Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Αποτελέσματα 14ης αγωνιστικής




Η 14η αγωνιστική ολοκληρώθηκε με πολύ πλούσιο θέαμα γράφοντας ιστορία. Τα 90 τάτσνταουν που σημειώθηκαν την Κυριακή είναι ρεκόρ για το NFL, ενώ υπήρξαν πολλοί αγώνες με άκρως συναρπαστικό φινάλε. Στα αποτελέσματα ξεχωρίζουν οι μεγάλες νίκες των 49ερς και Σέιντς. Διαβάστε παρακάτω όλες τις εξελίξεις:


Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς
27
20
Χιούστον Τέξανς
Μπάλτιμορ Ρέηβενς
29
26
Μινεσότα Βάικινγκς
Σινσινάτι Μπένγκαλς
42
28
Ιντιανάπολις Κολτς
Γκριν Μπέι Πάκερς
22
21
Ατλάντα Φάλκονς
Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς
27
26
Κλίβελαντ Μπράουνς
Νιου Γιορκ Τζετς
37
27
Όκλαντ Ρέιντερς
Φιλαδέλφια Ιγκλς
34
20
Ντιτρόιτ Λάιονς
Πίτσμπεργκ Στίλερς
28
34
Μαϊάμι Ντόλφινς
Τάμπα Μπέι Μπακανίρς
27
6
Μπάφαλο Μπιλς
Ουάσινγκτον Ρέντσκινς
10
45
Κάνσας Σίτι Τσιφς
Ντένβερ Μπρόνκος
51
28
Τένεσι Τάιτανς
Αριζόνα Κάρντιναλς
30
10
Σεντ Λούις Ραμς
Σαν Ντιέγκο Τσάρτζερς
37
14
Νιου Γιορκ Τζάιαντς
Σαν Φρανσίσκο 49ερς
19
17
Σιάτλ Σίχοκς
Νιου Όρλεανς Σέιντς
31
13
Καρολάινα Πάνθερς
Σικάγο Μπερς
45
28
Ντάλας Κάουμποϊς

Την Πέμπτη στη μονομαχία των αθλίων οι Τζάγκουαρς επικράτησαν 27-20 των Τέξανς και πέτυχαν την πρώτη τους εντός έδρας νίκη. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και προηγήθηκαν 14-0 στην αρχή της 2ης περιόδου και 17-10 στο τέλος του ημιχρόνου. Πρωταγωνιστής για τους νικητές ο ράννινγκ μπακ Τζόουνς-Ντρου (123γ), ο οποίος συνέβαλλε και για το 24-10 στην 3η περίοδο που ήταν και το τελειωτικό χτύπημα για τους Τέξανς. Οι φιλοξενούμενοι επιστράτευσαν και τον παραγκωνισμένο κουόρτερμπακ Σαμπ για την ανατροπή, όμως έμειναν από καύσιμα στο τέλος και ενώ είχαν μειώσει σε 24-20. 4η νίκη στα τελευταία 5 παιχνίδια για τους Τζάγκουαρς (4-9) που είναι τρομερά βελτιωμένοι σε σχέση με το τραγικό τους ξεκίνημα, 11η σερί ήττα για τους Τέξανς (2-11) που είχε ως αποτέλεσμα την απόλυση του προπονητή Κούμπιακ.
Ο αγώνας στη Βαλτιμόρη ήταν επικός! Νικητές στο χιονισμένο γήπεδο αναδείχθηκαν οι γηπεδούχοι Ρέηβενς με 29-26 επί των μαχητικών Βάικινγκς. Για τρεις περιόδους ο αγώνας ήταν πολύ κακός, ίσως οι δύο ομάδες ήταν επηρεασμένες και από τις άσχημες καιρικές συνθήκες, και το σκορ μετά από 45 λεπτά ήταν 7-6 για τους Ρέηβενς. Σιγά σιγά η χιονόπτωση σταμάτησε και τότε ήρθε η «χιονοστιβάδα» από τάτσνταουν! Το επιμέρους σκορ στην 4η περίοδο: 22-20, επιμέρους σκορ στο τελευταίο δίλεπτο 22-14 με αλλεπάλληλες εκπληκτικές φάσεις!!! Οι Βάικινγκς, παρότι έχασαν τον καλύτερό τους παίχτη Πίτερσον νωρίς με τραυματισμό, ήταν άκρως ανταγωνιστικοί με καλή ράννινγκ άμυνα και ώριμο παιχνίδι επιθετικά από τον κουόρτερμπακ Κάσελ (265γ/2Τ) και πήραν προβάδισμα 7-12 στα μέσα της 4ης περιόδου. Οι Ρέηβενς απάντησαν για το 15-12 στο 2:07 πριν το φινάλε και όλα έδειχναν ότι θα έπαιρναν τελικά τη νίκη. Οι φιλοξενούμενοι όμως μέσα σε 40 δευτερόλεπτα κατάφεραν να σκοράρουν τάτσνταουν χάρη στην εκπληκτική προσπάθεια του αναπληρωματικού ράννινγκ μπακ Γκέρχαρτ (89γ/1Τ) και να επανακτήσουν το προβάδισμα 15-19 στο 1:27. Το επόμενο σκορ δεν άργησε τόσο. Μέσα σε 10” ο ταχύτατος Τζακόμπι Τζόουνς επέστρεψε το παντ όπως καλά ξέρει (σκόραρε με τον ίδιο τρόπο και στο superbowl) και έγραψε το 22-19! Το συγκλονιστικό φινάλε όμως είχε πολύ δρόμο ακόμα. Στην αμέσως επόμενη κατοχή τους οι Βάικινγκς ξανασκόραραν με απίστευτη κούρσα του ρισίβερ Πάτερσον (141γ/1Τ) για 79 γιάρδες και το προβάδισμα 22-26 στα 45” πριν το τέλος! Όμως τίποτα δεν είχε τελειώσει. Ο περσινός MVP των πλέι-οφς Φλάκο (245γ/3Τ/3ΙΝΤ) παρά τα λάθη του νωρίς στον αγώνα, οδήγησε την ομάδα του στη μεγάλη ανατροπή. Οργάνωσε ένα άψογο ντράιβ με ελάχιστο χρόνο και πάσαρε για το νικητήριο τάτσνταουν (φωτό) στο 0:04 στο ρούκι ρισίβερ Μάρλον Μπράουν (92γ/1Τ). Αυτή η νίκη για τους Ρέηβενς ήταν σημαντικότατη καθώς τους κρατά στην 6η θέση της AFC με ρεκόρ 7-6 και πολλούς διώκτες από πίσω. Στο 3-9-1 οι Βάικινγκς παρότι η χρονιά είναι χαμένη παίζουν για το γόητρο.
Στο Σινσινάτι οι γηπεδούχοι Μπένγκαλς πήραν τη νίκη 42-28 επί των Κολτς πιο εύκολα απ’ ότι αναμενόταν και έκαναν σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της 3ης θέσης στην AFC. Ο αγώνας στο 1ο ημίχρονο ήταν μονόλογος για τους γηπεδούχους, οι οποίοι πήγαν στα αποδυτήρια 14-0 μπροστά, ενώ το προβάδισμα διευρύνθηκε σε 21-0 νωρίς στην 3η περίοδο. Οι Κολτς αντέδρασαν προσωρινά και μείωσαν σε 21-14 χάρη σε δύο εκπληκτικά τάτσνταουν των νεαρών ρισίβερς Ρότζερς (107γ/2Τ) και Μπραζίλ (53γ/2Τ). Οι Μπένγκαλς όμως ήταν καλύτεροι στον αγώνα με ισορροπία και πλουραλισμό στην επίθεση και απάντησαν με δύο δικά τους τάτσνταουν χάρη σε πάσες του κουόρτερμπακ Ντάλτον ( 275γ/3Τ) που έκανε πολύ καλό παιχνίδι. Με το σκορ στο 35-14 στην αρχή της 4ης περιόδου όλα είχαν κριθεί και τα πλούσια στατιστικά του κουόρτερμπακ Λακ (326γ/4Τ) καταγράφηκαν στα τελευταία ανούσια λεπτά. Στο 9-4 οι Μπένγκαλς, στο 8-5 οι Κολτς, αμφότερες οι ομάδες πρωτοπόρες στις περιφέρειές τους θα αγωνιστούν στα πλέι-οφς.
Στο παγωμένο Ουισκόνσιν και το ιστορικό Λάμπο Φιλντ οι γηπεδούχοι Πάκερς πήραν την τόσο αναγκαία νίκη με 22-21 επί των αδιάφορων Φάλκονς και παρέμειναν ζωντανοί στην περιφέρειά τους. Οι Πάκερς αγωνίστηκαν και πάλι δίχως το Ρότζερς και στο πρώτο μέρος έδειχναν ότι αυτό θα τους στοιχίσει και πάλι καθώς πήγαν στα αποδυτήρια 10-21 πίσω. Ο κουόρτερμπακ Φλυν (258γ/1Τ/1ΙΝΤ/1Φ) έκανε λάθη στην 2η περίοδο και έδωσε τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να σκοράρουν τρις. Όμως ως εκεί το σκοράρισμα για τους Φάλκονς καθώς στο β’ μέρος δεν «μύρισαν» εντ ζόουν. Οι Πάκερς με σφιχτή άμυνα και πολύ ράννινγκ παιχνίδι ροκάνισαν τη διαφορά στην 3η περίοδο με δύο φίλντ γκολς και πέρασαν μπροστά 22-21 στην αρχή της 4ης περιόδου, έπειτα από κομβικό φαμπλ που δημιούργησε η πίεση στο Ράιαν (206γ/2Τ/1ΙΝΤ). Αυτό έμελλε να είναι και το τελικό σκορ καθώς οι επιθέσεις κόλλησαν στην παγωμένη τούντρα. Στο 6-6-1 οι Πάκερς με την πρώτη του νίκη δίχως Ρότζερς έπειτα από 6 παιχνίδια και σε συνδυασμό με την ήττα των Λάιονς είναι μέσα στο παιχνίδι για την πρωτιά στη NFC βορρά (με την ελπίδα ότι ο σούπερ σταρ Ρότζερς θα επιστρέψει για τα 3 τελευταία ματς). Στο 3-10 οι Φάλκονς θα επιλέξουν πολύ ψηλά στο επόμενο ντραφτ.
Στο Φόξμπορο οι Πάτριοτς πέτυχαν μία ακόμα σπουδαία ανατροπή για να νικήσουν 27-26 τους αξιόμαχους Μπράουνς. Οι φιλοξενούμενοι Μπράουνς, παρότι αδιάφοροι και προερχόμενοι από άσχημες εντός έδρας ήττες, μπήκαν πολύ καλά στον αγώνα και ήλεγχαν το ρυθμό για 59 λεπτά!!! Στο 1ο ημίχρονο με εκπληκτική άμυνα μπλόκαραν σε απόλυτο βαθμό τους Πάτριοτς και πήγαν στα αποδυτήρια 0-6. Η 3η περίοδος ήταν ακόμη καλύτερη για τους Μπράουνς καθώς άρχισε να ρολάρει και η επίθεση και με αιχμή για ακόμα ένα ματς τον ασταμάτητο Γκόρντον (151γ/1Τ) προηγήθηκαν 3-19! Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν με πρωταγωνιστή το Βερίν (162γ) και μείωσαν σε 14-19 στα μέσα της 4ης περιόδου, όμως όταν ο αλάνθαστος κουόρτερμπακ των Μπράουνς Κάμπελ (391γ/3Τ) συνεργάστηκε με τον Κάμερον (121γ/1Τ) και οδήγησε την ομάδα του στο τάτσνταουν για το 14-26 με 2:38 να απομένουν όλα έδειχναν να έχουν κριθεί. Ο Μπρέιντι (418γ/2Τ/1ΙΝΤ) όμως δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Γρήγορα οδήγησε την ομάδα του σε τάτσνταουν για το 21-26 και έπειτα ήρθε το «θαύμα» για τους Πάτριοτς. Με 1 λεπτό στο χρονόμετρο επιχείρησαν onside κικ (φωτό) και κατάφεραν να επανακτήσουν την κατοχή καθώς το χτύπημα του Γκοστόσκι ήταν άψογο. Την τελευταία φορά που οι Πάτριοτς κατάφεραν κάτι ανάλογο ήταν το 1994 πάλι με αντίπαλο τους Μπράουνς! Ο Μπρέιντι δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με νέο γρήγορο ντράιβ ολοκλήρωσε την απόλυτη ανατροπή και έγραψε το τελικό 27-26! Στο 10-3 πια οι Πάτριοτς κρατούν τη 2η θέση στην AFC, όμως τραυματίστηκε ο καλύτερος τους παίχτης - μετά τον Μπρέιντι – Γκρονκόσκι (χάνει μάλλον τη σεζόν) και έρχεται δύσκολο πρόγραμμα, στο 4-9 οι Μπράουνς αδικούν τους εαυτούς τους.
Στη Νέα Υόρκη οι γηπεδούχοι Τζετς επέστρεψαν στις νίκες με το 37-27 επί των Ρέιντερς και θεωρητικά έμειναν στο κυνήγι των πλέι-οφς. Ο αγώνας ξεκίνησε όπως αναμενόταν, με χαμηλό σκορ και κακές επιθέσεις εκατέρωθεν, όμως πριν το ημίχρονο οι Τζετς εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των αντιπάλων (ιντερσέπτιον και μπλοκαρισμένο παντ) και πήγαν στα αποδυτήρια 20-3 μπροστά, σκορ το οποίο είναι απαγορευτικό για ανατροπή από ομάδα του βεληνεκούς των Ρέιντερς. Ο κουόρτερμπακ Σμιθ (219γ/1Τ/1ΙΝΤ πάσσινγκ – 50γ/1Τ ράννινγκ) σταμάτησε τις τραγικές εμφανίσεις επιτέλους και πάσαρε για τάτσνταουν έπειτα από 138 προσπάθειες. Στο β’ μέρος οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ανατρέψουν την κατάσταση, δημιούργησαν κάποιες εντυπωσιακές φάσεις με τους Ρις (161γ/1Τ) και Στρίτερ (130γ/1Τ), όμως δεν μπόρεσαν να περιορίσουν τον αντίπαλο αμυντικά. Στο 6-7 οι Τζετς, στο 4-9 οι Ρέιντερς.
Ο αγώνας στη Φιλαδέλφια ήταν συναρπαστικός με τους Ιγκλς να παίρνουν τη σημαντική νίκη με 34-20 επί των Λάιονς. Η αναμέτρηση διεξήχθη υπό συνεχή χιονοθύελλα και με χιόνι στο γήπεδο που ξεπερνούσε τα 20 εκατοστά! Οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα όπως ήταν λογικό αντιμετώπιζαν δυσκολίες να επιτεθούν ειδικά με πάσες και αυτό μεταφράστηκε στο 0-0 της 1η περιόδου. Οι κουόρτερμπακ δυσκολεύονταν να χειριστούν την μπάλα, παίχτες έχαναν εύκολες πάσες και σε κάθε τάκλιν θάβονταν στο χιόνι! Το μοναδικό σκορ του ημιχρόνου ήρθε έπειτα από την πρώτη ιντερσέπτιον πάσα του κουόρτερμπακ των Ιγκλς Φόουλς στη σεζόν (179γ/1Τ/1ΙΝΤ) και οι Λάιονς πήγαν στα αποδυτήρια 0-8. Χαρακτηριστικό του αγώνα πως οι ομάδες δεν επιχείρησαν ούτε ένα φιλντ γκολ καθώς οι συνθήκες δεν το επέτρεπαν και αντί για έξτρα πόντους μετά τα τάτσνταουν, προσπαθούσαν 2ποντες μετατροπές με εξαίρεση μία φορά από τους Λάιονς στην οποία και απέτυχαν. Στο ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου οι Λάιονς διεύρυναν το προβάδισμά τους στο 0-14 χάρη σε παντ επιστροφή του Ρος,  ο οποίος επέστρεψε κι άλλο χτύπημα για τάτσνταουν στην 4η περίοδο για το 14-20!!! Στη συνέχεια οι Ιγκλς κατάλαβαν ότι αυτό τον αγώνα θα τον κέρδιζε όποια ομάδα θα μπορούσε να τρέξει αποτελεσματικά με την μπάλα. Έτσι τροφοδότησαν το Μακόι, αυτός «χόρευε» στο χιόνι γράφοντας 217 γιάρδες και 2 τάτσνταουν και οι Ιγκλς σκόραραν 28 πόντους στην 4η περίοδο για τη μεγάλη νίκη!!! Οι Λάιονς δεν μπόρεσαν να έχουν αποτελεσματικό ράννινγκ παιχνίδι καθώς ο Μπους τραυματίστηκε νωρίς και ο κουόρτεμπακ Στάφορντ (148γ) είχε πολλά προβλήματα στον χειρισμό της μπάλας. Στο 8-5 οι Ιγκλς δείχνουν σε εξαιρετική κατάσταση και φαβορί για τη NFC ανατολής. Στο 7-6 οι Λάιονς με πολλά σκαμπανεβάσματα ακόμη κρατούν την πρωτιά στη NFC βορρά, όμως οι διώκτες είναι μία νίκη πίσω.
Στο χιονισμένο Πίτσμπεργκ οι φιλοξενούμενοι Ντόλφινς πέτυχαν σπουδαία νίκη με 28-34 επί των Στίλερς. Οι καιρικές συνθήκες θεωρητικά θα ευνοούσαν τους γηπεδούχους όμως οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα και προηγήθηκαν 7-10 στο ημίχρονο και 7-17 νωρίς στην 3η περίοδο. Οι Στίλερς όμως μείωσαν γρήγορα σε 14-17 και στο αμέσως επόμενο ντράιβ σκόραραν για το προβάδισμα 21-17 με επιστροφή για τάτσνταουν από ιντερσέπτιον του Τάνεχιλ (200γ/3Τ/1ΙΝΤ). Ο κουόρτερμπακ των Ντόλφινς παρά το λάθος του ήταν καλός στο παιχνίδι και το έδειξε στη συνέχεια όταν πάσαρε για 2 ακόμα τάτσνταουν, ενώ ήταν επικίνδυνος και με τα πόδια του. 21-24 άμεσα οι Ντόλφινς, 28-24 οι Στίλερς με τον Ρόθλισμπέγκερ (349γ/3Τ) να είναι εξαιρετικός στις πάσες του και τους Μπράουν (137γ/1Τ) και Κότσερι (62γ/1Τ) στις υποδοχές τους. Στα 3 λεπτά πριν το φινάλε οι Ντόλφινς πήραν εκ νέου το προβάδισμα 28-31 χάρη σε παλικαρίσιο τάτσνταουν του τάητ εντ Κλέι (97γ/2Τ) και 28-34 λίγα δεύτερα πριν το τέλος. Όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει, όμως το τέλος είχε καρδιοχτύπι. Στο 0:01 και την τελευταία απέλπιδα προσπάθεια του αγώνα οι Στίλερς πήγαν να κάνουν τη φάση του αιώνα! Επιχείρησαν επίθεση σχολικής αυλής με πολλαπλές παράλληλες πάσες, πήραν γιάρδες, αλλά λίγο πριν ο Μπράουν καταφέρει να φτάσει στην αντίπαλη εντ ζόουν για το επικό τάτσνταουν πάτησε για ελάχιστα εκατοστά τη γραμμή (φωτό) και χάθηκε η νίκη μαζί και η σεζόν για τους Στίλερς που πήγαν στο 5-8. Στο 7-6 οι Ντόλφινς έχουν τις δυνατότητες να πάρουν την 6η θέση στην AFC και να παίξουν το Γενάρη.
Στο νότο της Φλόριντα είχε ηλιοφάνεια και οι γηπεδούχοι Μπακανίρς επικράτησαν πολύ εύκολα 27-6 των Μπιλς. Οι γηπεδούχοι σκόραραν με το καλημέρα καθώς στην πρώτη φάση του αγώνα ο Ρέινι (127γ/1Τ) έτρεξε 80 γιάρδες για το 7-0! Ο αγώνας ήταν «κατηφόρα» για τους Μπακανίρς καθώς ήδη στο ημίχρονο ήταν μπροστά 24-3 εκμεταλλευόμενοι την τραγική ημέρα των αντιπάλων. Ο ρούκι κουόρτερμπακ των Μπιλς είχε μία ιστορικά κακή εμφάνιση με 4 ιντερσέπτιονς, ενώ δέχθηκε και 7 σακς! Το β’ ημίχρονο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με το νικητή να έχει κριθεί από νωρίς. Στο 4-9 οι Μπακανίρς που είναι αισθητά βελτιωμένοι μετά το άθλιο ξεκίνημα στη σεζόν, στο 4-9 και οι Μπιλς για μία ακόμη σεζόν με αρνητικό ρεκόρ.
Στη χιονισμένη πρωτεύουσα οι φιλοξενούμενοι Τσιφς επέστρεψαν στις νίκες συντρίβοντας τους Ρέντσκινς με 10-45!. Οι Τσιφς μπήκαν από το πρώτο λεπτό με το πόδι στο γκάζι, έπιασαν από το λαιμό τον αντίπαλο, κυριάρχησαν σε όλους τους τομείς και πήραν μία πολύ εύκολη νίκη δίχως να χρειαστεί να πιάσει μεγάλη απόδοση ο κουόρτερμπακ Σμιθ (137γ/2Τ). Ήδη στα μέσα της 2ης περιόδου το σκορ ήταν 0-31, δίχως περιθώρια για ανάσα στους Ρέντσκινς. Ο ράννινγκ μπακ Τσαρλς ήταν εξαιρετικός (151γ/1Τ), όπως και η άμυνα και οι σπέσιαλ τιμς της ομάδας.  Ο αγώνας ήταν μία «ομηρία» για τους γηπεδούχους, παρέδωσαν 2 τάτσνταουν από επιστροφές παντ, παρέδωσαν 6 σακς στην αντίπαλη άμυνα και 45 εύκολους πόντους στην αντίπαλη επίθεση. Έχουν πολλά θέματα να λύσουν οι Ρέντσκινς, των οποίων η σεζόν εξελίσσεται σε εφιαλτική. Γιγαντώνεται η συζήτηση για απόλυση του προπονητή Σάναχαν μετά τη νέα συντριβή. Στο 10-3 οι Τσιφς μπορούν να κάνουν ήδη σχέδια για τους αγώνες στα πλέι-οφς, στο 3-10 οι Ρέντσκινς θα χρειαστούν πλήρη αναδόμηση για την επόμενη σεζόν.
Στο παγωμένο Ντένβερ η «ναυαρχίδα» που λέγεται Μπρόνκος πήρε μία ακόμη νίκη με το εντυπωσιακό 51-28 επί των Τάιτανς. Το ξεκίνημα ήταν αναπάντεχο διότι οι φιλοξενούμενοι Τάιτανς μπήκαν δυνατά και προηγήθηκαν 10-21 στα μέσα της 2ης περιόδου. Όμως η συνέχεια άνηκε στους γηπεδούχους. Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου μείωσαν σε 20-21 χάρη σε φιλντ γκολ του Πρέιτερ από τις 64 γιάρδες που είναι ρεκόρ για την ιστορία του NFL και στο β’ μέρος πάτησαν γκάζι για τα καλά σκοράροντας 31 πόντους. Ο Μάννινγκ (397γ/4Τ) ήταν εκπληκτικός όπως στην πλειοψηφία των φετινών του αγώνων και μοίρασε άψογα τις πάσες σε Ντέκερ (117γ/1Τ)και Τόμας (88γ/1Τ) κλπ, ενώ και το ράννινγκ παιχνίδι είχε επιτυχία με μοίρασμα των προσπαθειών. Η επίθεση των Μπρόνκος φέτος είναι πυραυλοκίνητη και θα σπάσει όλα τα επιθετικά ρεκόρ στην ιστορία του NFL! Στο 11-2 οι Μπρόνκος είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάληψη της 1ης θέσης στην AFC, στο 5-8 οι Τάιτανς έχουν χειρότερο ρεκόρ από την εικόνα τους και αν καταφέρουν το 3/3 μέχρι το τέλος της σεζόν στο πολύ βατό πρόγραμμα που έχουν, ίσως να καταφέρουν να κλέψουν την 6η θέση των πλέι-οφς.
Στο ντέρμπι της NFC δυτικής περιφέρειας οι γηπεδούχοι Κάρντιναλς είχαν τον απόλυτο έλεγχο και νίκησαν τους Ραμς 30-10. Από το πρώτο λεπτό οι Κάρντιναλς έδειξαν ότι είναι καλύτερη ομάδα και με επιθετικούς πρωταγωνιστές τον κουόρτερμπακ Πάλμερ (269γ/1Τ) και το ρισίβερ Φιτζέραλντ (96γ/1Τ) πήραν προβάδισμα 14-3 στο ημίχρονο και 23-3 στο τέλος της 3ης περιόδου. Εξαιρετική και η άμυνα με πολύ πλούσιο και ταλαντούχο ρόστερ. Στα αρνητικά ο σοβαρός τραυματισμός του ρούκι σέιφτι Μάθιου. Οι Ραμς υπήρξαν απογοητευτικοί για ακόμη ένα παιχνίδι, δεν λειτούργησε τίποτα γι αυτούς επιθετικά, αλλά ούτε και αμυντικά κατάφεραν να ασκήσουν πίεση ή να δημιουργήσουν λάθη.  Στο 8-5 οι Κάρντιναλς παραμένουν ζεστά μέσα στο κυνήγι των πλέι-οφς, στο 5-8 οι Ραμς για μία ακόμη αρνητική σεζόν.
Στο ηλιόλουστο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια οι γηπεδούχοι Τσάρτζερς δεν είχαν κανένα πρόβλημα να νικήσουν εύκολα 37-14 τους αδύναμους Τζάιαντς. Οι φιλοξενούμενοι ήταν κακοί με το Μάννινγκ να συνεχίζει την άθλια σεζόν του πασάροντας για 2 ακόμα ιντερσέπτιονς (έχει 20 στη σεζόν, #1 στη λίγκα), ενώ το ράννινγκ παιχνίδι και η αμυντική συμπεριφορά της ομάδας ήταν σε πολύ κακή μέρα. Από την άλλη ο Ρίβερς ήταν άψογος με 21/28 πάσες, 249 γιάρδες και 3 τάτσνταουν πάσες και επιβεβαίωσε την πολύ καλή του κατάσταση. Επιθετικά για τους Τσάρτζερς συνέβαλλαν ο ράννινγκ μπακ Μάθιουζ (135γ/1Τ) και ρούκι ρισίβερ Άλλεν (59γ/2Τ). Ο αγώνας κρίθηκε πολύ νωρίς καθώς το σκορ στο ημίχρονο ήταν 24-0 και στο β’ οι Τζάιαντς απλά απέφυγαν το διασυρμό. Στο 6-7 οι Τσάρτζερς διατηρούν ελπίδες για πλέι-οφς, στο 5-8 οι Τζάιαντς αποκλείστηκαν και μαθηματικά πια.
Στο μεγάλο ντέρμπι της NFC δυτικής περιφέρειας οι 49ερς επικράτησαν 19-17 των ισχυρών Σίχοκς και έδωσαν υπόσχεση να ξανασυναντηθούν στα πλέι-οφς. Ο αγώνας ήταν όπως αναμενόταν, ένα αυθεντικό ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ομάδες που μισούνται. Με πολύ αντιπαλότητα, πολλά φάουλ, πολλούς τσαμπουκάδες και άκρως αμφίρροπος με δύο εξαιρετικές άμυνες να επιτρέπουν ελάχιστες ευκαιρίες για σκορ. Οι γηπεδούχοι 49ερς άνοιξαν το σκορ με δύο φιλντ γκολς 6-0 στην 1η περίοδο, όμως οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με δύο όμορφα οργανωμένα τάτσνταουν για το προβάδισμα 9-14. Ο κουόρτερμπακ Ουίλσον (199γ/1Τ/1ΙΝΤ) έκανε καλό πρώτο ημίχρονο, αλλά η απόδοσή του έπεσε στο β’. Το ίδιο και ο ράννινγκ μπακ Λυντς (72γ/1Τ) που σκόραρε το πρώτο τάτσνταουν της ομάδας. Οι 49ερς μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα δεν μπορούσαν να μπουν στην εντ ζόουν των αντιπάλων και αρκούνταν σε φιλντ γκολς. Η μοναδική φορά που τα κατάφεραν ήταν 0:07 πριν το ημίχρονο με πάσα του Κάπερνικ (175γ/1Τ/1ΙΝΤ) για τον Ντέιβις (21γ/1Τ) και το 16-14 του ημιχρόνου. Στο 2ο ημίχρονο οι άμυνες κυριάρχησαν και οι ομάδες σκόραραν μόνο από ένα φιλντ γκολ. Οι Σίχοκς πήραν το προβάδισμα 16-17 με 5 λεπτά στο χρονόμετρο και έδειχναν ότι μπορούν να πάρουν το πρώτο διπλό στο Σαν Φρανσίσκο μετά το 2008. Όμως σ εκείνο το σημείο ήρθε η φάση του αγώνα: ο ράννινγκ μπακ Γκορ (110γ) βρήκε χώρο και έτρεξε 51 γιάρδες πέφτοντας πολύ κοντά στην αντίπαλη εντ ζόουν και σε εξαιρετική θέση για ένα φιλντ γκολ. Οι γηπεδούχοι ξόδεψαν τα δευτερόλεπτα, ο κίκερ Ντόσον που είχε 4/4 ευστόχησε για το 19-17 και άφησαν ελάχιστα δευτερόλεπτα στους Σίχοκς και κανένα τάιμ άουτ. Στο 9-4 οι Φόρτυνάινερς με την εικόνα και το πρόγραμμά τους δύσκολα θα μείνουν εκτός πλέι-οφς, στο 11-2 οι Σίχοκς παρά την ήττα παραμένουν η #1 δύναμη στην NFC.
Στο μεγάλο ντέρμπι του νότου οι Σέιντς πήραν τεράστια νίκη 31-13 επί των επί 8 αγώνων αήττητων Πάνθερς και έκαναν σημαντικό βήμα για τη #2 θέση στη NFC. Οι φιλοξενούμενοι Πάνθερς μπήκαν καλά στον αγώνα και για 1 περίοδο η περίφημη άμυνά τους (#1 στο πρωτάθλημα) κράτησε τους αντιπάλους στο μηδέν, όμως επιθετικά συμβιβάστηκαν με φιλντ γκολ για το 0-6. Στη 2η περίοδο οι Σέιντς πήραν φωτιά και με 3 τάτσνταουν καθάρισαν τον αγώνα! 21-6 στο ημίχρονο, 24-6 αποτέλεσμα 3ης περιόδου, 31-6 νωρίς στην 4η και οι Σέιντς αγκαλιά με την κορυφή στη NFC νότου. Οι Πάνθερς δεν είχαν επιτρέψει ποτέ φέτος 30+ πόντους, όμως απέναντι στην εκρηκτική επίθεση των «Αγίων» δεν τα κατάφεραν. Ο Μπριζ (313γ/4Τ) ήταν εξαιρετικός και συνεργάστηκε αγαστά με Κόλστον (125γ/2Τ) και Γκράχαμ (58γ/2) και παρότι το ράννινγκ παιχνίδι ήταν αναιμικό η επίθεση πετούσε φωτιές. Επιπρόσθετα, η άμυνα  των γηπεδούχων ήταν πολύ αποτελεσματική, άσκησε τρομερή στον αντίπαλο κουόρτερμπακ Νιούτον (160γ/1Τ) με 5 σακς (φωτό) και δεν του επέτρεψε να κάνει το παιχνίδι του. Οι Σέιντς έδειξαν αντίδραση μετά τη συντριβή στο Σιάτλ και πήγαν στο 10-3, στο 9-4 οι Πάνθερς θα φιλοξενήσουν τον επαναληπτικό σε 2 βδομάδες.
Τη Δευτέρα στο παγωμένο Σικάγο οι γηπεδούχοι Μπερς πήραν πολύτιμη νίκη 45-28 επί των Κάουμποϊς και διατήρησαν ακέραιες τις ελπίδες τους για πλέι-οφς. Η αναμέτρηση όπως αναμενόταν είχε γρήγορο ρυθμό και υψηλό σκορ από δύο ταλαντούχες ομάδες με προβληματικές άμυνες. Οι Κάουμποϊς με τον κουόρτερμπακ Ρόμο (104γ/3Τ) και το ράννινγκ μπακ Μάρεϊ (146γ) να κάνουν καλό ξεκίνημα κρατήθηκαν κοντά στο σκορ μόνο μέχρι τα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου. Οι Μπερς φανερά είχαν περισσότερες λύσεις και με τον αντικαταστάτη κουόρτερμπακ Μακάουν (348γ/4Τ) σε εξαιρετική μέρα να πασάρει σε 4 διαφορετικούς παίχτες για τάτσνταουν και το ράννινγκ παιχνίδι αποτελεσματικό ξήλωσαν την αντίπαλη άμυνα και ήδη στο ημίχρονο προηγούνταν 24-14. Φορτέ (175γ/1Τ), Μάρσαλ (100γ) και Τζέφρι (84γ/1Τ) συνθέτουν τρομερή επίθεση που δύσκολα περιορίζεται, πόσο μάλλον από την ασθενή άμυνα των Κάουμποϊς. Το 2ο ημίχρονο ήταν ακόμα καλύτερο για τους Μπερς που κυριάρχησαν και στις δυο πλευρές του αγώνα. Η επίθεση δεν έχασε ρυθμό και φόρτωσε με πόντους τον αντίπαλο, ενώ αμυντικά περιορίστηκε το αντίπαλο ράννινγκ παιχνίδι, πιέστηκε ο Ρόμο και η νίκη ήρθε εύκολα. Ισοβαθμούν πια με τους Λάιονς στην κορυφή της NFC βορρά στο 7-6. Στο 7-6 και οι Κάουμποϊς όμως βλέπουν την πλάτη των Ιγκλς στη NFC ανατολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου