Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Αποτελέσματα 16ης αγωνιστικής και τα σενάρια της τελευταίας Κυριακής




Ολοκληρώθηκε η 16η αγωνιστική και έμεινε μία ακόμα Κυριακή πριν τα πλέι-οφς. Το πρόγραμμα περιελάμβανε εκπλήξεις και μεγάλες νίκες, ενώ πολλά μέτωπα έχουν μείνει ανοιχτά για την τελευταία αγωνιστική. Διαβάστε παρακάτω την εξέλιξη των αγώνων και πως έχει διαμορφωθεί η εικόνα των πλέι-οφς και τα σενάρια πρόκρισης ένα βήμα πριν το τέλος:


Μπάφαλο Μπιλς
19
0
Μαϊάμι Ντόλφινς
Καρολάινα Πάνθερς
17
13
Νιου Όρλεανς Σέιντς
Σινσινάτι Μπένγκαλς
42
14
Μινεσότα Βάικινγκς
Χιούστον Τέξανς
13
37
Ντένβερ Μπρόνκος
Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς
16
20
Τένεσι Τάιτανς
Κάνσας Σίτι Τσιφς
7
23
Ιντιανάπολις Κολτς
Νιου Γιορκ Τζετς
24
13
Κλίβελαντ Μπράουνς
Σεντ Λούις Ραμς
23
13
Τάμπα Μπέι Μπακανίρς
Ουάσινγκτον Ρέντσκινς
23
24
Ντάλας Κάουμποϊς
Ντιτρόιτ Λάιονς
20
23
Νιου Γιορκ Τζάιαντς
Σιάτλ Σίχοκς
10
17
Αριζόνα Κάρντιναλς
Μπάλτιμορ Ρέηβενς
7
41
Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς
Γκριν Μπέι Πάκερς
31
38
Πίτσμπεργκ Στίλερς
Σαν Ντιέγκο Τσάρτζερς
26
13
Όκλαντ Ρέιντερς
Φιλαφέλφια Ιγκλς
54
11
Σικάγο Μπερς
Σαν Φρανσίσκο 49ερς
34
24
Ατλάντα Φάλκονς

Μπιλς 19 – Ντόλφινς 0

Οι Ντόλφινς ταξίδεψαν στο βορρά «μεθυσμένοι» από τη μεγάλη νίκη επί των Πάτριοτς και «ξεγυμνώθηκαν» από τους αξιόμαχους Μπιλς. Η πιεστική άμυνα των Μπιλς (#1 σε σακς) κυριάρχησε, έκανε 7 σακς (φωτό) στον Τάνεχιλ (έχει δεχθεί τα περισσότερα στη λίγκα) μέχρι που τον τραυμάτισε και γενικά καθόρισε το αποτέλεσμα του αγώνα. Η επίθεση των Ντόλφινς ήταν ανύπαρκτη, ενώ οι Μπιλς εκτός από εξαιρετική άμυνα είχαν πολύ αποτελεσματικό ράννινγκ παιχνίδι με τους Τζάκσον (111γ/1Τ) και Σπίλερ (77γ). Νίκη γοήτρου για τους Μπιλς που έκαναν το 2/2 επί των Ντόλφινς φέτος, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ευκαιρία να έχουν τον απόλυτο έλεγχο την τελευταία αγωνιστική.
Πάνθερς 17 – Σέιντς 13

Από το μεγάλο ντέρμπι του νότου μεγάλοι νικητές βγήκαν οι Πάνθερς, οι οποίοι με αυτή τη νίκη κλείδωσαν τη θέση τους στα πλέι-οφς και με νίκη στο τελευταίο ματς κατακτούν και τη 2η θέση στη NFC. O αγώνας ήταν κλειστός σε όλη τη διάρκεια με τις άμυνες να κυριαρχούν και τις επιθέσεις να αγκομαχούν για γιάρδες. Οι Σέιντς στην 4η περίοδο και με το σκορ 10-6 οργάνωσαν ένα εξαιρετικό ντράιβ 93 γιαρδών με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Γκράχαμ (73γ/1Τ) και πήραν το προβάδισμα 10-13 με 6 λεπτά στο χρονόμετρο. Ο Μπριζ (281γ/1Τ/2ΙΝΤ) είχε δύσκολη μέρα δεχόμενος 6 σακς και υπέπεσε σε κρίσιμα λάθη, όμως στο σημείο εκείνο οι φιλοξενούμενοι έδειχναν πως θα δραπετεύσουν με το διπλό. Στο τελευταίο λεπτό όμως έλαμψε το άστρο του Νιούτον (181γ/1Τ/1ΙΝΤ). Ο ταλαντούχος κουόρτερμπακ των Πάνθερς, ενώ για 59 λεπτά ήταν κακός και δεν μπορούσε να ηγηθεί της επίθεσής του, στα τελευταία δευτερόλεπτα ολοκλήρωσε 3 απίθανες φάσεις και με ισάριθμες πάσες πήρε 65 γιάρδες στο γήπεδο για το νικητήριο τάτσνταουν (φωτό)! Οι Σέιντς πλήρωσαν και πάλι τις εκτός έδρας αδυναμίες τους και τώρα καλούνται να νικήσουν την τελευταία αγωνιστική για να μη χάσουν τα πλέι-οφς.
Μπένγκαλς 42 – Βάικινγκς 14
Οι Μπένγκαλς μπήκαν αποφασισμένοι στον αγώνα και δεν απειλήθηκαν ποτέ από τους Βάικινγκς διευρύνοντας το εντός έδρας σερί τους στο 7-0 για φέτος. Ο κουόρτερμπακ Ντάλτον (366γ/4Τ) ήταν απίθανος και συνεργάστηκε άψογα με τον εκρηκτικό Γκριν (97γ/2Τ) για μία επίθεση που ήταν εντυπωσιακή, ενώ και η άμυνα ήταν εξαιρετική αφού κατάφερε και να σκοράρει έπειτα από λάθη του αντιπάλου. Εύκολη νίκη για τους γηπεδούχους, έσβησαν μηχανές στην 4η περίοδο, εξασφάλισαν τα πλέι-οφς και την κορυφή της περιφέρειά τους και μαθηματικά και θα κυνηγήσουν καλύτερο πλασάρισμα στην τελευταία Κυριακή της σεζόν.
Τέξανς 13 – Μπρόνκος 37

Στο Χιούστον οι Μπρόνκος πήραν εύκολη νίκη και εξασφάλισαν την πρωτιά στην περιφέρειά τους, όμως η είδηση της ημέρας δεν ήταν το αποτέλεσμα, αλλά το ρεκόρ που έσπασε ο κουόρτερμπακ τους Μάννινγκ (400γ/4Τ). Ο μελλοντικός hall of famer (φωτό) έφτασε τις 51 τάτσνταουν πάσες στη σεζόν κάτι που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών για το άθλημα! Συνεργάστηκε άψογα με τους Ντέκερ (131γ/2Τ), Ντ. Τόμας (123γ/1Τ) και Τζ. Τόμας (78γ/1Τ) και έγραψε το όνομα του σε ένα ακόμη σπουδαίο ρεκόρ στην καριέρα του. Η αναμέτρηση όπως αναμενόταν ήταν εύκολη υπόθεση για τους Μπρόνκος που τώρα θέλουν τη νίκη και στο Όκλαντ την τελευταία αγωνιστική για να αποκτήσουν το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στην AFC.
Τζάγκουαρς 16 – Τάιτανς 20
Στο αδιάφορο ματς της AFC νότου, δύο από τις κακές ομάδες του πρωταθλήματος αναμετρήθηκαν και δεν έδωσαν στους φίλους τους κάτι αξιόλογο να θυμούνται από τον αγώνα. Οι Τζάγκουαρς είχαν το προβάδισμα στην 2η και 3η περίοδο, όμως ένα ξέσπασμα των φιλοξενουμένων στο τέλος έκανε το 16-6 16-20 με πρωταγωνιστή το ρισίβερ Ουάσινγκτον (117γ/1Τ). Οι Τάιτανς πήραν ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου, όμως ο στόχος των πλέι-οφς είχε χαθεί πολύ νωρίτερα.
Τσιφς 7 – Κολτς 23
Σε έναν αγώνα που ήταν σαν preview των πλέι-οφς οι Κολτς έστειλαν το μήνυμα ότι θα είναι διεκδικήτρια ομάδα. Οι Τσιφς σκόραραν πρώτοι στην 1η περίοδο, όμως από κει και πέρα δεν ξαναβρήκαν το δρόμο για την αντίπαλη εντ ζόουν. Ο κουόρτερμπακ Σμιθ (153γ/0Τ/2ΙΝΤ) ήταν πολύ κακός με 3 λάθη πραγματοποιώντας την χειρότερη του εμφάνιση με τα κόκκινα. Ο ράννινγκ μπακ Τσαρλς ήταν και πάλι καλός, όμως ήταν μόνος. Οι φιλοξενούμενοι ήταν εντυπωσιακοί μετά από καιρό με εξαιρετική άμυνα, ενώ επιθετικά ο κουόρτερμπακ Λακ (241γ/1Τ) ήταν αξιόπιστος και ο  ράννινγκ μπακ Μπράουν (110γ/2Τ) απειλητικός και στο έδαφος και στον αέρα. Οι Κολτς έδειξαν να αφήνουν πίσω τους τις τελευταίες πολύ μέτριες εμφανίσεις και έχουν πια στο ρεκόρ τους 4 πειστικές νίκες επί ομάδων με διψήφιες νίκες στη σεζόν! Εξαιρετικά πιθανό οι δύο ομάδες να ξανασυναντηθούν σε δύο βδομάδες στον α’ γύρο των πλέι-οφς στην έδρα των Κολτς.
Τζετς 24 – Μπράουνς 13
Σε έναν άκρως αδιάφορο αγώνα οι Νεοϋρκέζοι έκλεισαν τις εντός έδρας εμφανίσεις τους με νίκη στον απόηχο των φημών ότι ο προπονητής Ράιαν πάει για απόλυση. Οι Μπράουνς μπήκαν πιο δυνατά και προηγήθηκαν 0-10 όμως στη συνέχεια ξεθύμαναν όπως κάνουν σε όλη τους τη σεζόν. Για τους νικητές Τζετς ο κουόρτερμπακ Σμιθ (214γ/2Τ) έκανε για τα στάνταρ του πολύ καλή εμφάνιση, ενώ η επίθεση στηρίχθηκε και πάλι στο ράννινγκ παιχνίδι με τον Άιβορι (107γ) αιχμή. 
Ραμς 23 – Μπακανίρς 13
Σε έναν ακόμα αδιάφορο αγώνα οι θεατές είδαν κακό θέαμα από δύο ομάδες με θέματα στην επίθεση. Όλα τα τάτσνταουν ήρθαν στο έδαφος και το ράννινγκ παιχνίδι των Ραμς ήταν πιο αποτελεσματικό με τον Στέισι (104γ/1Τ) να κάνει μία ακόμα πολύ καλή εμφάνιση. Μετά την 1η περίοδο οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν αμυντικά και πήραν μία νίκη γοήτρου. Σε μία αναμέτρηση με λίγο ενδιαφέρον ξεχώρισε ο αμυντικός Κουίν των Ραμς που έκανε 3 σακς και ενίσχυσε την υποψηφιότητά του για αμυντικός MVP του πρωταθλήματος.
Ρέντσκινς 23 – Κάουμποϊς 24

Στο ντέρμπι της NFC ανατολής οι Κάουμποϊς πήραν πολύτιμο διπλό και έμειναν ζωντανοί στη μάχη για την κορυφή της περιφέρειας. Οι Ρέντσκινς πλήρως αδιάφοροι και προερχόμενοι από 5 σερί ήττες, έπειτα από ένα κακό επιθετικά πρώτο ημίχρονο επιχείρησαν να «σκοτώσουν» τις ελπίδες των μεγάλων αντιπάλων τους και βρέθηκαν πολύ κοντά στο να το επιτύχουν. Ο αντικαταστάτης κουόρτερμπακ Κάζινς (197γ/1Τ/1ΙΝΤ) είχε εκλάμψεις, ο ράννινγκ μπακ Μόρις (88γ/1Τ) ήταν ξανά αποτελεσματικός και ο ρισίβερ Γκαρσόν (144γ/1Τ) έσπασε το ρεκόρ του συλλόγου σε υποδοχές για μία σεζόν. Το 6-14 του ημιχρόνου έγινε 23-14 στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου και οι Κάουμποϊς έδειχναν ότι θα χάσουν και πάλι με ανατροπή. Οι φιλοξενούμενοι όμως είχαν απάντηση αυτή τη φορά, ο Ρόμο (226γ/2Τ/1ΙΝΤ) ηγήθηκε της δραματικής νίκης, αλλά MVP της αναμέτρησης ήταν ο ράννινγκ μπακ Μάρεϊ (111γ/2Τ) που σκόραρε και το νικητήριο τάτσνταουν υποδεχόμενος πάσα (φωτό). Επιτακτική ήταν η νίκη για τους Κάουμποϊς που έχουν πια τον τελικό με τους Ιγκλς στην έδρα τους την τελευταία Κυριακή.
Λάιονς 20 –Τζάιαντς 23

Οι Λάιονς ήταν το μεγάλο φαβορί για τη νίκη και η μόνη ομάδα με βαθμολογικό ενδιαφέρον στο παιχνίδι, όμως κατάφεραν και πάλι να ηττηθούν και να βάλουν ταφόπλακα στα δικά τους όνειρα για πλέι-οφς. Ο αγώνας «μύριζε» έκπληξη από νωρίς καθώς στο ημίχρονο οι αδιάφοροι Τζάιαντς προηγήθηκαν 3-13 και η ψυχολογία των γηπεδούχων βρισκόταν στο ναδίρ! Το κίνητρο τους έσπρωξε στο να ανατρέψουν την κατάσταση και να προηγηθούν 20-13 στα μέσα της 4ης περιόδου, όμως η αυτοκαταστροφική τάση που έχουν οι πρωταγωνιστές της ομάδας έκανε και πάλι την εμφάνιση της. Τραγικά λάθη και αποφάσεις από τον πάγκο με αποκορύφωμα την ιντερσέπτιον πάσα του απογοητευτικού κουόρτερμπακ (φωτό) Στάφορντ (222γ/0Τ/2ΙΝΤ) που επιστράφηκε για τάτσνταουν και την ισοφάριση των φιλοξενουμένων. Το μομέντουμ στην παράταση πια ήταν ξεκάθαρα με το μέρος των Τζάιαντς, οι οποίοι το εκμεταλλεύτηκαν και με εύστοχο φιλντ γκολ πήραν μία νίκη γοήτρου. 1 νίκη και 5 ήττες  τα τελευταία αποτελέσματα των Λάιονς που έχασαν μέσα από τα χέρια τους την περιφέρεια και κατέγραψαν μία ακόμα απογοητευτική σεζόν.
Σίχοκς 10 – Κάρντιναλς 17

Στο ντέρμπι της NFC δυτικής περιφέρειας οι Κάρντιναλς έκαναν την έκπληξη της αγωνιστικής και έσπασαν το απόρθητο κάστρο του Σιάτλ έπειτα από 14 σερί νίκες των γηπεδούχων. Ο αγώνας ήταν ένα φεστιβάλ αμυνών και μέχρι τα μέσα της 4ης περιόδου οι ομάδες είχαν σκοράρει μόνο με φιλντ γκολς. Εξαιρετικές αμυντικές αντιδράσεις από δύο υπερταλαντούχα σύνολα με αποτέλεσμα οι επιθέσεις να χάνουν την κατοχή πολύ γρήγορα. Η άμυνα των Σίχοκς έκανε ιντερσέπτιονς 4 φορές όμως η επίθεση δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις καλές θέσεις στο γήπεδο. Με το σκορ στο 3-9 και 8 λεπτά στο χρονόμετρο οι Σίχοκς πραγματοποίησαν το μοναδικό επιτυχημένο ντράιβ τους στον αγώνα και πήραν κεφάλι 10-9 με τάτσνταουν πάσα του Ουίλσον (108γ/1Τ/1ΙΝΤ) που υπέφερε σε όλη τη διάρκεια. Ο αγώνας θα κρινόταν στις λεπτομέρειες και στα λάθη και αυτά πλήρωσαν στο τέλος οι γηπεδούχοι. Ανόητα φάουλ και μία εκπληκτική υποδοχή (φωτό) του Φλόϋντ (31γ/1Τ) οδήγησαν τους Κάρντιναλς στο νικητήριο τάτσνταουν, ενώ μία λανθασμένη διαιτητική απόφαση στέρησε από τους Σίχοκς την ευκαιρία για μια τελευταία προσπάθεια. Παραμένουν 1οι στη NFC οι Σίχοκς αλλά θέλουν τη νίκη την τελευταία αγωνιστική, ενώ οι Κάρντιναλς παρά την τεράστια νίκη τους για να μπουν στα πλέι-οφς εξαρτώνται από το αποτέλεσμα των Σέιντς.
Ρέηβενς 7 – Πάτριοτς 41
Ο αγώνας προμηνυόταν ως μεγάλο ντέρμπι όμως μόνο τέτοιο δεν αποδείχθηκε. Οι Πάτριοτς κυριάρχησαν από το 1ο δευτερόλεπτο, διέλυσαν τους πρωταθλητές και πήραν εκδίκηση για τον περσινό αποκλεισμό στον τελικό της AFC. Ο Μπρέιντι (172γ/1Τ) και η παρέα του πήραν πολύ νωρίς προβάδισμα 0-14 και δεν κοίταξαν ποτέ πίσω. Σημαντική βοήθεια από το ράννινγκ παιχνίδι με τον Μπλάουντ (76γ/2Τ) να σκοράρει δις, ενώ και η άμυνα έκανε καλή δουλειά στον περιορισμό του Ράις (63γ). Για τους Ρέηβενς που απογοήτευσαν ο κουόρτερμπακ Φλάκο (260γ/0Τ/2ΙΝΤ) ήταν κακός, όμως αγωνίστηκε με μπανταρισμένο γόνατο και αυτό τον δυσκόλευε φανερά στις προσπάθειές του. Οι Πάτριοτς εξασφάλισαν την πρωτιά στην περιφέρεια τους όμως το πλασάρισμα τους θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής. Οι Ρέηβενς παρά την ήττα κρατούν την τύχη στα χέρια τους καθώς με νίκη την τελευταία αγωνιστική μπαίνουν 6οι στα πλέι-οφς της AFC.
Πάκερς 31 – Στίλερς 38

Στο χιονισμένο Ουισκόνσιν έγινε σπουδαίος αγώνας με τους Στίλερς να παραμένουν ζωντανοί στο κυνήγι των πλέι-οφς. Η αναμέτρηση ήταν άκρως αμφίρροπη με το προβάδισμα να εναλλάσσεται διαρκώς. Το σκορ 14-10 στο ημίχρονο όμως στην 3η περίοδο οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να ξεφεύγουν. 14-17 μπροστά οι Στίλερς, άμεση απάντηση με τον Λέισι (84γ/2Τ) οι Πάκερς για το 21-17. 21-24 οι Στίλερς με τον Ρόθλισμπέργκερ (167γ/2Τ/1ΙΝΤ) να πασάρει σωστά και 21-31 έπειτα από ιντερσέπτιον του Φλυν (232γ/1Τ/1ΙΝΤ) και αμυντικό τάτσνταουν. Οι Πάκερς όμως επέστρεψαν στο σκορ και ισοφάρισαν 31-31 στα μέσα της 4ης περιόδου και είχαν και δικό τους ντράιβ για να προηγηθούν, όμως ο κουόρτερμπακ Φλυν υπέπεσε σε νέο λάθος, έδωσε κατοχή στους Στίλερς, και ο ράννινγκ μπακ Μπελ (124γ/1Τ) έγραψε το 31-38. Οι Πάκερς είχαν κι άλλη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν και έφτασαν μόλις μία γιάρδα μακριά από να το κάνουν, αλλά διαχειρίστηκαν σωστά τα τελευταία δευτερόλεπτα και έμειναν με άδεια χέρια. Από τις δύο ομάδες και παρά την ήττα οι Πάκερς είναι αυτοί που κρατούν την τύχη στα χέρια τους καθώς με νίκη στο Σικάγο παίρνουν την περιφέρεια, ενώ οι Στίλερς θέλουν νίκη και 3 ήττες ανταγωνιστών.
Τσάρτζερς 26 – Ρέιντερς 13
Στο Καλίφορνέζικο ντέρμπι οι Τσάρτζερς πήραν εύκολη νίκη και παρέμειναν ζωντανοί στο κυνήγι της 6ης θέσης στην AFC. Ο κουόρτερμπακ Ρίβερς (201γ/1Τ/1ΙΝΤ) ήταν μέτριος, αλλά ο ράννινγκ μπακ Μάθιουζ (99γ/1Τ) ήταν αποτελεσματικός. Ο αγώνας κρίθηκε από την εκνευριστικά αναποτελεσματική επίθεση των Ρέιντερς που δεν μπόρεσε να γράψει σκορ καθώς οι παίχτες έχαναν εύκολες υποδοχές.  Μέχρι το ημίχρονο το σκορ ήταν 10-10 καθώς οι Τσάρτζερς υπέπεσαν σε λάθη και άφησαν μέσα στο παιχνίδι τον εμφανώς λιγότερο ποιοτικό αντίπαλο. Με την επανάληψη οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν τις απαιτούμενες φάσεις και πήραν διαφορά ανυπέρβλητη για την μορφή του αγώνα. Οι Τσάρτζερς θέλουν κι άλλη νίκη στο τέλος όμως εξαρτώνται από τα αποτελέσματα άλλων.
Ιγκλς 54 – Μπερς 11

Στο βραδινό ματς της Κυριακής οι Ιγκλς ισοπέδωσαν τους Μπερς και πηγαίνουν με εξαιρετική ψυχολογία στον τελικό της τελευταίας αγωνιστικής στο Ντάλας. Η επίθεση των γηπεδούχων ήταν άκρως εντυπωσιακή και σκόραρε κατά βούληση απέναντι σε μία άκρως προβληματική άμυνα. Το σκορ ήταν ήδη 21-0 στην 1η περίοδο και δεν υπήρξε γυρισμός για τους φιλοξενούμενους. Ο κουόρτερμπακ Φόουλς (21/25 πάσες, 230γ , 2 Τ) ήταν αλάνθαστος ενώ το ράννινγκ παιχνίδι της ομάδας «έκανε πλάκα» με την αντίπαλη άμυνα. Ο #1 ράννινγκ μπακ του πρωταθλήματος Μακόι (φωτό) έγραψε 133 γιάρδες και σκόραρε δις, ενώ ακόμα και ο αναπληρωματικός Μπράουν πήρε 115 γιάρδες και πέτυχε 1 εντυπωσιακό τάτσνταουν. Οι Μπερς δεν υπέφεραν μόνο αμυντικά, αλλά και η επιθετική τους λειτουργία ήταν πολύ κακή με απογοητευτικό Κάτλερ και αναιμικό ράννινγκ παιχνίδι. Αμφότερες ομάδες δίνουν τελικούς για τις περιφέρειές τους την τελευταία Κυριακή.
49ερς 34 – Φάλκονς 24

Στο τελευταίο ματς στο ιστορικό Κάντλστικ οι 49ερς κατάφεραν μετά δυσκολίας να επικρατήσουν των αδιάφορων Φάλκονς και να αποχαιρετήσουν το ένδοξο γήπεδό τους με νίκη. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν δίχως άγχος, με τάσεις ρεβανσισμού προς τους 49ερς για τον περσινό αποκλεισμό τους στον τελικό της NFC και αποδείχθηκαν πολύ δύσκολος αντίπαλος παρά το απογοητευτικό φετινό τους ρεκόρ. Ο κουόρτερμπακ Ράιαν (348γ/2Τ/2ΙΝΤ) έδειξε την ποιότητά του και οδήγησε τους φιλοξενούμενους στα αποδυτήρια 3-10 μπροστά. Οι γηπεδούχοι όμως είναι εξαιρετική ομάδα και αντέδρασαν με 17-0 σερί για το 20-10 στην αρχή της 4ης περιόδου. Οι Φάλκονς όμως δεν τα παράτησαν, σκόραραν με τους Γουάιτ (114γ/1Τ) και Γκονζάλεζ (63γ/1Τ) και μείωσαν σε 27-24 δύο λεπτά πριν το τέλος. Το σοκ ήταν ακόμα μεγαλύτερο για τους φιλάθλους όταν οι Φάλκονς επιχείρησαν Onside κικ, επανέκτησαν άμεσα την κατοχή και έφτασαν πολύ κοντά στη μεγάλη ανατροπή. Μία σπουδαία προσπάθεια της άμυνας όμως σ εκείνο το σημείο οδήγησε σε ιντερσέπτιον (φωτό) που επιστράφηκε για το νικητήριο τάτσνταουν. Οι 49ερς με τη νίκη εξασφάλισαν μια θέση στα πλέι-οφς και περιμένουν στραβοπάτημα των Σίχοκς την τελευταία αγωνιστική.



Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ PLAY OFFS ΚΑΙ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

AFC
Πάτριοτς              -        Μπιλς
Ντόλφινς              -        Τζετς
Μπένγκαλς           -        Ρέηβενς
Στίλερς                 -        Μπράουνς
Κολτς                   -        Τζάγκουαρς
Τάιτανς                -        Τέξανς
Ρέιντερς               -        Μπρόνκος
Τσάρτζερς            -        Τσιφς

1η θέση: Μπρόνκος (12-3) - με νίκη εξασφαλίζουν πρωτιά / με ήττα και νίκη των Πάτριοτς πέφτουν 2οι
2η θέση: Πάτριοτς (11-4)- θέλουν νίκη για τη 2η θέση και το ρεπό του πρώτου γύρου, με νίκη τους και ήττα των Μπρόνκος είναι 1οι, με ήττα τους και νίκες των Μπένγκαλς και Κολτς χάνουν την 2η θέση

3η θέση: Μπένγκαλς (10-5) – θέλουν νίκη και ήττα των Πάτριοτς για τη 2η θέση, αν χάσουν και νικήσουν οι Κολτς πέφτουν 4οι
4η θέση: Κολτς (10-5) – με νίκη τους και ήττες των Μπένγκαλς και Πάτριοτς τερματίζουν  2οι 

5η θέση: Τσιφς (11-4) – κλειδωμένοι στην 5η θέση ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων

6η θέση: Ντόλφινς (8-7) / Ρέηβενς (8-7) / Τσάρτζερς (8-7) – σε τριπλή ισοβαθμία προκρίνονται οι Ντόλφινς, οι Ρέηβενς υπερτερούν σε διπλή ισοβαθμία με τους Ντόλφινς, οι Τσάρτζερς θέλουν ήττες των άλλων 2.

Στίλερς (7-8) – θέλουν νίκη και να χάσουν όλες οι ομάδες με 8-7 ρεκόρ

NFC
Κάουμποϊς            -        Ιγκλς
Τζάιαντς               -        Ρέντσκινς
Μπερς                  -        Πάκερς
Βάικινγκς             -        Λάιονς
Φάλκονς               -        Πάνθερς
Σέιντς                   -        Μπακανίρς
Σίχοκς                  -        Ραμς
Κάρντιναλς           -        49ερς

1η θέση: Σίχοκς (12-3) – θέλουν νίκη για να εξασφαλίσουν πρωτιά / με ήττα τους και νίκη των 49ερς πέφτουν 5οι
2η θέση: Πάνθερς (11-4) – με νίκη τερματίζουν 2οι και έχουν ρεπό στον α’ γύρο των πλέι-οφς / με ήττα και νίκη των Σέιντς τερματίζουν 5οι ή 6οι

3η θέση: Ιγκλς (9-6) – θέλουν νίκη επί των Κάουμποϊς για να πάρουν την περιφέρεια και την 3η θέση / με ήττα αποκλείονται
4η θέση: Μπερς (8-7) – με νίκη κατακτούν την περιφέρεια και την 4η θέση / με ήττα αποκλείονται / τερματίζουν 3οι αν κερδίσουν οι Κάουμποϊς

5η θέση: 49ερς (11-4)  -  με νίκη τους και ήττα των Σίχοκς περνούν 2οι , ενώ αν χάσουν και οι Πάνθερς τερματίζουν 1οι /
6η θέση: Σέιντς (10-5) -  με νίκη μπαίνουν στα πλέι-οφς / με νίκη και ήττα των Πάνθερς τερματίζουν 2οι / με ήττα και νίκη των Κάρντιναλς αποκλείονται

Κάουμποϊς (8-7) -  με νίκη προκρίνονται ως 4οι  ή 3οι  / με ήττα αποκλείονται
Πάκερς (7-7-1) – με νίκη προκρίνονται ως 4οι / με ήττα αποκλείονται
Κάρντιναλς (10-5) -  με νίκη και ήττα των Σέιντς προκρίνονται ως 6οι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου