Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

H εξέλιξη της 11ης αγωνιστικής



Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής ολοκληρώθηκε και ελάχιστα έχουν ξεκαθαρίσει για το πώς θα πλασαριστούν οι ομάδες για τα πλέι-οφς καθώς ελάχιστες ομάδες είναι εκτός διεκδίκησης και ελάχιστες έχουν σίγουρη θέση. Ξεχώρισαν οι σημαντικές νίκες για Μπρόνκος, Σέιντς και Πάνθερς   ενώ Σίχοκς και Κολτς δείχνουν να καθαρίζουν τις περιφέρειές τους. Διαβάστε παρακάτω την εξέλιξη όλων των αγώνων:


Τένεσι Τάιτανς
27
30
Ιντιανάπολις Κολτς
Μπάφαλο Μπιλς
37
14
Νιου Γιορκ Τζετς
Σικάγο Μπερς
23
20
Μπάλτιμορ Ρέηβενς
Σινσινάτι Μπένγκαλς
41
20
Κλίβελαντ Μπράουνς
Χιούστον Τέξανς
23
28
Όκλαντ Ρέιντερς
Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς
14
27
Αριζόνα Κάρντιναλς
Φιλαδέλφια Ιγκλς
24
16
Ουάσινγκτον Ρέντσκινς
Πίτσμπεργκ Στίλερς
37
27
Ντιτρόιτ Λάιονς
Τάμπα Μπέι Μπακανίρς
41
28
Ατλάντα Φάλκονς
Μαϊάμι Ντόλφινς
20
16
Σαν Ντιέγκο Τσάρτζερς
Νιου Όρλεανς Σέιντς
23
20
Σαν Φρανσίσκο 49ερς
Νιου Γιορκ Τζάιαντς
27
13
Γκριν Μπέι Πάκερς
Σιάτλ Σίχοκς
41
20
Μινεσότα Βάικινγκς
Ντένβερ Μπρόνκος
27
17
Κάνσας Σίτι Τσιφς
Καρολάινα Πάνθερς
24
20
Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς

Την Πέμπτη οι Κολτς πραγματοποίησαν σπουδαία ανατροπή και πήραν σημαντικότατο διπλό με 27-30 στην έδρα των Τάιτανς. Το ξεκίνημα του αγώνα άνηκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους που ξεκίνησαν 14-0 και με την εικόνα ότι θα κυριαρχήσουν απόλυτα. Ο κουόρτερμπακ Φιτζπάτρικ (222γ/1Τ) ήταν άριστος και ο ράννινγκ μπακ Κρις Τζόνσον έκανε το καλύτερο του ημίχρονο της σεζόν με 86 γιάρδες και 2 τάτσνταουν. Στο β’ μέρος όμως όλα άλλαξαν, καθώς οι Κολτς έσφιξαν την άμυνα τους και φόρτωσαν την επίθεση τους στο ράννινγκ παιχνίδι. Και τα 3 τάτσνταουν ήρθαν από το έδαφος, 2 ο ράννινγκ μπακ Ντόναλντ Μπράουν (80γ) και 1 ο κουόρτερμπακ Λακ (232γ). 0-17 επί μέρους σκορ στην 3η περίοδο και απόλυτη κυριαρχία σε όλους τους τομείς για τους φιλοξενούμενους μέχρι το τέλος. Δεύτερη εκτός έδρας και εντός περιφέρειας νίκη με πολύ άσχημο πρώτο ημίχρονο και τρομερή αντίδραση στο β’ για τους Κολτς (7-3) που έχουν τεράστιο προβάδισμα για την πρωτιά στην AFC νότου. 3 νίκες πίσω οι Τάιτανς (4-6) θα κυνηγήσουν την wild card θέση στα πλέι-οφς.
Οι Μπιλς στο ντέρμπι της πολιτείας της Νέας Υόρκης διέλυσαν τους Τζετς με 37-14. Έχει αρχίσει να γίνεται ανέκδοτο στο NFL η χαρακτηριστική αστάθεια των Τζετς, οι οποίοι από τη μία μεγάλη νίκη πηγαίνουν σε ταπεινωτική ήττα κ.ο.κ. Αυτή ην Κυριακή οι Μπιλς τους διέσυραν με ευκολία. Ο ρούκι κουόρτερμπακ (φώτο) Μάνιουελ (245γ/2Τ) για τους νικητές ήταν πολύ καλός και εκμεταλλεύτηκε πλήρως τα προβλήματα στην πίσω ζώνη της άμυνας των Τζετς. Από την άλλη, ο έτερος ρούκι κουόρτερμπακ Σμιθ (103γ/0Τ/3ΙΝΤ/1Φ) ήταν αποκαρδιωτικός, έκανε πολλά λάθη και έδωσε πόντους και γιάρδες με τις ιντερσέπτιονς του. Η άμυνα είχε τρομερά θέματα στο αντίπαλο πάσσινγκ παιχνίδι και το μόνο ενθαρρυντικό για τους φιλοξενούμενους ήταν ότι το ράννινγκ παιχνίδι τους είχε και πάλι επιτυχία. Στο 4-7 οι Μπιλς, διατηρούν ελάχιστες ελπίδες, στο 5-5 Τζετς και όπως δείχνει το πρόγραμμά τους θα τερματίσουν με 8-8 και από 3 ήττες και νίκες εναλλάξ!   
Ο αγώνας στο Σικάγο ήταν επεισοδιακός και στο τέλος οι Μπερς πήραν τη σημαντική νίκη με 23-30 επί των Ρέηβενς. Το ξεκίνημα ήταν άκρως ελπιδοφόρο για τους Ρέηβενς καθώς νωρίς προηγήθηκαν με 0-10 και έδειξαν να έχουν ρυθμό στο ράννινγκ παιχνίδι. Στο 11ο λεπτό ο αγώνας διακόπηκε λόγω καταιγίδας και το παιχνίδι καθυστέρησε σχεδόν 2 ώρες! Η μεγάλη διακοπή και ο κακός αγωνιστικός χώρος δεν βοήθησαν να ανοίξει ο ρυθμός όταν επιτέλους συνεχίστηκε το παιχνίδι και οι δύο ομάδες έμειναν κοντά στο σκορ μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Οι Μπερς για 45 λεπτά δέχθηκαν μόλις 7 πόντους και βρέθηκαν μπροστά 20-17 στα μέσα της 4ης περιόδου. Ο ρούκι κουόρτερμπακ Μακάουν (216γ/1Τ) για ένα ακόμη παιχνίδι απέφυγε τα λάθη και αντικατέστησε επάξια τον Κάτλερ, ενώ την διαφορά έκανε ο Φορτέ (125γ/1Τ). Οι πρωταθλητές Ρέηβενς επιτέθηκαν με πολύ ράννινγκ παιχνίδι σε όλο το παιχνίδι με τον Ράις (131γ/1Τ) να κάνει με διαφορά τον καλύτερο αγώνα της σεζόν και κατάφεραν να σκοράρουν το φιλντ γκολ στο τελευταίο ντράιβ και να στείλουν τον αγώνα στην παράταση. Εκεί με ένα φιλντ γκολ οι Μπερς πήραν τον αγώνα. Ο κουόρτερμπακ Φλάκο (161γ/1Τ/2ΙΝΤ) ήταν σε ακόμη ένα ματς κακός και αν δεν ανεβάσει απόδοση οι πρωταθλητές (4-6) δεν θα μπορέσουν να υπερασπιστούν το θρόνο τους στα πλέι-οφς. Σημαντική νίκη για τους Μπερς (6-4) έπιασαν τους Λάιονς στην κορυφή της NFC βορρά.
Οι Μπένγκαλς πέτυχαν κομβικής σημασίας νίκη με 41-20 επί των Μπράουνς και έκαναν τεράστιο βήμα για την κατάκτηση της AFC βορρά. Το ξεκίνημα ήταν ονειρικό για τους φιλοξενούμενους καθώς προηγήθηκαν 0-13 στην 1η περίοδο χάρη σε 2 ιντερσέπτιονς του ταλαντούχου κόρνερμπακ Χέιντεν. Η 2η περίοδος όμως ήταν εντελώς διαφορετική ιστορία καθώς οι Μπράουνς έκαναν απανωτά λάθη και το πλήρωσαν ακριβά καθώς οι Μπένγκαλς σκόραραν με κάθε τρόπο (ιντερσέπτιον, φαμπλ, μπλοκαρισμένο πάντ) και προηγήθηκαν 31-13 στο ημίχρονο! Η άμυνα των γηπεδούχων έδειξε τα φόντα της και μέσα σε 15 λεπτά καθάρισε τον αγώνα. Το β’ μέρος δεν είχε συγκινήσεις και οι Μπένγκαλς πήγαν στο 7-4 και οδεύουν στο ρεπό τους.
Οι Ρέιντερς έκαναν την έκπληξη και πήραν την εκτός έδρας νίκη με 23-28 επί των Τέξανς. Οι γηπεδούχοι είναι σε ελεύθερη πτώση και ηττήθηκαν για 8ο σερί αγώνα! Η αναμέτρηση ξεκίνησε πολύ καλά για τους Ρέιντερς καθώς εκμεταλλεύτηκαν 2 λάθη της επίθεσης των αντιπάλων και βρέθηκαν μπροστά 0-14. Ο ρούκι κουόρτερμαπκ (φωτό) Μακγκλόιν  (197γ/3Τ) ξεκίνησε για πρώτη φορά στην καριέρα του και ήταν αναπάντεχα πολύ καλός. Στη 2η περίοδο οι Τέξανς αντέδρασαν και κατάφεραν να προηγηθούν 17-14 στο ημίχρονο. Εξαιρετικό πρώτο μέρος από τον τάητ εντ Γκράχαμ (136γ/1Τ) και στην επανάληψη όλοι περίμεναν τους γηπεδούχους, που είχαν τη ψυχολογία να κυριαρχήσουν. Όμως οι Ρέιντερς δεν έκαναν λάθη, έτρεξαν με την μπάλα, ήλεγξαν το ρυθμό και με ένα σπουδαίο τάτσνταουν 80 γιαρδών του ράννινγκ μπακ Τζέννινγκς (150γ/1Τ) πήραν προβάδισμα 17-28 στο τέλος της 3ης περιόδου και το πάνω χέρι για τη νίκη. Για τους γηπεδούχους επιστρατεύτηκε στην 4η περίοδο ο κουόρτερμπακ Σαμπ που είχε χάσει τη θέση του, όμως ούτε αυτός κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή. Στο 23-28 και με 1 λεπτό να απομένει είχε την ευκαιρία να πασάρει για το νικητήριο τάτσνταουν, όμως απέτυχε με αυτή τη φάση να αντικατοπτρίζει τη χρονιά του συλλόγου. Στο 2-8 οι Τέξανς, στο 4-6 οι Ρέιντερς θεωρητικά είναι ακόμη ζωντανοί στο κυνήγι των πλέι-οφς.
Οι Κάρντιναλς επικράτησαν και των Τζάγκουαρς με 14-27 και είναι για τα καλά μέσα στο παιχνίδι των πλέι-οφς. Οι γηπεδούχοι Τζάγκουαρς προέρχονταν από την πρώτη τους νίκη στη σεζόν και στο πρώτο ημίχρονο (14-14) ήταν άκρως ανταγωνιστικοί . Οι Κάρντιναλς διαθέτουν καλή άμυνα και το απέδειξαν στο β΄ μέρος κρατώντας το 0, ενώ επιθετικά έριξαν όλο το φορτίο στο πάσσινγκ παιχνίδι. Ο κουόρτερμπακ Πάλμερ για πρώτη φορά φέτος δεν πάσαρε για ιντερσέπτιον και είχε μία πολύ καλή μέρα με 419 γιάρδες και 2 τάτσνταουν πάσες. Η φάση που ουσιαστικά έκρινε τον αγώνα έγινε στα μέσα της 3ης περιόδου όταν ο Φλόιντ (193γ/1Τ) υποδέχθηκε την μπάλα, απέφυγε 4 αμυντικούς και έτρεξε 91 γιάρδες για το τάτσνταουν που έκανε το 14-24! Στο 6-4 οι Κάρντιναλς με σερί τριών νικών, στο 1-9 οι Τζάγκουαρς.
Στο ντέρμπι της NFC ανατολικής περιφέρειας οι Ιγκλς επικράτησαν των Ρέντσκινς με 24-16 και έπιασαν κορυφή στην περιφέρεια. Για 3 περιόδους οι Ιγκλς είχαν την απόλυτη κυριαρχία και αυτό αποτυπώθηκε στο 24-0 έπειτα από 45 λεπτά αγώνα. Η άμυνα μπλόκαρε πλήρως τον Γκρίφιν και την παρέα του, ενώ επιθετικά υπήρξε ισορροπία. Ο κουόρτερμπακ Φόουλς έκανε ένα ακόμη εντυπωσιακό παιχνίδι παρότι δεν πάσαρε για τάτσνταουν. Είχε 298 γιάρδες πάσσινγκ και 47 γιάρδες ράννινγκ με 1 τάτσνταουν. Ο ράννινγκ μπακ Μακόι συνοδοιπόρος με 77 γιάρδες και 2 τάτσνταουν. Οι Ρέντσκινς ήταν θλιβεροί για 3 περιόδους και στην 4η βάλθηκαν να κάνουν την ανατροπή της σεζόν και βρέθηκαν  πολύ κοντά. Ο Γκρίφιν (264γ/2Τ) ανέβασε στροφές, το ράννινγκ παιχνίδι πήρε φωτιά με το Μόρις (93γ) αιχμή και έτσι ήρθε το 24-16 έξι λεπτά πριν το τέλος. Οι Ιγκλς έπαιξαν υπέρ του δέοντος συντηρητικά και οι φιλοξενούμενοι είχαν το τελευταίο ντράιβ για να σκοράρουν και με 2ποντη μετατροπή να στείλουν τον αγώνα στην παράταση. Όμως ένα λάθος του Γκρίφιν έδωσε τέλος στη σεζόν των Ρέντσκινς και την πρώτη φετινή εντός έδρας νίκη στους Ιγκλς. Στο 6-5 οι Ιγκλς έχουν ρεπό την Κυριακή, στο 3-7 οι Ρέντσκινς.
Οι Στίλερς πέτυχαν σπουδαία νίκη με 37-27 επί των δυνατών Λάιονς και αύξησαν τις ελπίδες τους για την 6η θέση των πλέι-οφς. Ο αγώνας είχε σκαμπανεβάσματα και επιθετικά ξεσπάσματα εκατέρωθεν. Οι γηπεδούχοι Στίλερς μπήκαν φουριόζοι και στα δύο πρώτα τους ντράιβ σκόραραν για το 14-0 της 1ης περιόδου. Η 2η περίοδος άνηκε ολοκληρωτικά στους Λάιονς που έκαναν επίδειξη του επιθετικού τους ταλέντου. Το δίδυμο Στάφορντ (362γ/2Τ/1ΙΝΤ) – Κάλβιν Τζόνσον (179γ/2Τ) πήρε φωτιά και με 27 πόντους έστειλαν την ομάδα στα αποδυτήρια 20-27 μπροστά! Αλλά ως εκεί η επιθετική συνεισφορά, στο β’ μέρος οι φιλοξενούμενοι δεν σκόραραν ούτε πόντο, ενώ ο προπονητής Σουάρτζ επιχείρησε τρικ παιχνίδι αντί για φιλντ γκολ σε κρίσιμο σημείο που αποδείχθηκε μοιραίο. Για τους Στίλερς, οι οποίοι με 2 τάτσνταουν στο τέλος πήραν τη νίκη,  ο κουόρτερμπακ Ρόθλισμπεργκερ έκανε τον καλύτερο αγώνα της σεζόν με 367 γιάρδες, 4 τάτσνταουν πάσες και 0 λάθη και συνεργάστηκε άψογα με τον εκρηκτικό ρισίβερ Αντόνιο Μπράουν (147γ/2Τ). Στο 6-4 οι Λάιονς και στην κορυφή της NFC βορρά παρά την ήττα, στο 4-6 οι Στίλερς με 2η σερί καλή εμφάνιση και πραγματικές ελπίδες πια για τα πλέι-οφς.
Οι Μπακανίρς είναι σε καλή κατάσταση και το επιβεβαίωσαν με τη νίκη 41-28 επί των απογοητευτικών Φάλκονς. Οι Μπακανίρς κυριάρχησαν απόλυτα στον αγώνα, είχαν εξαιρετικό ράννινγκ παιχνίδι με τον άσημο Ρέινι (167γ/3Τ), εξαιρετικό πάσσινγκ παιχνίδι από το ρούκι κουόρτερμπακ Γκλέννον (20/23 πάσες, 231γ/2Τ) σε συνεργασία με τον ταλαντούχο Βίνσεντ Τζάκσον (165γ/1Τ) και εξαιρετική αμυντική συμπεριφορά μέχρι και τα τέλη της 3ης περιόδου με 2 ιντερσέπτιονς, 3 σακς, 1 φαμπλ και μπλοκαρισμένο παντ. Οι Φάλκονς για ένα ακόμη αγώνα ήταν θλιβεροί με τις ίδιες χτυπητές αδυναμίες και είναι απόλυτα κολακευτικό το τελικό σκορ καθώς οι αντίπαλοι στο 38-6  έσβησαν μηχανές. Στο 2-8 ρεκόρ αμφότερες οι ομάδες, χτίζουν πια για την επόμενη σεζόν.
Οι Ντόλφινς πήραν σημαντική νίκη με 20-16 εναντίον των Τσάρτζερς και άφησαν πίσω έναν συνδιεκδικητή για τα πλέι-οφς. Ο αγώνας ήταν πολύ κλειστός, είχε χαμηλό τέμπο, καλές αμυντικές προσπάθειες και οι δύο ομάδες ήταν συνέχεια πολύ κοντά στο σκορ. Για τους νικητές Ντόλφινς, ο κουόρτερμπακ Τάνεχιλ (268γ/1Τ/1ΙΝΤ) είχε μία μέτρια μέρα δίχως να αποφύγει το λάθος, ενώ τη διαφορά εντέλει έκανε η άμυνα που περιόρισε τους αντιπάλους σε 16 μόλις πόντους. Οι Τσάρτζερς διαθέτουν ταλέντο στην επίθεση, πήραν γιάρδες στο γήπεδο όμως αρκούνταν σε φιλντ γκολς αντί για τάτσνταουν και αυτό στοίχισε. Ο κουόρτερμπακ Ρίβερς (298γ/1Τ/1ΙΝΤ) δεν απογοήτευσε και ο ράννινγκ μπακ Μάθιουζ (127γ) έκανε ένα ακόμα πολύ καλό παιχνίδι, όμως το παιχνίδι χάθηκε στις λεπτομέρειες για τους φιλοξενούμενους. Στο 5-5 οι Ντόλφινς, στο 4-6 οι Τσάρτζερς μέσα στον μεγάλο όμιλο ομάδων που θα διεκδικήσουν την 6η θέση των πλέι-οφς στην AFC.
Οι Τζάιαντς πέτυχαν 4η σερί νίκη με το 27-13 επί των πληγωμένων Πάκερς και μπήκαν για τα καλά στη διεκδίκηση της NFC ανατολής. Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν για 3ο σερί αγώνα δίχως το Ρότζερς και υπέστησαν 3η σερί ήττα. Ο ρούκι κουόρτερμπακ Τολζίν (339γ/0Τ/3ΙΝΤ) που κλήθηκε να ξεκινήσει την Κυριακή παρότι πήρε πολλές γιάρδες στο γήπεδο έκανε κρίσιμα λάθη που στοίχισαν τον αγώνα. Οι γηπεδούχοι βρήκαν έναν ακόμη αντίπαλο με σοβαρά προβλήματα και το εκμεταλλεύτηκαν. Ο Μάννινγκ (279γ/1Τ/1ΙΝΤ) ήταν μέτριος δεν απέφυγε την  ιντερσέπτιον πάσα, το ράννινγκ παιχνίδι δεν εντυπωσίασε, όμως η άμυνα στάθηκε στο ύψος της όπως τις 4 τελευταίες εβδομάδες και όχι μόνο περιόρισε τον αντίπαλο, αλλά έγραψε και πόντους στο ταμπλό με το κομβικό τάτσνταουν έπειτα από ιντερσέπτιον του Πιέρ-Πολ (φωτό) στην 4η περίοδο και ενώ το σκορ ήταν 20-13. Στο 5-5 οι Πάκερς και αν δεν επιστρέψει σύντομα ο Ρότζερς δύσκολα θα μπουν στα πλέι-οφς, στο 4-6 οι Τζάιαντς έχουν ελπίδες εβρισκόμενοι στην πιο αδύναμη περιφέρεια.
Οι Σίχοκς συνεχίζουν ακάθεκτοι για την πρωτιά στη NFC επικρατώντας και των Βάικινγκς με 41-20. Οι γηπεδούχοι ήταν το ξεκάθαρο φαβορί και το επιβεβαίωσαν με την 13η σερί εντός έδρας νίκη, παρότι οι Βάικινγκς παρουσιάστηκαν ανταγωνιστικοί για 1 ½  περίοδο. Ο κουόρτερμπακ Ουίλσον (230γ/2Τ) δίχως να γράφει εντυπωσιακά νούμερα είναι τρομερά ουσιαστικός και αποφεύγει τα λάθη. Ο ράννινγκ μπακ Λυντς (63g/3T) είναι το #2 στη λίγκα σε γιάρδες και την Κυριακή σκόραρε τρις δίχως να πάρει πολλές επαφές και γιάρδες. Τη μεγάλη διαφορά στον αγώνα έκανε η περίφημη άμυνα των γηπεδούχων με απανωτά λάθη που δημιούργησε στον αντίπαλο στο β’ μέρος και από τα οποία πήρε γιάρδες και πόντους η ομάδα.  Οι Βάικινγκς έχουν πολλά προβλήματα στην απόδοσή τους φέτος και θα ήταν δύσκολο να μη φανούν απέναντι στην ίσως καλύτερη ομάδα του NFL. H νίκη ήρθε τόσο εύκολα στο β’ μέρος για τους γηπεδούχους, που στο τέλος αγωνίστηκαν όλοι οι αναπληρωματικοί. Στο 10-1 οι Σίχοκς και μετά τη νέα ήττα των 49ερς με  σχεδόν «κλειδωμένη» την πρωτιά στην περιφέρεια. Στο 2-8 οι Βάικινγκς κάνουν ήδη σχέδια για την επόμενη σεζόν.
 Στην σπουδαία αναμέτρηση της Νέας Ορλεάνης οι γηπεδούχοι Σέιντς πήραν μεγάλη νίκη επί των 49ερς με 23-20. Οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν στο γήπεδο, όπου έχασαν στο superbowl τον περασμένο Φλεβάρη και υπέστησαν νέα πικρή ήττα, με την οποία περιπλέκεται ακόμα περισσότερο το υπόλοιπο της σεζόν τους και αυξάνεται η δυσκολία για το πλασάρισμα στα πλέι-οφς. Ο αγώνας ήταν άκρως αμφίρροπος, όπως ακριβώς αναμενόταν και κρίθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Οι ομάδες μπήκαν σφιγμένες στον αγώνα και οι επιθετικές προσπάθειες απέβησαν άκαρπες μέχρι το τελευταίο λεπτό της πρώτης περιόδου, όταν ο τάητ εντ Χιλ άνοιξε το σκορ με το πρώτο του φετινό τάτσνταουν στη μοναδική του επαφή στον αγώνα. Η επίθεση των 49ερς σε συνέχεια του προηγούμενου αγώνα με τους Πάνθερς υπέφερε και κατάφερε να σκοράρει μόνο όταν ο Μουρ των Σέιντς έχασε την υποδοχή σε παντ και αυτή πήρε την κατοχή στις 11 γιάρδες από την εντ ζόουν (7-7). Στη συνέχεια και στα μέσα της δεύτερης περιόδου ο Κάπερνικ (127γ/2Τ/1ΙΝΤ) ήταν ιδιαιτέρως τυχερός, όταν ο Γουάιτ του έκανε ιντερσέπτιον, αλλά έχασε αμέσως την μπάλα και ξαναέδωσε την κατοχή στους 49ερς, οι οποίοι και πήραν προβάδισμα 7-10. Λίγο πριν το ημίχρονο ο Καντέτ των Σέιντς επέστρεψε ένα παντ για 82 γιάρδες και έκανε εύκολη τη δουλειά του Μπριζ (305γ/1Τ/1ΙΝΤ, πάσαρε σε 11 διαφορετικούς συμπαίκτες), για το 14-10 της ανάπαυλας. Στην αρχή της 3ης περιόδου μία ιντερσέπτιον πάσα του Μπρίζ έδωσε πολύ καλή θέση στο γήπεδο για τους 49ερς, την οποία εκμεταλλεύτηκε ο Κάπερνικ και πάσαρε στον Β.Ντέιβις (34γ/1Τ) για το 14-17. Το προβάδισμα των φιλοξενούμενων διευρύνθηκε στην αρχή της 4ης περιόδου σε 14-20 με φιλντ γκολ καθώς κράτησαν στο 0 τους Σέιντς για 15 λεπτά. Όμως το τελευταίο κομμάτι του αγώνα άνηκε εξ ολοκλήρου στους γηπεδούχους Σέιντς που εξαφάνισαν επιθετικά τους αντίπαλους, μείωσαν σε 17-20 με φιλντ γκολ 7 λεπτά πριν το τέλος, ισοφάρισαν σε 20-20 με το 2ο φιλντ γκολ του Χάρτλεϊ (φωτό) 2 λεπτά πριν το τέλος και έκαναν το 23-20 στο 0:00 με χατ-τρικ του κίκερ τους. Τεράστια νίκη για τους Σέιντς στο 8-2, στο 6-4 οι 49ερς αποχαιρετούν την πρωτιά στην περιφέρεια τους και αποκτούν έξτρα ανταγωνισμό για την wild card θέση.
Στο ντέρμπι κορυφής της AFC δύσης οι γηπεδούχοι Μπρόνκος απέδειξαν ότι είναι η καλύτερη ομάδα και πήραν τη νίκη με 27-17 ενάντια στους Τσιφς. Ο αγώνας ξεκίνησε με τις άμυνες να επιβάλλουν το ρυθμό. Οι φιλοξενούμενοι ενώ μπόρεσαν να περιορίσουν το Μάννινγκ (323γ/1Τ) και την παρέα του δεν ήταν ικανοί να γράψουν αρκετούς πόντους στο ταμπλό και αυτό ήταν που έγειρε την πλάστιγγα. Χαρακτηριστική φάση νωρίς στον αγώνα όταν η άμυνα των Τσιφς πήρε την μπάλα κοντά στην αντίπαλη εντ ζόουν και η επίθεση απέτυχε να πάρει σκορ. Αμέσως μετά οι Μπρόνκος έκαναν το 10-0 και στο ημίχρονο είχαν προβάδισμα 17-10. Οι γηπεδούχοι έκαναν το αποφασιστικό βήμα για τη νίκη 2 λεπτά πριν το τέλος της 3η περιόδου με τάτσνταουν του ρούκι ράννινγκ μπακ Μπολ (25γ/2Τ) για το 24-10. To κύριο συστατικό για τη νίκη των Μπρόνκος ήταν το ότι προστάτευσαν εκπληκτικά τον κουόρτερμπακ τους, ο οποίος δεν αγγίχτηκε από την τρομακτική μπροστινή αμυντική γραμμή των Τσιφς (περισσότερα σακς στο πρωτάθλημα). Οι Τσιφς έδειξαν χαρακτηριστική αδυναμία να ολοκληρώσουν τα ντράιβ τους και δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν τη νίκη. Ο κουόρτερμπακ τους Άλεξ Σμιθ ναι μεν είχε 230 γιάρδες 2 τάτσνταουν και 0 λάθη, αλλά ήταν αρκετά άστοχος με 21/45 πάσες, ενώ το ράννινγκ παιχνίδι δεν τροφοδοτήθηκε αρκετά. Αμφότερες οι ομάδες στο 9-1 ρεκόρ, θα συναντηθούν και πάλι σε 2 εβδομάδες στο Κάνσας με διακύβευμα την πρωτιά στην περιφέρειά τους και πιθανότατα σε όλη την AFC.
Οι Πάνθερς είναι η πιο «καυτή» ομάδα στο πρωτάθλημα καθώς επικράτησαν και των Πάτριοτς με 24-20 και έφτασαν τις 6 σερί επιτυχίες. Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος με εναλλαγές στο προβάδισμα. Στο α’ ημίχρονο οι γηπεδούχοι Πάνθερς ήλεγχαν το ρυθμό, έτρεξαν με την μπάλα και κράτησαν πολύ χαμηλά στο σκορ τους αντίπαλους. Το 10-3 του ημιχρόνου ήταν σαν διαφήμιση για την εξαιρετική άμυνα των νικητών (επιτρέπει τους λιγότερους πόντους στο πρωτάθλημα). Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός άνοιξε και οι ομάδες επιτέθηκαν με επιτυχία. Οι Πάτριοτς νωρίς στην 3η περίοδο ισοφάρισαν σε 10-10 με τάτσνταουν του Γκρονκόσκι (59γ/1Τ), αλλά στο αμέσως επόμενο ντράιβ οι Πάνθερς απάντησαν με δικό τους τάτσνταουν για το 17-10. Η 4η περίοδος είχε παρόμοια εξέλιξη: νωρίς ο Μπρέιντι (296γ/1Τ/1ΙΝΤ) οδήγησε την ομάδα του στο 17-17 και λίγο αργότερα οι φιλοξενούμενοι πήραν το πρώτο προβάδισμά τους στον αγώνα με 17-20. Όμως ο κουόρτερμπακ των Πάνθερς Νιούτον (209γ/3Τ πάσσινγκ – 62γ ράννινγκ) είχε μία εξαιρετική βραδιά και την τελειοποίησε με το τελικό του ντράιβ. Μοίρασε άψογα το παιχνίδι, έτρεξε με την μπάλα όποτε χρειάστηκε και με ένα λεπτό στο χρονόμετρο πάσαρε για το νικητήριο τάτσνταουν! Οι Πάνθερς έφτασαν στο 7-3 και είναι πια φαβορί για την είσοδο στα πλέι-οφς. Στο 7-3 και οι Πάτριοτς, παρά την ήττα έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα για την περιφέρειά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου