Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Αυλαία στην κανονική σεζόν



Η αυλαία στην κανονική σεζόν για το 2014 έπεσε χθες βράδυ και το επόμενο Σαββατοκύριακο ξεκινά η πραγματική σεζόν των play-offs! Ρέηβενς και Πάνθερς οι τελευταίες ομάδες που μπήκαν στην postseason, οι Σίχοκς κλείδωσαν το πλεονέκτημα έδρας στη NFC και οι Πάκερς το ρεπό στον πρώτο γύρο. Χαμένοι της χθεσινής μέρας: Τσάρτζερς και Φάλκονς. Διαβάστε παρακάτω την περίληψη της χθεσινής δράσης και το πως διαμορφώθηκε ο πρώτος γύρος των play-offs







                            PLAYOFFS

WILD CARD ΓΥΡΟΣ

Πάνθερς
Σάββατο
3/1
23:35
NFC
Κάρντιναλς
Στίλερς
Σάββατο
3/1
03:15
AFC
Ρέηβενς
Κολτς
Κυριακή
4/1
20:00
AFC
Μπένγκαλς
Κάουμποϊς
Κυριακή
4/1
23:40
NFC
Λάιονς

                                                        Ρεπό
AFC
NFC
1. Πάτριοτς
1. Σίχοκς
2. Μπρόνκος
2. Πάκερς





AFC

Στη Βαλτιμόρη οι Ρέηβενς επικράτησαν με πολύ δυσκολία των αδιάφορων Μπράουνς, εκμεταλλεύτηκαν την ήττα των Τσάρτζερς στην έδρα των Τσιφς και χώθηκαν στα play-offs από την 6η θέση της περιφέρειας. Η εμφάνιση της ομάδας ήταν πολύ κακή για 3 περιόδους και χρειάστηκαν ένα ξέσπασμα 17-0 στην 4η για να κάμψουν τους φιλοξενούμενους, που αγωνίστηκαν με το #3 ρούκι κουόρτερμπάκ τους, με σκορ 20-10. Οι προπέρσινοι πρωταθλητές παρότι κατάφεραν να επιστρέψουν στα νοκ – άουτ, με τις εμφανίσεις τους τον τελευταίο μήνα δεν δείχνουν ικανοί να πάνε βαθιά στη διοργάνωση.  Εκτός ρυθμού και πάλι ο κουόρτερμπακ Φλάκο, διόρθωσε την κατάσταση στα τελευταία λεπτά, θα έχει μεγάλα προβλήματα η πίσω ζώνη άμυνας στα play-offs απέναντι σε ποιοτικούς κουόρτερμπακ.


Στην πόλη του Κάνσας οι Τσιφς πήραν τη νίκη που χρειάζονταν για να μπουν στα play-offs, όχι όμως και τη βοήθεια που χρειάζονταν από Τζάγκουαρς και Μπράουνς. Από την άλλη, οι Τσάρτζερς που ήθελαν απλά τη νίκη στον αγώνα για να συνεχίζουν στα νοκ – άουτ αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και αποχαιρέτισαν. Οι γηπεδούχοι Τσιφς ήταν καλύτεροι των αντιπάλων και με σημείο- κλειδί την τρομερή πίεση στον Ρίβερς (7σακς) περιόρισαν τα ατού των Τσάρτζερς και τους υποχρέωσαν στη λιγότερο παραγωγική μέρα της σεζόν τους. Βασικός κουόρτερμπακ αγωνίστηκε ο αναπληρωματικός Ντάνιελ, όμως η αμυντική συμπεριφορά των νικητών δεν άφησε να φανεί η έλλειψη ποιότητας επιθετικά. Η σεζόν των Τσιφς τελείωσε δίχως ένα τάτσνταουν από όλους τους ρισίβερ της ομάδας!!! Απίθανη εμφάνιση από τον Χιούστον που με 4 σακς (22 συνολικά στη σεζόν) και πολλές επεμβάσεις χάλασε το παιχνίδι των αντιπάλων και ολοκλήρωσε μία σπουδαία χρονιά που αν δεν υπήρχε ο Γουάτ θα του έδινε και τον τίτλο του αμυντικού MVP.
Στο Χιούστον, η ομάδα του Γουάτ (3 σακς) έκανε το χρέος της απέναντι στους Τζάγκουαρς όμως η νίκη των Ρέηβενς δεν τους επέτρεψε να μπουν στα Play-offs. Ακόμη μία εξαιρετική εμφάνιση από το μελλοντικό αμυντικό MVP που τελείωσε τη χρονιά με 20,5 σακς και γίνεται ο πρώτος παίχτης στην ιστορία του αθλήματος που ξεπερνά τα 20 σακς για 2η σεζόν στην καριέρα του.  Οι αδύναμοι Τζάγκουαρς ήταν πολύ ανταγωνιστικοί στον αγώνα, πήραν το προβάδισμα σε 2 περιπτώσεις και λίγο έλειψε στο τέλος να κλέψουν τον αγώνα.
Στο βραδινό ματς της Κυριακής στο Πίτσμπεργκ, οι Στίλερς επικράτησαν των Μπένγκαλς, κατέκτησαν την ντιβίζιον και την 3η θέση στην περιφέρεια, ενώ οι ηττημένοι έπεσαν στην 5η και θα αγωνιστούν εκτός έδρας το επόμενο Σ/Κ. Η αναμέτρηση ήταν ισορροπημένη  και σημαδεύτηκε από σημαντικά λάθη τα οποία έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων. Μία ακόμη απίθανη εμφάνιση για τον ρισίβερ Μπράουν ( τέλειωσε τη σεζόν ως ο 1ος σε γιάρδες και υποδοχές στο πρωτάθλημα) που σκόραρε και από επιστροφή παντ, αλλά και από πάσα του Ρόθλισμπεργκερ. Πολύ άσχημη είδηση ο τραυματισμός του Μπελ μέσα στον αγώνα, που αποτελεί τον κινητήριο μοχλό της επίθεσης και είναι άγνωστο ακόμα αν θα απουσιάσει από τα play-offs. Και πάλι «λίγοι» αποδείχθηκαν οι Μπένγκαλς, σε ένα ακόμη βραδινό ματς ήταν κατώτεροι των περιστάσεων, με τον κουόρτερμπακ Ντάλτον να μην αποφεύγει ξανά τα αδικαιολόγητα λάθη.
Τέλος, την 2η θέση της AFC εξασφάλισαν οι Μπρόνκος με πολύ εύκολη νίκη επί των Ρέιντερς και τρομερά παραγωγικό ράννινγκ παιχνίδι ξανά, ενώ οι Πάτριοτς που είχαν εξασφαλίσει το #1 ξεκούρασαν παίχτες και ηττήθηκαν εντός έδρας από τους Μπιλς. Οι Κολτς και αυτοί με πολλές αλλαγές στον αγώνα επικράτησαν εκτός έδρας των Τάιτανς και σε μια βδομάδα υποδέχονται τους Μπένγκαλς. 




NFC

           
Στην Ατλάντα, οι Πάνθερς διέλυσαν τους γηπεδούχους Φάλκονς με 34-3 και εμφατικά πήραν το εισιτήριο για τα play-offs ως πρωταθλητές της NFC Νότου για 2η σερί χρονιά. Εκπληκτική αμυντική εμφάνιση για τους νικητές που τον τελευταίο μήνα θυμίζουν την περσινή ομάδα, ασκώντας τρομερή πίεση στον αντίπαλο κουόρτερμπακ και παρουσιάζοντας τρομερή κάλυψη στα μετόπισθεν. Πιο υγιής από ποτέ τη φετινή σεζόν δείχνει ο κουόρτερμπακ Νιούτον που απειλεί ξανά με τις δυναμικές του κούρσες, τρομερά ενισχυμένο το ράννινγκ παιχνίδι με τον Στιούαρτ αιχμή και οι Πάνθερς ξαφνικά μοιάζουν με πραγματική ομάδα play-offs. Άθλια εμφάνιση από τους Φάλκονς σε όλους τους τομείς, παραδόθηκαν στις ορέξεις των αντιπάλων, με τον κουόρτερμπακ Ράιαν να κάνει ίσως τη χειρότερη του φετινή εμφάνιση, επίκειται αλλαγή στη θέση του προπονητή.
            Στην Γκριν Μπέι παιζόταν η NFC Βορρά και το #2 της περιφέρειας, με τους γηπεδούχους Πάκερς να είναι ανώτεροι στον αγώνα απέναντι στους Λάιονς και να κατακτούν ξανά την ντιβίζιον. Ο Ρότζερς αγωνίστηκε με σημαντικό πρόβλημα στο πόδι που του περιόρισε τις κινήσεις, όμως ακόμη κι έτσι με εξαιρετικό παιχνίδι έδωσε τη νίκη στην ομάδα του και κλείδωσε τον τίτλο του MVP της σεζόν! Τώρα πια έχει 2 βδομάδες στη διάθεσή του να αναρρώσει και να παρουσιαστεί έτοιμος στον divisional γύρο των play-offs. Από την άλλη, οι Λάιονς το πάλεψαν όμως ξέμειναν από επιθετικές λύσεις και μοιραία υπέστησαν την ήττα που τους στέλνει στο #6 της NFC και στην έδρα των «καυτών» Κάουμποϊς την επόμενη Κυριακή. Ο Κάλβιν Τζόνσον ναι μεν σκόραρε δις στο χθεσινό αγώνα, αλλά δεν δείχνει εντελώς υγιής και δίχως αυτόν σε φουλ φόρμα η επίθεση της ομάδας πέφτει επίπεδο. «Βρώμικο» χτύπημα εκτός φάσης από τον διαβόητο Σου στον Ρότζερς, πιθανώς να τιμωρηθεί από τη λίγκα και να χάσει το ταξίδι στο Ντάλας.
           
Το #1 της NFC κατέκτησαν για 2η σερί χρονιά οι πρωταθλητές Σίχοκς και με τις εμφανίσεις τους στο 6-0 σερί που τρέχουν στο φινάλε της σεζόν (επιτρέπουν 6,5 πόντους μέσο όρο σ’ αυτό το διάστημα) μοιάζουν έτοιμοι να επαναλάβουν τον περσινό θρίαμβο! Στον χθεσινό αγώνα δυσκολεύτηκαν για ένα ημίχρονο απέναντι στους παραδοσιακά επικίνδυνους Ραμς, όμως η επικράτηση ήρθε άνετα στην επανάληψη με την άμυνα να «πνίγει» έναν ακόμη αντίπαλο. 24-2 το ρεκόρ των Σίχοκς εντός έδρας την τελευταία 3ετία, στις 2 προηγούμενες περιπτώσεις που πήραν το πλεονέκτημα έδρας στα play-offs πήγαν στο superbowl.
            Στο #3 παρέμειναν οι Κάουμποϊς που πετούν φωτιές επιθετικά και χθες στη νίκη τους με 44-17 επί των Ρέντσκινς έσπασαν ατομικά επιθετικά ρεκόρ. Ο ράννινγκ μπακ Μάρεϊ που έκλεισε τη χρονιά ως 1ος και με διαφορά σε γιάρδες στο πρωτάθλημα, έσπασε και το ρεκόρ συλλόγου ράννινγκ γιαρδών σε μία σεζόν, ενώ και ο ρισίβερ Μπράιαντ με 16 τάτσνταουν έσπασε το ρεκόρ συλλόγου για σκορ από ρισίβερ σε μία σεζόν.  8 νίκες σε 8 εκτός έδρας αναμετρήσεις για τους Κάουμποϊς, την επόμενη Κυριακή θα αγωνιστούν εντός έδρας (4-4) απέναντι στους Λάιονς.
            Οι Κάρντιναλς τέλος ηττήθηκαν στην έδρα των 49ερς, όμως τίποτα δεν άλλαξε στο πλασάρισμά τους και το ερχόμενο Σάββατο, στην πρεμιέρα των play-offs, φιλοξενούνται από τους Πάνθερς. Ο κουόρτερμπακ Λίντλεϊ ήταν βελτιωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα ματς και έσπασε το αρνητικό του σερί με άκαρπες προσπάθειες δίχως τάτσνταουν, όμως υπέπεσε και σε μεγάλα λάθη που κόστισαν την ήττα στην ομάδα του. Ασθμαίνοντας μπήκε στα νοκ – άουτ η ομάδα του κόουτς Άριανς, χάνοντας τα 4 από τα τελευταία 6 παιχνίδια της, με την κατάσταση στη θέση του κουόρτερμπακ να είναι άκρως ανησυχητική.
           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου