Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Η εξέλιξη της 10ης αγωνιστικής



H 10η αγωνιστική ολοκληρώθηκε και η σεζόν βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στα πλέι-οφς. Από το πρόγραμμα ξεχωρίζουν τα σημαντικά διπλά των Λάιονς, Ιγκλς και Πάνθερς. Οι «ναυαρχίδες» Σίχοκς, Μπρόνκος και Σέιντς συνέχισαν με νίκες, ενώ τις πρώτες φετινές τους επιτυχίες κατάφεραν οι Τζάγκουαρς και οι Μπακανίρς. Διαβάστε παρακάτω την εξέλιξη όλων των αγώνων:


Μινεσότα Βάικινγκς
34
27
Ουάσινγκτον Ρέντσκινς
Ατλάντα Φάλκονς
10
33
Σιάτλ Σίχοκς
Μπάλτιμορ Ρέηβενς
20
17
Σινσινάτι Μπένγκαλς
Σικάγο Μπερς
19
21
Ντιτρόιτ Λάιονς
Γκριν Μπέι Πάκερς
13
27
Φιλαδέλφια Ιγκλς
Ιντιανάπολις Κολτς
8
38
Σεντ Λούις Ραμς
Νιου Γιορκ Τζάιαντς
24
20
Όκλαντ Ρέιντερς
Πίτσμπεργκ Στίλερς
23
10
Μπάφαλο Μπιλς
Τένεσι Τάιτανς
27
29
Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς
Σαν Φρανσίσκο 49ερς
9
10
Καρολάινα Πάνθερς
Αριζόνα Κάρντιναλς
27
24
Χιούστον Τέξανς
Σαν Ντιέγκο Τσάρτζερς
20
28
Ντένβερ Μπρόνκος
Νιου Όρλεανς Σέιντς
49
17
Ντάλας Κάουμποϊς
Τάμπα Μπέι Μπακανίρς
22
19
Μαϊάμι Ντόλφινς

Την Πέμπτη οι Βάικινγκς πέτυχαν την πρώτη τους νίκη φέτος σε αμερικάνικο έδαφος (η νίκη επί των Στίλερς έλαβε χώρα στο Γουέμπλεϊ) με ανατροπή 34-27 επί των Ρέντσκινς. Το α’ ημίχρονο άνηκε στους φιλοξενούμενους καθώς ο Γκρίφιν (281γ/3Τ) έδειχνε ασταμάτητος και οδήγησε τους Ρέντσκινς στα αποδυτήρια μπροστά με 14-24 και με την αίσθηση ότι θα έπαιρναν μία εύκολη νίκη. Όμως στο β’ μέρος τα πράγματα άλλαξαν, η άμυνα των Βάικινγκς έσφιξε, έκλεισε τους διαδρόμους, πίεσε τον Γκρίφιν και επέτρεψε μόλις 3 πόντους! Από την άλλη η χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος (Ρέντσκινς) δεν κατάφερε να σταματήσει ούτε το μετριότατο Πόντερ (174γ/2Τ), ο Πίτερσον (75γ/2Τ) είχε αξιοπρεπή εμφάνιση και το επιμέρους 20-3 έδωσε τη νίκη στους μοβ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία στο τέλος και έφτασαν κοντά στο να στείλουν τον αγώνα στην παράταση, όμως τους έλειψαν 5 γιάρδες. Στο 2-7 οι Βάικινγκς παρά τη νίκη είναι εκτός στόχων, ενώ οι Ρέντσκινς παρά το 3-6 διατηρούν ελπίδες για την NFC ανατολής.
Οι Σίχοκς έκαναν επίδειξη δύναμης επικρατώντας με 10-33 στην Ατλάντα και πήραν εκδίκηση για τον περσινό αποκλεισμό από τους Φάλκονς στα πλέι-οφς. Οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν στις εντυπωσιακές εμφανίσεις και διέλυσαν την άμυνα των γηπεδούχων με εξαιρετικό ράννινγκ παιχνίδι (ασταμάτητος Λυντς με 145γ/1Τ) και έναν αλάνθαστο Ουίλσον (19/26 πάσες, 287γ / 2Τ). Ο αγώνας κρίθηκε πολύ νωρίς όταν πριν το ημίχρονο το σκορ έγινε 3-23 με εντυπωσιακό τάτσνταουν του Τέητ (106γ/1Τ). Στο β’ μέρος οι Σίχοκς απλά διαχειρίστηκαν το προβάδισμά τους καθώς οι Φάλκονς έδειξαν και πάλι μη ανταγωνιστικοί απέναντι σε μία καλή ομάδα. Το ράννινγκ παιχνίδι των γηπεδούχων είναι το χειρότερο στο πρωτάθλημα, ενώ και ο Ράιαν (172γ/1Τ) υπέφερε να ολοκληρώσει πάσες.  Στο 9-1 οι Σίχοκς είναι το μεγάλο φαβορί για την #1 θέση στη NFC, στο 2-7 οι περσινοί διεκδικητές Φάλκονς.
Οι Ρέηβενς παρέμειναν ζωντανοί στη σεζόν με τη δραματική νίκη 20-17 στην παράταση επί των Μπένγκαλς. Το πρώτο ημίχρονο δεν προμήνυε θρίλερ στο τέλος καθώς οι Ρέηβενς προηγήθηκαν 17-0 χάρη στην αμυντική τους επίδοση και στα λάθη του Ντάλτον (274γ/2Τ/3ΙΝΤ). Ο Φλάκο είχε κακό ματς και πάλι, το ράννινγκ παιχνίδι ήταν και πάλι αναιμικό, όμως η άμυνα έδωσε ρυθμό στην ομάδα και εξαιρετικές τοποθετήσεις στο γήπεδο και έτσι ήρθε το μεγάλο προβάδισμα. Οι Μπένγκαλς υπέφεραν απέναντι στην άμυνα των πρωταθλητών, όμως μείωσαν σε 17-10 στα μέσα της 4ης περιόδου. Ένα ακόμα λάθος του Ντάλτον 2 λεπτά πριν το τέλος έδειχνε ότι θα κρίνει τα πάντα, όμως οι Μπένγκαλς είχαν μία ακόμα κατοχή στο τέλος με ελάχιστο χρόνο διαθέσιμο. Εκεί ήρθε το θαύμα! Ο Ντάλτον με το χρονόμετρο στο 0 επιχείρησε από κέντρο του γηπέδου μία «hail Mary» πάσα (φωτό) η οποία εισακούσθηκε και έπειτα από καραμπόλες προσγειώθηκε στα χέρια του Γκριν (151γ/1Τ) για το 17-17 και την παράταση!!! Το μομέντουμ στην παράταση ήταν ξεκάθαρα υπέρ των φιλοξενούμενων, όμως δεν το εκμεταλλεύτηκαν και οι Ρέηβενς με μακρινό φιλντ γκολ πήραν την υπερπολύτιμη νίκη. Στο 6-4 οι Μπένγκαλς, στο 4-5 οι Ρέηβενς στην ίδια περιφέρεια, παραμένει ανοιχτή η πρωτιά στην AFC βορρά.
Από το ντέρμπι της NFC βορρά, εκτός έδρας νικητές αναδείχθηκαν οι Λάιονς με 19-21 επί των Μπερς. Οι ομάδες μπήκαν στον αγώνα με κοινό ρεκόρ 5-3 και το γεγονός αυτό αύξανε την σημασία της νίκης. Ο αγώνας είχε πιο σφιχτές άμυνες απ’ ότι αναμενόταν και το ημίχρονο έληξε 7-7. Ο κουόρτερμπακ Κάτλερ (250γ/1Τ) επέστρεψε ως βασικός για τους Μπερς, όμως δεν έδειξε πλήρως υγιής και δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα. Στην αρχή έδειξε να έχει ρυθμό συνεργαζόμενος με το Μάρσαλ (139γ/2Τ), όμως όσο περνούσε ο χρόνος ο τραυματισμός τον επηρέασε και δεν μπορούσε να κινηθεί όπως έπρεπε. Ο αντικαταστάτης Μακάουν μπήκε στο -8 και οδήγησε την ομάδα του στο τελικό τάτσνταουν, όμως απέτυχε να κάνει την 2ποντη μετατροπή και να στείλει την αναμέτρηση στην παράταση. Οι Λάιονς είχαν καλύτερη εικόνα στον αγώνα και δίκαια πήραν τη νίκη. Προηγήθηκαν 7-14 και 13-21 στο β’ μέρος και στο τέλος κράτησαν το προβάδισμα. Ο Στάφορντ (219γ/3Τ/1ΙΝΤ) δεν έκανε εντυπωσιακό ματς, όμως όταν η μπάλα έκαιγε, συνεργάστηκε άψογα με τον Κάλβιν Τζόνσον (83γ/2Τ). Ο Μπους (105γ) έκανε έναν ακόμα πολύ καλό αγώνα, ενώ και η άμυνα ήταν καλή, περιόρισε την ιδιαιτέρως επικίνδυνη επίθεση των αντιπάλων με αποκορύφωμα τη φάση που έβγαλαν στην προσπάθεια για 2ποντη μετατροπή στο τελευταίο λεπτό. Πήραν κεφάλι στην περιφέρεια οι Λάιονς με 6-3, στο 5-4 οι Μπερς.
Οι Ιγκλς είναι σπουδαίοι εκτός έδρας φέτος και πέτυχαν την 5η τους νίκη με 13-27 επί των ελλιπέστατων Πάκερς. Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν δίχως το βασικό κουόρτερμπακ Ρότζερς και σα να μην έφτανε αυτό, τραυματίστηκε και ο αντικαταστάτης Γουάλας στην 1η περίοδο. Ο άσημος Τολζίν (280γ/1Τ/2ΙΝΤ) κλήθηκε να οδηγήσει την επίθεση, ο οποίος έκανε σημαντικά λάθη τα οποία στοίχισαν ακριβά, ενώ και ο ράννινγκ μπακ Λέισι (74γ) είχε μέτρια απόδοση. Από την άλλη ο κουόρτερμπακ των Ιγκλς Νικ Φόουλς είναι «καυτός» και έπειτα από την εμφάνιση για ρεκόρ στο Όκλαντ, ήταν εξαιρετικός και στην έδρα των Πάκερς. Αλάνθαστος με 228 γιάρδες και 3 τάτσνταουν πάσες στους Κούπερ (102γ/2Τ) και Ντ. Τζάκσον (80γ/1Τ). Ο #1 ράννινγκ μπακ του πρωταθλήματος Μακόι συνέβαλε στο σύνολό του άλλες 155 γιάρδες. Οι Ιγκλς είχαν το προβάδισμα και τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή και δεν κινδύνεψαν σε κανένα σημείο. Έπιασαν στην κορυφή της NFC ανατολής τους Κάουμποϊς με 5-5. Σο 5-4 οι Πάκερς έπεσαν 3οι στη NFC βορρά και δίχως τον Ρότζερς το μέλλον προμηνύεται ζοφερό.
Η 1η έκπληξη της αγωνιστικής έλαβε χώρα στην Ιντιανάπολις, όπου οι Ραμς όχι μόνο κέρδισαν, αλλά ποδοπάτησαν τους γηπεδούχους Κολτς με 8-38! Οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν σε όλους τους τομείς, επίθεση, άμυνα και σπέσιαλ τιμς, προηγήθηκαν 0-38 στην 3η περίοδο και έπειτα έσβησαν μηχανές σα να έδειξαν οίκτο για τον αντίπαλο. Για τους νικητές επιτέλους έκανε σπουδαία εμφάνιση ο ρούκι ρισίβερ Όστιν (#8 ντραφτ) (φωτό) από τον οποίο περίμεναν πολλά οι Ραμς. Είχε 2 υποδοχές για 138 γιάρδες και 2 τάτσνταουν, ενώ επέστρεψε και ένα 1 κικ για 98 γιάρδες και το τάτσνταουν!!! Η άμυνα των Ραμς εμφάνισε το τρομακτικά καλό πρόσωπό της με τους Κουίν και Λονγκ να διαλύουν την επιθετική γραμμή των Κολτς. Για τους Κολτς ο Λακ έκανε ένα από τα χειρότερα ματς της διετής του καριέρας, αφού οι περισσότερες από τις 353 γιάρδες που κατέγραψε ήρθαν στο τέλος όταν ο αγώνας είχε κριθεί, ενώ πάσαρε για 3 κομβικές ιντερσέπτιονς νωρίς. Πισωγύρισμα η συντριβή για τους Κολτς που όμως παραμένουν το αφεντικό στην AFC νότου με το 6-3, στο 4-6 οι Ραμς παρά την εμφατική νίκη έχουν μείνει πολύ πίσω στην NFC δύσης.  
Οι Τζάιαντς πέτυχαν 3η σερί νίκη με 24-20 επί των Ρέιντερς. Ο αγώνας ήταν ένα φεστιβάλ λαθών από τα οποία προέκυψε η πλειοψηφία των πόντων στον αγώνα. 7 πόντοι για τους Ρέιντερς στην πρώτη φάση από φαμπλ του Τζέρνιγκαν. 7 πόντοι από μπλοκαρισμένο παντ του Κινγκ στην 1η περίοδο για τους Τζάιαντς. 7 πόντοι με ιντερσέπτιον του Μάννινγκ που επιστράφηκε από το βετεράνο Πόρτερ για τους Ρέιντερς στο β’ μέρος. 7 πόντοι για τους Τζάιαντς έπειτα από ιντερσέπτιον του Πράιορ. Επιθετικά και από τις δύο ομάδες ξεχώρισε μόνο ράννινγκ μπακ των Τζάιαντς Μπράουν (115γ/1Τ). Οι Τζάιαντς κέρδισαν και πάλι με «αντιτουριστικό» τρόπο όμως η ουσία είναι ότι βρίσκονται στο 3-6 και μόλις 1 ½ νίκη πίσω από την πρωτιά της περιφέρειάς τους.
Οι Στίλερς κυριάρχησαν των Μπιλς κι επέστρεψαν στις νίκες με σκορ 23-10. Ο αγώνας ήταν μία ωδή στην άμυνα των Στίλερς, η οποία αντέδρασε μετά τον εξευτελισμό της από τους Πάτριοτς. Δεν επέτρεψε κανένα διάδρομο, περιόρισε τρομερά το περιβόητο ράννινγκ παιχνίδι των Μπιλς και δέχθηκε τάτσνταουν μόνο στα τελευταία δευτερόλεπτα, όταν ο αγώνας είχε κριθεί. Επιθετικά ο Ρόθλισμπεργκερ (204γ/1Τ/1ΙΝΤ) ήταν μέτριος, όμως ο αγώνας ήταν τέτοιος που δεν χρειάστηκε να πάρει ρίσκα για πολλές γιάρδες. Οι Στίλερς είχαν το προβάδισμα, ήλεγχαν το ρυθμό με την άμυνά τους και πήραν εύκολη νίκη. Για τους Μπιλς επέστρεψε από τραυματισμό ο βασικός κουόρτερμπακ Μάνιουελ, όμως ήταν φανερή η έλλειψη ρυθμού από την αποχή αρκετών εβδομάδων. Κύκνειο άσμα για τους στόχους της σεζόν η ήττα για τους Μπιλς εβρισκόμενοι στο 3-7, στο 3-6 οι Στίλερς δίχως πολλές ελπίδες κι αυτοί.
Η μεγαλύτερη έκπληξη της αγωνιστικής έγινε στο Τενεσί, όπου οι φιλοξενούμενοι Τζάγκουαρς πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στη σεζόν με 27-29 επί των Τάιτανς. Οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν από το ρεπό τους ανταγωνιστικοί, εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη της αντίπαλης επίθεσης και πήραν προβάδισμα 0-13 στο α΄ μέρος και 13-22 στην 4η περίοδο. Στο τέλος δέχθηκαν πίεση, όμως άντεξαν και έσπασαν το ρόδι για φέτος.  Για τους Τάιτανς ο ράννινγκ μπακ Τζόνσον ήταν τραγικός με μόλις 30 γιάρδες και 2 φαμπλς, ενώ ο βασικός κουόρτερμπακ Λόκερ ξανατραυματίστηκε και αυτή τη φορά θα χάσει το υπόλοιπο τη σεζόν. Ο αντικαταστάτης Φιτζπάτρικ (264γ/2Τ/1Φ) προσπάθησε για την ανατροπή, χάρη σ’ αυτόν η ομάδα του μείωσε σε 20-22, όμως ένα κρισιμότατο δικό του φαμπλ στο τέλος έδωσε 7 πόντους στους Τζάγκουαρς και κλείδωσε την ήττα. Άσχημη εκτός προγράμματος ήττα για τους Τάιτανς (4-5) που χάνουν έδαφος στην κούρσα για τα πλέι-οφς, στο 1-8 οι Τζάγκουαρς απέφυγαν τον κίνδυνο να καταγράψουν ρεκόρ με πιθανό 0-16.
Οι Πάνθερς πέτυχαν σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 9-10 επί των Φόρτυνάινερς και δείχνουν ξεκάθαρα πως είναι ομάδα – διεκδικήτρια. Ο αγώνας όπως αναμενόταν ήταν βγαλμένος από αμυντικά εγχειρίδια καθώς οι άμυνες κυριάρχησαν σε όλο τον αγώνα και οι επιθέσεις έπαιρναν γιάρδες με το σταγονόμετρο. Οι 49ερς μπήκαν δυνατά όμως έβρισκαν τοίχο μέσα στην εντ ζόουν των αντιπάλων και η ελαφρή κυριαρχία τους στα πρώτα λεπτά μεταφράστηκε σε μόλις 3 φιλντ γκολς και 9-0 προβάδισμα. Οι Πάνθερς αντέδρασαν, μείωσαν σε 9-7 πριν το ημίχρονο και έσφιξαν κι άλλο την άμυνα τους μην επιτρέποντας ούτε πόντο στη συνέχεια του αγώνα. Η πίεση στον κουόρτερμπακ των 49ερς Κάπερνικ (91γ/0Τ/1ΙΝΤ) που ήταν ανυπόφορη και μεταφράστηκε σε 6 σακς, του έκανε τη ζωή μίζερη και τον υποχρέωσε ίσως στο χειρότερο ματς της καριέρας του, ενώ και ο ράννινγκ μπακ Γκορ (82γ) φάνηκε μόνο στην αρχή. Για τους Πάνθερς επιθετικά ο Νιούτον (169γ/0Τ/1ΙΝΤ) ήταν κακός, όμως σε ένα τέτοιου είδους παιχνίδι 1-2 καλές πάσες θα έκαναν τη διαφορά, όπως και έγινε όταν συνεργάστηκε με το βετεράνο Στιβ Σμιθ (63γ). Το ράννινγκ παιχνίδι ήταν παρόν και συνέβαλε αποφασιστικά στη νίκη. Απίστευτο ματς γενικά από την άμυνα των Πάνθερς, αλλά η απόδοση του Κίκλι (φωτό) ήταν από άλλο πλανήτη με 11 τακλς, 1 σακ και άψογη οργάνωση της άμυνας. Πολύ δυνατές οι δύο ομάδες στο 6-3, πιθανότατα θα μπουν αμφότερες στα πλέι-οφς.
Οι Κάρντιναλς πέτυχαν μία ακόμα εντός έδρας νίκη αυτή η φορά με 27-24 επί των Τέξανς και παραμένουν σε τροχιά πλέι-οφς. Ο αγώνας ήταν ισορροπημένος με τους φιλοξενούμενους να έχουν τον έλεγχο στο α’ ημίχρονο και θα μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερο προβάδισμα από το 14-17 με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια. Ο ρούκι κουόρτερμπακ των Τέξανς Κίναμ (201γ/3Τ) ήταν και πάλι δραστήριος και δεν έκανε λάθη όμως γεύτηκε για 3η σερί αγωνιστική την ήττα, παρά την καλή εμφάνιση. Οι Τέξανς αγωνίστηκαν δίχως το βασικό τους ράννινγκ μπακ που χάνει τη σεζόν, όμως έδειχναν πως έχουν το πάνω χέρι στην αναμέτρηση. Στο β’ μέρος η επίθεση των Τέξανς έπαθε και πάλι μπλακ άουτ για πάνω από 20 λεπτά με αποτέλεσμα οι Κάρντιναλς να πάρουν προβάδισμα 27-17 στα μέσα της 4ης περιόδου. Ο κουόρτερμπακ Πάλμερ (241γ/2Τ/1ΙΝΤ) έκανε το 9/9, έχοντας πασάρει πια για ιντερσέπτιον σε κάθε φετινό αγώνα, όμως όταν χρειάστηκε ανέβασε την ομάδα του στο γήπεδο και πάσαρε για το προβάδισμα. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι η νίκη είναι στα χέρια των γηπεδούχων, ο περσινός καλύτερος αμυντικός του πρωταθλήματος Γουάτ δημιούργησε 2ο φαμπλ στο ματς και πήρε την κατοχή για την ομάδα του στις 5 γιάρδες από την εντ ζόουν. Οι Τέξανς μείωσαν σε 27-24 και μερικά δευτερόλεπτα αργότερα είχαν και το τελικό ντράιβ για να πάρουν τη νίκη ή να στείλουν τον αγώνα στην παράταση, όμως η άμυνα των Κάρντιναλς ύψωσε ανάστημα και δεν επέτρεψε την ολική ανατροπή. Στο 5-4 οι Κάρντιναλς, στο 2-7 οι Τέξανς με την 7η σερί ήττα!!! 
Οι Μπρόνκος είναι ασταμάτητοι και επικράτησαν και στο ντέρμπι της AFC ανατολικής περιφέρειας με 20-28 εκτός έδρας των Τσάρτζερς. Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν από νωρίς τα δόντια τους και βρέθηκαν μπροστά στο ημίχρονο 6-21 και 6-28 στην αρχή της 3ης περιόδου. Ο Μάννινγκ (φωτό) είχε και πάλι μία εξαιρετική μέρα με 330 γιάρδες και 4 τάτσνταουν πάσες στους Τζούλιους Τόμας (96γ/1Τ) και Ντεμάριους Τόμας (108γ/3Τ). Οι Τσάρτζερς του Ρίβερς (218γ/1Τ) με τη σειρά τους δεν είχαν άσχημη μέρα όμως δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον επιθετικό ρυθμό των Μπρόνκος.  Εκμεταλλεύτηκαν ένα φαμπλ του Μάννινγκ μείωσαν αρχικά σε 13-28, αλλά και σε 20-28 στην 4η περίοδο βάζοντας φωτιά στον αγώνα. Είχαν την κατοχή και την ευκαιρία ακόμα και να ισοφαρίσουν, όμως μπλόκαραν στο τέλος και οι Μπρόνκος δεν τους έδωσαν άλλη ευκαιρία, ξοδεύοντας μέχρι και τα τελευταία δευτερόλεπτα με την μπάλα δικιά τους. Στο 8-1 οι Μπρόνκος πηγαίνουν με ψυχολογία στο ντέρμπι με τους Τσιφς που θα κρίνει την πρωτιά σε όλη την AFC, στο 4-5 οι Τσάρτζερς με βαθμολογικές ελπίδες, αλλά με πολύ δύσκολο πρόγραμμα μπροστά τους. 
Στο βραδινό ματς της Κυριακής οι Σέιντς έκαναν επίδειξη δύναμης σε εθνική κάλυψη διαλύοντας με 49-17 τους Κάουμποϊς. Η εκκίνηση του αγώνα δεν προμήνυε τέτοια συντριβή. Οι Κάουμποϊς με ξεκάθαρο προσανατολισμό να τρέξουν την μπάλα, ήλεγξαν το ρυθμό και βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 7-10 στην αρχή της 2η περιόδου. Όμως η ανταγωνιστικότητα των φιλοξενουμένων σταμάτησε εκεί καθώς η άμυνα κατέρρευσε και αυτό οφείλεται κατά πολύ στον τραυματισμό του λάινμπακερ Σον Λι στην 2η περίοδο, του καλύτερου αμυντικού της ομάδας και ίσως του καλύτερου φέτος του πρωταθλήματος στη θέση του. Το σκορ ήδη στο ημίχρονο ήταν 28-10 και οι Σέιντς δεν κοίταξαν ποτέ πίσω. Ο Μπριζ (φωτό) ξήλωσε την άμυνα των Κάουμποϊς πασάροντας για 392 γιάρδες, 4 τάτσνταουν πάσες σε 4 διαφορετικούς αποδέκτες και δίχως λάθη. Επιπροσθέτως, η άμυνα των Σέιντς φανέρωσε και πάλι το καλό φετινό της πρόσωπο και «εξαφάνισε» τον σταρ ρισίβερ Μπράιαντ που έχει μόνο μία υποδοχή στον αγώνα., ενώ συνολικά επέτρεψε μόλις 217 επιθετικές γιάρδες!!! Στο 7-2 οι Σέιντς και 5-0 εντός έδρας, στο 5-5 οι Κάουμποϊς με συγκάτοικο πια στην κορυφή της NFC ανατολής.
Στον αγώνα της Δευτέρας οι Μπακανίρς πέτυχαν την πρώτη τους νίκη για φέτος με 22-19 επί των Ντόλφινς. Ο αγώνας είχε μεγάλες διακυμάνσεις. Οι γηπεδούχοι Μπακανίρς ξεκίνησαν καλά και πήραν προβάδισμα 15-0 χάρη στην άμυνά τους και έδειχναν ότι ελέγχουν απόλυτα τον αγώνα. Οι Ντόλφινς όμως αντέδρασαν, μείωσαν σε 15-7 πριν το ημίχρονο και στην 3η περίοδο με επί μέρους 0-12 πήραν το προβάδισμα με 15-19 και είχαν ξεκάθαρα το μομέντουμ, ενώ οι Μπακανίρς έδειχναν ότι τα έκαναν θάλασσα για ακόμα ένα παιχνίδι και θα γεύονταν μία ακόμα ήττα. Με το ξεκίνημα της 4ης περιόδου οι γηπεδούχοι οργάνωσαν ένα ολοκληρωμένο ντράιβ και πέρασαν μπροστά 22-19 με τάτσνταουν του ρούκι ράννινγκ μπακ Ρέινι (45γ/1Τ). Στα εναπομείναντα 10 λεπτά τίποτα δεν άλλαξε, οι άμυνες κυριάρχησαν, οι Ντόλφινς έδειξαν ανήμποροι και βυθίστηκαν ακόμα πιο πολύ σε κρίση έπειτα από τα γεγονότα τραμπουκισμού στα αποδυτήρια τους που επέφεραν τρομερή σύγχυση τις προηγούμενες μέρες. Στο 4-5 το ρεκόρ τους, όμως το κλίμα στην ομάδα είναι άσχημο και η θέση του προπονητή Φίλμπιν επισφαλής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου