Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

4η Αγωνιστική - Αποτελέσματα



Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής με 5 ομάδες να διατηρούν το απόλυτο ενώ αντίθετα 4 δεν έχουν γευτεί τη χαρά της νίκης ακόμα. Ξεχώρισαν οι εκτός έδρας νίκες των Σίχοκς και Πάτριοτς σε δύσκολες έδρες και η επίδειξη δύναμης των Μπρόνκος. Διαβάστε παρακάτω πως εξελίχθηκαν οι 15 αναμετρήσεις.


Σεντ Λούις Ραμς
11
35
Σαν Φρανσίσκο 49ερς
Μπάφαλο Μπιλς
23
20
Μπάλτιμορ Ρέηβενς
Κλίβελαντ Μπράουνς
17
6
Σινσινάτι Μπένγκαλς
Ντιτρόιτ Λάιονς
40
32
Σικάγο Μπερς
Χιούστον Τέξανς
20
23
Σιάτλ Σίχοκς
Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς
3
37
Ιντιανάπολις Κολτς
Κάνσας Σίτι Τσιφς
31
7
Νιου Γιορκ Τζάιαντς
Μινεσότα Βάικινγκς
34
27
Πίτσμπεργκ Στίλερς
Τάμπα Μπέι Μπακανίρς
10
13
Αριζόνα Κάρντιναλς
Τένεσι Τάιτανς
38
13
Νιου Γιορκ Τζετς
Ντένβερ Μπρόνκος
52
20
Φιλαδέλφια Ιγκλς
Όκλαντ Ρέιντερς
14
24
Ουάσινγκτον Ρέντσκινς
Σαν Ντιέγκο Τσάρτζερς
30
21
Ντάλας Κάουμποις
Ατλάντα Φάλκονς
23
30
Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς
Νιου Όρλεανς Σέιντς
38
17
Μαϊάμι Ντόλφινς

Την Πέμπτη οι πληγωμένοι από αποτελέσματα αλλά και σημαντικούς τραυματισμούς Φόρτυνάινερς έκαναν επίδειξη δύναμης απέναντι στους Ραμς, τους οποίους και διέλυσαν εκτός έδρας με 11-35! Μέχρι τα μέσα της 2ης περιόδου οι Φόρτυνάινερς έδειχναν μουδιασμένοι όπως τα προηγούμενα ματς τους, όμως με αφετηρία μία κρίσιμη πάσα στον Μπόλντιν (90γ/1Τ), πάτησαν γκάζι, έτρεξαν την μπάλα με πρωταγωνιστή τον Γκορ (153γ/1Τ) , έπνιξαν τους αντιπάλους τους στην άμυνα και επανήλθαν στις νίκες υπενθυμίζοντας στον κόσμο πόσο καλή ομάδα είναι. Από την άλλη οι Ραμς ηττήθηκαν για 3ο σερί αγώνα πραγματοποιώντας άθλια εμφάνιση σε όλους τους τομείς και παρότι είναι νωρίς ακόμα στη σεζόν δε δείχνουν ικανοί να διεκδικήσουν κάτι στην περιφέρεια τους.
            Την Κυριακή σε έναν άσχημο επιθετικά αγώνα οι Μπιλς επικράτησαν των Ρέηβενς με 23-20 εκμεταλλευόμενοι την τραγική μέρα του κουόρτερμπακ Φλάκο. Οι γηπεδούχοι δεν εντυπωσίασαν σε κανένα σημείο του αγώνα, όμως υποδέχθηκαν τις 5 ιντερσέπτιονς πάσες του περσινού MVP του τελικού, έτρεξαν αποτελεσματικά με τους Τζάκσον (87γ/1Τ) και Σπίλερ (77γ) και διαχειρίστηκαν το αρχικό τους προβάδισμα με 20-7. Οι Ρέηβενς ήταν κα πάλι προβληματικοί στην επίθεση, δεν έτρεξαν καθόλου με την μπάλα και με τα 5 λάθη του ηγέτη τους δεν θα μπορούσαν να έχουν σοβαρές ελπίδες για τη νίκη.
            Οι Μπράουνς έχουν αναστρέψει το αρνητικό κλίμα 180 μοίρες με τις δύο πιο πρόσφατες εμφανίσεις τους. Την Κυριακή επικράτησαν πειστικά των Μπένγκαλς με 17-6 και διαψεύδουν όσους τους είχαν υποτιμήσει. Ο μέχρι πριν 8 μέρες παγκοσμίως άγνωστος κουόρτερμπακ Χόγιερ των Μπράουνς ήταν και πάλι πολύ καλός, συνεργάστηκε εξαιρετικά και πάλι με τους Κάμερον (91γ/1Τ) και Γκόρντον (71γ) και οδήγησε τους γηπεδούχους σε πολυτιμότατη νίκη εντός της περιφέρειας. Οι Μπένγκαλς υπέφεραν απέναντι στην εξαιρετική άμυνα των αντιπάλων, ο σταρ ρισίβερ Γκριν (μόλις 53γ) εξουδετερώθηκε, το παιχνίδι τρεξίματος «βρήκε τοίχο» και οι μόλις 6 πόντοι ήρθαν με πολύ ιδρώτα. Όλα ανοιχτά στην AFC Βόρεια περιφέρεια.
            Στο ντέρμπι της NFC Βόρειας περιφέρειας οι Λάιονς επικράτησαν εύκολα των Μπερς με 40-32 και τους έπιασαν στην 1η θέση με ρεκόρ 3-1. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Μπους (173γ/1Τ) που επέστρεψε έπειτα από απουσία 2 εβδομάδων, όμως τη διαφορά στον αγώνα την έκανε η άμυνα των γηπεδούχων που δημιούργησε και εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Κάτλερ (3 ιντερσέπτιονς, 1 φαμπλ). Συναρπαστική αναμένεται η συνέχεια στην περιφέρεια αυτή με τις δύο ομάδες να έχουν ξεκινήσει καλά και με τους Πάκερς να είναι πάντα στο κάδρο για τα πλέι-οφς.
             Ο πιο συναρπαστικός αγώνας της αγωνιστικής διεξήχθη στο Χιούστον όπου οι τοπικοί Τέξανς έχασαν τη νίκη μέσα από τα χέρια τους στο τέλος και οι Σίχοκς απέδρασαν με το 20-23 στην παράταση, παραμένοντας αήττητοι στο πρωτάθλημα. Για 3 ½ περιόδους οι γηπεδούχοι κυριαρχούσαν στο γήπεδο, η επίθεση των Σίχοκς δεν λειτουργούσε καλά και το 20-3 του ημιχρόνου ήταν 20-6 8:30 λεπτά πριν το τέλος. Σε εκείνο το σημείο μίλησε ο ψύχραιμος κουόρτερμπακ Ουίλσον που δημιούργησε για την ομάδα του, όχι πασάροντας αλλά τρέχοντας με την μπάλα! Η ολική ανατροπή ήρθε 2 λεπτά πριν το τέλος με τον κόρνερμπακ αμυντικό Σέρμαν (ίσως ο καλύτερος στην θέση του) να σκοράρει έπειτα από ιντερσέπτιον πάσα του κουόρτερμπακ Σαμπ (355γ/2Τ/2ΙΝΤ). Ο αγώνας πήγε στην παράταση και οι Σίχοκς με το μομέντουμ της ανατροπής πήραν τη νίκη με φιλντ γκολ.
            Ο αγώνας στο Τζάκσονβιλ δε χωρά μεγάλη ανάλυση. Οι γηπεδούχοι Τζάγκουαρς είναι θλιβεροί, τραγικοί, μη ανταγωνιστικοί και υπέστησαν 4η ταπεινωτική ήττα με 3-37 από τους Κολτς. Οι φιλοξενούμενοι δεν χρειάστηκε να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης για να κερδίσουν την με διαφορά χειρότερη ομάδα της λίγκας. Πρωταγωνιστής επιθετικά ο βετεράνος ρισίβερ Γουέιν (100γ/1Τ), σκόραρε και πάλι ο νεοφερμένος Ρίτσαρτσον. 
            Τις άκρως αντίθετες πορείες τους στο πρωτάθλημα επιβεβαίωσαν οι Τσιφς (4-0) και οι Τζάιαντς (0-4) στην αναμέτρηση της Κυριακής. Οι γηπεδούχοι Τσιφς κυριάρχησαν από το πρώτο λεπτό του αγώνα και λογικά επικράτησαν εύκολα 31-7 επί μίας ομάδας που έχει πολλά προβλήματα σε όλους τους τομείς. Για ένα ακόμη αγώνα ο ράννινγκ μπακ Τσαρλς ήταν εξαιρετικός (127γ/1Τ), ο κουόρτερμπακ Σμιθ (288γ/3Τ/2ΙΝΤ) ήταν μέτριος, όμως η επικράτηση ήρθε από την εξαιρετική άμυνα (έχει δεχθεί τους λιγότερους πόντους). Από τους φιλοξενούμενος μόνος διασωθείς ο ρισίβερ Κρουζ (164γ/1Τ).
            Στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου, οι τυπικά γηπεδούχοι Βάικινγκς επικράτησαν με 34-27 των Στίλερς. Ο αγώνας ήταν θεαματικός και οι Άγγλοι φίλοι του αθλήματος ευχαριστήθηκαν την επίσκεψη των ομάδων. Για τους Βάικινγκς ο αναπληρωματικός κουόρτερμπακ Κάσελ (248γ/2Τ) ήταν καλύτερος απ’ ότι ο βασικός Πόντερ στα προηγούμενα ματς, συνεργάστηκε εξαιρετικά με Σίμπσον (124γ) και με Τζένινγκς (92γ/2Τ), ενώ ο σούπερ σταρ Πίτερσον είχε πολύ καλή μέρα (140γ/2Τ). Οι Στίλερς είδαν τον ρούκι ράννινγκ μπακ τους Μπελ να έχει θετικό ντεμπούτο (57γ/2Τ), όμως ήταν και πάλι χειρότεροι των αντιπάλων τους και βρίσκονται στο 0-4.
            Πολύ άσχημος αγώνας ανάμεσα στους Μπακανίρς και τους Κάρντιναλς με τους λιγότερο κακούς φιλοξενούμενους Κάρντιναλς να κερδίζουν με 10-13. Οι γηπεδούχοι Μπακανίρς βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση και παρότι υπήρξε αντικατάσταση στη θέση του κουόρτερμπακ (έπαιξε ο ρούκι Γκλένον με 192γ/1Τ/2ΙΝΤ) το επιθετικό κομμάτι δεν βελτιώθηκε. Οι Κάρντιναλς κρατήθηκαν στον αγώνα χάρη στην άμυνα τους και με σερί 13-0 στην 4η περίοδο πήραν την πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη.
            Εύκολο έργο είχαν οι Τάιτανς απέναντι στους Τζετς εντός έδρας, επικράτησαν με 38-13 και έφτασαν στο 3-1. Ο αγώνας ήταν μονόλογος για τους γηπεδούχους και ο κουόρτερμπακ Λόκερ ήταν πολύ καλός μέχρι να τραυματιστεί και να αποχωρήσει (149γ/3Τ), ο ρισίβερ Ουάσινγκτον (105γ/2Τ) ξεχώρισε, ενώ η άμυνα έκανε τον αντίπαλο κουόρτερμπακ Σμιθ να υποφέρει.(2 ιντερσέπτιονς και 2 φαμπλ). Οι Τζετς είχαν πολλά προβλήματα και δεν φάνηκαν διόλου ανταγωνιστικοί εν αντιθέσει με την άλλη ήττα τους φέτος.
            Οι Ντένβερ Μπρόνκος είναι η πιο τρομακτική αντίπαλος αυτή τη στιγμή στη λίγκα και το απέδειξε ξανά στη νίκη με 52-20 επί των Ιγκλς. Η επίθεση των γηπεδούχων είναι ασταμάτητη με τον βετεράνο κουόρτερμπακ Μάννινγκ (327γ/4Τ) να κάνει απίστευτα πράγματα στη σεζόν (16 τατσντάουν πάσες – 0 ιντερσέπτιονς!). Την Κυριακή οι ρισίβερς Γούλκερ και Ντ. Τόμας είχαν από 2 τάτσνταουν, ενώ και η άμυνα όταν χρειάστηκε κράτησε τους Ιγκλς μακριά από την εντ ζόουν. Οι Ιγκλς από την άλλη παρότι διαθέτουν ταλέντο στην επίθεση δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των Μπρόνκος και μοιραία υπέστησαν ταπεινωτική ήττα.
            Στο Όκλαντ οι Ρέντσκινς αντέδρασαν επιτέλους και επικράτησαν των γηπεδούχων Ρέιντερς με 14-24. Η άμυνα των νικητών ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά, πίεσε αφάνταστα τον αναπληρωματικό κουόρτερμπακ των Ρέιντερς Φλιν (7σακς!), ενώ και ο κουόρτερμπακ Γκρίφιν δεν έκανε τα λάθη των προηγούμενων αγώνων (247γ/1Τ). Οι Ρέιντερς παρότι προηγήθηκαν με 14-0 δεν έδειξαν ποτέ ότι ελέγχουν τον αγώνα, είχαν τους τραυματισμούς των ΜακΦάντεν και Ρις κατά τη διάρκεια και δεν άντεξαν στο ρυθμό των ποιοτικότερων Ρέντσκινς.
            Ποιοτικός αγώνας στο Σαν Ντιέγκο όπου οι τοπικοί Τσάρτζερς επικράτησαν των Κάουμποϊς με 30-21. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι καθώς ο προερχόμενος από κακές σεζόν ηγέτης-κουόρτερμπακ Ρίβερς έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν φέτος και την Κυριακή ήταν εξαιρετικός (35/42 πάσες, 401γ/3Τ/1ΙΝΤ), βρίσκοντας τους Γούντχεντ (54γ/2Τ) και Γκέιτς (136γ/1Τ). Από τους Κάουμποϊς ο σούπερ σταρ ρισίβερ Μπράιαντ ήταν πολύ καλός (81γ/2Τ), όμως η επίθεση της ομάδας στα κρίσιμα σημεία μπλόκαρε, δεν έβαλε πόντους στο ταμπλό και ήρθε η ήττα. Αμφότερες οι ομάδες με ρεκόρ 2-2.
            Στο βραδινό ματς της Κυριακής οι Πάτριοτς κατέκτησαν σημαντική εκτός έδρας νίκη επί των Φάλκονς με 23-30. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ σοβαροί, ο μελλοντικός Hall of Famer κουόρτερμπακ Μπρέιντι δεν έκανε λάθη (316γ/2Τ), συνεργάστηκε άψογα με τους Τόμπκινς (127γ/1Τ) και Έντελμαν (118γ), το ράννινγκ παιχνίδι ήταν αποτελεσματικό, ενώ και η άμυνα εξουδετέρωσε τον Χ.Τζόουνς στα κρίσιμα σημεία. Οι Φάλκονς έμειναν πίσω το σκορ 13-27, επιχείρησαν αντεπίθεση με τον κουόρτερμπακ Ράιαν (421γ/2Τ/1ΙΝΤ) να είναι συνδεδεμένος με τον τάητ εντ Γκονζάλες (149γ/2Τ), όμως έχασαν την ευκαιρία δευτερόλεπτα πριν τη λήξη να σκοράρουν τατσντάουν και να στείλουν τον αγώνα στην παράταση. Στο 4-0 αναπάντεχα οι Πάτριοτς, απογοήτευση για το 1-3 των Φάλκονς (πέρσι είχαν 13-3 ρεκόρ), δυσκολεύει η υπόθεση πλέι-οφς.
            Στη Δευτεριάτικη αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο αήττητες ομάδες, οι γηπεδούχοι Σέιντς έκαναν επίδειξη δύναμης με τη νίκη 38-17 επί των Ντόλφινς. Η επίθεση των Σέιντς είχε πάρα πολλές επιλογές και πολλά όπλα για να επιτεθεί και η άμυνα των Ντόλφινς λίγες απαντήσεις για να τους εξουδετερώσει. Για έναν ακόμα αγώνα η συνεργασία Μπριζ (413γ/4Τ) – Γκράχαμ (100γ/2Τ) ήταν αγαστή, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Σπρόουλς (142γ/2Τ) που σκόραρε και τρέχοντας αλλά και υποδεχόμενος πάσα. Οι Ντόλφινς στο πιο δύσκολο μέχρι τώρα αγώνα της σεζόν δεν αντεπεξήλθαν στο ρυθμό και γνώρισαν την πρώτη τους ήττα. Οι Σέιντς είναι τρομακτικά καλοί στο ξεκίνημα και με το ρεκόρ τους στο 4-0 η NFC Νότια περιφέρεια μοιάζει ήδη κερδισμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου