Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Ανάλυση και Προτάσεις 12ης αγωνιστικής



12η αγωνιστική στο NFL, οι ομάδες ολοκληρώνουν τα ρεπό τους και μπαίνουν στην τελική ευθεία. Στο πρόγραμμα της Κυριακής ξεχωρίζει η τιτανομαχία Πάτριοτς – Μπρόνκος, ενώ υπάρχουν και άκρως ενδιαφέροντα παιχνίδια εντός περιφερειών. Διαβάστε παρακάτω ανάλυση για όλους τους αγώνες και στοιχηματικές προτάσεις όπου προκύπτουν.


22/11
Ατλάντα Φάλκονς                   -           Νιου Όρλεανς Σέιντς              13-17

24/11
20:00
Μπάλτιμορ Ρέηβενς                -           Νιου Γιορκ Τζετς
Κλίβελαντ Μπράουνς             -           Πίτσμπεργκ Στίλερς
Ντιτρόιτ Λάιονς                      -           Τάμπα Μπέι Μπακανίρς
Γκριν Μπέι Πάκερς                 -           Μινεσότα Βάικινγκς
Χιούστον Τέξανς                     -           Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς
Κάνσας Σίτι Τσιφς                  -           Σαν Ντιέγκο Τσάρτζερς
Μαϊάμι Ντόλφινς                    -           Καρολάινα Πάνθερς
Σεντ Λούις Ραμς                     -           Σικάγο Μπερς

23:00
Αριζόνα Κάρντιναλς               -           Ιντιανάπολις Κολτς
Όκλαντ Ρέιντερς                     -           Τένεσι Τάιτανς
Νιου Γιορκ Τζάιαντς               -           Ντάλας Κάουμποϊς

25/11
03:30
Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς         -           Ντένβερ Μπρόνκος

26/11
03:45
Ουάσινγκτον Ρέντσκινς          -           Σαν Φρανσίσκο 49ερς






 Μπάλτιμορ Ρέηβενς (4-6)  -  Νιου Γιορκ Τζετς (5-5)
Οι πρωταθλητές Ρέηβενς δίνουν τον πιο κρίσιμο αγώνα για να διατηρηθούν σε τροχιά πλέι-οφς απέναντι σε έναν άμεσο ανταγωνιστή. Οι Ρέηβενς δεν ήταν κακοί στο Σικάγο και έπρεπε να συμβούν πολλά για να ηττηθούν στο τέλος. Προηγήθηκαν 10-0 και έπειτα υπήρξε διακοπή 2 ωρών στον αγώνα λόγω καιρικών συνθηκών. Το γεγονός αυτό προφανώς επηρέασε την ομάδα και έριξε το ρυθμό της. Ο αγώνας χάθηκε στην παράταση, ενώ η ομάδα θα μπορούσε να πάρει τη νίκη στην κανονική διάρκεια. Πολύ ενθαρρυντικό σημάδι ότι επιτέλους απέδωσε το ράννινγκ παιχνίδι. Εντός έδρας είναι δυνατοί και φέτος ηττήθηκαν μόνο από τους Πάκερς του σούπερσταρ Ρότζερς. Οι Τζετς συνέχισαν την αλλοπρόσαλλη πορεία τους και μετά το ρεπό τους καθώς διαλύθηκαν από τους Μπιλς. Ο αγώνας ήταν μία τραγωδία για την ομάδα καθώς τίποτα δεν πήγε καλά. Ο κουόρτερμπακ Σμιθ ήταν ο καλύτερος παίχτης των αντιπάλων με τα λάθη που έκανε, ενώ και η πίσω ζώνη άμυνα ήταν τρύπια και έδωσε πολλούς πόντους. Παρά την ήττα οι Τζετς παραμένουν σε θέση ισχύος για την 6η θέση των πλέι-οφς και αν βγάλουν το διπλό την Κυριακή θα είναι το αδιαμφισβήτητο φαβορί. Το ράννινγκ παιχνίδι των Ρέηβενς που έδειξε βελτιωμένο με τους Μπερς δεν θα έχει επιτυχία απέναντι στην καλύτερη ράννινγκ άμυνα του πρωταθλήματος, όμως ο Φλάκο χρωστάει ένα σπουδαίο ματς και μπορεί να το κάνει απέναντι στην προβληματική πίσω ζώνη άμυνας των Τζετς. Το σκορ προβλέπεται χαμηλό όπως σε όλα τα εντός έδρας ματς των Ρέηβενς, ενώ ο ΑΣΟΣ και με -3,5 σπρεντ αποτελεί επιλογή.

Κλίβελαντ Μπράουνς (4-6)  -  Πίτσμπεργκ Στίλερς (4-6)
Ντέρμπι της AFC βόρειας περιφέρειας. Αγώνας-τελικός για δύο ισόβαθμες ομάδες, ο νικητής παραμένει στη κυνήγι των πλέι-οφς, ο ηττημένος μένει πολύ πίσω. Θα αναμετρηθούν και πάλι την τελευταία αγωνιστική. Οι Μπράουνς ηττήθηκαν βαριά από τους Μπένγκαλς εξαιτίας των λαθών τους. Ιντερσέπτιονς, φαμπλς και μπλοκαρισμένα παντς τα οποία εκμεταλλεύτηκε η αντίπαλη άμυνα και σκόραρε. Πρώτο άσχημο παιχνίδι για τον κουόρτερμπακ Κάμπελ στον 3ο του αγώνα. Η άμυνα δεν ήταν άσχημη παρά τους 41 πόντους που έγραψε ο αντίπαλος, διαθέτει εξαιρετικές μονάδες που μπορούν να περιορίσουν οποιονδήποτε. Το ράννινγκ παιχνίδι θέλει φανερή βελτίωση.  Οι Στίλερς έκαναν εξαιρετικό επιθετικά παιχνίδι απέναντι στους Λάιονς και πήραν μεγάλη νίκη. Ο κουόρτερμπακ Ρόθλισμπεργκερ έκανε την καλύτερη του εμφάνιση φέτος και θύμισε τον ηγέτη που οδήγησε την ομάδα του σε 2 τίτλους! Η άμυνα στο πρώτο μέρος υπέφερε απέναντι στους ποιοτικούς αντιπάλους, όμως στο β’ ημίχρονο δεν επέτρεψε ούτε πόντο! Το μομέντουμ δείχνει Πίτσμπεργκ και αν ο Ρόθλισμπεργκερ παίξει όπως την προηγούμενη Κυριακή οι φιλοξενούμενοι θα φύγουν με τη νίκη, όμως η άμυνα των Μπράουνς μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον αντίπαλο. Οριακός αγώνας, δύσκολο ο στοιχηματισμός.

Ντιτρόιτ Λάιονς (6-4)  -  Τάμπα Μπέι Μπακανίρς (2-8)
Οι Λάιονς ενώ έκαναν μία μαγική 2η περίοδο απέναντι στους Στίλερς και σκόραραν 27 μέσα σε αυτή, στο 2ο μέρος μπλόκαραν, δεν σκόραραν ούτε πόντο ενώ σκληρή κριτική ασκήθηκε στον προπονητή Σουάρτζ που επέλεξε τρικ παιχνίδι σε φάση που η ομάδα του θα μπορούσε να πάρει 3 κρίσιμους πόντους. Η ποιότητα δεν λείπει από την επίθεση με τον Κάλβιν Τζόνσον να ξεχωρίζει, όμως η άμυνα δεν μπορεί να ασκήσει πίεση στον αντίπαλο κουόρτερμπακ και αυτό στοιχίζει. Η ομάδα έχει το πάνω χέρι στην περιφέρεια και είναι στα χέρια της να κάνει τις νίκες για την πρωτιά και την επιστροφή στα πλέι-οφς. Οι Μπακανίρς συνέχισαν τις θετικές εμφανίσεις και έκαναν 2η σερί νίκη απέναντι στους Φάλκονς, τους οποίους χειραγώγησαν  για τα καλά. Η επίθεση έχει βρει ισορροπία με το ράννινγκ παιχνίδι (ο Ρέινι έκανε 165 γιάρδες) και την αξιοπιστία στο πάσσινγκ παιχνίδι του ρούκι Γκλέννον. Η άμυνα από την αρχή της χρονιάς ήταν καλή καθώς διαθέτει μονάδες με εξαιρετικά στοιχεία που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και στην πίεση και στην πίσω ζώνη. Προφανές φαβορί οι Λάιονς, όμως οι Μπακανίρς είναι ανεβασμένοι και επικίνδυνοι. Ίσως οι φιλοξενούμενοι να μπορέσουν να κρατηθούν κοντά στο σκορ και να κερδίσουν το +8 σπρεντ, όμως τίποτα δε μοιάζει ελκυστικό για ποντάρισμα.

Γκριν Μπέι Πάκερς (5-5)  -  Μινεσότα Βάικινγκς (2-8)
Ντέρμπι της NFC βόρειας περιφέρειας. Πριν λίγες βδομάδες οι Πάκερς επικράτησαν στην έδρα των Βάικινγκς με τον Ρότζερς όμως ενεργό. Ο σούπερσταρ κουόρτερμπακ θα λείψει και από τον αγώνα της Κυριακής και αυτό είναι πολύ άσχημο νέο για τους Πάκερς που δίχως αυτόν έχουν 3 σερί ήττες. Την προηγούμενη αγωνιστική απέναντι στους Τζάιαντς είχαν επιθετικό πρόβλημα καθώς το ράννινγκ παιχνίδι βρήκε τοίχο, ενώ ο ρούκι κουόρτερμπακ Τολζίν που έχει κληθεί να ξεκινάει έκανε κρίσιμα λάθη. 5 ιντερσέπτιονς από το νεαρό στους δύο αγώνες που έπαιξε. Οι Βάικινκγς ήταν ανταγωνιστικοί για μόνο 20 λεπτά απέναντι στους Σίχοκς. Τα συνηθισμένα προβλήματα έκαναν και πάλι την εμφάνιση τους. Ο Πίτερσον κάνει πολύ μέτρια χρονιά και το ράννινγκ παιχνίδι υποφέρει μ’ αυτόν, ο κουόρτερμπακ Πόντερ ήταν και πάλι εκτός τόπου και χρόνου και η άμυνα δεν μπορεί να σταματήσει κανέναν. Άγνωστο ποιος θα ξεκινήσει κουόρτερμπακ την Κυριακή (3 οι επιλογές). Χαμένη η  χρονιά για τους Βάικινγκς, σούπερ κίνητρο όμως να χαλάσουν τη χρονιά και στους #1 εχθρούς Πάκερς. Ο Πίτερσον κάνει με διαφορά τις καλύτερές του εμφανίσεις όταν βλέπει τους κιτρινοπράσινους αντιπάλους. Οι Πάκερς έχουν το «μέταλλο» και διαθέτουν το προπονητικό τιμ να βρουν τις φάσεις που θα μπορέσει να ανταπεξέλθει ο Τολζίν. Η έδρα τους είναι σπουδαίο πλεονέκτημα και λογικά θα πάρουν τη νίκη, δίχως όμως να αξίζει η τιμή του άσου. 

Χιούστον Τέξανς (2-8)  -  Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς (1-9)
Ντέρμπι της AFC νότιας περιφέρειας. Η χρονιά εξελίσσεται εφιαλτική για τους Τέξανς. Ηττήθηκαν και από τους αδύναμους Ρέιντερς. Ο άσημος αντίπαλος κουόρτερμπακ έκανε ότι ήθελε την άμυνά τους, ενώ αδυνατούσαν να σταματήσουν τον ράννινγκ μπακ Τζέννιγνκς. Στο τέλος του αγώνα επιστρατεύτηκε ακόμα και ο παραγκωνισμένος κουόρτερμπακ Σάμπ, ο οποίος δεν άλλαξε κάτι στην εικόνα της ομάδας. Τρομερά εσωτερικά προβλήματα στην ομάδα με συμπαίκτες να λογομαχούν στον πάγκο. Οι Τζάγκουαρς είναι βελτιωμένοι από αγώνα σε αγώνα και έπειτα από τη νίκη στο Τενεσί, παρουσιάστηκαν ανταγωνιστικοί και απέναντι στους Κάρντιναλς. Σταμάτησαν πλήρως το αντίπαλο ράννινγκ παιχνίδι, όμως πληγώθηκαν από μεγάλες πάσες του αντίπαλου κουόρτερμπακ. Καλή σχετικά εμφάνιση και επιθετικά απέναντι σε μία από τις καλύτερες άμυνες της λίγκας. Οι Τέξανς απογοητεύουν άπαντες και δεν δείχνουν να σηκώνουν κεφάλι με τίποτα. Οι Τζάγκουαρς βελτιωμένοι μεν, ανίσχυροι φανερά δε. Πιo ΝΟ ΒΕΤ δε γίνεται.

Κάνσας Σίτι Τσιφς (9-1)  -  Σαν Ντιέγκο Τσάρτζερς (4-6)
Ντέρμπι της AFC δυτικής περιφέρειας. Οι Τσιφς ηττήθηκαν στην τιτανομαχία με τους Μπρόνκος, όμως η εικόνα τους ήταν καλή. Δεν κατάφεραν να ασκήσουν την πίεση που θα ήθελαν στο Μάννινγκ, όμως περιόρισαν την εκρηκτική επίθεση των αντιπάλων. Ο κουόρτερμπακ Σμιθ έδειξε θράσος και επιχείρησε δύσκολες πάσες τις οποίες όμως δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν οι συμπαίκτες ρισίβερς.  Χρήσιμο κρας τεστ που οδήγησε σε πολύτιμα συμπεράσματα για την ομάδα. Ένα ακόμη ντέρμπι εντός της περιφέρειας απέναντι σε επικίνδυνο αντίπαλο. Οι Τσάρτζερς μπλόκαραν απέναντι στους Ντόλφινς, σκόραραν μόλις 16 πόντους και ηττήθηκαν οριακά. Ο κουόρτερμπακ Ρίβερς παρότι πήρε γιάρδες στο γήπεδο απέτυχε να σκοράρει όταν βρισκόταν στην ρεντ ζόουν. Το ράννινγκ παιχνίδι με το Μάθιουζ αιχμή ήταν ξανά αποτελεσματικό και η άμυνα ήταν καλή, όμως η ήττα δεν αποφεύχθηκε. Έμειναν πίσω στην κούρσα των πλέι-οφς, όμως έχουν την ποιότητα να επανέλθουν με κάποια σπουδαία αποτελέσματα και τέτοιο θα είναι ένα διπλό στο Κάνσας. Οι Τσιφς έχουν κερδίσει πολλά ματς φέτος στο όριο, ενώ οι Τσάρτζερς έχουν χάσει πολλά στο όριο. Δίχως να αιτιολογείται αγωνιστικά, το διπλό είναι επιλογή ρίσκου και διαίσθησης.

Μαϊάμι Ντόλφινς (5-5)  -  Καρολάινα Πάνθερς (7-3)
Οι Ντόλφινς πέτυχαν σημαντική νίκη επί των Τσάρτζερς και έμειναν ζεστοί στο κυνήγι της 6ης θέσης των πλέι-οφς στην AFC. Κύριο συστατικό της νίκης η άμυνα στη ρεντ ζόουν και η αποφυγή λαθών στην επίθεση. Τα προβλήματα στα αποδυτήρια φαίνεται να μην επηρέασαν σημαντικά την ομάδα. Σπουδαίες εμφανίσεις τις τελευταίες αγωνιστικές από τον τάητ εντ Κλέι. Οι Πάνθερς είναι η πιο «καυτή» ομάδα στη χώρα καθώς επικράτησαν και των Πάτριοτς την προηγούμενη Δευτέρα και έκαναν την 6η σερί τους νίκη. Η άμυνα είναι η καλύτερη στη λίγκα, όμως η νίκη την προηγούμενη αγωνιστική ήρθε από την επίθεση. Ο κουόρτερμπακ Νιούτον έκανε πολύ καλό παιχνίδι, απέφυγε τα λάθη, οργάνωσε άψογα την επίθεση και ολοκλήρωσε το τελικό ντράιβ με το νικητήριο τάτσνταουν. Γεμάτη εμφάνιση από μία πλήρη ομάδα απέναντι σε έναν άξιο αντίπαλο. Στα αρνητικά, ο τραυματισμός του πολύτιμου αμυντικού Τσαρλς Τζόνσον που πιθανότατα θα χάσει τον αγώνα στο Μαϊάμι. Η εικόνα των Πάνθερς τις τελευταίες βδομάδες έχει τρομάξει τους πάντες στο πρωτάθλημα. Έχουν προβάδισμα για το διπλό, όμως η τιμή του δεν αποτελεί κάποια ευκαιρία.

Σεντ Λούις Ραμς (4-6)  -  Σικάγο Μπερς (6-4)
Οι Ραμς είχαν ρεπό την προηγούμενη Κυριακή και πριν από αυτή είχαν διαλύσει εκτός έδρας τους Κολτς. Σ’ αυτόν τον αγώνα έκανε την πρώτη του πολύ καλή εμφάνιση ο εκρηκτικός ρούκι Όστιν, ενώ η άμυνα στραγγάλισε τον αντίπαλο. Η ομάδα διαθέτει σταθερά καλό ράννινγκ παιχνίδι και ασκεί μεγάλη πίεση στον αντίπαλο κουόρτερμπακ με τον αμυντικό Κουίν να έχει 12 σακς (#2 στη λίγκα), στοιχεία που θα είναι πολύ χρήσιμα απέναντι στον επερχόμενο αντίπαλό της. Οι Μπερς πήραν μετά κόπων και βασάνων την τόσο αναγκαία νίκη επί των Ρέηβενς. Ο αγώνας διακόπηκε για 2 ώρες, πήγε στην παράταση και τέλειωσε με μακρινό φιλντ γκολ. Η ομάδα αντιμετώπισε πρόβλημα απέναντι στο ράννινγκ παιχνίδι του αντιπάλου, το οποίο μέχρι τότε ήταν το 2ο χειρότερο στο πρωτάθλημα. Ο άπειρος κουόρτερμπακ Μακάουν (θα ξεκινήσει την Κυριακή) που αντικατέστησε τον τραυματία Κάτλερ έδειξε ευάλωτος και ασταθής, δίχως όμως να είναι αρνητικός. Πολλά τα θέματα στην άμυνα, με απουσίες λόγω τραυματισμών, αλλά πολλές επιθετικές επιλογές με εξαιρετικούς αθλητές στις θέσεις των ρισίβερς. Οι Ραμς έχουν πολλά στοιχεία για να πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον και αν φέτος θέλουν να παραμείνουν ζωντανοί θα πρέπει να νικήσουν έναν ανταγωνιστή για τις wild card θέσεις, όπως οι Μπερς. Οι γηπεδούχοι θα επιτεθούν με πολύ ράννινγκ παιχνίδι απέναντι στη 2η χειρότερη άμυνα στον τομέα αυτό και θα ασκήσουν τρομερή πίεση σε έναν κουόρτερμπακ δίχως πολλές παραστάσεις. Επιλογή ο ΑΣΟΣ.

Αριζόνα Κάρντιναλς (6-4)  -  Ιντιανάπολις Κολτς (7-3)
Οι Κάρντιναλς αθόρυβα με 3 σερί νίκες έφτασαν σε θέση να διεκδικούν στα ίσια θέση τα πλέι-οφς. Σε πολλές από τις άλλες περιφέρειες θα μπορούσαν να πάρουν την πρώτη θέση, όμως ανήκουν στην εξαιρετικά ισχυρή NFC δύσης. Την προηγούμενη Κυριακή επικράτησαν σχετικά εύκολα των Τζάγκουαρς με τον κουόρτερμπακ Πάλμερ να κάνει τον καλύτερο αγώνα της σεζόν. Δεν πάσαρε πρώτη φορά για ιντερσέπτιον και ξεπέρασε τις 400 γιάρδες. Εντός έδρας η ομάδα είναι πολύ ισχυρή, έχει ηττηθεί μόνο από τους 10-1 Σίχοκς. Η άμυνα διαθέτει εξαιρετικούς παίχτες και είναι η 8η καλύτερη στο πρωτάθλημα. Τις τελευταίες 3 βδομάδες οι Κολτς έχουν τρομερά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση τους, ακόμα και μέσα στον ίδιο αγώνα. Πέτυχαν δύο εκτός έδρας νίκες επί των Τέξανς και Τάιτανς και ενώ βρίσκονταν σε αμφότερα τα ματς πίσω στο ημίχρονο με -18 και -14 αντίστοιχα. Στον εντός έδρας αγώνα που έδωσαν, πραγματοποίησαν θλιβερή εμφάνιση και διαλύθηκαν από τους Ραμς με 8-38. Ο προπονητής Άριανς των Κάρντιναλς προπονούσε τους Κολτς πέρσι καθώς ο κόουτς Παγκάνο έκανε χημειοθεραπείες και τους οδήγησε στα πλέι-οφς. Ξέρει πολλά από τον επερχόμενο αντίπαλο του και αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι για τους γηπεδούχους. Οι Κάρντιναλς δείχνουν σε καλύτερη κατάσταση, διαθέτουν ζεστή έδρα και έχουν το ατού του προπονητή Άριανς. ΑΣΟΣ.

Όκλαντ Ρέιντερς (4-6)  -  Τένεσι Τάιτανς (4-6)
Οι Ρέιντερς έβγαλαν διπλό στο Χιούστον και διατήρησαν ελπίδες για πλέι-οφς. Εκεί που η ομάδα δείχνει αδύναμη και ανήμπορη να διεκδικήσει κάτι τη φετινή σεζόν, πραγματοποιεί αναπάντεχα καλές εμφανίσεις και παίρνει σημαντικά αποτελέσματα. Την προηγούμενη Κυριακή τα κατάφερε με τον άσημο ρούκι κουόρτεμπακ ΜακΓκλόιν να κάνει σπουδαία εμφάνιση στο ντεμπούτο του. Δικαίως θα ξεκινήσει και 2ο σερί αγώνα. Επιθετικά, εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε και ο αναπληρωματικός ράννινγκ μπακ Τζέννινγκς. Η ομάδα ήλεγχε το ρυθμό του αγώνα σε όλη τη διάρκεια και δικαίως πήρε τη νίκη. Ο νεαρός προπονητής Ντένις Άλλεν έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και έχει καταφέρει να πάρει το μάξιμουμ από ένα όχι τόσο ταλαντούχο σύνολο. Οι Τάιτανς υπέστησαν νέα εντός έδρας ήττα από τους Κολτς αυτή τη φορά. Ο αγώνας ήταν διπρόσωπος. Στο α’ ημίχρονο οι Τάιτανς μπήκαν εντυπωσιακά και κυριάρχησαν απολύτως, δείχνοντας πως θα πάρουν μεγάλη νίκη, όμως στο β’ κατέρρευσαν. Η επίθεση μπλόκαρε, ενώ αμυντικά απέτυχαν να σταματήσουν το ράννινγκ παιχνίδι των αντιπάλων. Τελευταία ευκαιρία ο αγώνας στο Όκλαντ. Αν ηττηθούν κι εκεί μπορούν να αρχίζουν να σχεδιάζουν την επόμενη χρονιά. Οι Ρέιντερς κάνουν ήδη υπέρβαση, αγωνίζονται πάνω από τις δυνατότητες τους. Οι Τάιτανς διαθέτουν μία σωστά δομημένη ομάδα, όμως τα 2 τελευταία αποτελέσματα ήταν τρομερά επώδυνα και θα αγωνιστούν με κίνητρο αντίδρασης. ΔΙΠΛΟ.

Νιου Γιορκ Τζάιαντς (4-6)  -  Ντάλας Κάουμποϊς (5-5)
Ντέρμπι της NFC ανατολικής περιφέρειας. Στην πρεμιέρα οι Κάουμποϊς κέρδισαν 36-31 εντός έδρας. Πριν από λίγες βδομάδες κανείς δεν θα περίμενε ότι με νίκη την Κυριακή οι Τζάιαντς θα ξεπεράσουν τους Κάουμποϊς. Οι Τζάιαντς έχει 4-0 σερί και δείχνουν φανερή βελτίωση στην άμυνα. Ο Μάννινγκ έπαψε να μοιράζει ιντερσέπτιονς και σε συνδυασμό με αποτελεσματικό ράννινγκ παιχνίδι ήρθαν οι νίκες. Οι συγκεκριμένες νίκες όμως ήρθαν απέναντι σε προβληματικούς αντιπάλους. Την προηγούμενη Κυριακή επικράτησαν των –δίχως Ρότζερς- Πάκερς, εκμεταλλευόμενοι τα λάθη του ρούκι Τολζίν. Οι Κάουμποϊς είχαν ρεπό και πριν από αυτό είχαν συντριβεί από τους Σέιντς, σε μία εφιαλτική βραδιά. Η άμυνα ήταν αποκαρδιωτική, ενώ σε σταθερή βάση επιτρέπει πολλές γιάρδες στον εκάστοτε αντίπαλο. Επιθετικά ο Ρόμο «έχει κάνει κοιλιά» καθώς οι αντίπαλοι βρίσκουν τρόπο να μπλοκάρουν τον αγαπημένο του ρισίβερ Μπράιαντ. Το ρεπό ήρθε σε καλό σημείο για την ομάδα, ώστε να βελτιωθούν πολλά και στα δύο κομμάτια του παιχνιδιού τους. Σημαντικότατος αγώνας για την εξέλιξη της περιφέρειας, πλασματικό το σερί των Τζάιαντς, ξεκούραστοι οι Κάουμποϊς μπορούν να βγάλουν το διπλό, όπως έκαναν πέρσι, το οποίο και αξίζει πονταρίσματος σε τιμές αουτσάιντερ.

Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς (7-3)  -  Ντένβερ Μπρόνκος (9-1)
Τιτανομαχία στο Φόξμπορο. Αναμετρούνται οι 2 καλύτεροι κουόρτερμπακς από το 2000 και μετά. Μπρέιντι και Μάννινγκ έχουν γράψει ιστορία στο NFL με τα απίστευτα κατορθώματά τους, ενώ παραμένουν σε εξαιρετική κατάσταση και μετά τα 35 χρόνια τους. Στους μεταξύ τους αγώνες ο Μπρέιντι έχει το προβάδισμα με 6-2, αλλά φέτος ο Μάννινγκ δείχνει πιο φορμαρισμένος.
Οι Πάτριοτς τη Δευτέρα ηττήθηκαν από τους «καυτούς» Πάνθερς σε έναν αγώνα που κρίθηκε στο τέλος, ενώ είχαν την ευκαιρία τους στη νίκη. Η επίθεση είχε ένα αξιοπρεπές παιχνίδι απέναντι στην καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, όμως η άμυνα απέτυχε να αμυνθεί το τελικό ντράιβ των αντιπάλων. Οι Πάτριοτς είναι στο 5-0 εντός έδρας φέτος και την τελευταία 10ετία είναι εξαιρετικά δύσκολο κάποια ομάδα να βγάλει διπλό στην έδρα τους όταν πιάσουν τα κρύα. Σε καλή κατάσταση η επίθεση καθώς ο Γκρονκόσκι έχει πιάσει ρυθμό. Οι Μπρόνκος επικράτησαν στο μεγάλο ντέρμπι με τους Τσιφς και πήραν την κορυφή στην περιφέρειά τους. Η επίθεση δεν έπιασε τα στάνταρ άλλων αγώνων (#1 στο πρωτάθλημα), όμως ήταν και λογικό καθώς είχε μία εξαιρετική άμυνα απέναντί της. Ο Μάννινγκ έδωσε γρήγορο ρυθμό και πάσαρε ταχύτητα πριν έρθει η αντίπαλη πίεση. Ακόμα ένα σπουδαίο ματς για τους Μπρόνκος στο οποίο θα πρέπει να ανταποκριθούν αν θέλουν να μην παίξουν πολλά εκτός έδρας ματς στα πλέι-οφς. Η αναμέτρηση αναμένεται να είναι σεμινάριο τακτικής από δύο εξαιρετικές ομάδες. Ο προπονητής Μπέλιτσικ των Πάτριοτς έχει  δείξει ιστορικά ότι ξέρει να αντιμετωπίζει τον Μάννινγκ με επιτυχία. Σπουδαίος αγώνας, άκρως αμφίρροπος, όμως η προσφορά αουτσάιντερ στους γηπεδούχους είναι δελεαστική.

Ουάσινγκτον Ρέντσκινς (3-7)  -  Σαν Φρανσίσκο 49ερς (6-4)
Οι Ρέντσκινς υπέστησαν νέα ήττα, αυτή τη φορά από τους Ιγκλς και η χρονιά δείχνει τελειωμένη. Έκαναν 3 τραγικές περιόδους δίχως να πετύχουν πόντους, αλλά στο τέλος βρέθηκαν κοντά στο να κάνουν την ανατροπή της χρονιάς. Ο κουόρτερμπακ Γκρίφιν είναι τρομερά άστοχος και δεν έχει σχέση με τον περσινό παίχτη που οδήγησε την ομάδα του στα πλέι-οφς, ενώ η άμυνα είναι η 3η χειρότερη επιτρέποντας 31,1 πόντους ανά αγώνα. Εσωτερικά προβλήματα στο σύλλογο μετά τη νέα ήττα και φήμες για απόλυση του προπονητή Σάναχαν. Στα θετικά ότι η ομάδα διαθέτει το καλύτερο ράννινγκ παιχνίδι στο πρωτάθλημα με το Μόρις να είναι εξαιρετικός. Οι 49ερς προέρχονται από δύο σερί ήττες, από δύο άκρως φορμαρισμένες ομάδες όμως (Πάνθερς, Σέιντς). Ο αγώνας στη Νέα Ορλεάνη ήταν συναρπαστικός κρίθηκε στο τέλος, ενώ υπήρχαν και κάποιες αμφισβητούμενες αποφάσεις στο τέλος κατά των 49ερς. Η εμφάνιση σε γενικές γραμμές ήταν καλή καθώς η άμυνα περιόρισε δραματικά τον Μπριζ και την παρέα του, ενώ επιθετικά οι 20 πόντοι σε τέτοια έδρα είναι καλή συγκομιδή και απέναντι σε μία πολύ ισχυρή άμυνα. Οι καλιφορνέζοι είχαν το προβάδισμα στην 4η περίοδο και αν διαχειρίζονταν καλύτερα το χρόνο θα μπορούσαν να φύγουν με το τεράστιο διπλό. Η ομάδα δεν έχει άλλα περιθώρια απωλειών και θα ταξιδέψει στην πρωτεύουσα για την επιτακτική νίκη. Το σύνολο είναι ποιοτικό, η επίθεση θα βρει χώρους να ξεμπουκώσει απέναντι σε μία άκρως προβληματική άμυνα, έπειτα από δύσκολα παιχνίδια, ενώ η άμυνα είναι ικανή να σταματήσει το περίφημο ράννινγκ παιχνίδι των Ρέντσκινς. Ξεκάθαρο το ΔΙΠΛΟ για μία πολύ καλύτερη ομάδα με τεράστιο κίνητρο. ΔΙΠΛΟ και με -4,5 σπρεντ.



ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Ρέντσκινς             -        49ερς -4,5              (2)
Ρέηβενς  -3,5        -        Τζετς                     (1)
Κάρντιναλς           -        Κολτς                    (1)
Ραμς                     -        Μπερς                   (1)

Πάτριοτς                      -           Μπρόνκος                   (1)
Ρέιντερς                      -           Τάιτανς                         (2)

Τζάιαντς                      -           Κάουμποϊς                   (2)
Τσιφς                           -           Τσάρτζερς                   (2)


1 σχόλιο:

  1. Ονειρική η 12η αγωνιστική για τις προβλέψεις μας με 8/8! Παίρνουμε ψυχολογία και συνεχίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή