Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Η εικόνα της 12ης αγωνιστικής



To πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής ολοκληρώθηκε και η σεζόν μπαίνει στην τελική της ευθεία καθώς δεν υπάρχουν πια ρεπό. Την Κυριακή Στίλερς, Κάουμποϊς και Τσάρτζερς πέτυχαν σημαντικά διπλά εντός των περιφερειών τους, αλλά ο αγώνας της αγωνιστικής έγινε αργά το βράδυ όταν οι Πάτριοτς επέστρεψαν από το -24 και πήραν μία επική νίκη απέναντι στους Μπρόνκος. Στα παράξενα, έχουμε ισοπαλία καθώς Πάκερς και Βάικινγκς δεν έλυσαν τις διαφορές τους ούτε στην παράταση. Διαβάστε παρακάτω την εξέλιξη όλων των αγώνων:


Ατλάντα Φάλκονς
13
17
Νιου Όρλεανς Σέιντς
Μπάλτιμορ Ρέηβενς
19
3
Νιου Γιορκ Τζετς
Κλίβελαντ Μπράουνς
11
27
Πίτσμπεργκ Στίλερς
Ντιτρόιτ Λάιονς
21
24
Τάμπα Μπέι Μπακανίρς
Γκριν Μπέι Πάκερς
26
26
Μινεσότα Βάικινγκς
Χιούστον Τέξανς
6
13
Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς
Κάνσας Σίτι Τσιφς
38
41
Σαν Ντιέγκο Τσάρτζερς
Μαϊάμι Ντόλφινς
16
20
Καρολάινα Πάνθερς
Σεντ Λούις Ραμς
42
21
Σικάγο Μπερς
Αριζόνα Κάρντιναλς
40
11
Ιντιανάπολις Κολτς
Όκλαντ Ρέιντερς
19
23
Τένεσι Τάιτανς
Νιου Γιορκ Τζάιαντς
21
24
Ντάλας Κάουμποϊς
Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς
34
31
Ντένβερ Μπρόνκος
Ουάσινγκτον Ρέντσκινς
6
27
Σαν Φρανσίσκο 49ερς


Την Πέμπτη στο ντέρμπι του νότου οι Σέιντς επικράτησαν με 13-17 στην έδρα των Φάλκονς. Ο αγώνας όμως ήταν πιο αμφίρροπος απ’ ότι αναμενόταν, καθώς ενώ οι Σέιντς προέρχονταν από σπουδαίες νίκες και οι Φάλκονς από συνεχόμενες συντριβές, ο αγώνας ήταν διεκδικήσιμος μέχρι τέλους. Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα 10-7 στα μέσα της 2ης περιόδου και κράτησαν χαμηλά το σκορ απέναντι σε μία εκρηκτική επίθεση. Όμως ο Μπριζ (278γ/2Τ) βρήκε τις λύσεις και συνεργάστηκε αγαστά για ένα ακόμη παιχνίδι με τον τάητ εντ Γκράχαμ (100γ/1Τ). Οι Σέιντς πήραν προβάδισμα 14-13 στο ημίχρονο, 17-13 στην 3η περίοδο και στην 4η η άμυνα τους κατέβασε ρολά και κράτησε το ισχνό προβάδισμα. Άκρως αντίθετες πορείες για δύο ομάδες που στην αρχή της σεζόν θεωρούνταν ισοδύναμες. Στο 9-2 οι Σέιντς δίνουν τον σπουδαίο αγώνα την επόμενη Δευτέρα στο Σιάτλ, στο 2-9 οι Φάλκονς αν συνεχίσουν έτσι, ίσως επιλέξουν πρώτοι στο επόμενο ντραφτ.
            Οι πρωταθλητές Ρέηβενς πέτυχαν εύκολη εντός έδρας νίκη επί των Τζετς με 19-3 και παρέμειναν ζωντανοί στο κυνήγι της 6ης θέσης των πλέι-οφς. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν μία από τις γνωστές τους τραγικές εκτός έδρας εμφανίσεις, στις οποίες η επιθετική τους συμπεριφορά είναι ερασιτεχνική. Με έναν ρούκι κουόρτερμπακ που δεν μπορεί να σταματήσει να πασάρει ιντερσέπτιονς, με πολλά αβίαστα λάθη (φαμπλς) και με αδυναμία από τους ρισίβερς να ξεμαρκαριστούν. Σε όλα αυτά συνέβαλε και η εξαιρετική άμυνα των Ρέηβενς, η οποία και έδωσε τη νίκη στην ομάδα καθώς το επιθετικό κομμάτι δεν εντυπωσίασε εκ νέου. Ο Φλάκο (273γ/1Τ/1ΙΝΤ) ήταν μέτριος, ενώ το ράννινγκ παιχνίδι και πάλι υπέφερε να πάρει γιάρδες. Αμφότερες οι ομάδες στο 5-6 μέσα στη 6πλή ισοβαθμία της AFC.
           
Στο ντέρμπι της AFC βορρά οι Στίλερς κυριάρχησαν και πήραν σημαντική εκτός έδρας νίκη με 11-27 επί των Μπράουνς. Ο αγώνας ήταν τελικός με το νικητή να παραμένει ζωντανός για τα πλέι-οφς και σε τέτοιου είδους αγώνες η εμπειρία είναι βαρύνουσας σημασίας. Οι έμπειροι Στίλερς ήταν καλύτεροι σε όλους τους τομείς και πήραν το διπλό πολύ εύκολα με ισχυρό προβάδισμα από νωρίς. Ο κουόρτερμπακ Ρόθλισμπεργκερ (217γ/2Τ) δεν έκανε κάποιο σπουδαίο ματς, αλλά ήταν συνεπής και απέφυγε τα λάθη, ο ράννινγκ μπακ Μπελ (80γ) συνέβαλλε από το έδαφος, αλλά η μεγάλη διαφορά έγινε από την άμυνα, η οποία όχι μόνο περιόρισε σε μόλις 3 πόντους τους Μπράουνς για πάνω από 50 λεπτά, αλλά έκλεψε μπάλες, πήρε γιάρδες και σκόραρε. Κομβικό σημείο του αγώνα και ενώ το σκορ ήταν στο 3-13 και οι γηπεδούχοι στην επίθεση, οι Στίλερς έκαναν σακ στον κουόρτερμπακ Κάμπελ τραυματίζοντάς τον, έκλεψαν την μπάλα και έφτασαν 2 γιάρδες από το σκοράρισμα. Διαστημική εμφάνιση από το ρισίβερ των Μπράουνς Γκόρντον με 237 γιάρδες και 1 τάτσνταουν, όμως δεν αρκούσε για τη νίκη. Οι Στίλερς πήγαν στο 5-6 με 3η σερί νίκη και μπήκαν δυνατά στη διεκδίκηση των πλέι-οφς, game over για τη σεζόν των Μπράουνς στο 4-7.
            Οι Μπακανίρς συνεχίζουν να εκπλήσσουν με τη βελτίωση τους και πέτυχαν 3η σερί νίκη με 21-24 μέσα στην  έδρα των Λάιονς. Ο αγώνας ήταν άκρως αμφίρροπος με 7 εναλλαγές στο προβάδισμα καθώς η μία ομάδα απαντούσε στο τάτσνταουν του αντιπάλου άμεσα. 0-3 οι Μπακανίρς με το μοναδικό φιλντ γκολ του αγώνα, 7-3 οι Λάιονς, 7-10 οι Μπακανίρς κ.ο.κ.  14-10, 14-17, 21-17, 21-24! Οι γηπεδούχοι Λάιονς όμως θα έχουν την αίσθηση ότι «αυτοκτόνησαν» σ’ αυτόν τον αγώνα καθώς έκαναν 6 λάθη και το 6ο στο τελευταίο λεπτό του αγώνα με την ευκαιρία για τουλάχιστον ένα φιλντ γκολ που θα έφερνε παράταση. Ο κουόρτερμπακ Στάφορντ (297γ/3Τ/4ΙΝΤ) πάσαρε για 4 ιντερσέπτιονς, εκ των οποίων μία επιστράφηκε για τατσνταουν. Ο σούπερ σταρ Κάλβιν Τζόνσον ναι μεν είχε 115 γιάρδες, αλλά δεν σκόραρε και έχασε μέσα από τα χέρια του την μπάλα στην κρίσιμη φάση του τελευταίου λεπτού (φωτό). Για τους νικητές ο ρούκι κουόρτερμπακ Γκλέννον (247γ/2Τ) συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις και συνδυάστηκε άψογα με τον ρισίβερ Άντεργουντ (108γ/2Τ) για δύο σκορ. Παρά την ήττα και το 6-5 οι Λάιονς παραμένουν 1οι στην NFC βορρά, στο 3-8 οι Μπακανίρς, χτίζουν ήδη ομάδα για την επόμενη σεζόν με ενθαρρυντικά στοιχεία.
            Και έχουμε ισοπαλία!!! Πρώτη για τους Πάκερς μετά το 1996!!! Σε μία σπάνια στιγμή στο NFL οι Πάκερς και Βάικινγκς δεν μπόρεσαν να λύσουν τις διαφορές τους ούτε στην 15λεπτη παράταση με αποτέλεσμα το τελικό 26-26 που υποχρεώνει τη δημιουργία 3ης στήλης στους πίνακες των βαθμολογιών και τη σήμανση 5-5-1 για τους Πάκερς και 2-8-1 για τους Βάικινγκς. Στην κανονική διάρκεια και στις 3 πρώτες περιόδους οι φιλοξενούμενοι Βάικινγκς ήταν καλύτεροι και αυτό οφειλόταν στην εξαιρετική μέρα του Πίτερσον (όταν βλέπει κιτρινοπράσινα αφηνιάζει) που έτρεξε για 146 γιάρδες και 1 τάτσνταουν! Ο κουόρτερμπακ Πόντερ (233γ/1Τ) δεν έκανε λάθη και η άμυνα δεν αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι στην επίθεση του ρούκι κουόρτερμπακ Τολζίν (98γ/0Τ) με αποτέλεσμα το 7-20 μετά από 45 λεπτά παιχνιδιού. Στο σημείο αυτό επιστρατεύτηκε ο νεοφερμένος κουόρτερμπακ Φλυν (218γ/1Τ) για τους Πάκερς, ο οποίος σε συνδυασμό με το ράννινγκ μπακ Λέισι (110γ/1Τ) τους οδήγησε σε 2 τάτσνταουν και την ισοφάριση σε 23-23 και την παράταση. Στο πρώτο ντράιβ της παράτασης οι Πάκερς έκαναν το 26-23, όμως ο αγώνας δεν έληξε εκεί καθώς όπως ορίζουν οι κανονισμοί οι Βάικινγκς είχαν τη δυνατότητα να επιχειρήσουν ένα και μόνο ντράιβ ακόμα. Σ’ αυτό κατάφεραν να ισοφαρίσουν 26-26 και αφού στη συνέχεια καμία ομάδα δεν μπόρεσε να σκοράρει εκ νέου ήρθε αυτή η σπάνια  ισοπαλία. 
            Ο κατήφορος των Τέξανς δεν έχει τελειωμό καθώς ηττήθηκαν εντός έδρας και από τους Τζάγκουαρς με 6-13 και έκαναν ρεκόρ σερί ηττών στην ιστορία τους με 9! Ο αγώνας ήταν δυσφήμιση του αθλήματος με δύο κακές ομάδες να αγκομαχούν να ολοκληρώσουν φάσεις. Στις λίγες που ολοκλήρωσαν οι φιλοξενούμενοι Τζάγκουαρς κατάφεραν να σκοράρουν και το μοναδικό τάτσνταουν του αγώνα με τον αναζωογονημένο ράννινγκ μπακ Τζόουνς-Ντρου (84γ/1Τ). Η εικόνα των Τέξανς ήταν θλιβερή επιθετικά και ως μοναδικό στόχο πια μπορούν να έχουν να κάνουν το χειρότερο ρεκόρ στη λίγκα και να επιλέξουν πρώτοι στο επόμενο ντραφτ. Στο 2-9 οι δύο ομάδες, είναι οι δύο χειρότερες του πρωταθλήματος.
           
Ο πιο συναρπαστικός αγώνας της αγωνιστικής διεξήχθη στο Κάνσας όπου οι φιλοξενούμενοι Τσάρτζερς επικράτησαν με 38-41 των τοπικών Τσιφς. Ο αγώνας ήταν τρομερά αμφίρροπος με 8 εναλλαγές στο προβάδισμα και χιτσκοκικό φινάλε. Οι δύο ομάδες προέρχονταν από ήττες. Οι Τσιφς ως γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα και πήραν προβάδισμα 14-3 νωρίς, όμως η διαφορά ψαλιδίστηκε στο 14-10 του ημιχρόνου. Η άμυνα των Τσιφς δε θύμιζε καθόλου την άμυνα των προηγούμενων 10 παιχνιδιών και αυτό έγινε διότι οι δύο καλύτεροι αμυντικοί της ομάδας και υπεύθυνοι για την πίεση στον αντίπαλό κουόρτερμπακ Χαλί και Χιούστον τραυματίστηκαν νωρίς και αποχώρησαν. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν φεστιβάλ σκοραρίσματος! Οι Τσάρτζερς πήραν το προβάδισμα 14-17 με τον Μάθιουζ (55γ/1Τ), οι Τσιφς απάντησαν 21-17 με τον ασταμάτητο Τσαρλς (157γ/1Τ), οι Τσάρτζερς το 21-24 με το Γούντχεντ (70γ/2Τ) και πριν τελειώσει η 3η περίοδος ήρθε το 28-24 των Τσιφς με το Φαζάνο. Στην 4η περίοδο δύο εκατέρωθεν φιλντ γκολ έκαναν το σκορ 31-27 πριν ο άσημος Γκριν κάνει το 31-34 των φιλοξενουμένων με υποδοχή και κούρσα 60 γιαρδών! Οι γηπεδούχοι είχαν και πάλι απάντηση, ο κουόρτερμπακ Άλεξ Σμιθ (294γ/3Τ/1ΙΝΤ) που έκανε καλό παιχνίδι πάσαρε για το 38-34 μέσα στα 2 τελευταία λεπτά. Όμως ο κουόρτερμπακ των Τσάρτζερς Ρίβερς (392γ/3Τ) δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με ένα άψογο ντράιβ της τελευταίας στιγμής, ολοκλήρωσε την εξαιρετική του ημέρα και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη. Κάποιος ονόματι Ατζιροτούτου στην υποδοχή της τέλειας πάσας στα 10’’ πριν το τέλος. Στο 9-2 οι Τσιφς έχουν τη σπουδαία μονομαχία με τους Μπρόνκος την επόμενη αγωνιστική που θα κρίνει πολλά, στο 5-6 οι Τσάρτζερς με τέτοιες εμφανίσεις μπορούν να ονειρεύονται πλέι-οφς.
            Οι Πάνθερς πέρασαν και από το Μαϊάμι πετυχαίνοντας δύσκολη νίκη με 16-20 επί των Ντόλφινς. Ο αγώνας ήταν σφιχτός όπως αναμενόταν με καλές άμυνες και λίγες μεγάλες φάσεις. Το πρώτο μέρος άνηκε στους γηπεδούχους που περιόρισαν τρομερά την αντίπαλη επίθεση και επιθετικά με πρωταγωνιστή τον ρισίβερ Γουάλας (127γ/1Τ) που βρήκε χώρους και υποδέχθηκε πάσες από τον Τάνεχιλ (310γ/1Τ/1ΙΝΤ) πήραν προβάδισμα 16-6. Στο β’ ημίχρονο όμως έκανε την εμφάνιση της η ασφυκτική άμυνα των Πάνθερς (#1 στη λίγκα) και δεν επέτρεψε ούτε πόντο στους Ντόλφινς! Ο κουόρτερμπακ Νιούτον (174γ/1Τ/1ΙΝΤ πάσσινγκ – 51γ/1Τ ράννινγκ) δεν έκανε εμφάνιση ανάλογη των προηγούμενων αγωνιστικών, όμως στο τέλος όταν ήρθαν τα κρίσιμα έκανε αυτά που έπρεπε. Πάσαρε σωστά, έτρεξε με δύναμη, σκόραρε δις και οδήγησε την ομάδα του στην 7η συνεχόμενη νίκη και το 8-3 ρεκόρ που τη φέρνει ολοένα και πιο κοντά στα πλέι-οφς. Στο 5-6 οι Ντόλφινς μέσα στο μεγάλο γκρουπ ομάδων που κυνηγούν την 6η θέση στην AFC.
            Οι Ραμς επέστρεψαν από το ρεπό τους με το γκάζι πατημένο και ισοπέδωσαν και τους Μπερς με 42-21! Οι γηπεδούχοι Ραμς αντιμετώπιζαν τη χειρότερη ράννινγκ άμυνα του πρωταθλήματος και το εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο! Έτρεξαν με την μπάλα 26 φορές για 261 γιάρδες και 3 τάτσνταουν από 3 διαφορετικούς παίχτες!!! (φωτό)Κάνινγχαμ (109γ/1Τ), Στέισι (87γ/1Τ) και Όστιν (65γ/1Τ) διέλυσαν την αντίπαλη άμυνα, ενώ το πάσσινγκ παιχνίδι χρησίμευε ως συνοδευτικό. Οι Μπερς επιθετικά δεν ήταν κακοί, πήραν γιάρδες με το Μακάουν (352γ/2Τ/1ΙΝΤ) να κάνει σχετικά καλό παιχνίδι και τους Φορτέ (117γ) και Μάρσαλ (117γ/1Τ) επίσης, όμως υπέφεραν να σκοράρουν όταν έφταναν στη ρεντ ζόουν και με τέτοια αμυντική συμπεριφορά δεν είχαν καμία τύχη στον αγώνα. Στο 5-6 οι Ραμς με εντυπωσιακές νίκες, αλλά λίγες πιθανότητες για τα πλέι-οφς, στο 6-5 οι Μπερς ισόβαθμοι στην κορυφή της NFC βορρά.
            Οι Κάρντιναλς συνεχίζουν στις επιτυχίες με την 4η σερί νίκη τους καθώς ταπείνωσαν τους Κολτς με 40-11. Ο αγώνας ήταν μονόλογος για τους γηπεδούχους, οι οποίο έδωσαν ένα εξαιρετικό σόου σε άμυνα και επίθεση. Επιθετικά ο βετεράνος κουόρτερμπακ Πάλμερ (314γ/2Τ) έκανε δεύτερο σερί εξαιρετικό ματς, ο ρισίβερ Φλόιντ (104γ) έμοιαζε ανίκητος και ο σούπερ σταρ Φιτζέραλντ σκόραρε δις για το 34-3 στην 3η περίοδο. Η άμυνα ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακή καθώς έπνιξε την αντίπαλη επίθεση. Άσκησε μεγάλη πίεση στο Λακ (163γ/1Τ/1ΙΝΤ) και σκόραρε από ιντερσέπτιόν του, έσβησε το ράννινγκ παιχνίδι των αντιπάλων και δεν επέτρεψε τάτσνταουν παρά μόνο στα τελευταία ελάχιστης σημασίας λεπτά. Στο 7-4 οι Κάρντιναλς πολύ ζεστά για τις wild card θέσεις των πλέι-οφς, στο 7-4 και οι Κολτς παρά την ήττα έχουν το πάνω χέρι στην AFC νότου, όμως έχουν πραγματοποιήσει αρκετές κακές εμφανίσεις πρόσφατα και έχουν υποστεί δύο ντροπιαστικές ήττες.
            Οι Τάιτανς πήραν πολύτιμη εκτός έδρας νίκη με 19-23 επί των Ρέιντερς και διατήρησαν τις ελπίδες τους για πλέι-οφς. Οι φιλοξενούμενοι προέρχονταν από 2 πικρές εντός έδρας ήττες και την Κυριακή εμφανίστηκαν αποφασισμένοι για τη νίκη. Ο αγώνας ήταν πολύ σφιχτός για 3 ½  περιόδους και οι δύο ομάδες σκόραραν σχεδόν αποκλειστικά με φιλντ γκολ, με μοναδική εξαίρεση μία υπέροχη ενέργεια του Χάντερ (109γ/1Τ) και το τάτσνταουν 54 γιαρδών στην αρχή του β’ ημιχρόνου.  Στα μέσα της 4ης περιόδου και με το σκορ 12-16 οι Ρέιντερς πήραν την κατοχή και με ένα εξαιρετικό ντράιβ του ρούκι κουόρτερμπακ ΜακΓκλόιν (260γ/1Τ/1ΙΝΤ) και τελική πάσα στο Ρις (58γ/1Τ) πήραν το προβάδισμα 19-16. Όμως άφησαν πολύ χρόνο στους Τάιτανς, οι οποίοι τον εκμεταλλεύτηκαν πλήρως. Ο κουόρτερμπακ (φωτό)Φιτζπάτρικ (320γ/2Τ) που έκανε το καλύτερο ματς της σεζόν του, διεκπεραίωσε ένα άψογο ντράιβ όχι μόνο πασάροντας αλλά παίρνοντας γιάρδες και με τα πόδια του. Η τελική πάσα για το νικητήριο τάτσνταουν έγινε στο Ράιτ (103γ/1Τ) με 10’’ στο χρονόμετρο! Γεμάτη εμφάνιση από τους Τάιτανς και σπουδαία αντίδραση έπειτα από πολύ αρνητικά αποτελέσματα πήγαν στο 5-6 και ανήκουν στον όμιλο διεκδικητριών ομάδων της AFC. Στο 4-7 οι Ρέιντερς έμειναν πίσω.
           
Στο ιστορικό ντέρμπι της NFC ανατολής οι Κάουμποϊς πήραν σπουδαίο διπλό στην έδρα των Τζάιαντς με 21-24. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα και προηγήθηκαν στο ημίχρονο 6-14 χάρη σε ένα λάθος του ρισίβερ των Τζάιαντς Κρουζ και ένα τάτσνταουν του Γουίτεν (37γ/2Τ). Στην αρχή της 3η περιόδου οι Κάουμποϊς διεύρυναν το προβάδισμά τους στο 6-21 και έδειχναν ότι θα πάρουν εύκολα τη νίκη. Όμως οι γηπεδούχοι είχαν απάντηση. Ο κουόρτερμπακ Μάννινγκ παρότι δεν έκανε λάθη και πάσαρε για 2 τάτσνταουν ήταν πολύ άστοχος εν γένει με 16/30 πάσες, όμως η επίθεση των Τζάιαντς θράφηκε από το ράννινγκ παιχνίδι. Έτρεξαν εξαιρετικά με την μπάλα με τους Μπράουν και Τζέικομπς να γράφουν 202 γιάρδες και κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 21-21 με 4:45 στο χρονόμετρο. Οι Κάουμποϊς είχαν τον τελευταίο λόγο και ο Ρόμο (250γ/2Τ/1ΙΝΤ) διαχειρίστηκε άψογα το χρόνο, πάσαρε σωστά, πήρε γιάρδες για την ομάδα του και ετοίμασε το νικητήριο φιλντ γκολ (φωτό) στο 0:00! Για τους νικητές πρωταγωνιστές ήταν ο Μπράιαντ (102γ) που είχε κάποιες άσχημες στιγμές στην αρχή, όμως έπιασε δύσκολες πάσες στα κρίσιμα τελευταία 4 λεπτά και ο ράννινγκ μπακ Μάρεϊ (126γ) που απείλησε και στο έδαφος και στον αέρα. Στο 6-5 οι Κάουμποϊς θα διεκδικήσουν την περιφέρεια με τους ισόβαθμου Ιγκλς, στο 4-7 οι Τζάιαντς έμειναν πίσω.
Την Κυριακή το βράδυ διεξήχθη ο «μεγαλύτερος» αγώνας της regular season. Οι Πάτριοτς, σε μία παγωμένη βραδιά, επέστρεψαν από το -24 του ημιχρόνου και επικράτησαν των Μπρόνκος με 34-31 στην παράταση! Ο αγώνας ήταν ξεκάθαρα διπρόσωπος με τις δύο ομάδες να κυριαρχούν σε κάθε ημίχρονο. Το ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν εφιαλτικό για τους γηπεδούχους Πάτριοτς: Στα πρώτα 10 λεπτά έκαναν 3 φάμπλ και έδωσαν γιάρδες και πόντους στον αντίπαλο. Ρίντλεϊ, Μπρέιντι και Μπλάντ έχασαν την μπάλα μέσα από τα χέρια τους και πριν καλά καλά το καταλάβουν οι γηπεδούχοι ήταν πίσω 0-17! Η συνέχεια στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε μεγάλη διαφορά: οι γηπεδούχοι σοκαρισμένοι από την εξέλιξη δεν μπορούσαν να ανέβουν στο γήπεδο, ενώ οι φιλοξενούμενοι έτρεχαν απίστευτα αποτελεσματικά την μπάλα, με το Μορένο (224γ/1Τ)  να κάνει την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του, χτύπησαν στην καρδιά της άμυνας των αντιπάλων και πήγαν στα αποδυτήρια με 0-24, παρότι ο Μάννινγκ (150γ/2Τ/1ΙΝΤ) δεν είχε μεγάλη επιρροή στον αγώνα. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν εντελώς διαφορετική ιστορία. Οι Πάτριοτς μπήκαν φουριόζοι, οι Μπρόνκος ήταν αυτοί που είχαν προβλήματα στο χειρισμό της μπάλας και το σκορ μέσα σε 15 λεπτά έγινε 21-24! Ο Μπρέιντι (344γ/3Τ) και η παρέα του (Γκρονκόσκι και Έντελμαν) έδωσαν μία εξαιρετική επιθετική παράσταση η οποία συνεχίστηκε και στην 4η περίοδο με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν 31 αναπάντητους πόντους για το 31-24 6 λεπτά πριν το τέλος! Οι σαστισμένοι Μπρόνκος κατάφεραν να ολοκληρώσουν ένα επιτυχημένο ντράιβ και να ισοφαρίσουν σε 31-31 στέλνοντας τον αγώνα στην παράταση. Ο Μάννινγκ παρά την κακή του εμφάνιση και τα κλασσικά του κρίσιμα λάθη πάσαρε στον, εξαφανισμένο μέχρι τότε, Ντεμάριους Τόμας για την ισοφάριση και έδωσε ζωή στην ομάδα του. Η παράταση διεξήχθη με κακές καιρικές συνθήκες, ανασταλτικές για τις επιθέσεις με αποτέλεσμα η ισοπαλία να φαίνεται πολύ πιθανή. 3 λεπτά όμως πριν το τέλος της, οι Μπρόνκος έκαναν μοιραίο λάθος στην υποδοχή ενός παντ και έδωσαν εξαιρετική θέση στους Πάτριοτς για να κερδίσουν τον αγώνα με επιτυχημένο φιλντ γκολ. 10η νίκη για τον Μπρέιντι σε 14 αγώνες απέναντι στον Μάννινγκ και αυτή ήταν πολύ σημαντική καθώς με τους Μπρόνκος στο 9-2 και τους Πάτριοτς στο 8-3 πια, όλα είναι ανοιχτά για την πρωτιά στην AFC και το πλεονέκτημα έδρας σε μία πιθανή αναμέτρησή τους στα πλέι-οφς.
Στο Δευτεριάτικο ματς οι Φόρτυνάινερς είχαν εύκολο έργο στην πρωτεύουσα της χώρας καθώς επικράτησαν με 6-27 των γηπεδούχων Ρέντσκινς. Οι φιλοξενούμενοι προέρχονταν από 2 ήττες και δεν υπήρχαν περιθώρια απωλειών. Ήταν πεισμωμένοι και με έξτρα κίνητρο για τη νίκη και το έδειξαν από την αρχή. Η άμυνα τους με Μπρουκς, Γουίλις και Μπόουμαν ήταν απροσπέλαστη και ο κουόρτερμπακ των αντιπάλων Γκρίφιν (127/0Τ/1ΙΝΤ) υπέφερε σε όλο τον αγώνα πραγματοποιώντας ένα πολύ κακό παιχνίδι. Η επίθεση, ενώ φέτος έχει συνηθίσει να κυριαρχεί με το ράννινγκ παιχνίδι, τη Δευτέρα ο Κάπερνικ (235γ/3Τ) με τις πάσες του εκμεταλλεύτηκε την αδύναμη πίσω ζώνη άμυνας των Ρέντσκινς και σκόραρε τρις πασάροντας στους Μπόλντιν (94γ/2Τ) και Βέρνον Ντέιβις (70γ/1Τ). Οι 49ερς προηγήθηκαν 0-10 νωρίς και έδειξαν να ξεφεύγουν, αλλά οι Ρέντσκινς με δύο φιλντ γκολ μείωσαν σε 6-10 πριν το ημίχρονο. Όμως ως εκεί. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ακόμα πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και με δύο τάτσνταουν στην 3η περίοδο τελείωσαν τον αγώνα κάνοντας συντήρηση στο τέλος. Στο 7-4 οι 49ερς κρατούν προς το παρόν την 6η θέση στη NFC, στο 3-8 οι Ρέντσκινς κάνουν ήδη σχέδια για του χρόνου.



Αν τελείωνε σήμερα η σεζόν, η εικόνα των πλέι-οφς θα ήταν έτσι:

AFC

1ο γύρο ρεπό:   #1 Μπρόνκος    και     #2 Πάτριοτς

#3 Κολτς         -           #6 Τάιτανς
#4 Μπένγκαλς -           #5 Τσιφς

Στο κυνήγι: Στίλερς, Ρέηβενς, Τσάρτζερς, Τζετς, Ντόλφινς

NFC

1o γύρο ρεπό:   #1 Σίχοκς       και       #2 Σέιντς

#3 Λάιονς        -           #6 49ερς
#4 Κάουμποϊς -           #5 Πάνθερς

Στο κυνήγι: Κάρντιναλς, Ιγκλς, Μπερς, Πάκερς, Ραμς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου