Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Αποτελέσματα 15ης αγωνιστικής




Η 15η αγωνιστική ολοκληρώθηκε και το πρόγραμμα περιελάμβανε εκπλήξεις με ήττες από πρωτοπόρες ομάδες. Με δύο αγώνες να απομένουν, ελάχιστα έχουν κριθεί και οι δύο επόμενες βδομάδες αναμένονται με σασπένς. Τις μεγάλες νίκες της αγωνιστικής έκαναν οι Ντόλφινς και οι Ρέηβενς, ενώ οι Κάουμποϊς «αυτοκτόνησαν» εντός έδρας. Διαβάστε παρακάτω όλη την εξέλιξη της 15ης αγωνιστικής: 


Ντένβερ Μπρόνκος
20
27
Σαν Ντιέγκο Τσάρτζερς
Ατλάντα Φάλκονς
27
26
Ουάσινγκτον Ρέντσκινς
Κλίβελαντ Μπράουνς
31
38
Σικάγο Μπερς
Ιντιανάπολις Κολτς
25
3
Χιούστον Τέξανς
Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς
20
27
Μπάφαλο Μπιλς
Μαϊάμι Ντόλφινς
24
20
Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς
Μινεσότα Βάικινγκς
48
30
Φιλαδέλφια Ιγκλς
Νιου Γιορκ Τζάιαντς
0
23
Σιάτλ Σίχοκς
Τάμπα Μπέι Μπακανίρς
14
33
Σαν Φρανσίσκο 49ερς
Καρολάινα Πάνθερς
30
20
Νιου Γιορκ Τζετς
Όκλαντ Ρέιντερς
31
56
Κάνσας Σίτι Τσιφς
Ντάλας Κάουμποϊς
36
37
Γκριν Μπέι Πάκερς
Σεντ Λούις Ραμς
27
16
Νιου Όρλεανς Σέιντς
Τένεσι Τάιτανς
34
37
Αριζόνα Κάρντιναλς
Πίτσμπεργκ Στίλερς
30
20
Σινσινάτι Μπένγκαλς
Ντιτρόιτ Λάιονς
16
18
Μπάλτιμορ Ρέηβενς


Την Πέμπτη στο Ντένβερ έλαβε χώρα μεγάλη έκπληξη. Οι μέχρι πρότινος αήττητοι εντός έδρας Μπρόνκος ηττήθηκαν από τους Τσάρτζερς 20-27 και έθεσαν την 1η τους θέση στη AFC εν αμφιβόλλω. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με θράσος στον αγώνα και κατάφεραν να περιορίσουν δραστικά την εκρηκτική επίθεση των αντιπάλων. Χειρότερη φετινή συγκομιδή οι 20 πόντοι για τους Μπρόνκος, ενώ αμυντικά «τρυπήθηκαν» από το ράννινγκ παιχνίδι των Τσάρτζερς με αιχμή τον (φωτό) Μάθιουζ (127γ/1Τ). Οι Τσάρτζερς παρότι μεγάλο αουτσάιντερ πριν το ξεκίνημα του αγώνα, κοίταξαν στα μάτια τον αντίπαλο και επέβαλλαν το ρυθμό τους από την αρχή μέχρι το τέλος και η νίκη ήρθε σχετικά εύκολα. Αλάνθαστος ο κουόρτερμπακ Ρίβερς (166γ/2Τ) και εξαιρετική η άμυνα που έκανε δύσκολη τη ζωή του Μάννινγκ (289γ/2Τ/1ΙΝΤ) και περιόρισε το αντίπαλο ράννινγκ παιχνίδι σε μόλις 18 γιάρδες!!! Στο 7-7 οι Τσάρτζερς είναι ζωντανοί για τα πλέι-οφς. Παρά την ήττα και το 11-3 οι Μπρόνκος παραμένουν #1 στην AFC καθώς οι Πάτριοτς ηττήθηκαν επίσης.
            Στην Ατλάντα ο αγώνας ήταν αδιάφορος για τις υψηλές θέσεις και οι Φάλκονς με τους Ρέντσκινς είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν καινούρια πράγματα στο παιχνίδι τους. Οι γηπεδούχοι Φάλκονς επικράτησαν τελικά 27-26 σε ένα φινάλε με περίεργη εξέλιξη. Οι φιλοξενούμενοι ενώ ήταν 27-20 πίσω στο σκορ κατάφεραν να σκοράρουν τάτσνταουν μέσα στο τελευταίο λεπτό, όμως αντί να ισοφαρίσουν με τον έξτρα πόντο και να στείλουν τον αγώνα στην παράταση, ρίσκαραν να επιχειρήσουν 2ποντη μετατροπή για να νικήσουν και απέτυχαν. Ο αγώνας είχε πολλά λάθη εκατέρωθεν και η εξέλιξη ήταν αμφίρροπη. Οι Ρέντσκινς για πρώτη φορά φέτος αγωνίστηκαν με βασικό κουορτερμπακ το #2 Κάζινς (381γ/3Τ/2ΙΝΤ/1Φ) που έκανε 3 λάθη αλλά πήρε και πολλές γιάρδες στο γήπεδο. Στο 4-10 οι Φάλκονς, στο 3-11 οι Ρέντσκινς σε μία σεζόν που θέλουν να ξεπεράσουν άμεσα οι δύο ομάδες.
           
Στο Κλίβελαντ οι φιλοξενούμενοι Μπερς πήραν πολύτιμη νίκη με 31-38 επί των αξιόμαχων Μπράουνς. Ο αγώνας περιελάμβανε λάθη εκατέρωθεν, 3 αμυντικά τάτσνταουν (2 για Μπράουνς, 1 για Μπερς) και σασπένς μέχρι τα μέσα της 4ης περιόδου. Για τους Μπερς επέστρεψε ο βασικός κουόρτερμπακ (φωτό) Κάτλερ (265γ/3Τ/2ΙΝΤ) και στην αρχή της αναμέτρησης έδειξε «σκουριασμένος»  πασάροντας για 2 ιντερσέπτιονς, όμως στη συνέχεια βελτιώθηκε τρομερά και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη. Η επίθεση των Μπερς επιβεβαίωσε το πόσο πολυδιάστατη και επικίνδυνη είναι με τους γνωστούς πρωταγωνιστές: ο Φορτέ τρέχοντας (127γ) και οι Μάρσαλ (95γ/1Τ), Τζέφρι (72γ/1Τ) υποδεχόμενοι την μπάλα διέλυσαν την καλή αντίπαλη άμυνα και κάλυψαν τις χτυπητές αδυναμίες της δικιάς τους άμυνας. Στο 8-6 οι Μπερς σε συνδυασμό με την ήττα των Λάιονς επέστρεψαν στην κορυφή της NFC βορρά. Στο 4-10 οι Μπράουνς η χρονιά τους έχει τελειώσει εδώ και καιρό.
            Σε έναν από τους λιγότερο ενδιαφέροντες αγώνες της αγωνιστικής οι Κολτς επικράτησαν εύκολα εντός έδρας των Τέξανς με 25-3. Οι γηπεδούχοι είχαν πολύ εύκολο έργο απέναντι σε μία ομάδα που έχει 12 σερί ήττες και μοιάζει παραδομένη μετά και την απόλυση του προπονητή της. Ο Λακ (180γ/2Τ/1ΙΝΤ) και η παρέα του δεν παρήγαγαν σπουδαία νούμερα επιθετικά, όμως η άμυνα των Κολτς έκανε πάρτι απέναντι στην αναιμική επίθεση των Τέξανς. Εύκολη επικράτηση και 9-5 για τους Κολτς που έχουν κλειδώσει την περιφέρεια και την 4η θέση στα πλέι-οφς. Στο 2-12 οι Τέξανς θα επιλέξουν πρώτοι στο επόμενο ντράφτ.
            Στον 3ο και τελευταίο αδιάφορο αγώνα της αγωνιστικής οι Μπιλς πήραν εκτός έδρας νίκη 20-27 επί των φορμαρισμένων Τζάγκουαρς. Οι δύο ομάδες προφύλαξαν αρκετούς βασικούς και είχαν πολλά νέα πρόσωπα στο γήπεδο που άφησαν καλές εντυπώσεις. Σε έναν αγώνα δίχως σκοπιμότητες αμφότερες οι ομάδες έτρεξαν αποτελεσματικά με την μπάλα, όμως οι Τζάγκουαρς ήταν αυτοί που υπέπεσαν σε κομβικά λάθη κοντά στην αντίπαλη εντ ζόουν και το πλήρωσαν με την ήττα. Ο κουόρτερμπακ των νικητών Μπιλς Μάνιουελ (193/2Τ/1ΙΝΤ) δεν εντυπωσίασε αλλά συνήλθε από την τραγική εμφάνιση της προηγούμενης Κυριακής. Στο 5-9 οι Μπιλς, στο 4-10 οι Τζάγκουαρς,  οι δύο ομάδες καταστρώνουν ήδη τα σχέδιά τους για την επόμενη σεζόν.
            Στο Μαϊάμι οι φίλοι των Ντόλφινς δεν είχαν παρακολουθήσει εντός έδρας αγώνα με βαθμολογικό ενδιαφέρον μέσα στο Δεκέμβρη εδώ και πολλά χρόνια. Η ομάδα τους όμως φέτος είναι σε πολύ καλό μομέντουμ με αποκορύφωμα τη σπουδαία νίκη της Κυριακής επί των μεγάλων αντιπάλων Πάτριοτς με 24-20. Η αναμέτρηση ήταν πολύ αμφίρροπη με εναλλαγές στο προβάδισμα και άκρως δραματικό φινάλε. Οι Πάτριοτς προηγήθηκαν 0-10 νωρίς και στα αποδυτήρια πήγαν μπροστά 7-10.  Στην αρχή του β’ μέρους οι γηπεδούχοι διεύρυναν το σερί τους στους 17 αναπάντητους πόντους και πήραν κεφάλι 17-10 στην τελευταία φάση της 3ης περιόδου. Το ντέρμπι όμως καλά κρατούσε και οι Πάτριοτς επέστρεψαν στο προβάδισμα 17-20 με 4 λεπτά στο χρονόμετρο. Αλλά ο  νεαρός κουόρτερμπακ των Ντόλφινς Τάνεχιλ (312γ/3Τ) που έκανε εξαιρετική εμφάνιση, είχε κι άλλη απάντηση και οργάνωσε ντράιβ με κατάληξη το νικητήριο τάτσνταουν 1:15 πριν το τέλος. Άψογη διαχείριση της επίθεσης και μοίρασμα των πασών σε 10 διαφορετικούς υποδοχείς από τον Τάνεχιλ που έκανε τη μεγαλύτερη νίκη της διετής του καριέρας. Άξιος συμπαραστάτης ο ρισίβερ Γουάλας (105γ/1Τ). Η νίκη όμως για τους Ντόλφινς ήρθε εντέλει από την άμυνα. Οι Πάτριοτς στα λίγα δευτερόλεπτα που απέμεναν «παρέλασαν» στο γήπεδο και έφτασαν 8 γιάρδες από το σκορ της νίκης. Ο Μπρέιντι (364γ/2Τ/1ΙΝΤ) προσπάθησε για μία ακόμα απίθανη ανατροπή στο τέλος, όμως αυτή τη φορά τον σταμάτησε η νεανική άμυνα των αντιπάλων. Σε όλο τον αγώνα το πάσσινγκ παιχνίδι των Πάτριοτς κυριάρχησε με τους Έντελμαν (139γ/1Τ) και Αμεντόλα (131γ) να βρίσκουν τα κενά στην αντίπαλη άμυνα, όμως στην τελευταία φάση ήταν εμφανής η απουσία του τραυματία Γκρονκόσκι και οι πάσες στη εντ ζόουν δεν  βρήκαν αποδέκτη. Στο 10-4 οι Πάτριοτς έχασαν τεράστια ευκαιρία να πάρουν την 1η θέση στην AFC, στο 8-6 οι Ντόλφινς είναι πια το μεγάλο φαβορί για την κατάληψη της 6ης θέσης των πλέι-οφς. 
            Στη Μινεσότα οι αδιάφοροι γηπεδούχοι Βάικινγκς πλήγωσαν τους Ιγκλς επικρατώντας με το εντυπωσιακό 48-30. Οι Βάικινγκς είχαν σημαντικότατες απουσίες στο ράννινγκ παιχνίδι με τον MVP Πίτερσον, όμως αυτό έδειξε να απελευθερώνει την επίθεση της ομάδας και ο κουόρτερμπακ Κάσελ (382γ/2Τ/1ΙΝΤ) έκανε εξαιρετικό ματς, ενώ ο #3 ράννινγκ μπακ Ασιάτα συνέβαλε καθοριστικά με 3 τάτσνταουν. Ασταμάτητος ο βετεράνος ρισίβερ (φωτό) Τζέννινγκς (163γ/1Τ) «ξήλωσε» την αντίπαλη πίσω ζώνη άμυνας. Οι Ιγκλς ήταν που καίγονταν για τον αγώνα, όμως η αμυντική επίδοση της Κυριακής ήταν για κλάματα! Δεν μπορούσαν να σταματήσουν με κανένα τρόπο τους αντιπάλους και όσους πόντους και να έγραφε η επίθεση θα ήταν απίθανο να έρθει η νίκη. Ο κουόρτερμπακ Φόουλς (428γ/3Τ/1ΙΝΤ) παρότι έγραψε εντυπωσιακά στατιστικά έκανε κρίσιμα λάθη και διαχειρίστηκε λάθος κομβικές καταστάσεις. Εξαιρετική εμφάνιση στο πάσσινγκ παιχνίδι από τον Ντεσόν Τζάκσον (195γ/1Τ), όμως ο Μακόι ήταν ανύπαρκτος τρέχοντας. Οι γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα σε όλο τον αγώνα και βρέθηκαν 27-9 μπροστά στα μέσα της 3ης περιόδου. Σ εκείνο το σημείο οι Ιγκλς σκόραραν δις πολύ γρήγορα διαμορφώνοντας το σκορ σε 27-22 και έδειχναν ικανοί για τη μεγάλη ανατροπή. Η άμυνα όμως άμεσα πρόδωσε την προσπάθεια και οι φιλοξενούμενοι έπεσαν στο 8-6 και έχασαν την ευκαιρία να απομακρυνθούν από τους Κάουμποϊς. Στο 4-9-1 οι Βάικινγκς παίζουν για το γόητρό τους και παλεύουν όλα τα παιχνίδια τον τελευταίο μήνα.
            Οι Σίχοκς επισκέφτηκαν το Μέτλαϊφ της Νέας Υόρκης με τη φιλοδοξία να επιστρέψουν εκεί για το superbowl την πρώτη Κυριακή του Φεβρουαρίου και με το εντυπωσιακό 0-23 επί των Τζάιαντς έδειξαν για ακόμα μία φορά πως είναι ικανοί να το κάνουν. Η αναμέτρηση ήταν μία ωδή στην άμυνα των Σίχοκς, η οποία έκανε ιντερσέπτιον 5 φορές σε πάσες τους Μάννινγκ (25 ιντερσέπτιονς στη σεζόν), επέτρεψε με το ζόρι 200 και κάτι γιάρδες συνολικά και φυσικά 0 πόντους! Είναι η καλύτερη άμυνα στη λίγκα και το διαφήμισε στον τόπο όπου ελπίζει να δοξαστεί σε λίγες βδομάδες. Είναι #1 και σε γιάρδες και σε πόντους που επιτρέπει στον αντίπαλο. Επιθετικά οι Σίχοκς έκαναν τα απαραίτητα με τον κουόρτερμπακ Ουίλσον (206γ/1Τ/1ΙΝΤ) να απειλεί και με πάσες και τρέχοντας με την μπάλα. Αναπληρωματικοί αγωνίστηκαν στην 4η περίοδο καθώς ο αγώνας είχε κριθεί προ πολλού. Στο 12-2 οι Σίχοκς θέλουν μία νίκη στα δύο εναπομείναντα εντός έδρας ματς για να κλειδώσουν την 1η θέση στη NFC. Δε θα επιχειρήσουν άλλο ταξίδι φέτος παρά μόνο για το superbowl. Στο 5-9 οι Τζάιαντς, θλιβερή χρονιά για έναν επιτυχημένο σύλλογο.
            Στην Τάμπα οι 49ερς επιβεβαίωσαν την πολύ καλή τους κατάσταση και επικράτησαν των γηπεδούχων Μπακανίρς με 14-33 και έκαναν ένα ακόμα βήμα για τα πλέι-οφς. Οι φιλοξενούμενοι δείχνουν πιο πλήρης από ποτέ μέσα στη σεζόν με την προσθήκη του Κράμπτρι (45γ/1Τ) στους ρισίβερς. Ο κουόρτερμπακ Κάπερνικ (203γ/2Τ + 39γ ράννινγκ) έκανε καλό ματς, ολοκλήρωσε αρκετές οριακές φάσεις και οδήγησε την ομάδα του σε εύκολη νίκη. Κυρίαρχο το ράννινγκ παιχνίδι της ομάδας όπως πάντα, αλλά και η άμυνα έκανε μία ακόμη σοβαρή εμφάνιση. Οι Μπακανίρς έκαναν φιλότιμη προσπάθεια, όμως φάνηκαν εμφανώς κατώτεροι του αντιπάλου, ενώ έδειξαν πως έχουν ταλέντο να είναι πιο ανταγωνιστικοί την επόμενη σεζόν. Στο 10-4 οι 49ερς σχεδόν αγκαλιά με μια θέση τα πλέι-οφς, στο 4-10 οι Μπακανίρς πληρώνουν το πολύ άσχημο ξεκίνημα τους.
            Στη Σάρλοτ, οι γηπεδούχοι Πάνθερς πέτυχαν εύκολη νίκη με 30-20 επί των Τζετς. Οι Πάνθερς με το γνώριμο παιχνίδι τους: με πολλές ράννινγκ προσπάθειες, με συνεπή και πάλι τον κουόρτερμαπκ Νιούτον (273γ/1Τ) και καλή άμυνα πήραν την αναμενόμενη νίκη και παραμένουν στη διεκδίκηση ακόμα και της 2ης θέσης στη NFC. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο ράννινγκ Ντεάντζελο Ουίλιαμς που απείλησε και τρέχοντας και υποδεχόμενος την μπάλα (168γιάρδες σύνολο και 1 Τ). Οι Τζετς έκαναν σχετικά καλή εμφάνιση για τα στάνταρ των περασμένων εβδομάδων, όμως το επίπεδο του αντιπάλου ήταν πολύ υψηλό και τα πλέι-οφς χάθηκαν στο 6-8 πια. Στο 10-4 οι Πάνθερς ισόβαθμοι με τους Σέιντς, τεράστιος ο αγώνας τους την επόμενη Κυριακή θα κρίνει πολλά σε όλη την NFC.
            Φεστιβάλ σκοραρίσματος στο Όκλαντ, όπου οι Τσιφς συνέχισαν τις εντυπωσιακές εκτός έδρας εμφανίσεις και νίκες τους με το 31-56 επί των Ρέιντερς. Με το καλημέρα οι Τσιφς έδειξαν τις ορέξεις τους καθώς στην πρώτη κιόλας φάση σκόραραν με τον Τσάρλς (φωτό) που έκανε μαγικά πράγματα στον αγώνα! Ο εκρηκτικός ράννινγκ μπακ έγραψε 215 γιάρδες και σκόραρε συνολικά 5 τάτσνταουν εκ των οποίων τα 4 πιάνοντας πάσες από τον άριστο Σμιθ (287γ/5Τ). Και θα μπορούσε να σπάσει όλα τα ρεκόρ αν δεν τον ξεκούραζε ο προπονητής του στο τέλος με το παιχνίδι να έχει κριθεί. Εκπληκτική επιθετική εμφάνιση από τους Τσιφς απέναντι σε μία άμυνα δεν μπορούσε να κάνει ένα τάκλιν και έσπασε το αρνητικό ρεκόρ πόντων για το σύλλογο. Επιθετικά η εμφάνιση των Ρέιντερς ήταν καλή αλλά θάφτηκε κάτω από την αμυντική τραγωδία. Στο 11-3 οι Τσιφς εξασφάλισαν και μαθηματικά τη συμμετοχή τους στα πλέι-οφς και περιμένουν ένα ακόμα στραβοπάτημα των Μπρόνκος για να πάρουν την 1η θέση στην AFC. Στο 4-10 οι Ρέιντερς.
           
Στο Ντάλας έλαβε χώρα μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές της δεκαετίας! Οι Κάουμποϊς παρά το +23 του πρώτου ημιχρόνου ηττήθηκαν 36-37 από τους μαχητικούς Πάκερς! Το πρώτο ημίχρονο ήταν απόλυτη κυριαρχία των γηπεδούχων Κάουμποϊς και όλα πήγαν σωστά για το φαβορί του αγώνα με το σκορ στα αποδυτήρια 26-3! Ο Ρόμο (358γ/2Τ/2ΙΝΤ) έβρισκε εύκολα τους Μπράιαντ (153γ/1Τ) και Γουίτεν (71γ/1Τ), ενώ και ο ράννινγκ μπακ Μάρεϊ (134γ/1Τ)) ήταν ασταμάτητος. Το β’ ημίχρονο ήταν μία εντελώς διαφορετική ιστορία. Οι Πάκερς μπήκαν αφηνιασμένοι και σκόραραν τάτσνταουν σε κάθε κατοχή που είχαν! Ο κουόρτερμπακ Φλυν (299γ/4Τ/1ΙΝΤ) έκανε άψογο ημίχρονο μοιράζοντας τις πάσες σε πολλαπλούς αποδέκτες, αλλά και το ράννινγκ παιχνίδι είχε επιτυχία με το ρούκι Λέισι (141γ/1Τ) να σπάει τα τάκλιν και να τρυπά την αντίπαλη άμυνα. 29-17 το σκορ στο τέλος της 3ης περιόδου και 29-24 νωρίς στην 4η. Οι Κάουμποϊς έδειχναν σαστισμένοι, όμως κάποια αμυντικά λάθη των Πάκερς τους έδωσαν ανάσες και την ευκαιρία να σκοράρουν για το 36-24 με 8 λεπτά στο χρονόμετρο. Παρά την αντεπίθεση των Πάκερς οι Κάουμποϊς σ εκείνο το σημείο έδειχναν να έχουν επανακτήσει τον έλεγχο όμως ο αγώνας εξελίχθηκε ακόμη χειρότερα στην συνέχεια. Άμεση απάντηση από τους Πάκερς για το 36-31 καθώς η γηπεδούχος άμυνα ήταν ανήμπορη να σταματήσει τον αντίπαλο. Με 4 λεπτά στο χρονόμετρο και στο κρίσιμο σημείο, όπως σε όλη την καριέρα του ο Ρόμο (φωτό) έκανε τραγικά λάθη. Άθλιες επιθετικές επιλογές και 2 ιντερσέπτιονς στις δύο τελευταίες κατοχές της ομάδας του. Οι Πάκερς δεν αρνήθηκαν τα δώρα σκόραραν για το τελικό 36-37 και πήραν τη νίκη μένοντας στο παιχνίδι των πλέι-οφς με ρεκόρ 7-6-1. Στο 7-7 οι Κάουμποϊς δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν την ήττα νωρίς των Ιγκλς. 
            Στο Σέντ Λούις έγινε μία ακόμα έκπληξη καθώς οι γηπεδούχοι Ραμς επικράτησαν και μάλιστα εύκολα με 27-16 των ισχυρών Σέιντς. Το αουτσάιντερ της βραδιάς μπήκε πολύ καλύτερα στον αγώνα και πήρε ανυπέρβλητο για τον αντίπαλο προβάδισμα από τα πρώτα λεπτά. 14-0 στην 1η περίοδο οι Ραμς εκμεταλλευόμενοι τις 2 ιντερσέπτιονς του Μπριζ (393γ/1Τ/2ΙΝΤ) και 24-3 στο ημίχρονο! Τρομερή πίεση από την άμυνα των γηπεδούχων και επιθετικά προσήλωση στο ράννινγκ παιχνίδι με τον εξαιρετικό ρούκι Στέισι (133γ/1Τ). Σε κανένα σημείο η περίφημη επίθεση των Σέιντς δεν βρήκε ρυθμό και οι 13 πόντοι που έγραψε στο 2ο ημίχρονο ήρθαν στα χασομέρια με τη νίκη να έχει χαθεί. Προβληματικοί εκτός έδρας για ένα ακόμα παιχνίδι έδειξαν οι «Άγιοι», με ρεκόρ 10-4 θα κληθούν να παίξουν τα ρέστα τους στο επόμενο παιχνίδι στην έδρα των Πάνθερς. Στο 6-8 οι Ραμς, αν αξιοποιηθεί το νεανικό και ταλαντούχο ρόστερ, έχει λαμπρό μέλλον ο σύλλογος.
           
Στο Τενεσί οι Κάρντιναλς πήραν την εκτός έδρας νίκη 34-37 με δραματικό τρόπο επί των Τάιτανς. Η αναμέτρηση για 3 περιόδους ήταν αμφίρροπη με το προβάδισμα να αλλάζει χέρια και τις δύο ομάδες να δείχνουν ισοδύναμες. Οι Κάρντιναλς βάσισαν το επιθετικό τους κομμάτι στο ράννινγκ παιχνίδι με το Μέντενχολ (69γ/2Τ) να σκοράρει δις, ενώ οι γηπεδούχοι πάσαραν πολύ ειδικά στην 4η περίοδο όταν και κυνηγούσαν στο σκορ. Ο κουόρτερμπακ των Τάιτανς Φιτζπάτρικ είχε 402 γιάρδες και 4 τάτσνταουν όμως πάσαρε για 2 κρίσιμες ιντερσέπτιονς με τη δεύτερη στην παράταση που στοίχισε και τον αγώνα. Το πρώτο λάθος του Φιτζπάτρικ ήρθε 6 λεπτά πριν το τέλος και έδωσε σκορ στον αντίπαλο για το 17-34. Όλα έμοιαζαν να έχουν κριθεί στο σημείο εκείνο όμως ο  βετεράνος επανόρθωσε για το λάθος του και ηγήθηκε εκπληκτικής ανατροπής για την ισοφάριση σε 34-34 με απίθανες πάσες. Ο αγώνας πήγε στην παράταση και εκεί το νέο λάθος του γηπεδούχου κουόρτεμπακ ήταν μοιραίο. Οι Κάρντιναλς πήραν την κατοχή σε καλό σημείο και σκόραραν το νικητήριο φιλντ γκολ. Στο 9-5 πια οι Κάρντιναλς συνεχίζουν να κερδίζουν όμως παραμένουν ένα βήμα εκτός πλέι-οφς και απομένουν 2 εξαιρετικά δύσκολα παιχνίδια. Στο 5-9 οι Τάιτανς αποχαιρέτησαν και τις τελευταίες τους ελπίδες για πλέι-οφς.
           
Στο ντέρμπι της AFC βόρειας περιφέρειας οι Στίλερς επικράτησαν των πρωτοπόρων Μπένγκαλς με 30-20. Ο αγώνας ήταν «κατηφορικός» για τους γηπεδούχους Στίλερς από το πρώτο λεπτό και έγραψαν ρεκόρ με τους 21 πόντους στην 1η περίοδο! Οι σπέσιαλ τιμς έκαναν τη μεγάλη διαφορά στον αγώνα και οδήγησαν σε δύο τάτσνταουν νωρίς. Ο ρισίβερ Μπράουν (φωτό) είχε μία ακόμα πολύ καλή βραδιά στη σεζόν, ενώ ο κουόρτεμπακ Ρόθλισμπεργκερ (191γ/1Τ/1ΙΝΤ) έκανε τα άκρως απαραίτητα. Οι Μπένγκαλς γνωρίζοντας τα αποτελέσματα νωρίτερα είχαν την ευκαιρία με νίκη να πάρουν τη 2η θέση στην AFC που συνεπάγεται ρεπό στον πρώτο γύρο των πλέι-οφς, όμως η εμφάνιση της ομάδας σε καμία περίπτωση δε φανέρωνε το 9-4 ρεκόρ που διέθετε. Ο κουόρτερμπακ Ντάλτον (230γ/2Τ)στο 1ο ημίχρονο ήταν πολύ άστοχος ενώ και το ράννιγνκ παιχνίδι ήταν ανύπαρκτο. Με το σκορ στο 27-7 στο ημίχρονο το β’ μέρος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και οι Στίλερς πήραν μία νίκη γοήτρου καθώς οι ελπίδες για πλέι-οφς είναι μηδαμινές με ρεκόρ 6-8. Στο 9-5 οι Μπένγκαλς έμπλεξαν.
            Στον αγώνα της Δευτέρας οι Ρέηβενς έκαναν την έκπληξη και πήραν τεράστια νίκη 16-18 στην έδρα των Λάιονς φανερώνοντας την καρδιά του πρωταθλητή. Ο αγώνας ήταν κλειστός με σφιχτές άμυνες και λίγες μεγάλες φάσεις. Οι Ρέηβενς κατάφεραν να επιβάλλουν αργό ρυθμό που τους ευνοούσε και να περιορίσουν τα μεγάλα ατού του αντιπάλου για πολύ ώρα μέσα στον αγώνα, όμως επιθετικά δεν μπορούσαν να πλησιάσουν την αντίπαλη εντ ζόουν. Ήρωας για τους φιλοξενούμενους ο κίκερ Τάκερ που είχε 6/6 φιλντ γκολς που ήταν και όλοι οι πόντοι της ομάδας του. Αποκορύφωμα το νικητήριο φιλντ γκολ από τις 61 γιάρδες με 35 δευτερόλεπτα στο χρονόμετρο! Για τους γηπεδούχους μοιραίος ο κουόρτερμπακ Στάφορντ που είχε 3 ιντερσέπτιονς σε κρίσιμα σημεία Οι Λάιονς είναι αυτοκαταστροφική ομάδα και το απέδειξε ακόμη μία φορά έχοντας πια ηττηθεί στα 4 από 5 τελευταία ματς και από την κάποτε σχεδόν κλειδωμένη 1η θέση στη NFC βορρά βρίσκονται 3οι και θέλουν συνδυασμό αποτελεσμάτων για να προκριθούν στα πλέι-οφς. Στο 8-6 οι Ρέηβενς έχουν την τύχη στα χέρια τους και ίσως διεκδικήσουν ακόμα και την κορυφή της AFC βορρά την τελευταία αγωνιστική. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου