Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Ανάλυση και προτάσεις για την 11η αγωνιστική



Το κυρίως μέρος της 11ης αγωνιστικής είναι προ των πυλών με την εικόνα των πλέι-οφς ολοένα και πιο ξεκάθαρη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σπουδαίες αναμετρήσεις όπως τα Μπρόνκος-Τσιφς και Σέιντς-49ερς που θα κρίνουν πολλά! Διαβάστε παρακάτω ανάλυση για όλους τους επερχόμενους αγώνες και μερικές στοιχηματικές προτάσεις που προκύπτουν:

15/11
Τένεσι Τάιτανς                        -           Ιντιανάπολις Κολτς                 27-30

17/11
20:00
Μπάφαλο Μπιλς                     -           Νιου Γιορκ Τζετς
Σικάγο Μπερς                         -           Μπάλτιμορ Ρέηβενς
Σινσινάτι Μπένγκαλς              -           Κλίβελαντ Μπράουνς
Χιούστον Τέξανς                     -           Όκλαντ Ρέιντερς
Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς         -           Αριζόνα Κάρντιναλς
Φιλαδέλφια Ιγκλς                    -           Ουάσινγκτον Ρέντσκινς
Πίτσμπεργκ Στίλερς                -           Ντιτρόιτ Λάιονς
Τάμπα Μπέι Μπακανίρς         -           Ατλάντα Φάλκονς

23:00
Μαϊάμι Ντόλφινς                    -           Σαν Ντιέγκο Τσάρτζερς

23:30
Νιου Όρλεανς Σέιντς              -           Σαν Φρανσίσκο 49ερς
Νιου Γιορκ Τζάιαντς               -           Γκριν Μπέι Πάκερς
Σιάτλ Σίχοκς                            -           Μινεσότα Βάικινγκς

18/11
03:30
Ντένβερ Μπρόνκος                -           Κάνσας Σίτι Τσιφς

19/11
03:40
Καρολάινα Πάνθερς               -           Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς 



Μπάφαλο Μπιλς (3-7)  -  Νιου Γιορκ Τζετς (5-4)
Ντέρμπι της AFC ανατολικής περιφέρειας. Οι Μπιλς προέρχονται από άσχημη εμφάνιση και ήττα με κάτω τα χέρια από τους Στίλερς. Ο κουόρτερμπακ Μάνιουελ επέστρεψε από τραυματισμό και έκανε το χειρότερο ματς της σεζόν, ενώ και το περίφημο ράννινγκ παιχνίδι της ομάδας αχρηστεύτηκε από τον αντίπαλο. Απέναντι στην άμυνα των Τζετς θα είναι ακόμα πιο δύσκολο να τρέξουν με την μπάλα καθώς οι «πράσινοι» έχουν την καλύτερη ράννινγκ άμυνα στο πρωτάθλημα. Οι Τζετς είναι η πλέον ασταθής ομάδας με αποτελέσματα: Νίκη Ήττα Ν Η Ν Η Ν Η Ν! Πριν το ρεπό τους ήταν εξαιρετικοί απέναντι στους Σέιντς, νίκησαν χάρη στην πίεση που άσκησαν στον αντίπαλο κουόρτερμπακ και το αποτελεσματικό τους ράννινγκ παιχνίδι. Νωρίτερα στη σεζόν οι Τζετς είχαν κερδίσει τους Μπιλς εντός έδρας με 27-20. Σημαντική μεταγραφή έκαναν οι Τζετς με την υπογραφή του βετεράνου-θρύλου αμυντικού Ριντ (μελλοντικός Hall of famer, διαθέτει το ρεκόρ ιντερσέπτιον σε πλέι-οφς) που έμεινε ελεύθερος μέσα στη βδομάδα. Οι φιλοξενούμενοι δείχνουν σε καλύτερη κατάσταση και με μεγαλύτερο κίνητρο, όμως η χαρακτηριστική τους αστάθεια οδηγεί στο ΝΟ ΒΕΤ.

Σικάγο Μπερς (5-4)  -  Μπάλτιμορ Ρέηβενς (4-5)
Οι Μπερς υπέστησαν πικρή ήττα εντός έδρας από τους Λάιονς και έμειναν πίσω στην κούρσα της πρωτιάς στη NFC βορρά. Ο αγώνας κρίθηκε στο τέλος, ενώ είχαν την ευκαιρία να στείλουν τον αγώνα στην παράταση. Ο κουόρτερμπακ Κάτλερ επέστρεψε από τραυματισμό αλλά είχε δυσκολία στο να κινηθεί σωστά. Με μία βδομάδα ακόμα θα παρουσιαστεί λογικά καλύτερος. Η επίθεση είναι καλή με πολλές επιλογές σε ρισίβερς. Το θέμα είναι στην άμυνα και ειδικά στο ράννινγκ παιχνίδι (31η χειρότερη). Την προηγούμενη αγωνιστική οι Ρέηβενς πήραν σημαντική νίκη επί των Μπένγκαλς σε έναν αγώνα που είχαν τάσεις αυτοχειρίας καθώς ενώ προηγήθηκαν 17-0 χρειάστηκαν παράταση για να επικρατήσουν. Η νίκη ήρθε χάρη στην άμυνα της ομάδας, στην πίεση που ασκήθηκε στο Ντάλτον και τα λάθη στα οποία υπέπεσε αυτός. Οι Ρέηβενς διαθέτουν τη 30η ράννιγνκ επίθεση καθώς ο Ράις δεν είναι ο παίκτης των προηγούμενων ετών, ενώ και ο κουόρτερμπακ Φλάκο είναι πολύ κατώτερος των προσδοκιών. Παραμένουν στο κυνήγι των πλέι-οφς όμως θα πρέπει να βελτιωθούν δραστικά στο επιθετικό κομμάτι.  Εκτός έδρας χάνουν πολύ από τη δυναμική τους, έχουν ρεκόρ 1-4 με κακές εμφανίσεις. Αδύναμοι εκτός οι Ρέηβενς, αναμένεται αντίδραση από τους Μπερς που είναι και ποιοτικότεροι στην επίθεση. ΑΣΟΣ

Σινσινάτι Μπένγκαλς (6-4)  -  Κλίβελαντ Μπράουνς (4-5)
Ντέρμπι της AFC βόρειας περιφέρειας. Στον πρώτο αγώνα οι Μπράουνς νίκησαν εντός έδρας 17-6. Οι Μπένγκαλς υπέστησαν δύο σερί εκτός έδρας ήττες στην παράταση! Και στα δύο ματς ξεκίνησαν πολύ άσχημα και βρέθηκαν με μεγάλη διαφορά πίσω, 17-3 από τους Ντόλφινς και 17-0 από τους Ρέηβενς. Έμπλεξαν με αυτές τις ήττες καθώς οι διώκτες πλησίασαν και δε χωρούν άλλα περιθώρια ηττών. Μεγάλο πλήγμα ο τραυματισμός του καλύτερου αμυντικού Άτκινς, φάνηκε η απουσία του στη Βαλτιμόρη. Επιθετικά ο κουόρτερμπακ Ντάλτον υποπίπτει σε σημαντικά λάθη στις τελευταίες αγωνιστικές, αλλά ο ρούκι ράννινγκ μπακ Μπερνάρντ παίζει σα μελλοντικός σταρ της λίγκας. Οι Μπράουνς στα ματς που δεν έχει αγωνιστεί ως κουόρτερμπακ ο Γουίντεν είναι πολύ καλοί και σίγουρα ομάδα που δικαιούται να ονειρεύεται πλέι-οφς. Ο Κάμπελ είναι πολύ καλός στη θέση στα δύο τελευταία παιχνίδια και οδήγησε εκ του ασφαλούς την ομάδα του σε νίκη επί των Ρέηβενς. Η άμυνα είναι πολύ καλή (#5 σε γιάρδες που επιτρέπει και #8 σε πόντους) και αν υπάρξει βελτίωση στο ράννινγκ παιχνίδι της επίθεσης οι Μπράουνς θα έχουν πολλές ελπίδες να μπουν στα πλέι-οφς για πρώτη φορά μετά το 2002! Η ομάδα είχε ρεπό την προηγούμενη βδομάδα. Ελαφρύ προβάδισμα για τη νίκη έχουν οι Μπένγκαλς αλλά δίχως στοιχηματική αξία.

Χιούστον Τέξανς (2-7)  -  Όκλαντ Ρέιντερς (3-6)
Οι Τέξανς προέρχονται από 7 σερί ήττες παρά τις καλές εμφανίσεις στις 3 τελευταίες αγωνιστικές. Η βελτίωση στις εμφανίσεις ήρθε από την αλλαγή στη θέση του κουόρτερμπακ. Ο ρούκι Κίναμ έχει φανεί πολύ συνεπής ως τώρα, δίχως λάθη και με αρκετές δύσκολες ολοκληρωμένες πάσες. Τα προβλήματα τραυματισμών όμως πληγώνουν την ομάδα, ενώ και ο προπονητής Κούμπιακ ήταν κλινήρης όλη την προηγούμενη βδομάδα. Την προηγούμενη Κυριακή η ήττα στην Αριζόνα ήρθε λόγω του επιθετικού μπλοκαρίσματος στο β’ μέρος. Οι Ρέιντερς ηττήθηκαν στη Νέα Υόρκη από τους Τζάιαντς σε έναν αγώνα – φεστιβάλ λαθών. Η ομάδα γενικά έδειξε αδύναμη, ενώ ο κουόρτερμπακ Πράιορ ήταν μονοδιάστατος και υπέπεσε και πάλι σε λάθη. Το 3-6 ρεκόρ είναι κολακευτικό για τη δυναμική της ομάδας, εκτός έδρας έχουν μόνο ήττες (0-4). Οι Τέξανς έχουν την ποιότητα να αντιδράσουν και να κάνουν αρκετές νίκες μέχρι το τέλος και είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσουν από αύριο, όμως οι τιμές 1,25 στον άσο και η προσφορά του σπρεντ στο -9 δεν είναι ελκυστικές.

Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς (1-8)  -  Αριζόνα Κάρντιναλς (5-4)
Οι Τζάγκουαρς έκαναν την πρώτη τους νίκη στη σεζόν μέσα στο Τενεσί και σταμάτησαν να είναι ο σάκος του μποξ. Η ομάδα δεν έκανε σπουδαία εμφάνιση επιθετικά, όμως δημιούργησε και εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των αντιπάλων. Φωτοβολίδα ή όχι αυτή η νίκη θα φανεί αύριο. Οι Κάρντιναλς αθόρυβα είναι στο 5-4 έπειτα από τη νίκη επί των Τέξανς και παραμένουν μέσα στο κυνήγι των πλέι-οφς. Η άμυνα είναι αυτή που κάνει τη διαφορά και δίνει ελπίδες για το μέλλον, αυτή ήταν που όρθωσε τοίχο την προηγούμενη Κυριακή και ήρθε η νίκη. Επιθετικά ο  κουόρτερμπακ Πάλμερ δεν σταματά να πασάρει για ιντερσέπτιονς, έχοντας κάνει το λάθος και στα 9 φετινά ματς. Οι Τζάγκουαρς πήραν ψυχολογία, όμως οι Κάρντιναλς είναι σαφώς καλύτερη ομάδα. Το 1,25 στο διπλό παρόλα αυτά δεν είναι επιλογή.

Φιλαδέλφια Ιγκλς (5-5)  -  Ουάσινγκτον Ρέντσκινς (3-6)
Ντέρμπι της NFC ανατολική περιφέρειας. Οι Ιγκλς προέρχονται από δύο σερί εκτός έδρας νίκες, ενώ εντός έδρας έχουν 0-4 ρεκόρ! Την Κυριακή εκμεταλλεύτηκαν την απουσία του Ρότζερς από τους Πάκερς και πήραν σημαντικό διπλό με τον κουόρτερμπακ Φόουλς να κάνει ένα ακόμη εντυπωσιακό ματς. Ο νεαρός είναι αλάνθαστος με συνολικά 16 τάτσνταουν πάσες και 0 ιντερσέπτιονς! Η ομάδα έχει πολύ επιθετικό ταλέντο με τον #1 σε γιάρδες ράννινγκ μπακ του πρωταθλήματος Μακόι να επανέρχεται στις καλές εμφανίσεις. Οι Ρέντσκινς εμφανίστηκαν νωθροί στο β’ μέρος απέναντι στους Βάικινγκς και ηττήθηκαν παρότι είχαν σημαντικό προβάδισμα. Πέρσι η ομάδα ήταν και πάλι στο 3-6 και με σερί 7-0 στο τέλος πήρε την περιφέρεια!  Για να συμβεί όμως κάτι ανάλογο και φέτος θα πρέπει να βελτιώσει δραματικά την άμυνά της που είναι η 2η χειρότερη στο πρωτάθλημα επιτρέποντας 31,9 πόντους μ.ο. ανά αγώνα. Επιθετικά ο Γκρίφιν βρίσκει ρυθμό και ο ράννινγκ μπακ Μόρις είναι μεγάλη δύναμη, #5 επίθεση σε γιάρδες και #9 σε πόντους. Αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο άκρως ταλαντούχες επιθετικά ομάδες και δύο ευάλωτες άμυνες. Το OVER 51,5 είναι επιλογή.

Πίτσμπεργκ Στίλερς (3-6)  -  Ντιτρόιτ Λάιονς (6-3)
Οι Στίλερς διατήρησαν κάποιες ελπίδες για πλέι-οφς με τη νίκη επί των Μπιλς και κυρίως με την εμφάνιση που ήταν ικανοποιητική. Η άμυνα έπειτα από το διασυρμό από τους Πάτριοτς, έκανε άψογο παιχνίδι και έσβησε τα επιθετικά ατού των αντιπάλων. Ο Ρόθλισμπεργκερ ολοκλήρωσε τις φάσεις που έπρεπε και η νίκη ήρθε εύκολα. Απέναντι στους Λάιονς όμως θα αντιμετωπίσει μία άλλης φιλοσοφίας επίθεση με πολύ πάσσινγκ παιχνίδι και πολύ ποιοτικούς παίχτες. Οι Λάιονς πέτυχαν σπουδαία εκτός έδρας νίκη μέσα στο Σικάγο και πήραν το πάνω χέρι στην περιφέρειά τους. Ο κουόρτερμπακ Στάφορντ είναι τρομερά ώριμος φέτος, ενώ ο Κάλβιν Τζόνσον είναι απλά ο καλύτερος ρισίβερ στο πρωτάθλημα. Ο 3ος της επιθετικής παρέας που δίνει το έξτρα και κάνει τη διαφορά είναι ο ράννινγκ μπακ Μπους. Σε συνδυασμό και με την καλή αμυντική επίδοση της ομάδας, οι Λάιονς έχουν να επιδείξουν μία πολύ καλή εικόνα και οι φίλοι τους μπορούν να ονειρεύονται πολλά φέτος. Οι Στίλερς θα προσπαθήσουν ρίξουν το ρυθμό και να κρατήσουν χαμηλά το σκορ, όμως η ποιότητα των Λάιονς είναι αδιαμφισβήτητη και έχουν τη ψυχολογία να κάνουν το διπλό και ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της NFC βορρά. ΔΙΠΛΟ.

Τάμπα Μπέι Μπακανίρς (1-8)  -  Ατλάντα Φάλκονς (2-7)
Ντέρμπι της NFC νότιας περιφέρειας. Οι Μπακανίρς έκαναν την πρώτη τους νίκη φέτος με το 22-19 επί των Ντόλφινς τη Δευτέρα. Η ομάδα είχε δείξει σημάδια βελτίωσης τις τελευταίες εβδομάδες και επιβραβεύθηκε με αυτή τη νίκη. Ο ρούκι κουόρτερμπακ Γκλέννον είναι καλός, ενώ και η άμυνα διαθέτει μονάδες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Την προηγούμενη αγωνιστική επέτρεψαν μόλις 2 ράννινγκ γιάρδες στους Ντόλφινς και τώρα αντιμετωπίζουν τη χειρότερη ράννινγκ επίθεση του πρωταθλήματος. Οι Φάλκονς έχουν ανύπαρκτο ράννινγκ παιχνίδι, την 4η χειρότερη άμυνα της λίγκας, τον κουόρτερμπακ τους Ράιαν να έχει μόλις 1 τάτσνταουν πάσα και 9 ιντερσέπτιονς στα εκτός έδρας ματς και δείχνουν χειρότεροι από βδομάδα σε βδομάδα. Στον αγώνα με τους Σίχοκς ηττήθηκαν με κάτω τα χέρια όπως συνηθίζουν τελευταία. Απογοητευτικοί οι περσινοί διεκδικητές. Οι Μπακανίρς είναι σε ανέβασμα και οι Φάλκονς σε ελεύθερη πτώση, το μομέντουμ και η εικόνα των τελευταίων 3 εβδομάδων οδηγούν στο ΑΣΟ.

Μαϊάμι Ντόλφινς (4-5)  -  Σαν Ντιέγκο Τσάρτζερς (4-5)
Οι Ντόλφινς είναι σε τρικυμία. Το θέμα στα αποδυτήρια με τη συναναστροφή 2 συμπαικτών, που πήρε τεράστιες διαστάσεις, διαδέχτηκε μία άσχημη ήττα από τους Μπακανίρς. Η ομάδα έχει πολλά προβλήματα και η απουσία 2 ακόμα παιχτών στην ήδη ευάλωτη επιθετική γραμμή (επιτρέπει τα περισσότερα σακς στο πρωτάθλημα) μεγιστοποίησε την κρίση. Η εμφάνιση στο ντέρμπι της Φλόριντα ήταν κακή, το ράννινγκ παιχνίδι παρήγαγε μόλις 2 γιάρδες!!!, ενώ όταν έπρεπε να προστατευτεί ο κουόρτερμπακ, δέχθηκε 2 σακς που στοίχισαν. Το κλίμα στην ομάδα είναι κακό και η θέση του προπονητή Φίλμπιν επισφαλής, διότι το 3-0 ξεκίνημα ακολούθησαν 5 ήττες σε 6 παιχνίδια και τρανταχτές αδυναμίες. Οι Τσάρτζερς το πάλεψαν απέναντι στους ισχυρούς Μπρόνκος, όμως έμειναν από δυνάμεις στο τέλος για την ολική ανατροπή. Η εικόνα της ομάδας είναι καλή και το ρεκόρ 4-5 την αδικεί. Ο κουόρτερμπακ Ρίβερς είναι πολύ καλός, ο ράννινγκ μπακ Μάθιουζ έχει ανεβάσει εντυπωσιακά την απόδοσή του και η ομάδα διαθέτει επιθετικούς παίχτες με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που δύσκολα αντιμετωπίζονται. Παρότι οι δύο ομάδες έχουν το ίδιο ρεκόρ, η εικόνα τους είναι διαφορετική. Οι Τσάρτζερς είναι σε καλύτερη κατάσταση, την ώρα που οι Ντόλφινς περνούν κρίση. ΔΙΠΛΟ.

Νιου Όρλεανς Σέιντς (7-2)  -  Σαν Φρανσίσκο 49ερς (6-3)
Σπουδαίος αγώνας στο νότο ανάμεσα σε δύο από τα φαβορί για το superbowl, που θα κρίνει πολλά στα ψηλά της NFC. Οι Σέιντς πραγματοποίησαν μία ακόμη εξαιρετική εντός έδρας εμφάνιση και διέλυσαν τους Κάουμποϊς με 49-17. Η επίθεση έδειχνε να σκοράρει κατά βούληση, συνάμα η άμυνα έκανε τη ζωή δύσκολη στον αντίπαλο κουόρτερμπακ. Ο Μπριζ είναι «καυτός» και με τα «όπλα» που διαθέτει δύσκολα περιορίζεται, αλλά αν υπάρχουν 2-3 άμυνες που μπορούν να το κάνουν μέσα σ’ αυτές είναι των 49ερς (#4 στη λίγκα). Οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από άσχημη ήττα εντός έδρας. Ηττήθηκαν 9-10 από τους Πάνθερς και η επίθεσή τους έδειξε να ασφυκτιά. Ο Κάπερνικ μπλοκαρίστηκε πλήρως, ο Γκορ βρήκε τοίχο, οι ρισίβερς δεν μπορούσαν να ξεμαρκαριστούν και γενικά τίποτα δεν έδειξε να λειτουργεί σωστά. Ελαφρυντικό ότι αντιμετώπιζε τη 2η καλύτερη άμυνα της χώρας και ότι αποχώρησε με διάσειση ο τάητ εντ Ντέιβις που φέτος κάνει τη διαφορά. Ερωτηματικό το αν θα ξεκινήσει με τους Σέιντς. Πέρσι στο ίδιο γήπεδο οι 49ερς επικράτησαν με 21-31. Άκρως ενδιαφέρον αγώνας για τηλεθέαση, μη ελκυστικός όμως για στοιχηματισμό. Οι Σέιντς έχουν προβάδισμα και λόγω έδρας, όμως οι 49ερς είναι πάντα επικίνδυνοι.

Νιου Γιορκ Τζάιαντς (3-6)  -  Γκριν Μπέι Πάκερς (5-4)
Οι Τζάιαντς «με τα ψέματα» έκαναν 3 σερί νίκες και εξακολουθούν να έχουν θεωρητικές ελπίδες για πλέι-οφς. Και οι 3 νίκες ήρθαν περισσότερο από αδυναμία των αντιπάλων, παρά από το καλό παιχνίδι τους. Την περασμένη αγωνιστική επικράτησαν των αδύναμων Ρέιντερς σε έναν αγώνα γεμάτο εκατέρωθεν λάθη και μη συμβατικά τάτσνταουν. Ο Μάννινγκ πάσαρε για ιντερσέπτιον που επιστράφηκε για τάτσνταουν και γενικά ήταν πολύ κάτω του μετρίου. Το θετικό για τους Τζάιαντς η καλή εμφάνιση του ράννινγκ μπακ Μπράουν. Οι Πάκερς ζούνε τον εφιάλτη τους καθώς ο κουόρτερμπακ Ρότζερς είναι τραυματίας και λογικά θα λείψει και ολόκληρο το Νοέμβρη. Ο αντικαταστάτης Γουάλας τραυματίστηκε στην 1η περίοδο την προηγούμενη Κυριακή και επιστρατεύτηκε ο #3 Τολζίν (θα ξεκινήσει αύριο). Ο ρούκι έκανε λάθη, όμως δεν ήταν ο κύριος λόγος που ηττήθηκε η ομάδα του από τους Ιγκλς. Η άμυνα έκανε κακό παιχνίδι και επέτρεψε στον Φόουλς να ολοκληρώσει μεγάλες φάσεις. Στα θετικά το σταθερά αποτελεσματικό ράννινγκ παιχνίδι. Οι Τζάιαντς έκαναν 3 συγκυριακές νίκες και ο φαβοριτισμός τους απέναντι ακόμα και  στους – δίχως Ρότζερς – Πάκερς είναι υπερβολικός. Σε ποντάρισμα ρίσκου αξίζει το διπλό.

Σιάτλ Σίχοκς (9-1)  -  Μινεσότα Βάικινγκς (2-7)
Οι Σίχοκς συνεχίζουν με νίκες και την προηγούμενη αγωνιστική επέστρεψαν στις πειστικές εμφανίσεις. Πήραν το διπλό στην Ατλάντα και μαζί εκδίκηση για τον περσινό αποκλεισμό στα πλέι-οφς. Η εικόνα της ομάδας ήταν εξαιρετική, μπήκε από το πρώτο λεπτό με το πόδι πατημένο στο γκάζι και καθάρισε την υπόθεση νίκη πολύ νωρίς. Ο Ουίλσον ήταν αλάνθαστος και ο Λυντς διέλυσε την αντίπαλη άμυνα! Η άμυνα είναι η 3η καλύτερη στη λίγκα και για ένα ακόμη παιχνίδι «στραγγάλισε» τα αντίπαλα ατού. Επιστρέφουν από τραυματισμό ο εκρηκτικός ρισίβερ Χάρβιν και ο σημαντικός για την επιθετική γραμμή Οκούνγκ. Οι Σίχοκς είναι το ξεκάθαρο φαβορί για την πρωτιά στη NFC και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφς. Οι Βάικινγκς πήραν νίκη γοήτρου απέναντι στους Ρέντσκινς καθώς η χρονιά έχει χαθεί. Παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ και η εικόνα τους ήταν κακή στο α’ μέρος, ανέτρεψαν την κατάσταση και επικράτησαν. Η υπόθεση κουόρτερμπακ ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει και κάθε Κυριακή είναι άγνωστο ποιος από τους Πόντερ, Κάσελ ή Φρίμαν θα ξεκινήσει. Ο Πίτερσον κάνει φανερά πολύ μέτρια σεζόν και μαζί μ’ αυτόν βυθίζεται και όλη η ομάδα. Ξεκάθαρο φαβορί για τη νίκη οι Σίχοκς, όμως στοιχηματικά δεν προσφέρει κάτι ο αγώνας.

Ντένβερ Μπρόνκος (8-1)  -  Κάνσας Σίτι Τσιφς (9-0)
Σπουδαίο ντέρμπι της AFC δυτικής περιφέρειας που θα κρίνει και την πρωτιά σε όλη την AFC. Οι Μπρόνκος διαθέτουν με διαφορά την καλύτερη επίθεση σκοράροντας μ.ο. 41,2 πόντους ανά αγώνα. Ο Μάννινγκ έχει το βραβείο του MVP στο τσεπάκι του με τις εμφανίσεις που κάνει, όμως στον επερχόμενο αγώνα θα αγωνιστεί με πρόβλημα, καθώς έχει ενοχλήσεις στον αστράγαλό του. Οι επιλογές στους ρισίβερς είναι άφθονες, ενώ και το ράννινγκ παιχνίδι είναι αποτελεσματικό. Η βελτίωση που επιδέχεται η ομάδα είναι στην άμυνα που επιτρέπει πολλές γιάρδες στον αντίπαλο. Την προηγούμενη αγωνιστική επικράτησαν των Τσάρτζερς εκτός έδρας σε ένα ακόμη πολύ καλό παιχνίδι από πλευράς Μάννινγκ. Οι Τσιφς διαθέτουν την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα επιτρέποντας 12,3 πόντους μο. ανά αγώνα. Οι Χαλί και Χιούστον είναι ασταμάτητοι και πιέζουν αφάνταστα τον αντίπαλο κουόρτερμπακ και όλο το σύνολο δημιουργεί λάθη στον αντίπαλο από τα οποία τρέφεται η ομάδα και είτε σκοράρει είτε παίρνει πολλές γιάρδες στο γήπεδο. Σχεδόν όλα τα ματς τα έχει κερδίσει η άμυνα της ομάδας με εξαιρετικούς παίχτες και στις 3 ζώνες. Επιθετικά ο κουόρτερμπακ Σμιθ αποφεύγει τα λάθη μεν, δεν εντυπωσιάζει με την ευστοχία του δε. Ο ράννινγκ μπακ Τσαρλς είναι που κάνει τη διαφορά επιθετικά καθώς απειλεί και τρέχοντας και υποδεχόμενος την μπάλα. Ο αγώνας πρόκειται για τιτανομαχία! Τα 2 καλύτερα ρεκόρ στην AFC. Η καλύτερη επίθεση απέναντι στην καλύτερη άμυνα. O καλύτερος κουόρτερμπακ απέναντι στους καλύτερους ράσερς. Στοιχηματικά οι Τσιφς άδικα προσφέρονται τόσο αουτσάιντερ, όμως η επιλογή προκύπτει στο UNDER 49,5. Η άμυνα των Τσιφς είναι ικανή να περιορίσει το Μάννινγκ και ακόμη να του δημιουργήσει και πρόβλημα στον πονεμένο του αστράγαλο. Η επίθεση τους θα τρέξει πολύ την μπάλα επιδιώκοντας να ρίξει το ρυθμό, να «φάει» χρόνο και μη δώσει πολλές κατοχές στους Μπρόνκος. Σε συνδυασμό και με τη σημασία του αγώνα και την ταυτότητα του ντέρμπι αναμένεται χαμηλότερο σκορ από τα συνηθισμένα ματς των Μπρόνκος.

Καρολάινα Πάνθερς (6-3)  -  Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς (7-2)
Ένα ακόμη σπουδαίο ματς περιλαμβάνει το πρόγραμμα με το οποίο κλείνει τη Δευτέρα. Οι Πάνθερς είναι «καυτοί» με 5 σερί νίκες και εντυπωσιακές εμφανίσεις. Η άμυνα τους είναι βγαλμένη από άλλο πλανήτη στα τελευταία ματς (επιτρέπει 12,8 πόντους μ.ο.), «στραγγαλίζει» τους αντιπάλους. Την προηγούμενη αγωνιστική πήραν τεράστια νίκη μέσα στο Σαν Φρανσίσκο και απέδειξαν ότι είναι διεκδικητές. Ο κουόρτερμπακ Νιούτον δεν έκανε καλό παιχνίδι, όταν όμως η άμυνα δεν επιτρέπει ούτε ανάσα στον αντίπαλο, έχει την πολυτέλεια να κάνει και κάποια λάθη. Επιθετικά η ομάδα στηρίζεται στο ράννινγκ παιχνίδι με 3 παίχτες να παίρνουν προσπάθειες. Οι Πάτριοτς πριν το ρεπό τους είχαν πραγματοποιήσει την καλύτερή τους εμφάνιση φέτος στη νίκη επί των Στίλερς. Πέτυχαν 55 πόντους και η επίθεση έδειξε πιο πλήρης από ποτέ. Ο τάητ εντ Γκρονκόσκι έχει βρει ρυθμό έπειτα από τον τραυματισμό του και αυτό ανεβάζει επίπεδο την ομάδα. Ο κουόρτερμπακ Μπρέντι έκανε επιτέλους ματς από αυτά που έχει συνηθίσει τον κόσμο να κάνει ενώ και το ράννινγκ παιχνίδι ήταν άκρως αποτελεσματικό με πολλαπλούς χειριστές. Ματς παρόμοιο με το προηγούμενο. Μια εξαιρετική άμυνα απέναντι σε μία εξαιρετική επίθεση. Ριψοκίνδυνη η πρόβλεψη για το ποια θα αναδειχθεί νικήτρια. NO BET.



ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Ντόλφινς              -        Τσάρτζερς            (2)
Μπερς                  -        Ρέηβενς                (1)
Στίλερς                 -        Λάιονς                  (2)
Ιγκλς                     -        Ρέντσκινς             (OVER 51,5)
Μπρόνκος            -        Τσιφς                    (UNDER 49,5)
Μπακανίρς           -        Φάλκονς               (1)

Τζάιαντς               -        Πάκερς                 (2)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου