Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Προαναγγελία 14ης αγωνιστικής




Η σεζόν έφτασε στην 14η αγωνιστική και το ενδιαφέρον ολοένα και αυξάνεται με φόντο τα πλέι-οφς. Ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις κορυφής στη NFC 49ερς – Σίχοκς και Σέιντς – Πάνθερς, ενώ διεξάγονται και ενδιαφέροντα παιχνίδια που θα κρίνουν την 6η θέση στην AFC. Διαβάστε παρακάτω την προαναγγελία όλων των αγώνων και τις στοιχηματικές προτάσεις που προκύπτουν:


6/12
Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς         -           Χιούστον Τέξανς         27-20

8/12
20:00
Μπάλτιμορ Ρέηβενς                -           Μινεσότα Βάικινγκς
Σινσινάτι Μπένγκαλς              -           Ιντιανάπολις Κολτς
Γκριν Μπέι Πάκερς                 -           Ατλάντα Φάλκονς
Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς         -           Κλίβελαντ Μπράουνς
Νιου Γιορκ Τζετς                    -           Όκλαντ Ρέιντερς
Φιλαδέλφια Ιγκλς                    -           Ντιτρόιτ Λάιονς
Πίτσμπεργκ Στίλερς                -           Μαϊάμι Ντόλφινς
Τάμπα Μπέι Μπακανίρς         -           Μπάφαλο Μπιλς
Ουάσινγκτον Ρέντσκινς          -           Κάνσας Σίτι Τσιφς

23:00
Ντένβερ Μπρόνκος                -           Τένεσι Τάιτανς

23:30
Αριζόνα Κάρντιναλς               -           Σεντ Λούις Ραμς
Σαν Ντιέγκο Τσάρτζερς          -           Νιου Γιορκ Τζάιαντς
Σαν Φρανσίσκο 49ερς             -           Σιάτλ Σίχοκς

9/12
03:30
Νιου Όρλεανς Σέιντς              -           Καρολάινα Πάνθερς

10/12
03:40
Σικάγο Μπερς                         -           Ντάλας Κάουμποϊς

--------------------------------------------------------------------------

Μπάλτιμορ Ρέηβενς (6-6)  -  Μινεσότα Βάικινγκς (3-8-1)
Οι πρωταθλητές πήραν σημαντικότατη νίκη την προηγούμενη αγωνιστική απέναντι στους μεγάλους εχθρούς Στίλερς και έκαναν σπουδαίο βήμα για την κατάκτηση της 6ης θέσης των πλέι-οφς. Ο αγώνας ήταν σφιχτός και η άμυνα της ομάδας (#7 σε πόντους που επιτρέπει) για ένα ακόμη ματς ήταν πολύ καλή. Ο κουόρτερμπακ Φλάκο δεν έκανε λάθη ενώ είχε και μία εντυπωσιακή τάτσνταουν πάσα. Αν αρχίσει να αποδίδει και το ράννινγκ παιχνίδι, οι Ρέηβενς θα μπουν στα πλέι-οφς και θα μπορέσουν να υπερασπιστούν το θρόνο τους. Οι Βάικινγκς σε έναν δραματικό αγώνα πήραν τη νίκη γοήτρου στην παράταση απέναντι στους Μπερς. Στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα βρίσκονταν πίσω στο σκορ και χρειάστηκαν επικό τελικό ντράιβ για να ισοφαρίσουν. Αίνιγμα ποιος θα είναι στη θέση του κουόρτερμπακ την Κυριακή, Πόντερ ή Κάσελ όποιος ξεκινήσει θα έχει δύσκολο έργο σε δυνατή έδρα (5-1 οι Ρέηβενς). Η ομάδα αναμένεται να βασιστεί στο ράννινγκ παιχνίδι με τον Πίτερσον που έχει κάνει καλές εμφανίσεις τελευταία, όμως η ράννινγκ άμυνα των Ρέηβενς είναι ισχυρή (#6 στη λίγκα). Η άμυνα των Βάικινγκς είναι η χειρότερη στο πρωτάθλημα επιτρέποντας 30,5 πόντους μ.ο.! Έδρα, άμυνα, κίνητρο οδηγούν στον ξεκάθαρο ΑΣΟ, άσος και με -6,5 σπρεντ.

Σινσινάτι Μπένγκαλς (8-4)  -  Ιντιανάπολις Κολτς (8-4)
Οι Μπένγκαλς πραγματοποίησαν πολύ μεστή εμφάνιση στο Σαν Ντιέγκο και πήραν τη νίκη δίχως να κινδυνέψουν στο τέλος από τους Τσάρτζερς. Η άμυνα ήταν εξαιρετική και περιόρισε απίστευτα τον Ρίβερς που κάνει πολύ καλή χρονιά, ενώ επιθετικά η ομάδα βασίστηκε στο ράννινγκ παιχνίδι με το δίδυμο Γκριν-Έλις – Μπερνάρντ να κάνει θραύση καθώς στον κουόρτερμπακ Ντάλτον που είναι επιρρεπής σε λάθη δίνονται λιγότερες ευθύνες. Οι Κολτς παρότι δεν ήταν καλοί πήραν τη σημαντική νίκη στο ντέρμπι με τους Τάιτανς με το μοναδικό τάτσνταουν της ομάδας να έρχεται στην 4η περίοδο. Ο κουόρτερμπακ Λακ δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικός με το ξεκίνημα της χρονιάς και το κενό του βετεράνου ρισίβερ Γουέιν είναι δυσαναπλήρωτο. Πριν τον αγώνα με τους Τάιτανς οι Κολτς είχαν δύο συντριβές από Ραμς και Κάρντιναλς και γενικά η ομάδα δεν δείχνει να πατάει καλά. Το αποτέλεσμα του αγώνα θα κρίνει κατά πολύ ποια ομάδα από τις δύο θα τερματίσει 3η και ποια 4η στην AFC. Αν και οι Κολτς έχουν επιτύχει μεγάλες νίκες φέτος, προβάδισμα έχουν οι Μπένγκαλς, όμως η τιμή του άσου κάνει αποτρεπτικό το ποντάρισμα. 

Γκριν Μπέι Πάκερς (5-6-1)  -  Ατλάντα Φάλκονς (3-9)
Οι Πάκερς υποφέρουν δίχως τον Ρότζερς, σε 5 αγώνες έχουν 4 ήττες και 1 ισοπαλία! Την προηγούμενη αγωνιστική ταπεινώθηκαν στο ντέρμπι από τους Λάιονς με ήττα 40-10 και τραγική εμφάνιση. Η επίθεση δεν μπορούσε να πάρει γιάρδες με τίποτα, ο κουόρτερμπακ Φλυν δέχθηκε τρομερή πίεση (7 σακς) και το ράννινγκ παιχνίδι βρήκε τοίχο. Η άθλια εμφάνιση δεν περιορίστηκε στην επίθεση καθώς και η άμυνα, παρότι δημιούργησε 3 λάθη νωρίς και σκόραρε από ένα από αυτά, αδυνατούσε να σταματήσει τους αντίπαλους και ήταν τυχερή που δέχθηκε μόνο 40 πόντους! Την Κυριακή ο Ρότζερς θα είναι και πάλι απών, όμως η δυναμική του αντιπάλου είναι αισθητά χαμηλότερη. Οι Φάλκονς πήραν την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη απέναντι στους Μπιλς, σε μία αναμέτρηση με δραματικό φινάλε που κρίθηκε στην παράταση. Ο κουόρτερμπακ Ράιαν επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις, ενώ το ράννινγκ παιχνίδι ήταν αποτελεσματικό για πρώτη φορά φέτος. Οι αμυντικές αδυναμίες όμως δεν καλύφθηκαν με αποτέλεσμα οι Μπιλς να τρέχουν με την μπάλα πολύ αποτελεσματικά και να γράφουν πολλούς πόντους. Τελευταίο χαρτί για τους Πάκερς για να μείνουν ζωντανοί στη διεκδίκηση της περιφέρειάς τους, αναμένονται να βασιστούν στο ράννινγκ παιχνίδι τους. Οι Πάκερς παρά την απουσία του Ρότζερς έχουν τον πρώτο λόγο, δίχως όμως να είναι σοβαρή επιλογή ο άσος.

Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς (9-3)  -  Κλίβελαντ Μπράουνς (4-8)
Οι Πάτριοτς παρότι δυσκολεύτηκαν απέναντι στους αδύναμους Τέξανς πήραν τη νίκη σε έναν αγώνα με υψηλό σκορ, χάρη στα δύσκολα εύστοχα φιλντ γκολς στην 4η περίοδο. Η επίθεση έμοιαζε πυραυλοκίνητη με τον Μπρέιντι να συνεργάζεται αγαστά με τους Έντελμαν και Γκρονκόσκι, αλλά η άμυνα αδυνατούσε να σταματήσει το ράννινγκ παιχνίδι των αντιπάλων. Ευτυχώς για τους Πάτριοτς το ράννινγκ παιχνίδι των Μπράουνς είναι ανύπαρκτο, όμως ο ρισίβερ Γκόρντον πραγματοποιεί επικές εμφανίσεις με 200+ γιάρδες σε δύο σερί ματς (ρεκόρ για το NFL)! Ακαθόριστο ποιος θα είναι ο βασικός κουόρτερμπακ των φιλοξενουμένων την Κυριακή, οι οποίοι με δύο σερί εντός έδρας ήττες έχασαν κάθε ελπίδα για κάτι καλό φέτος. Ο σύλλογος μπορεί να χτίσει στην πολύ καλή άμυνα που έχει δημιουργηθεί με πολλούς νεαρούς ταλαντούχους παίχτες. Οι Πάτριοτς θα κερδίσουν εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τον αγώνα, όμως το σπρεντ προσφέρεται πολύ ψηλά και κάνει αποτρεπτικό το ποντάρισμα. 

Νιου Γιορκ Τζετς (5-7)  -  Όκλαντ Ρέιντερς (4-8)
Οι Τζετς πριν ένα μήνα βρίσκονταν στο 5-4 και παρουσιάζονταν ως το φαβορί για την κατάληψη της 6ης θέσης. Ένα μήνα μετά είναι στο 5-7 με 3 σερί αποκαρδιωτικές ήττες, στις οποίες η επίθεση είναι τραγική με τον κουόρτερμπακ Σμιθ να γράφει ρεκόρ με τα λάθη του και τους ρισίβερς να μην μπορούν να κερδίσουν τις προσωπικές μονομαχίες, ενώ και η άμυνα έχει τις αδυναμίες τις στην πίσω ζώνη άμυνας. Στον τελευταίο αγώνα ηττήθηκαν εντός έδρας 3-23 από τους Ντόλφινς και ο προπονητής Ράιαν ζήτησε συγνώμη από τους φίλους της ομάδας για την εμφάνιση. Οι Ρέιντερς την προηγούμενη αγωνιστική ηττήθηκαν στο Ντάλας, αλλά η εμφάνιση τους ήταν θετική. Ο ρούκι κουόρτερμπακ ΜακΓκλόιν είχε τις κακές του στιγμές, αλλά εν γένει ήταν θετικός και η ομάδα του για 1 ημίχρονο κυριαρχούσε στον αγώνα. Η επανάληψη άνηκε στους Κάουμποϊς και οι Ρέιντερς έμειναν με τη γεύση της καλής εμφάνισης. Οι Ρέιντερς βασίζουν την επίθεση στο ράννινγκ παιχνίδι, όμως απέναντι στους Τζετς που έχουν την καλύτερη ράννινγκ άμυνα θα αντιμετωπίσουν προβλήματα. Οι Τζετς προτιμήθηκαν την προηγούμενη αγωνιστική και έπαθαν καθίζηση. Είναι σε πολύ κακό φεγγάρι αλλά και ικανοί για τη νίκη. Λογικά θα υπάρξει χαμηλό σκορ στον αγώνα αλλά και πάλι NO BET.

Φιλαδέλφια Ιγκλς (7-5)  -  Ντιτρόιτ Λάιονς (7-5)
Σημαντικός αγώνας για την διαμόρφωση των θέσεων στα πλέι-οφς της NFC. Οι Ιγκλς έκαναν την 4η σερί νίκη τους την προηγούμενη αγωνιστική επικρατώντας των Κάρντιναλς σε έναν αγώνα με πολλές αμφιλεγόμενες αποφάσεις των διαιτητών προς όφελος των Ιγκλς. Ο κουόρτερμπακ Φόουλς εκπλήσσει άπαντες με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις (δεν έχει ιντερσέπτιον!!!) και η επίθεση είναι άκρως επικίνδυνη, ενώ υπάρχει και αισθητή βελτίωση στην άμυνα. Η ομάδα έχει βρει ρυθμό και θα διεκδικήσει μέχρι τέλους μία θέση στα πλέι-οφς. Οι Λάιονς θριάμβευσαν απέναντι στους Πάκερς και σε συνδυασμό με την ήττα των Μπερς, είναι πολύ κοντά στην κατάκτηση της περιφέρειάς τους. Ήταν εντυπωσιακοί σε άμυνα και επίθεση και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στον αντίπαλο. Η επιθετική τριπλέτα Στάφορντ, Τζόνσον και Μπους ήταν ασταμάτητη και μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Εξαιρετική ψυχολογία στο σύλλογο ταξιδεύουν δίχως άγχος. Ο αγώνας μπορεί να εξελιχθεί σε φεστιβάλ επιθέσεων και πολύ υψηλό σκορ καθώς οι ομάδες διαθέτουν το ταλέντο. Όποια μπορέσει να εφαρμόσει κάποια αποτελεσματικά αμυντικά συστήματα θα πάρει και τον αγώνα. Οι Λάιονς δείχνουν πιο ποιοτικοί και σε τιμές αουτσάιντερ είναι επιλογή το ΔΙΠΛΟ.

Πίτσμπεργκ Στίλερς (5-7)  -  Μαϊάμι Ντόλφινς (6-6)
Οι Στίλερς ηττήθηκαν στο ντέρμπι από τους Ρέηβενς καθώς έκαναν άσχημο πρώτο μισό στον αγώνα και στο τέλος κυνηγούσαν για τη μεγάλη ανατροπή. Ο αγώνας με τους Ντόλφινς είναι τελικός για την ομάδα καθώς μία ήττα βάζει τέλος στη σεζόν. Ο κουόρτερμπακ Ρόθλισμπεργκερ δεν θα πρέπει να έχει κενά στην απόδοσή του για να έρθει η νίκη απέναντι σε μία καλή ομάδα. Ο ράννινγκ μπακ Μπελ που είχε ανεβάσει ρυθμό τελευταία έπαθε διάσειση και είναι αμφίβολος για την Κυριακή. Οι Ντόλφινς τις 3 τελευταίες αγωνιστικές παίζουν πολύ καλά. Νίκησαν τους Τσάρτζερς, ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες από του καυτούς Πάνθερς και συνέτριψαν εκτός έδρας τους Τζετς. Κοινός παρονομαστής στα 3 ματς η πολύ καλή άμυνα. Τα θέματα στην επιθετικά γραμμή παραμένουν καθώς ο κουόρτερμπακ Τάνεχιλ (έκανε εξαιρετικό 2ο ημίχρονο απέναντι στους Τζετς) δέχεται τα περισσότερα σακς στη λίγκα και το ράννινγκ παιχνίδι αγκομαχά. Όμως η άμυνα των Στίλερς δεν διαθέτει τα στοιχεία να εκμεταλλευτεί αυτές τις αδυναμίες, καθώς δεν ασκεί μεγάλη πίεση και η ράννινγκ άμυνα υποφέρει. Αν ο Τάνεχιλ παίξει όπως την προηγούμενη αγωνιστική και ο ρισίβερ Γουάλας (επιστρέφει 1η φορά ως αντίπαλος στο Πίτσμπεργκ) συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις οι Ντόλφινς μπορούν να πάρουν το διπλό. Η εικόνα των Ντόλφινς τον τελευταίο μήνα σε συνδυασμό με τα ευνοϊκά match ups οδηγούν στην επιλογή του διπλού σε τιμές αουτσάιντερ.

Τάμπα Μπέι Μπακανίρς (3-9)  -  Μπάφαλο Μπιλς (4-8)
Αγώνας παρηγοριάς για δύο ομάδες δίχως στόχους. Οι Μπακανίρς από καιρό έχουν αποχαιρετήσει τα πλέι-οφς, ενώ οι Μπιλς την προηγούμενη αγωνιστική με την ήττα-σοκ από τους Φάλκονς έχασαν κάθε ενδιαφέρον. Οι Μπακανίρς την προηγούμενη αγωνιστική πήγαν με σερί 3 νικών στην Καρολάινα και ηττήθηκαν εύκολα από τους φορμαρισμένους Πάνθερς. Ο ρούκι Γκλέννον έκανε την πρώτη του κακή εμφάνιση, με ελαφρυντικό όμως ότι αντιμετώπισε την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Η άμυνα της ομάδας δεν ήταν κακή και δημιούργησε λάθη, όμως δυσκολευόταν να σταματήσει το αντίπαλο ράννινγκ παιχνίδι. Οι Μπιλς μπήκαν δυνατά στον αγώνα με τους Φάλκονς πήραν ευρύ προβάδισμα, βρέθηκαν πίσω στο 2ο ημίχρονο αλλά επανήλθαν και είχαν 2 μεγάλες ευκαιρίες να πάρουν τον αγώνα με φιλντ γκολ, αλλά αυτοκτόνησαν σε δύο περιπτώσεις με τραγικά λάθη. Η άμυνα είχε πολλά προβλήματα και επέτρεψε πολλούς πόντους. Στα θετικά το εξαιρετικά αποτελεσματικό ράννινγκ παιχνίδι με τον εκρηκτικό Σπίλερ να κάνει τον καλύτερο αγώνα της σεζόν. Αμφίρροπος αγώνας ανάμεσα σε δύο απογοητευμένες ομάδες. ΝΟ ΒΕΤ.

Ουάσινγκτον Ρέντσκινς (3-9)  -  Κάνσας Σίτι Τσιφς (9-3)
Ο κατήφορος για τους Ρέντσκινς δεν έχει σταματημό καθώς ηττήθηκαν εντός έδρας και από τους Τζάιαντς 4η σερί ήττα για τους Ρέντσκινς με άσχημη εμφάνιση. Ο κουόρτερμπακ Γκρίφιν είναι φάντασμα του περσινού του εαυτού (καλύτερου ρούκι της σεζόν) και παρασέρνει όλη την ομάδα. Η άμυνα παραμένει αβελτίωτη, επιτρέπει πολλές γιάρδες στον αντίπαλο και 30,2 πόντους μ.ο. (2η χειρότερη στη λίγκα). Στα θετικά διαθέτει την καλύτερη ράννινγκ επίθεση στο πρωτάθλημα. Οι Τσιφς υπέστησαν 3η σερί ήττα (οι 2 από τους Μπρόνκος) και κλείδωσαν στην 5η θέση της AFC για τα πλέι-οφς. Τον τελευταίο μήνα η ομάδα έχει άλλα στοιχεία. Η άμυνα δεν είναι καλή όπως στο ξεκίνημα, όταν και ήταν η #1 στη λίγκα και επιτρέπει πολλούς πόντους, ενώ δεν κάνει και σακς καθώς οι Χιούστον και Χαλί αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Επιθετικά η αλλαγή είναι θετική καθώς ο κουόρτερμπακ Άλεξ Σμιθ έχει βρει ρυθμό, πραγματοποίησε 2 σερί εξαιρετικές εμφανίσεις, πάσαρε για πολλαπλά τάτσνταουν και συνεργαζόμενος με τον ασταμάτητο Τσαρλς δημιουργεί μία επικίνδυνη επίθεση. Η άθλια άμυνα των Ρέντσκινς σε συνδυασμό με την εικόνα των Τσιφς τελευταία οδηγούν στην επιλογή του OVER 44,5.

Ντένβερ Μπρόνκος (10-2)  -  Τένεσι Τάιτανς (5-7)
Οι Μπρόνκος πέτυχαν σπουδαία εκτός έδρας νίκη στο ντέρμπι με τους Τσιφς και ουσιαστικά κλείδωσαν την 1η θέση στην AFC αν θεωρηθεί πως θα κερδίσουν τα υπόλοιπα εύκολα 4 παιχνίδια. Η επίθεση πέταγε φωτιές με τον Μάννινγκ να κάνει εξαιρετικό ματς πασάροντας για 405 γιάρδες! Η πληθώρα ρισίβερς είναι εκπληκτική κάνοντας την αναχαίτιση των «επικίνδυνη αποστολή». Η επίθεση των Μπρόνκος είναι με διαφορά η καλύτερη φέτος και πάει να σπάσει όλα τα επιθετικά ρεκόρ στην ιστορία του NFL! Οι Τάιτανς πάλεψαν στο ντέρμπι με τους Κολτς αλλά ηττήθηκαν στο τέλος και έμειναν πολύ πίσω στη διεκδίκηση των πλέι-οφς. Η εμφάνιση ήταν καλή ειδικά αμυντικά περιορίζοντας τον αντίπαλο κουόρτερμπακ Λακ και κρατώντας το σκορ χαμηλά. Ο κουόρτερμπακ της ομάδας Φιτζπάτρικ ήταν εξαιρετικά φορμαρισμένος, αλλά έκανε την 1η του μέτρια εμφάνιση τον τελευταίο μήνα. Υπάρχουν ελπίδες στο σύλλογο για ντεμαράζ στο τέλος και πιθανό πλασάρισμα στην 6η θέση μέσα από ισοβαθμίες. Οι Μπρόνκος είναι το ξεκάθαρο φαβορί, όμως το σπρεντ είναι υψηλό και οι Τάιτανς δεν είναι ομάδα που θα ταπεινωθεί εύκολα.

Αριζόνα Κάρντιναλς (7-5)  -  Σεντ Λούις Ραμς (5-7)
Ντέρμπι της NFC δυτικής περιφέρειας. Οι Κάρντιναλς προερχόμενοι από σερί επιτυχιών ταξίδεψαν στη Φιλαδέλφια και ηττήθηκαν από τους Ιγκλς με παράπονα για κάποιες διαιτητικές αποφάσεις. Η επίθεση μπλόκαρε στο πρώτο μισό και μόνο στο τέλος κατάφερε να πλήξει τους αντιπάλους επιδιώκοντας τη μεγάλη ανατροπή. Ο κουόρτερμπακ Πάλμερ επέστρεψε στις ιντερσέπτιονς, αλλά είχε και κάποιες εντυπωσιακές πάσες. Η καλή άμυνα της ομάδας αντιμετωπίζει προβλήματα στην αναχαίτιση των αντίπαλων τάητ εντ στην εντ ζόουν.  Τελικός για τους Κάρντιναλς για να συνεχίσουν να διεκδικούν μία από τις wild card θέσεις των πλέι-οφς. Οι Ραμς αποχαιρέτησαν τις ελπίδες τους για πλέι-οφς στην ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής στο Σαν Φρανσίσκο. Αντιμετώπισαν μία πανίσχυρη ομάδα και επιθετικά δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα. Υποτάχθηκαν σε έναν ανώτερο αντίπαλο. Πριν από αυτή την ήττα είχαν εξαιρετικές εμφανίσεις και ευρείες νίκες επί των Κολτς και των Μπερς. Το ράννινγκ παιχνίδι με παρένθεση τον αγώνα απέναντι στους 49ερς αποδίδει τελευταία, ενώ και η άμυνα ασκεί τρομερή πίεση στον αντίπαλο κουόρτερμπακ.  Στον αγώνα του πρώτου γύρου οι Ραμς επικράτησαν 27-24. Ο αγώνας αναμένεται να είναι αμφίρροπος ανάμεσα σε δύο ομάδες που γνωρίζονται καλά. Το σπρεντ είναι υπερβολικό και το +7,5 στους Ραμς είναι άκρως ελκυστικό για ποντάρισμα.

Σαν Ντιέγκο Τσάρτζερς (5-7)  -  Νιου Γιορκ Τζάιαντς (5-7)
Οι Τσάρτζερς την προηγούμενη αγωνιστική υπέστησαν εντός έδρας ήττα από τους Μπένγκαλς και έμειναν πίσω για την διεκδίκηση της 6ης θέσης στην AFC. Δεν είχαν αντίδοτο για την ράννινγκ επίθεση των αντιπάλων και επιθετικά μπλόκαραν απέναντι σε μία πολύ καλή άμυνα. Ο κουόρτερμπακ Ρίβερς που διανύει τρομερή σεζόν, δεν εντυπωσίασε. Τελικός ο αγώνας με τους Τζάιαντς για να παραμείνουν στο κυνήγι των πλέι-οφς. Οι Τζάιαντς επικράτησαν εκτός έδρας στο ντέρμπι με τους Ρέντσκινς την προηγούμενη Κυριακή και τυπικά έμειναν ζωντανοί για την NFC ανατολική περιφέρεια. Για να κερδίσουν όμως την περιφέρεια πρέπει να γίνουν απίθανα πράγματα μέχρι το τέλος. Η εμφάνιση των Τζάιαντς ήταν μέτρια και πήραν τη νίκη επειδή εκμεταλλεύτηκαν το κακό φεγγάρι των αντιπάλων. Παράσημο για τη βελτιωμένη άμυνά τους, ότι περιόρισαν το περίφημο αντίπαλο ράννινγκ παιχνίδι. Ο Μάννινγκ έχει περιορίσει τις ιντερσέπτιόνς του, αλλά δεν εντυπωσιάζει με το παιχνίδι του. Η ομάδα έχει πολλά ζητήματα να λύσει και ένα σερί μέχρι το τέλος μοιάζει απίθανο. Οι Τσάρτζερς είναι καλύτερη ομάδα και αναμένεται να αντιδράσουν μετά την προηγούμενη ήττα. Προβάδισμα στον ΑΣΟ.

Σαν Φρανσίσκο 49ερς (8-4)  -  Σιάτλ Σίχοκς (11-1)
Σπουδαίο ντέρμπι της NFC δυτικής περιφέρειας με τρομερή αντιπαλότητα ανάμεσα στους δύο συλλόγους. Την 2η αγωνιστική οι Σίχοκς διέλυσαν εντός έδρας τους 49ερς με 29-3! Οι 49ερς την προηγούμενη αγωνιστική νίκησαν εύκολα εντός έδρας τους Ραμς με εντυπωσιακή αμυντική εμφάνιση (#3 άμυνα σε πόντους που επιτρέπει). Πολύ θετική για την ομάδα η επιστροφή από τραυματισμό του ρισίβερ Κράμπτρι που αναμένεται να ενισχύσει ιδιαιτέρως το πάσσινγκ παιχνίδι, το οποίο δεν αποδίδει με συνέπεια. Η εικόνα της ομάδας θυμίζει την περσινή όταν και έφτασε μέχρι το superbowl. Οι Σίχοκς διαθέτουν το καλύτερο ρεκόρ στο πρωτάθλημα και θεωρούνται ως η πληρέστερη ομάδα. Την προηγούμενη αγωνιστική διέλυσαν και τους ισχυρούς Σέιντς με 34-7 και κλείδωσαν ουσιαστικά την 1η θέση στη NFC και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφς. Η άμυνα είναι #1 σε γιάρδες και #2 σε πόντους που επιτρέπει, ενώ η επίθεση είναι #11 σε γιάρδες και #2 σε πόντους που σκοράρει. Η ομάδα είναι πλήρης σε όλους τους τομείς και ο περασμένος αγώνας ήταν μία ωδή στον κουόρτερμπακ Ουίλσον που έκανε απίθανο ματς και δείχνει ώριμος να οδηγήσει το σύλλογο στον πρώτο του τίτλο! Σπουδαίος αγώνας με εντονότερο κίνητρο για τους γηπεδούχους, οι οποίοι θα «σκυλιάσουν» για τη νίκη, όμως ποιος μπορεί να κοντράρει στοιχηματικά τους Σίχοκς; 

Νιου Όρλεανς Σέιντς (9-3)  -  Καρολάινα Πάνθερς (9-3)
Ντέρμπι κορυφής στη NFC νότια περιφέρεια. Σπουδαίος αγώνας που θα κρίνει πολλά, οι δύο ομάδες θα μονομαχήσουν για την περιφέρεια και τη 2η θέση στη NFC. Οι Σέιντς υπέστησαν ταπεινωτική ήττα στο Σιάτλ και φανέρωσαν αδυναμίες σε άμυνα και επίθεση. Απέναντι στους Σίχοκς όμως οι περισσότερες ομάδες μοιάζουν χειρότερες απ’ ότι είναι. Ο Μπριζ έκανε τη χειρότερη εμφάνισή του εδώ και 10 χρόνια και η επίθεση των Σέιντς πήρε λιγότερες από 200 γιάρδες, κάτι που είχε να συμβεί από το 2006!!! Εντός έδρας όμως η εικόνα της ομάδας είναι διαφορετική, η επίθεση ρολάρει και το ρεκόρ είναι στο 6-0. Οι Πάνθερς είναι καυτοί με 8 σερί νίκες και εντυπωσιακές εμφανίσεις. Διαθέτουν την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, τρέχουν αποτελεσματικά με πολλούς παίχτες, ενώ και ο κουόρτερμπακ Νιούτον δείχνει πιο ώριμος από ποτέ. Κρας τεστ για την άμυνα η αντιμετώπιση των Μπριζ, Γκράχαμ, Σπρόουλς κλπ. Σε δύο εβδομάδες οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στην έδρα των Πάνθερς. Οι Σέιντς λογικά θα αντιδράσουν έπειτα από τη συντριβή, όμως οι Πάνθερς είναι σε εξαιρετική κατάσταση για να κοντραριστούν σε ποντάρισμα. Ματσάρα για τηλεθέαση και όχι στοιχηματισμό.

Σικάγο Μπερς (6-6)  -  Ντάλας Κάουμποϊς (7-5)
Οι Μπερς «αυτοκτόνησαν» δις στον αγώνα με τους Βάικινγκς, διότι θα μπορούσαν να πάρουν το διπλό και στην κανονική διάρκεια και στην παράταση, όμως ο κίκερ αστόχησε σε εύκολο φιλντ γκολ και ήρθε η πικρή ήττα που τους φέρνει με την πλάτη στον τοίχο για τη διεκδίκηση της NFC βορρά. Επιθετικά ο αντικαταστάτης κουόρτερμπακ Μακάουν κάνει πολύ καλή δουλειά βρίσκοντας τους ταλαντούχους ρισίβερς της ομάδας. Ο ρισίβερ Τζέφρι έκανε «εξωγήινη» εμφάνιση στη Μινεσότα, όμως δεν έφτασε. Τρομερά προβλήματα αντιμετωπίζει η ομάδα στη ράννινγκ άμυνα, καθώς κάθε αντίπαλος τρέχει με ευκολία από κεντρικούς διαδρόμους. Τελικός ο αγώνας με τους Κάουμποϊς, μόνο με νίκη μπορούν να ελπίζουν διότι υστερούν σε πιθανή ισοβαθμία με τους Λάιονς. Οι Κάουμποϊς την προηγούμενη αγωνιστική κέρδισαν τους Ρέιντερς παρότι στο πρώτο ημίχρονο έδειξαν αιφνιδιασμένοι από τον αντίπαλο. Πίεσαν στο 2ο ημίχρονο και ανέτρεψαν την κατάσταση όπως είναι ικανοί να κάνουν εντός έδρας. Μακριά από το Ντάλας υστερούν φανερά με ρεκόρ 2-4 και για να μη χειροτερέψει το ρεκόρ θα πρέπει να τροφοδοτήσουν το Μάρεϊ στο ράννινγκ παιχνίδι και να χτυπήσουν στα αδύναμα σημεία των Μπερς. Οι ομάδες διαθέτουν επιθετικό ταλέντο και προβληματικές άμυνες: οι Μπερς σκοράρουν μ.ο. 26,9 πόντους (#5 στη λίγκα) και οι Κάουμποϊς 27,4 (#3). Οι Μπερς δέχονται μ.ο. 27,7 πόντους (5η χειρότερη) και οι Κάουμποϊς 25,2 (11η χειρότερη). Στατιστικώς το OVER 48,5 είναι «ζεστή» επιλογή.



ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Ρέηβενς -6,5         -        Βάικινγκς              (1)
Κάρντιναλς           -        Ραμς +7,5              (2)
Ρέντσκινς             -        Τσιφς                    (OVER 44,5)
Iγκλς                     -        Λάιονς                  (2)
Στίλερς                 -        Ντόλφινς              (2)
Μπερς                  -        Κάουμποϊς            (OVER 48,5)
Τσάρτζερς            -        Τζάιαντς               (1)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου