Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Ανάλυση - Προτάσεις 13ης αγωνιστικής




To πρόγραμμα της 13ης συνεχίζεται μετά την τριπλή δόση την Πέμπτη στην Ημέρα των Ευχαριστιών. Λάιονς, Κάουμποϊς και Ρέηβενς πήραν σημαντικές εντός έδρας νίκες, όμως το κυρίως μενού λαμβάνει χώρα την Κυριακή, ενώ η αυλαία πέφτει ξημερώματα Τρίτης με έναν από τους σπουδαιότερους αγώνες της κανονικής σεζόν: Σίχοκς – Σέιντς με διακύβευμα την 1η θέση στη NFC. Διαβάστε παρακάτω ανάλυση για τους επερχόμενους αγώνες και τις στοιχηματικές προτάσεις που προκύπτουν:


28/11
Λάιονς                         -           Πάκερς                        40-10
Κάουμποϊς                  -           Ρέιντερς                      31-24
Ρέηβενς                       -           Στίλερς                        22-20

1/12
20:00
Πάνθερς                      -           Μπακανίρς
Μπράουνς                   -           Τζάγκουαρς
Τέξανς                         -           Πάτριοτς
Κολτς                          -           Τάιτανς
Βάικινγκς                    -           Μπερς
Τζετς                           -           Ντόλφινς
Ιγκλς                           -           Κάρντιναλς

23:00
Μπιλς                          -           Φάλκονς
49ερς                           -           Ραμς

23:30
Τσιφς                           -           Μπρόνκος
Τσάρτζερς                   -           Μπένγκαλς

2/12
03:30
Ρέντσκινς                    -           Τζάιαντς

3/12
03:45
Σίχοκς                         -           Σέιντς

----------------------------------------------------------------

Καρολάινα Πάνθερς (8-3)  -  Τάμπα Μπέι Μπακανίρς (3-8)
Ντέρμπι της NFC νότιας περιφέρειας. Οι Πάνθερς είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στο NFL με 7 σερί νίκες. Η τελευταία ήρθε δύσκολα μέσα στο Μαϊάμι έπειτα από τη χειρότερη εμφάνιση της ομάδας μέσα σ’ αυτά τα 7 παιχνίδια. Παρά το άθλιο επιθετικά πρώτο ημίχρονο, ο κουόρτερμπακ Νιούτον πήρε την ομάδα στις πλάτες του και με δύο τάτσνταουν έδωσε τη νίκη στα τελευταία δευτερόλεπτα. Μ’ αυτή τη νίκη οι Πάνθερς όχι μόνο είναι πολύ κοντά στο να μπουν στα πλέι-οφς αλλά θα διεκδικήσουν ακόμα και τη 2η θέση στη NFC στα ματς εναντίον των Σέιντς. Παραμένει εκτός ο κομβικός αμυντικός Τζόνσον. Οι Μπακανίρς είναι κι αυτοί με τη σειρά τους εξαιρετικά φορμαρισμένοι και στο καλύτερο σημείο της σεζόν τους. Παρότι ξεκίνησαν με 8 ήττες, βελτιώθηκαν, έκαναν θελκτικές εμφανίσεις και πέτυχαν 3 σερί νίκες με τελευταία αυτή στο Ντιτρόιτ επί των ισχυρών Λάιονς. Παρότι το φορμαρισμένο ράννινγκ παιχνίδι δεν λειτούργησε, το διπλό ήρθε χάρη στη συνέπεια του ρούκι κουόρτερμπακ Γκλέννον αλλά κυρίως χάρη στην πίσω ζώνη άμυνας που έκανε 4 ιντερσέπτιονς, εκ των οποίων τη μία την επέστρεψε για τάτσνταουν. Τραυματίστηκε ο σπουδαίος αμυντικός κόρνερμπακ Ρίβις και θα λείψει. Οι Πάνθερς είναι «καυτοί», όμως και οι Μπακανίρς έχουν δείξει πολύ ανταγωνιστικοί τελευταία. Οι άμυνες είναι καλές και λογικά το σκορ θα μείνει χαμηλά αν δεν υπάρξουν αμυντικά τάτσνταουν, ενώ οι φιλοξενούμενοι είναι σε κατάσταση να μείνουν κοντά στο σκορ και να βγάλουν το διπλό με +7,5 σπρεντ.

Κλίβελαντ Μπράουνς (4-7)  -  Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς (2-9)
Οι Μπράουνς ηττήθηκαν στο ντέρμπι και πιο κρίσιμο ματς της σεζόν γι αυτούς από τους Στίλερς πραγματοποιώντας πολύ κακή επιθετικά εμφάνιση. Τίποτα δεν λειτουργούσε, το ράννινγκ παιχνίδι βρήκε τοίχο, ενώ ο κουόρτερμπακ Κάμπελ τραυματίστηκε σε κρίσιμο σημείο και αποχώρησε. Ο αντικαταστάτης Γουίντεν είναι persona non grata στο Κλίβελαντ και με την απόδοσή του απέδειξε ακόμα μία φορά γιατί. Η άμυνα από την άλλη ήταν καλή και περιόρισε τα ατού του αντιπάλου καθώς οι περισσότεροι πόντοι των Στίλερς ήρθαν από επιθετικά λάθη. Ο ρισίβερ Γκόρντον έγραψε απίστευτα στατιστικά με πολλές γιάρδες όμως να έρχονται στο τέλος όταν όλα είχαν κριθεί. Οι Τζάγκουαρς μπορούν να λένε πως δεν είναι πια η χειρότερη ομάδα στο NFL και αυτό διότι την θέση τους στον πάτο πήραν οι Τέξανς, τους οποίους κέρδισαν σε ένα πολύ άσχημο παιχνίδι. Οι Τζάγκουαρς βρήκαν γιάρδες από το ράννινγκ μπακ του Τζόουνς-Ντρου και έσβησαν την αντίπαλη επίθεση. Φανερά βελτιωμένη η ομάδα, όμως την προηγούμενη Κυριακή αντιμετώπισε ένα φάντασμα ομάδας. Αναμένεται κακό παιχνίδι από δύο ελαττωματικές επιθέσεις και όποια άμυνα καταφέρει να δημιουργήσει λάθη και να σκοράρει θα πάρει και τη νίκη. Προβάδισμα έχουν οι γηπεδούχοι αλλά εντέλει ΝΟ ΒΕΤ.

Χιούστον Τέξανς (2-9)  -  Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς (8-3)
Στην προαναγγελία του προγράμματος της σεζόν αυτός ο αγώνας είχε κυκλωθεί ως κομβικός για το πλασάρισμα των δύο ομάδων σε σχέση με την πρωτιά στην AFC. Οι Τέξανς έχουν κάνει σεζόν πέρα από τους πιο άσχημους εφιάλτες των φίλων τους. 9η σερί ήττα για τους γηπεδούχους καθώς στις δύο προηγούμενες αγωνιστικές κατάφεραν να ηττηθούν εντός έδρας από Ρέιντερς και Τζάγκουαρς. Ο ρούκι κουόρτερμπακ Κίναμ συνέχισε τις άσχημες εμφανίσεις, ενώ το ράννινγκ παιχνίδι είναι αναιμικό. Η ομάδα επίσης είναι χτυπημένη από σημαντικούς τραυματισμούς. Το άκρως οξύμωρο της υπόθεσης με τους Τέξανς είναι ότι ενώ βρίσκονται σ’ αυτή την άθλια κατάσταση, στα αμυντικά στατιστικά είναι #1 άμυνα στις λιγότερες γιάρδες που επιτρέπουν στον αντίπαλο! Οι Πάτριοτς πέτυχαν την ανατροπή της 10ετίας την προηγούμενη Κυριακή καθώς ενώ βρίσκονταν στο -24 στο ημίχρονο απέναντι σε μία εξαιρετική ομάδα όπως οι Μπρόνκος κατάφεραν να επιστρέψουν και να πάρουν μία επική νίκη στην παράταση. Το πρώτο μέρος ήταν εφιαλτικό με 3 φαμπλς, όμως στο δεύτερο ο Μπρέιντι με την απόδοσή του πρόσθεσε ένα ακόμη ισχυρό επιχείρημα στην κουβέντα για το ποιος είναι ο καλύτερος κουόρτερμπακ όλων των εποχών! Ο βετεράνος ήταν εκπληκτικός και σε συνδυασμό με τους Έντελμαν και Γκρονκόσκι σμπαράλιασε την αντίπαλη άμυνα. Η νίκη αυτή κλειδώνει την περιφέρεια και βάζει την ομάδα στη διεκδίκηση της 1ης θέσης στην AFC. Οι Πάτριοτς ιστορικά ανεβαίνουν μέσα στο Δεκέμβριο και πολύ δύσκολα θα γράψουν λιγότερες από 12 νίκες στη σεζόν. Οι Τέξανς είναι η χειρότερη ομάδα στη λίγκα. Οι Πάτριοτς την περασμένη Κυριακή έδωσαν ισχυρή σφαλιάρα στην ομάδα που από τους περισσότερους θεωρείται ως η καλύτερη στη λίγκα. Ο αγώνας αναμένεται να είναι μονόπατος με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν τη νίκη σχετικά εύκολα και οτιδήποτε διαφορετικό θα θεωρηθεί τεράστια έκπληξη. ΔΙΠΛΟ με -6,5 σπρεντ.

Ιντιανάπολις Κολτς (7-4)  -  Τένεσι Τάιτανς (5-6)
Ντέρμπι της AFC νότιας περιφέρειας. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στην έδρα των Τάιτανς. Οι γηπεδούχοι σ εκείνο το παιχνίδι είχαν ξεκινήσει εντυπωσιακότατα και κυριάρχησαν για ένα ημίχρονο τρέχοντας κατά βάση με την μπάλα, όμως στην επανάληψη οι Κολτς έκαναν σπουδαία ανατροπή και γύρισαν από το -14 για τη νίκη. Οι Κολτς δεν είναι σε καλό φεγγάρι και έχουν πολλά θέματα να λύσουν. Στα 2 από τα 3 τελευταία ματς έχουν υποστεί συντριβές από Ραμς και Κάρντιναλς. Και στις δύο συγκεκριμένες αναμετρήσεις οι εμφανίσεις της ομάδας ήταν αποκαρδιωτικές και στην άμυνα και στην επίθεση. Φανερή η απουσία του βετεράνου ρισίβερ Γουέιν που χάνει τη σεζόν. Οι Τάιτανς έπειτα από τις πικρές εντός έδρας ήττες από Τζάγκουαρς και Κολτς ταξίδεψαν στο Όκλαντ και πήραν πολύτιμη εκτός έδρας νίκη με δραματικό τρόπο. Ο κουόρτερμπακ Φιτζπάτρικ που κλήθηκε να αναπληρώσει το κενό του Λόκερ, έκανε εξαιρετική εμφάνιση και με άψογο τελικό ντράιβ έδωσε τη νίκη. Ο βετεράνος είναι αναπάντεχα καλός και αποφεύγει τα λάθη. Σημαντικός ο αγώνας για την περιφέρεια. Σε κακή κατάσταση οι Κολτς. Οι επιθέσεις δεν πετούν φωτιές και πιθανώς να δούμε ένα χαμηλό σκορ, ενώ οι Τάιτανς θα είναι ανταγωνιστικοί και ικανοί ακόμα και για το διπλό. 3 επιλογές στον αγώνα με το UNDER, το διπλό με +3,5 σπρεντ και το καθαρό διπλό για ρίσκο.

Μινεσότα Βάικινγκς (2-8-1)  -  Σικάγο Μπερς (6-5)
Οι Βάικινγκς παρότι έχουν χάσει κάθε στόχο για φέτος τα παλεύουν τα ματς και αυτό επιβεβαιώθηκε στην έδρα των Πάκερς όπου ήρθαν ισόπαλοι σε ένα σπάνιο στατιστικό για το NFL. Ο Πίτερσον έκανε καλή εμφάνιση όπως άλλωστε συνηθίζει απέναντι στους Πάκερς και δεν αναμένεται να πέσει η απόδοσή του απέναντι στην χειρότερη ράννινγκ άμυνα του πρωταθλήματος. Ο κουόρτερμπακ Πόντερ μονιμοποιήθηκε στη θέση και την προηγούμενη αγωνιστική έκανε καλή εμφάνιση. Επιθετικά η ομάδα μοιάζει να βρίσκει επιλογές όμως η άμυνα συνεχίζει να απογοητεύει όντας η χειρότερη στη λίγκα επιτρέποντα 31.1 πόντους ανά παιχνίδι! Οι Μπερς είναι ικανοί να εκμεταλλευτούν την κακή αμυντική συμπεριφορά των γηπεδούχων με τα μεγάλα κορμιά που διαθέτουν στους ρισίβερς. Στη θέση του κουόρτερμπακ θα ξεκινήσει και πάλι ο αναπληρωματικός Μακάουν που έχει ικανοποιήσει. Την περασμένη αγωνιστική οι Μπερς διαλύθηκαν στο Σεντ Λούις και έχασαν με 21 πόντους διαφορά από τους Ραμς. Οι αντίπαλοι έτρεχαν με την μπάλα και οι Μπερς δεν μπορούσαν να τους αντιμετωπίσουν με τίποτα. Στην αναμέτρηση θα αγωνιστεί η χειρότερη και η 4η χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος και από την άλλη η 4η καλύτερη (Μπερς) και η 14η καλύτερη επίθεση. Τα στατιστικά και η εικόνα των ομάδων κάνει «υποχρεωτικό» το ποντάρισμα στο OVER 50,5.

Νιου Γιορκ Τζετς (5-6)  -  Μαϊάμι Ντόλφινς (5-6)
Ντέρμπι της AFC ανατολικής περιφέρειας. Οι Τζετς προέρχονται από δύο σερί εκτός έδρας ήττες που συνδυάστηκαν με τραγικές εμφανίσεις στο επιθετικό κομμάτι. Η άμυνα της ομάδας είναι σταθερά καλή, πιέζει τον αντίπαλο κουόρτερμπακ και επιτρέπει τις λιγότερες ράννινγκ γιάρδες στο πρωτάθλημα, όμως η επίθεση είναι τρομακτικά κακή με έναν κουόρτερμπακ που δεν μπορεί να σταματήσει να κάνει λάθη (τα περισσότερα στη λίγκα) και ρισίβερς που δεν μπορούν να ξεμαρκαριστούν. Εντός έδρας η ομάδα παρουσιάζεται καλύτερη και έχει μόνο μία ήττα από τους Στίλερς. Οι Ντόλφινς παρότι πραγματοποίησαν σχετικά καλή εμφάνιση απέναντι στους εξαιρετικά φορμαρισμένους Πάνθερς δεν απέφυγαν την εντός έδρας ήττα. Η άμυνα της ομάδας ήταν σφιχτή και ήλεγχε το ρυθμό, όμως δύο τάτσνταουν στην 4η περίοδο ανέτρεψαν την κατάσταση. Φανερό το θέμα στην επιθετική γραμμή με αναποτελεσματικό το ράννινγκ παιχνίδι της ομάδας, ενώ και ο κουόρτερμπακ Τάνεχιλ έχει δεχθεί τα περισσότερα σακς στη σεζόν. Δύο στοιχεία στα οποία ειδικεύεται η άμυνα των Τζετς. Η εικόνα των Τζετς ήταν πολύ άσχημη τελευταία, όμως η αναμέτρηση με τους Ντόλφινς δημιουργεί πολλά match ups που ευνοούν τους γηπεδούχους. Πιθανός ο ΑΣΟΣ σε χαμηλό σκορ.

Φιλαδέλφια Ιγκλς (6-5)  -  Αριζόνα Κάρντιναλς (7-4)
Οι Ιγκλς είχαν το ρεπό τους την προηγούμενη Κυριακή και πριν από αυτό είχαν πετύχει την 1η τους εντός έδρας νίκη στη σεζόν επί των Ρέντσκινς. Η επίθεση δείχνει πλήρης και πολυδιάστατη, με εξαιρετικό το νεαρό κουόρτερμπακ Φόουλς (έχει 0 ιντερσέπτιονς) και αποτελεσματικό ράννινγκ παιχνίδι με το Μακόι (#1 παίχτης σε γιάρδες στο πρωτάθλημα). Η άμυνα είναι βελτιωμένη και η ομάδα έτοιμη να διεκδικήσει μέχρι τέλους την περιφέρειά της. Το τεστ όμως απέναντι στους Κάρντιναλς είναι το δυσκολότερο εδώ και πολλές βδομάδες. Οι Κάρντιναλς προέρχονται από 4 σερί νίκες με πειστικές εμφανίσεις. Στα δύο τελευταία ο κουόρτερμπακ Πάλμερ πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις και έχει πάψει να κάνει λάθη όπως στο ξεκίνημα της σεζόν. Την περασμένη Κυριακή έπιασαν από το λαιμό τους Κολτς και τους συνέτριψαν με 40-11! Εκρηκτική επίθεση με ποιοτικούς ρισίβερς και εξαιρετική άμυνα από ένα σύνολο γεμάτο ταλέντο. Σημαντικός αγώνας για τις θέσεις των πλέι-οφς ανάμεσα σε δύο καλές ομάδες. Εξαιρετικά αμφίρροπος και μη ελκυστικός για στοιχηματισμό. NO BET.

Μπάφαλο Μπιλς (4-7)  -  Ατλάντα Φάλκονς (2-9)
Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Τορόντο. Οι Μπιλς είχαν το ρεπό τους την περασμένη Κυριακή και πριν από αυτό είχαν διαλύσει εντός έδρας τους Τζετς. Παρά το 4-7 ρεκόρ τους δεν έχουν παραδώσει πνεύμα και φιλοδοξούν με νίκες στα επόμενα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια να διεκδικήσουν την είσοδο στα πλέι-οφς στις τελευταίες δύο αγωνιστικές. Η εικόνα της ομάδας είναι καλύτερη από τη συγκομιδή που έχει κάνει καθώς το ράννινγκ παιχνίδι είναι αποτελεσματικό και η άμυνα ικανή να δημιουργήσει λάθη στον αντίπαλο (#1 σε σακς). Ο ρούκι κουόρτερμπακ Μάνιουελ είχε έξτρα χρόνο να επανέλθει πλήρως από τον τραυματισμό του. Οι Φάλκονς συνεχίζουν την ελεύθερη τους πτώση με 5η σερί ήττα και οι περσινοί διεκδικητές του τίτλου διαθέτουν πια το χειρότερο ρεκόρ στη λίγκα. Την περασμένη αγωνιστική ηττήθηκαν δύσκολα από τους ισχυρούς Σέιντς και έδειξαν κάποια καλά στοιχεία, όμως αυτά εντός έδρας. Καθώς όταν ταξιδεύουν εμφανίζονται διόλου ανταγωνιστικοί και υποκύπτουν στις ορέξεις των αντιπάλων. Συνεχόμενες άσχημες εκτός έδρας εμφανίσεις και ταπεινωτικές ήττες. Στα θετικά η επιστροφή του ράννινγκ μπακ Τζάκσον που έδειξε καλά στον προηγούμενο αγώνα. Οι Μπιλς είναι καλύτερη ομάδα και έχουν κίνητρο για τη νίκη. Αποθαρρυντικό ότι δεν θα αγωνιστούν στην κλασσική τους έδρα, όμως και πάλι έχουν ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο για τη νίκη. ΑΣΟΣ.

Σαν Φρανσίσκο 49ερς (7-4)  -  Σεντ Λούις Ραμς (5-6)
Ντέρμπι της NFC δυτικής περιφέρειας. Στον πρώτο αγώνα οι 49ερς είχαν επικρατήσει εύκολα στην έδρα των Ραμς. Οι 49ερς προέρχονται από εύκολη νίκη στην πρωτεύουσα επί των Ρέντσκινς. Αμυντικά «στραγγάλισαν» τον κουόρτερμπακ Γκρίφιν και περιόρισαν το περίφημο ράννινγκ παιχνίδι των αντιπάλων. Επιθετικά δεν σκόραραν με το γνώριμο τους τρόπο: τρέχοντας την μπάλα, αλλά με καλό πάσσινγκ παιχνίδι του Κάπερνικ. Ο νεαρός κουόρτερμπακ επιτέλους έκανε ένα καλό παιχνίδι και πήρε αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια, όμως σ’ αυτό συνέβαλλε και η άκρως προβληματική πίσω ζώνη των Ρέντσκινς. Οι Ραμς ήταν εντυπωσιακοί απέναντι στους Μπερς και συνέχισαν τις εξαιρετικές εμφανίσεις και μετά το ρεπό τους. Έτρεξαν εκπληκτικά με την μπάλα απέναντι σε μία άθλια ράννινγκ άμυνα και πήραν εύκολη νίκη. Οι ρούκι Στέισι και Κάνιγχαμ συνθέτουν τρομερό δίδυμο που δύσκολα περιορίζεται. Επίσης η άμυνα ασκεί μεγάλη πίεση στον αντίπαλο κουόρτερμπακ με αιχμή τον εκρηκτικό Κουίν. Ο αγώνας αναμένεται σφιχτός με χαμηλό σκορ ανάμεσα σε δύο ομάδες με πολύ ράννινγκ παιχνίδι που δεν κάνουν λάθη. Φαβορί ο άσος, αλλά όχι άξιος πονταρίσματος σε αυτήν την τιμή.

Κάνσας Σίτι Τσιφς (9-2)  -  Ντένβερ Μπρόνκος (9-2)
Ντέρμπι κορυφής στην AFC δυτική περιφέρεια. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν πριν δύο βδομάδες στην έδρα των Μπρόνκος με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 27-17. Ο νικητής αποκτά σημαντικό προβάδισμα όχι μόνο για την περιφέρεια αλλά και τη #1 θέση στην AFC και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας. Μία από τις δύο ομάδες θα κληθεί να παίξει 3 εκτός έδρας αγώνες αν θέλει να φτάσει στο superbowl, ενώ η άλλη που θα πάρει την πρωτιά 2 αγώνες εντός. Οι Τσιφς μετά την ήττα στο Ντένβερ, υπέστησαν και εντός έδρας ήττα με δραματικό τρόπο από τους Τσάρτζερς. Η άμυνα για πρώτη φορά φέτος ήταν κακή και δέχθηκε τόσους πολλούς πόντους (41) και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ότι οι δύο καλύτεροι αμυντικοί της ομάδας Χιούστον και Χαλί τραυματίστηκαν νωρίς και αποχώρησαν από τον αγώνα. Ο πρώτος χάνει σίγουρα το ματς με τους Μπρόνκος, ενώ ο δεύτερος είναι πιθανό να αγωνιστεί κάποια λεπτά. Στα θετικά, η ομάδα φανέρωσε επιθετικές αρετές με τον κουόρτερμπακ Σμιθ να κάνει το καλύτερο ματς της σεζόν, ενώ ο ράννινγκ μπακ Τσαρλς έκανε ένα ακόμη εξαιρετικό αγώνα. Οι Μπρόνκος την προηγούμενη αγωνιστική υπέστησαν πικρή ήττα στην έδρα των Πάτριοτς. Παρότι έκαναν ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο (ειδικά στην άμυνα που δημιούργησε και λάθη) και πήγαν στα αποδυτήρια με 24-0, κατάφεραν να χάσουν το ματς μέσα από τα χέρια τους δεχόμενοι 31 αναπάντητους πόντους μέσα σε 20 λεπτά! Έπαψαν να τρέχουν με την μπάλα, όπως τόσο αποτελεσματικά έκαναν στο α’ μέρος, έκαναν κρίσιμα λάθη και βρέθηκαν να κυνηγούν. Κατάφεραν να στείλουν την αναμέτρηση στην παράταση (με το μοναδικό ωραίο ντράιβ του Μάννινγκ), όμως κι εκεί ένα σοβαρό λάθος στις σπέσιαλ τιμς έφερε την ήττα. Παρά τη «σφαλιάρα» κρατούν την τύχη στα χέρια τους και μπορούν να εξασφαλίσουν την πρωτιά στην AFC. Η εικόνα της ομάδας είναι πολύ καλή και δεν αλλάζει αυτή από ένα κακό ημίχρονο σε μία πολύ σκληρή έδρα και απέναντι σε εξαιρετικό αντίπαλο. Στην αναμέτρηση προ δύο εβδομάδων οι Μπρόνκος φάνηκαν αισθητά ανώτεροι των Τσιφς και οι τραυματισμοί στην άμυνα για τους γηπεδούχους γέρνουν τη ζυγαριά ακόμα περισσότερο προς τη μεριά του Μάννινγκ και της παρέας του. ΔΙΠΛΟ ακόμα και με -5,5 σπρεντ.

Σαν Ντιέγκο Τσάρτζερς (5-6)  -  Σινσινάτι Μπένγκαλς (7-4)
Οι Τσάρτζερς έκαναν εκπληκτική επιθετικά εμφάνιση και έβγαλαν τεράστιο διπλό μέσα στο Κάνσας. Ο κουόρτερμπακ Ρίβερς κάνει εξαιρετική σεζόν και την προηγούμενη Κυριακή έκανε την καλύτερή του εμφάνιση, η οποία ολοκληρώθηκε με άψογο τελικό ντράιβ και νικητήριο τάτσνταουν με ελάχιστα δευτερόλεπτα να απομένουν. H επίθεση με Γούντχεντ, Γκέιτς και Μάθιουζ είναι άκρως επικίνδυνη και μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Η ομάδα εν γένει έχει καλύτερη εικόνα από το ρεκόρ της και είναι από τα φαβορί για την κατάληψη της 6ης θέσης στην AFC καθώς έχουν 4/5 εντός έδρας εναπομείναντα παιχνίδια. Οι Μπένγκαλς είχαν το ρεπό τους την περασμένη αγωνιστική. Στον τελευταίο αγώνα που έδωσαν επικράτησαν των Μπράουνς εντός έδρας, σε μία ημέρα που η νίκη ήρθε χάρη στην άμυνα και τα λάθη της αντίπαλης επίθεσης. Ο κουόρτεμπακ Ντάλτον πριν τη διακοπή είχε σερί άσχημων εμφανίσεων με πολλές ιντερσέπτιονς. Απέκτησαν ανταγωνισμό για την πρωτιά στην περιφέρεια έπειτα από τη νίκη των Ρέηβενς την Πέμπτη. 2-4 το ρεκόρ της ομάδας εκτός έδρας. Οι Τσάρτζερς είναι σε καλή κατάσταση και με τρομερή ψυχολογία, αδύναμοι εκτός έδρας οι Μπένγκαλς και με ασταθή κουόρτερμπακ. ΑΣΟΣ.

Ουάσινγκτον Ρέντσκινς (3-8)  -  Νιου Γιορκ Τζάιαντς (4-7)
Ντέρμπι ουραγών στη NFC ανατολική περιφέρεια. Οι Ρέντσκινς υπέστησαν βαριά ήττα με 6-27 από τους 49ερς την περασμένη Δευτέρα και αποχαιρέτησαν και τις τελευταίες τους ελπίδες για κάτι καλό φέτος. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ κακό με προβλήματα στη σχέση κουόρτερμπακ – προπονητή και αυτό επιδεινώθηκε μετά την τελευταία εμφάνιση. Ο Γκρίφιν ήταν αρνητικός για την ομάδα (γίνονται σκέψεις να μείνει στον πάγκο την Κυριακή), η «ναυαρχίδα» της ομάδας το ράννινγκ παιχνίδι δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικό, ενώ η άμυνα ήταν το ίδιο αναποτελεσματική και επέτρεψε εύκολους πόντους στον αντίπαλο. Οι Τζάιαντς έπειτα από ένα πλασματικό 4-0 σερί υπέστησαν εντός έδρας ήττα από τους Κάουμποϊς, η οποία έβαλε τέλος σε όποιες φιλοδοξίες για πλέι-οφς. Για να συμβεί πια κάτι τέτοιο θα πρέπει να κάνουν το 5-0 μέχρι το τέλος και να περιμένουν ευνοϊκά αποτελέσματα. Απέναντι στους Κάουμποϊς έτρεξαν με τρομερή αποτελεσματικότητα την μπάλα, αλλά ο Μάννινγκ ήταν κάτω του μετρίου και η άμυνα στα κρίσιμα δεν μπόρεσε να σταματήσει το Ρόμο. Ντέρμπι ανάμεσα σε δύο κακές ομάδες δίχως μεγάλο κίνητρο. Πιο NO BET δε γίνεται. 

Σιάτλ Σίχοκς (10-1)  -  Νιου Όρλεανς Σέιντς (9-2)
Από την ανάγνωση και μόνο των ρεκόρ των δύο ομάδων μπορεί ο οποιοσδήποτε να καταλάβει τη δυναμική αυτής της αναμέτρησης. Πρόκειται για τελικό της 1ης θέσης στη NFC και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας μέχρι το superbowl. Αν συνυπολογιστεί ότι οι δύο ομάδες είναι αήττητες εντός έδρας το διακύβευμα του αγώνα μεγαλώνει κι άλλο. Οι Σίχοκς πριν το ρεπό τους είχαν επικρατήσει εύκολα των Βάικινγκς εντός έδρας και με την 6η σερί νίκη έγραψαν το καλύτερο ρεκόρ στη λίγκα. Εντός έδρας μετρούν 13 σερί νίκες με μ.ο. διαφορά πόντων κοντά στους 20! Ο αγώνας βέβαια απέναντι στους Σέιντς θα είναι ένας από τους δυσκολότερους από αυτούς τους 14. Η ομάδα διαθέτει εξαιρετικό ράννινγκ παιχνίδι με αιχμή το Λυντς (#3 σε γιάρδες), αλάνθαστο κουόρτερμπακ (Ουίλσον) και τη 2η καλύτερη συγκομιδή πόντων στο πρωτάθλημα (27,8μ.ο.). Ακόμα διαθέτει την 2η καλύτερη άμυνα σε γιάρδες και πόντους που επιτρέπει και μία έδρα φόβητρο. Με άλλα λόγια διαθέτει τα πάντα για μία πορεία μέχρι τον τελικό. Στα αρνητικά οι τιμωρίες δύο σημαντικών αμυντικών, λόγω χρήσης απαγορευμένων ουσιών (Μπράουνερ, Θέρμοντ). Οι Σέιντς έκαναν 3η συνεχόμενη νίκη καθώς επικράτησαν και στο ντέρμπι μέσα στην Ατλάντα. Η ομάδα διαθέτει εξαιρετική επιθετική λειτουργία (#3 επίθεση σε γιάρδες και πόντους που σκοράρει) με τον Μπριζ να πασάρει και τους Γκράχαμ, Κόλστον κλπ να σκοράρουν. Επίσης και η άμυνα αγωνίζεται σε πολύ υψηλά επίπεδα επιτρέποντας μόλις 17,8 πόντους μ.ο. ανά αγώνα. (#5 στη λίγκα). Το μειονέκτημα της ομάδας, το μέτριο ράννινγκ παιχνίδι ειδικά εκτός έδρας. Τα στατιστικά και η εικόνα των ομάδων φανερώνει μία τιτανομαχία με σπουδαίο κίνητρο. Άκρως ελκυστικός αγώνας για τηλεθέαση αλλά όχι για στοιχηματισμό.



ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Τέξανς                  -        Πάτριοτς -6,5                 (2)
Βάικινγκς             -        Μπερς                            (OVER 50,5)
Tσάρτζερς            -        Μπένγκαλς                     (1)
Τζετς                    -        Ντόλφινς                        (1)
Μπιλς                   -        Φάλκονς                         (1)
Τσιφς                    -        Μπρόνκος -5,5               (2)
Κολτς                   -        Τάιτανς +3,5                   (2)


1 σχόλιο: