Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

2η Αγωνιστική



    Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής, το οποίο περιελάμβανε 8 «τρελές» αναμετρήσεις με πολύ σασπένς και ανατροπές των τελευταίων δευτερολέπτων, ενώ τις εντυπώσεις έκλεψαν οι Σιάτλ Σίχοκς με το εκκωφαντικό 29-3 επί των Σαν Φρανσίσκο Φόρτυνάινερς! Οι φίλοι του αθλήματος έχουν πια ένα καλύτερο δείγμα για τις ομάδες, όμως ο δρόμος για τα πλέι-οφς του Γενάρη είναι μακρύς.


Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς
13
10
Νιου Γιορκ Τζετς
Ατλάντα Φάλκονς
31
24
Σεντ Λούις Ραμς
Μπάλτιμορ Ρέηβενς
14
6
Κλίβελαντ Μπράουνς
Μπάφαλο Μπιλς
24
23
Καρολάινα Πάνθερς
Σικάγο Μπερς
31
30
Μινεσότα Βάικινγκς
Γκριν Μπέι Πάκερς
38
20
Ουάσινγκτον Ρέντσκινς
Χιούστον Τέξανς
30
24
Τένεσι Τάιτανς
Ιντιανάπολις Κολτς
20
24
Μαϊάμι Ντόλφινς
Κάνσας Σίτι Τσιφς
17
16
Ντάλας Κάουμποις
Φιλαδέλφια Ιγκλς
30
33
Σαν Ντιέγκο Τσάρτζερς
Αριζόνα Κάρντιναλς
25
21
Ντιτρόιτ Λάιονς
Τάμπα Μπέι Μπακανίρς
14
16
Νιου Όρλενς Σέιντς
Νιου Γιορκ Τζάιαντς
23
41
Ντένβερ Μπρόνκος
Όκλαντ Ρέιντερς
19
9
Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς
Σιάτλ Σίχοκς
29
3
Σαν Φρανσίσκο Φόρτυνάινερς
Σινσινάτι Μπένγκαλς
20
10
Πίτσμπεργκ Στίλερς

Την Πέμπτη αγωνίστηκαν οι Πάτριοτς με τους Τζετς και οι γηπεδούχοι ίδρωσαν για να κερδίσουν παίζοντας καταλυτική άμυνα στο τέλος, ενώ η επίθεση τους αγκομαχούσε. Φανερή έλλειψη χημείας ανάμεσα στο βετεράνο Μπρέιντι κα τους ρούκι υποδοχείς του, όμως οι φιλοξενούμενοι αποδείχθηκαν ανίκανοι να το εκμεταλλευτούν. Δεν υπήρξε σκορ την 4η περίοδο και το 13-10 ήταν το τελικό σκορ. 
            Επιβεβλημένη ήταν η νίκη για τους Φάλκονς έπειτα από την ήττα της πρεμιέρας και την κατάφεραν σχετικά εύκολα απέναντι στους Ραμς. Πήραν προβάδισμα 21-0 νωρίς και δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά σε κανένα σημείο του αγώνα, καθώς οι Ραμς απλά μείωσαν στο τελικό 31-24 λίγο πριν το τέλος. Εντυπωσιακός ο ρισίβερ Χ.Τζόουνς (182γ/1Τ), στα γνωστά του στάνταρ ο κουόρτερμπακ Ράιαν (374γ/2Τ).       
            Σε ένα φτωχό ματς από πλευράς σκορ και θεάματος οι πρωταθλητές Ρέηβενς επικράτησαν των Μπράουνς με 14-6. Οι γηπεδούχοι είχαν άθλιο α’ μέρος, στο οποίο δεν σκόραραν ούτε πόντο! Ούτε στο β’ ημίχρονο εντυπωσίασαν, αλλά πέτυχαν 2 τατσντάουν, τα οποία ήταν αρκετά για τη νίκη απέναντι σε μία πολύ αδύναμη επίθεση, που δεν μπορούσε να πάρει γιάρδες στο γήπεδο. Ανησυχία στους γηπεδούχους για τον τραυματισμό του υπερπολύτιμου Ρέι Ράις, περιμένουν να δουν τη σοβαρότητα του.
            Στο θρίλερ που εξελίχθηκε στο Μπάφαλο οι γηπεδούχοι Μπιλς επικράτησαν με 24-23 των Πάνθερς με τάτσνταουν στο τελευταίο δευτερόλεπτο! Ο αγώνας είχε αμφίρροπη εξέλιξη σε όλη τη διάρκεια του και πολλές εναλλαγές στο  σκορ με καθοριστική αυτή της τελευταίας στιγμής από την πάσα του ρούκι κουόρτερμπακ Μάνιουελ (296γ/1Τ/1ΙΝΤ) στο ρισίβερ Στίβι Τζόνσον (111γ/1Τ).
            Ένα ακόμη θρίλερ εξελίχθηκε στο Σικάγο ανάμεσα στους Μπερς και τους Βάικινγκς, με τους γηπεδούχους Μπερς και σε αυτή την περίπτωση να παίρνουν σημαντικότατη νίκη με 31-30! Οι Βάικινγκς προηγήθηκαν στην πρώτη φάση, όμως στο α’ μέρος οι Μπερς κυριαρχούσαν και έδειχναν ότι θα πάνε με σημαντικό προβάδισμα στα αποδυτήρια, όμως έπειτα από τραγικά λάθη οι Βάικινγκς επέστρεψαν στο παιχνίδι, απέκτησαν το μομέντουμ του αγώνα και ήταν μπροστά με 6 πόντους μέχρι και τα τελευταία 10 δευτερόλεπτα. Στο τελευταίο ντράιβ ο κουόρτερμπακ Κάτλερ (290γ/3Τ/2ΙΝΤ/1Φ) εξιλεώθηκε με κρίσιμες πάσες ως το νικηφόρο τάτσνταουν του τάητ εντ Μπένετ (76γ/2Τ).
            Σπουδαία εμφάνιση και εύκολη νίκη για τους Πάκερς με 38-20 επί των Ρέντσκινς που απογοήτευσαν για δεύτερη φορά φέτος. Εκπληκτικός ο κουόρτερμπακ Ρότζερς (δεν θεωρείται άδικα ο καλύτερος παίχτης της λίγκας) με 480 γιάρδες (ρεκόρ για τους Πάκερς) και 4 τατσντάουν πάσες! Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μέχρι και 31-0 με τους ρισίβερς Νέλσον, Τζόουνς και Κομπ να είναι ασταμάτητοι και έπειτα τράβηξαν το πόδι από το γκάζι. Οι φιλοξενούμενοι δείχνουν άλλη ομάδα σε σχέση με πέρσι και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στην απόδοση του Γκρίφιν, που δεν είναι ο ίδιος μετά τον σοβαρό του τραυματισμό στο γόνατο.
            Στη μοναδική αναμέτρηση της αγωνιστικής που κρίθηκε στην παράταση, οι γηπεδούχοι Τέξανς πήραν δύσκολη νίκη με 30-24 επί των Τάιτανς. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ ανταγωνιστικοί και μέχρι το τελευταίο δίλεπτο είχαν το προβάδισμα, όμως οι Τέξανς ισοφάρισαν και είχαν την ευκαιρία να πάρουν τη νίκη ακόμα και στην κανονική διάρκεια όμως το κρίσιμο φιλντ γκολ χάθηκε. Στην παράταση ο ρούκι Χόπκινς (117γ/1Τ) έκανε δύο εκπληκτικές υποδοχές σε πάσες του Σαμπ (298γ/3Τ/2ΙΝΤ), συμπεριλαμβανομένου και του τελικού τατσντάουν. Δεύτερη οριακή νίκη για τους Τέξανς, δεύτερη πολύ καλή εκτός έδρας εμφάνιση για τους Τάιτανς.
            Δεύτερη σερί εκτός έδρας νίκη για τους Ντόλφινς, αφού πέρασαν και από την έδρα των Κολτς με 20-24. Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος και το σκορ πήγαινε ψηλά ως και την 3η περίοδο, στα τελευταία λεπτά της οποίας οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με το μετέπειτα τελικό σκορ. Η άμυνα τους στο τέλος έκλεισε τους διαδρόμους και κράτησε μακριά από την τελική τους γραμμή τον περίφημο σε ανατροπές της τελευταίας στιγμής κουόρτερμπακ των Κολτς Λακ.  
            Οι Τσιφς πέρσι είχαν ρεκόρ 2-14 και φέτος είναι ήδη στο 2-0, έπειτα από την εντός έδρας νίκη τους με 17-16 επί των Κάουμποις. Ο αγώνας ήταν κλειστός και οι άμυνες επέτρεψαν λίγες ευκαιρίες για σκοράρισμα εκατέρωθεν. Ο νεοφερμένος κουόρτερμπακ των γηπεδούχων Άλεξ Σμιθ ήταν συνεπής, δεν υπέπεσε σε λάθη, πάσαρε για 223 γιάρδες και 2 τατσντάουν και οδήγησε τους ανανεωμένους Τσιφς στην πολύτιμη νίκη.    
            Ένα ακόμη ματς-θρίλερ εξελίχθηκε στη Φιλαδέλφια, όπου οι τοπικοί Ιγκλς ηττήθηκαν με 30-33 από τους Τσάρτζερς. Η αναμέτρηση ήταν πολύ θεαματική με πολύ σκορ καθώς οι επιθέσεις ήταν εκρηκτικές και οι άμυνες δεν μπορούσαν να σταματήσουν κανέναν. Χαρακτηριστικό αυτού ότι και οι δύο κουόρτερμπακ είχαν πάνω από 400 γιάρδες πασάροντας! Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 30-30 με λιγότερο από 2 λεπτά στο ταμπλό, όμως οι Τσάρτζερς βρήκαν τον τρόπο, πήραν τις γιάρδες που χρειάζονταν και με φιλντ γκολ του τελευταίου δευτερολέπτου πήραν τη νίκη, ρεφάροντας την ανάλογη ήττα της πρεμιέρας.
            Στο χειρότερο ματς της αγωνιστικής από πλευράς θεάματος, αλλά και ενδιαφέροντος για την εξέλιξη του αγώνα, οι Ρέιντερς νίκησαν εύκολα τους Τζάγκουαρς με 19-9. Οι γηπεδούχοι έτρεξαν κυρίως με την μπάλα, με πρωταγωνιστές τους Πράιορ και Μακφάντεν, αμύνθηκαν σωστά και δεν κινδύνεψαν καθόλου από τους μη ανταγωνιστικούς φιλοξενούμενους. Οι Τζάγκουαρς είναι θλιβεροί σ’ αυτό το ξεκίνημα της σεζόν, έχοντας πετύχει συνολικά 11 πόντους σε 2 αγώνες, με μόλις ένα τατσντάουν!
            Το ντέρμπι των κουόρτερμπακ αδερφών Μάννινγκ βρήκε νικητή τον μεγαλύτερο Πέιτον (Μπρόνκος) έναντι του Ίλαϊ (Τζάιαντς) με το επιβλητικό 23-41 μέσα στη Νέα Υόρκη. Οι φιλοξενούμενοι Μπρόνκος είχαν να επιδείξουν και στο δεύτερο φετινό τους αγώνα μία εκπληκτική πολυφωνία στην επίθεση και λύσεις από τις ειδικές ομάδες, με αποτέλεσμα να μοιάζουν ότι σκοράρουν κατά βούληση. Εντυπωσιακό το ξεκίνημα για ένα από τα φαβορί της σεζόν, από την άλλη οι προπέρσινοι πρωταθλητές Τζάιαντς για δεύτερο σερί ματς φανερώνουν χτυπητές αδυναμίες στην άμυνα τους και πολλά λάθη στην επίθεση (4 ιντερσέπτιονς από τον Ίλαϊ Μάννινγκ).
            Το ντέρμπι του Νότου ανάμεσα σε Μπακανίρς και Σέιντς βρήκε νικητές τους φιλοξενούμενους με το οριακό 14-16 που διαμορφώθηκε με φιλντ γκολ κυριολεκτικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα. Η αναμέτρηση ήταν κακή από άποψη θεάματος με τις επιθέσεις να υποφέρουν και το σκορ να παραμένει σε τόσο χαμηλά επίπεδα. Οι φιλοξενούμενοι Σέιντς προηγούνταν για μεγάλη διάρκεια της αναμέτρησης και έδειχναν ότι είχαν τα πάνω χέρι, ωσότου ο βετεράνος κουόρτερμπακ Μπριζ υπέπεσε σε ιντερσέπτιον με το μομέντουμ και κυρίως  το σκορ του αγώνα να γυρνά υπέρ των Μπακανίρς. Οι γηπεδούχοι όμως δεν μπόρεσαν να τελειώσουν το ματς και τιμωρήθηκαν στο τέλος με το φιλντ γκολ σε νεκρό χρόνο.
            Το πιο σπουδαίο ματς της αγωνιστικής διεξήχθη στο Σιάτλ. Δύο από τις πιο ισχυρές ομάδες της λίγκας αναμετρήθηκαν και οι γηπεδούχοι Σιχοκς διέλυσαν τους Φόρτυνάινερς με σκορ 29-3, εντυπωσιάζοντας με την ασφυκτική τους άμυνα! Ο αγώνας ήταν νευρικός στη αρχή, όπως κάθε ντέρμπι, το 0-0 έμεινε για πάνω από15 λεπτά, υπήρξε και διακοπή μίας ώρας λόγω κεραυνών με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ρυθμός. Όμως στο β’ μέρος οι Σίχοκς μπήκαν αποφασισμένοι, στραγγάλισαν αμυντικά το Σαν Φρανσίσκο, έτρεξαν την μπάλα αποτελεσματικά με τον θηριώδη Λυντς (98γ/3Τ) και οι φίλοι τους απόλαυσαν μία σπουδαία νίκη απέναντι στο #1 εχθρό, που αν και νωρίς ίσως κρίνει το νικητή της NFC Δυτικής περιφέρειας.
            Η αυλαία της αγωνιστικής έπεσε ξημερώματα Τρίτης στο Σινσινάτι, όπου οι τοπικοί Μπένγκαλς πέτυχαν εύκολη νίκη απέναντι στους αποδυναμωμένους φέτος Στίλερς με σκορ 20-10. Ο αγώνας δεν ήταν όμορφος, οι επιθέσεις δεν έβρισκαν πολύ σκορ και μέχρι το τέλος του α’ μέρους, οι φιλοξενούμενοι ήταν ανταγωνιστικοί. Στο β’ οι Στίλερς δεν σκόραραν ούτε πόντο και οι Μπένγκαλς με σωστή διαχείριση του χρόνου κλείδωσαν τη νίκη. Πρωταγωνιστής τους, εκτός από την πολύ καλή αμυντική γραμμή, ο ρούκι ράννινγκ μπακ με 2 τατσντάουν (1 τρέχοντας, 1 από πάσα). Δεν φάνηκε ο σούπερ σταρ Έι Τζέι Γκριν, αλλά εντέλει δεν χρειάστηκε. Δεύτερη απογοητευτική εμφάνιση για τους άλλοτε κραταιούς Στίλερς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου