Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Εκκίνηση για τα Play-offs!



Ξεκινούν τα play-offs αυτό το Σαββατοκύριακο με τέσσερις αναμετρήσεις για τον wild card γύρο. Οι γηπεδούχοι εμφανίζονται ως τα φαβορί για να συνεχίσουν, όμως τα νοκ – άουτ κρύβουν πάντα πολλές εκπλήξεις.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τους εξής αγώνες :
Πάνθερς           -           Κάρντιναλς
Στίλερς             -           Ρέηβενς
Κολτς               -           Μπένγκαλς
Κάουμποϊς        -           Λάιονς
Διαβάστε παρακάτω την προαναγγελία τους και τις στοιχηματικές επιλογές που προκύπτουν.





Στους πίνακες που ακολουθούν αναγράφονται οι στατιστικές των ομάδων και χρωματίζονται ανάλογα με τη διαβάθμισή τους:

Πράσινο                    -           θέσεις 1-5
Πορτοκαλί                -           θέσεις 6-10
Μπλε                          -           θέσεις 11-20
Κόκκινο                     -           θέσεις 21-32













NFC

Καρολάινα Πάνθερς
(7-1-8)
Σάββατο
3/1
23:35
Αριζόνα Κάρντιναλς
(11-5)
21,2 (19η)
Πόντοι υπέρ
19,4 (24η)
23,4 (21η)
Πόντοι κατά
18,7 (5η)
346,7 (16η)
Γιάρδες υπέρ
319,8 (24η)
339,8 (10η)
Γιάρδες κατά
368,2 (24η)
219,4 (19η)
Πάσσινγκ επίθεση
238 (14η)
127,2 (7η)
Ράννινγκ επίθεση
81,8 (31η)
227,8 (11η)
Πάσσινγκ άμυνα
259,5 (29η)
112 (16η)
Ράννινγκ άμυνα
108,7 (13η)
40 (13η)
Σακς υπέρ
35 (24η)
42 (20η)
Σακς κατά
28 (7η)
- QB: Καμ Νιούτον  - 3,127 γιάρδες
                                - 18 Τ / 12 ΙΝΤ
                                - 539γ. ράννινγκ/5Τ

- RB: Τζόναθαν Στιούαρτ - 990γ / 4Τ

- WR: Κέλβιν Μπέντζαμιν- 1,008γ / 9Τ
Ηγέτες
- QB: Ράιαν Λίντλεϊ  -  562 γιάρδες
                                   -  2 Τ / 4 ΙΝΤ

- RB: Στεφάν Τέιλορ  -  287γ / 4 Τ

- WR: Λάρρυ Φιτζέραλντ – 784γ / 2Τ

            Οι Πάνθερς είναι η 3η ομάδα στην ιστορία του NFL που μπαίνει στα play-offs με αρνητικό ρεκόρ και το κατάφερε κατακτώντας την αδύναμη ντιβίζιον της NFC Νότου. Η ομάδα από τη Σάρλοτ με έναν εκπληκτικό Δεκέμβρη στον οποίο παρουσιάστηκε τρομερά βελτιωμένη και θύμισε το περσινό σύνολο που κατέκτησε 12 νίκες επέστρεψε στην postseason και μοιάζει ως το απόλυτο φαβορί στον επερχόμενο αγώνα. Σ’ αυτό το διάστημα 11 διαφορετικοί παίχτες έχουν κερδίσει θέση βασικού σε άμυνα και επίθεση και η ομάδα επικράτησε των Σέιντς (41-10), Μπακανίρς (19-17), Μπράουνς (17-13) και Φάλκονς (34-3) στον δρόμο τους για τον τίτλο της ντιβίζιον. Η άμυνα δείχνει αναγεννημένη και αγωνίζεται στο περσινό επίπεδο (2η καλύτερη στο πρωτάθλημα) με τρομερή πίεση και ταχύτητα, ενώ επιθετικά με τον κουόρτερμπακ Νιούτον να επιστρέφει από το τροχαίο με άλλη αύρα και τον ράννινγκ μπακ Στιούαρτ σε δαιμονιώδη φόρμα οι Πάνθερς τρέχουν άκρως αποτελεσματικά την μπάλα και ελέγχουν το ρυθμό των αγώνων. Σκιά το ότι το εντυπωσιακό σερί ήρθε με νίκες απέναντι σε προβληματικούς αντιπάλους, αλλά η γενικότερη εικόνα της ομάδας βγάζει υγεία.
            Οι Κάρντιναλς παρότι για περίπου 3 μήνες βρίσκονταν στην 1η θέση της NFC, έχασαν τα 4 από τα τελευταία 6 παιχνίδια της κανονικής σεζόν, έχασαν την ντιβίζιον τους από τους Σίχοκς και καλούνται πλέον να κάνουν πορεία στα play-offs με εκτός έδρας νίκες. Το σύνολο του (προπονητή της χρονιάς) Άριανς έχει πληγεί από σημαντικούς τραυματισμούς όλη τη χρονιά με καταλυτικούς αυτούς στη θέση του κουόρτερμπακ. Βασικός πια στην ομάδα είναι ο ανεπαρκής Λίντλεϊ που μέχρι τα μέσα της σεζόν ήταν στα αζήτητα καθώς οι #1 και #2 της ομάδας είναι τραυματίες. Ο 25χρονος είναι άπειρος σε δύσκολες καταστάσεις και το γεγονός ότι δεν είχε θέση σε ρόστερ ομάδας όλη τη σεζόν καταδεικνύει την έλλειψη ποιότητας του.  Την τελευταία αγωνιστική της κανονικής σεζόν στην ήττα από τους 49ερς έδειξε κάποια καλά στοιχεία, όμως η γενική του εικόνα δεν επιτρέπει καμία αισιοδοξία στους φίλους της ομάδας. Το πιο ανησυχητικό όμως για τους Κάρντιναλς είναι ότι η άμυνα που όλη τη σεζόν κουβαλούσε την ομάδα και έδινε τις νίκες στις λεπτομέρειες μοιάζει να «χάνει λάδια» ειδικά στην αντιμετώπιση του αντίπαλου ράννινγκ παιχνιδιού.
            Προϊστορία: Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν τελευταία φορά στις 5 Οκτωβρίου του 2013 με τους Κάρντιναλς να επικρατούν εύκολα 22-6 στην Αριζόνα, ενώ το 2008 συναντήθηκαν στην Καρολάινα για τα Play-offs με τους Κάρντιναλς να παίρνουν το διπλό. Οι Πάνθερς έχουν ηττηθεί στα δύο τελευταία εντός έδρας παιχνίδια τους για τα play-offs.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Πάνθερς παρότι έχουν 4 νίκες λιγότερες από τους Κάρντιναλς βρίσκονται σε πολύ καλύτερη αγωνιστική κατάσταση τον τελευταίο μήνα και δικαίως εμφανίζονται φαβορί και στις στοιχηματικές αποδόσεις. Η άμυνα τους αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο και όταν απέναντί τους θα έχουν τον Λίντλεϊ, τότε υπάρχει miss match. Ακόμη, οι Πάνθερς τρέχουν πολύ αποτελεσματικά με την μπάλα και σε αυτό συμβάλλει και ο κουόρτερμπακ Νιούτον κάτι που οι φιλοξενούμενοι δείχνουν να αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τελευταία. Την τελευταία φορά που οι Κάρντιναλς αντιμετώπισαν τέτοιου είδους κουόρτερμπακ που είναι διπλή απειλή (Ουίλσον / Σίχοκς) επέτρεψαν σχεδόν 600 γιάρδες!!! Πιθανός ο άσος, όχι όμως δελεαστική η απόδοσή του. Σε υπερδιπλάσια απόδοση το special bet για τις over 41,5 ράννινγκ γιάρδες του Νιούτον.









 


AFC


Πίτσμπεργκ Στίλερς
(11-5)
Σάββατο
3/1
03:15
Μπάλτιμορ Ρέηβενς
(10-6)
27,2 (7η)
Πόντοι υπέρ
25,6 (8η)
23 (18η)
Πόντοι κατά
18,9 (6η)
411,1 (2η)
Γιάρδες υπέρ
364,9 (12η)
353,4 (18η)
Γιάρδες κατά
336,9 (8η)
301,6 (2η)
Πάσσινγκ επίθεση
238,7 (13η)
109,5 (16η)
Ράννινγκ επίθεση
126,2 (8η)
253,1 (27η)
Πάσσινγκ άμυνα
248,7 (24η)
100,3 (6η)
Ράννινγκ άμυνα
88,2 (4η)
33 (26η)
Σακς υπέρ
49 (2η)
33 (16η)
Σακς κατά
19 (2η)
- QB: Μπεν Ρόθλισμπεργκερ–4,952γ.
                                          - 32 Τ / 9 ΙΝΤ

- RB: Λέβιον Μπελ  -  2,215γ  /  11Τ

- WR: Αντόνιο Μπράουν - 1,698 / 13Τ
Ηγέτες
- QB: Τζο Φλάκο   -   3,986 γιάρδες
                                -   27 Τ / 12 ΙΝΤ

- RB: Τζάστιν Φορσέτ  -  1529 γ / 8Τ

- WR: Στιβ Σμιθ   -   1,065 γ  / 
          Τόρι Σμιθ   -      767 γ /  11Τ 

            Οι Στίλερς έτρεξαν ένα σερί 4-0 τον Δεκέμβρη και κατάφεραν να κατακτήσουν την AFC Βορρά και μαζί το δικαίωμα να αγωνιστούν εντός έδρας στον πρώτο γύρο των Play-offs. Η επίθεση μπορεί να μην έδειξε τόσο εκρηκτική τελειώνοντας την σεζόν, όμως η άμυνα που αποτελούσε τροχοπέδη έχει βελτιωθεί σημαντικά στο ράννινγκ παιχνίδι. Η επιθετική τριπλέτα Ρόθλισμπέργκερ, Μπελ και Μπράουν είναι η πιο παραγωγική του πρωταθλήματος και μία από τις πιο παραγωγικές των τελευταίων 20 ετών, όμως ο Μπελ είναι πολύ πιθανό να χάσει τον αγώνα που έρχεται. Ο βασικός και αναντικατάστατος ράννινγκ μπακ της ομάδας δέχθηκε ισχυρό χτύπημα στο γόνατο στον τελευταίο αγώνα της κανονικής σεζόν και δεν έχει προπονηθεί καθόλου μέσα στη βδομάδα. Δεν είναι τόσο σοβαρός ο τραυματισμός που να τον θέτει οριστικά εκτός συνέχειας, όμως τα σημάδια δεν είναι ενθαρρυντικά τουλάχιστον για τον αγώνα του Σαββάτου. Η ομάδα δεν διαθέτει αξιόπιστο αντικαταστάτη και δίχως αυτόν στον αγώνα υπάρχει ο κίνδυνος η επίθεση να γίνει μονοδιάστατη. Απόδειξη της «απελπισίας» της ομάδας είναι το ότι υπέγραψε για μπαλώσει τη θέση μέσα στη βδομάδα τον Τέητ που νωρίτερα στη σεζόν είχε κοπεί από τους Μπράουνς και τους Βάικινγκς. Στην άμυνα θετικοί αποδείχθηκαν οι τραυματισμοί των βετεράνων Πολαμάλου και Τέιλορ της πίσω ζώνης άμυνας  καθώς οι αντικαταστάτες Μπλέικ και ΜακΚέιν αγωνίζονται καλύτερα.
            Οι Ρέηβενς μπήκαν από το παράθυρο στα play-offs καθώς την τελευταία αγωνιστική εκμεταλλεύτηκαν την ήττα των Τσάρτζερς και χώθηκαν στην 6αδα. Η ομάδα δεν έδειξε σε καλή κατάσταση τις τελευταίες 3 βδομάδες, γνώρισε άσχημη ήττα από τους Τέξανς και δυσκολεύτηκε αδικαιολόγητα απέναντι σε Τζάγκουαρς και Μπράουνς εντός έδρας, όμως επέστρεψε στα νοκ – άουτ μετά την κατάκτηση του superbowl πρόπερσι. Ο κουόρτερμπακ Φλάκο είχε άσχημη εικόνα στα δύο τελευταία ματς, ξύπνησε στην 4η περίοδο του τελευταίου αγώνα και γύρισε το ματς για να πάρει την πρόκριση η ομάδα του. Ο 29χρονος ηγέτης της ομάδας διαχρονικά ανεβάζει ρυθμούς στα play-offs και δείχνει καλύτερος τον Γενάρη στην 7ετή του καριέρα, ενώ όποια χρονιά οι Ρέηβενς μπήκαν στα νοκ – άουτ με αυτόν βασικό, πάντα κερδίζουν το πρώτο ματς.  Στα αγωνιστικά νέα, ο ογκόλιθος της άμυνας Χαλότι Νγκάτα που έχασε τους 4 τελευταίους αγώνες της σεζόν λόγω τιμωρίας, επιστρέφει στο βασικό σχήμα και ενισχύει ακόμη περισσότερο την αμυντική γραμμή που είναι μία από τις ισχυρότερες του πρωταθλήματος. Προβλήματα τραυματισμών στην επιθετική γραμμή της ομάδας που έχει χάσει από τη συνοχή της και αυτό είναι εμφανές στο επιθετικό παιχνίδι.
            Προϊστορία: Μεγάλη αντιπαλότητα εντός της ντιβίζιον ανάμεσα στις δύο ομάδες που τα προηγούμενα χρόνια έχει μεταφερθεί και στα play-offs. Οι Στίλερς επικράτησαν και στις δύο play-off  αναμετρήσεις που διεξήχθησαν στο Πίτσμπεργκ το 2008 και το 2010. Φέτος οι δύο ομάδες είχαν από μία εντός έδρας νίκη μάλιστα με 20 πόντους διαφορά έκαστος. Πριν από αυτό οι 6 από τους 7 τελευταίους μεταξύ τους αγώνες κρίθηκαν από 3 ή λιγότερους πόντους διαφορά.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Παραδοσιακό ντέρμπι της τελευταίας 10ετίας που συνήθως κρίνεται στις λεπτομέρειες. Οι Στίλερς έχουν το προβάδισμα εντός έδρας και η εικόνα τους το Δεκέμβρη ήταν πολύ καλύτερη των αντιπάλων. Δίχως τον Μπελ όμως στον αγώνα οι συσχετισμοί αλλάζουν άρδην. Οι γηπεδούχοι δεν αναμενόταν να έχουν επιτυχία τρέχοντας την μπάλα απέναντι στην αμυντική γραμμή των Ρέηβενς πόσο μάλλον δίχως τον MVP τους. Υπάρχουν δύο αναγνώσεις σ’ αυτή την περίπτωση: η πρώτη λέει πως αυτό μπορεί να ευνοήσει τον Ρόθλισμπέργκερ να πασάρει πολύ και να εκμεταλλευτεί την αχίλλειο πτέρνα της αντίπαλης άμυνας, που είναι η πίσω ζώνη, ενώ η δεύτερη πως αν γίνει μονοδιάστατη η επίθεση των Στίλερς, η πίεση από τους Σαγκς, Νγκάτα και Ντούμερβιλ θα γίνει ανυπόφορη για τον ηγέτη των γηπεδούχων και θα τον οδηγήσει σε λάθη. Εξίσου σημαντικό ερωτηματικό είναι και η επιθετική απόδοση των φιλοξενούμενων και ποιος Φλάκο θα εμφανιστεί. Οι Ρέηβενς είναι ομάδα με μέταλλο και μπορούν να εκμεταλλευτούν την απουσία του αναντικατάστατου Μπελ. Αν μη τι άλλο ο αγώνας αναμένεται εξαιρετικά αμφίρροπος και το διπλό με +3,5 είναι επιλογή, αισιοδοξώντας βέβαια πως ο Φλάκο θα εμφανιστεί και πάλι σοβαρός (όπως συνηθίζει) στα Play-offs. Στοιχηματική αξία και στο καθαρό διπλό σε αποδόσεις κοντά στο 2,50.







 
  

AFC

Ιντιανάπολις Κολτς
(11-5)
Κυριακή
4/1
20:00
Σινσινάτι Μπένγκαλς
(10-1-5)
28,6 (6η)
Πόντοι υπέρ
22,8 (15η)
23,1 (19η)
Πόντοι κατά
21,5 (12η)
406,6 (3η)
Γιάρδες υπέρ
348 (15η)
342,7 (11η)
Γιάρδες κατά
359,3 (22η)
305,9 (1η)
Πάσσινγκ επίθεση
213,8 (21η)
100,8 (22η)
Ράννινγκ επίθεση
134,2 (6η)
229,3 (12η)
Πάσσινγκ άμυνα
243 (20η)
113,4 (18η)
Ράννινγκ άμυνα
116,3 (20η)
41 (9η)
Σακς υπέρ
20 (32η)
29 (8η)
Σακς κατά
23 (3η)
- QB: Άντριου Λακ  -     4,761 γιάρδες
                                 -     40 Τ  /  16 ΙΝΤ
                              - 273γ. ραννινγκ / 3Τ

- RB: Τρεντ Ρίτσαρντσον  -  748γ / 3Τ

- WR: Τ.Υ. Χίλτον      -     1,345γ  /  7 Τ
Ηγέτες
- QB: Άντι Ντάλτον  -  3,398 γιάρδες
                                  -  19 Τ  /  17 ΙΝΤ
                          - 169 γ. ράννινγκ / 4Τ

- RB: Τζέρεμι Χιλ      -      1,339 γ / 9Τ

- WR: A.J. Γκριν      -      1,041γ  / 

            Οι Κολτς δίνουν το παρών για 3η συνεχή χρονιά στα Play offs με τον Λακ στη θέση του κουόρτερμπακ, με την πρόκριση να έρχεται αρκετά εύκολα και από νωρίς. Η ομάδα από την Ιντιανάπολις δεν έκλεισε εντυπωσιακά τη χρονιά με ελαφρυντικό το ότι δεν υπήρχαν απτοί στόχοι στο τελείωμα της έτσι ώστε να φορτσάρουν οι παίχτες, ενώ σε όλη τη χρονιά λίγες ήταν οι καλές εμφανίσεις και οι νίκες απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους. Τελευταία εντυπωσιακή εμφάνιση η νίκη επί των μεθαυριανών αντιπάλων με 27-0 στις 19 Οκτώβρη. Το σύνολο μοιάζει να εξαρτάται αποκλειστικά από τον κουόρτερμπακ της και πέραν του Χίλτον δεν δείχνει κάποιος άλλος ρισίβερ ως αξιόπιστη λύση. Ο συνδυασμός των δύο αποτελεί από μόνος τους  τρομερή απειλή για κάθε άμυνα, όμως θα πρέπει να υπάρξουν και νέοι πρωταγωνιστές στα νοκ – άουτ. Σε καθοδική πορεία το ράννινγκ παιχνίδι από τη στιγμή που τραυματίστηκε και έχασε τη σεζόν ο Μπράντσο. Θέλει να σβήσει τις άσχημες εντυπώσεις από τις 7 ιντερσέπτιονς του στους δύο αγώνες Play-off πέρσι ο Λακ.
            Οι Μπένγκαλς επέστρεψαν για 4η συνεχόμενη χρονιά στα play-offs, όμως παραμένουν ως η ομάδα με το μεγαλύτερο (ενεργό) ρεκόρ δίχως play-off νίκη, με την τελευταία να χρονολογείται το 1990, ενώ πότέ στην ιστορία του συλλόγου δεν έχουν κατακτήσει εκτός έδρας νίκη σε νοκ άουτ!!! Υπεύθυνοι των αποτυχιών των τελευταίων ετών ο προπονητής Λιούις και ο κουόρτερμπακ Ντάλτον των οποίων τα προσωπικά αρνητικά ρεκόρ βρίσκονται στα 12 και 4 (αντίστοιχα) έτη. Η ομάδα από το Σινσινάτι είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της όλο το 2014, ακόμη και το Δεκέμβριο πέτυχαν δύο εντυπωσιακές νίκες και δύο ήττες που προβλημάτισαν. Την χειρότερή τους εμφάνιση στη σεζόν την πραγματοποίησαν στην Ιντιανάπολις, όπου και ηττήθηκαν με 27-0! Σταθερή και διαρκής άνοδος το τελευταίο διάστημα για το ράννινγκ παιχνίδι της ομάδας με το ρούκι Χιλ αιχμή, σε μία προσπάθεια της τεχνικής ηγεσίας να παρθεί το μεγάλο βάρος από τους ώμους τους αναξιόπιστου κουόρτερμπακ Ντάλτον. Ο κοκκινομάλλης πασέρ μετρά πολύ άσχημες εμφανίσεις στις 3 play-off εμφανίσεις του, με πολλά λάθη (ιντερσέπτιον και φαμπλ) και ούτε μία τάτσνταουν πάσα! Δεν προπονήθηκε καθόλου μέσα στη βδομάδα ο #1 ρισίβερ της ομάδας Γκριν κουβαλώντας διάσειση από τον προηγούμενο αγώνα και ενοχλήσεις στο χέρι, είναι εξαιρετικά αμφίβολος για την Κυριακή. Σε περίπτωση που χάσει τον αγώνα αποδυναμώνεται σημαντικά το πάσσινγκ παιχνίδι της ομάδας, ο σταρ της ομάδας έλειπε και στον προηγούμενο αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Καμία από τις ομάδες δεν πείθει ότι μπορεί να κάνει βαθιά πορεία στα play-offs της AFC με την κάθε μία να έχει τις δικές της χτυπητές αδυναμίες. Φαβορί στον αγώνα της Κυριακής οι γηπεδούχοι Κολτς, λόγω έδρας, λόγω καλύτερου κουόρτερμπακ και λόγω κόμπλεξ των αντιπάλων. Το σερί αποτυχιών των Μπένγκαλς δεν είναι κάτι που μπορεί να περάσει απαρατήρητο και μέχρι να σπάσει αναμένεται να είναι βάρος στους ώμους των παιχτών. Μοναδικό πλεονέκτημα για τους φιλοξενούμενους το ράννινγκ παιχνίδι τους, δεν αναμένεται να μπορέσει να κάνει τη διαφορά από μόνο του. Πιθανός ο άσος, ενισχύεται περισσότερο σε περίπτωση που ο Γκριν δεν αγωνιστεί ή έστω αγωνιστεί με επιφύλαξη. 















NFC

Ντάλας Κάουμποϊς
(12-4)
Κυριακή
4/1
23:40
Ντιτρόιτ Λάιονς
(11-5)
29,2 (5η)
Πόντοι υπέρ
20,1 (22η)
22 (15η)
Πόντοι κατά
17,6 (3η)
382,7 (7η)
Γιάρδες υπέρ
340,8 (19η)
355,1 (19η)
Γιάρδες κατά
300,9 (2η)
235,5 (16η)
Πάσσινγκ επίθεση
251,9 (12η)
147,2 (2η)
Ράννινγκ επίθεση
88,9 (28η)
251,9 (26η)
Πάσσινγκ άμυνα
231,6 (13η)
103,1 (8η)
Ράννινγκ άμυνα
69,3 (1η)
28 (28η)
Σακς υπέρ
42 (8η)
31 (13η)
Σακς κατά
45 (22η)
- QB: Τόνυ Ρόμο     -     3,705 γιάρδες
                                   -    34 Τ  /  9 ΙΝΤ

- RB: Ντεμάρκο Μάρεϊ  -  2,261γ / 13Τ

- WR: Ντεζ Μπράιαντ   -   1,320γ / 16Τ
Ηγέτες
-QB: Μάθιου Στάφορντ  -   4,257γ.
                                   -   22 Τ / 12 ΙΝΤ

- RB: Τζόικ Μπελ   -   1,182γ  / 

- WR: Γκόλντεν Τέητ    - 1,331γ  / 
         Κάλβιν Τζόνσον  - 1,077γ / 

            Οι Κάουμποϊς μπαίνουν «καυτοί» στα play-offs, πραγματοποιώντας έναν ονειρικό Δεκέμβρη, στον οποίο καθάρισαν την NFC Ανατολής με 4 νίκες σκοράροντας κατά μέσο όρο 41,25 πόντους στο διάστημα αυτό!!! Όλα δείχνουν να κλικάρουν επιθετικά με κινητήρια δύναμη της ομάδας την επιθετική γραμμή που κυριαρχεί σε κάθε αγώνα. 3 εκ των 5 βασικών της ως επιβράβευση της κυριαρχίας τους επιλέχθηκαν στο Probowl με τους ψηφοφόρους να αντιλαμβάνονται την αποτελεσματικότητα του συνόλου και στο ράννινγκ και στο πάσσινγκ παιχνίδι. Απίθανη σεζόν με αποκορύφωμα το Δεκέμβρη διανύει και ο ρισίβερ της ομάδας Μπράιαντ που μοιάζει άντρας ανάμεσα σε παιδιά. Εξαιρετικές στατιστικές και από τον κουόρτερμπακ Ρόμο που έχοντας λιγότερες ευθύνες φέτος έθεσε υποψηφιότητα ακόμη και για MVP της σεζόν. Στον αντίποδα, σε καθοδική πορεία μοιάζει η απόδοση του ράννινγκ μπακ Μάρεϊ που κουβάλησε όλη την ομάδα στο ξεκίνημα της σεζόν και δείχνει φθαρμένος από το μεγάλο όγκο προσπαθειών που πήρε. Κάθε άλλο παρά μη αποτελεσματικός δεν είναι, όμως η παραγωγικότητα και η έκρηξή του δεν είναι οι ίδιες με το ξεκίνημα της χρονιάς. Προβλήματα στην άμυνα για τον αγώνα της Κυριακής, με τους Χίτσενς και Μέλτον να μένουν εκτός. Αξιοσημείωτο το γεγονός πως η ομάδα αγωνίζεται καλύτερα εκτός έδρας με απόδειξη το ρεκόρ της: 8-0 εκτός έδρας, 4-4 στο Ντάλας. Τελευταίος play-off αγώνας για τους Κάουμποϊς το 2009, όταν και πραγματοποίησαν τη μοναδική τους νίκη τα τελευταία 18 χρόνια!
            Οι Λάιονς έπαιξαν και έχασαν στον τελικό της NFC Βορρά στην έδρα των Πάκερς και έπεσαν στην 6η θέση της NFC με αποτέλεσμα να κληθούν να αντιμετωπίσουν εκτός έδρας τους Κάουμποϊς. Η ομάδα όλη τη χρονιά στηρίζει την επιτυχία της στην εκπληκτική της άμυνα, η οποία κατατάσσεται δεύτερη στο πρωτάθλημα. Η ράννινγκ άμυνα είναι με διαφορά η καλύτερη στη λίγκα και ανήκει μέσα στις 5 καλύτερες της τελευταίας 25ετίας! Ο ακρογωνιαίος λίθος της αμυντικής γραμμής και αυτής της επιτυχημένης ράννινγκ άμυνας, Σου πάτησε εκτός φάσης τον Ρότζερς στον αγώνα της περασμένης Κυριακής και αρχικά τέθηκε εκτός αγώνα λόγω τιμωρίας από τη λίγκα, όμως η έφεση μετέτρεψε την ποινή σε πρόστιμο 70 χιλιάδων δολαρίων και ο Σου θα αγωνιστεί κανονικά μεθαύριο. Επιθετικά, σημάδια βελτίωσης στο ράννινγκ παιχνίδι που όλη τη χρονιά ήταν ένα εκ των χειροτέρων στο πρωτάθλημα, όμως το βαρόμετρο για τον επερχόμενο αγώνα θα είναι ο κουόρτερμπακ της ομάδας Στάφορντ. Ο 26χρονος, πρώην #1 του ντραφτ, έχει δείξει πολλάκις ότι διαθέτει το ταλέντο να διαπρέψει στο NFL, όμως σταθερά απογοητεύει στα κρίσιμα. Τρέχει ένα αρνητικό σερί 16 ηττών απέναντι σε ομάδες με θετικό ρεκόρ σε εκτός έδρας ματς και καλείται να το ξορκίσει ώστε να μην τελειώσει άδοξα μία ακόμη χρονιά για το σύλλογο. Η πάσσινγκ άμυνα των Κάουμποϊς είναι ευάλωτη και υπάρχουν οι παίχτες για γίνει η ζημιά, όλα θα εξαρτηθούν από την ευστοχία τους Στάφορντ. Οι Λάιονς έχουν να πετύχουν νίκη στα play-offs από το 1991 με την τελευταία επιτυχία να έρχεται απέναντι στους Κάουμποϊς, ενώ συμμετείχαν σ’ αυτά από τότε μόνο το 1999 και το 2011.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Με την εικόνα που έχουν οι Κάουμποϊς τον τελευταίο μήνα δικαίως θεωρούνται το μεγάλο φαβορί του αγώνα και η απόδοση για νίκη τους προσφέρεται τόσο χαμηλά. Το match up όμως απέναντι στους Λάιονς είναι άκρως ενδιαφέρον καθώς η καλύτερη επιθετική γραμμή του πρωταθλήματος (Κάουμποϊς) θα παλέψει με μία από τις 2-3 καλύτερες αμυντικές γραμμές του πρωταθλήματος (Λάιονς) και ο νικητής θα κριθεί κατά πολύ από αυτές τις μεταξύ τους μονομαχίες. Το παιχνίδι των Κάουμποϊς όλη τη χρονιά χαρακτηρίζεται από το πολύ και αποτελεσματικό ράννινγκ παιχνίδι, όμως το τεστ απέναντι στην άμυνα των Λάιονς θα είναι το δυσκολότερο της χρονιάς. Στο μοναδικό φετινό παιχνίδι που η επιθετική γραμμή των Κάουμποϊς δεν κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό, ήταν απέναντι στους Ιγκλς εντός έδρας και οι αντίπαλοι πήραν πολύ εύκολη νίκη. Οι Λάιονς έχουν τους παίχτες να προβάλλουν υψηλό εμπόδιο και περιορίσουν την επιθετική δράση των γηπεδούχων, όμως θα χρειαστούν και ένα καλό παιχνίδι από τον κουόρτερμπάκ τους. Υπερβολικό το σπρεντ, το διπλό με +7,5 έχει αξία καθώς οι φιλοξενούμενοι μπορούν τουλάχιστον να κρατηθούν κοντά στο σκορ μέχρι τέλους.






WILD CARD ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Πάνθερς
Κάρντιναλς
1
Στίλερς
Ρέηβενς (+3,5)
2
Κολτς
Μπένγκαλς
1
Κάουμποϊς
Λάιονς (+7,5)
2

1 σχόλιο: