Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Ένα βήμα πριν το Superbowl !!!



Και ενώ η μεγάλη πλειοψηφία των ομάδων έχουν ήδη ξεκινήσει το σχεδιασμό της νέας σεζόν με προπονητές να απολύονται και να προσλαμβάνονται, 4 ομάδες εξακολουθούν να κυνηγούν τον μεγάλο τίτλο του πρωταθλήματος και ξημερώματα Δευτέρας θα ξέρουμε το ζευγάρι του superbowl! Σίχοκς – Πάκερς στη NFC και Πάτριοτς – Κολτς στην AFC με τους νικητές να ταξιδεύουν στην Αριζόνα για τον τελικό της 1ης Φεβρουαρίου. Διαβάστε παρακάτω την προαναγγελία των δύο σπουδαίων αναμετρήσεων:






NFC

Σιάτλ Σίχοκς
Κυριακή
22:05
Γκριν Μπέι Πάκερς
            Οι πρωταθλητές στον προηγούμενο γύρο ξεπέρασαν άνετα το εμπόδιο των Πάνθερς εντός έδρας με σκορ 31-17 και έφτασαν ένα βήμα από την επιστροφή τους στο superbowl. Έγιναν μάλιστα η πρώτη πρωταθλήτρια ομάδα με νίκη στα επόμενα play-offs μετά το 2005! Η ομάδα είναι τρομερά φορμαρισμένη μετρώντας 7 σερί νίκες, όλες με διψήφια διαφορά πόντων! Ο ταλαντούχος Ουίλσον πραγματοποίησε απίθανη εμφάνιση την περασμένη βδομάδα με απόλυτη ευστοχία και 3 τάτσνταουν πάσες σε 3rd down καταστάσεις, ενώ για ακόμη ένα μεγάλο ματς απέφυγε τα λάθη δείχνοντας πως είναι φτιαγμένος για τέτοιες καταστάσεις. Δεν υπάρχει στην ιστορία του αθλήματος κουόρτερμπακ με περισσότερες νίκες από αυτόν στα 3 πρώτα χρόνια της καριέρας του. Με τον Λυντς να μη βρίσκει διαδρόμους απέναντι στους Πάνθερς, οι Σίχοκς έδειξαν πως έχουν τις λύσεις και στο πάσσινγκ παιχνίδι παρότι στατιστικά σε όλη την κανονική διάρκεια δεν ήταν παραγωγικοί. Νέο μεγάλο όπλο, ο ταχύτατος για το μέγεθός του τάητ εντ Ουίλλσον που σκόραρε εκ νέου. Η άμυνα της ομάδας που  συγκαταλέγεται πια μέσα στις 4-5 καλύτερες όλων των εποχών με μονάδες που ξεχωρίζουν και στις 3 γραμμές, αλλά κυρίως με τρομερή χημεία μεταξύ τους, είχε ένα μέτριο παιχνίδι για τα στάνταρ της πριν από 7 μέρες επιτρέποντας στον Νιούτον να πάρει αρκετές γιάρδες στο γήπεδο. Στο divisional γύρο έλαμψε ο Τσάνσελορ με πολλά καθοριστικά τάκλιν και μία εκπληκτική 90 γιαρδών ιντερσέπτιον και τάτσνταουν που ολοκλήρωσε ένα σπουδαίο δεύτερο ημίχρονο για την ομάδα του. Καμία σημαντική απουσία ενόψει Πάκερς, μικρό θέμα στο γόνατο για τον βασικό της επιθετικής γραμμής Μπριτ. 25-2 το ρεκόρ των Σίχοκς την τελευταία 3ετία με τον Ουίλσον κουόρτερμπακ, ενώ τρέχουν 9-0 σερί σε εντός έδρας Play-off αγώνες με την τελευταία ήττα να χρονολογείται το 2004!
            Οι Πάκερς δίχως να είναι ξεκάθαρα η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο την περασμένη Κυριακή επικράτησαν εντός έδρας στο νήμα των Κάουμποϊς με 26-21. Βρέθηκαν για μεγάλο διάστημα του αγώνα πίσω στο σκορ και ανέτρεψαν την κατάσταση στην 4η περίοδο με τον Ρότζερς να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή του. Ο σούπερ σταρ της ομάδας αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα στο αριστερό του πόδι το οποίο την προηγούμενη Κυριακή του περιόρισε τρομερά τις κινήσεις και του στέρησε τη δυνατότητα να αποφεύγει την αντίπαλη πίεση με τους γνωστούς ελιγμούς του. Για 3 περιόδους ήταν πολύ κατώτερος των προσδοκιών, δίχως καλά πατήματα και πολλές αχαρακτήριστα άστοχες πάσες, όμως στα τελευταία 20 λεπτά, ήταν μεταμορφωμένος και με μεγάλη αποφασιστικότητα βρήκε τις λύσεις και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη χτίζοντας ακόμα περισσότερο το μύθο του. Τρομερή εμφάνιση από το ρούκι ρισίβερ Άνταμς που παρουσιάζεται πια ως ένα ακόμη όπλο στην φαρέτρα του πάσσινγκ παιχνιδιού της ομάδας, πολύ θετικός και ο ράννινγκ μπακ Λέισι που θα έχει πολύ κομβικό ρόλο στον αυριανό αγώνα και η απόδοσή του θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στο αποτέλεσμα. Ο Ρότζερς πονά ακόμη στο πόδι του και προφανώς θα έχει πάλι μεγάλο πρόβλημα στην ευελιξία του και απέναντι στην ταχύτατη άμυνα των Σίχοκς το ράννινγκ παιχνίδι αναμένεται να πάρει πολλές προσπάθειες για να δώσει επιθετική ισορροπία και να πάρει την πίεση από τον κουόρτερμπακ. Συμβολή προς αυτό το στόχο μπορεί να έχει και ο #2 μπακ Σταρκς που θα έρθει από τον πάγκο για να δώσει ανάσες. 9-0 το φετινό ρεκόρ των Πάκερς εντός έδρας, 4-4 εκτός Γκριν Μπέι με την απόδοση της ομάδας να πέφτει κατακόρυφα.
            Προϊστορία : Οι ομάδες συναντήθηκαν στο ίδιο γήπεδο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τους Σίχοκς να επικρατούν πειστικά με σκορ 36-16. Από την 4η Σεπτεμβρίου πολλά έχουν αλλάξει και στις δύο ομάδες. Εντυπωσιακό στατιστικό αναφέρει πως και τις 6 φορές που έχει συμβεί κάτι ανάλογο (ομάδες που αγωνίστηκαν στην πρεμιέρα να παίζουν και στον championship γύρο) η ομάδα που νίκησε την πρώτη φορά το επανέλαβε και στα νοκ – άουτ!
            Που θα κριθεί ο αγώνας :  Η άμυνα των Πάκερς αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα απέναντι σε ομάδες με «βαρύ» ράννινγκ παιχνίδι, όπως και την περασμένη Κυριακή απέναντι στους Κάουμποϊς, και αν δεν καταφέρουν να περιορίσουν τον Λυντς και τις έξυπνες κούρσες του Ουίλσον δεν έχουν μεγάλη τύχη στον αγώνα. Από την πλευρά τους θα πρέπει να τρέξουν συστηματικά την μπάλα με σκοπό να προστατέψουν τον Ρότζερς και να κουράσουν την γρήγορη άμυνα των Σίχοκς.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ:  Οι Σίχοκς εντός έδρας είναι ακαταμάχητοι και είναι το φαβορί απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Η ομάδα μοιάζει σε καλύτερη κατάσταση κι από πέρσι που κατέκτησε το τρόπαιο, με τον Ουίλσον να είναι ο ιδανικός ηγέτης για τέτοιες στιγμές. Οι Πάκερς ήταν προβληματικοί όλη τη σεζόν στα εκτός έδρας παιχνίδια τους και με τον Ρότζερς να παίζει τραυματίας αύριο η κατάσταση δεν μοιάζει ευνοϊκή.  Στοιχηματικά δεν αποτελεί ευκαιρία ο άσος,  όσο για το σύνολο πόντων ο ρυθμός αναμένεται να είναι χαμηλός με πολύ ράννινγκ παιχνίδι εκατέρωθεν, όμως η ικανότητα και των δύο μονομάχων να δημιουργούν μεγάλες φάσεις απειλεί το under. Αξιόλογα special bets τα Over σε γιάρδες των Λέισι (69,5), Σταρκς (16,5), Λυντς (85,5)










AFC

Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς
Κυριακή
01:40
Ιντιανάπολις Κολτς
            Οι Πάτριοτς παρότι βρέθηκαν δύο φορές στο -14 στον αγώνα απέναντι στους Ρέηβενς κατάφεραν στο τέλος να πάρουν μία επική νίκη με σκορ 35-31 και να φτάσουν στο 3ο σερί και  9ο συνολικά championship παιχνίδι της εποχής Μπρέιντι!  Η άμυνα με εξαίρεση την τελευταία περίοδο δεν μπορούσε να σταματήσει τον Φλάκο και η πρόκριση ανήκει εξ’ ολοκλήρου στην επίθεση και το εκπληκτικό παιχνίδι του παθιασμένου Μπρέιντι. Ο βετεράνος κουόρτερμπακ που ξέρει ότι δεν θα έχει πολλές ακόμη ευκαιρίες για να κάνει τα δαχτυλίδια του 4, αγωνίστηκε με τρομερή ένταση και γύρισε το ματς για χάρη της ομάδας του κατέχοντας πια τα ρεκόρ για τις περισσότερες αναμετρήσεις, νίκες και τάτσνταουν πάσες στην ιστορία των play-offs!!! Το περασμένο Σάββατο, συνειδητοποιημένα ο κόουτς Μπέλιτσικ παράτησε το ράννινγκ παιχνίδι (μόλις 14 γιάρδες σε 13 προσπάθειες) και με τρικ της επιθετικής γραμμής μπέρδεψε την αντίπαλη κάλυψη στο πάσσινγκ παιχνίδι. Την διαφορά για ακόμη ένα παιχνίδι έκανε ο τάητ εντ Γκρονκόσκι που αποτελεί miss match απέναντι σε κάθε άμυνα με τα σπάνια προσόντα που έχει. Ενάντια στους Κολτς μετρά 5 τάτσνταουν σε 4 αναμετρήσεις! Από την άλλη, ανησυχητικά τα μηνύματα από την ράννινγκ άμυνα της ομάδας που υπέφερε απέναντι στους Ρέηβενς και επέτρεπε κατά μέσο όρο 5 γιάρδες ανά προσπάθεια. Απών από την αυριανή αναμέτρηση ο βασικός σέντερ Στόρκ.
            Οι Κολτς έχουν φορμαριστεί στο πλέον κατάλληλο σημείο της σεζόν και την περασμένη Κυριακή πραγματοποίησαν την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση στην πειστική εκτός έδρας νίκη με 24-13 επί των Μπρόνκος. Ο Λακ είναι «καυτός» με δεύτερη εντυπωσιακή Play-off εμφάνιση, όμως τη διαφορά στον περασμένο αγώνα την έκανε η άμυνα της ομάδας, η οποία αχρήστευσε τα αντίπαλα ατού. Χρησιμοποιώντας, όπως ανέφερε ο αμυντικός Ντέιβις, το πλάνο των Σίχοκς από το περσινό superbowl απέναντι στον Μάννινγκ και την παρέα του, έκανε τους γηπεδούχους να ασφυκτιούν κλείνοντας τους διαδρόμους για τις χαρακτηριστικές μικρές διαγώνιες πάσες και η επικράτηση ήρθε με ευκολία. Εντελώς αλλαγμένη εικόνα ενός συνόλου που έμοιαζε με φανερή αδυναμία μπαίνοντας στα νοκ – άουτ, σε συνέχεια της πολύ καλής εμφάνισης τους και απέναντι στους Μπένγκαλς στον πρώτο γύρο. Αποκάλυψη αποτελεί και ο ράννινγκ μπακ Χέρον που έγινε βασικός στο τελικό στάδιο της κανονικής σεζόν και αποτελεί πια στήριγμα και για τον Λακ στο πάσσινγκ παιχνίδι. Μεγάλο ρόλο στο επιθετικό κομμάτι οι δύο τάητ εντ Φλίνερ και Άλλεν. Βαρόμετρο ο #1 ρισίβερ της ομάδας Χίλτον που με την ταχύτητά του βρίσκει τα κενά στις αντίπαλες ζώνες, όταν τροφοδοτείται επαρκώς η επίθεση της ομάδας είναι πολύ πιο επικίνδυνη.
            Προϊστορία : Οι ομάδες συναντήθηκαν και νωρίτερα στη σεζόν αλλά και πέρσι στα Play-offs στο divisional γύρο με τους Πάτριοτς να παίρνουν επιβλητικές νίκες και στις δύο περιπτώσεις (43-22 πέρσι, 20-42 φέτος). Κοινός παρονομαστής των δύο αγώνων το τρομερά αποτελεσματικό ράννινγκ παιχνίδι των νικητών. Πέρσι ήταν ο Μπλαντ με 166 γιάρδες και 4 τάτσνταουν, φέτος στην Ιντιανάπολις ήταν ο Γκρέι με 201 γιάρδες και 4 τάτσνταουν που ταλαιπώρησαν την άμυνα των Κολτς και οδήγησαν τους Πάτριοτς στις ευρείες νίκες. Χαρακτηριστικά οι Πάτριοτς απέναντι στους Κολτς σε αυτούς τους αγώνες έτρεξαν την μπάλα στο 61% των επιθετικών προσπαθειών τους, ενώ απέναντι σε όλους τους άλλους αντίπαλους τρέχουν στο 39,5%!
            Που θα κριθεί ο αγώνας : Οι Πάτριοτς είναι ομάδα που προσαρμόζει κατά πολύ το παιχνίδι της ανάλογα με τον αντίπαλο και απέναντι στους Κολτς είναι πολύ πιθανό να ρίξει το βάρος της στο ράννινγκ παιχνίδι, όπως έκανε και τις προηγούμενες φορές που ξανασυναντήθηκαν οι δύο ομάδες. Αν ο Μπλαντ επαναλάβει την περσινή του εμφάνιση οι Πάτριοτς έχουν τον πρώτο λόγο. Κομβικό θα είναι και το match up της πίσω ζώνης άμυνας των γηπεδούχων απέναντι στον Χίλτον και ποιο θα είναι το μαρκάρισμα που θα οριστεί από τον Μπέλιτσικ.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Οι Πάτριοτς είναι θαμώνας τέτοιων αγώνων με τον Μπρέιντι στα ηνία και είναι το λογικό φαβορί για τον αυριανό αγώνα, όμως οι Κολτς έρχονται στο Φόξμπορο σε πολύ καλή κατάσταση και με τρομερή ψυχολογία. Οι φιλοξενούμενοι είναι πολύ βελτιωμένοι σε σχέση με τον αγώνα του Νοεμβρίου, ειδικά στην άμυνα και μία επικράτηση των γηπεδούχων με 20+ πόντους διαφορά μοιάζει πολύ απίθανο. Ο Λακ είναι πιο ώριμος από ποτέ και απέναντι στην άμυνα των γηπεδούχων που δεν έδειξε σε καλή κατάσταση πριν 7 μέρες θα βρει πεδίο δράσης. Στοιχηματικά, το διπλό σε τιμές κοντά στο 3,25 έχει αξία για μια ομάδα που δείχνει να έχει το μομέντουμ για την έκπληξη, πιθανό και το over 53,5 από τη στιγμή που οι δύο κουόρτερμπακ των ομάδων είναι τόσο ποιοτικοί και σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Για special bets, πιθανά τα over στις γιάρδες των τάητ εντ των ομάδων Γκρονκόσκι (76,5) , Άλλεν (32,5) , Φλίνερ (39,5).    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου