Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Tα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής




 Tο πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής ολοκληρώθηκε και απομένουν μόλις 4 βήματα ακόμα για τα πλέι-οφς. Τρεις αγώνες διεξήχθησαν την Πέμπτη (Ημέρα των Ευχαριστιών) με Λάιονς, Κάουμποϊς και Ρέηβενς να παίρνουν σημαντικές εντός έδρας νίκες, ενώ από τα αποτελέσματα ξεχωρίζουν οι νίκες των Σίχοκς και Μπρόνκος με τις οποίες οι δύο ομάδες δείχνουν να αγκαλιάζουν τις πρωτιές σε NFC και AFC αντίστοιχα. Διαβάστε παρακάτω όλη την εξέλιξη της 13ης αγωνιστικής:



Ντιτρόιτ Λάιονς
40
10
Γκριν Μπέι Πάκερς
Ντάλας Κάουμποϊς
31
24
Όκλαντ Ρέιντερς
Μπάλτιμορ Ρέηβενς
22
20
Πίτσμπεργκ Στίλερς
Καρολάινα Πάνθερς
27
6
Τάμπα Μπέι Μπακανίρς
Κλίβελαντ Μπράουνς
28
32
Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς
Χιούστον Τέξανς
31
34
Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς
Ιντιανάπολις Κολτς
22
14
Τένεσι Τάιτανς
Μινεσότα Βάικινγκς
23
20
Σικάγο Μπερς
Νιου Γιορκ Τζετς
3
23
Μαϊάμι Ντόλφινς
Φιλαδέλφια Ιγκλς
24
21
Αριζόνα Κάρντιναλς
Μπάφαλο Μπιλς
31
34
Ατλάντα Φάλκονς
Σαν Φρανσίσκο 49ερς
23
13
Σεντ Λούις Ραμς
Κάνσας Σίτι Τσιφς
28
35
Ντένβερ Μπρόνκος
Σαν Ντιέγκο Τσάρτζερς
10
17
Σινσινάτι Μπένγκαλς
Ουάσινγκτον Ρέντσκινς
17
24
Νιου Γιορκ Τζάιαντς
Σιάτλ Σίχοκς
34
7
Νιου Όρλεανς Σέιντς



Την Πέμπτη στο εναρκτήριο ματς της αγωνιστικής οι Λάιονς έκαναν πάρτι την Ημέρα των Ευχαριστιών με το θρίαμβο 40-10 επί των ανταγωνιστών Πάκερς. Οι γηπεδούχοι ήταν εκπληκτικοί σε άμυνα και επίθεση και παρότι ξεκίνησαν άσχημα τον αγώνα με 3 λάθη και βρέθηκαν πίσω 3-10 στο ξεκίνημα της 2ης περιόδου, δεν άφησαν κανένα περιθώριο στον αντίπαλο. Ήδη στο ημίχρονο ήταν μπροστά με 17-10 και στο β’ μέρος διέλυσαν τους Πάκερς. Σκόραραν κατά βούληση, ενώ αμυντικά στραγγάλισαν τον αντίπαλο κουόρτερμπακ επιφέροντας 7 σακς στον αγώνα! Τα στατιστικά φανερώνουν την πραγματικότητα του αγώνα: Λάιονς 571 γιάρδες, Πάκερς 163 γιάρδες! Ο Στάφορντ (330γ/3Τ/2ΙΝΤ) παρά τα λάθη του στην αρχή, ηγήθηκε μίας πυραυλοκίνητης επίθεσης με τους συνήθεις ύποπτους Μπους (182γ/1Τ) και Κάλβιν Τζόνσον (101γ/1Τ) να κάνουν τη διαφορά. Οι φιλοξενούμενοι ήταν τραγικοί και κανείς δεν ξεχώρισε από αυτό το ναυάγιο. Στο 7-5 πήγαν οι Λάιονς και αγκαλιά με την πρωτιά στην NFC βόρεια περιφέρεια. Στο 5-6-1 οι Πάκερς δεν είναι ανταγωνιστικοί όσο λείπει ο Ρότζερς.
Στο 2ο αγώνα της Πέμπτης οι Κάουμποϊς δυσκολεύτηκαν να επικρατήσουν εντός έδρας με 31-24 των αξιόμαχων Ρέιντερς. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και έπιασαν απροετοίμαστους τους αντιπάλους. Προηγήθηκαν 0-7 στην πρώτη φάση του αγώνα έπειτα από φαμπλ των Κάουμποϊς και 7-21 στο τέλος της 2η περιόδου με πρωταγωνιστή το ρούκι κουόρτερμπακ ΜακΓκλόιν (255γ/0Τ/1ΙΝΤ) που έκανε εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο. Οι Κάουμποϊς αντέδρασαν άμεσα και μείωσαν 14-21 πριν το ημίχρονο και έκαναν σερί 24 αναπάντητων πόντων για το 31-21 στα μέσα της 4ης περιόδου. Έτρεξαν αποτελεσματικά με την μπάλα, ο Ρόμο (225γ/1Τ) δεν έκανε λάθη και περιόρισαν τον αντίπαλο κουόρτερμπακ με αποκορύφωμα την ιντερσέπτιον στην 4η περίοδο για να έρθει η πολύτιμη νίκη. Στο 7-5 ισόβαθμοι στην κορυφή της NFC ανατολής οι Κάουμποϊς, στο 4-8 οι Ρέιντερς έχασαν και τις τελευταίες ελπίδες για πλέι-οφς.
Στο σπουδαίο ντέρμπι της AFC βορρά που έκλεισε τη βραδιά της Πέμπτης οι Ρέηβενς πήραν σημαντικότατη νίκη με 22-20 επί των Στίλερς. Το πρώτο μέρος άνηκε στους Ρέηβενς που κατέβασαν τα ρολά και επέτρεψαν 0 πόντους στον αντίπαλο για 2 ½ περιόδους. Ο Φλάκο (251γ/1Τ) πάσαρε σωστά, οι πρωταθλητές πήραν προβάδισμα 13-0 και με τον τρόπο που αμύνονταν φάνταζε απίθανο να γίνει η ανατροπή. Στην 3η περίοδο οι Στίλερς μείωσαν σε 13-7, όμως οι Ρέηβενς βρήκαν σκορ έστω και με φιλντ γκολς και κράτησαν ισχυρό προβάδισμα 19-7 ως τα μέσα της 4ης περιόδου. Στο τέλος ο κουόρτερμπακ Ρόθλισμπεργκερ (257γ/2Τ) και ο ράννινγκ μπακ Μπελ (136γ/1Τ) ανέβασαν απόδοση για τους φιλοξενούμενους και έφτασαν μία ανάσα από να στείλουν τον αγώνα στην παράταση. Οι Στίλερς μείωσαν σε 19-14 με 9 λεπτά να απομένουν, οι Ρέηβενς σκόραραν και πάλι με φιλντ γκολ για το 22-14 και ο αγώνας κρίθηκε στην τελευταία φάση. Οι Στίλερς στην τελευταία κατοχή τους, ανέβηκαν στο γήπεδο, ξόδεψαν το χρόνο και με πολύ κόπο πέτυχαν το τάτσνταουν. Για να ισοφαρίσουν όμως χρειάζονταν την 2ποντη μετατροπή στην οποία απέτυχαν καθώς ο Σάντερς (43γ/1Τ) δεν κατάφερε να πιάσει μια εύκολη πάσα. Η νίκη στο ντέρμπι εκτός από ενίσχυση του γοήτρου προσέφερε και προβάδισμα για την 6η θέση στην AFC. Οι Ρέηβενς πήγαν στο 6-6, στο 5-7 οι Στίλερς.
Οι Πάνθερς είχαν εύκολο έργο στο ντέρμπι με τους Μπακανίρς και με το 27-6 έφτασαν τις 8 συνεχόμενες νίκες και είναι αγκαλιά με την πρόκριση στα πλέι-οφς. Οι βελτιωμένοι τον τελευταίο μήνα Μπακανίρς ήταν ανταγωνιστικοί μόλις για μία περίοδο και στην αρχή της 2ης με το σκορ στο 7-6 υπήρξε κομβική αλλαγή στο μομέντουμ της αναμέτρησης όταν ο ρούκι κουόρτερμπακ των φιλοξενουμένων Γκλέννον (180γ/0Τ/1ΙΝΤ/1Φ) έκανε τραγικό λάθος στις 3 γιάρδες από την αντίπαλη εντ ζόουν! Από εκεί και πέρα οι Πάνθερς δεν άφησαν κανένα περιθώριο στον αντίπαλο και σκόραραν 20 αναπάντητους πόντους για το τελικό σκορ. Ο κουόρτερμπακ Νιούτον (263γ/2Τ/2ΙΝΤ πάσσινγκ – 68γ/1Τ ράννινγκ) παρότι έκανε λάθη στις πάσες του, ολοκλήρωσε κάποιες απίθανες φάσεις τρέχοντας με την μπάλα συμπεριλαμβανομένου και ενός εντυπωσιακού τάτσνταουν. Η ομάδα έτρεξε κατά κύριο λόγο όπως συνηθίζει να κάνει και κυριάρχησε απόλυτα, ενώ η άμυνα επέτρεψε μόλις 6 πόντους και επιβεβαίωσε το ότι είναι η καλύτερη στο πρωτάθλημα! Στο 9-3 οι Πάνθερς θα διεκδικήσουν ακόμη και τη 2η θέση στη NFC, στο 3-9 οι Μπακανίρς.
Στο Κλίβελαντ οι Τζάγκουαρς πέτυχαν εκτός έδρας νίκη επικρατώντας με 28-32 των Μπράουνς, από τους οποίους στέρησαν και τις τελευταίες ελπίδες για κάτι καλό φέτος. Ο αγώνας παραδόξως είχε ρυθμό και υψηλό σκορ, ενώ περιελάμβανε και συναρπαστικό φινάλε. Για τους Μπράουνς στη θέση του κουόρτερμπακ ξεκίνησε ο Γουίντεν και αυτό ήταν αποτρεπτικό για τη νίκη. Ο Γουίντεν ναι μεν είχε 370 γιάρδες και 3 τάτσνταουν , αλλά έκανε συνολικά 5 λάθη στον αγώνα που στοίχισαν πολλούς πόντους (2 Ιντερσέπτιονς, 2 φάμπλς και 1 σέιφτι). Ο ρισίβερ των γηπεδούχων Γκόρντον (φωτό) διανύει μαγική περίοδο καθώς με τις 261 γιάρδες που είχε την Κυριακή, γράφτηκε στην ιστορία του NFL ως ο μοναδικός παίχτης με δύο σερί ματς με 200+ γιάρδες!!! Όμως ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη και οι Μπράουνς κατάφεραν να ηττηθούν και πάλι. Οι Τζάγκουαρς εμφανώς βελτιωμένοι τον τελευταίο μήνα, εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των αντιπάλων, είχαν ισορροπία στην επίθεσή τους και με τάτσνταουν στα τελευταία δευτερόλεπτα από τον Σορτς (64γ/1Τ) πήραν 2η σερί νίκη κάτι που είχαν να το κάνουν από το 2010! Στο 4-8 οι Μπράουνς, στο 3-9 οι Τζάγκουαρς.
Στο Χιούστον οι Πάτριοτς δυσκολεύτηκαν αναπάντεχα πολύ για βγάλουν το διπλό 31-34 απέναντι στους απογοητευτικούς φέτος Τέξανς. Οι γηπεδούχοι προέρχονταν από άθλιες εμφανίσεις και αναμένονταν να χάσουν βαριά από τους Πάτριοτς. Αυτό ίσως τους έκανε να παίξουν δίχως πίεση με αποτέλεσμα να κάνουν μία πολύ καλή εμφάνιση, ειδικά στην επίθεση. Μπήκαν δυνατά, αιφνιδίασαν και προηγήθηκαν 10-0 νωρίς και 17-7 στο ημίχρονο. Έτρεξαν εντυπωσιακά με την μπάλα με αιχμή τον Τέητ (102γ/3Τ), ενώ και ο ρούκι κουόρτερμπακ Κίναμ  (272γ/0Τ/1ΙΝΤ) είχε κάποιες εντυπωσιακές φάσεις. Στο β’ ημίχρονο η επίθεση των Πάτριοτς πήρε φωτιά και θύμισε το β’ ημίχρονο της προηγούμενης Κυριακής. Ο Μπρέιντι (371γ/2Τ/1ΙΝΤ) συνδυάστηκε άψογα με τους Γκρονκόσκι (127γ/1Τ) και Έντελμαν (101γ) για μία νίκη που όμως ήρθε δύσκολα. Το σκορ είχε πολλές εναλλαγές και το προβάδισμα άλλαζε χέρια συχνά. Οι Πάτριοτς πήραν τα ηνία με δύο τάτσνταουν 17-21, οι Τέξανς απάντησαν σε 24-21, οι Πάτριοτς εκ νέου μπροστά με 24-28 στην αρχή της 4ης περιόδου, όμως οι Τέξανς είχαν και πάλι απάντηση για το 31-28! Οι φιλοξενούμενοι όμως είχαν τον τελευταίο λόγο και με δύο εύστοχα φιλντ γκολ πήραν τη νίκη. Στο 9-3 οι Πάτριοτς, στο 2-10 οι Τέξανς διαθέτουν το χειρότερο ρεκόρ στο NFL.
            Από το ντέρμπι της AFC νότου νικητές βγήκαν οι γηπεδούχοι Κολτς με το 22-14 επί των Τάιτανς. Οι Κολτς δεν ήταν καλοί επιθετικά, για 3 ½ περιόδους σκόραραν αποκλειστικά με φιλντ γκολς και πήραν τη νίκη χάρη στην άμυνά τους και κρίσιμα λάθη των αντιπάλων. Ο κουόρτερμπακ Λακ (200γ/0Τ/1ΙΝΤ) υπέστη σακ 5 φορές, οι ρισίβερς έχαναν εύκολες πάσες με αποτέλεσμα όλα τα ντράιβ των γηπεδούχων να κολλάνε μακριά από την εντ ζόουν των Τάιτανς. Οι φιλοξενούμενοι με τη σειρά τους παρότι δεν εντυπωσίαζαν έδειχναν να έχουν καλύτερες πιθανότητες για τη νίκη οδεύοντας προς το τέλος. Ο κούορτερμπακ Φιτζπάτρικ (201γ/1Τ/3ΙΝΤ πάσσινγκ – 54γ/1Τ ράννινγκ) ήταν καλός στο ξεκίνημα και μέχρι το 15-14, όμως έκανε κρίσιμα λάθη στην 4η περίοδο και έδωσε τη δυνατότητα στον αντίπαλο για το εύκολο τάτσνταουν και το τελικό 22-14. Στο 8-4 οι Κολτς με αυτή τη νίκη κλείδωσαν τη θέση τους στα πλέι-οφς, στο 5-7 οι Τάιτανς έμειναν πίσω στη διεκδίκηση της 6ης θέσης στην AFC.
           
Το ντέρμπι της NFC βορρά στη Μινεσότα είχε δραματικό φινάλε με τους Βάικινγκς να παίρνουν τη νίκη στην παράταση με 23-20 επί των Μπερς. Το πρώτο ημίχρονο παραδόξως γι αυτές τις ομάδες είχε χαμηλό σκορ και έληξε 7-6 για τους γηπεδούχους. Η 3η περίοδος άνηκε στους Μπερς που με 2 τάτσνταουν πήραν το προβάδισμα 10-20. Ο κουόρτερμπακ Μακάουν (355γ/2Τ) ήταν καλός, αλλά ο ρισίβερ Τζέφρι με 249 γιάρδες και 2 εξαιρετικά τάτσνταουν ήταν θαυμάσιος!!! Επιθετικά συνέβαλλε και ο ράννινγκ μπακ Φορτέ με 151 γιάρδες και οι Μπερς έδειχναν ότι έχουν το πάνω χέρι στην αναμέτρηση. Όμως οι Βάικινγκς επέστρεψαν στον αγώνα με πρωτεργάτη τον περσινό MVP του πρωταθλήματος Πίτερσον (φωτό) που είχε 211 γιάρδες οι περισσότερες στο τέλος του αγώνα. Θετικός για τους γηπεδούχους αποδείχθηκε και ο τραυματισμός του βασικού κουόρτερμπακ Πόντερ, καθώς ο αντικαταστάτης Κάσελ (243γ/1Τ/1ΙΝΤ) ήταν αποτελεσματικότερος. Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 17-20 και είχαν την ευκαιρία να προηγηθούν στα τελευταία λεπτά, όμως ιντερσέπτιον στην εντ ζόουν το απέτρεψε. Οι Μπερς δεν κατάφεραν να τελειώσουν τον αγώνα μετά από αυτό το μεγάλο λάθος των αντιπάλων και έδωσαν μία ακόμα ευκαιρία στον Κάσελ και την παρέα του. Ο βετεράνος κουόρτερμπακ οργάνωσε ένα εξαιρετικό ντράιβ και πήρε τις γιάρδες που χρειάζονταν για το φιλντ γκολ της ισοφάρισης. Στην παράταση το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο και οι δύο ομάδες έμοιαζαν να μη θέλουν να νικήσουν. Εκατέρωθεν λάθη και χαμένα φιλντ γκολς, με τους Βάικινγκς εντέλει να ευστοχούν 1:45 πριν φέρουν 2η σερί ισοπαλία! Τρομερή απώλεια για τους Μπερς στο 6-6, βλέπουν τους Λάιονς να ξεφεύγουν, νίκη γοήτρου για τους Βάικινγκς στο 3-8-1.
            Στο ντέρμπι της AFC ανατολής οι Ντόλφινς κέρδισαν εύκολα εκτός έδρας τους Τζετς με 3-23. Ο αγώνας στο πρώτο ημίχρονο, όπως αναμενόταν, ήταν πολύ άσχημος με επιθέσεις που υποφέρουν και άμυνες που πιέζουν. Οι Τζετς ήταν θλιβεροί επιθετικά με τον ρούκι κουόρτερμπακ Τζίνο Σμιθ να κάνει ένα ακόμη αποκαρδιωτικό ματς και να αναγκάζει τον προπονητή του να τον στείλει στον πάγκο στο β’ μέρος. Οι Ντόλφινς παρότι κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο και είχαν την κατοχή της μπάλας για 25 από τα 30 λεπτά δεν μπόρεσαν να το εκμεταλλευτούν χτίζοντας κάποια διαφορά και πήγαν στα αποδυτήρια με το ισχνό 0-6. Στο 2ο ημίχρονο οι Τζετς αγωνίστηκαν με έναν άλλο ρούκι στη θέση του κουόρτερμπακ, τον Σιμς (79γ/0Τ/1ΙΝΤ) και η κατάσταση δεν βελτιώθηκε, με την επίθεση να παραμένει άθλια. Για τους Ντόλφινς ο κουόρτερμπακ (φωτό) Τάνεχιλ (331γ/2Τ/1ΙΝΤ) έκανε τρομερό παιχνίδι στην επανάληψη και σε συνεργασία με τους Χάρτλαϊν (127γ/1Τ) και Γουάλας (82γ/1Τ) διέλυσαν την αντίπαλη πίσω ζώνη άμυνας. Η σημαντική νίκη ήρθε πολύ εύκολα για τους Ντόλφινς πήγαν στο 6-6 και είναι ζεστοί για τα πλέι-οφς, στο 5-7 οι Τζετς με 3η σερί ήττα-ταπείνωση δεν έχουν καμία τύχη για τη συνέχεια αν συνεχίσουν έτσι.
            Στην Φιλαδέλφια οι Ιγκλς πέτυχαν σημαντική νίκη 24-21 επί των φορμαρισμένων Κάρντιναλς και παρέμειναν ισόβαθμοι με τους Κάουμποϊς. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα και με τον κουόρτερμπακ Φόουλς (237γ/3Τ) να κάνει ένα ακόμη εξαιρετικό ματς προηγήθηκαν 17-7 στο ημίχρονο και 24-7 νωρίς στην 3η περίοδο. Αξιοσημείωτο ότι και οι 3 πάσες για τάτσνταουν έγιναν στους τάητ εντ της ομάδας. Για τους Κάρντιναλς που πάλεψαν για τη μεγάλη ανατροπή, ο κουόρτερμπακ Πάλμερ (302γ/3Τ/2ΙΝΤ) είχε καλές και κακές στιγμές στο παιχνίδι. Πάσαρε για εντυπωσιακά τάτσνταουν στους Φλόιντ (99γ/1Τ) και Φιτζέραλντ (72γ/1Τ), όμως είχε και 2 ιντερσέπτιονς που κόστισαν. Οι Ιγκλς μετά το ισχυρό τους προβάδισμα έπαιξαν ιδιαιτέρως συντηρητικά και λίγο έλειψε να το πληρώσουν. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 24-21 και είχαν ακόμα και τελικό ντράιβ για να πάρουν το παιχνίδι, όμως απέτυχαν απέναντι σε μία άμυνα που έχει βελτιωθεί αισθητά από το ξεκίνημα της σεζόν. Στο 7-5 οι Ιγκλς, όπως φαίνεται θα τα παίξουν όλα για όλα για την περιφέρεια στον τελευταίο αγώνα στο Ντάλας, στο 7-5 και οι Κάρντιναλς όμως έμειναν πίσω στη διεκδίκηση των wild card θέσεων.
           
Οι Μπιλς χρησιμοποίησαν ως έδρα τους το Τορόντο για τον αγώνα με τους Φάλκονς και το πλήρωσαν με ήττα 31-34 στην παράταση. Το ξεκίνημα ήταν εντυπωσιακό για τους τυπικά γηπεδούχους καθώς μπήκαν φουριόζοι και προηγήθηκαν 14-0 νωρίς. Ο κουόρτερμπακ Μάνιουελ (210γ/1Τ και 1Τ ράννινγκ) ήταν καλός στην αρχή, ενώ ο ράννινγκ μπακ Σπίλερ ήταν συνέχεια καλός και διέλυσε την αντίπαλη άμυνα γράφοντας 149 γιάρδες και 1 τάτσνταουν. Οι Φάλκονς με το ξεκίνημα τους έδειχναν ότι θα υποστούν την 10η ήττα τους φέτος, όμως η συνέχεια ήταν διαφορετική. Ο Ράιαν (311γ/1Τ) έκανε πολύ καλό ματς αλλά η διαφορά στην επίθεση έγινε από το - για πρώτη φορά φέτος αποτελεσματικό - ράννινγκ παιχνίδι με αιχμή τον Στίβεν Τζάκσον (84γ/2Τ). Με καλή επίθεση οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 17-17 στο ημίχρονο και προηγήθηκαν 17-24 στην 3η περίοδο. Τα αμυντικά προβλήματα της ομάδας όμως δεν επιλύθηκαν και οι Μπιλς επανήλθαν με 2 τάτσνταουν για το 31-24 στην αρχή της 4ης περιόδου. Οι Φάλκονς απάντησαν και πάλι σε 31-31, όμως άφησαν χρόνο στους αντιπάλους για μία τελευταία προσπάθεια. Οι Μπιλς είχαν τις ευκαιρίες να πάρουν τον αγώνα και στην κανονική διάρκεια και στην παράταση όμως σε δύο περιπτώσεις «αυτοκτόνησαν» με τα απαράδεκτα λάθη που έκαναν. Και στο τέλος της 4ης περιόδου και στην αρχή της παράτασης, οι γηπεδούχοι είχαν φτάσει σε σημείο του γηπέδου όπου με ένα φιλντ γκολ (που θα ήταν εύκολη υπόθεση για τον εμπειρότατο κίκερ τους) νικούσαν. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις όμως οι Στίβι Τζόνσον (φωτό) και Τσάντλερ έχασαν την μπάλα μέσα από τα χέρια τους και έδωσαν κατοχή στον αντίπαλο. Την πρώτη φορά δεν το πλήρωσαν, όμως στην παράταση οι Φάλκονς πήραν τη νίκη με κοντινό φιλντ γκολ. Στο 4-8 οι Μπιλς τέλος στη σεζόν μ’ αυτή την ήττα, στο 3-9 οι Φάλκονς η σεζόν γι αυτούς έχει τελειώσει εδώ και βδομάδες. 
            Στο ντέρμπι της NFC δυτικής περιφέρειας οι 49ερς επικράτησαν εύκολα των Ραμς 23-13 και έκαναν μεγάλο βήμα για την είσοδό τους στα πλέι-οφς. Οι γηπεδούχοι ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι στον αγώνα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα. Ο κουόρτερμπακ Κάπερνικ έκανε πολύ καλό παιχνίδι με 19/28 πάσες 275 γιάρδες και 1 τάτσνταουν, ενώ έτρεξε και σε 4 περιπτώσεις για 21 γιάρδες. Οι Μπόλντιν (98γ) και Βέρνον Ντέιβις (82γ/1Τ) μονοπώλησαν και πάλι τις υποδοχές, αλλά την Κυριακή έκανε το φετινό του ντεμπούτο ο εκρηκτικός Κράμπτρι που αναμένεται να ανεβάσει επίπεδο την επίθεση της ομάδας. Η άμυνα ήταν εντυπωσιακή για ένα ακόμη παιχνίδι (#3 στη λίγκα) και δέχθηκε τάτσνταουν παρά μόνο όταν το ματς ήταν στο 23-6 και είχε κριθεί ο νικητής. Οι Ραμς δεν μπόρεσαν να φανούν αντάξιοι της δυνατής αναμέτρησης και έχασαν και τις τελευταίες τους ελπίδες για πλέι-οφς όντας πια στο 5-7. Στο 8-4 οι 49ερς δύσκολα θα χάσουν τα πλέι-οφς.
            Στον Σαν Ντιέγκο οι Μπένγκαλς πήραν σημαντική εκτός έδρας νίκη με 10-17 επί των επικίνδυνων Τσάρτζερς. Οι φιλοξενούμενοι επέβαλλαν το ρυθμό και τα στοιχεία που τους χαρακτηρίζουν στο παιχνίδι και πήραν δίκαιη νίκη. Αμυντικά περιόρισαν τον Ρίβερς (252γ/1Τ/1ΙΝΤ) και δημιούργησαν λάθη, ενώ επιθετικά βασίστηκαν στο ράννινγκ παιχνίδι με τους Γκριν-Έλις και Μπερνάρντ να είναι αποτελεσματικότατοι. Οι γηπεδούχοι Τσάρτζερς έκαναν κρίσιμα φαμπλς (2) και ενώ ήταν σε θέση να σκοράρουν, ενώ αμυντικά δεν μπόρεσαν να σταματήσουν το ράννινγκ παιχνίδι των αντιπάλων και πήγε στράφι η μεγάλη νίκη στο Κάνσας την προηγούμενη αγωνιστική. Το σκορ στο ημίχρονο ήταν 7-7 και η εικόνα του αγώνα ισορροπημένη, στο τέλος της 3ης περιόδου οι Μπένγκαλς ήταν μπροστά 7-14 και στην 4η διαχειρίστηκαν άψογα το προβάδισμά τους για την επικράτηση και το 8-4 ρεκόρ που τους φέρνει αγκαλιά με την πρωτιά στην AFC βορρά. Στο 5-7 έπεσαν οι Τσάρτζερς και έκαναν βήμα προς τα πίσω στο δρόμο για τα πλέι-οφς.
            Στο μεγάλο ντέρμπι της AFC δύσης οι Μπρόνκος επικράτησαν και πάλι των Τσιφς και εκτός έδρας με 28-35! Ο αγώνας ήταν άκρως συναρπαστικός με δύο επιθέσεις σε εξαιρετική κατάσταση. Τα δύο πρώτα ντράιβ σταμάτησαν εκατέρωθεν με ιντερσέπτιον, ενώ το πρώτο σκορ ήρθε από τους γηπεδούχους με τον Άλεξ Σμιθ (293γ/2Τ/1ΙΝΤ) να πασάρει για το 7-0. Η απάντηση ήρθε άμεσα από τους Μπρόνκος και το 7-7, όμως η ισοπαλία δεν κράτησε για πολύ καθώς αμέσως μετά το σκορ ο Νάιλ Ντέιβις επέστρεψε το παντ για 108 γιάρδες και το τάτσνταουν του 14-7. Στο αμέσως επόμενο ντράιβ οι Τσιφς έκαναν και 2η ιντερσέπτιον σε πάσα του Μάννινγκ και μετά από λίγο πραγματοποίησαν το 21-7 δείχνοντας κυρίαρχοι στον αγώνα. Όμως η συνέχεια κάθε άλλο παρά κυρίαρχους τους Τσιφς δεν περιελάμβανε. Από τα μέσα της 2η περιόδου και για 20 αγωνιστικά λεπτά στο Κάνσας συνέβησαν «ακραία καιρικά φαινόμενα» με την καταιγίδα που λέγεται επίθεση Μπρόνκος να κάνει την εμφάνιση της. Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν 28 αναπάντητους πόντους για το ισχυρό προβάδισμα 21-35 στην αρχή της 4ης περιόδου. Ο Μάννινγκ δεν πάσαρε ξανά για ιντερσέπτιον, αλλά για 403 γιάρδες και 5 τάτσνταουν, εκ των οποίων τα 4 στον ασταμάτητο (φωτό) Ντέκερ (174γ/4Τ). Σπουδαία συνεισφορά επιθετικά και από τον ρισίβερ Ντεμάριους Τόμας (106γ) και τον ράννινγκ μπακ Μπολ (117γ). Οι Τσιφς μείωσαν σε 28-35 προς το τέλος, όμως ουσιαστικά δεν διεκδίκησαν ποτέ τη νίκη. Πολύ καλή επιθετική εμφάνιση για τους γηπεδούχους, όμως για 2η σερί αγωνιστική εντός έδρας επέτρεψαν πολλούς πόντους στον αντίπαλο κάτι που δε συνήθιζαν στα πρώτα 9 ματς της σεζόν, όταν και ήταν αήττητοι. Με αυτή τη σπουδαία νίκη οι Μπρόνκος ξέχασαν την πικρή ήττα στη Μασαχουσέτη, έφτασαν στο 10-2 και με το εύκολο πρόγραμμα που ακολουθεί δύσκολα θα χάσουν την 1η θέση στην AFC και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας. 3η σερί ήττα και στο 9-3 οι Τσιφς θα είναι το #5 στα πλέι-οφς AFC.  
            Στο ντέρμπι της παρηγοριάς στη NFC οι Τζάιαντς πήραν τη νίκη στην έδρα των Ρέντσκινς με σκορ 17-24. Οι Ρέντσκινς μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα και στην αρχή της 2ης περιόδου βρέθηκαν μπροστά με 14-0 χάρη στο καλό παιχνίδι του κουόρτερμπακ Γκρίφιν ( 207γ/1Τ – 88γ) πασάροντας αλλά και τρέχοντας. Το προβάδισμα των γηπεδούχων όμως δεν κράτησε πολύ, καθώς οι Τζάιαντς σκόραραν με δύο απανωτά επιτυχημένα ντράιβ και πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλοι 14-14. Το δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν καλό, με λίγες ολοκληρωμένες επιθετικές προσπάθειες και λάθη εκατέρωθεν. Οι Ρέντσκινς δεν κατάφεραν να τρέξουν με την μπάλα όπως ξέρουν (#1 ράννινγκ επίθεση μέχρι τότε), και ο κουόρτερμπακ τους δέχθηκε τρομερή πίεση με 4 σακς. Οι Τζάιαντς έπαιξαν καταπληκτική άμυνα στο β’ μέρος, ενώ επιθετικά ο Μάννινγκ (235γ/1Τ/1ΙΝΤ), παρότι δεν παρέλειψε να πασάρει και πάλι για ιντερσέπτιον, βρήκε τον τρόπο να οργανώσει το τάτσνταουν που έκανε τη διαφορά στην 4η περίοδο. Στο 5-7 οι Τζάιαντς, για να κερδίσουν την περιφέρεια θα πρέπει να κερδίσουν και 4 εναπομείναντα ματς και οι Ιγκλς με τους Κάουμποϊς να πάθουν καθίζηση. Στο 3-9 οι Ρέντσκινς είναι πολύ μακριά από την περσινή τους συγκομιδή.
           
Τη Δευτέρα στο πολυαναμενόμενο ντέρμπι κορυφής στη NFC οι Σίχοκς έκαναν μία ακόμη επίδειξη δύναμης διαλύοντας τους Σέιντς με 34-7 και δείχνοντας πως είναι το απόλυτο αφεντικό για την 1η θέση. Όσοι περίμεναν ένα ντέρμπι με σασπένς και αμφίρροπη εξέλιξη διαψεύστηκαν οικτρά. Οι γηπεδούχοι μπήκαν στον αγώνα «πετώντας» από το πρώτο δευτερόλεπτο και έπιασαν τον αντίπαλο από το λαιμό. Ήδη στην 1η περίοδο το σκορ ήταν 17-0 και στο τέλος του ημιχρόνου 27-7!!! Στο 2ο ημίχρονο τίποτα δεν άλλαξε, οι Σίχοκς συνέχισαν να κυριαρχούν σε όλους τους τομείς, έκαναν το σκορ 34-7 στα μέσα της 3ης περιόδου και μετά έσβησαν τις μηχανές κάνοντας συντήρηση. Η περίφημη άμυνα των Σίχοκς  μπλόκαρε σε απόλυτο βαθμό τον Μπριζ (147γ/1Τ)και την παρέα του και κράτησε τους Σέιντς κάτω από 200 επιθετικές γιάρδες συνολικά, κάτι που έγινε για πρώτη φορά από το 2006!!! Επιθετικά οι Σίχοκς ήταν ασταμάτητοι και αν δεν είχε κριθεί ο αγώνας νωρίς, το ταμπλό θα έγραφε πολύ μεγαλύτερο σκορ. Οι γηπεδούχοι δεν έκαναν το γνώριμο επιθετικό τους παιχνίδι με πολλές ράννινγκ προσπάθειες, αλλά ο κουόρτερμπακ (φωτό) Ουίλσον (310γ/3Τ πάσσινγκ – 47γ ράννινγκ) έκανε απίστευτο παιχνίδι και έδειξε ότι μπορεί να οδηγήσει αυτή την ομάδα στον τίτλο. Οι Σίχοκς τρόμαξαν τη λίγκα με την εμφάνιση τους και την πληρότητα που δείχνουν εν γένει και θεωρούνται πλέον στο 11-1 ως το μεγάλο φαβορί για το superbowl! Eξαιρετική άμυνα (#1 σε γιάρδες που επιτρέπουν, #2 σε πόντους), επίθεση που βελτιώνεται συνεχώς (#2 σε πόντους) και απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφς σε μία έδρα που έχουν 14 σερί νίκες με μ.ο. διαφορά περίπου 20 πόντους!!! Οι Σέιντς έπεσαν στο 9-3 και ισοβαθμούν στην κορυφή της NFC νότου με τους Πάνθερς, με τους οποίους θα μονομαχήσουν μέσα – έξω στις επόμενες 3 αγωνιστικές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου