάζουν πιο κοντά στη νίκη, όμως καθώς στα δύο ματς της πρεμιέρας επιτεύχθηκαν 60 και 59 πόντοι αντίστοιχα, το OVER 54,5 πόντους δείχνει το καλύτερο στοίχημα στο ματς δίχως να είναι στήριγμα. 

Ατλάντα Φάλκονς – Σεντ Λούις Ραμς
Πληγωμένοι οι Φάλκονς από την ήττα της πρεμιέρας στο ντέρμπι του Νότου με τη Νέα Ορλεάνη, όπου δεν ξεδίπλωσαν το επιθετικό ταλέντο που φανέρωσαν πέρσι. Τραυματίας ο σημαντικός Γουάιτ. Οι Ραμς κέρδισαν δύσκολα σε ένα συναρπαστικό ματς τους Κάρντιναλς, φανέρωσαν πολλά θετικά στοιχεία σε άμυνα και επίθεση και δείχνουν ικανοί να κοντράρουν στα ίσια τους Φάλκονς. Επιλογή είναι το διπλό με σπρεντ +7 ή +7,5, για τολμηρούς η βόμβα του καθαρού διπλού σε τιμές 3,10

Μπάφαλο Μπιλς – Καρολάινα Πάνθερς
Καλή εμφάνιση για τους Μπιλς στην πρεμιέρα όμως ηττήθηκαν στο τέλος από τους έμπειρους Πάτριοτς. Θετικά στοιχεία έδειξε ο ρούκι κουόρτερμπακ Μάνιουελ. Απέναντι σε μία από τις πιο δυνατές ομάδες της λίγκας (Σιάτλ) οι Πάνθερς πάλεψαν, έπαιξαν εκπληκτική άμυνα, εντέλει όμως ηττήθηκαν κι αυτοί. Στη ζυγαριά πριν τον αγώνα η άμυνα των φιλοξενούμενων δίνει μικρό προβάδισμα στο διπλό.

Σικάγο Μπερς – Μινεσότα Βάικινγκς
Σπουδαία νίκη στην πρεμιέρα για το Σικάγο επί του ισχυρού Σινσινάτι, συνοδευόμενη από καλή απόδοση. Ανεβαίνει ο κομβικός για την ομάδα κουόρτερμπακ Κάτλερ υπό τις οδηγίες του νέου προπονητή. Κακή η Μινεσότα στην εύκολη ήττα από το μέτριο Ντιτρόιτ, πολλά προβλήματα ο κουόρτερμπακ Πόντερ και απέναντι στην πανίσχυρη άμυνα του Σικάγο αναμένονται να πολλαπλασιαστούν. Θα πρέπει να υπερβάλλει εαυτού ο περσινός MVP Πίτερσον για να αντέξει η Μινεσότα. 28-10 ήταν το αποτέλεσμα του περσινού ανάλογου αγώνα. Επιλογή ο άσος.

Γκριν Μπέι Πάκερς – Ουάσινγκτον Ρέντσκινς
Ήταν καλοί οι Πάκερς στην πρεμιέρα απέναντι ίσως στην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος (Σαν Φρανσίσκο) παρότι έχασαν στο τέλος με 34-28 εκτός έδρας. Η επίθεση συνεχίζει στα πολύ υψηλά στάνταρ των προηγούμενων σεζόν, με τον εκπληκτικό Ρότζερς στα ηνία, ενώ η άμυνα έδειξε κάπως βελτιωμένη. Οι Ρέντσκινς απογοήτευσαν και ηττήθηκαν εύκολα εντός έδρας από τους Ιγκλς με 27-33, φανερώνοντας χτυπητές αδυναμίες στην άμυνα. «Σκουριασμένος» από τον τραυματισμό του έδειξε ο εντυπωσιακός πέρσι Γκρίφιν, αναμένεται να ανέβει καθώς θα παίρνει ρυθμό από τα ματς. Ξεκάθαρο φαβορί για τη νίκη οι Πάκερς σε χαμηλές τιμές, πολύ καλή επιλογή το OVER 50,5 σε τιμή 2,00 καθώς αναμένεται γρήγορος ρυθμός και μεγάλο σκορ από δύο εκρηκτικές επιθέσεις.

Όκλαντ Ρέιντερς – Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς
Αναμετρούνται οι δύο χειρότερες ομάδες της λίγκας. Οι μεν Ρέιντερς έδειξαν κάποια καλά στοιχεία στην εκτός έδρας ήττα από τους Κολτς με 21-17, οι δε Τζάγκουαρς διασύρθηκαν εντός έδρας με 2-28 από το Κάνσας και συνεχίζουν από την περσινή τραγική σεζόν να απογοητεύουν. Απαγορευτικός για προγνωστικά ο αγώνας, θα κερδίσει ο λιγότερο κακός.

Νιου Γιορκ Τζάιαντς – Ντένβερ Μπρόνκος
Προβλημάτισαν στην πρεμιέρα οι προπέρσινοι πρωταθλητές καθώς έκαναν 6 λάθη!  στην επίθεση και έχασαν μοιραία στο Ντάλας με 36-31. Στα θετικά ότι παρά τα λάθη σκόραραν 31 πόντους και ο πολύ φορμαρισμένος Κρούζ (3τάτσντάουν). Τρόμαξαν τη λίγκα οι Μπρόνκος στην πρεμιέρα καθώς διέλυσαν με 49-27 τους πρωταθλητές Ρέηβενς, με τον κουόρτερμπακ Πέιτον Μάννινγκ να ισοφαρίζει το ρεκόρ των 7 τατσντάουν πασών! Πυραυλοκίνητη η επίθεση με πάρα πολλές επιλογές, καλείται να δείξει σταθερότητα η ομάδα μέχρι τον τελικό για τον οποίο είναι φαβορί. Προβάδισμα νίκης έχει το Ντένβερ όμως προσφέρεται χαμηλά, επιλογή το υψηλό σκορ και το OVER 55,5 στο 2,00.

Τάμπα Μπέι Μπακανίρς – Νιου Όρλεανς Σέιντς
Κακοί οι Μπακανίρς στη Νέα Υόρκη, έχασαν από τους Τζετς με φιλντ γκολ της τελευταίας στιγμής έπειτα από τραγικό λάθος αμυντικού τους. Κακό κλίμα στην ομάδα, επισφαλής ο κουόρτερμπακ Φρίμαν. Οι Σέιντς πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση στον πρώτο αγώνα της σεζόν ειδικά αμυντικά, όπου και υπέφεραν πέρσι και πέτυχαν σπουδαία νίκη απέναντι στην Ατλάντα. Ενισχυμένη η ομάδα με την επιστροφή του προπονητή της έπειτα από τιμωρία ενός χρόνου. Η επίθεση σταθερά πολύ δυνατή εδώ και χρόνια και η ομάδα μοιάζει ικανή να διεκδικήσει πολλά φέτος. Νίκες μέσα έξω για τους Σέιντς επί των Μπακανίρς πέρσι με 28-35 και 41-0! Επιλογή το διπλό.

Αριζόνα Κάρντιναλς – Ντιτρόιτ Λάιονς
Εμφανώς βελτιωμένη σε σχέση με πέρσι η Αριζόνα, έπαιξε πολύ καλά στην πρεμιέρα, προηγήθηκε μέχρι και με 11 πόντους μέσα στο Σεντ Λούις όμως υπέκυψε στο τέλος και ηττήθηκε οριακά με 27-24. Ήδη φανερώθηκε χημεία στην επίθεση μεταξύ Πάλμερ-Φιτζέραλντ και αυτό είναι συστατικό επιτυχίας για τη σεζόν, ενώ άμυνα ήταν σταθερή και πέρσι. Ο νέος κόουτς Άριανς (ψηφίστηκε καλύτερος στη λίγκα πέρσι με τους Κολτς) δείχνει να την αναμορφώνει. Το Ντιτρόιτ επικράτησε της Μινεσότα με 34-24, παρόλο που εμφάνισε και πάλι σημάδια ασόβαρης ομάδας όπως και πέρσι. Ταλέντο υπάρχει στην ομάδα, όμως μοιάζει να λείπει η στρατηγική και η ψυχολογία για το βήμα παραπάνω. Σε τιμές του 2,05 ο άσος δείχνει ως το καλύτερο value bet της αγωνιστικής.

Σιάτλ Σίχοκς – Σαν Φρανσίσκο Φόρτυνάινερς
Για το βραδινό ματς της Κυριακής (εθνική τηλεοπτική κάλυψη) επιλέγεται συνήθως το σπουδαιότερο της αγωνιστικής και σε αυτή την περίπτωση δε θα μπορούσε να υπάρξει πιο αρμοστή επιλογή. Αναμετρούνται ίσως οι δύο πιο δυνατές ομάδες της λίγκας, που διατηρούν και  έντονη έχθρα μεταξύ τους, η οποία φουντώνει πάντα παραμονές των αγώνων με δηλώσεις των πρωταγωνιστών. Αμφότερες νίκησαν στην πρεμιέρα, σαφώς πιο πειστική η νίκη του Σαν Φρανσίσκο επί των Πάκερς. 8-0 το εντός έδρας ρεκόρ πέρσι για τους Σίχοκς, συμπεριλαμβανομένου του εντυπωσιακού 42-13 επί των Φόρτυνάινερς! Αγώνας για τηλεθέαση και όχι για προγνωστικά.

* Αγώνας Δευτέρας
Σινσινάτι Μπένγκαλς – Πίτσμπεργκ Στίλερς
Πικρή ήττα για το Σινσινάτι μέσα στο Σικάγο, προηγούταν για αρκετή ώρα, αλλά στο τέλος λύγισε. Εκπληκτική εμφάνιση από τον σταρ ρισίβερ Έι Τζέι Γκριν, αλλά δεν έφτανε. Η ομάδα μοιάζει πολύ γεμάτη και ικανή να πάει βαθιά στα πλέι-οφς. Στον αντίποδα, το Πίτσμπεργκ δείχνει αποδυναμωμένο σε σχέση με το επιτυχημένο παρελθόν και με πολλές τρύπες στο ρόστερ. Ήταν τραγικό στον αγώνα με το Τενεσί, έχασε πολύ εύκολα με 9-16 εντός έδρας και θα πρέπει να αλλάξει πολλά για να διεκδικήσει τη νίκη απέναντι στους Μπένγκαλς. Τραυματίστηκε ο κομβικός Πάουνσι. Ο άσος με σπρεντ -6,5 σε απόδοση 1,86 είναι επιλογή.


ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Αριζόνα Κάρντιναλς – Ντιτρόιτ Λάιονς                    (1)
Τάμπα Μπέι Μπακανίρς – Νιου Όρλεανς Σέιντς      (2)
Σικάγο Μπερς – Μινεσότα Βάικινγκς                       (1)
Γκριν Μπέι Πάκερς – Ουάσινγκτον Ρέντσκινς (OVER 50,5)

Σε δεύτερο πλάνο
Σινσινάτι Μπένγκαλς (-6,5) – Πίτσμπεργκ Στίλερς    1
Μπάφαλο Μπιλς – Καρολάινα Πάνθερς                    2
Ατλάντα Φάλκονς – Σεντ Λούις Ραμς (-7,5)              2

3 σχόλια:

  1. Αριζόνα - Ντιτρόιτ 25-21
    Τάμπα - Νέα Ορλεάνη 14-16
    Σικάγο - Μινεσότα 31-30
    Γκριν Μπει - Ουάσινγκτον 38-20

    Σε καλή μεριά για όσους ακολούθησαν!

    Αν κέρδιζε και η Καρολάινα θα είχαμε το απόλυτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mπράβο για μια φορά ακόμα!
    Είσαι μελετημένος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. polla mpravo!!synexise tin kali douleia!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή