Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής και το πρόγραμμα των PLAY OFFS




Η κανονική σεζόν τελείωσε στο NFL και τώρα ξεκινούν τα πλέι-οφς!!! Συγκλονιστικό φινάλε στο πρωτάθλημα με πολλά να κρίνονται στο νήμα! Το πρόγραμμα περιελάμβανε συναρπαστικούς αγώνες, μεγάλα διπλά από Πάκερς, Ιγκλς και Πάνθερς και απρόσμενη πρόκριση των Τσάρτζερς.  Διαβάστε παρακάτω την εξέλιξη όλης της τελευταίας αγωνιστικής και το πώς διαμορφώθηκαν τελικά οι θέσεις των πλέι-οφς, με την πρεμιέρα τους να έρχεται το επόμενο Σάββατο. 


Ατλάντα Φάλκονς
20
21
Καρολάινα Πάνθερς
Σινσινάτι Μπένγκαλς
34
17
Μπάλτιμορ Ρέηβενς
Ιντιανάπολις Κολτς
30
10
Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς
Μαϊάμι Ντόλφινς
7
20
Νιου Γιορκ Τζετς
Μινεσότα Βάικινγκς
14
13
Ντιτρόιτ Λάιονς
Νιου Γιορκ Τζάιαντς
20
6
Ουάσινγκτον Ρέντσκινς
Πίτσμπεργκ Στίλερς
20
7
Κλίβελαντ Μπράουνς
Τένεσι Τάιτανς
16
10
Χιούστον Τέξανς
Αριζόνα Κάρντιναλς
20
23
Σαν Φρανσίσκο 49ερς
Σικάγο Μπερς
28
33
Γκριν Μπέι Πάκερς
Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς
34
20
Μπάφαλο Μπιλς
Νιου Όρλεανς Σέιντς
42
17
Τάμπα Μπέι Μπακανίρς
Όκλαντ Ρέιντερς
14
34
Ντένβερ Μπρόνκος
Σαν Ντιέγκο Τσάρτζερς
27
24
Κάνσας Σίτι Τσιφς
Σιάτλ Σίχοκς
27
9
Σεντ Λούις Ραμς
Ντάλας Κάουμποϊς
22
24
Φιλαδέλφια Ιγκλς


Φάλκονς 20 – Πάνθερς 21

Στην Ατλάντα οι γηπεδούχοι προέβαλλαν σθεναρή αντίσταση στο φαβορί, όμως οι Πάνθερς κατάφεραν να δραπετεύσουν με το διπλό που τους έδωσε την πρωτιά στην περιφέρεια και τη 2η θέση στη NFC, η οποία συνεπάγεται και ρεπό στον α’ γύρο των πλέι-οφς. Οι Φάλκονς μπήκαν δυνατά στον αγώνα, αιφνιδίασαν τον αντίπαλο και προηγήθηκαν 10-0 στην αρχή της 2ης περιόδου, αλλά οι Πάνθερς αντέδρασαν άμεσα και πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά 10-14, έπειτα από τραγική ιντερσέπτιον πάσα του κατά τ’ άλλα καλού χθες Ράιαν (280γ/2Τ/1ΙΝΤ). Στο β’ μέρος οι Φάλκονς επανήλθαν στο προβάδισμα 17-14 με υπέροχο τάτσνταουν του Γουάιτ (91γ/1Τ), αλλά οι Πάνθερς απάντησαν για το 17-21 στο τέλος της 3ης περιόδου. Ο Νιούτον (149γ/2Τ/1ΙΝΤ – 72γ ράννινγκ) ήταν μέτριος, αλλά όταν χρειάστηκε ολοκλήρωσε κρίσιμες φάσεις και με τα πόδια (φώτο). 20-21 στην 4η περίοδο και αγχωτικό φινάλε για τους Πάνθερς που εντέλει τα κατάφεραν και μετά το 2008 ξαναπαίζουν στα πλέι-οφς.

Μπένγκαλς 34 – Ρέηβενς 17

Οι πρωταθλητές έχασαν τα σκήπτρα! Οι Ρέηβενς ήταν κατώτεροι των περιστάσεων για ένα ακόμα παιχνίδι, ηττήθηκαν από τους Μπένγκαλς και αποκλείστηκαν από τα πλέι-οφς. Τα σημάδια ήταν ενθαρρυντικά στο ξεκίνημα για τους φιλοξενούμενους καθώς ο κουόρτερμπακ των Μπένγκαλς Ντάλτον (281γ/2Τ/4ΙΝΤ) ήταν κακός και υπέπεσε σε ιντερσέπτιονς, όμως η επίθεση της ομάδας δεν μπορούσε να εξαργυρώσει με τάτσνταουν τις καλές τοποθετήσεις στο γήπεδο. Στη συνέχεια οι Μπένγκαλς βρήκαν επιθετικές λύσεις και πήγαν στα αποδυτήρια 17-6 μπροστά. Οι Ρέηβενς έδειξαν να αντιδρούν στην επανάληψη και στο τέλος της 3ης περιόδου ισοφάρισαν σε 17-17 δείχνοντας ότι θα διεκδικήσουν τον αγώνα στα ίσια. Η 4η περίοδος όμως ήταν μία σύνοψη της φετινής ομάδας. Η επίθεση μπλόκαρε, ο Φλάκο (192γ/1Τ/3ΙΝΤ) έκανε τραγικά λάθη, το ράννινγκ παιχνίδι ήταν ανύπαρκτο και μοιραία ήρθε η ήττα – αποκλεισμός. Οι Μπένγκαλς με τη σειρά τους έκαναν το 8-0 φέτος εντός έδρας, τερμάτισαν 3οι στην AFC και αν ο Ντάλτον πάψει να μοιράζει ιντερσέπτιονς στους αντιπάλους η ομάδα έχει το ταλέντο σε όλες τις θέσεις και τα φόντα να φτάσει πολύ ψηλά. Την ερχόμενη Κυριακή για τον wild card γύρο των πλέι-οφς φιλοξενεί τους Τσάρτζερς.

Κολτς 30 – Τζάγκουαρς 10
Στην Ιντιανάπολις οι γηπεδούχοι είχαν εύκολο έργο και πήραν άνετη νίκη όμως δεν κατάφεραν να ανελιχθούν στον πίνακα των πλέι-οφς. Ο κουόρτερμπακ Λακ (282γ/1Τ) ήταν αλάνθαστος, ο ρισίβερ Χίλτον (155γ) ασταμάτητος και η άμυνα ασφυκτική με μπροστάρη το βετεράνο Μάθις, ο οποίος τερμάτισε #1 σε σακς στο πρωτάθλημα με 19,5! Ο αγώνας κρίθηκε από νωρίς όταν το σκορ στην 1η περίοδο ήταν ήδη 17-0 και η συνέχεια ήταν απλά διαδικαστική. Οι Κολτς τέλειωσαν δυναμικά τη σεζόν με 3 νίκες και το Σάββατο φιλοξενούν τους Τσιφς στην πρεμιέρα των πλέι-οφς.

Ντόλφινς 7 – Τζετς 20
Στο Μαϊάμι οι γηπεδούχοι λύγισαν μπροστά στην πρόκληση των πλέι-οφς και υπέστησαν οδυνηρή ήττα - αποκλεισμό από τους αδιάφορους Τζετς. Οι Ντόλφινς καίγονταν για τη νίκη και προηγήθηκαν στην αρχή της 2ης περιόδου, αλλά κατάφεραν να δεχθούν 14 πόντους πριν το ημίχρονο από μία αναιμική επίθεση. Το 2ο ημίχρονο ήταν ένα δράμα για τον Τάνεχιλ (204γ/1Τ/3ΙΝΤ) και την επίθεση του καθώς δεν πλησίασαν καν στην αντίπαλη εντ ζόουν. Οι Τζετς με πιεστική άμυνα και πολύ ράννινγκ παιχνίδι στην επίθεση σκόραραν δις με φιλντ γκολς και ροκάνισαν το χρονόμετρο κατακτώντας μία εντέλει εύκολη νίκη απέναντι σε έναν υπέρ του δέοντος αγχωμένο αντίπαλο. Οι Ντόλφινς χρειάζονταν μία νίκη στους 2 τελευταίους αγώνες απέναντι σε ομάδες με αρνητικό ρεκόρ για να παίξουν στα πλέι-οφς και κατάφεραν να σκοράρουν συνολικά μόλις 7 πόντους!

Βάικινγκς 14 – Λάιονς 13
Σε έναν από τους ελάχιστους αδιάφορους αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής, οι Βάικινγκς αποχαιρέτησαν το παλιό τους γήπεδο με μία νίκη γοήτρου. Πολύ ενθαρρυντικές εμφανίσεις για το μέλλον από τους νεαρούς Ασιάτα (115γ) και Πάτερσον (85γ/2Τ) των γηπεδούχων. Οι Λάιονς έχασαν και πάλι και τελείωσαν τη σεζόν με ένα επιμέρους 1-6 ρεκόρ! Ο προπονητής Φρέιζερ των Βάικινγκς είναι ήδη χωρίς δουλειά και κάτι ανάλογο αναμένεται και για τον Σουάρτζ των Λάιονς.

Τζάιαντς 20 – Ρέντσκινς 6
Στη βροχερή Νέα Υόρκη σε έναν αγώνα – αγγαρεία οι γηπεδούχοι πήραν εύκολη νίκη και έκλεισαν θετικά μία κατά τ’ άλλα πολύ κακή χρονιά. Πολλοί αναπληρωματικοί πήραν ευκαιρίες εκατέρωθεν και αυτός που ξεχώρισε και έκανε και τη διαφορά στον αγώνα ήταν ο Τζέρνιγκαν (147γ/2Τ) των Τζάιαντς. 8η σερί ήττα για τους αποκαρδιωτικούς Ρέντσκινς που πήγαν για τουρισμό στο «Μεγάλο Μήλο» και έχουν πολλά να διορθώσουν για την επόμενη σεζόν. Παρελθόν ήδη αποτελεί ο προπονητής Σάναχαν έπειτα από 4 χρόνια.

Στίλερς 20 – Μπράουνς 7
Στο Πίτσμπεργκ οι γηπεδούχοι ήθελαν τη νίκη και ένα μπαράζ ηττών για να μπουν στα πλέι-οφς και έφθασαν μία ανάσα από το να πάρουν αυτή την απρόσμενη πρόκριση. Η νίκη ήταν εύκολη υπόθεση απέναντι σε μία πολύ μέτρια ομάδα. Ο κουόρτερμπακ Ρόθλισμπεργκερ (179γ/1Τ/2ΙΝΤ) δεν έκανε καλό ματς, όμως αυτό δε φάνηκε. Ο ρούκι ράννινγκ μπακ Μπελ (90γ/1Τ) ήταν ασταμάτητος στο πρώτο ημίχρονο όταν και κρίθηκε ουσιαστικά ο αγώνας. Η επίθεση των Μπράουνς ήταν αναποτελεσματική και κατάφερε να γράψει πόντους μόνο στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα  Οι Στίλερς αφού πήραν τη νίκη, αργά ήθελαν την ήττα των Τσάρτζερς και έμπαιναν 6οι στα πλέι-οφς, όμως είδαν τους Καλιφορνέζους να παίρνουν δραματική νίκη – πρόκριση.

Τάιτανς 16 – Τέξανς 10
Στον πιο αδιάφορο αγώνα της σεζόν οι γηπεδούχοι Τάιτανς πήραν μία νίκη γοήτρου απέναντι στο «φάντασμα» ομάδας που είναι οι Τέξανς. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν τις 14 σερί ήττες και θα διαλέξουν τη #1 επιλογή στο επόμενο ντραφτ. Ο αγώνας ήταν κακώς με δύο προβληματικές επιθέσεις να κάνουν πολλά λάθη. Για τους νικητές ξεχώρισε ο ράννινγκ μπακ Τζόνσον (141γ/1Τ) που έκλεισε θετικά μία καλή σε ατομικό επίπεδο σεζόν, ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισε ο άγνωστος μέχρι χθες Γκράιμς (126γ/1Τ).

Κάρντιναλς 20 – 49ερς 23
Στην Αριζόνα οι φιλοξενούμενοι 49ερς πήραν μία νίκη γοήτρου έτσι όπως εξελίχθηκαν οι υπόλοιποι αγώνες με φιλντ γκολ στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Για να πετύχουν τους στόχους τους οι δύο ομάδες εκτός από δικιά τους νίκη χρειάζονταν και ήττες: από τους Σέιντς οι Κάρντιναλς και από τους Σίχοκς οι 49ερς. Σίχοκς και Σέιντς όμως καθάρισαν πολύ νωρίς τους αγώνες τους οπότε οι δύο ομάδες βρέθηκαν να αγωνίζονται δίχως βαθμολογικό αντίκρισμα. Οι φιλοξενούμενοι με έναν εκπληκτικό Κάπερνικ (310γ/2Τ) να πασάρει και έναν ασταμάτητο Μπόλντιν (149γ/1Τ) να υποδέχεται προηγήθηκαν 0-17 στην 1η περίοδο κιόλας. Από κει κι έπειτα όμως η επίθεση κόλλησε και σκορ ξαναήρθε μόνο στην 4η περίοδο. Οι Κάρντιναλς επέστρεψαν στη διεκδίκηση της νίκης και ισοφάρισαν δις στην 4η περίοδο με τον Πάλμερ (407γ/2Τ/1ΙΝΤ) να πραγματοποιεί πολύ καλή εμφάνιση, έχοντας πολλές επιλογές σε ρισίβερς. Με το σκορ στο 20-20 και με 29 δευτερόλεπτα στο χρονόμετρο οι 49ερς βρήκαν τις τραβηγμένες φάσεις που χρειάζονταν για να φτάσουν σε απόσταση φιντ γκολ, με το οποίο και πέρασαν νικηφόρα από την έρημο και έφτασαν τις 6 σερί νίκες. Εκτός συνέχειας οι πολύ καλοί Κάρντιναλς, την Κυριακή αργά θα αγωνιστούν οι 49ερς στην έδρα των Πάκερς, στην αυλαία του πρώτου γύρου των πλέι-οφς.

Μπερς 28 – Πάκερς 33

Στο Σικάγο οι Πάκερς πήραν ιστορική νίκη επί των μεγάλων αντιπάλων τους και προκρίθηκαν στα πλέι-οφς. Ο αγώνας ήταν άκρως συναρπαστικός με εναλλαγές στο προβάδισμα και μεγάλες φάσεις! Ο Ρότζερς (φωτό) επέστρεψε για τους Πάκερς, όμως στο πρώτο ημίχρονο τα σημάδια ήταν πολύ άσχημα καθώς ο ταλαντούχος κουόρτερμπακ υπέπεσε σε δύο σημαντικά λάθη (ιντερσέπτιονς). Παρόλο που στο πρώτο μέρος η επίθεση των Πάκερς δεν έδειχνε να πατά πολύ καλά, οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια 7-13 μπροστά. Με το ξεκίνημα της επανάληψης οι Μπερς πέρασαν μπροστά 14-13 χάρη σε τάτσνταουν του εξαιρετικού Φορτέ (157γ/3Τ), όμως η απάντηση ήταν άμεση από τους φιλοξενούμενους για το 14-20 του Κομπ (55γ/2Τ). Οι Μπερς σκόραραν και πάλι με το Φορτέ για το 21-20 της 3ης περιόδου και στα πρώτα δευτερόλεπτα της 4ης ο Κάτλερ (226γ/2Τ/1ΙΝΤ) τροφοδότησε το Μάρσαλ (74γ/1Τ) και διεύρυνε το προβάδισμα για τους γηπεδούχους σε 28-20. Στην 4η περίοδο όμως ο Ρότζερς (318γ/2Τ/2ΙΝΤ) απέδειξε γιατί θεωρείται ο καλύτερος όλων στο NFL. Οργάνωσε δύο κρίσιμα ντράιβς σε αγαστή συνεργασία με το Νέλσον (161γ) και οδήγησε την ομάδα του στην επική νίκη. Χάι λάιτ της βραδιάς η εκπληκτική του ενέργεια και πάσα 48 γιαρδών για το νικητήριο τάτσνταουν στον Κομπ στο τελευταίο λεπτό. Αργά το βράδυ της επόμενης Κυριακής οι Πάκερς θα φιλοξενήσουν τους 49ερς σε μία επανάληψη των περσινών πλέι-οφς, ενώ οι Μπερς θα δουν και φέτος τα πλέι-οφς από την τηλεόραση.

Πάτριοτς 34 – Μπιλς 20
Στα βροχερά προάστια της Βοστόνης οι Πάτριοτς είχαν εύκολο έργο απέναντι στους αδιάφορους Μπιλς και πήραν τη νίκη που τους κράτησε στη 2η θέση της AFC που συνεπάγεται και ρεπό στον πρώτο γύρο των πλέι-οφς. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο ράννινγκ μπακ Μπλάουντ με 189 γιάρδες και 2 τάτσνταουν, ενώ ολοκλήρωσε και απίθανες επιστροφές από αντίπαλα κικς. Ο Μπρέιντι (122γ/1Τ/1ΙΝΤ) δε χρειάστηκε να κάνει πολλά. Οι Μπιλς έδειξαν μαχητικότητα όμως δεν άντεξαν στο ρυθμό των γηπεδούχων. Ξεχώρισε το δίδυμο των ράννινγκ μπακ τους που ήταν και πάλι αποτελεσματικό. Σπίλερ (105γ) και Τζάκσον (60γ/1Τ).

Σέιντς 42 – Μπακανίρς 17
Στη Νέα Ορλεάνη οι Σέιντς με νίκη προκρίνονταν στα πλέι-οφς και την πέτυχαν με εμφατικό τρόπο. Ο Μπριζ (381γ/4Τ – 1Τ ράννινγκ) ήταν εκπληκτικός και η επίθεση έπαιξε με το πόδι στο γκάζι από το πρώτο δευτερόλεπτο. Γκράχαμ, Μουρ και Στιλς είχαν όλοι από 70+ γιάρδες και 1 τάτσνταουν, ενώ πλουραλισμός υπήρξε και στο ράννινγκ παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι σκόραραν με σταθερό ρυθμό και ο αγώνας είχε χάσει το ενδιαφέρον του από νωρίς. Οι Μπακανίρς δεν κατάφεραν να προβάλλουν μεγάλη αντίσταση αμυντικά, ενώ και η επίθεση ήταν ξανά προβληματική. Για τον α’ πρώτο γύρο των πλέι-οφς το ερχόμενο Σάββατο αργά οι Σέιντς θα φιλοξενηθούν στην έδρα των Ιγκλς.

Ρέιντερς 14 – Μπρόνκος 34
Στο Όκλαντ ο Πέιτον Μάννινγκ και οι Μπρόνκος έσπασαν όλα τα επιθετικά ρεκόρ του αθλήματος. Ο βετεράνος κουόρτερμπακ έφτασε τις 55 τάτσνταουν πάσες και 5.477 γιάρδες στη σεζόν που αποτελούν ρεκόρ στην ιστορία του NFL, ενώ και οι 606 πόντοι που κατέγραψαν οι Μπρόνκος είναι ρεκόρ συγκομιδής πόντων για μία σεζόν!!! Και όλα αυτά σε ένα ημίχρονο, καθώς στο 0-31 της ανάπαυλας Μάννινγκ (266γ/4Τ) και λοιποί βασικοί αντικαταστάθηκαν. Εξαιρετικός χθες για 30 λεπτά ο Ντεμάριους Τόμας (113γ/2Τ) σε μία σεζόν που αυτός και άλλοι 4 συμπαίκτες του είχαν διψήφιο αριθμό τάτσνταουν (Ντέκερ, Γουέλκερ, Μορένο και Τζούλιους Τόμας). Με τη νίκη οι Μπρόνκος κλείδωσαν την 1η θέση στην AFC, έχουν πια το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας μέχρι το Superbowl και είναι το μεγάλο φαβορί για να φτάσουν εκεί.

Τσάρτζερς 27 – Τσιφς 24

Στο Σαν Ντιέγκο πριν το εναρκτήριο λάκτισμα οι Τσάρτζερς είχαν μάθει τα καλά νέα πως Ντόλφινς και Ρέηβενς είχαν ηττηθεί και ήξεραν πως με νίκη θα ήταν αυτοί που θα προκρίνονταν ως το #6 στην AFC. Αυτό ίσως τους άγχωσε ή τους χαλάρωσε υπερβολικά καθώς το ξεκίνημα δεν ήταν καλό και οι Τσιφς που αγωνίστηκαν δίχως τα αστέρια τους (ο προπονητής τους προστάτευσε ενόψει πλέι-οφς) μπήκαν δυνατά στον αγώνα και κρατούσαν σταθερό προβάδισμα μέχρι τα μέσα της 4ης περιόδου. Οι αντικαταστάτες Ντάνιελ (200γ/1Τ) και Ντέιβις (81γ/2Τ) φάνηκαν αντάξιοι της πρόκλησης και έβαλαν δύσκολα στους γηπεδούχους. Με το σκορ στο 14-24 στην αρχή της 4ης περιόδου οι Τσάρτζερς αφυπνίστηκαν και με πρωταγωνιστή τον εκπληκτικό και πάλι ράννινγκ μπακ Μάθιουζ (144γ) ισοφάρισαν σε 24-24 με 3:30 στο χρονόμετρο. Σ’ αυτά τα δευτερόλεπτα οι Τσιφς πήραν σημαντικές γιάρδες και έφτασαν σε απόσταση βολής για το νικητήριο φιλντ γκολ που θα έστελνε στα πλέι-οφς τους Στίλερς! Ο κίκερ Σάκοπ  από 41 γιάρδες παραδόξως αστόχησε (φωτό) και ο αγώνας οδηγήθηκε σε παράταση. Εκεί το μομέντουμ το είχαν οι γηπεδούχοι και με εύστοχο φιλντ γκολ πήραν τη νίκη και μαζί της σπουδαία πρόκριση στα πλέι-οφς. Τέλειωσαν τη σεζόν με 4 σερί νίκες, ενώ στις 2 τελευταίες αγωνιστικές οι ομάδες που καταδίωκαν (Ντόλφινς και Ρέηβενς) έχασαν όλους τους αγώνες και άνοιξαν το παράθυρο για τους Τσάρτζερς. Αμφότερες ομάδες συνεχίζουν, οι Τσάρτζερς θα ταξιδέψουν στο Σινσινάτι για τον αγώνα της Κυριακής, ενώ οι Τσιφς θα παίξουν στην Ιντιανάπολις το Σάββατο.

Σίχοκς 27 – Ραμς 9

Στο Σιάτλ οι γηπεδούχοι Σίχοκς χρειάζονταν τη νίκη για την 1η θέση στη NFC και έβγαλαν μεγάλη αντίδραση για την εντός έδρας ήττα της προηγούμενης Κυριακής. Οι Σίχοκς εμφανίστηκαν όπως συνηθίζουν όλη τη σεζόν, με ασφυκτική άμυνα από την οποία θρέφεται και η επίθεση, ενώ επιθετικά το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στο ράννινγκ παιχνίδι. Η άμυνα νωρίς σκόραρε με ιντερσέπτιον και έδωσε το σύνθημα, ενώ ο ράννινγκ μπακ Λυντς (97γ/1Τ) ήταν πηγή ενέργειας σε όλο τον αγώνα. Εξαιρετική η  παρουσία και του ρισίβερ Τέητ (129γ/1Τ) Η αναμέτρηση σε πολλά σημεία έμοιαζε με καυγά συμμοριών σε κάποια πλατεία από τα πολλά εκτός φάσης χτυπήματα και τους κάθε είδους τσαμπουκάδες ανάμεσα σε αντίπαλους παίχτες που έχουν χρόνια αντιπαλότητα. Οι Ραμς δεν μπόρεσαν να πάρουν ανάσα στην αντίπαλη έδρα και αρκέστηκαν μόνο σε καυγάδες. Με τη νίκη αυτή οι Σίχοκς έχουν ρεπό αυτό το Σ/Κ και θα έχουν πλεονέκτημα έδρας μέχρι το Superbowl.

Κάουμποϊς 22 – Ιγκλς 24

Στον τελικό του Ντάλας οι Ιγκλς πήραν μεγάλη εκτός έδρας νίκη και προκρίθηκαν στα πλέι-οφς. Οι Κάουμποϊς έπαιζαν για 3η σερί χρονιά αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής που θα έκρινε τη σεζόν τους και για 3η φορά απέτυχαν να κερδίσουν. Σημαντική αποδείχθηκε η απουσία του βασικού κουόρτερμπακ Ρόμο καθώς η άμυνα κατάφερε να περιορίσει αισθητά την πυραυλοκίνητη επίθεση των Ιγκλς. Ο αγώνας ήταν ισορροπημένος στο πρώτο ημίχρονο, όμως 2 λάθη της επίθεσης των Κάουμποϊς έδωσαν την ευκαιρία στους Ιγκλς να προηγηθούν 10-17 στο ημίχρονο. Ο Φόουλς (263γ/2Τ) ήταν μέτριος, όμως ο ράννινγκ μπακ Μακόι (131γ) ήταν ο MVP για τους Ιγκλς. Οι φιλοξενούμενοι δεν ξέφυγαν ποτέ στο σκορ και οι Κάουμποϊς είχαν την ευκαιρία δύο φορές να χτυπήσουν τον αγώνα. Μία για να ισοφαρίσουν με 2ποντη μετατροπή έπειτα από τάτσνταουν και μία στο τελευταίο δίλεπτο και ενώ χρειάζονταν μόνο ένα φιλντ γκολ για τη νίκη. Ο αντικαταστάτης κουόρτερμπακ Όρτον (358γ/2Τ/2ΙΝΤ) συνεργάστηκε αποτελεσματικά με το Γουίτεν (135γ) σε όλο το ματς και έπαιρνε γιάρδες στο γήπεδο, όμως ήταν αναποτελεσματικός κοντά στην αντίπαλη εντ ζόουν και στα κρίσιμα τελευταία δευτερόλεπτα υπέπεσε σε τραγικό λάθος – ιντερσέπτιον που τέλειωσε τον αγώνα και τη σεζόν για τους Κάουμποϊς. Και πάλι σε διακοπές οι Κάουμποϊς Γενάρη μήνα, αλλά οι Ιγκλς το ερχόμενο βράδυ Σαββάτου υποδέχονται τους Σέιντς για τα πλέι-οφς.




PLAY OFFS


1ος γύρος πλέι-οφς:

Ιντιανάπολις Κολτς (4)
AFC
Σάββατο
23:30
Κάνσας Σίτι Τσιφς (5)
Φιλαδέλφια Ιγκλς (3)
NFC
Σάββατο
03:30
Νιου Όρλεανς Σέιντς (6)
Σινσινάτι Μπένγκαλς (3)
AFC
Κυριακή
20:00
Σαν Ντιέγκο Τσάρτζερς (6)
Γκριν Μπέι Πάκερς (4)
NFC
Κυριακή
23:45
Σαν Φρανσίσκο 49ερς (5)

Ρεπό και περιμένουν:

AFC :   Ντένβερ Μπρόνκος                (1)
            Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς         (2)

ΝFC :  Σιάτλ Σίχοκς                            (1)
            Καρολάινα Πάνθερς               (2)

(το υψηλότερο νούμερο θα φιλοξενήσει το χαμηλότερο που θα περάσει στον επόμενο γύρο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου