Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Ανάλυση - προτάσεις 4ης Αγωνιστικής



 Η 4η αγωνιστική ξεκινά τα ξημερώματα και το πρόγραμμα περιλαμβάνει 15 αγώνες καθώς άρχισαν οι εβδομάδες των εκ περιτροπής ρεπό. Αυτή την εβδομάδα δεν θα αγωνιστούν οι Πάκερς και οι Πάνθερς. Διαβάστε παρακάτω ανάλυση και για τις 15 αναμετρήσεις και στοιχηματικές προτάσεις όπου προκύπτουν.


*Αγώνας Πέμπτης
Σεντ Λούις Ραμς (1-2)  -  Σαν Φρανσίσκο Φόρτυνάινερς (1-2)
Κομβικό ντέρμπι της NFC Δυτικής περιφέρειας με τις δύο ομάδες να μην είναι στα καλύτερά τους. Οι Ραμς έδειξαν αδύναμοι στα δύο εκτός έδρας παιχνίδια και έχασαν εύκολα από Φάλκονς και Κάουμποϊς. Ο πολυαναμενόμενος ρούκι Όστιν δεν έχει πιάσει την απόδοση που περίμενε ο σύλλογος, ενώ και η άμυνα έχει θέματα. Ταλέντο υπάρχει για να ανέβει η ομάδα.  Οι Φόρτυνάινερς προέρχονται από δυο συντριβές (Σίχοκς εκτός, Κολτς εντός) στις οποίες είχαν θλιβερή απόδοση μη θυμίζοντας την περσινή υπερομάδα. Ο προπονητής Χάρμπο πρώτη φορά στην τριετή καριέρα του στη λίγκα κάνει 2 σερί ήττες, ενώ έχει και τεράστια προβλήματα στον καταρτισμό της ομάδας για τον επόμενο αγώνα καθώς οι απουσίες θα είναι πολλές και σημαντικότατες και σε άμυνα και σε επίθεση. Η αντίδραση για το Σαν Φρανσίσκο δεν ήρθε την προηγούμενη Κυριακή και δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο το κατά πόσο μπορεί να αντιδράσει με τόσα προβλήματα που προέκυψαν. Στα περσινά δύο ματς: μία νίκη για τους Ραμς και μία σπάνια ισοπαλία. Ο άσος-έκπληξη στο 2,50 ίσως αξίζει το ρίσκο σε ελαφρύ ποντάρισμα. 

Μπάφαλο Μπιλς (1-2)  -  Μπάλτιμορ Ρέηβενς (2-1)
Άσχημη ήττα για τους Μπιλς από τους Τζετς, φανέρωσαν πολλές αδυναμίες, ενώ ο ρούκι κουόρτερμπακ Μάνιουελ είναι ασταθής. Εντός έδρας μετρούν μία ήττα και μία νίκη σε δύο αναμετρήσεις θρίλερ με Πάτριοτς και Πάνθερς αντίστοιχα. Οι Ρέηβενς ήταν εντυπωσιακοί και κέρδισαν τους Τέξανς πολύ πιο εύκολα απ ότι περίμεναν όλοι (30-9). Η άμυνα έχει αρχίσει να δένει μετά τις πολλές αλλαγές του καλοκαιριού και δεν έχει επιτρέψει τατσντάουν στα 2 προηγούμενα ματς! Η επίθεση από την άλλη παρά τις νίκες δεν έχει βρει ρυθμό και είναι αμφίβολη η συμμετοχή του σταρ ράννινγκ μπακ Ράις (δεν έπαιξε με τους Τέξανς). Η αμυντική συμπεριφορά των Ρέηβενς δίνει ένα ελαφρύ προβάδισμα στο διπλό.

Κλίβελαντ Μπράουνς (1-2)  -  Σινσινάτι Μπένγκαλς (2-1)
Ντέρμπι της AFC Βόρειας περιφέρειας. Οι Μπράουνς παρότι έδωσαν στους Κολτς τον σπουδαίο Ρίτσαρτσον και τραυματίστηκε ο βασικός τους κουόρτερμπακ, κέρδισαν μέσα στη Μινεσότα σοκάροντας άπαντες στη λίγκα! Η άμυνα είναι σταθερά καλή και στους 3 πρώτους αγώνες. Η δραματική αλλαγή έγινε στην επίθεση και αν συνεχίσει έτσι η ομάδα θα μπορέσει να κερδίσει αρκετά παιχνίδια ακόμη. Οι Μπένγκαλς σε ένα σπουδαίο ματς κέρδισαν τους Πάκερς χάρη σε αμυντικές ενέργειές τους στο τέλος. Μπλόκαραν το Ρότζερς και αυτό ήταν το κομβικό σημείο για τη νίκη. Η άμυνά τους είναι από τις καλύτερες στη λίγκα, ενώ στην επίθεση έχουν μόνο κάποια ξεσπάσματα μέχρι στιγμής. Οι Μπένγκαλς είναι καλύτερη ομάδα και δικαίως το φαβορί στις αποδόσεις. Επιλογές το διπλό, αλλά και το UNDER 42,5.

Ντιτρόιτ Λάιονς (2-1)  -  Σικάγο Μπερς (3-0)
Ντέρμπι της NFC Βόρειας περιφέρειας με αμφότερες τις ομάδες σε καλό φεγγάρι. Οι Λάιονς εκμεταλλεύτηκαν τα αμυντικά προβλήματα των Ρέντσκινς και πήραν σημαντικό διπλό. Έσπασε το χέρι του ο ρισίβερ Μπούρλεσον που έκανε καλό παιχνίδι ην Κυριακή, ενώ ο Μπους παραμένει αμφίβολος. Οι Μπερς συνεχίζουν ακάθεκτοι, ήταν καλοί στη νίκη μέσα στο Πίτσμπεργκ με την άμυνα να δίνει και πάλι τις λύσεις ακόμα και στο σκοράρισμα, ενώ ο κουόρτερμπακ Κάτλερ παίζει με ψυχολογία MVP. Πολύ καλή δουλειά από τα νέο προπονητή. Οι Μπερς δίνονται αουτσάιντερ σε αποδόσεις 2,35 κάνοντας το ποντάρισμα στο διπλό ως καλό value bet.

Χιούστον Τέξανς (2-1)  -  Σιάτλ Σίχοκς (3-0)
Δυνατή αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο από τα φαβορί για τον τελικό. Οι Τέξανς δεν έχουν ικανοποιήσει στο ξεκίνημα και εύκολα θα μπορούσαν να είναι στο 0-3 αν ήταν λίγο άτυχοι. Απέναντι σους Ρέηβενς ήταν πολύ κακοί και φανέρωσαν επιθετικό πρόβλημα (σκόραραν 9 πόντους μόνο από φιλντ γκολς). Την Κυριακή θα βρουν μπροστά τους την καλύτερη άμυνα τους πρωταθλήματος. Οι Σίχοκς δεν έχουν σταματήσει να εντυπωσιάζουν από τα μέσα της περσινής σεζόν και δικαίως θεωρούνται αυτή τη στιγμή ως το #1 φαβορί για τον τίτλο. Απέναντι στους Τζάγκουαρς έκαναν επίδειξη δύναμης και στο β’ ημίχρονο ξεκούρασαν κιόλας τους βασικούς! Εντός έδρας είναι άτρωτοι, όμως στα μεγάλα ταξίδια στην Ανατολή αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Αναμετράται η καλύτερη άμυνα (σε σκοράρισμα και γιάρδες που επιτρέπουν) με την 2η καλύτερη άμυνα (σε γιάρδες). Επιθετικό πρόβλημα φανέρωσε το Χιούστον, στα εκτός πέφτει η παραγωγικότητα του Σιάτλ. Επιλογή το UNDER 42,5   

Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς (0-3)  -  Ιντιανάπολις Κολτς (2-1)
Οι Τζάγκουαρς αποδέχθηκαν τη μοίρα τους και υπέστησαν συντριβή στο Σιάτλ. Η ομάδα είναι η πιο αδύναμη στη λίγκα και πρέπει να αλλάξει πολλά ο νέος προπονητής για να την κάνει ανταγωνιστική. Επιστρέφουν κάποιοι σημαντικοί παίχτες τις επόμενες αγωνιστικές που ίσως δώσουν ώθηση. Οι Κολτς ήταν πολύ καλοί στη νίκη μέσα στο Σαν Φρανσίσκο και έδειξαν στοιχεία που δεν είχαν φανερώσει πριν, όπως παιχνίδι τρεξίματος και πολύ πίεση στον κουόρτερμπακ. Σπουδαία ενίσχυση με τη μεταγραφή του Ρίτσαρτσον. Οι Κολτς είναι το ξεκάθαρο φαβορί, όμως οι τιμές στο διπλό δεν κάνουν την επιλογή του ελκυστική.

Κάνσας Σίτι Τσιφς (3-0)  -  Νιου Γιορκ Τζάιαντς (0-3)
Άκρως αντίθετες πορείες για τις δύο ομάδες. Οι Τσιφς κέρδισαν και μέσα στη Φιλαδέλφια και σχετικά εύκολα. Η άμυνα έδειξε το γνώριμο πολύ καλό της πρόσωπο και περιόρισε τους (εκρηκτικούς στην επίθεση Ιγκλς) αντιπάλους όπως σε όλα τα φετινά ματς. Η ομάδα είναι πολύ σοβαρή και δείχνει έτοιμη για τα πλέι-οφς. Από την άλλη οι Τζάιαντς είναι τραγικοί στο ξεκίνημα, έχασαν με 38-0 από τους Πάνθερς και διαθέτουν τη χειρότερη άμυνα στη λίγκα. Τίποτα δεν πάει καλά για τους Νεοϋορκέζους και θα πρέπει να αλλάξουν πολλά και δραματικά μέσα στην ομάδα για να νικήσουν στο Κάνσας. Οι Τσιφς είναι πολύ καλύτερη ομάδα και διαθέτουν πολύ καλή έδρα. ΆΣΟΣ.

Μινεσότα Βάικινγκς (0-3) -  Πίτσμπεργκ Στίλερς (0-3)
Στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου θα διεξαχθεί ο αγώνας! Μονομαχία των απογοητεύσεων του πρωταθλήματος. Οι Βάικινγκς υπέστησαν ήττα-σοκ από τους Μπράουνς και χάνουν το τρένο των πλέι-οφς πάρα πολύ νωρίς. Ο περσινός MVP Πίτερσον είναι μέτριος φέτος ενώ ο κουόρτερμπακ Πόντερ συνεχίζει να είναι ο πιο αδύναμος κρίκος της ομάδας. Οι Στίλερς είχαν κάποιες αναλαμπές στο β’ ημίχρονο με τους Μπερς, όμως συνολικά στο ξεκίνημα της σεζόν είναι πολύ κακοί και οδεύουν προς μία από τις χειρότερες σεζόν της ιστορίας τους. Ορισμός του NO BET.

Τάμπα Μπέι Μπακανίρς (0-3)  -  Αριζόνα Κάρντιναλς (1-2)
Μονομαχία ομάδων που δεν θα έχουν θέση στη μάχη για τα πλέι-οφς. Οι Μπακανίρς έχουν απογοητεύσει τους πάντες και τα αποδυτήρια τους είναι σε σύγχυση. Ο κουόρτερμπακ Φρίμαν πραγματοποιεί τραγικές εμφανίσεις. Βρίσκεται στον τελευταίο χρόνο συμβολαίου με την ομάδα και μία ανανέωση μοιάζει ολοένα και πιο απίθανη. Ο προπονητής σκέφτεται να τον αποκαθηλώσει και να ποντάρει στον ρούκι Γκλένον. Η Αριζόνα δεν είχε πολλές φιλοδοξίες μπαίνοντας στη σεζόν. Ο νέος προπονητής Άριανς είναι ένας παράγοντας αισιοδοξίας. Την Κυριακή έχασε εύκολα από τους Σέιντς. Υγιής ο σταρ Φιτζέραλντ. Πολύ δύσκολος αγώνας για πρόβλεψη, NO BET.

Τένεσι Τάιτανς (2-1)  -  Νιου Γιορκ Τζετς (2-1)
Οι Τάιτανς παίζουν καλύτερα απ’ ότι αναμενόταν πριν το ξεκίνημα της σεζόν. Νίκησαν δραματικά στο τέλος τους Τσάρτζερς, όντας η ομάδα που τρέχει με την μπάλα περισσότερο απ’ όλες στη λίγκα. Ανεβασμένος κα με ψυχολογία ο κουόρτερμπακ Λόκερ. Οι Τζετς σε ένα κακό παιχνίδι με πολλές τιμωρίες νίκησαν τους Μπιλς με τον ρούκι κουόρτερμπακ Σμιθ να κάνει αξιοπρεπή εμφάνιση. Η άμυνα της ομάδας είναι σταθερά καλή. Ελαφρύ προβάδισμα στον άσο, δίχως να είναι επιλογή-στήριγμα.

Ντένβερ Μπρόνκος (3-0)  -  Φιλαδέλφια Ιγκλς (1-2)
Εντυπωσιακό το Ντένβερ για 3ο αγώνα, επικράτησε και των Ρέιντερς εύκολα και με μεγάλη διαφορά. Η επίθεση μοιάζει ασταμάτητη με πάρα πολλές επιλογές. Σκοράρουν 42,3 πόντους ανά αγώνα!!! Ο βετεράνος κουόρτερμπακ Μάνιννγκ είναι στα καλύτερα της καριέρας του. Οι Ιγκλς αντιμετώπισαν μία από τις καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος (Τσιφς) και σίγησαν στην επίθεση με μόνο 16 πόντους. Υπάρχει άφθονο επιθετικό ταλέντο και προπονητής με φύσει επιθετικό τρόπο σκέψης. Οι Μπρόνκος έχουν συνολικά την καλύτερη επίθεση στη λίγκα και ην καλύτερη στο παιχνίδι πασών, ενώ οι Ιγκλς την 8η καλύτερη συνολικά και την καλύτερη στο παιχνίδι τρεξίματος. Οι αριθμοί δείχνουν φιέστα σκοραρίσματος, οπότε OVER 56,5.

Σαν Ντιέγκο Τσάρτζερς (1-2)  -  Ντάλας Κάουμποϊς (2-1)
Αμφίρροπος αγώνας στην Καλιφόρνια ανάμεσα σε δύο ομάδες με επιθετικό ταλέντο και πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους. Και τα 3 ματς των Τσάρτζερς κρίθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα και αν ήταν πιο συγκεντρωμένοι στο τέλος θα μπορούσαν να έχουν 3-0 ρεκόρ. Οι Κάουμποϊς ήταν πολύ καλοί στη νίκη επί των Ραμς με πολύ παιχνίδι τρεξίματος, πράγμα που κάνει την επίθεσή τους ακόμα πιο επικίνδυνη. Αναμένεται αναμέτρηση με γρήγορα ντράιβ, από δύο ταλαντούχες επιθέσεις και μεγάλο σκορ OVER 46,5.

Όκλαντ Ρέιντερς (1-2)  -  Ουάσινγκτον Ρέντσκινς (0-3)
Οι Ρέιντερς παρότι έχουν παρουσιάσει ένα καλύτερο πρόσωπο από αυτό περίμενε ο κόσμος, δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν το ρυθμό των Μπρόνκος και μοιραία έχασαν 21-37. Αχτίδα αισιοδοξίας ο κουόρτερμπακ Πράιορ με την απόδοση του, σε ένα κατά τ’ άλλα πολύ φτωχό ρόστερ. Οι Ρέντσκινς είναι μία από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις της σεζόν με 3 ήττες. Οι βασικοί λόγοι της άσχημης εικόνας είναι ο κουόρτερμπακ Γκρίφιν που δεν είναι ο ίδιος με πέρσι έπειτα από το σοβαρό τραυματισμό που είχε, αλλά και η πίσω ζώνη της άμυνας που μπάζει από παντού (2η χειρότερη άμυνα στη λίγκα, δέχεται 33 πόντους μ.ο.). Οι φιλοξενούμενοι διαθέτουν ταλέντο και όταν βρουν το ρυθμό τους θα γίνουν πολύ επικίνδυνοι. Ίσως ήρθε η ώρα να αντιδράσουν οι Ρέντσκινς, όμως δεν αποτελεί επιλογή Α’ διαλογής το ποντάρισμα στο διπλό.

Ατλάντα Φάλκονς (1-2)  -  Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς (3-0)
2η ήττα για τους Φάλκονς και πάλι απέναντι σε φορμαρισμένο αντίπαλο εκτός έδρας και πάλι οριακά στο τέλος. Δεν ήταν κακή η εμφάνισή τους και το κενό του Τζάκσον δεν φάνηκε καθόλου. Επιστροφή στην έδρα και επιτακτική ανάγκη για νίκη. Οι Πάτριοτς κέρδισαν και τους Μπακανίρς και παρά το σκορ 23-3 δεν εντυπωσίασαν και για 3ο ματς φέτος. Είναι το πρώτο πραγματικά δύσκολο τεστ για τους Πάτριοτς η αναμέτρηση στην Ατλάντα και αναμένεται να φανούν οι αδυναμίες στην επίθεση με τους τόσους νέους και άπειρους παίκτες. ΆΣΟΣ για μια ομάδα με πολύ επιθετικό ταλέντο και μεγαλύτερη ανάγκη για τη νίκη από τον αντίπαλο.

*Αγώνας Δευτέρας
Νιου Όρλεανς Σέιντς (3-0)  -  Μαϊάμι Ντόλφινς (3-0)
Σπουδαίος Δευτεριάτικος αγώνας ανάμεσα σε δύο αήττητες ομάδες που ικανοποιούν με την απόδοσή τους. Οι Σέιντς έχουν αναγεννηθεί αμυντικά (χειρότερη άμυνα στη λίγκα πέρσι / 5 καλύτερη φέτος), ενώ επιθετικά ο βετεράνος κουόρτερμπακ Μπριζ έχει τρομερή χημεία με τους Γκράχαμ, Κόλστον και Μουρ. Μνήμες της χρονιά του τίτλου (2009) έχουν γεννηθεί στην Νέα Ορλεάνη με την εικόνα της ομάδας (μοναδική φορά που είχε ξεκινήσει  με 3-0 ρεκόρ). Οι Ντόλφινς είναι ανέλπιστα πολύ καλοί και δείχνουν ότι θα διεκδικήσουν σοβαρά μία θέση στα πλέι-οφς. Ο κουόρτερμπακ Τάνεχιλ στη 2η χρονιά του έχει ωριμάσει τρομερά με αποκορύφωμα το τελικό ντράιβ στη σπουδαία νίκη επί των Φάλκονς. Οι Σέιντς έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη παίζοντας εντός έδρας, όμως οι τιμές στον άσο αποτρέπουν οποιοδήποτε ποντάρισμα. Ειδικό στοίχημα να σκοράρει τάτσνταουν ο Γκράχαμ των Σέιντς.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ

 4ΑΔΑ Α’ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Κάνσας Σίτι Τσιφς           - Νιου Γιορκ Τζάιαντς              (1)
Ατλάντα Φάλκονς           - Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς        (1)
Χιούστον Τέξανς             - Σιάτλ Σίχοκς                 (UNDER 42,5)
Σαν Ντιέγκο Τσάρτζερς  - Ντάλας Κάουμποϊς         (OVER 46,5)


Επιλογές σε β’ πλάνο.

Ντιτρόιτ Λάιονς          -           Σικάγο Μπερς                         (2)
Όκλαντ Ρέιντερς         -           Ουάσινγκτον Ρέντσκινς          (2)
Κλίβελαντ Μπράουνς -           Σινσινάτι Μπένγκαλς              (UNDER 42,5)
Τένεσι Τάιτανς            -           Νιου Γιορκ Τζετς                     (1)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου