Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Ανάλυση - Προτάσεις 15ης αγωνιστικής




Στον απόηχο της μεγάλης έκπληξης την Πέμπτη συνεχίζεται το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής με άκρως ενδιαφέροντα παιχνίδια. Λείπει το μεγάλο ντέρμπι όμως υπάρχουν πολλές αμφίρροπες αναμετρήσεις που θα κρίνουν πολλά για τις θέσεις των πλέι-οφς. Διαβάστε παρακάτω ανάλυση και στοιχηματικές προτάσεις για τους 15 αγώνες που έρχονται:

13/12
Ντένβερ Μπρόνκος                -           Σαν Ντιέγκο Τσάρτζερς          20-27

15/12
20:00
Ατλάντα Φάλκονς                   -           Ουάσινγκτον Ρέντσκινς
Κλίβελαντ Μπράουνς             -           Σικάγο Μπερς
Ιντιανάπολις Κολτς                 -           Χιούστον Τέξανς
Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς         -           Μπάφαλο Μπιλς
Μαϊάμι Ντόλφινς                    -           Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς
Μινεσότα Βάικινγκς                -           Φιλαδέλφια Ιγκλς
Νιου Γιορκ Τζάιαντς               -           Σιάτλ Σίχοκς
Τάμπα Μπέι Μπακανίρς         -           Σαν Φρανσίσκο 49ερς

23:00
Καρολάινα Πάνθερς               -           Νιου Γιορκ Τζετς
Όκλαντ Ρέιντερς                     -           Κάνσας Σίτι Τσιφς

23:30
Σεντ Λούις Ραμς                     -           Νιου Όρλεανς Σέιντς
Τένεσι Τάιτανς                        -           Αριζόνα Κάρντιναλς

16/12
03:30
Πίτσμπεργκ Στίλερς                -           Σινσινάτι Μπένγκαλς

17/12
03:45
Ντιτρόιτ Λάιονς                      -           Μπάλτιμορ Ρέηβενς

-----------------------------------------------------------------------------

Ατλάντα Φάλκονς (3-10)  -  Ουάσινγκτον Ρέντσκινς (3-10)
Δύο ομάδες που πέρσι αγωνίστηκαν στα πλέι-οφς και φέτος είναι οι χειρότερες στη NFC. Πολλά προβλήματα σε αμφότερους τους συλλόγους. Οι Φάλκονς ηττήθηκαν δύσκολα εκτός έδρας από τους Πάκερς και δείχνουν εμφανή βελτίωση επιθετικά. Η άμυνα είναι πολύ κακή, επιτρέπει 27,8 πόντους μ.ο. (4η χειρότερη) και είναι ο βασικός λόγος που η χρονιά που πήγε στα σκουπίδια μαζί με τραυματισμούς σημαντικών παιχτών. Οι Ρέντσκινς έχουν ακόμα χειρότερη άμυνα επιτρέποντας 31,3 πόντους μ.ο., όντας η χειρότερη στη λίγκα! Ηττήθηκαν για 5ο σερί ματς από τους Τσιφς με το ντροπιαστικό 10-45! Επιθετικά είναι πολύ κατώτεροι σε σχέση με πέρσι καθώς ο κουόρτερμπακ Γκρίφιν είναι σε άσχημη κατάσταση και γι αυτό ο προπονητής αποφάσισε να τον αφήσει στον πάγκο για τα υπόλοιπα 3 παιχνίδια της σεζόν. Ο αντικαταστάτης Κάζινς πέρσι έδειξε πολύ καλά στοιχεία και όταν κλήθηκε να αναπληρώσει και πάλι το κενό του Γκρίφιν οδήγησε την ομάδα σε νίκες. Ο νεαρός θα θέλει να δείξει τον καλύτερό του εαυτό καθώς προορίζεται για ανταλλαγή από την ομάδα. Οι άμυνες είναι θλιβερές, οι επιθέσεις διαθέτουν ταλέντο, οι ομάδες θα αγωνιστούν δίχως άγχος και σκοπιμότητες. Το OVER 49,5 είναι πολύ ελκυστική επιλογή.

Κλίβελαντ Μπράουνς (4-9)  -  Σικάγο Μπερς (7-6)
Οι Μπράουνς «αυτοκτόνησαν» στην έδρα των Πάτριοτς και έχασαν προβάδισμα 12 πόντων στο τελευταίο δίλεπτο! Ήλεγχαν τον αγώνα για 58 λεπτά αλλά στο τέλος κατάφεραν να ηττηθούν. Εκπληκτικό αγώνα έκανε και πάλι ο ρισίβερ Γκόρντον που μοιάζει εξωγήινος στα τελευταία 3 ματς. Πολύ καλό ματς από τον κουόρτερμπακ Κάμπελ αλλά εν γένει και από την άμυνα που κράτησε πολύ χαμηλά τον Μπρέιντι για πολύ ώρα. Οι Μπερς έκαναν εκπληκτική επιθετική εμφάνιση απέναντι στην πολύ αδύναμη άμυνα των Κάουμποϊς και με τη νίκη έμειναν ζεστοί στο κυνήγι των πλέι-οφς. Το δίδυμο των ρισίβερ Τζέφρι και Μάρσαλ είναι το καλύτερο στο πρωτάθλημα και η επίθεση παράγει 28,3 πόντους μ.ο. (#2 στη λίγκα). Επιστρέφει ο βασικός κουόρτερμπακ Κάτλερ έπειτα από αρκετές εβδομάδες και αντικαθιστά τον εξαιρετικά φορμαρισμένο Μακάουν. Οι Μπράουνς διαθέτουν την άμυνα να μπλοκάρουν τους ταλαντούχους επιθετικούς των Μπερς, ενώ και το ότι ξεκινάει ο Κάτλερ είναι αρνητικό για μία επίθεση που είχε ρυθμό. Μεγαλύτερο κίνητρο οι Μπερς, όμως αν δε βελτιώσουν δραματικά την άμυνά τους (5η χειρότερη), ο Γκόρντον θα τους διαλύσει και δύσκολα θα περάσουν από το Κλίβελαντ. Ελαφρύ προβάδισμα στον άσο σε καλή τιμή.

Ιντιανάπολις Κολτς (8-5)  -  Χιούστον Τέξανς (2-11)
Ντέρμπι της AFC νότου. Οι Κολτς υποτάχθηκαν στους Μπένγκαλς και σε κανένα σημείο του αγώνα δεν φάνηκαν αντάξιοι των αντιπάλων. Η ομάδα είναι σε άσχημο φεγγάρι με βαριές ήττες και μερικές οριακές νίκες, παρόλα αυτά είναι και μαθηματικά στα πλέι-οφς ως νικήτρια της AFC νότου, λόγω έλλειψης ανταγωνισμού. Ο κουόρτερμπακ Λακ διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος, η άμυνα έχει χάσει την εκρηκτικότητά της και το κενό του ρισίβερ Γουέιν είναι εξαιρετικά δυσαναπλήρωτο. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί  η τόσο κακή χρονιά για τους Τέξανς. Μία ομάδα που ξεκίνησε τη σεζόν 2-0 και με φιλοδοξίες για superbowl, βρίσκεται στο 2-11 με τραγικές εμφανίσεις. Ο προπονητής Κούμπιακ πλήρωσε το τίμημα και απολύθηκε. Την προηγούμενη αγωνιστική ηττήθηκαν και από τους Τζάγκουαρς. Στο πρώτο ματς της σεζόν για τις δύο ομάδες οι Τέξανς είχαν πραγματοποιήσει ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο και προηγούνταν 21-3, όμως στο β’ μέρος κατέρρευσαν και ηττήθηκαν με εκείνη την ήττα να σηματοδοτεί το τέλος των φιλοδοξιών της ομάδας. Οι Κολτς είναι σε κακή κατάσταση, αλλά οι Τέξανς είναι σε ακόμα χειρότερη. Με κάποιον άλλο αντίπαλο θα ήταν επιλογή το διπλό. Μεγάλο ΝΟ ΒΕΤ.

Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς (4-9)  -  Μπάφαλο Μπιλς (4-9)
Οι Τζάγκουαρς είναι πολύ βελτιωμένοι σε σχέση με το ξεκίνημά τους. Είχαν 8 ήττες όλες με διψήφιες διαφορές, όμως μετά το ρεπό τους νίκησαν στα 4 από τα 5 παιχνίδια που έδωσαν (Τάιτανς, Τέξανς 2 φορές και Μπράουνς). Σ’ αυτό το νικηφόρο διάστημα ξεχωρίζει ο ράννινγκ μπακ Τζόουνς-Ντρου με τις καλές εμφανίσεις του, ενώ και η άμυνα δημιουργεί προβλήματα στον αντίπαλο. Οι Μπιλς και την προηγούμενη αγωνιστική ταξίδεψαν στη Φλόριντα και ηττήθηκαν με τα χέρια κάτω από τους Μπακανίρς. Η εμφάνιση ήταν η χειρότερη της σεζόν με το ρούκι κουόρτερμπακ Μάνιουελ να είναι πολύ κακός, ενώ και το ράννινγκ παιχνίδι ήταν μη αποτελεσματικό. Οι Μπιλς τρέχουν πολύ με την μπάλα και απέναντι στους Τζάγκουαρς θα βρουν ευκαιρίες. Η ομάδα δεν είναι τόσο κακή για 4-9 ρεκόρ και ο Μάνιουελ θα θελήσει να διαγράψει την πολύ άσχημη εμφάνιση στην Τάμπα. Οι Τζάγκουαρς ναι μεν είναι βελτιωμένοι αλλά δεν είναι καλύτερη ομάδα από τους Μπιλς. Επιλογή β’ διαλογής το ΔΙΠΛΟ

Μαϊάμι Ντόλφινς (7-6)  -  Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς (10-3)
Ντέρμπι της AFC ανατολικής περιφέρειας. Οι Ντόλφινς είναι σε πολύ καλή κατάσταση και την προηγούμενη αγωνιστική πέτυχαν παλικαρίσια νίκη μέσα στο χιονισμένο Πίτσμπεργκ. Η ομάδα παίζει πολύ καλά τελευταία και είναι σε καλό δρόμο για να εξασφαλίσει το τελευταίο εισιτήριο στα πλέι-οφς της AFC. O κουόρτερμπακ Τάνεχιλ αγωνίζεται ώριμα, ο ρισίβερ Γουάλας έχει ανεβάσει το παιχνίδι του, ενώ αυτός που κάνει τη διαφορά επιθετικά είναι ο τάητ εντ Κλέι. Η επιθετική γραμμή επουλώνει τις πληγές τις, ενώ η άμυνα συγκαταλέγεται στις καλύτερες της λίγκας. Οι Πάτριοτς πραγματοποίησαν μία ακόμα απίθανη ανατροπή εντός έδρας επί των Μπράουνς. Στο 14-26 δύο λεπτά πριν το τέλος κατάφεραν να σκοράρουν δις και να πάρουν τη νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο που τους έκανε τη ζωή δύσκολη σε όλο τον αγώνα. Μεγάλο πλήγμα όμως ο τραυματισμός του Γκρονκόσκι (χάνει τη σεζόν) που κάνει τη διαφορά στο πάσσινγκ παιχνίδι της ομάδας. Στα θετικά νέα η ήττα των Μπρόνκος την Πέμπτη που τους ανοίγει την πόρτα για την 1η θέση στην AFC. Στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων στη σεζόν οι Ντόλφινς κυριάρχησαν για ένα ημίχρονο και προηγήθηκαν 3-17 εκτός έδρας, όμως στο 2ο ημίχρονο έμειναν στο 0 και ηττήθηκαν 24-17. Η καλή εικόνα των Ντόλφινς και η απουσία του Γκρονκόσκι θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον άσο, όμως οι Πάτριοτς βρίσκουν συνέχεια τον τρόπο να κερδίζουν έστω και με απίθανες ανατροπές. Πάσο.

Μινεσότα Βάικινγκς (3-9-1)  -  Φιλαδέλφια Ιγκλς (8-5)
Οι Βάικινγκς σε ένα από τα πιο δραματικά ματς της δεκαετίας ηττήθηκαν εκτός έδρας από τους Ρέηβενς. Το προβάδισμα άλλαξε χέρια 5 φορές μέσα στα τελευταία 2 λεπτά με τους πρωταθλητές να σκοράρουν στο 0:04! Θετικά στοιχεία για την ομάδα ο αναπληρωματικός κουόρτερμπακ Κάσελ που ήταν πολύ καλός και ο ρισίβερ Πάτερσον που έδειξε πως μπορεί να κάνει τη διαφορά με την εκρηκτικότητά του. Στα αρνητικά ο τραυματισμός του περσινού ΜVP Πίτερσον που είναι απίθανο να αγωνιστεί την Κυριακή. Οι Ιγκλς πήραν σπουδαία νίκη επί των Λάιονς μέσα σε χιονοθύελλα. Παρότι βρέθηκαν 0-14 πίσω στο σκορ και παρότι υπήρχαν 20 πόντοι χιόνι στο γήπεδο κατάφεραν την ανατροπή με εξαιρετικό ράννινγκ παιχνίδι με αιχμή τον πυραυλοκίνητο Μακόι (#1 σε γιάρδες στο πρωτάθλημα). Η ομάδα δείχνει πληρότητα σε άμυνα και επίθεση και είναι το μεγάλο φαβορί για την NFC ανατολής. Ο κουόρτερμπακ Φόουλς έπρεπε να αγωνιστεί σε πολικές συνθήκες για να υποπέσει στο πρώτο του λάθος στη σεζόν, ενώ και η άμυνα από βδομάδα σε βδομάδα είναι καλύτερη. Φιλότιμες οι εμφανίσεις των Βάικινγκς τις τελευταίες αγωνιστικές, όμως η άμυνά τους (#2 χειρότερη στη λίγκα επιτρέπει 30,4 πόντους) θα πρέπει να κάνει υπέρβαση για να σταματήσει τους Ιγκλς. Κίνητρο και ποιότητα οδηγούν στο ΔΙΠΛΟ. Με ρίσκο διπλό και με -6,5 σπρεντ.

Νιου Γιορκ Τζάιαντς (5-8)  -  Σιάτλ Σίχοκς (11-2)
Οι Τζάιαντς ήταν τραγικοί στο Σαν Ντιέγκο και θύμισαν την ομάδα του ξεκινήματος στη σεζόν με το 0-6 ρεκόρ. Τίποτα δε λειτούργησε σε άμυνα και επίθεση και με την ήττα αυτή έχασαν και τις μαθηματικές τους ελπίδες για πλέι-οφς. Ο Μάννινγκ επέστρεψε στις πολύ κακές εμφανίσεις με ιντερσέπτιον και απέναντι στην άμυνα των Σίχοκς θα πρέπει να προσευχηθεί για να αποφύγει τα λάθη. Οι Σίχοκς ηττήθηκαν στο μεγάλο ντέρμπι από τους 49ερς σε έναν αγώνα που ήταν διαφήμιση για το άθλημα. Άκρως ανταγωνιστικές ομάδες με τρομερή αντιπαλότητα, εξαιρετικές άμυνες, δυνατές μονομαχίες και σασπένς μέχρι το τέλος. Μία προσπάθεια του Γκορ ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά και οι Σίχοκς ηττήθηκαν οριακά από το μεγάλο τους αντίπαλο. Ο κουόρτερμπακ Ουίλσον ήταν σχετικά καλός απέναντι σε μία επικίνδυνη άμυνα, όμως οι λεπτομέρειες έκαναν τη διαφορά Παρά την ήττα παραμένουν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την 1η θέση στη NFC και τη συμμετοχή στο superbowl το οποίο θα φιλοξενηθεί στο γήπεδο που θα αγωνιστούν την Κυριακή. Μεγάλο φαβορί οι Σίχοκς μεν, χαμηλή η τιμή στο διπλό δε. 

Τάμπα Μπέι Μπακανίρς (4-9)  -  Σαν Φρανσίσκο 49ερς (9-4)
Οι Μπακανίρς είναι σε καλή κατάσταση και το επιβεβαίωσαν με την επιβλητική νίκη επί των Μπιλς την προηγούμενη αγωνιστική. Ο κουόρτερμπακ Γκλέννον είχε κακό παιχνίδι όμως αυτό δε φάνηκε καθώς η άμυνα ήταν ασφυκτική και υποχρέωσε σε πολλά λάθη τον αντίπαλο. Το ράννινγκ παιχνίδι έχει συνέπεια και έτσι έχουν έρθει οι 4 νίκες στα 5 τελευταία παιχνίδια, ενώ ήταν ανταγωνιστικοί και μέσα στο Σιάτλ πριν το σερί. Οι 49ερς ήταν πολύ καλοί στη νίκη επί των Σίχοκς και εκτός από το γόητρο έκαναν και σπουδαίο βήμα για τα πλέι-οφς. Η άμυνα είναι σταθερά πολύ καλή (#3 στη λίγκα), ενώ η επιστροφή του ρισίβερ Κράμπτρι ενισχύει τρομερά το πάσσινγκ παιχνίδι της επίθεσης που είχε θέματα. Το σύνολο έχει εικόνα ομάδας διεκδικήτριας του τίτλου. Επιτακτική η ανάγκη νίκης για τους φιλοξενούμενους καθώς οι διώκτες Κάρντιναλς είναι μία νίκη πίσω.  Βελτιωμένοι οι Μπακανίρς με νίκες επί βατών αντιπάλων, όμως στην αναμέτρηση με καλό αντίπαλο (Πάνθερς) ηττήθηκαν εύκολα. Οι 49ερς είναι φορμαρισμένοι, με τρομερή ψυχολογία και τεράστιο κίνητρο. Επιλογή το ΔΙΠΛΟ, με ρίσκο το διπλό με -5,5 σπρέντ.

Καρολάινα Πάνθερς (9-4)  -  Νιου Γιορκ Τζετς (6-7)
Οι Σέιντς σταμάτησαν το σερί των 8 νικών των Πάνθερς σε έναν αγώνα όπου δεν εμφανίστηκαν αντάξιοι των περιστάσεων. Ο κουόρτερμπακ Νιούτον δέχθηκε τρομερή πίεση και η επίθεση μπλόκαρε, ενώ η περίφημη άμυνα της ομάδας (καλύτερη στο πρωτάθλημα) δεν είχε αντίδοτο απέναντι στον Μπριζ και την παρέα του. Παρά την ήττα, η ομάδα κρατά την τύχη στα χέρια της ακόμα και για την πρωτιά στη NFC νότια περιφέρεια και έχει την ευκαιρία για ρεβάνς σε 2 βδομάδες. Πρώτα όμως θα πρέπει να υπερβεί το χαμηλό (όπως παρουσιάζεται) εμπόδιο των Τζετς. Οι Τζετς έβαλαν φρένο στον κατήφορο των 3 σερί τραγικών ηττών και επικράτησαν των Ρέιντερς σχετικά εύκολα. Ο κουόρτερμπακ Σμιθ δεν απέφυγε και πάλι τα λάθη, όμως δεν ήταν τόσο κακός όπως τις προηγούμενες φορές. Θεωρητικά η ομάδα έχει ελπίδες για πλέι-οφς όμως η εικόνα του τελευταίο μήνα ήταν αποκαρδιωτική. Αλλοπρόσαλλο σύνολο είναι ικανό να πάει να βγάλει διπλό στη Σάρλοτ και να κάνει όλο το NFL να παραμιλά. Ο άσος σε τέτοιες τιμές είναι προφανώς προς αποφυγή και όποιος «βλέπει φαντάσματα» μπορεί να ποντάρει στο διπλό.

Όκλαντ Ρέιντερς (4-9)  -  Κάνσας Σίτι Τσιφς (10-3)
Οι Ρέιντερς ηττήθηκαν για 2η φορά φέτος στη Νέα Υόρκη εύκολα και από τους Τζετς. Ο κουόρτερμπακ ΜακΓκλόιν παρότι υπέπεσε σε λάθη ήταν πάλι θετικός και το ράννινγκ παιχνίδι βρήκε νέο ήρωα στο πρόσωπο του Ρις. Η επίθεση έγραψε τους πόντους που έπρεπε, όμως η άμυνα ήταν ανήμπορη να σταματήσει τους αντιπάλους. Οι Τσιφς έκαναν την πιο εντυπωσιακή τους εμφάνιση φέτος στην αναμέτρηση με τους Ρέντσκινς και το 10-45 αντικατοπτρίζει όλη την αλήθεια. Οι Τσιφς ήταν πολύ ανώτεροι και με εκπληκτική συνεισφορά των σπέσιαλ τιμς σε επιστροφές από κικς. Η επίθεση κάθε βδομάδα εμφανίζεται ολοένα και καλύτερη με το ράννινγκ μπακ Τσαρλς να κάνει σταθερά εξαιρετική σεζόν, αλλά και τον κουόρτερμπακ Σμιθ να ανεβάζει απόδοση τελευταία. Η άμυνα παρότι είχε προβλήματα απέναντι σε Μπρόνκος και Τσάρτζερς παραμένει μία από τις καλύτερες στη λίγκα. Η ομάδα βελτιώνεται συνεχώς και θα είναι πολύ επικίνδυνος αντίπαλος στα πλέι-οφς για οποιονδήποτε. Η ήττα των Μπρόνκος την Πέμπτη δίνει κάποιες ελπίδες για την 1η θέση στην AFC δύσης. Στον πρώτο αγώνα της σεζόν οι Τσιφς επικράτησαν εντός έδρας των Ρέιντερς με 24-7 χάρη στην εκπληκτική άμυνα τους. Οι Τσιφς είναι ξεκάθαρα καλύτερη ομάδα, σε καλό μομέντουμ και  θα εξαντλήσουν τις πιθανότητες για την κορυφή της περιφέρειάς τους. Η ασφαλής επιλογή στον αγώνα είναι το ΔΙΠΛΟ. Με λίγο ρίσκο μπορεί να επιλεγεί το διπλό με -5,5 σπρεντ και το OVER 40,5 καθώς οι Τσιφς σκοράρουν πολύ τον τελευταίο μήνα.

Ντάλας Κάουμποϊς (7-6)  -  Γκριν Μπέι Πάκερς (6-6-1)
Οι Κάουμποϊς τη Δευτέρα συνετρίβησαν από τους Μπερς δεχόμενοι 45 πόντους! Η άμυνα της ομάδας είναι ιστορικά κακή! Επιτρέπει μ.ο. 426,8 γιάρδες στον αντίπαλο κάτι που είναι η 4η χειρότερη επίδοση στην ιστορία του NFL!!! Τόσο κακή αμυντική συμπεριφορά δε θα μπορούσε να σταματήσει την εκρηκτική επίθεση των Μπερς. Η επίθεση γράφει πόντους στο ταμπλό όμως δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τόσο κακές αμυντικά επιδόσεις. Μετά την ήττα βλέπει πια την πλάτη των Ιγκλς στη NFC ανατολική περιφέρεια και δεν έχει άλλα περιθώρια ηττών αν θέλει να τα παίξει όλα για όλα στο τελευταίο ματς της σεζόν με τους Ιγκλς. Εξαφανισμένος στα ματς τελευταία ο σταρ ρισίβερ Μπράιαντ. Ο κουόρτερμπακ Ρόμο κάνει καλές εμφανίσεις αλλά δεν έχει συμπαραστάτες. Οι Πάκερς έχουν σφυγμό. Κέρδισαν οριακά τους Φάλκονς και σε συνδυασμό με την ήττα των Λάιονς παρέμειναν ζωντανοί στο κυνήγι της 1ης θέσης στη NFC βόρεια περιφέρεια. Ο αντικαταστάτης κουόρτερμπακ Φλυν έκανε καλή εμφάνιση, όμως για να έχει σοβαρές ελπίδες η ομάδα θα πρέπει να επιστρέψει ο Ρότζερς. Ο σούπερ σταρ προπονήθηκε μέσα στη βδομάδα αλλά είναι αμφίβολος για την Κυριακή. Θα φανεί αν θα παρθεί το ρίσκο της χρησιμοποίησης του λίγο πριν τον αγώνα. Οι Κάουμποϊς έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη εντός έδρας, όμως δεν είναι αξιόπιστοι και μία πιθανή χρησιμοποίηση του Ρότζερς μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες. NO BET.

Σεντ Λούις Ραμς (5-8)  -  Νιου Όρλεανς Σέιντς (10-3)
Οι Ραμς αποκλείστηκαν και μαθηματικά μετά την ήττα τους στην έδρα των Κάρντιναλς. Η εμφάνιση τους ήταν πολύ άσχημη, δε φάνηκαν καθόλου ανταγωνιστικοί και έχασαν επαφή στο σκορ από νωρίς. Η επίθεση δε βρήκε διαδρόμους, ενώ αμυντικά δεν υπήρξε πίεση στον αντίπαλο κουόρτερμπακ και η πίσω ζώνη άμυνας τρυπήθηκε. Εντός έδρας η ομάδα αγωνίζεται καλύτερα όμως την Κυριακή αντιμετωπίζει πολύ ισχυρό αντίπαλο. Οι Σέιντς πέτυχαν σπουδαία νίκη επί των Πάνθερς με επιβλητική εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση. Ο Μπριζ ήταν εξαιρετικός και η άμυνα πίεσε αφάνταστα το Νιούτον. Αν περάσουν από το Σεντ Λούις θα είναι πια το μεγάλο φαβορί για το #2 της NFC. Χάνουν μεγάλο μέρος της ισχύς τους όταν αγωνίζονται εκτός έδρας και έχουν ρεκόρ 3-3. Οι δυνατότητες των Ραμς ήταν για μεγαλύτερα πράγματα φέτος και το έχουν αποδείξει με κάποιες εντυπωσιακές εκλάμψεις. Οι Σέιντς είναι πλήρεις, όμως εκτός έδρας είναι επίφοβοι. ΝΟ ΒΕΤ.

Τένεσι Τάιτανς (5-8)  -  Αριζόνα Κάρντιναλς (8-5)
Οι Τάιτανς το πάλεψαν με τους Μπρόνκος εκτός έδρας την προηγούμενη αγωνιστική. Προηγήθηκαν ακόμη και 10-21, όμως στο 2ο ημίχρονο δεν μπόρεσαν να περιορίσουν το Μάννινγκ, δεχόμενοι τελικά 51 πόντους. Παρότι η ομάδα έπεσε στο 5-8 μπορεί με 3/3 να πάει στο 8-8 και να ελπίζει σε ήττες των υπολοίπων για την 6η θέση στην AFC. Στα θετικά η καλή απόδοση των ρισίβερ Χάντερ και Ράιτ. Οι Κάρντιναλς έκαναν ακόμα μία νίκη αλλά στο τέλος μπορεί να λένε πως είναι η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα που έμεινε εκτός πλέι-οφς. Διέλυσαν και τους Ραμς εντός έδρας και δείχνουν σε πολύ καλή κατάσταση. Η επίθεση ρολάρει με τον κουόρτερμπακ να έχει ελαττώσει τα λάθη και να συνεργάζεται εξαιρετικά με τους Φλόυντ και Φιτζέραλντ, ενώ η άμυνα είναι μία από τις καλύτερες στο πρωτάθλημα με πληρότητα σε όλες τις γραμμές. Θέλουν να κρατηθούν σε απόσταση βολής από τους 49ερς για να παίξουν τα ρέστα τους στον τελευταίο μεταξύ τους αγώνα. Οι Τάιτανς είναι καλύτερη ομάδα απ’ ότι δείχνει το ρεκόρ τους και είναι ικανοί να φτάσουν στο 8-8 μέχρι το τέλος. Από την άλλη οι Κάρντιναλς είναι σε πολύ καλή κατάσταση και ικανοί να κερδίσουν παντού. Πολύ αμφίρροπο ματς, δύσκολο για πρόβλεψη.

Πίτσμπεργκ Στίλερς (5-8)  -  Σινσινάτι Μπένγκαλς (9-4)
Ντέρμπι της AFC βόρειας περιφέρειας. Οι Στίλερς έχασαν κάθε ελπίδα για πλέι-οφς μετά την ήττα τους από τους Ντόλφινς εντός έδρας την προηγούμενη αγωνιστική. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι και δίκαια κέρδισαν. Ο κουόρτερμπακ Ρόθλισμπεργκερ κάνει καλά παιχνίδια τελευταία και ο ρισίβερ Μπράουν αναδεικνύεται σε σούπερ σταρ, όμως η άμυνα όταν έπρεπε δεν σταμάτησε τους αντιπάλους. Ο αγώνας με τους Μπένγκαλς έχει καθαρά αγώνα γοήτρου. Οι Μπένγκαλς πέτυχαν μεγάλη νίκη επί των Κολτς με εντυπωσιακή επίθεση. Ο Ντάλτον δεν έκανε λάθη, οι επιλογές στους ρισίβερς ήταν πολλές, το ράννινγκ παιχνίδι εξαιρετικά αποτελεσματικό και η ομάδα έδειχνε να σκοράρει κατά βούληση. Γεμάτη εμφάνιση από τους Μπένγκαλς που θέλουν μία ακόμα νίκη για να εξασφαλίσουν και τυπικά την είσοδο στα πλέι-οφς, όμως κυνηγούν και τη 2η θέση στην AFC. Στον πρώτο αγώνα οι Μπένγκαλς επικράτησαν εύκολα εντός έδρας των Στίλερς με 20-10. Οι Μπένγκαλς δείχνουν πολύ καλύτεροι αυτή τη στιγμή, όμως σ’ αυτού του είδους τα παιχνίδια μετρά και η εμπειρία που είναι με το μέρος των Στίλερς. Ελαφρύ προβάδισμα στο ΔΙΠΛΟ της καλύτερης ομάδας.

Ντιτρόιτ Λάιονς (7-6)  -  Μπάλτιμορ Ρέηβενς (7-6)
Οι Λάιονς ηττήθηκαν από τους Ιγκλς σε έναν αγώνα με πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες. Χιονοθύελλα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και 20 πόντους χιόνι στο χόρτο. Ξεκίνησαν καλά, όμως στο τέλος δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν το εξαιρετικό ράννινγκ παιχνίδι των αντιπάλων και ενώ ο δικός τους βασικός ράννινγκ μπακ τραυματίστηκε. Ο κουόρτερμπακ Στάφορντ αντιμετώπιζε τρομερά προβλήματα στο χειρισμό της μπάλας και το πάσσινγκ παιχνίδι – στο οποίο βασίζεται η ομάδα – δεν μπορούσε να έχει καλή εφαρμογή. Παρά την ήττα κρατούν την τύχη στα χέρια τους για την 1η θέση στη NFC βορρά. Οι Ρέηβενς σε ένα επικό ματς πήραν τη νίκη επί των Βάικινγκς και κρατούν ακόμα την 6η θέση στην AFC. Οι πρωταθλητές δεν ήταν καλοί στο χιονισμένο αγώνα και χρειάστηκαν υπερβάσεις των τελευταίων δευτερολέπτων για να κερδίσουν. Το ράννινγκ παιχνίδι συνεχίζει να υποφέρει, ενώ ο Φλάκο δεν παραλείπει να πασάρει για ιντερσέπτιονς. Η άμυνα είναι καλή, όμως θα έχει πολύ δύσκολο τη Δευτέρα απέναντι στον Kάλβιν Τζόνσον και την παρέα του. Οι Λάιονς εντός έδρας είναι πολύ καλή ομάδα και η ήττα στη Φιλαδέλφια έγινε υπό ειδικές συνθήκες. Οι Ρέηβενς παρότι παίρνουν τις νίκες τελευταία δεν πείθουν ειδικά με την επιθετική τους συμπεριφορά. Εκτός έδρας οι πρωταθλητές έχουν 1-5 ρεκόρ. Ο ΑΣΟΣ είναι σοβαρή επιλογή.





ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ


4αδα α’ διαλογής

Λάιονς                  -        Ρέηβενς                (1)
Ρέιντερς               -        Τσιφς                    (2)
Μπακανίρς           -        49ερς                    (2)
Βάικινγκς             -        Ιγκλς                     (2)


Με ρίσκο:

Φάλκονς               -        Ρέντσκινς             (OVER 49,5)
Ρέιντερς               -        Τσιφς                    (OVER 41,5)
Τζάγκουαρς         -        Μπιλς                    (2)
Στίλερς                 -        Μπένγκαλς           (2)
Μπράουνς            -        Μπερς                   (1)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου