Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Ανάλυση - Προγνωστικά 10ης αγωνιστικής





Στη 10η αγωνιστική έφτασε η σεζόν και οι ομάδες μπαίνουν στην τελική ευθεία για τα πλέι-οφς. Οι συσχετισμοί έχουν αρχίσει να ξεκαθαρίζουν, όμως στο NFL από Κυριακή σε Κυριακή μπορούν να αλλάξουν πολλά με κάποιο τραυματισμό (π.χ. ο σούπερ σταρ Ρότζερς θα μείνει 4-6 βδομάδες εκτός). Διαβάστε παρακάτω ανάλυση για όλους τους αγώνες:


8/11
03:30
Μινεσότα Βάικινκς                 -           Ουάσινγκτον Ρέντσκινς          34-27

10/11
20:00
Ατλάντα Φάλκονς                   -           Σιάτλ Σίχοκς
Μπάλτιμορ Ρέηβενς                -           Σινσινάτι Μπένγκαλς
Σικάγο Μπερς                         -           Ντιτρόιτ Λάιονς
Γκριν Μπέι Πάκερς                 -           Φιλαδέλφια Ιγκλς
Ιντιανάπολις Κολτς                 -           Σεντ Λούις Ραμς
Νιου Γιορκ Τζάιαντς               -           Όκλαντ Ρέιντερς
Πίτσμπεργκ Στίλερς                -           Μπάφαλο Μπιλς
Τένεσι Τάιτανς                        -           Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς

10/11
23:00
Σαν Φρανσίσκο 49ερς             -           Καρολάινα Πάνθερς

23:30
Αριζόνα Κάρντιναλς               -           Χιούστον Τέξανς
Σαν Ντιέγκο Τσάρτζερς          -           Ντένβερ Μπρόνκος

11/11
03:30
Νιου Όρλεανς Σέιντς              -           Ντάλας Κάουμποϊς

12/11
03:45
Τάμπα Μπέι Μπακανίρς         -           Μαϊάμι Ντόλφινς


Ατλάντα Φάλκονς (2-6)  -  Σιάτλ Σίχοκς (8-1)
Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν πέρσι στα πλέι-οφς στο ίδιο γήπεδο, με τους Φάλκονς να κερδίζουν 30-28 σε ένα από τα συναρπαστικότερα ματς της τελευταίας 20ετίας! Αυτό που έχει αλλάξει από πέρσι είναι η δυναμική των Φάλκονς καθώς οι Σίχοκς παραμένουν σε τροχιά με στόχο το superbowl. Οι Φάλκονς συνεχίζουν την τραγική τους σεζόν καθώς υπέστησαν βαριά ήττα από τους Πάνθερς και έχασαν και τις τελευταίες τους ελπίδες για κάτι καλό φέτος. Η εικόνα της ομάδας είναι πολύ κακή, με ανύπαρκτο ράννινγκ παιχνίδι, τρύπια άμυνα και τον κουόρτερμπακ Ράιαν επιρρεπή στα λάθη στα 2 τελευταία ματς. Οι Σίχοκς παρά τις δύο άσχημες τελευταίες εμφανίσεις συνεχίζουν να κερδίζουν και είναι το #1 στη NFC. Αντιμετώπισαν τρομερά προβλήματα απέναντι στο ράννινγκ παιχνίδι των αντιπάλων και την προηγούμενη Κυριακή βρέθηκαν με 0-21 πίσω στο σκορ. Με τη βοήθεια της έδρας ανέκαμψαν, όμως εκτός έδρας χάνουν πολύ από τη δυναμική τους. Οι φιλοξενούμενοι θα έχουν το έξτρα κίνητρο για ρεβάνς της πικρής ήττας πέρσι, όμως η πρόσφατη εικόνα τους θολώνει την επιλογή του διπλού. NO BET.

Μπάλτιμορ Ρέηβενς (3-5)  -  Σινσινάτι Μπένγκαλς (6-3)
Ντέρμπι της AFC βόρειας περιφέρειας. Οι Ρέηβενς ηττήθηκαν στο ντέρμπι από τους Μπράουνς και επιβεβαίωσαν την εκτός έδρας αδυναμία τους. Η σεζόν οδηγείται σε απόλυτη αποτυχία μετά το πρωτάθλημα και αν δεν κερδίσουν τους Μπένγκαλς μπορούν να αποχαιρετήσουν τα πλέι-οφς. Για να πετύχουν την επιτακτική νίκη όμως θα πρέπει να βελτιωθεί αισθητά το ράννινγκ παιχνίδι και ο Φλάκο να θυμηθεί τις εμφανίσεις του στα περσινά πλέι-οφς. Οι Μπένγκαλς υπέστησαν δραματική ήττα στο Μαϊάμι στην παράταση και ενώ είχαν το μομέντουμ του αγώνα. Το πιο αρνητικό από τον αγώνα ήταν ο τραυματισμός του ογκόλιθου και καλύτερου αμυντικού της ομάδας Άτκινς που χάνει τη σεζόν. Μεγάλο πλήγμα στο κέντρο της άμυνας για τους Μπένγκαλς, αίνιγμα το κατά πόσο θα μπορέσουν να αναπληρώσουν το κενό. Επιθετικά ο Ντάλτον είχε εμφάνιση πισωγύρισμα με 2 ιντερσέπτιονς, αλλά ο ρούκι ράννινγκ μπακ Μπερνάρντ δείχνει φτιαγμένος για σπουδαία πράγματα. Ο εγωισμός που θα βγάλουν οι πρωταθλητές στην τελευταία τους ευκαιρία για πλέι-οφς, η δυνατή έδρα και ο σημαντικότατος τραυματισμός του Άτκινς μας οδηγούν στο ΑΣΟ.

Σικάγο Μπερς (5-3)  -  Ντιτρόιτ Λάιονς (5-3)
Ντέρμπι της NFC βόρειας περιφέρειας. Ισόβαθμες στην κορυφή της περιφέρειας οι ομάδες μαζί με τους Πάκερς. Σημαντικότατος αγώνας για την εξέλιξη της περιφέρειας, οι Λάιονς κέρδισαν εντός έδρας 40-32 νωρίτερα στη σεζόν. Οι Μπερς πέτυχαν σπουδαία εκτός έδρας επί των Πάκερς εκμεταλλευόμενοι τον τραυματισμό του Ρότζερς με τον άπειρο κουόρτερμπακ Μακάουν να κάνει πολύ μεστό ματς. Την Κυριακή είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει από τον τραυματισμό του ο βασικός Κάτλερ. Οι Μπερς διαθέτουν την 2η καλύτερη επίθεση σκοράροντας μ.ο. 30 πόντους ανά αγώνα, με την τριπλέτα Μάρσαλ, Φορτέ και Τζέφρι να είναι ασταμάτητοι! Οι Λάιονς έχουν την 6η καλύτερη επίθεση με 27,1 πόντους μ.ο. με το δικό τους οπλοστάσιο να είναι τρομακτικό, με τον καλύτερο ρισίβερ της τελευταίας 10ετίας Κάλβιν Τζόνσον, τον κουόρτερμπακ Στάφορντ που κάνει εξαιρετική σεζόν, αλλά και το νεοφερμένο Μπους που κάνει απίστευτα παραγωγική σε γιάρδες σεζόν. Οι δύο ομάδες είναι επιθετικές ναυαρχίδες, ενώ σκοράρουν και από την άμυνα. Το στοιχηματικό συμπέρασμα είναι το OVER 53,5, που επιβεβαιώθηκε εύκολα και στον πρώτο αγώνα.

Γκριν Μπέι Πάκερς (5-3)  -  Φιλαδέλφια Ιγκλς (4-5)
Σοκαρισμένοι άπαντες στο Γουισκόνσιν καθώς τη Δευτέρα το βράδυ ο κουόρτερμπακ Ρότζερς ράγισε την κλείδα του και θα μείνει εκτός αγώνων των Πάκερς για 4-6 εβδομάδες, όπως λένε τα τελευταία ρεπορτάζ. Αυτός ο τραυματισμός αλλάζει άρδην τη δυναμική της ομάδας, αλλά και τους συσχετισμούς στην NFC βόρεια περιφέρεια. Ο τραυματισμός έφερε και την εντός έδρας ήττα από τους Μπερς με αποτέλεσμα την 3πλή ισοβαθμία στην κορυφή της περιφέρειας. Οι Πάκερς χάνουν τον –με διαφορά- καλύτερό τους παίχτη αν όμως συνεχίσουν να δίνουν βαρύτητα στο ράννινγκ παιχνίδι με τους Λέισι και Σταρκς όπως κάνουν τις τελευταίες εβδομάδες, τότε έχουν πολλές ελπίδες να παραμείνουν στη διεκδίκηση της πρωτιάς ωσότου επιστρέψει ο Ρότζερς. Ο αντικαταστάτης κουόρτερμπακ Γουάλας είναι άσημος και θα φανεί το κατά πόσο θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις περιορισμένες απαιτήσεις που θα του ανατεθούν. Οι Ιγκλς είναι η πλέον αλλοπρόσαλλη ομάδας του πρωταθλήματος (μετά τους Τζετς), καθώς έπειτα από δυο τραγικές επιθετικά εντός έδρας εμφανίσεις και ήττες διέσχισαν όλη τη χώρα, πήγαν στο Όκλαντ και συνέτριψαν τους Ρέιντερς πετυχαίνοντας 49 πόντους!!! Ο κουόρτερμπακ Φόουλς ισοφάρισε το ρεκόρ των 7 τάτσνταουν πασών σε έναν αγώνα και η επίθεση έμοιαζε πυραυλοκίνητη! Η ομάδα παραμένει μία νίκη πίσω από τους Κάουμποϊς για την πρωτιά στην NFC ανατολής. Οι Ιγκλς έχουν ευκαιρία νίκης απέναντι στους σοκαρισμένους Πάκερς, όμως η αστάθεια που επιδεικνύουν επιθετικά οδηγεί στην αποφυγή πρόβλεψης. NO BET.

Ιντιανάπολις Κολτς (6-2)  -  Σεντ Λούις Ραμς (3-6)
Οι Κολτς πέτυχαν μία ακόμα σπουδαία νίκη στη σεζόν και εξελίσσονται ως διεκδικητής του τίτλου. Στο ντέρμπι με τους Τέξανς αν και βρέθηκαν στο -18 επέστρεψαν και πήραν την εκτός έδρας νίκη που τους δίνει τον πρώτο λόγο στην περιφέρεια. Ο κουόρτερμπακ Λακ έκανε ένα ακόμη ώριμο παιχνίδι, ενώ ο νεαρός Χίλτον φρόντισε να μη φανεί το κενό του βετεράνου #1 ρισίβερ Γουέιν που χάνει τη σεζόν με τραυματισμό. Αμυντικά το σύνολο είναι καλύτερο απ’ ότι διαφημίζεται επιτρέποντας 19,4 πόντους μ.ο. Οι Ραμς έχασαν και πάλι εντός έδρας, όντας ανήμποροι να σταματήσουν το ράννινγκ παιχνίδι των Τάιτανς. Ο στόχος των πλέι-οφς έχει χαθεί στο 3-6 και με τραυματία το βασικό κουόρτερμπακ. Ο αντικαταστάτης σε 2 αγώνες είναι φανερά κατώτερος, ενώ και η άμυνα έχει σκαμπανεβάσματα από αγώνα σε αγώνα. Οι Κολτς είναι το φαβορί για τη νίκη, όμως το σπρεντ προσφέρεται υψηλά και σε συνδυασμό με το νεαρό της ηλικίας των πρωταγωνιστών τους, άρα και ενδεχόμενης αστάθειας,  μας οδηγούν στο NO BET.

Νιου Γιορκ Τζάιαντς (2-6)  -  Όκλαντ Ρέιντερς (3-5)
Οι Τζάιαντς επιστρέφουν από το ρεπό τους και παρότι είναι στο 2-6 έχουν ακόμα βλέψεις για την πρωτιά στην περιφέρεια. Πριν τη διακοπή πέτυχαν δύο νίκες και έδειξαν σημάδια βελτίωσης με πρώτο και καλύτερο τον κουόρτερμπακ Μάννινγκ που έπαψε να μοιράζει ιντερσέπτιονς, όμως οι νίκες ήρθαν πιο πολύ από αδυναμία των αντιπάλων και όχι από δικιά τους απόδοση. Οι Ρέιντερς εκτέθηκαν αμυντικά δεχόμενοι 49 πόντους από τους Ιγκλς, σε 3 περιόδους, καθώς στην 4η ο αντίπαλος έσβησε μηχανές. Ο κουόρτερμπακ Πράιορ συνέχισε να εντυπωσιάζει τρέχοντας με την μπάλα και όχι πασάροντας και θα ταλαιπωρήσει κι άλλες άμυνες με το παιχνίδι του. Γενικότερα η ομάδα έχει την 5η καλύτερη επίθεση στο ράννινγκ παιχνίδι και σ’ αυτό συμβάλλει και ο ράννινγκ μπακ Μακφάντεν. Οι Ρέιντερς έχουν πετύχει νίκες που δεν αναμένονταν πριν τη σεζόν, όμως όλες εντός έδρας.  Οι Τζάιαντς έχουν ευκαιρία νίκης απέναντι σε μία αδύναμη –ειδικά εκτός έδρας- ομάδα, όμως ο άσος σε τιμές 1,30 είναι απαγορευτικός. ΝΟ ΒΕΤ.

Πίτσμπεργκ Στίλερς (2-6)  -  Μπάφαλο Μπιλς (3-6)
Οι Στίλερς ξεγυμνώθηκαν αμυντικά από τους Πάτριοτς και δέχθηκαν 55 πόντους. Επιθετικά η ομάδα έδειξε θετικά στοιχεία, ο Ρόθλισμπεργκερ ήταν καλός, ολοκλήρωσε κάποιες εντυπωσιακές φάσεις, όμως συνεχίζει να κρατά πολύ την μπάλα και μ’ αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού ελλοχεύει ο κίνδυνος για τραυματισμούς απέναντι σε μία ομάδα που ασκεί έντονη πίεση. Οι Μπιλς ηττήθηκαν εντός έδρας από τους αήττητους Τσιφς και ενώ στο πρώτο ημίχρονο ήλεγχαν τον αγώνα. Ο αγώνας κρίθηκε από 2 σημαντικά λάθη της επίθεσης στο β’ μέρος, τα οποία εκμεταλλεύτηκε η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Ο #3 κουόρτερμπακ Τούελ έκανε άσχημο ματς, όμως την Κυριακή επιστρέφει ο βασικός Μάνιουελ. Το ρεκόρ 3-6 αδικεί τους Μπιλς με βάση την εικόνα τους σε όλα τα παιχνίδια. Οι Στίλερς διαθέτουν τη 2η χειρότερη άμυνα απέναντι σε ράννινγκ παιχνίδι και η επιθετική γραμμή τους είναι η 2η χειρότερη επιτρέποντας 32 σακς. Οι Μπιλς από την άλλη διαθέτουν την 7η καλύτερη επίθεση σε ράννινγκ παιχνίδι με τους εκρηκτικούς Φ.Τζάκσον και Σπίλερ, ενώ έχουν και την 3η καλύτερη αμυντική γραμμή με 29 σακς. Συνδυάζοντας όλα τα δεδομένα και με την απόδοση στους Μπιλς κοντά στο 2,50 το διπλό είναι άκρως ελκυστικό.

Τένεσι Τάιτανς (4-4)  -  Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς (0-8)
Ντέρμπι της AFC νότιας περιφέρειας. Οι Τάιτανς πέτυχαν πολύτιμη νίκη μέσα στο Σεντ Λούις και παραμένουν ζεστά μέσα στο κόλπο των πλέι-οφς. Ο κουόρτερμπακ Λόκερ επέστρεψε υγιής και έδειξε καλά, ενώ ο ράννινγκ μπακ Κρις Τζόνσον έκανε το καλύτερο παιχνίδι της σεζόν. Η ομάδα είναι σοβαρή και αν εκμεταλλευτεί το (στα χαρτιά) ευνοϊκό πρόγραμμα θα μπει στα πλέι-οφς. Οι Τζάγκουαρς είναι η παραφωνία σε ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, έχοντας υποστεί πολλές ταπεινωτικές ήττες. Υπάρχει ταλέντο στους ρισίβερς όμως το σκοράρισμα δεν έρχεται ούτε με αίτηση. Η ομάδα είχε ρεπό και μόνο βελτιωμένη μπορεί να παρουσιαστεί μετά από αυτό. Η άμυνα των Τζάγκουαρς δέχεται μ.ο. 33 πόντους ανά παιχνίδι και ο φορμαρισμένος Τζόνσον αναμένεται να εκμεταλλευτεί τις τρύπες στο ράννινγκ παιχνίδι. Συνυπολογίζοντας και τους εκρηκτικούς ρισίβερς των φιλοξενούμενων που αναμένονται να ξεμπουκώσουν  κάποια στιγμή, το OVER 41,5 είναι πολύ καλή επιλογή.

Σαν Φρανσίσκο 49ερς (6-2)  -  Καρολάινα Πάνθερς (5-3)
Οι 49ερς είχαν το ρεπό τους σε άσχημο σημείο καθώς προέρχονταν από σερί 5 εντυπωσιακών νικών με +30 πόντους σκοράρισμα σε κάθε μία! Στα θετικά ότι επιστρέφουν σιγά σιγά στην ομάδα οι τραυματίες ρισίβερς Κράμπτρι και Μάνινγχαμ και θα ενισχύσουν τρομερά την επίθεση στο πάσινγκ παιχνίδι καθώς στο ράννινγκ είναι ήδη #1 με τους Γκορ και Κάπερνικ να είναι ασταμάτητοι τελευταία. Αμυντικά επιτρέπουν 18,1 πόντους μ.ο. όντας η 4η καλύτερη άμυνα και γενικά έπειτα από τις 3 πρώτες αγωνιστικές δείχνουν ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο. Οι Πάνθερς έρχονται και αυτοί από σερί νικών (4) και έχουν μπει για τα καλά στη διεκδίκηση ενός εισιτηρίου για τα πλέι-οφς. Την προηγούμενοι αγωνιστική υπέταξαν τους Φάλκονς στηριζόμενοι και πάλι στην άμυνά τους που είναι η 2η καλύτερη στη λίγκα, επιτρέποντας μόλις 13,2 πόντους στους αντιπάλους! Επιθετικά ο κουόρτερμπακ Νιούτον έχει κάνει καλά ματς, όμως στο τελευταίο δεν απέφυγε τα λάθη και αν δεν είναι προσεχτικός απέναντι στους 49ερς, η ομάδα του δεν έχει καμία τύχη. Με την εικόνα που έχουν παρουσιάσει οι 49ερς πριν το ρεπό, εντός έδρας είναι το φαβορί απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα, όμως οι Πάνθερς είναι σε θέση να τους κοντράρουν και σε συνδυασμό με τη διακοπή των γηπεδούχων, η ελκυστική επιλογή της αναμέτρησης είναι το UNDER 43,5.

Αριζόνα Κάρντιναλς (4-4)  -  Χιούστον Τέξανς (2-6)
Οι Κάρντιναλς είχαν ρεπό την προηγούμενη Κυριακή, ενώ πιο πριν είχαν κερδίσει εύκολα εντός έδρας τους Φάλκονς. Οι νίκες έρχονται στηριζόμενες στην καλή άμυνα της ομάδας που δημιουργεί λάθη στην αντίπαλη επίθεση. Επιθετικά ο κουόρτερμπακ Πάλμερ  μόνο συνεπής δεν είναι με 14 ιντερσέπτιονς στη σεζόν (#2 χειρότερος πίσω από τον Ίλαϊ Μάννινγκ). Θεωρητικά η ομάδα παραμένει στο κόλπο των πλέι-οφς όμως η επίθεση δεν εμπνέει σιγουριά και σε συνδυασμό με το δύσκολο πρόγραμμα, ο στόχος είναι δύσκολος. Οι Τέξανς παρότι πραγματοποίησαν εξαιρετικό α’ ημίχρονο σε άμυνα και επίθεση, ηττήθηκαν στο ντέρμπι από τους Κολτς με ανατροπή στο τέλος. Μοιραίος ο κίκερ Μπούλοκ που έχασε 3 κρίσιμα φιλντ γκολς. Ο άσημος μέχρι πρότινος κουόρτερμπακ Κίναμ που έχει πάρει τα ηνία της ομάδας είναι πολύ καλός στις δύο εμφανίσεις του (310γ/2Τ μ.ο.) και δίνει μία σπίθα στην επίθεση που έλειπε. Η σεζόν είναι πλήρως αποτυχημένη για τους Τέξανς, δεδομένου του ταλέντου που διαθέτει η ομάδα, και δεν θα μπουν στα πλέι-οφς εκτός και αν κάνουν 8/8 μέχρι τέλους. Το 8/8 είναι εξαιρετικά δύσκολο, όμως η ομάδα θα κάνει αρκετές νίκες μέχρι το Γενάρη. Το άκρως οξύμωρο με τους Τέξανς είναι ότι η άμυνα τους ενώ επιτρέπει τις λιγότερες γιάρδες στις αντίπαλες επιθέσεις στο πρωτάθλημα, έχει την 6η χειρότερη επίδοση στο σκοράρισμα που επιτρέπει (27,6)!!! Αυτό οφείλεται στα λάθη που έκανε ο κουόρτερμπακ Σαμπ όταν αγωνιζόταν πασάροντας για ιντερσέπτιονς που επιστρέφονταν για αμυντικά τάτσνταουν. Ο νέος κουόρτερμπακ έχει 0 λάθη. Οι Τέξανς διαθέτουν ταλέντο, θα βγάλουν εγωισμό, ο νέος κουόρτερμπακ θέλει να δείξει πολλά, η άμυνα είναι καλή και μπορεί να εκμεταλλευτεί την ασυνέπεια του Πάλμερ. ΔΙΠΛΟ.

Σαν Ντιέγκο Τσάρτζερς (4-4)  -  Ντένβερ Μπρόνκος (7-1)
Ντέρμπι της AFC δυτικής περιφέρειας. Πέρσι οι Μπρόνκος είχαν πάρει το διπλό με ανατροπή από το -21! Οι Τσάρτζερς ηττήθηκαν στην παράταση από τους Ρέντσκινς και ενώ είχαν τρομερή ευκαιρία να πάρουν τη νίκη στα τελευταία δευτερόλεπτα της κανονικής διάρκειας του αγώνα. Παρά την ήττα η ομάδα παραμένει σε τροχιά πλέι-οφς και αν ο κουόρτερμπακ Ρίβερς συνεχίσει να αγωνίζεται όπως μέχρι τώρα θα τα καταφέρει να μπει. Οι Μπρόνκος παρουσιάζονται ως η πιο ισχυρή ομάδα στη λίγκα με «πυρηνική» επίθεση καθοδηγούμενη από τον κουόρτερμπακ Μάννινγκ που έχει ήδη το βραβείο του MVP στο τσεπάκι του! Ο πλουραλισμός είναι απαράμιλλος και καμία ομάδα δεν έχει καταφέρει να τους κρατήσει κάτω από τους 30 πόντους! Οι Τσάρτζερς ίσως έχουν τις καλύτερες πιθανότητες μέχρι τώρα για να τα καταφέρουν καθώς ο προπονητής τους Μακόι ήταν για 3 χρόνια ο επιθετικός προπονητής των Μπρόνκος και γνωρίζει τα συστήματα τους. Ήταν αυτός που σχεδίαζε πέρσι τις φάσεις που ολοκλήρωνε ο Μάννινγκ και γνωρίζει το παιχνίδι του. Αυτό αποτελεί τρομερό ατού στα χέρια των Τσάρτζερς όμως θα πρέπει και οι παίχτες μέσα στο γήπεδο να εκτελέσουν σωστά τις εντολές. Στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι η άμυνα των γηπεδούχων ήταν πολύ καλή περιορίζοντας τους Κολτς σε 9 πόντους. Για τους Μπρόνκος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας ο προπονητής Φοξ και δεν θα είναι παρών στο γήπεδο. Είναι δύσκολο να πονταριστεί το under σε αγώνα των Μπρόνκος, όμως το ότι πρόκειται για ντέρμπι, το ότι ο Μακόι ξέρει τα επιθετικά συστήματα του αντιπάλου και το ότι οι Μπρόνκος προέρχονται από ρεπό (ίσως έχουν χάσει λίγο το ρυθμό τους) κάνουν το UNDER 56,5 ελκυστική επιλογή.  

Νιου Όρλεανς Σέιντς (6-2)  -  Ντάλας Κάουμποϊς (5-4)
Οι Σέιντς υπέστησαν απρόσμενη ήττα στη Νέα Υόρκη από τους Τζέτς καθώς ο Μπριζ δεν έκανε καλό ματς και εγκλωβίστηκε από την αντίπαλη άμυνα, ενώ και το ράννινγκ παιχνίδι ήταν φτωχό. Η άμυνα της ομάδας είναι καλή, επιτρέπει 18,2 πόντους μ.ο. (#4 στο πρωτάθλημα) και ασκεί πίεση στον αντίπαλο κουόρτερμπακ. Εντός έδρας οι Σέιντς έχουν 4/4 με 17 πόντους μ.ο. διαφορά, ενώ δεν έχουν δεχθεί πάνω από 20 πόντους. Επιθετικά διαθέτουν την 7η καλύτερη επίθεση (27μ.ο.) και παρότι ο Γκράχαμ παίζει με πρόβλημα στο πόδι συνεχίζει να σκοράρει ακατάπαυστα. Οι Κάουμποϊς έχουν την 4η καλύτερη επίθεση (28,6), όμως αποδίδουν διαφορετικά εντός και εκτός έδρας. Την προηγούμενη αγωνιστική, αγχώθηκαν και ίδρωσαν για να κερδίσουν τους αδύναμους Βάικινγκς εντός έδρας. Το νικητήριο τάτσνταουν ήρθε μέσα στο τελευταίο λεπτό έπειτα από άψογο ντράιβ του κουόρτεμπακ Ρόμο. Για να ξεκολλήσουν από τους διώκτες τους στην περιφέρεια θα πρέπει να κάνουν και σημαντικά διπλά. Πέρσι οι Σέιντς είχαν επικρατήσει μέσα στο Ντάλας. Οι αριθμοί λένε over, όμως η εντός έδρας αμυντική επίδοση των Σέιντς σε συνδυασμό με την εκτός έδρας αδυναμία των Κάουμποϊς κάπως τη συγκεκριμένη επιλογή.

Τάμπα Μπέι Μπακανίρς (0-8)  -  Μαϊάμι Ντόλφινς (4-4)
Οι Μπακανίρς πήγαν να κάνουν την έκπληξη της σεζόν την προηγούμενη Κυριακή. Διέσχισαν όλη τη χώρα, πήγαν στην πιο ισχυρή έδρα του πρωταθλήματος, προηγήθηκαν 0-21 λίγο πριν το ημίχρονο, όμως υπέκυψαν στους Σίχοκς στην παράταση. Ο ρούκι κουόρτερμπακ Γκλέννον δείχνει πολύ θετικά στοιχεία, αποφεύγει τα λάθη, πασάρει εύστοχα και κάνει το σύλλογο να αισιοδοξεί για την επόμενη σεζόν, ότι μπορεί να χτίσει ομάδα γύρω του. Ο αναπληρωματικός ράννινγκ μπακ Τζέιμς έκανε τον αγώνα της ζωής του και κάλυψε το κενό του βασικού Μάρτιν που είναι πιθανότατο να λείψει και πάλι. Η ομάδα δεν έχει εικόνα ομάδας 0-8 ρεκόρ και αν συνεχίσει έτσι σύντομα θα κάνει την πρώτη της νίκη. Οι Ντόλφινς νίκησαν τους Μπένγκαλς στην παράταση με τον αμυντικό Γουέικ (3σακς/1φαμπλ) να κάνει πράγματα και θαύματα! Με τη νίκη αυτή έσπασαν σερί 4 ηττών και παρέμειναν στο κυνήγι των πλέι-οφς. Το θέμα όμως στην ομάδα και σε όλη τη λίγκα όλη την εβδομάδα είναι το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στα αποδυτήρια με φαινόμενα τραμπουκισμού σε νεαρό παίχτη. Ο θύτης βετεράνος Ινκογκνίτο (τιμωρήθηκε από την ομάδα) και το θύμα νεαρός Μάρτιν (πήρε άδεια) που εμπλέκονται στο θέμα δεν θα αγωνιστούν αφήνοντας κενά στην ήδη ασταθή επιθετική γραμμή. Η πρόσφατη θετική εικόνα των γηπεδούχων σε συνδυασμό με τα εσωτερικά προβλήματα των φιλοξενουμένων κάνει τον άσο value bet.



ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ


Τάιτανς                -        Τζάγκουαρς          (OVER 41,5)
Κάρντιναλς           -        Τέξανς                  (2)
Στίλερς                 -        Μπιλς                   (2)    
Ρέηβενς                -        Μπένγκαλς           (1)
Μπερς                  -        Λάιονς                  (OVER 53,5)
Τσάρτζερς            -        Μπρόνκος            (UNDER 56,5)
Mπακανίρς           -        Ντόλφινς              (1)
49ερς                    -        Πάνθερς               (UNDER 43,5)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου